Dax igen

Hes, hes, hes och så hes

Det är vad jag har blivit och är. Det är ju typiskt. Att jag inte kunde bli det i förra veckan när jag ändå var hemma med töserna...nehe, i söndags kväll kände jag av att det skulle kunna bli ngt av hesheten eller ev kanske halsont. Igår när jag vaknade anades hesteten lite och idag är den ett faktum.

Det är än så länge inte så pass farligt att jag borde anta en tyst tillvaro vilket är skönt för ni anar inte hur jobbigt det är att vara tyst. Det är nämligen så att denna själ har 48.000 ord som ska ut och det innebär att det blir oerhört jobbigt att inte få ut dessa ord på en dag. Eller kanske är det så att det är jobbigare för dem som är i min närhet??? Jag vet inte. Slänger ut frågan i etern. Ni som är mig nära. Hur upplever ni det??

image301
Dax för en kopp gott rött te, Rooibos Heta Sunder heter det och min hälsokostaffär säger att det är bra mot hesa och onda halsar. Det är utan tvekan mit favorit te, lite julaktigt tycker vissa, men inte jag. Det dricks året runt och ju längre det drar ju godare är det enligt mig.
Innehållet är som följer: Rooibos, chili, kardemumma, kanel, kryddnejlika och svartpeppar.
Det ni, smaka på den. Det är gudagott!!!


Hesa varma och goa kramar
Veggomamman

Det gick nogimage300

När vi kom ut till bilen i förmiddags så luktade det inte kräks i bilen. Det verkar som att denna ättika åt upp den äckliga odören från igår. Det tackar jag oerhört mycket för!!

Nu står det inte ngn burk med ättika i bilen längre så vi får se imorgon hur det är med odören, om den fortfarande doftar med sin frånvaro.

//Veggomamman

Dagens bravader

har varit helt klart mindre actionsfyllda.

Efter frukost gick töserna ut och gungade en stund i det enormt vackra vädret. Sedan åkte vi in till Willys för att köpa tvättmedel och lite andra bakagrejer. Jag letade även enfärgad vaxduk till ett bra pris, men fann bara mönstrad och det vill jag inte ha i baksätet på bilen.

Hemma igen så fixade jag lite frukt så att vi kunde gå iväg på ett litet miniäventyr kombinerat med fruktstund. Lillasyster och storasyster har många gånger velat att vi ska åka uppför backen i slutet av allén, men eftersom den vägen bara lämpar sig för en jeep eller liknande så skulle vi idag gå på upptäcksfärd uppför den backen.

Sagt och gjort, vi knallade hemmifrån och gick mot backen. En hel del stenar kastades i vattenpölar samt i diket så det plumsade en hel massa. en skön och trivsam promenad. Väl framme vid backen började vi knalla uppför och in i skogsparken som finns där. Vi hittade en björk som brutist av ngn av de tidigare stormarna så på den satt vi och åt lite frukt. Jag såg morbror och moster uppe på gårdsplanen så vi började gå mot dem. De hade givetvis hört oss och kom för att prata lite kort.

Töserna fick nu se att vägen de velat köra gick upp till huset där vår hyresvärd bor. Väl där uppe så knallade vi hemåt nerför den vanliga bilvägen och hela vägen hem knaprade de på ngn fruktbit. En riktigt skön och trevlig promenat på säkert en timme.

Hemma igen lagade mamman mat medan en Madicken film visades. Lördag och som alltid krävs att man äter upp all sin mat för att få lördagsgodis, ngt som ingen av dem gjorde. De verkade inte bry sig om att godiset väntade på dem. Så de valde helt enkelt att inte äta upp maten.

Efter ett tag så tog jag i alla fall fram godiset och de fick sitt godis, inte fullt så mkt som mormor och morfar köpt till dem igår, men ett gäng bitar som de så nöjsamt har delat med varandra och smaskat på  unhder eftermiddagen.

Nu sitter de i badkaret och leker. Ett ställe som de mer än gärna är i och som jag gärna släpper ner dem i. Det är ju avkopplande och skönt att bada och det har de verkligen insett båda två.

Var just nere och drog för drapperiet. Då fick jag skrapa vatten eftersom golvet lutar helt åt fel håll i det badrummet. Då säger lillasyster: - Det är svämövning.
Hahah, kuliga ord de får till.

Det verker ju onekligen som att båda töserna fick sig en kort kräkssjukdom och det är jag helt nöjd med. Deras aptit är väl inte helt på topp ännu, men de äter. Skönt!!

Kram Veggomamman

Igår kväll nariga händer och värkande rygg

Det satt jag med igår,

En hel dag med en hela massa städa, skura och skrubba. Tvättade händerna säkert tusen gånger och det sätter ju sina spår med nariga händer.

Att ryggen värkte beror väl på jag låg dubbelvikt inne i bilen för att komma åt att skrubba, att jag diskade en massa hinkar, en bältesstol och andra grejer i badkaret samt att jag skurade hela badrummet där nere så att det känns fritt från kräks efter lillasysters illamående i onsdags kväll.

Idag är ryggen bättre, men händerna behöver fortfarande smörjas in för att bli så där fantastiskt lena så som de ska vara. Får jobba lite mer på smörjat så ska de nog vara bra till måndag i alla fall.


Veggomamman

Vägningen som blev oerhört mer arbetsam än planerat!

Dagens uppdrag var att åka till BVC för att väga töserna. Storasyster har för en tid sedan varit kinkig med maten + att hon var sjuk länge för en tid sedan så en sväng in för att låna vågen var planerad.

Eftersom lillasyster ärit bra och varit pigg så åkte vi iväg efter en lång och avslappnad morgon. Storasyster klagade på trötthet men hon hade inte någon feber.
Sagt och gjort in i bilen, kasta skräp och kolla posten och sedan in på BVC för vägnignen. Det tar ju inte många sekunder så vi var ute snabbt igen. (Storasyster hade nu bara -3 hg jämfört med 5 års kontrollens invägning. Sist jag vägde var det -9 hg så det är på väg åt rätt håll :-)
In i bilen igen och så var tanken att vi skulle stanna på Willys för att köpa lite bakgrejer eftersom jag hade tänkt vi kude baka lite till storasysters försenade 5-års kalas som ska vara den 9 mars.

Men i bilen så märkte jag att storasyster blev tyst, jag frågade hur hon mådde och om on mådde illa, svaret blev nej. Men bara sekunder efter så kräktes hon i bilen. På sig själv, på sin stol, på golvet och...ja ni inser läget. Vad gör man? Stannade och gav henne lite papper och gasade hemåt. Som tur var så var det bara kanske 3 kilometer hem. Men den stanken som blir av kräks är inte vidare mysig så jag gasade på bra för att minimera tiden i bilen.

Hemma korvade jag ut storasyster för att försöka minska mängden kräks i bilen, tog ut bilstolen hennes och så gick vi in för att dra av alla hennes kläder. Ställde henne i duschen, på med nattlinne och ner på en madrass på golvet i vardagsrummet framför Kalles klätterträd.
Lillasyster blev ledsen för att hon inte fick välja film så hon surade till ordentligt så hon fick sätta sig vid min dator och kolla på egen film.

Mitt i allt detta kom mina föäldrar förbi med en honungsburk som lillasyster beordrat dem om. De stannade inte så länge. Inte helt oväntat med tanke på det smärre kaos som rådde.

Jag sköljde av alla kräkade kläder i badkaret, slängde in allt i tvättmaskinen och så tog jag tag i bilen och sanering där.
Jag är oerhört tacksam över att jag i höstas fixade till en vaxduk på hela baksätet för att inte töserna skulle lera ner hela bilen. För nu behövde jag bara ta bort och kasta detta och därmed slippa skura hela sätet med kräks. Vips så var det problemet över. Det som sedan hamnat på golvet fick jag helt enkelt först torka upp med papper och sedan har jag skurat med en diskborste med citronajax. Jag har även ställt en bytta med äticka i bilen för det sägs ju dra åt sig dofter. Och jag hoppas att även kräks dofter tillhör ätickans favoriter.


Bältesstolen och sparkskyddet är ute från bilen och stolens tyg väntar på tvätt ute på verandan. Själva stolen är duschad och står på tork i badkaret.

Det som återstår förutom ett gäng med maskiner tvätt så är det att sanera badrummet. Det behöver skuras så att alla kräkspartiklar försvinner. En del hinkar efter lillasysters bravader tar jag på samma gång.

Så hur mår hon nu då?
Ja inte somnade hon så som jag hade förväntat mig. Nej, hon kollade hela filmen och har druckit vatten och även ätit ett äpple och en kiwi. Så det verkar ju varit en engångskräk vilket jag är glad över.

Lunch har vi inte fått i oss ännu, men min mage meddelar högljut att det är dax att fundera på mat och så efter maten får jag ta tag i badrummet.


Tänk så mkt jobb bara för att jag skulle väga storasyster på BVC.

Inte har man ofta sysselsättningsproblem när barnen är med :-) Vissa dagar är bara den sysselsättningen mindre angemän, som idag.
Tänk så mycket trevligare och roligare det varit om de inte blivit sjuka för då hade vi kollat på "vilda" djur idag på djurparken...nåja, vad är väl en dag på slottet....

Kram Veggomamman

Tjohooo

Har sålt min gröna tvåsits soffa.

Har haft en annons ute på den ett bra tag och inte en kotte har varit intresserade. Jag tänkte idag att jag skulle ändra priset och i samband med det så har Exet ändrat sig och vill inte sälja sin fåtölj som är i samma serie. Så jag gjorde om annonsen och sänkte priset och nyss så ringde en kille och ska ha den och hämtar den efter 18 ikväll.
Kanoners kan jag bara säga!!

Nu får vi se om han håller vad han lovar.

Men det känns hoppfullt. En lusen tusing får jag för den och det känns som ett bra pris, hade den ute för 1500:-

Kram Veggomamman

Ändrade planer

I går kväll kräktes lillasyster. Det innebär kraftigt ändrade planer de närmsta dagarna.

  • Ingen dagis eller arbete idag torsdag.
  • Ingen lek och kvällsmat med familjen B i eftermiddag /kväll som var planerat
  • Ingen sportlovssemester för mamman imorgon
  • Ingen tripp till djurparken med famijen Å imorgon.

Med andra ord så kom detta kräkande minst sagt olägligt, men å andra sidan kommer väl kräks aldrig lägligt.

Lillasyster har inte kräkits mer än de gånger i går kväll än så länge. Endast ätit ngn tugga på en enkel brödbit till frukost och druckit lite vatten. Hon är seg och lite matt och ligger på en madrass med en hink i närheten och kollar på film. Frisk är hon absolut inte.

TypisktKramar Veggomamman

Jätte vackert

Igår kväll när jag låg hos storasyster och pratade och pussades och kramades så sa hon som följer:


- Jag kan göra jätte trutar.

Visar och ger mig en riktigt ordentlig trut puss på munnen. Som jag givetvis besvarar genom en av mina ordentliga trutisar.

- När man slickar in det så har man det i hjärtat.

Slickar sig riktigt länge, noga och ordentligt runt hela munnen.

image301


Vist var det vackert sagt!! *mamman smälter som smör i solsken*

Och hennes trutpussar går inte av för hackor, inte sant :-)


Trutpussar från Veggomamman

Ostbågar

Har jag nu fått smaska på och det var GOTT!!! Påsen är inte slut ännu så kvällen kan utan tvekan bjuda på mer

Vindruvor finns och mörk choklad likaså. Ska bara få ikapp suget igen.

Läskbegäret är obefintligt, men vem vet. Tyvärr har jag inte ngt bot för det hemma som det är nu, men men. Affären är inte så långt bort eller så får jag helt enklet klara mig.


Kram Veggomamman

En fantastisk kurs

Kursveckan som gått har varit helt otroligt bra. Men samtidigt oerhört jobbigt. Vi har kursat från 8:30 till 22 på kvällarna och uppe på det egen teoretisk läsning. Men det har inte gjort någonting för denna kurs var så otroligt bra och oerhört lärorik att den var värd allt slit.
Jag har börjat hämta andan och saker och ting har börjat landa i hjärtat, magen och hjärnan.

Det går inte att förklara vad en sådan här kurs kan ge för någon som inte varit på den. Ok, man kan nog åka iväg på denna kurs och inte ha personutvecklats någonting, men då är man nog bra korkad om man inte tar chansen tycker jag. Jag tog i alla fall chansen och hängde på tåget som gick och ohhlalla vad läskigt men samtidigt oerhört tryggt. Jag är glad!!

Kursen jag varit på var en UGL kurs. Det står för Utveckling av Grupp och Ledare. Är du på väg att bli ledare på ditt jobb eller är det och inte gått denna, GÖR DET!! Har du möjlighet att gå den även om du inte är eller ska bli ledare vad du vet så ta chansen att gå den, så som jag. Det är värt varenda timme enligt mig. Läs mer
här. Ladda även ner PDF filen som finns på den sidan, där står lite mer.
Fråga gärna om du vill veta mer.

Jag är så oerhört glad över att min teamledare tyckte att jag skulle gå denna och att chefen sa Ok. Tack ni båda!! Jag har vuxit!

Kram Veggomamman

Borde skriva

Eller, vem bestämmer det egentligen. Det är ju min blogg och jag bestämmer om jag ska skriva eller ej. Just nu känner jag bara att inspirationen saknas, men samtidigt så vet jag att jag under hela nästa arbetsvecka är på en mkt påfrestande och ansträngande kurs som troligen gör att jag inte kommer att kunna/orka skriva en enda rad på hela veckan.
Jag kommer iof att ta med mig datorn, men eftersom kursen håller på långt in på kvällen så är jag nog totalt slutkörd på kvällen att jag kommer att dråsa ner i sängen och gläppa på tv:n ett tag innan ögonen slår ihop. Ett och annat telefonsamtal behöver ju fixas också så klart. Bland annat gotnattsamtalet till töserna. Men det får jag fixa i någon paus tidigare på kvällen eftersom vi kursar till kanske nio tio elva på kvällarna beroende på hur kursen utvecklar sig.

Ser mycket fram emot denna kurs och hoppas att den är så bra som mina kolegor som gått den sagt att den är. Kul!!
Rapport kommer förr eller senare. Jag lovar!

Nu ska jag dråsa ner i min soffa under min filt och bland annat drömma om ostbågar, läsk, vindruvor och....
Ja, för det är vad jag är sugen på just nu. Och inget av det finns hemma. Suck!! Sitter och smaskar i mig Salt & Blandat, men det var jag inte ett dugg sugen på. Skulle kunnat tänka mig lite mörk choklad också, men det finns inte hellre hemma. Suck igen!!

Längtansfulla och dregliga kramar
Veggomamman

Soffbord

Har sedan jag flyttade in här brottats med vilken typ av vardagsrummsbord jag ska ha. Hade ett innan som absolut inte passar, men som jag tycker är ursnyggt.

Har varit utan bord fram till början på denna vecka. Hade bestämt att jag skulle hitta ett litet satsbord i tre delar som jag skulle ställa lite vid sidan så att min runda röda matta och mina stora sittkuddar skulle inbjuda till att sitta på dem. Har haft svårt att finna ett snyggt och billigt nog så därför har det dragit ut på tiden. Har fått många komentarer om att man vist måste ha ett soffbord, men jag har inte kännt det som ett måste. Har vant mig vid att slänga upp fötterna på kuddhögen ist för på soffbordet samt att inte kunna ställa ifrån mig saker när jag sitter i soffan.

Men så i söndgas uppdagade sig bara ett så snyggt bord på blocket. Jag mejlade och det fanns kvar. Hämtade det dagen efter och lyckades knöla in det i bilen utan att skruva isär det. Och då ska ni vara medvetna om att jag inte har en kombi. Fick stuva om  barnen lite och med en mkt god vilja fick jag till slut in in bordet i bilen. 300 pengar fick jag betala och det är det helt klart värt!!!

Jag behöver slipa och lacka träet lite, men annars är det helt fantastiskt snyggt tycker jag. Inte alls det där satsbordet som jag fantiserat om men vem har sagt att man inte kan ändra sig :-)

image293

Bordet jag hade innan, men som inte passar, är i samma mosaik stuk, fast där går bitarna i olika blå varianter. En färg som inte passar i mitt annars gråa och röda vardagsrum. Men se detta passar kanon med exakt rätt färgkombination som rummet redan har. Perfekt!! Jag är nöjd!!

Kram veggomamman


Nya skor

image292


- Mamma, när man inte gått ute med skorna så får man ha dem inne.

Så sa storasyster idag, eller om det var igår. Hon har sedan i måndags haft sina nya fina silvriga skor som vi hittade på Skopunkten för hela 49:-
Hon avgudar dem och har dem även när hon sover, som ni kan se.

Tyvärr så fanns det inte så liten storlek så lillasyster yster kunde få ett par hon också. Men jag får väl skaffa ett par vackra bling bling skor till henne närmare våren :-)

Kram Veggomamman

Möten

De kan vara riktigt tråkiga och lånrandiga medan andra möten kan vara helt fantastiska. Allt beror på vem mötet är med och var. Idag har jag varit på ett riktigt bra möte!

Underbart!!

Mera sådana möten, tack!

Kram Veggomamman

Dans

Idag var första gången på denna terminens dans. Båda töserna var med och Johanna kände sig nog väldigt stor och stolt. Hon har ju i två terminer fått sitta i rummet bakom och leka eller kollat på. Men idag var det även dans för henne.

Flera dagiskompisar var där vilket var mkt trevligt för mina små töser.
12 gånger och en stor avslutnign där alla dansgrupper visar upp sina färdigheter kommer denna vårtermin att bjuda på :-)


image291

Barnens första dag på dagis på ett tag har gått bra. De har orkat med och ätit bra båda två, vilket är mkt skönt med tanke på storasysters mkt skrala intag på mat under sin tid som sjuk och även innan hon blev sjuk.


Kram Veggomamman

Nytt utseende

Bytte utseende på bloggen igår, som ni ser :-)


Kram


Tidiga morgon

Det var länge sedan jag var tvungen att kliva upp så här tidigt. Har varit vaken i över 40 minuter och har redan duschat och är påklädd.

Ska snart väcka mina små prinsessor för dagens äventyr. Idag är det dagis igen. Lillasyster har inte varit där på över 14 dagar och storasyster på 1½ vecka.


God morgon vänner!!

Varma kramar

Veggomamman


Vad menas?

image289

Detta hittade jag på en papperspåse från Konsum (eller heter de Coop?)

Vad menar de?
Ett naturligare liv????

Varför lever inte kor, grisar och lamm ett redan naturligt liv?

Alltå vist är det så att de indirekt medger att alla de andra djuren lever ett onaturligt liv?? Ska det vara så? Varför?

Ohhh vad glad jag är att jag inte bidrar till detta onaturliga liv. Eller jag bidrar väl så klart till det. Går nog inte att leva utan att bidra till det på ett eller annat sätt tror jag. Men jag äter i alla fall inte dessa djur med onaturligt eller naturligare liv.

Jag är nöjd över att jag tagit ställning och är vegetarian!!!

Önskar dock att min ekonomi klarade av ekologisk mat samt ekologiska grönsaker till hundra procent, men nu är det tyvärr som det är och jag får ge vika där.

Puss och kram
VEGGOmamman


Mina töser

Nu är de här. De kom lite tidigare än vanligt. Men det beror på att de inte ska till dagis imorgon och de hade blivit tvungna att gå upp tidigt med pappan för att köras hit på morgonen eftersom att han ska till jobbet. Men nu får de sova här lite längre imorgon istället.

Pappan var på VC med storasyster i torsdags och då konstaterades öroninflamation och en bakteriell inflamation samt bronkit. Penicillin i blev resultatet. Hon verkar fortfarande lite seg och har nog inte orken helt. Imorgon får jag se dem en hel dag igen och då får jag se hur dagen flyter på vad gäller orken.

Lillasyster hostar lite fortfarande och snorar så hon får vara hemma även hon imorgon.

Förvarnade på jobbet redan i fredags så de vet att jag är hemma imorgon.

Kram Veggomamman

hits