Paniken har lagt sig

Har hämtat en ny deklarationsblankett på Skattekontoret. Gick nu på morgonen och hämtade den för att slippa en massa köer under lunchen.

Kram Veggomamman

Panik

Jag hittar inte min deklarationsblankett. Den kom tidigt och jag minns att jag öppnade den, Strulade med påsen när jag skulle lägga tillbaka den. Minns inte om det strulade så att jag sket i påsen...nu kan jag bara inte finna den.

PANIK, PANIK, PANIK!!!

Detta är oerhört ovanligt för mig., Jag har alltid koll på mina viktiga papper...varför inte nu??


Får ringa Skatteupplysningen imorgon, kom på för sent att ringa dit idag. De stängde 22 ikväll, 5 minuter innan jag kom på att man kunde ringa...så jag satsar på 08 imorgon bitti istället. Hoppas det går att hämta ut en blankett på skattekontoret inne i stan imorgon.

Stirriga kramar
Veggomamman

Sorgligt

image338


Idag fick jag veta att min kompis C:s mamma S dog igår. Det känns inte alls rättvist och jag önskar så att jag kunde få krama om C hårt och länge. Att jag kunde finnas nära henne.

Jag sörjer hennes mamma. Träffade henne för kanske 2½ månader sedan. Då var hon glad och till synes frisk och kom fram och kramde mig. Tänk att det kan gå så fort. Orättvist.

Jag tänker på er, C och O och jag finns här när ni behöver!!

Tankefulla kramar
Veggomamman


Idag också

3.6 kilometer på 24  minuter :-)

Nu är det paus till näst nästa måndag. Då är det springa igen!! Imorgon kommer töserna och veckan som kommer är en kort vecka. 2 arbetsdagar bara. Vi har halvdag på onsdag så jag har tagit ledigt den dagen. Fredag är inarbetad så det blir långledigt med en massa skojiga saker på schemat.

Dagen idag har även bjudit på gräsklippning med handjagaren samt grävning med spade. Och hjärnan har fått sitt iom ihopmontering av en grill med måååånga delar.

Samt en del annat stök och bök.

Kram Veggomamman

Lördag morgon

Klockan är 8:13. Jag har varit vaken ett bra tag och står i färd med att springa i jogging spåret. 2,5 osprungna kilometer framför mig. Det gick bra. 19 minuter tåg det och det var oerhört skönt att lite fter halv nio klarat av den dagens motion. Det var en fin morgon med solsken och få andra motionärer i skogen. Fåglarna kvittrade och jag njöt!!

Underbart!!

Kram Veggomamman

Utmanad

Sedan Annandag påsk är jag utmanad och denna gången är utmaningen som följer:

  • Inget godis
  • Ingen chips/salta nötter eller popcorn
  • Ingen läsk
  • Inget fikabröd
  • Ingen glass
Det finns undantag till denna utmaning. De är som följer:

  • Läsk som blandats med sprit är Ok
  • Fikabröd kan i måttliga mängder få ätas om det blir oartigt att avböja, tex födelsedagar och kundbesök eller liknande.
  • Varannan lördag (om utmanarna är på samma plats) får man inta sötsaker i måttliga mängder så klart. Inget svullande!
Det finns inte någon bortre tidsgräns på detta utan det är liksom bara att vänta på att mina utmanare "åker dit". Jag kommer nämligen inte att göra det!!

- Veggomamman

Mina tankar

är hos min väninna C hennes bror O och hennes mamma S. Mamma är oerhört sjuk och allt är kaos för dem alla tre. Jättekämpigt och jag önskar så att jag i detta nu kunde få kramar om er alla tre och bara ge av den energi som sprudlar hos mig.

Ni finns i mina tankar ständigt just nu och jag hoppas att energin kommer fram som jag ger er.

Puss och Kram C och glöm inte att stanna ett par minuter ute och känn in luften, dofterna, ljuset och bara landa lite. Och att äta får du inte heller glömma, vad som helst, bara du äter. Kroppen behöver energi även när allt går emot. Fil funkade bra för mig....

image336


Veggomamman

Dagens aktiviteter

Dagens aktiviteter har varit av lite olika karaktärer.

På jobbet har största delen av tiden gått till en Office 2007 kurs. På vilken nyheterna och förändringarna i Word och Outlook gicks igenom. En givande kurs som kommer sitta fint när vi inför Office 2007 på jobbet. Har själv haft det ett tag på arbetsdatorn och jag må säga att första gångerna fick jag leta en massa efter vissa saker, men nu när jag lärt mig så gillar jag det. Det kräver en massa kräm av datorn så min dator har uppgraderats med mer internminne, hela 2 GB.

Bokade även en kurs idag, min vinst som jag skrev om igår. Den kommer att gå av stapeln 20-24 oktober. Lååångt kvar.

Hemma har jag varit ute och sprungit, de vanliga 3,2 kilometrarna och idag tog det också 24 minuter. Det gick tungt idag, vet inte varför. Men sprang hela sträckan gjorde jag. Heja envisheten :-) . Hemmifrån låg skuggan snett bakom och gjorde sig omärkbar men på hemvägen låg skuggan före hela tiden.

Sedan var det dax för min gula handjagare och klippning av min gräsmatta. Det tog väl en knapp timme.

Middagen idag blev Take Away från Kinan. Ohhhh så gott. Wookade grönsaker med Tofu i currysås. Yummi Yummi. Och det räckte även till matlådan imorong. Kanoners!!

Så kroppen och magen har fått sitt idag :-)

En tvätt har tvättats och lillasysters kalasinbjudningar har jag gjort klart. Bara att posta. Den 18/5 blir det barnbaluns här hemma.

Det var min dag i stora drag.

Hur var din?

Kram Veggomamman

Djurlivet

glädjer mig mer och mer här ute på landet.

I söndags när jag drog upp rullgardinen såg jag ett rådjur stå och äta bara 50-60 meter från huset. Vi såg även en hare skutta på fältet.

Lite senare på dagen när jag höll på uppe i sovrummet såg jag rådjuret igen. Om det är samma vet jag inte, men denna gången var även ett rådjurskid med honana. Den åt från sin mamma så fort hon stannade och sprang efter henne när hon betade sig fram på fältet. De var nog max 30 meter från huset. Härligt när djurlivet frodas.

image335

Vi har även ett humle bo under vår veranda och så vet jag sedan innan att både hackspett och ekorre huserar i närheten. Mysigt med djus inpå knuten :-) I like!!!

Veggomamman

Vunnit

Idag ringde en kursarrangör till mig och småpratade. Hade inte ngn lust att prata men tog mig tiden. Det visade sig att han ville meddela att han var vår nya kontaktperson hos dem samt att han ville meddela att jag vunnit en valfri kurs i måna av plats i Stockholm (innom 6 månader).

Jag var på kurs hos dem förra året och fyllde då i en kursutvärdering, nu hade de haft dragning och det blev jag som vann. Hurra, så glad jag blev.

Vilken kurs jag ska välja vet jag inte ännu, men jag har några kandidater. Ska fnula lite till innan jag bestämmer mig.

Idag tackar jag alltså dagens sponsor
för att jag fick en gladare dag och för att jag kommer att kunna åka på kurs närmsta halvåret.


Hej hopp gummistropp
Veggomamman

24 minuter...

...det var vad de 3.2 kilometrarna joggades på idag. Det var skön luft och bra sällskap som inte bara låg och skuggade hela tiden. Jag menar, varför inte passa på att fylla håligheter i allén när vi ändå sprang förbi. Nu får jag hoppas att det går lättare att köra där imorgon bitti.Nästa tur i joggingskorna blir på onsdag!!

Kram Veggomamman

Tårtorna

Här är bilder på smörgåstårtan och pannkakstårtan som vi ätit ikväll.

image331


image332

Eftersom lillasyster inte gillar grädde fick den stå brevid i en skål.
Alla blev mätta och belåtna fast att ingen av tårtorna tog slut.

Kalasrapport kommer senare.

Nu ska jag sova snart

Kalaskramar
Veggomamman

4 år idag!!!

Hipp hipp hurra för lillasyster.

image330


Idag fyller hon 4 år. Vi har firat med frukost i sängen och tre små paket och skönsång från mamman och storasyster.

Tyvärr hade hon vaknat i förväg, men hon förstod att hon inte skulle gå upp så som hon brukar. Hon låg kvar i min säng och bara väntade på att jag och storasyster skulle bli klara med frukost och påklädning.

Vi har haft en skön långsam morgon med lek och gott om tid. Snart dags för dagis för töserna och mamman ska vidare in till stan för klipp och färg av hår och sedan jobb.

Mer firande kommer ikväll.


Kram
Veggomamman

Var är våren och värmen?

Nu kan den komma. För igår köpte jag nya trädgårdsmöbler!!!

Latheten i mig ville inte ha möbler i trä som jag måste olja, måla eller på annat sätt behandla för att vara fina. De nya moderna aluminium grupper som kommit på bred front tycker jag inte är så snygga. Dessutom är oftast sitsen i nätnylon och det blåser rätt igenom detta så dynor är ett tvång varje gång man sitter i stolarna. De stolar jag testat med dyna har hela tiden dynan glidit och jag har på kort tid suttit som en potatis i stolarna och det är inte bekvämt.

Så jag köpte helt enkelt ett bord och fyra stolar i plast. Grön plast blev det och jag är nöjd!! Jag ska skarva med fyra mindre stapelbara plaststolar som jag kan ta fram när vi är mer än 4 vid bordet. Dynor och parasoll av ngt slag ska det också investeras i. Men detta får vänta till en annan månad. Nu är överskottet på pengar förbrukat för denna månad!

Kram

Veggomamman

Helgen i övrigt

Helgen var annars både lugn och full av saker att få till.

Rallyn som går att läsa om nedan tog stora delar av lördagen. Resten av den dagen blev slö och slapp. Lite Indisk takeaway fyllde magen. Åhhhh vad Indisk mat är gudagod!! Borde sannerligen börja laga mat från den Indiska kokbok jag köpte för ett mycket bra tag sedan.

Söndagens små äventyr landade i att kolla trädgårdsmöbler, svärföräldrafika samt inköp av en handddriven gräsklippare.

Klipparen fann jag på blocket. Nästan ny och bara 200 pix. Som hittat!! Nu ska bara gräsmattan torka upp lite så att jag kan börja klippa och motionera samtidigt :-)

På kvällen oljade jag sandlådan, som jag också skrivit om nedan.


Puss och kram
Veggomamman

Rallypremiär

I helgen har jag upplevt Rally.
Det var en liten tävling. Vädret var lite på gränsen att regnet hängde i luften. Men vi klarade oss med att bara behöva bära på paraplyerna fram och tillbaka.

Vi var ute på sträckan i god dit och försökte finna det bästa stället att stå på. Något som inte är helt lätt. Grejen är att det vi ville åt var ett ställe där bilarna helst kör av vägen alternativt sladdar och har sig. Det är det som man vill se, säger de erfarna som jag hängt på för att uppleva rally för första gången. Sedan om alla är ute efter att se avåkningar och sladdar vet jag inte. Men det var vårt mål i alla fall.

Tyvärr fick vi inte uppleva detta denna dag, men väl nappt 140 bilar susade förbi oss där ute i skogen.


Jag kan helt klart börja gilla rally. Jag tycker om att vara ute i skogen och kombinerat med detta kan det helt klart fungera. Ok, djuren lyser ju med sin frånvaro iom oljudet som bilarna för, men de får jag se hemmavid :-)

Nästa tävling som ska beskådas för min del är i Maj, får hoppas på en ordentligt majväder med solsken och värme. Så jag slipper fodrade överdragsbyxor, vantar, mössa och vinterkängor :-)Rallykramar
Veggomamman

Sandlådan

Det verkar bli en liten 39:- följetång med denna sandlåda.

Köpte linolja och lacknafta igår för behandling av lådan. Inga konstigheter. Bara att stryka på ett par lager och sedan montera ihop så är lådan klar. Ja, sand också så klart.

Men efter att förpackningen till lådan öppnats inser jag att det är en hel massa bitar och INGEN monteringsanvisning. Ngt som jag självklart förutsett fanns i förpackningen.

Jag anser mig inte vara helt obegåvad vad gäller praktiska saker och tycker mig kunna klura ut det mesta, men se detta vet i katten. Jag har ju inte sett lådan monterad så jag har inte en susning om hur den ser ut.

Kontaktade K-Rauta för att be om en anvisning, men se det har de inte ngn. Helt ofattbart tycker jag. Bad då om bilder på en monterad för att försöka klura ut vilken del som ska vara vart. De lovade att skicka några imorgon. Vi får väl se hur det blir med det.

Borde olja den flera gånger, men det känns som att det är bäst att vänta tills skrället är monterat innan jag slösar tid på oljning. Jag menar i värsta fall lär jag inte få ihop bitarna till en låda med tak och då behöver jag inte ha en massa träbitar oljade i garaget.

Fortsättning följer vad gäller sandlådan, var så säker!!

Kram Veggomamman

Igår igen

kom skorna på och benen tog mig runt de 3.2 kilometrarna. Denna gången på 26 minuter. En hel minut snabbare. Detta utan regn och med ver värme i luften samt med ett fantastiskt sällskap som höll sig en halvmeter snett bakom hela tiden som en skugga.

Min undran, var det min verkliga skugga som inte kom mig ifatt eller vem var det?Kram kram

Veggomamman

Fan flög i mig

19:45 var jag klädd för att gå ut och springa. Dubbla byxor och trippeltröjor samt mössa. Ute  var det bara 2.8 grader varmt och det duggade.

Jag gick i snabb takt till brevlådorna och sedan sprang jag. Fast egentligen var det nog så att jag joggade...eller om jag ska vara ärlig smålunkade. Ja, smålunka är nog det rätta ordet.

Hela sträckan är 3.2 km lång och hör och häpna så smålunkade jag HELA sträckan bortsett från den första biten jag värmde upp genom att gå i rask takt.
Det tog mig 27 minuter.

image327

Nu har jag stretchat och grejet lite. Dax för duschen och sedan hänga tvätten. Sedan slappa.

Borde bädda sängen nu nnan läggdax eftersom det är ett av det värsta som finns att inse klockan sent när ögonen står i kors av trötthet och sängen då är obäddad.

Undra om detta är en tillfällighet eller om det blir en vana veckorna töserna är hos pappa. Vi får väl se.

Pust och stön
Veggomamman

Sandlåda

Idag har vi åkt runt och bland annat kollat på virke till en sandlåda. Min granne har erbjudit sig att snickra en sandlåda om jag skaffar virke. Givetvis tackade jag för det och frågade om dimension på virket han ville bygga med.

Inne på Bauhaus insåg jag snart att den 2*2 meter stora sandlådan han ville bygga skulle kosta mig över 800:-
Nog för att töserna är värda en sandlåda, men 800:-, nja. Vi åkte vidare och kom in på K-Rauta. Där hade de kampanj på en 120*120 cm stor låda med markis (?) för 39:-. Jo ni läste rätt. Ordinarie pris 249:- Saken var biff. De fick helt enkelt en sandlåda från K-Rauta. Bara för att så köpte jag två stycken. Så just nu är investeringen 78:- på sandlådan. Tillkommer gör linolja och balasmterpentin för behandling av träet och så sanden.

Får se om jag får till målandet av lådan i helgen, vilket är tveksamt. Om inte så blir det längre fram. De står i alla fall och väntar ouppackade på verandan.

Den andra lådan ska jag lägga på lager tänkte jag. Förr eller senare går väl den första sönder.

image326

Kram Veggomamman

:-)))))))))))))))))))))

Idag fick jag veta vad löneökningen blev. Och jag är oerhört tacksam och glad!!!

image325

Om mina bönerop här på bloggen gjorde det eller om det är det faktum att jag är engagerad och gör ett bra jobb på jobbet var avgörande vet jag väl inte till hundra ;-) Men jag fick i alla fall så pass mycket att månaderna nu går runt. Det känns nu bra mycket lugnare när budgeten inte hänger på om jag eller barnen är friska varje månad.

Tack Hjärnkanslern för tillskottet i plånboken!!

Jag är glad, hurra!!!Kram Veggomamman

Sommarsulor och lamm

Idag har jag och lillasyster haft en hemma dag. Vi har varit ute en hel massa. Jag föraökte repa lite gräs i de övervuxna pallkragarna som fanns här, men då väckte jag 300 000 miljoner myror som minst sagt bara kryllade omkring och blev arga för att jag störde dem. Inser nog att det är bättre att flytta på pallkragarna. Att bli av med myrorna och dess stack lär väl vara svårt tror jag.

Vi flyttade en massa trädpinnar och grenar också. De ligger nu på gräsmattan för vidare transport till skogen.

En cykeltur till lagugården blev också. Det är inte så lätt att cykla med stödhjul på grusväg med gröper i. Allt som oftast snurrar bakhjulet fritt och man kommer inte framåt. Klart jobbigt tycker mamman som får putta på mest hela tiden. Nere vid ladugården såg vi L där inne. Vi gick försiktigt in och frågade om vi fick kolla. Det fick vi. Tre små lamm hade kommit och lillasyster kollade noga på dem.

image324
Någon annans lamm, men de vi såg är minst liga söta :-)

Även på de andra fåren kollade vi. De var mycket tjocka och ska lamma vilken dag som helst. L hade tänkt att flytta på de får som vi sett på vägen till ladugården så vi stannade kvar och kollade. Han tog vallhunden S och gick ut på baksidan av ladan. Efter några minuter kom hela fårskocken inrusandes i ladan och ut på framsidan. Tätt följda av hunden som hade riktig pli på dem. L hade olika kommandon för S så hon viste var hon skulle fösa hjorden. Mycket imponerande att se faktiskt. Jag och lillasyster stod och tittade en bra sund så att de kom en bit bort och inte kunde bli skrämda av oss och cykeln.

Hemma igen gick vi in och lagade mat. Färssås och spagetti. Mumsfillibabba. Vi äter inte det så ofta för stora. Syster gillar det inte så mkt. För såsigt helt enkelt. Men vi två så det nästan sprutade ur öronen. Efter maten, lite lek och diskning av mamman fikade lillasyster. Hon bestämde att vi skulle sitta utomhus. Sagt och gjort hon bar ut och där satt vi. Inte jätteskönt eftersom solen inte var framme, men väl ute :-)

Efter fika blev mamman trött. La sig i soffan i 30 minuter och slappade. Men så ringde lillsbror sa att han nu kunde hjälpa till med däcksbytet. Vi körde ner till verkstan på gården och bytte däcken. Tänkt så fort det går när man kan lyfta upp hela fören och byta två däck på en gång. Fick även däcken sprutade med högtryckstvätten så de står nu i garaget och torkar. Skönt att slippa göra det hemma med en gammal diskborste det hade jag inte blivit klar med idag i så fall. Jag behöver skaffa mig en högtryckstvätt inser jag :-) Det är rätt mkt som behöver skaffas faktiskt. Har ju inte någonting egentligen som man ska ha när man bor med trädgård. Saknar typ trädgårdsmöbler, parasoll, gräsklippare, skottkärra, vattenkanna, vattenslang, spade, grep, torkvinda...ja typ allt saknas. Har en lövräfsa i alla fall :-) och snöskyffel som bara brukats en gång. Nåja, kommer ju fler vintrar.

Dagen har varit skön och lugn. Den avslutades med pannkaka till kvällis och lillasyster var helnöjd med det. Nu har jag just fått henne att somna. Ngt som tagit längre tid när hon varit ensam hemma. Hon saknar sin syster mycket, det märks. Inte för att de sover i samma rum, men det är inte lika livat på ngt sätt på dagtid.

Imorgon är det dagis och pappa som hämtar och på tisdag kommer storasyster hem från Boden igen. Nu ska jag slänga mig i soffan och ringa till U.

Kramar
Veggomamman

Nedräkning

Det fanns på övergångsställena i Köpenhamn. Man kunde se hur långt det var kvar innan det blev grön gubbe och man kunde se hur länge det fortfarande var grön gubbe när man gick över gatan. Mycket smart tycker jag. Varför har vi inte det hemma?

image323

Min bror som är just hemkommern från Kambodja sa att det fanns samma sak där, fast då var det för bilarna det räknades ner hur länge det fortfarande var grönt eller hur långt det var kvar innan det blev grönt igen. Dessa trafikljus var dock inte någon garanti för att det inte kom någon som körde mot rött. Hundraprocentig framåtblick var ett måste och en enorm uppmärksamhet på övriga trafikanter krävdes.
Anledningn till att de inte hade dessa nedräkningar för gående var att de har inte några övergångsställen. Trafiken i Kambodja verkar vara en lek med döden när de berättade.


Kram Veggomamman

Krattat

Idag krattade jag upp de lövhögar som jag krattade ihop den 13:e januari. Flera stora blå IKEA säckar blev det innan de högarna var borta.

Alla löv och grener är långt ifrån borta från i höstas, men det ser i alla fall trevligare ut nu utan alla dessa platta lövhögar. En rejäl krattardag skulle behövas för att få gräs/mossmattan finare.
Frågan är om det går att få det lövfritt, men det kanske inte är nädvändigt heller.

Får väl se om det kan bli lite mer kratta i helgen kanske.

Spännande att se vad som ev kommer upp i de mycket få och ovårdade rabatterna. Om det finns ngt över duvudtaget. Har tänkt att låta rabatterna vara, ja bortsett från ogräsrensning alltså. Så får jag se om det kommer ngt fint eller ej.

Två igenvuxna pallkragar har jag hittat i trädgården, undra om det finns ngt där som kommer åter.

Två halvpallkragar har jag fått av U som jag tänkte att töserna ska få och plantera lite saker i. Har dock inte börjat med det ännu. När gör man sånt? Oj, jag har ju noll koll på trädgårdsarbete.

Äppelträd borde väl klippas antar jag, när görs det???? Hur?? Mamma, hjälp. Vill du hjälpa mig klippa mina väl vildvuxna träd???? Och komma med andra tips och råd, snäääääla :-)


Okunniga trädgårdskramar från
Veggomamman

Stora tösen på vift

Igår kväll hämtades hon av farmor och farfar. Hon var spänd och lite uppspelt. Lillasyster som  får åka på ävemntyr nästa  år är lite funderande och tycker nog att det är rätt så trist. Men hon fick igår av farmor och farfar en stor rosa mjukisenhörnigs häst som hon sovit på hela natten. Till och med vaknat och undrat var den tagit vägen.

Idag åker storasyster och farmor tåg till Arlanda och sedan vidare med flyg till Luleå och därefter hämtas för transport till farmors bror i Boden. En spännande resa för en 5½ åring som inte tidigare varit på så långa resa.

Känns tomt att inte ha henne hemma. Det gick fortare på morgonen när bara lillasyster var hemma och skulle bli klar inför dagisdagen idag. Lillasyster undrar vem hon ska leka med och tycker nog att det är lite trist och ensamt. Jag ska försöka göra resterande dagarna i denna vecka lite mer speciella nu när vi är själva hemma. Jag hoppas hon kommer att tycka att det blir så.

Storasyster kommer att få en kanonvecka i Boden. Det ska åkas skoter, leka i snö, badas i massor och bara njuta av vintern som finns där uppe. Detta tillsammans med farmor och henns släkt som finns på plats där uppe. Pappas yngre kusiner kommer att rå om henne där uppe och jag hoppas att hon kommer att gilla det skarpt.

På tisdag kommer hon hem igen efter sitt äventyr.

Trist att inte få ro om henne, men samtidigt oerhört kul att hon får komma iväg.


Kram Veggomamman - med en tös på vift!!

En helg söder ut

En totalt avslappnad och helt fantastikt skön helg har passerat. Jag hade semester i fredags så att jag och U kunde åka efter frukosten. Jag vaknade som vanligt vid sexsnåret men då blev jag inte så glatt mottagen av mina glada tillropp. Jag fick lugna mig till i alla fall åtta. Jag somnade om efter ett litet tag, men sov inte så länge. Pigg piggelin kan man väl kalla mig.

Vi packade in oss i bilen och for söderöver. Slutmålet var Malmö.


Utsikt från hotellet


Ett par timmar i bilen och vi var framme. Efter att ha checkat in och jag fått mig en riktigt glad suprice på rummet. En stor fruktkorg med mycket gott o blandat i. Lite choklad men mest frukt och så en flaska mousserande. Efter lite kalasande på detta så tog vi oss ut på stan för att kolla vimlet. Inte massor med folk, men lite kul att se en annan stad. Inga inköp utan bara lite knallande och kollande. Landade på en bar och tog en öl och kollade in ?After Workande? malmöiter. Vi stannade inte länge. Upp på rummet igen för att ladda om inför kvällen.

Bord bokat på Sankt Markus Vinkällare. En restaurang som jag mycket varmt rekomenderar. Inte vrålbilligt men inte heller jättedyrt. Mycket mat och vällagad mat fick vi på våra trerätters menyer som vi valde. Vi tog även deras valda vinpaket till våra menyer vilket höjde smaken och njutningen än mera. Mmmmm!!!

De har 300 sittande gäster och trots detta fick vi inte vänta en evighet på maten, snarare tvärtom. Den kom fort och maten var riktigt god. Jag fick inte känslan av 300 i lokalen heller, men det beror nog på att det är i en gammal källarlokal med valv och skrymslen så varje rum innehåll inte så många gäster, kanske max 20. Bok bord där om ni är i Malmö någon gång. Det är smaklökarna värda!! Efter maten gick vi hem och drunknade i varandras ögon.

På lördagen var jag vaken klockan sex som vanligt. Jag förökte att inte störa den skönsovande U så jag låg och väntade in tiden lite, planerade nämligen att ta ett morgonbad i badrummet. När jag så tyckte att det inte var för tidigt att börja spola en massa vatten och sånt gick jag upp. Klockan var väl sju eller så. In i badrummet och så tänkte jag njuta av badkulan som legat i bardummet och väntat sedan vi klev in i rummet första gången. Men tji fick jag. Det saknades badkarspropp!! Snacka om besvikelse. Jag som sååå sett fram emot ett bad i ett badkar som är längre än mitt 140 badkar hemma. Besviken på detta tassade jag ut ut badrummet och la mig i sängen igen. Nu kunde jag inte låta bli att reta den skönsovande lite...jag var ju pigg och sur och ville inte vara ensam vaken just nu. Nåja, efter ett tag var surheten över och det var dax för frukost. Älskar hotellfrukostar. Jag äter och äter. En frukostfralla med ost och grönsaker på båda halvorna, ett ägg, yoghurt med torkade frukter och musli, te och juice och så sist lite brie ost på ett salt kex. Smaskens!!! U som inte är på långa vägar lika frukostätande fick vänta på mig både innan jag plockat åt mig allt och efter på att jag skulle äta klart.

Vi knallade till tågstationen för att ta oss över till Köpenhamn och en strosande dag på Ströget. Smidigt som attans att ta sig över med tåg via bron och vips så var vi där. Kul att se lite folk och framför allt att bara avslappnat strosa i de butiker vi ville.

Framåt tvåtiden när magen började kurra så hade vi lite svårt att hitta ett bra ställe att äta på. Men till sist fann vi ett rätt tidigt på Ströget som heter Butterfly. Det visade sig vara ett helt fantastiskt ställe med en buffé som verkligen inte gick av för hackor. Det var massor med mat och det mesta av det kunde till och med jag äta :-) Vad sägs om: pannkaka, panpizza, ris, grytor, potatisgratäng, lasagne, sallader på längden och tvären av olika slag. bönor, röror och en helt gäng med guckor. Annanas i bitar, fetaost, oliver och än mer där till.

image319

Mat, mat, mat, mat, mat....ohhhh så gott!!

Vi åt så magen blev mer än väl fylld. Till det slank det ner en Carlsberg så klart.

Efter maten blev det hemfärd mot svedala igen. Hemma igen på hotellet blev vi slöa och trötta så vi slappade ett bra tag på rummet. Somnade nog till och med en kortis måste jag nog erkänna.
Kvällen kom och magen började inte kurra efter den bastanta sena lunch vi ätit. Gick ner i hotell baren och tog en öl och bara satt och pratade. Jag stal två blomskott..hihi. Från en porslinsblomma :-) Den ska bli fin när den växer upp här hemma. Nu sitter skotten i vatten i väntan på rötter. Kvällen blev inte megasen utan kudden nattades skapligt.

Söndagen bjöd självklart på samma frukost och efter den for vi hemåt. Ett par timmar i bilen som faktiskt gick fort.

En helt avslappnande och energigivande helg som verkligen gav mersmak. Mer sånt åt oss :-)

Resekramar
Veggomamman

Så kom då äntligen snön

Förra veckan då landkapet helt plötsligt blev så där oerhört vitt och vackert så tog jag denna bild på huset hemma. Inte illa va :-)


image316

Tyvärr så blev denna snö orörd här hemma av mina små töser. Deras pappavecka började på måndagen då snön kom så de fick åka skidor med honom istället. Något som de uppskattade eftersom de pratar om det så här en vecka efter :-)

Oskulden på denna snö fick mamman och U istället bryta. Efter lite nödvändig snöskottnig bröt den redan i förväg planerade brottningsmatchen ut. Med ca 20 cm snö så var det liksom bara att sätta igång med utmaningen.

Mer än en timme senare såg det ut så här där det en gång varit ostampat.

image318


Jag behöver väl inte tala om vem som vann eller hur :-)

Kram Veggomamman - vinnaren!!!!!!!!!!!!!!

Djurbilder

Här kommer några bilder från vår heldag bland djuren i påskhelgen.Kram VeggomammanSemifinal två

Den var jag på i onsdags den 26/3.

Det var första gången jag var på en Hockeymatch. Mkt att kolla på i och runt. Totalt omöjligt att hänga med i regler, avblåsningar och var pucken tog vägen. Men det gick bättre i sista perioden jämfört med den första. En av anledningarna till detta var att jag fick bra information från mitt hockeysällskap som kunde svara på mina frågor hur korkade den än var samt att jag fick info om varför vissa saker hände och vad som skulle hända efter vissa saker som hände på isen.

Jag noterade vissa saker när jag satt där och kollade mig runt.

Det finns väldigt många privatkomentatorer som anser att de är oerhört kunniga och världsvana i hockeysvängen. Dessa, främst gubbar i 55+, hade helt klart bestämda åskter om hur dommaren och motståndare betedde sig. Sjävlklart var hemmalagets spelare änglar hela bunten. Dessa komentatorer skulle i sin egen värld utan tvekan klara av att dömma den matchen utan en enda tvivelaktighet.

En annan sak är pauserna. Det är 20 minuters spel, 18 minuters paus. Så om man bara absolut måste ha bärs knallar man när det är två minuter kvar av perioden. Då kommer man först i kön och kan lyckas hinna få i sig säkert två öl innan man kommer tillbaka till sin plats. Då självklart två minuter för sent så att alla i den bänkraden igen måste ställa sig upp och därmed skymma sikten för de i raden över.

När blev öl och sport ngt som hörde ihop?

Det fanns ngt som kallades Falconsoffan. Man kan tävla på nätet om en plats i den soffan på kommande matcherm. Misstänker starkt att en vinst i den soffan innebär en viss mängd öl. Så jag frågar igen, när blev öl och hockey ngt som hör ihop??

Jag tycker det luktar illa med sådan dubbelmoral på ngt sätt. Alkohol och sport...mkt tveksamt måste jag säga.

Sammantaget kan jag väl säga att jag gott skulle kunna gå på ngn mer match. Inte varje vecka eller månad kanske. Men när det är någon speciell match eller tillställning så hänger jag på och nästa gång lär jag väl förhoppningsvis fatta lite mer av vad som händer nere på plan än denna gång :-)Bildbevis från min första hockey match!Resultatet blev enligt bilden ovan. Hemmalaget segrade.
Så här nästan en vecka senare är det klart att laget är i final.Kram Veggomamman - med nya erfarenheter

hits