Typiskt

Här är jag helt ensam hemma och kan sova i alla fall till halv åtta. Men vad händer? Jo jag vaknar före sex på morgonen och är piggelin. Försöker att somna om, men det är kört. Så jag gick upp lite efter sex. Fatta på en lördag när jag hade chansen att sova läääänge.

Fan, är detta ett tecken på att jag håller på att bli gammal?? Jag som inte känner mig gammal. Nåja, jag har i alla fall kunnat ta det lugnt nu på morgonen. Har packat klart väskan, duschat och gjort mig iordning. Surfat och letat efter bärbar telefon. Är ju utan då åskan tog mina för en tid sedan.
Har nog hittat en bra telefon som jag bara ska forska vidare lite på så det verkligen står när mina missade samtal ringdes in till mig. Om den har den funktionen så slår jag nog till.

Har inte ätit frulla ännu eftersom jag inte ville äta för tidigt med tanke på att lunchen blir lite senare idag...i Allingsås kommer den för övrigt att inmundigas. Men nu känner jag att det är dax för lite frullerilulla i min mage.

Efter mat och tandborstning ska jag bara bättra på den röda färgen på naglarna så är jag redo inför dagens händelser...återkommer om det en annan dag.


Ha en trevlig helg alla!!

Kram Veggomamman


Ensam hemma

Det var ett tag sedan jag var det. Antingen är töserna här och sprider kärlek och glädje eller så är kära U här och strålar.

Men ikväll är jag helt solo. Och jag måste erkänna att det är rätt så skönt. Fast det är nog för att jag vet att de tre kära finns där ute och att de längtar efter mig och jag efter dem.

Kvällens mat bestod i varm choklad och en hel massa rätt så brett skurna bergismackor med ost och smör. De mackorna doppas sedan i chokladen så det rinner och jag måste låta chokladen rinna ur bergisen innan det går att svälja. Tugga behövs nästan inte då det är enbart luft i denna typ av bröd.
Länge sedan det blev varm choklad och ostbergismackor. Gott men inte fullt så nyttigt. Men är jag själv en kväll kan jag ju få äta det som jag var sugen på. När jag gick i affären så kom jag på denna gourmetkvällsmat och hade vråltur för det låg bara en endaste bergis kvar i brödhyllan. Den liksom bara låg och väntade på just mig.

      

Annars har jag surfat lite och så har jag städat lillasysters rum. Jag har röjt och sorterat upp bland alla små pryttlar som hon har och kastat det som var trasigt eller som egentligen inte var leksaker. Hennes stora hylla har dammats och allt står snyggt och prydligt tillbakaställlt i hyllan igen. Fönsterbrädan, skrivbordet och lite andra ytor torkades också. Jag kom även på en briljant idé så jag har nu ställt bort en annan liten hylla hon hade brevid sängen just innanför dörren.  Den hyllan är undanställd i en garderob tillsvidare. Istället fick hon en gamal "telefon och tidningshylla" uppskruvad på väggen brevid dörren. Där kan bibbans sagor ligga och uppepå hyllan kan jag ställa bandspelaren som hon använder varje kväll då hon lyssnar på en saga när hon ska sova. Under hyllan på golvet ställde jag två blåa backar med böcker. Rummet känns bra myclet luftigare så jag hoppas att hon kommer att gilla ombytet.
Det jag skulle vilja ha i hennes rum nu är ett mindre nättare skrivbord. Vill åka runt på loppisar mm och kolla begagnade små skrivbord i mörkare trä. Det skulle göra rummet finare än det stora vita som nu står där...

Lite uppiffning inför morgondagens aktiviteter har också fixats ikväll. Mina naglar är rödmålade och så har bryn och fransar fått sig en färgning. Packat min lilla resväska har jag också gjort inför morgondagens resa mot festlig tillställning.

Nu är jag trött och ska krypa ner under täcket och sova.

Puss på er alla läsare, vilka ni nu är...

Veggomamman

Snabbmatsteknik

I sommras när jag var inne på ett snabbmatsställe, ingen stor kjedja vad jag vet, så fick jag se en grej som imponerade på mig.

Jag och kära U beställde mat. Jag falafel i bröd och ha nkebab i bröd. Vi fick en liten blå puck som nummerlapp.


Efter ett tag så började denna puck att pipa och blinka och vi kunde gå och hämta maten framme i disken.


Så skönt att slippa raspiga högtalare som roppar ut att mat finns att hämta och skönt för personalen att slippa gå fram och åter med tallrikar och grejer med mat.Frän utveckling i snabbmatsbranchen :-)

Veggomamman

Tuuut tuut tuut tuut tuuuuuuut

Brandlarmet började tjuta med ett otroligt oväsen idag på jobbet. Ingen informatin i förväg om att det skulle vara en övning så det var alltså på riktigt.

Lämnade allt hux flux och gick ut till den förutbestämda sammlingplatsen.

Ett lämmeltåg med personal tågade ur vår stora byggnad.

En brandbil kom och brandmänn började jobba.

Vi räknades in så att vi viste att alla var på plats.


Efter lite väntan visade det sig vara ett larm som utlösts av hantverkare i ena flygeln på ett våningsplan som håller på att renoveras. Vi fick gå in igen.

Dramatik på hög nivå på jobbet idag altlså :-) Tur att det inte brann på riktigt bara.


Kram Veggomamman

Fia

I måndags ringde tösernas pappa och sa att katten Fia har börjat kissa blod igen. Det är tredje gången det händer på nästan sex år och senaste gången sa veterinären att det inte skulle gå att operera henne igen.

Hon har två gånger opererats för urinsten i urinblåsan. Redan efter första operationen var det så kraftiga ärrbildnignar att det var svårt att operera andra gånen. Det hade tagit mycket längre tid än planerat och det hade varit svårt.

Det enda som gick att göra var att avliva Fia för att hon inte skulle ha så ont när hon kissar. Någonting som känns jobbigt med tanke på att hon funnits med i så många år. Töserna blir ledsna och likaså pappan och jag.

Jag undrar hur de andra två katterna har reagerat när Fia är borta. Hur ska hennes syster LillaGrå reagera när syrran inte finns där? Ja många frågor som jag inte får svar på eftersom jag inte bor med katterna längre. Men tanken finns med dem i alla fall.

Jag undrar också hur töserna ska reagera när hon inte är där...de pratar ju fortfarande om mamma och pappas hund Sven och katten Kalles som avlivades för länge sedan nu.


Veggomamman

Händelserik helg

Helgen har bara rasslat iväg i en rasande fart.

Lördag förmiddag gick åt till att i liten skala röja och städa lite. Jag fich upp en spegel på en vägg i mitt sovrum och plockade iordning en aning i sovrummet när jag ändå höll på. Bytte lakan i alla sängar och tvättade gjorde jag också. Storasyster fick ett städryck och våtdammade sitt skrivbord och sitt dockhus med alla tillhörande möbler. Lillasyster lekte och klippte tio tusen papperbitar i lekrummet så summa summarum blev det väl inte renare egentligen....hahaha.

Efter lunch for vi iväg. Lämnade av storasyster hos familjen B och kompisen A för några timmars lek medan jag och lillasyster tog oss ut på rediga landet till ett kalas som en 4-åring på dagis bjudit till. Det var ett mycket trevligt kalas som inte var helt super duper perfekt utan det gick som det gick och barnen gillade det verkligen. Det fanns gott om utrymmen att röra sig på både inne, på logen och utomhus så tiden gick fort.
Lillasyster ville absolut inte åka hemåt igen. Hon ville vara kvar hos kompis C och de två hästarna, de 7 korna, de 18 hönorna, de 2 hundarna och de 3 katterna...


Efter det kalaset undrar jag var C:s föräldrar får sin tid ifrån. Inte nog med alla djuren, de håller på att totalrenovera sitt bostadshus. Iof mest utomhus nu eftersom de just blivit klara inne. Men de håller även på att bygga en paddock, fixa slätgfräsmatta, göra iordning stallet och gud vet alla projekt de höll på med på en gång. Jag blev i alla fall matt av alla projekt som pågick på en gång!

Vi stannade till hos familjen B och lekte lite samt åt middag där. Tacos som var sååå smarrigt så klart.
Töserna lekte på bra alla tre och det var synd att avbryta för hemgång...men sova behöver man ju göra när kvällen kommer.

Söndagens aktivitet skulle tillbringas på en sjö i en båt som heter Svanen.
Vi skulle tuffa runt på denna nästan hundraåriga båt och kolla in alla vikar i sjön. Vi stannade och kollade på sjunken pråm som låg i vattnet, åkte nära klippor och fick än den ena och än den andra historien från förr. Det var min mamma som fått nys på denna båttur genom hembyggdsförenignen så hon, jag, töserna och kära U åkte hela dagen tillsammans med knappt tio andra nyfikna. Vädret var kanonfint och eftersom vi kom först fick vi chansen att välja platser först...vilka självklart blev utomhus under tak. Matsäcken smakade fin fint, likaså frukten framåt eftermiddagen. Vi var ute och åkte i över 4 timmar och töserna klarade av det fint. Lite rastlösa in imellan men då kunde vi gå en sväng fram så de fick styra båten lite, pennskrinet och blocken blev populära när de kom fram.

 

Hemma hos mormor och morfar hjälpte vi til att resa den nymålade flaggstången och så åt vi sen lunch så klart. Lasagne som vara såååå gott. Min mamma gör fantastiskt god lasagne!! Den bästa tror jag nog :-)

Deras granne F hade jag i förväg ringt och frågat om han ville kolla på min bil som har rostskador på en bärande balk så det hade han kollat på medan jag var borta. Pappa hade varit med och kollat.
Nu har jag en stor lista med grejer som jag ska skaffa så hjälper han mig att svetsa så jag ska kunna besiktiga min bil utan kommentar från bilprovnignen om det gigantiska rosthålet.

Kvällen blev lite senare än vanligt innan vi for hemåt. Töserna var fnittriga och övertrötta. Väl hemma gick det rätt snabbt att hoppa ner i pyjamas och borta tänder och läsa saga. Men trots att lillasyster var sååå trött kunde hon inte slappna av och bara somna. Jag fick ligga med henne bra tagt innan hon slappnade av och for in i drömmarnas land.

En skön och bra helg utan så många måsten gjorda. Vilket i och för sig inte är så bra. Men vi har haft det jättetrevligt och det är viktigare än att ha det tipp topp hemma tycker jag.

Kram Veggomamman

Äntligen helg!!

Denna vecka har varit en knasig vecka. Dels har det varit lite svårt för töserna att koppla av när de ska somna vilket medför att det tar längre tid vilket i sin tur medför att min egentid blir mindre. Det är väl i och för sig så det är men nu känner jag att jag inte får någonting gjort och högarna växer...
Samt att jag inte haft energi nog att ta tag i sakerna när de väl somnat och lugnet lagt sig...

Men nu när helgen kommer ska jag försöka att få några av de högarna och grejerna gjorda så att det känns bättre inför nästa vecka.

Ser fram emot att inte behöva sätta klockan imorgon bitti. Inte för att töserna kommer sova så länge, men vetskapen om att inte behöva ha en tid att passa imorgon bitti är behaglig.

Annars väntar ett 4-års kalas som lillasyster ska gå på imorgon em och på söndag ska vi ut på en liten båt i ett par timmar och åka runt en sjö i närheten...
Hade jag fått välja hade jag valt bort kalaset och haft en slapparplockardag hemma i godan ro, men nu är ju kalas så roliga och klart tösen ska få gå på kalaset. Hela dagis är ju bjudna och inte vill jag att min tjej ska känna sig utanför på måndag när alla pratar om kalaset så jag följer helt enkelt med på ett 4-års kalas.

Storasyster ska leka med A under tiden och efter kalaset ansluter vi och äter gemensam middag, troligen bestående av TacosFredagskramar
Veggomamman

Hösten

nu är hösten verkligen på gång. Sommaren sa liksom bara puts veck så fort jag började jobba igen efter semestern.

Jag längtar till den höga luften, den röda vackra färgen som hösten bjuder, solen i september och oktober men som ändå inte värmer, dofterna av höst, kastanjer, äpplen som jag hoppas kommer på mina ovårdade äppelträd...ja jag vill helt enkelt ha höst och då utan regn så klart.

Olika små och större aktiviteter är bokade och planerade i höst vilket är kul att se fram emot. Det gör liksom att den kompakta arbetshösten kan avverkas med några delmål.Känns som att det är dax att ställa in grillen och trädgårdsmöblerna, plocka ner studsmattan och röja lite allmänt bland uteleksakerna. Men samtidigt kan ju solen titta fram och det är ju skänt att kunna sitta ute en stund... töserna vill säkert studsa matta ett bra tag till. De gillar verkligen att studsa så den får väl stå uppe ett tag till. Det är ju inte skitkalt att vara utan skor ännu så den får väl vara ett tag.
Två stolar kan jag ju låta stå kvar. Men resten av utemöblernakan jag ju ställa upp i svinstian där jag tänkt förvara mina grejer.

Får sådan lust att fixa iordning på min veranda. Vill ha två bänkar där ute. Göra mjuka dynor till bänkarna. Skaffa fleecefiltar som värmer när jag sitter där. Sätta upp mer ljuslyktor och göra det hemtrevligt och mysigt så att det går att förlänga utetiden lite genom att kunna sitta lite på verandan. Den är inte jättestor, men den kommer att bli jättemysig känner jag.

Kram Veggoamman

Äventyr på Isbrytaren YmerNu har jag varit på äventyr. Jag fick nys om att jag genom kontakter kunde få åka med Isbrytaren Ymer. En chans som ju inte går att missa tänkte jag så klart. Ringde, ordnade och styrde så att det verkligen skulle klaffa med detta och nu när jag är klar med detta äventyr kan jag säga att jag är glad att jag tog mig det besväret. Vilken upplevelse det varit att få åka med. Ok, ingen brytning av is har det ju varit eftersom det inte är is säsong men väl så spännande i alla fall.

Jag tog mig med tåg till Stockholm och sedan taxi till kajplats 650 i Frihamnen. Uppe i rediga ottan var jag för att komma i tid innan avgång. Hade tur att jag han med lite lite frukost ombord för magen hade ju redan börjat kurra fast jag ätit frulla en gång hemma …..flera timar tidigare.

Väl ombord fick jag mig min hytt och installerade mig där. Sedan gick jag och hon jag haft all kontakt, låt oss kalla henne A, med upp på bryggan för att kolla när vi lämnade kajen i Stockholm på vår resa mot Sundsvall. De timarna som det tog att köra ut ur Stockholms skärgård var inte fy skam. Vädret var strålande med solsken så klart. Några minuter efter avfärd tjöt brandlarmet. Det var dags för övning. Någonting man måste ha när en viss procent av besättningen bytts ut. Branddykare med tuber (några ur besättningen ombord) kom och släckte den påhittade elden och det verkade som att det gick så bra. Jag fick prova på att spruta med den stora vattensprutan och jag lovar att det var tryck i den. Med fullt pådrag på den så kändes det som att man blev dragen baklänges. Sånt tryck var det. Fick verkligen spjärna emot för att inte tippa bakåt av kraften. Vi som kallades passagerare ombord, alltså vi som inte jobbade ombord fick en ordentlig genomgång av vad vi ska göra om det blir en riktig nödsituation. Hur vi ska sätta på oss räddningsdräkterna och hur räddningsflottarna fungerar. Mycket intressant att få lära sig. Samt så klart en information som var skön at ha i bakhuvudet eftersom jag tycker det är olustigt att vara på sjön…Men med denna info kände jag mig lite tryggare i alla fall.
Jag var uppe på bryggan nästan hela tiden. Det fanns ju så mycket att kolla på, att fråga de som jobbade. Jag som är en nyfiken person kan ju bara inte hålla truten utan frågade på en hel del kändes det som. Tur de byter arbetslag var 4:e timma så jag slapp peppra samma killar hela tiden. Nu kunde jag ju sprida ut frågorna…hihihi.

Halvtolv var det lunch och det var riktigt god mat. En hel massa sallad, mjölkstuvade makaroner och jag fick falafel bollar som var oerhört smakrika och goda. De andra åt stora hemmarullade köttbullar.


Efter mat mer utsikt på bryggan och än mer frågor och funderingar. Vid 15 tiden var vi ute ur skärgården och det öppna vattnet visade sig. En mäktig syn även det, men jag kände en olust över det så jag gick neråt i båten istället. Gick in på min hytt och gubbvilade en stund. Hade ju varit i farten i ett halvt dygn så jag kände mig lite trött. Somnade väl till en stund, skönt.

Halvsex nalkades det mat igen. Även detta lika gott. Jag fick någon risotto variant som smakade fantastiskt gott. Det färskbakade brödet gick inte av för hackor, som för övrigt varit olika alla måltiderna…mums. Hade jag anställning på en båt skulle jag nog sluta ett par kilon tyngre än vad jag är nu. Med maten serverad på bestämda tider är ju inte fel och när den även smakar gott så är det lätt att portionerna blir lite för stora. Men jag hade i alla fall mer än hälften med sallad på tallrikarna alla måltider och det är ju bra.

Satt och slötittade lite på Tv och pratade med ledig besättning och övriga passagerare i tv rummet. När klockan slagit 22 var jag tröt och knallade mot hytten. Men innan det gick jag upp på bryggan och kollade in mörkerkörningen. Det var väldigt fridfullt där uppe. Två som satt och jobbade och pratade och hade det rätt bra tror jag. Autopiloten, om det nu heter så på en båt var ju i ständigt så man måste ju inte sitta och hålla hundra koll 100% av tiden utan det går att gå omkring uppe på bryggan även när man jobbar. Speciellt när det är öppna havet och inte en enda annan båt i sikte. Solnedgången gick inte av för hackor.

Somnade utan några som helst problem och sov oerhört gott!

Dag två vaknade jag av min klocka och då var vi redan sedan en tid tillbaka förtöjda i Sundsvall. Duschade och gjorde mig i ordning för frukost. Gott även det så klart…vilket bröd….mmm. Jag borde verkligen baka bröd hemma. Tänk vilken annan dimension frukostarna skulle få då…men frågan är när jag ska få tid till det. Nåja.

Fram till tio var det iordningställande och fix inför det kommande ”öppna huset” som skulle vara ombord på Isbrytaren Ymer. En massa papper och broschyrer fylldes på. Datorer sattes på för att visa bildspel mm.

Det som hela Ymers resa gått ut på denna sommar har varit ett projekt som kallats Sjöfartskaravanen. Vilket har gått ut på att rederier, olika skolor med anknytning till sjönäringen, andra företag och myndigheter som har med sjöfart att göra har visat upp sig i de hamnar Ymer har angjort och försökt att rekrytera folk till sjöfartsyrken. Över 500 personer kom ombord i Sundsvall för att kolla. Nu var ju inte alla den ålder att de kunde börja jobba på sjön utan många var nog avdankade sjömän som var ute efter att stilla sin nyfikenhet. En tipspromenad som tog besökarna runt båten från däck, till bryggan och ner till maskinrummet gjorde nog alla nöjda över vad de fick se. Själv stod jag och log, hejade på folk och försökte svara på frågor som kom. Många av svaren fanns på alla plakat som satt uppe så det var ju tur jag hade läst igenom det mesta av den informationen. Jag menar. Jag kan inte någonting om det där. Jag jobbar ju på en dataavdelning….hur som så var det oerhört kul och spännande och en erfarenhet som jag inte ångrar för en sekund. Skulle helt klart göra om det igen om jag fick chansen.Mitt tåg hemåt gick lite efter två så jag fick lämna de andra ombord innan dagens öppna hus var stängt och Ymer lämnade kajen för nästa stopp. Jag somnade rätt gott på tåget kan jag lova. En spännande resa med massor av intryck och mycket nya saker jag lärt mig. Sånt gillar jag med resor. Det berikar!

Kram Veggomamman

Första veckan efter semestern

Jag hade i alla fall tur med vädret!!!!!

Det har regnat och varit trist denna vecka så att jobba har inte gjort något egentligen. Rätt lugnt men i alla fall en trend att det är på väg att bli som vanligt igen på jobbet...en massa att göra och full rulle mest hela tiden.

Tiden med töserna har varit bra. Vi har skolat in storasyster på frita/6-års. Det har gått bra och hon verkar trivs som fisken i vattnet. Tror det är bra att de två syskonen får vara lite separerade i alla fall på dagtid...de är ju i övrigt tillsammans mest hela tiden.

Lillasyster har nog saknat sin syster på dagarna. Hon har inte varit sig helt lik hemma. Vilket har märkts mest på kvällarna vid läggning. Hon har inte klarat av att varva ner så jag har fått ligga hos henne en hel del med skiftande resultat....hennes kvällar har blivit lite för sena med tanke på att hon gått upp 05:30 på morgonen. Men det är väl så lite när sommaren är över och man ska in i vanliga rutiner igen. Svårt att vänja sig och komma till ro med fasta tider och rutinerna igen.

Helgen har varit behaglig. Idag har vi varit i stan och köpt inneskor till dagis och så har storasyster fått ett par nya tennisskor för hennes hade sulan gått sönder på. Coop hade rea och hon hittade ett par rosa fina för det enorma priset av 50:- Det är bra priser det på barnskor :-)

Kollade även på en ny trådlös telefon, men eftersom jag glömt bort vad jag hade för märke på de jag hade hemma så köpte jag inte ngn. Min tanke är att köpa en trådlös telefon för att få en ny basenhet. Det är nog nämligen den som åskan hade sönder. Tanken är sedan att koppla in de två jag redan har hemma på den nya och vips så ska jag ha tre trådlösa telefoner hemma. Men killen i affären sa att det ska vara samma märke för att det ska fungera...och jag hade ju inte koll på vad jag hade hemma så klart.

Igår var vi och red på förmiddagen och sedan var vi på en närliggande hemmbyggdsgård som hade en barndag. Det var lite småtrevligt och billigt och jag tror att töserna hade en bra dag. De satte knorren på grisen, kastade tennisbollar på en hemmagjord katapult som sköt iväg små plastdjur, spelade fia med knuff där de själva var spelpjäser, fick balonger, blev målade i ansiktet som fjärilar och gick tre stycken på ett par skidor...svårt, men det gick med lite lite hjälp.
Även C med dotter A kom dit vilket var trevligt.

Den sena lunchen hade jag tänkt att äta hos mina föräldrar, men ändrade det snabbt eftersom vi istället följde med C och A hem och lekte där. Luchen åt vi tillsammans med dem och det blev polarkakepizzor. Enkelt snabbt och gott :-)

Hemma igen tvättadde jag lite och så var kvällen ett faktum.

Kram Veggomamman

DISKMASKIN

Det är ju helt fantastiskt. Tänk att man kan vara så glad över en stor vit klump som fyller ut hålet som var under min diskbänk. Den låter när den arbetar, men inte alls så mkt som jag hade föreställt mig vilket är skönt.

Glädjen över att slippa diska är ju bara så otrolig att jag nästan inte tror att det är sant. Tänk vad tid jag kommer att spara som jag kan lägga på roligare saker. Behöver nog skarva lite vad gäller prylar i köket, men det är det utan tvekan värt.

Ska nu ner och tömma min förta diskade disk ur maskinen. Och jag gör det med stor glädje för jag har inte handdiskat på tre dagar nu :-)

T*A*C*K och åter T*A*C*K till vännerna C och M för att ni gav bort er gamla diskmaskin till mig.


Jag är kär i min diskmaskin!!


Diskmaskinskramar från Veggomamman

Åskan......tog alla mina tre telefoner igår....surt!!!

Regnade in i hallen på övervåningen gjorde det också igår...det kom mer än 47 mm på eftermiddagen.
Fastighetsägaren har ställt en hink på vinden och hittade felet.

Fick hjälp av honom att koppla in diskmaskinen. Den är nu inkopplad. Tack för det!! Första diskningen är inte gjord ännu. Väntar på att den ska bli full innan den sätts på.

Bror hade bytt plattan i min spis, skönt att det blev gjort så fort. Tack för det bror!!

Första samtalet på jobbet - jag får en totalt galen användare som är sur och tvär och som jag får lägga band på mig själv för att inte skälla ut. Han ville bara höra sin egen röst och var sååå missnöjd över allt och vägrade lyssna på hjälpen han kunde ha fått av mig. Slutar med att en kolega fick ärendet istället för att samtalet inte kom någon vart...

Inskolnignen på frita med storasyster gick bra. Jag åkte efter dryga två timmar så var hon där själv resten av tiden den dagen. Ohh så stor min tjej har blivit. 6-årsgruppen ska hon börja i. var tar tiden vägen??? Det verkar bra på frita...trevlig personal det lilla jag set av dem. Hoppas att det fortsätter så nu.

En dag med många motgångar....men samtidigt en fantastisk stor dag för min stor tös!!!

Kram veggomamman

Söndag - 28:e och sista semesterdagen

Fåglar, får och lövens sus. Landet är skönare att vakna till om jag får välja :-)

Sista semestermorgonen

Dammsög lägenheten på förmiddagen, bloggade ifagg en hel del av mina semesterbloggningar.

Slappade och tog det lugnt. U kollade på tv lite medan jag datoriserade lite.

Magen kurrade och maten skulle lagas. Indisk Korma på burk från affären och bulgur. Men så gick strömmen....typiskt. Efter lite efterforskningar och några samtal till bror som är elektriker kom jag fram till att det var stora plattan på spisen som pajat och som löste ut jordfelsbrytaren. Matlagningen blev klart försenad och utan stora plattan, men det gjorde inte någonting.

Lugn och skön dag med lite aktivitet. Precis som sista dagen ska vara tycker jag.

En promenad som slutade med att vi bestämde oss för att åka iväg till ett av de elljusspår som finns för att knalla där istället. Jag tog med mig stavarna och gick med dem. Svettigt blev det och vi konstaterade att 2,5 km kan vara mycket olika. Hemma hos U är den sträckan som en fis i rymden mot den vi gick. Det fanns nog knappt 50 meter med plan mark...antingen gick det upp och då rejält upp eller så gick det ner och det brant. Den kommer jag INTE att orka springa utan att gå kan jag lova. Men det är ju iof en morot att ngn gång kunna springa en så jobbig två och enhalva. Synd bara att spåret var eftersatt i underhåll. Det var mycket ogräs i spåret vilket gör det svårt att springa...illa av kommunen att inte ta hand om sina spår tycker jag.

Hemma var det bara kvällsmat och natti natti i stort sett. Lite förberedelser inför morgondagenhändelser gjordes också.

**************

Sammanfattningsvis kan jag säga att dessa 28 dagar har varit helt fantastiskt sköna. Jag och U har gjort massor och jag tillsammans med barnen har också hittat på en hel massa skoj. Det enda som vi missade att göra är att tälta. Men tältet står fortfarande kvar på gräsmattan så det kan kanske bli av till helgen om vädret tillåter sådan aktivitet.
Lite mera bad jade jag nog velat få in, men nu blev det inte så....

**************

Kram Veggomamman - slut på semestern :-(

Lördag - 27:e semesterdagen

Eller nu är det väl egentligen inte semester utan bara sketen lördag...,men det känns bättre att skriva semester eftersom denna dag i alla fall sammanfaller med semestern.

Förmiddagen var jag och barnens pappa på hans vind och delade upp alla grejerna som vi ännu inte delat på. Det visade sig att det var masssor som var mitt. Oj, jag trode det var max 4 kartonger kvar, men icke, allt fick inte plats i bilen ens. Fick åka två gånger. Svettigt som attans, 4 våningar att bära allt ner och sedan bära upp det en våning hemma. Det tog inte mer än en timme innan det var delat och klart. Skönt att det är gjort. Nu kan jag äntligen få ordning på mina garderober som jag avaktat med att fylla eftersom jag inte hade alla mina prylar.

Väl hemma så grejade jag och U lite i trädgården. Grävde lite runt ett träd som där jag ska så lite blommsterärtor inför nästa år. Krattade på min gärsiga bergknalle....fattar inte att det kan finnas så mycket tort gräs och ändå så syns det inte att jag har krattat bort massssor.

En massa tvätt tvättades mest hela dagen. Hängdes ute trots att det inte var jättevarmt men det torkade på bra i alla fall. det fläktade så bra.

Jag började ta tag i alla fartonger som jag hämtade under förmiddagen. Kollade vad det var och rensade ut det jag inte ville spara. Packade det bättre och organiserade det. Efter ett par timmar var jag klar. Det blev inte så mycket när allt var klart. Har en del saker jag ska försöka kränga. Vad sägs om ett par Rolerblades, en uppblåsbar platfåtölj, ett notställ mm. En del att slänga och en del som nu ligger ordentligt i några platbackar i en av mina garderober. Tre kartonger barnkläder och en massa gossedjur ska jag försöka sälja. Om det nu går. Men testa kan man alltid. Nu ska bar orken att ta tag i det infinna sig.
Maten idag blev falafelrulle. Gott. Orkade inte att laga mat. Köpte även lördagsgodis.

Kvällen tillbringades i tv soffan. Nog första gången på månader som jag satt en hel kväll i en sådan och kollade på Tv. Bandidas hette filmen som tv4 visade. Absolut inte ngn höjdarfilm, men gick att vila ögonen på. Till det hade vi planerat att äta godiset, dricka lite gott och även mumsa chips. Men besvikelsen över att godiset inte smakade så gott som det såg ut gjorde att vi rätt snart, efter kanske max 7-8 bitar var, stoppade undan påsen igen. Fatta att det såg så gott ut i godisaffären men när vi väl började äta av det så smakade det inte gott. Sött, eländigt, färgämnen...ja inte alls så gott som det såg ut som. Chipsen var bättre, men den det åts inte heller upp....300g är ju bara sååå mycket. Vart har de små påsarna tagit vägen?

Kvällen blev inte vrålsen...men magen var bra stin efter det lilla godis och chips som vi ätit.

Tänkt att man kan vänja sig av med godis. Det är rätt bra faktiskt.

Kram veggomamman

Fredag - 26:e semesterdagen

Sovmorgon, ja eller vad man ska kalla det när ljud väcker en....jag låg i alla fall kvar och väntade på att U skulle vakna....eller jag väkte honom säkert när jag tyckte tiden var mogen och jag tröttnat på att ligga vaken.

Små projekt innan vi for hem till mig. Åka förbi en bil med den färgen som U funderar på till sin nya leasingbil, stanna och köpa en glass på det mest fantastiska stället som finns vad gäller kulglass...yummmmmi så smaskigt. En snabbis till apoteket och sedan åkte vi hem till mig.

Vi bestämde att vi skulle åka till mina päron eftersom jag behövde lämna en bilstol inför måndagen samt att jag ville hälsa lite på några gamla släktingar som morsan och farsan hade på besök. Ett bra sätt för U att i alla fall får träffa dem. Fick ett par raggsockar med mig tillbaka till mig och barnen. Såååå sköna! Tack  M för dem. De kommer att värma våra fötter i vinter.

Vi stannade inte länge eftersom vi hade andra saker att göra. Bland annat veckohandla....

Hemma igen satte vi på grillen. Jag fixade lite potatisgratäng av nästan all den gammelpotatis som jag hade kvar. U grillade kött och jag hade fetaostfyllda paprikor. Sådan där långa röda lite plattade snackspaprikor eller vad de nu heter....kanongott blev det. Kryddade fetan innan jag knölade in den med örter och chilikrydda, men det kändes inte så mycket. Får komma på annan kryddning nästa gång.

Vi satt på verandan och åt denna mat och det var otroligt skönt och gott!! Jag gillar min veranda!! Den är inte så stor, men det kommer att bli mysigt där i höst.

En dag som var tänkt som en slappardag utan några planer, men som i alla fall blev rätt full av saker...men det gjorde inte ngt. Det var en bra dag.

Kram Veggomamman

Torsdag - 25:e semesterdagen

Uppe i ottan. Frukosten inmundigades klockan sju. Ingen kö, lite folk och precis nyframplockad hotellfrukost. Kan det bli bättre :-) Åhhh vad jag gillar frulla. Synd att inte kära U kan njuta lika myckat av denna måltid...och framför allt inte så här tidigt.

Utstämpling från hotellet och in i bilen. Idag på väg hem en lagom omväg förbi Ullared.

Tog inte så lång tid som jag hade trott att komma fram. Inte så fullt på parkeringen och inte så mycket folk inne i Gekåås. Hade en minimal lista med mestadels vätskor av olika slag. Lite duschcreme, schampo mm. Var nere bland barnkläderna och tog två nattlinnen men kollade inte alls på några mera kläder till töserna. Det kliade allt i fingrarna men icke....på damernas köpte jag ett par vita leggings...likaså där kliade det i fingrarna att kolla på mer, men icke även här. Inte ens in bland underkläderna...det ni :-)

Leksaker fick sig en koll och där köpte jag dem två likadana julklappar. Husgeråd, linne, prydnadsgrejer mm ingen titt. Stannade på damvinterkläder en sväng och hittade otroligt nog en vinterkappa för 399:- Kanon för nu är vinterkläderna till mig klara...hurra!!!

Herrkläder ignorerades förutom kalsongerna, U köpte några par. Nedervåningen kollades lite på. Hittade en gigantisk mega broiler räfsa till höstens alla löv. En sekatör och så köpte U bra golfbollar till vrakpriser tydligen. Ja det var väl ungefär vad vi skaffade...men givetvis slank lite till ner. Inte direkt ngt som inte fanns på den lilla listan. Men likväl slutade vi på varsit fyrsiffrigt kvitto...konstigt att det inte går att komma undan men en spotstyvel :-)
Ok, jag hittade ju en vinterkappa så jag ska inte klaga, men jag kan ju bara fundera på vad notan hamnat på om jag kollat in sakerna på alla de ställen som jag faktiskt INTE var och kollade på...ujujujuj.

Vi kollade inte på några ytterligare affärer utan drog vidare hemåt. Stannade i Skeppshult för jag hade, sedan sist jag var där i April, ångrat att jag inte köpte stövelknäckten för 129:- En knäckt för stor och liten sko....perfekt när det finns små och stora skor som kan behöva den i vinter.

Det började kurra båda i våra magar och i bilens så i Gislaved stannade vi och åt och tankade.


Dagens var ris och korvstroganof, vilket U beställde och jag fick det som kocken hade. Vilket var grönsaksbiffar och lite pyttipannagrönsaker. Rätt Ok och det stillade hungern.

Färden fortsatte hemmåt, jag blev vråltrött och arbetade hårt på att inte somna, men jag vet i hundan om jag lyckades....

Väl hemma i U:s stad stannade vi hos svärmor och svärfar och tog en liten fika innan vi åkte hem till U via en mataffär för att skaffa lite frukostmat.

Hemma bestämde vi med U:s rallykompis F att vi skulle äta en bit på kvällen. Halv åtta träffades vi och blev sittandes stora delar av kvällen. En "finare" pizza blev min mat och den var god. Grillad squash, curry, marinerade päron mm var det på min. Allt toppat med färsk ruccola sallad. Gott så klart, men jag fattar mig inte riktigt på ruccolan uppe på. Jag gillar riktig pizzasallad och hade uppskattat den mer...men nu var det ju en "finare" pizza med konceptet ruccola uppepå.

Kvällen blev inte så jättesen. Hemma hade värmen lagt sig lite i lägenheten så det var inte vrålvamt att sova, men givetvis var sovrumsfönstret och balkongdörren på vid gavel....kan bara meddela att man inte hör bräkande får, fågelkvitter, löven i vinden och flugorna som surrar hemma hos U. Nej, där är det brandbilen som tutar, bilar som kör med släpkärror lastade med plåt som skräller, duvor som kurrar och cyklister som plingar....samt alla vanliga bilar som liksom bara åker..i tid och otid.
Trött som jag var så somnade jag och sov gott fram till morgonkvisten. Då jag sedan låg och lyssnade på ljuden ovanstående kan producera. Föredrar ljuden från mitt sovrum om jag måste välja :-)

Kram Veggomamman


Onsdag - 24:e semesterdagen

Vaknade med ont i huvudet. Troligen vätskebrist med tanke på den oerhörda värme som var i rummet. Vi var nere till frukost till tio. Rätt mycket folk, men det fanns plats att sitta och gott om smaskig frukost att äta. Åt i lugn och ro vilket är ett av det bästa med hotelfrukostar....att äta i lugn och ro och bara frossa i all frukost mat som finns. Något som jag dock funderat över...varför har de så löskokta ägg som ynka 3 minuter...de är ju så lösa så även vitan är slemmigt sliskig...uäck. Nej, jag vill ha krämig gula. Då är ett ägg perfekt kokt om jag får bestämma.

Efter frullan ut på stan en sväng. Kolla in lite folk och gå en rejäl sväng i Göteborg. Då affärerna skyltade med halva reapriset mest här och där så kollade vi i några affärer lite då och då. Och se jag hittade flera bra fynd. Dels en sommarklännig för bara 100:- på Kapahl. I en klockaffär köpte jag två födelsedagsprecenter...mer om dem längre fram när de födelsedarna paserat. U hittade en vindjacka för halvapriset som ska användas på golfbanan....och jag lyckades få honom att köpa en turkosblå istället för den mörka grågröna :-)
Jag hittade även en jättefin svart klännig som jag tänke ha när min mamma fyller 60 nästa år. Jag vet att jag är ute i goood tid, men när man liksom bara springer på en så kan man ju inte göra annat än att slå till. Den satt bara så bra, är så skön och fin. Och kostade inte mer än 599:- Det är till och med så att jag kan ha den klänningen även den dagen då jag tänkte ha jobbarkompis H:s klänning som jag lånade för någon vecka sedan...superkanon minst sagt!!!!

Nu låter det som att vi bara gick i affärer, men så är det inte. Vi var nere vid Operan och kollade. Fiskekyrkan besöktes, fy bubblan så illa det luktar där inne....kräksvarnign för mig faktiskt. Ja och så knallade vi på en hel mera och kollade både här och där. Eftersom frullan blev sen så bestämde vi att vi skulle stilla magen lite med en sommarglass och sedan äta vid femsnåret istället. Sagt och gjort. Jag tog en mjukglass med saltlaktisströssel....mmmmm.

Vi gick tillbaka till hotellet och tog oss en liten gubbvila på en knapp timme innan vi gick för att äta mat. Denna gången
Italienskt.


Riktigt gott även här. Maten kom in snabbt så att sitta och vänta behövdes sannerligen inte!! Jag orkade inte äta upp allt, vilket helt kalrt tyder på stooora portioner.

Efter maten gick vi hem och snyggade till oss. För snart var det dags för resans absoluta höjdpunkt. I flera månader hade vi haft biljetterna hemma....

Biljetter till den engelska turnerande föreställningen av Mamma Mia på Scandinavium.


Helt fantastiskt bra var föreställningen. Jag ryser vid tanken på den nu i efterhand. Har ni möjlighet att se den gör det!!! Men glöm inte öronpropparna! Tack jobbarkompis H för att du tipsade oss om att de skulle tas med.
Musiken som ABBA gjorde är bra och att de lyckats få en historia som stämmer så bra med texterna är skickligt. Det var inte som helts problem med att höra och förstå det engelska talet och låtarna känner väl nästan alla till. Jag tror det var endast en under den två timmar och tio minuter långa föreställningen som jag inte kände igen så bra.

Efteråt gick vi till GothiaTower för att åka upp till Heaven23.Där beställde vi en varsin Gin & Tonic och tog glashissen ner från 23:e våningen.Hemma igen på hotellet stannade vi i lobbybaren en stund och delade på en räkmacka, ja ni läste rätt....jag åt äggen, salladem tomaten och gurkan och halva brödet. Och så smakade jag på några räkor. Vilket inte var helt galet. Magen tålde det och det smakade väl så som jag kom ihåg det. Halv ett var nog klockan innan vi somnade och idag hade vi lämnat båda fönstren på vid gavel så det var inte supervarmt inne.

Sammanfattnignsvis en dag med många bra fynd, god mat och fantastisk underhålling. Det kantat med mycket revligt sällskap kan man väl säga är en perfekt dag i Göteborg :-)

Kram Veggomamman

Tisdag - 23:e semesterdagen

Packade resväskan och sedan satte sig jag och U i bilen och for iväg....en dag senare än tänkt, men det gjorde inte ngt med tanke på tiden jag istället kunde tillbringa med töserna dagen innan.

Målet med resan var Göteborg. Ett par timmar i en bil och vi var framme. Började med att få se U:s huvudkontos lokaler från utsidan...kul att veta hur huset ser ut när han åker dit. Sedanfor vi till hotellet och parkerade bilen i garaget. Rummet var inte klart ännu så vi gick en sväng på stan och åt lite lunch. Det blev en rejär smörgår på Subway. Gott och precis vad magen behövde.

Väl tillbaka på hotellet var rummet klart och vi fick våra nycklar. Sju våningar upp bode vi och detta var utsikten.


Kan säga att jag är glad att kranföraren hade semester för den stod ju precis utanför fönstret. Hotellet ska expandera 5 våningar på höjden men byggjobbarna hade nog semester...vilket vi var glada för.

Middagen på kvällen hade vi bestämt skulle bli Indiskt så vi åkte till Järntorget och till restaurang
Maharani
Det var inte mycket folk när vi kom så vi fick ett bra bord och blev servade på ett mycket bra sätt. Det var den bästa Indiska maten jag har ätit. Servitörerna var trevliga och svarade gärna på frågor om maten. Så fantastiskt gott och trevligt hade vi. Mmmm, vad jag är förtjust i Indisk mat!!! Synd att det inte finns en sådan restaurang närmare mig...jag skulle gott kunna bli stammis där :-)Detta är vad jag åt, såg ungefär ut som ovan fast jag tror att detta ovan är köttbitar istället för osten...

Amchuri Paneer Tikka
Hemlagad färskost på spett med en marination av mango, vitlök och milda kryddor.
Serveras med färsk koriander chutney och stekt ris.

Nr vi ätit klart så gick vi hem från restaurangen. En skön sommarkvällspromenat på säkert en halvtimme...precis perfekt. Gick förbi en vegetarisk restaurang som jag kände till sedan innan, men som då inte var öppen...det var den denna kväll, men vi hade ju redan ärit så det får bli en annan gång jag är i Göteborg.

Kvällen blev inte så sen. Lite Tv tittande på rummet och sedan slockande vi båda två utan några längre vaggvisor. Det var oerhört varmt på rummet så vi sov med ett öppet fönster...men jag vet i katten om det hjälpte.

Kram Veggomamman - som bara älskar Indisk mat!!!!Måndag - 22:a semesterdagen

Dagen då töserna ska till pappa. Men idag inte förens på eftermiddgaen. Hade omdisponerat min kommande seemsterresa med U så att töserna slapp dagis idag. Pappan hämtade töserna hemma hos mig efter hans jobb.

Direkt efter frukost packade vi en varsin ryggsäck och gick mot sjön vi har runt knuten. Vi har inte varit där innan...det är inte så barnvänligt utan fullt med vass och ingen strand. Men jag tänkte vi skulle testa att bada från min brors brygga med en liten liten stege. På vägen till sjön kom bror med sin svärfars pickup så vi fick skjuts (Max 500 meter...men töserna uppskattade det myckat) . Vi satt på flaket och bror körde in i fårhagen och ner mot sjön och släppte v oss precis där vi kunde lägga filtarna.

Det gick bra att bada. Töserna flyter på bra med sina puffar och jag satt nere på bryggan eller badade med dem hela tiden. De frågade ofta hur långt de fick simma från bryggan och det var inte många simtag innan de fick vända tillbaka till bryggan igen.

Vi fikade på filtarna uppe i fårhagen, bullar och melon hade vi tagit med oss. Ytterligare lite mer bad innan vi knallade hemmåt igen. Denna gången fick vi gå hela vägen...nog inte mer än en kilometer skulle jag tippa. Töserna sprang och hade det skojigt i solen på grusvägen.

Hemma åt vi mat och sedan började jag klippa gräset i solen....axelbandslöst för att fixa solbrännan på ryggen så klart. Töserna lekte i sandlådan, hoppade studsmatta och lekte i tältet ända tills pappan kom och hämtade dem. De skulle åka och bada på eftermiddagen till en annan mer barnvänlig sjö en bit från stan.

När töserna åkt så fortsatte jag med klippandet och trädgårdsarbetet. Repade lite gräs lite här och var...bland annat runt min uteplats. Där har jag haft en vaxduk som liksom bara blivit liggande mellan räcket och växtnätet, men nu var det dax att ta bort de brännässlor som vuxit sig på tok för stora. Jag ligger på knä och repar gräset och nässlorna men kommer inte åt helt så jag går upp på uteplatsen och sliter upp vaxduken....då rinner en massa vatten ut och en stor padda ramlar ur och jag blir skapligt förvånad och rädd innan jag ser vad det var som kom fram. Jag höll nästan på att trampa på den handflatsstora paddan innan den lugnt hoppade ner och in under trallen på uteplatsen.

En massa maskiner tvätt hinner jag också med att få både tvättade och torkade. Det går fort när solen ligger på och det fläktar ute...underbart med utetorkad tvätt...

Senare framåt sen eftermiddag kommer U och vi åker in till stan och promererar en sväng. Mycket turister...vi köper med oss lite kinamat och sitter på uteplatsen och smaskar i oss. Sååå skönt att kunna sitta där och äta.

En skön måndag med bad och bonustid med töserna. En massa trädgårdsarbete som blir gjort och god mat utomhus...semester är inte så fel :-) Nu bara denna vecka kvar innan det är slit och släp igen hela hösten!!

Kram Veggomamman

Söndag - 21:a semesterdagen

Frukost sent. Töserna sov till halvnio vilket är ovanligt...men vi hade ju kommti hem mycket sent i och för sig.

U och lillasyster städade U:s bil invändigt på förmiddagen och storasyster valde att lägga pussel inne. Jag höll på att göra pizzadeg till lunchen. Mitt under allt detta kom hela familjen B med en diskmaskin som jag skulle få av dem. De har bytt ut alla sina vitvaror och eftersom det inte var något större fel på deras diskamsin frågade de om jag ville ha den...vilket jag givetvis ville.

Pizzan gjordes klar och vi åt ute i trädgården. Mumsfillibabba med hemmagjord pizza...det tyckte vi nog alla fyra tror jag för vi åt på bra hela bunten. Klockan två hade jag bestämt med mina föräldrar att vi skulle vara hos dem. U åkte då hem för att träffa sina föräldrar.

Hos mina päron kom även deras granne samt min bror med sambo. Projektet för dagen var att gemensamt fälla deras träflaggstång. Med gemensamma krafter, rep och klykor fick vi ner stången. Nu är den alltså redo för ommålning och tillfixning....nio år sedan mamma fick den i födelsedagspresent så det behöver inte göras allt för ofta kan man väl påstå.

Vi stannade inte så länge eftersom vi inte ville fastna i eventuella bilköer med hemvändande semesterfirare. Och för att vara på den säkra sidan så åkte vi en grusväg hemmåt. Brors sambo A åkte med oss hem.

Väl hemma fixade vi lite mat och sedan började jag och töserna förbereda inför kvällen och natten i tältet. Luftmaddrasser bars ut, sovsäckar, kuddar, gossedjur och liggunderla. Jag pmpade upp de tre luftmaddrasserna och vi bäddade. Pyjamas sattes på och tänderna borstades. En varsin godnattsaga hämtade och vi la oss i tältet för att läsa.
Jag noterade de mörka molnen  på himlen och kunde höra mullret en bra bit bort. Låtsades som ingenting men sa samtidigt till töserna att vi inte kunde sova i tältet om åskan kom närmare. Lite regn gjorde inte någonting, men ösregn skulle inte tältet palla med.

Saga lästes och sedan skulle de somna...men det var inte så lätt. Många ljud ute, mullret kom närmare och regnet smattrade på bra på tältduken..töserna låg och pratade. pillade och var precis på gränsen till halligalli inne i tältet. Så efter kanske en halvtimme bestämde jag att vi skulle gå in. Kuddar och gossedjur tog vi med oss in allt annat fick vara kvar. De somnade efter en varsin cdsaga utan något större problem.

En avslappnad dag med rätt myckat saker som hände trots allt.

Kram Veggomamman

Lördag - 20:e semesterdagen

Sovmorgon. skönt!!

Mina föräldrar kom förbi och pappa och jag satte dit gungbrädan på rätta stället. Grävde ner den lite så att den blir lite lägre. Nu kan töserna gemensamt ta sig upp på den och gunga tillsammans. Mamma satte upp ett tält som töserna kan leka lite och och som jag tänkt att vi ska tälta i. Tälta på tomten kan blir lagom spännande för töserna tänkte jag :-)
Töserna hjälpte till med glädje när tältet slogs upp. Slog ner tältpinnar och spände linor. Såå kul!

På eftermiddagen var det dax för årets grillfest med min pappas alla syskon och alla kusinerna. Vi packade in oss i U:s bil och for iväg. På förmiddagen hade jag styrt och ställt med maten vi skulle ta med oss. Så kylväskan var full.

Vi var väl 25 personer totalt och det var en stålande sommardag. Vi började med att fika och efter fikat fick de som ville hoppa ner i polen. Töserna plaskade omkring med sina puffar i säkert mer än två timmar. De tog det lugnt i början men med tiden tordes de hoppa både bomben och spiken med sina puffar. Lillasyster tordes till och med hoppa med huvudet före...och storasyster försökte ta sig ner på botten utan puffarna...men det gick inte så bra...golfbollarna fick ligga kvar tills de större barnen kom.

Vi hade med oss vår egen grill eftersom vi var så många. Så när det var dags för grillningen var det 5 grillar som värmde på bra i kvällsolen. Medan grillarna väntade på att få den rätta glöden passade jag och några flera på att tant bada lite...alltså att svalka oav oss i polen utan att blöta håret. 29 grader i vattnet var knappast avsvalkande men det var i alla fall skönt :-)

Maten var fantastisk god och som alltid hade jag packat ner för mycket mat. Fast jag hade lyckats glömma att ta med tösenras schnitzlar. Men som tur var så hade en av mina kusiners flickvänner, som också är vegetarian, två som de kunde få. Vi åt så vi höll på att sprivka alla fyra!

Töserna ville bada mera efter maten och det fick de. Nu var det inte alls så många andra som ville bada, men det gjorde inte töserna ett dugg. De fick nästan polen för sig själva.

När klockan var elva packade vi in oss i bilen och for hem. Då hade töserna redan på sig pyjamasen och hade borstat tänderna. Vi lyckades hålla dem vakna i de 30 minuter som resan tig hem och väl hemma var det bums i säng. Lillasyster hade svårt att koppla av och knorrade en del. Men efter en kort kort saga och lite saga på bandaren så somnade hon efter en kvart kanske. Storasyster slocknade utan problem i sin säng.

En myckat trevlig dag med god grillad mat och en massa prat med släkten.

Kram Veggomamman

hits