Gott Nytt 2009!!!!
Tillönskar jag Er alla.

Jag går in i detta nya år med stora förhoppningar
på ett spännade och händelserikt år på alla sätt.

Kramar Veggomamman med familj!!


Tänder ett ljus...Tänker på min vän och jobbakompis L och hennes familj.
Både hennes mamma och pappa har kämpat länge, men det gick inte längre.
De fick julen tillsammans men sedan såg de ljuset på andra sidan utan smärta.

Kram jag tänker på er!!!
 

En fotodagbok - så var min julafton 2008

06:40 - Väckarklockan ringer...den klockan som Kära U fick i födelsedagspresent. Han måste var helt galen, mannen jag älskar!! Ett ögonblick kände jag att jag ångrade att han fick den klockan för dess ljud är väldigt påträngande. Allra helst som att den ringde ett bra tag med en klart markant stegrande volym.

07:18 - Jag gick upp!

07:27 - Frukost i det enkla

07:56 - på väg. Som synes var det fortfarande mörkt och vi var rätt ensamma på denna delen av Europaväg nummer 4:a.

08:28 - 4 mil senare. Vi svänger in mot målet för denna julaftonsmorgon.

Vi var, inte helt oväntat, ensamma och först att köra just på denna parkeringsplats. Det finns massor med plats på parkeringen. Endast två av dem är markerade och där får man bara parkera om man innehar titeln Klubbmästare Dam/Herr. Den titeln innehar inte min kära U, men jag fick honom att backa in i Klubbmästare Herr:s parkering. Lite busigt :-)


Ngn minut efter att vi anlänt kom det ytterligare en bil, det var kära U:s kompis S som svängde in på parkeringen, en bra bit från klubbmästarnas platser...hihihi.

Nu plockade de ut sina utrustning och gjorde sig i ordning för julaftonsgolfen!!! Stollar säger jag bara. Vilket vansinne!!

Det var tjäle i marken så peggarna var svåra att få ner och det var svårt att slå eftersom marken inte gav vika ngt när man slår. Av de rådande minusgraderna blir bollar och klubbor hård vilket gör att det blir stumt att slå. Vilket tydligen kändes för grabbarna sa att de inte alls kom så långt som de brukade göra.

Lite poserande inför årets MMS julkort innan första utslaget. Sedan spelade de på i hela tre hål innan de valde att ge upp denna galna idé...som blivit en tradition (detta var andra året som de spelar lite julaftonsgolf iklädda tomteluvor på julaftonsmorgonen)


Nära nära...men det räcker inte i denna sport.

10:12 - Hemma igen hos kära U, en andra frukost och in i duschen och klä sig fin inför julen.


11:45 - vi klev in hemma hos svärmor och svärfar. Där började vi att värma på julmaten, plocka in julklapparna under julgranen och plocka fram den kalla maten inför jullunchen. Svärfar var iväg och hämtade en gammal släkting. När de kom hem var maten klar.

Mums så gott det var!!


Lite god glögg och sedan utdelning av klapparna medan svärfar tyvärr fick köra hem släktingen. Vi hade på tok för många med tanke på att vi bara var 5 vuxna människor som firade, inte ett enda barn i sikte....hihihihi.


15:00- Kalle Anka stod på i bakgrunden, men vi kollade inte på det.

15:45 - satt jag och kära U i bilen på väg hem till mina föräldrar.


16:40 - Stanna hos en kompis till kära U där jag skulle tomta lite. En flicka på 3,5 år och en grabb på 6 månader. Ett rätt enkelt och snabbt uppdrag. Endast 6 klappar i säcken, lite fotande med barnen i knät och vips så var den rödskäggiga gubben borta igen, lika snabbt som han kom.


17:15 - Hemma hos mamma och pappa. Mamma jobbade till 21:30 så pappa, kära U och jag satt och åt lite julgodis, drack lite blandade saker och pratade. Några partier med 4 i rad blev det. Jag spelade 3 omgångar med kära U, han vann två av dem så just nu är han stoltare än den värsta tupp för att han klådde mig på 4 i rad. Ett spel som jag för övrigt oftast vinner....om jag får skryta. Men just denna kväll var jag så oerhört trött efter att ha blivit uppkörd tidigare än julottan bara för att han skulle slå en liten orange boll med en klubba på en till fixad gräsmatta. Inte konstigt att min koncentration var svag sent på kvällen.


Mamma och pappas julgran.

Solitär spelade vi också. Detta en mans spel har mina föräldrar haft hela mitt liv och jag och min bror har lekt med det mycket! Vi har inte någonsin lyckats få det att gå ut, men det finns en lösning och jag skulle verkligen vilja lära mig den utantill.


22:15 - Julmaten framme igen och vi äter lite julkvällsmat med mina mamma som just kommit hem från jobbet.

00:15 - vi lägger oss i mamma och pappas ner legade bäddsoffa i datarummet. Jag i soffan och kära i den utrdagbara sängen. Den som är lika hård som en träbritts. Mina föräldrar borde verkligen införskaffa sig en bättre bäddsoffa!!


Ja, detta var min julafton året 2008!!

En helt annorlunda jul jämfört med andra år, men, det var trevligt! Under min uppväxt har vi under flera år inte firat julaftonen på just den 24:e. Det var lite olika beroende på när farmor skulle kom å hälsade på eller om vi var hos min moster i Skåne. Men en dag var i alla fall vår "julafton" även om datumet inte var det rätta. Detta är var det mer julafton den 25:e. Då var töserna hemma och vi var hemma hos oss och firade. Mer om det i ett annat inlägg :-)

Kram
Veggomamman


Jag vill önska er alla

En riktigt riktigttillönskar Veggomamman med familj er alla.

Stora och varma
Se så fint det blev

Men en ny julgransfot och lite ättika är det så här fint i vårt vardagsrum idag.

Alla klapparna ligger och vänar på att julen ska komma. På Juldagen smäller det här hemma!!Veggomamman

Det går inte som jag tänkt idag

Idag hämtade jag töserna vid niosnåret hos pappa.

Tanken var att vi idag skulle klä julkranen och fixa till pepparkakshuset.
Tankar är goda, men ibland grusas de av oförutsedda saker. Och så har skett idag.
Julgransfoten jag har är i plast och är sprucken så vattnet rinner ut på golvet. Ny behöver införskaffas...men här i stan var de SLUT...grrrr.
 
Pepparkakshusen är limmade med bränt socker, jag är just i färd med att vispa till kristyren när jag inser att ättikan är slut. Så det blir inte ngn garnering av huset ännu.

Vi får helt enkelt vänta på att kära U kommer tillbaka från mötet i den stora staden och att han har hittat en bra julgransfot och en flaska ättika.

Än så länge har vi i alla fall hunnit med att hämta vrålskitiga ytterkläder på dagis,  lämna tillbaka och låna nya böcker och barnskivor på bibban samt tvättat bilen. Som väl var ren i 20 minuter innan jag var tvungen att åka hem på grusvägen...jag smög fram i 20 km/h men se skitig blev min vita fara i alla fall. Fast den är trots allt renare än innan den fick sig en jultvätt!


Två maskiner tvätt är klara och nästa är på G snart. Så på latsidan ligger vi inte idag. Snart ska töserna ner i badkaret, i väntan på kära U.

Mamman skulle kunna tänka sig att vila en stund på soffan medan töserna badar...vi får väl se hur det blir med det.


Veggomamman

Julmaten lagad

Idag har jag och mamma lagat näst intill alla julmat.

Den står nu till största delen i en stor plasback på min veranda ute. Lite är kvar hemma hos mamma och pappa.

Det kommer att bli gott som vanligt och som alltid tänker man att det inte ska bli så mkt mat, men när man väl börjar prata om vad vi ska ha så har alla sina olika favoriter och de vill man ju ha på sitt jubord så klart.

Solen har varit framme idag. Så skönt att se lite ljus igen. Är inte bortskämd med det.

Idag vänder det...nu blir det ljusare igen. Som jag längtar!!!


Det känns så oerhört skönt att inte behöva stressa denna julen. Allt är under kontroll. Inga mera klappar att skaffa, granen ska töserna klä imorgon. Den står redan på plast med ljus i, men pyntet saknas. Pepparkakrshuset ska vi limma och smycka imorgon, annars bara softa och mysa med varandra.

Maten är inhandlad och städningen är nästan klar. Golvet i hallen och köket samt toaletter och handfat är kvar. Lite Mangotryffel ska göras, en ostgucka ska göras och en morotssallad ska också göras, sedan är all maten klar för avspark.


Sååå skönt!!

Jag ser fram emot en första jul med kära U och hans familj på julaftonen och på juldagen kommer mina föräldrar, töserna och kära U att vara här. Mysigt!!!

Kram Veggomamman - i julstämning!!

Mitt och ditt

Torsdags fick kära U en lektion i hur andra inte ser skillnad på mitt och ditt.

De hade varit iväg till Åland på julbordskryssning med kollegorna. De hade valt att parkera alla sina tjänstebilar i garaget vid Stockholmskontoret och tagit taxi till färjan.

När de kommer åter till kontoret och ska ta sina bilar upptäcker de att det varit inbrott i flera bilar.

Fönsterruttor var krossade och främst GPS utrustningarna var försvunna. Även parkeringspenarna var borta och lita annat blandat. De hade bara gått på de bilar som hade synliga GPS hållare i fönsterrutan och antagit att den låg i ett fack inne i bilen....vilket ju var rätt konstaterande på alla de bilarna. En kille hade lämnat sina husnycklar i bilen som också var borta...obehagligt.

Så igår eftermiddag fick de ragga hyrbilar, kontakta försäkringsbolag, bärgningsfirman och polisen.

Kära U:s bil var mest förstörd för där hade de förutom att de pajat förarsidans bilruta även gjort åverkan på handtaget och således brutit sönder det, repat lacken och bucklat plåten.....
De hade inte fått upp låset utan klättrat in i bilen genom rutan. Det visar fotavttrycket tydligt på som syn på förarstolen. Handskfack och andra fack var vidöppna och det var glassplitter i hela bilen så klart. Samt en hel röra i och med att de röjt runt i jakten på värdefulla saker.

Tur i oturen var att de INTE gått in i bakluckan. Där låg kära U:s arbetsdator och julklappar till mig....men det var orört.

Jag tycker utan tvekan som att det luktar beställningsjobb och uppdraget var GPS:er. Sedan att de även fick med sig lite andra saker var nog bara en bonus.

Så idag har alltså kära U fått styra med en massa pappersarbete på grund av att vissa människor inte vet skillnaden på mitt och ditt. Suck!!Veggomamman

18

I hela 18 dagar ska jag vara ledig från jobbet...och det på bekostnad av endast 4 semesterdagar :-)

Det ska bli så oerhört skönt att slippa höra väckarkolckan störa klockan 4:40 på morgonen. Nej, nu ska jag sova flera timmar längre varje morgon och bara vara på dagarna. Ta det lugnt och njuta av ledigheten tillsammans med mina barn, kära U och resten av mina nära och kära.


Veggomamman

SOLEN!!!

Idag är den här!!!

HURRA HURRA HURRA för SOLEN

Hoppas den håller sig hela eftermiddagen.
Sitter på jobbet och kunde bara inte vänta med att skriva detta till ikväll för så har ju solen gått ner för länge sedan.
Dags att återgå till arbetet!!!

Soliga Kramar
Veggomamman

Årets ökning

Idag fick jag veta vad årets löneökning gav just mig.

Jag är nöjd!
Klart man vill ha massor, men nu finns ju inte massor att få så det jag fick är jag helt klart nöjd med.

Tack för det Hjärnkanslern!!!!Jag ska köpa mig själv en fin julklapp för klumpsumman av de tre månader som vi fått vänta på årets förhandlingar. Ett guldhänge ska jag designa tänkte jag....tanken har funnits där ett tag...nu ska jag göra det. Har lite smycken som jag ska lämna in till guldsmeden så materialet har jag och idag blev alltså arbetskostanden betalad. Vad det blir är inte helt klart i min skalle ännu...men jag har idéer. Tösernas namn ska finnas där i alla fall.

Skrivbordet ser bättre ut nu...men inte så rensat som kära U ville...
Nu ska jag gå och lägga mig snart.

Kram

Det lackar mot jul

men var sjutton är snön??

Det gråa täcket av ogenomträngliga blaffiga moln som skvätter ner duggregn, vanligt regn och bjuder mornarna på dis och dimma verkar ligga tät. Usch vilket riktigt skitjulväder.

En vit jul skulle vara kul, men men vad är väl en bal på slottet mot geggan ute?

Här hemma har jag börjat så smått att handla julmaten och plannerar att laga julmat med min mamma i helgen. Ska även innan dess laga lite mat och julgodis med kära U här hemma.

Städa lite ska vi också göra...trist som bara den, men om vi gör det med gemensamma krafter så går det nog rätt fort.Någon pedant människa är jag då inte och att ha det kliniskt rent hemma är för mig en otänkbarhet. Det finns så oerhört mycker mer roligt att göra så att städa bort tiden finns inte bland timmarna på dygnet som är över

Ikväll ska jag dock röja på mitt skrivbord. Det tenderar att se fördjävligt ut. I morse innan kära U åkte på julbordskryssning till Åland med jobbarkompisarna sa han att det får vara fyra saker på bordet. En kruka med pennor, papperskuben med små papper och mina två datorer. Hmmm, jag är klart skeptisk till om jag fixar att städa undan så bra...men jag ska allt göra ett allvarligt försök.Veggomamman

Helgen gick rasande fort

Denna helg med töserna har gått så rasande fort...men så hag vi gjort en massa kul att se tillbaka på.

Fredag kväll:
Lagade god mat. Det blev en aptitretare som storasyster trånat efter från en kokbok. Det var en brödbit, ostbit och en coctailtomat på en tandpetare. Ett gäng sådana smaskade vi på innan vi fixade till den "riktiga" maten.

Middagen blev efter kära U:s önskemål. En toast till förrätt med gräddfil, rödlök och rom. Till varmrätt blev det klyftpotatis och veg. schnitzel/köttbit till käraU. Till det lite kall sås och broccoli.
Gott så klart!!

Lördagen:
Åkte till familjen B till klockan tio. Där skulle vi baka lussekatter och pepparkaror. Riktig julkänsla av alla dofterna spred sig i deras hus. Tacos till lunch och så lite lekande innan vi for iväg till skogen.

I skogen stötte vi så påpassligt på en välkänd figur.


En trevlig utflykt som vi gjort i många år och tänkt att han alltid dyker upp när vi väl är där. Sedan förra året hade han byggt ytterligare ett hus i skogen. Ett hus med räls i och en  trädstocksvagn. Genom luckan i golvet åker sedan tomten en mil bort till nissarnas verkstad för att kolla till dem medan de arbetar. En tunnelbanestation helt enkelt :-)

Väl hemma åt vi lite mat och sedan var det sags att nanna kudden efter dagens händelser.

Söndag:
Sovmorgon!! Yippppiiii och ohh vad mamman och kära U behövde den!!!

Dagen har rullat på med en massa aktiviteter. Skruvat fast mitt nya batteri till bilen, Gått en 1½ timmes promenad i leran, tvättat en hel massa tvätt, töserna har stämplat papper och pärlat pärlplattor. Vihar tävlat om vem som blev först klar med att röja i sitt rum. Dammsugit kök och hall och ställt upp lite tomtar och så har töserna badat och tvättathåret.

En fullspäckad dag som varit mycket behaglig.


Kram Veggomamman

Grejer på G
Har väntat länge på att skriva. Men nu kan jag inte hålla mig så jag får väl knåpa ner ngt kryptiskt som nästan ingen av er läsare hänger med på......men i framtiden får ni veta...allihopa.
Kan inte säga vad det är, men det är grejer på G som jag hoppas går åt det hållet som jag vill. Väntar på att vissa saker ska lösa sig innan jag vet om det blir som jag vill. Jag hoppas verkligen och jag tror att det blir till verklighet. Problemet är bara att jag inte vet när....men om inte allt för lång tid...ngn månad eller max två kanske....om jag finge bestämma hade det redan varit verklighet!!

Attans att jag inte kan bestämma så att allt blir som jag vill.


Kramar Veggomamman

Trött

Det är vad jag är och har varit i flera veckor. Jag känner hur kropp och själ bara längtar efter solglimtar. Energinivån är sannerligen på sparlåga...

Skulle nog kunna somna klockan 19 på kvällarna och sova hela natten till morgonkulan. Men det är ju en del saker som ska fixas oc htrixas med när töserna väl somnat så att lägga sig så tidigt finns inte...dels så har inte töserna somnat själva då och hur skulle det se ut om jag somnade före dem.

Massor på jobbet känner det samma...vi går som zombies känns det som och jäspar i kör vid fikabordet. Alla säger att det beror på total avsaknad av solljus...kanske skulle gå på ljusterapi.

En aningens med snö ligger kvar ute...hoppas det kommer mer och att termometern kryper ner till minus 5 i alla fall. Med snö blir det i alla fall lite ljusare i vardagen...Kram Veggomamman - trött så jag skulle kunna stå och somna känns det som.


Pizzabagarens pizza vs ris och currysås med tonfisk

Igår hämtade mina föräldrar töserna på skola/dagis. De åkte hem till mig för att laga mat och leka och sedan natta barnen. Allt medan jag var på en uppfäljningsdag av UGL kursen jag gick i vintras.

I måndags hade jag och töserna gjort matlista och jag hade meddelat töserna att jag skrivit en lapp till mormor och morfar om vad de skulle laga för mat.

Mina päron hade tänkt att köpa pizza och frågade givetvis töserna om de också ville ha pizza.

Lillasyster ville så klart ha pizza men storasyster hävdade att hon skulle äta enligt listan vi gemensamt gjort. Mormor erbjöd sig då att göra samma mat fast idag istället eftersom töserna ska äta hemma hos dem ikväll. Men så lätt flirtad var inte storasyster. Hon skulle ha ris och currysås med tonfisk och där med basta.

Mormor fixade matsedelmaten till henne medan de andra tre köpte och åt pizza.


Hon åt som en häst av riset och såsen medan de andra smackade i sig sin pizza.


Jag tycker det är konstigt, att hon valde bort pizzabagarens pizza....det trode jag aldrig att HON skulle göra. Hon som säger att det bästa hon vet ät pizza och pannkaka.
Nåja, nu fick hon som hon ville och blev mätt. Men jag förundras fortfarande över henes val.Kram Veggomamman

Bilhaveri

Igår morse när jag skulle åka till jobbet så ville inte bilen starta. Den bara pustade lite trött. Tur i oturen så hade inte kära U åkt ännu utan vi skulle åka i två bilar till stan för att jag behövde min senare i veckan där inne.

Planerna ändrades hastigt så jag flyttade tösernas bilstolar till hans bil så att de fanns med mig på jobbet.

Under dagen ringde jag min pappa och frågade om han kunde ta med batteriladdaren till mig och sätta batteriet på laddning. Han lyckades med svårigheter får igång bilen med startkablar men fick ta loss batteriet för att ladda det.


Under natten fick det stå och ladda och idag har han satt tillbaka batteriet och startat bilen två gånger...den gick igång. Dock känner jag mig skeptisk till det batteriet så ett nytt kommer att inhandlas/skaffas. Jag vill inte stå en annan morgon med båda töserna och ingen bil som vill starta. Då är det långt till dagis och skola. Säkert 5 km eller så. Har ju inte en aning om när batteriet till min bil köptes...så det kan vara bra med ett utbyte.

Nu har jag haft tur för på grund av endagsuppföljning på UGL kursen jag gick i vintras så hade jag innan bokat en hyrbil från måndag em till onsdag morgon vilket har gjort att dagis/skola lämning har fungerat bra trots bilhaveriet.

Torsdag blir första dagen som det kan strula om det vill sig. Men mina föräldrar finns som en liten backup ifall det skiter sig.

Attans så beroende av bil jag är!! Men min vita skitiga pärla har sköt sig bra det året jag haft den....så jag ska väl inte klaga.


Kram Veggomamman

Laktos

Idag var vi på VC för att jag misstänker att lillasyster är lite känslig mot mjölk. Hon var inte det minsta tillmötesgående. Hon låg på golvet så långt bort från doktorn hon kunde.

Och vet ni, jag förstår henne. Det var en tysk läkare, som det alltid varit på min VC. Vet inte hur många olika läkare vi avverkat. Att barnen ska få förtroende för läkaren är knappast troligt. I så fall får man besöka honom varje vecka eftersom de stannar så kort tid.....detta är nog läkare nummer 4 eller 5 vi har på VC under de knappa 6 år vi bott här.

Denna mannen var i alla fall som de andra. Bröt på på tyska medan han pratade sin svenska. Han förklarade att jag en morgon skulle ge henne två glas mjölk på fastande mage och vänta två timmar och se om hon får ont i magen. Får hon det är hon intollerant mot laktos.

Tilläggas kan att han inte viste var filmjölk var. Efter att jag fick frågan vad det var så kände jag att jag blev än mer skeptisk...men men.

Jag hade räknat med ett blodprov eller liknande för att konstatera faktum, men det blev inte så. Jag ska helt enkelt labba själv lite....vilket inte känns helt Ok eftersom det är ett litet barn vi talar om.
Nåja, vi får se om helgen passar bra med mjölktestet. Annars tar vi det längre fram istället när vi är lite lediga.

Fattar inte varför jag inte hade kunnat få denna info via telefonen av distriktan istället för att dra båda barnen till VC. Han gjorde ju inte ngt mer än pratade och det hade hon lika gärna kunnat göra.

Nåja, vi får se vad testet resulterat i, jag tippar i alla fall på magont. Men man vet ju inte.


Kram Veggomamman

Nu är den KLAR!!!!!

I lördags skruvade jag och kära U upp sänggaveln i storasysters rum.

Det blev fantastiskt mycket bättre än jag hade tänkt mig när jag började på projeketet med att plagiera en sänggavel jag endast sett på en bild. Det är en rätt känd svensk designer som gjort originalet.

Det som jag nu skulle vilja att storasyster fick är ett snyggt överkast att lägga över när kompisar är på besök eller när de är hos pappan. Någon som har ett tips på hur överkastet ska vara? Rött finns det nog av nu och vitt funkar inte heller. Väggarna och skrivbordet är vita, hurts, bokhylla och sänggavel rött....Kom med tips så jag får fart på fantasin lite nu.

En sänglampa behöver hon också. Den ska vara mycket liten, smal och nätt skulle kunna skruvas i mitten av gaveln...har dock inte sett någon sådan lampa ännu.

Några mera kuddar som överdraget går att ta loss vore inte heller fel. De tre hjärtkuddar hon har nu går inte att tvätta eftersom de är sydda på kudden liksom...

Nedan en före och efter bild.


Allt som allt gick projektet på enligt nedan:

MDF skiva: ca 500:- (lite mindre än halva finns oanvänd)
Sågblad: ca 40:-
Färg: ca 350:-
Roller och tråg: ca 70:-

TOTALT: 960:-
Försäljning av våningssäng: 800

Så den nya gaveln kostade 160:- totalt vilket är mycket prisvärt :-)

Okej att det gått åt några timmars arbete. Men de timmarna har fallit in på nöjeskontot för det ha varit kul att göra det och kul saker mår jag bra av!!

Hade jag köpt den av designern hade den inte gått att få röd. Priset hade blivit flera tunenlappar dyrare, med fel färg eller träslag!!!

Jag är nöjd!!
Nu återstår bara att se storasysters åsikter imorgon när hon kommer hit från en vecka hos pappa.


Kram Veggomamman

Idag såg jag den

fick den till och med i ögonen när jag cyklade till naprapaten vid 10:40.
Det var härligt och jag ville inte gå in. Men eftersom en tid hos naprapaten innebär välbehag efter så gick jag in lite motvilligt.

Det ska göra sköntont, på gränsen till för ont att vara hos naprapaten. Då vet jag att det han har gör hjälper. Denna gången hade jag beställt tid INNAN det var vrålilla så det var inte allt för mycket att ställa till rätta. Jag brukar vara dålig på att gå dit i tid och därmed brukar jag vara rätt mörbultat efter ett besök hos mina naprapat Fredrik. Men idag var det mer behagligt än det brukar...men så gick jag dit innan jag hade vrålont.

Kram Veggomamman

Solen

Idag trode jag att jag skulle få se den. Det syntes blå himmel mellan det gråa och  mörka trista locket som har belamrat vår himmel i säkert två veckor minst. Men efter bara några minuter var locket intackt igen och chansen bortflugen till okänd framtid.

Jag känner att min själ och min kropp behöver se solen!!

Kram VeggomammanUtegranen på plats

I år har jag blivit med utegran.

Det är kära U som tyckte vi skulle ha en gran utomhus. Förra året hade jag inte ngt, men NU har vi en :-)

Jag och kära U var för ett par veckor sedan ute på jakt i skogarna kring huset. Självklart hade jag frågat min hyresvärd om det var Ok och det var det så klart.

I lördags gick jag och töserna ut med sågen i högsta hugg för att hämta hem vår fina utegran. Den var större än jag kom ihåg så töserna orkade inte bära många meter...mamman fick alltså kånka den hela vägen hem. Inte jättelångt, men med gran en bra bit längre än utan känndes det som. Jag la granen på axeln och bar den så hem. Envis som man är så gick det till slut.Hemma fick jag justera foten lite så den gick ner i röret som köra U slagit ner i gräsmattan. Väl på plats konstaterades att den blev såå fin och såå sne. Men vad gör det? Får justera röret i sommar istället. Denna vinter får den stå charmigt snett :-)

De 25 uteljusen sattes i och det blev verkligen riktig trevligt med en utomhusgran. Den står där och lyser så bra och fint när man kommer hem från jobbet. Hemtrevligt och julmysigt :-)

Inne lyser ljusstakar i fönstren och stjärnorna hänger och lyser så fint. Ska skaffa hyacinter i helgen och plantera ner till ett fin arrangemang. Det doftar så otroligt gott när de väl slår ut. Ahhh, julen är i antågande känner jag. Härligt med tanke på att stressen med klapparna inte kan komma detta år. Jag är snart klar. Har svärmor och svärfar kvar, men det löser vi i helgen och så någon klapp till min mamma och så ngt mer till kära U. Sedan är jag klar. Det är tidigt och bra, inte sant.

Idag sålde jag storasysters våningssäng. 800 välkommna kronor. Nu har utgifterna på hennes sänggavel gått jämt skägg. Jag har för övrigt börjat måla gaveln. Igår grundfärg och ikväll första varvet med den slutliga färgen. Imorgon blir det varv två. Så får vi se om det krävs en ytterligare målning eller ej. Den blir fin!!

Kram Veggomamman

hits