Hur hittar tabletten rätt??

Har fnulat på hur smärtstillande tabletter hittra rätt.

Alltså hur de vet var jag har ont. Det är för mig en gåta.
Har googlat på det och nog hittat en sida på Wikipedia, den är lite invecklad och det är uppradat en hel massa olika typer av smärtstillande preparat.

Har inte orkat läsa igenom allt så egentligen borde jag väl inte ens skriva detta inlägg, men what the heck.

Här kommer länken i alla fall. Om någon av er läsare hittar svaret på denna fråga så kan ni ju svara mig är ni snälla. Jag vill alltså veta hur mina Ibumetin (som Ipren) och barn Alvedon vet var de ska värka.

LÄNKEN

Kram från en förväntansfull Veggomamman som hoppas på svar från min trogna lilla läsarskara!!

Krassligt fortfarande

Töserna är hos pappa sedan söndag eftermiddag/kväll. De är fortfarande krassliga med feber och hosta.

Pappan ska ringa till vårdcentralen imorgon så de får kolla upp dem lite. Feber så länge är inte så bra.

Jobbigt att vara hängig så länge.

Jag känner av lite lite i halsen och håller tummarna för att det försvinner iom att jag äter lite immunförstärkande med Röd Solhatt!

image288

Echinacea

Veggomamman


Inget att bry sig om

Ett litet internt skämt som inte är något att bry sig om för de flesta av er som läser.


image287

Vad är förkortnignen till denna förening i frankrike? Jo, FFSU...fniss.

Kram kram Veggomamman

Fisk

Såg ett inlägg på Tv4 nyheterna ikväll. Det handlade om fiskarna och fisken som inte finns i havet och regeringens satsnig på att ge fiskare ersättning för att sluta fiska.

En av fiskarna sa så här (
klippt från fyrans nyheter på nätet):

- Jag har varit fiskare i fem, sex generationer och tycker inte man ska behöva sluta på grund av att det sägs att det inte finns någon fisk, det är ju den största lögnen hittills, säger fiskaren Stig Hansson.

image286
Bilden kommer från Göteborgs Posten

Denna fiskare verkar inte haja läget. Om fisken fiskats upp så finns det inte någon fisk att fånga och då är det svårt att fortsätt med sitt yrke som fiskare. Detta oavsett hur många generationer tillbaka som varit fiskare på hans fars sida. Jag menar, vara fiskare utan att få någon fisk kan knappast vara värt någonting. Många gånger har jag hört och läst om utfiskade hav så jag tror knappast att det är en lögn att den håller på att ta slut.

Jag tycker man ofta har hört att fiskarna klagar i en rätt så tät kör att de behöver hjälp och bidrag från regeringen för att de inte få nog med fisk i sina trålar. Hur ska de ha det?


Veggomamman - på krigsstigen mot gnälliga fiskare!!!

Så nästa fundering

Varför blir det hål i vissa ostar?

En fråga jag fnulat på ett tag och som jag nu gogglat fram ett svar på som jag tänkte delge er.

Här kommer svaret från sidan
Teknikåttans Kunskapsnät. En sida som verkar ha många svar på finurliga frågor....kanske bra att ha till hans om man ska göra en tipspromenad :-)


Osttillverkning kan sammanfattas enligt följande punkter:

Förbehandling; Pasteuriserad mjölk med bestämd fetthalt hälls i stora kar och noga kontrollerade mjölksyrabakterier sätts till. Det finns olika slags mjölksyrabakterier som behövs för att utveckla både ostens smak och mognad. Mjölken värms till 30°C och löpe tillsätts så att mjölken koagulerar (stelnar).

Koagelbildning sker då ystmjölken får ?vila? med löpen. Efter ca 30 minuter har ett koagel bildats som sedan skärs sönder med ett särskilt redskap. Koageltärningarnas storlek varierar beroende på vilken ost som ska tillverkas.

Värmning och efterrörning
; Det skurna koaglet värms och rörs om under ca en timme. Då kommer koaglet att släppa ifrån sig vätska, vassle, och tärningarna krymper och hårdnar till ostkorn.

Formning av osten
; Vasslen skiljs från ostkornen och texturen bestäms genom det sätt på vilket man skiljer vasslen från ostkornen. Hålen eller piporna i osten uppkommer genom att mjölksyrabakterierna som man satte till vid förbehandlingen kommer att bilda koldioxid i sin ämnesomsättning. Dessa gasblåsor i osten ger hålen.

Pressning; Ostmassan läggs i speciella formar och pressas ihop till sin slutliga form.

Saltning och ytbehandling; De färdigpressade ostarna förvaras i saltlake under några timmar upp till flera dygn beroende på ostsort. Ostens smak, hållbarhet och konsistens påverkas under detta steg. Vissa ostar saltas direkt i ostmassan. Sedan får osten ett skyddande skikt av paraffin, vax eller plastfolie innan den lagras.

Lagring; Under lagringen mognar osten ytterligare och får sin rätta smak och konsistens. Tiden kan variera från några månader upp till ett år eller mer. Färgen kommer då att djupna, konsistensen blir mjukare och smaken starkare. Förändringarna beror på att vissa proteiner och fetter bryts ned till andra ämnen.

Rundpipig ost som Herrgårdost och Grevé har få, stora och runda hål. Texturen blir rundpipig när ostmassan pressas samman under vasslen utan att luft kommer till. Den sammanpressade ostmassan lyfts sedan upp ur vasslen och läggs i sina formar för pressning och lagring.

Grynpipig ost som Svecia och Prästost har många små och grynformiga hål. Den grynpipga texturen får osten när vasslen tappas av samtidigt som ostmassan rörs om och det kommer in luft mellan ostkornen. Ostkornen blandas sedan med salt och läggs i formar.

Tät struktur, som hos Cheddar, får osten när ostmassan får ligga kvar i karet för syrning efter att vasslen tappats av, så kallad cheddningsprocess. Därefter skärs och mals ostmassan innan den läggs i formar för pressning. Eftersom koldioxiden för-svinner i cheddningsprocessen får osten en tät struktur med bara några få platta hål.

image285

Tänk vad man kan få lära sig bara man funderar och fnular lite på en fråga och sedan surfar runt lite och gogglar en liten stund.

Det var det om varför osten har hål!!


Kram Veggomamman - som känner sig instängd på grund av febersjuk storasyster. Skulle velat gå ut en sväng idag. Men det får väl vänta till en annan dag i veckan som kommer.

Är ananas en citrusfrukt?

Denna fråga kom upp i en diskution med en vän.

Svar på frågan är att ananas är en exotisk frukt. Så här står det på sidan
Grön Gastronimi

image284

Ananas comosus Ananas härstammar från Sydamerika. Columbus fann den på Guadeloupe under sin andra resa år 1493. Spanjorerna spred plantan vidare.

Ananasfrukten påminner om en stor kotte. Den består av en mängd bär som vuxit samman. Enklaste sättet att skära upp ananas är att skära den i klyftor, som melon, och gärna låta några dekorativa blad från bladkronan finnas kvar då frukten serveras.

Ananasen har gult, mycket saftigt fruktkött med sötsyrlig aromatisk smak. Den friska smaken gör att ananas passar i flera olika sammanhang - som förfriskning och dessert liksom till kött, sallader och exotiska grytor. Färsk ananas har utsökt smak och kan inte jämföras med den konserverade.

Frukterna bör förvaras svalt men inte kallt och gärna på mjukt underlag eftersom de kan få tryckskador av sin egen tyngd.

Vi importerar ananas hela året från bl a Mellanamerika och Elfenbenskusten.

Så nu vet vi detta, inte sant!

Kram Veggomamman

Natten blev springig

i alla fall för mammans del.

Lillasyster har sovit i min säng och hostat och velat ha vatten samt bökat och stökat.

Storasyster som legat i sin våningssäng fast i nedersängen. Hon har vaknat till ett flertal gånger och velat ha vatten, saft eller bara klagat på att det är så högt ljud i öronen. Hon har varit mycket irriterad på ljudet och hållit för öronen. Det knepiga med det är att det varit helt tyst förutom vinden som yrde utanför. Antingen drömde hon något under en rätt lång tid eller så feberyrade hon i sömnen.

Sov länge idag. Tror jag vaknade först och då var klockan efter åtta. Båda töserna sov då. Vilket väl är ett klart tecken på att de ej är helt friska. Lillasyster vaknade till efter en kort stund och vi låg och mornade oss ett tag. Gick upp och styrde lite och fixade frukost närmare tio. Då sov fortfarande storasyster.
Hon har bara druckit under dagen samt fått i dig några små äppelbitar.
Lillasyster åt lite frukost och har även ätit lite lunch. Absolut inte samma mängd mat som innan, men det går i alla fall åt rätt håll.

Nu är lillasyster med pappan och farmor och farfar på väg till disney on ice. Hon har inte haft feber under dagen och har varit rätt så piggelin. Inte hundra frisk men i alla fall så att jag tyckte att hon kunde åka iväg. Hon hade inte gått till dagis om det varit en sådan dag, men nu när biljetterna varit införskaffade sedan före jul så är det klart att hon skulle få gå när hon piggnat till så bra.

Mamman känner att tröttheten börjar krypa på. Ska ut och kolla om tvättstugan är ledig så kan jag i så fall lägga mig och vila med gott smavete eftersom jag tvättar samtidigt :-) Tur att maskinen tar hela 2½ timme så vilat kan dra ut på tiden.


Kram Veggomamman - som söker friska vindar med snö i så att jag kan få brottas i snön

Lugnet har lagt sig

Storasyster slockande före halv sju och lillasyster inte långt därefter. Minstingen ligger och hostar hör jag....ska ge henne lite för rethostan så hon får komma in i djupsömn.

Mina små töser är verkligen inte friska.

image283

De kom hem till mig lite före fyra. Från mormor och morfar. Båda glanskiga om öronen och nyvakna efter en 15 miniters bilfärd. De brukar aldrig somna på den sträckan, men idag somnade de båda två.

De hostar riktigt illa båda två. rethosta som bara brakar i bröstet på dem. Jag hör hur jobbigt det är men kan inte göra mycket. Ger ljummen dryck, mat efter deras önskemål. Inte några gigantiska mängder, en tugga här och en tugga där.

Storasyster är klart sämre idag är igår. Hon har feber, mellan 38 och 39. Hon ser helt mörk ut runt ögonen och äter onekligen på tok för lite.
Vi hade problem med att hon åt illa redan innan, men nu är det ännu mindre. Tre tuggor pannkaka, en liten tugga på en macka, lite te med honung i...ja det är väl dagens intag ungefär. Nu vet jag ju att man inte är hungrig när man har feber, men hon har inte dirket något extra att ta utav. Imorgon får jag försöka få i henne lite små saker mest hela dagen. Köpte den där grönsaks/frukt drycken som Knorr gör reklam för som ska vara såååå nyttig. Hoppas att hon kan tänka sig att ta en sådan liten flaska. Provade med en halv sådan i ett glas, men det smakade inte. Inte ens med sugrör....hmm. Hennes vattenflaska är nu fylld med saft blandat med denna Knorrdryck så jag hoppas att hon ska få i sig den och därmed de vitaminer som finns där i.

Lillasyster piggande till under efermiddagen sa morfar, han liksom hörde skillnad på henne från ena till andra timmen. Hon har i kväll inte alls mycket feber och har varit uppe och grejet en del. Till skillnad från storasyster som legat ner hela tiden och kollat på film.
Lillasysters ork är begränsad, men den är på väg tillbaka. Nu ska jag bara få henne att börja äta som vanligt så att kroppen får komma ifatt med matintaget som legat på sparlåga under hennes 5 dagar med feber och ynklighet. Det borde inte vara så svårt, hon är en matglad liten jänta i normala fall.

Nu ska jag sjunka ner i min soffa och gläppa på teven. Önskar att det vore något bra att kolla på, men det markbundna utbudet erbjuder säkert inte några revolutionerande saker. Får väl sitta och lyssna på vinden utanför. Det blåser utav bara den så jag undrar om björken, som for riktigt illa förra helgen, kommer att lämna avtryck även ikväll/natt. Kanske tillbringar jag lite tid i telefonen med en vän som behöver mig.

Kram Veggomamman

Sjukläget

Idag, dagen då jag skulle iväg med jobbet på teambuilding och som varit bestämt i flera månader. Då kom morfar på morgonen för att vara hemma hos lillasyster. Jag och storasyster åkte till dagis och jobb.

Lillasyster verkade sämre vad gällde febern och såg hängigare ut än de två tidigare dagarna. Så jag misstänkte att morfar skulle få en mycket stillsam dag tillsammans med henne och en hel drös med dvd filmer och böcker.

En timme efter att jag lämnat storasyster och jag var på väg ut till ön dit vi skulle vara för vårt arbete så ringde dagis. Storasyster har feber. Jaha, bara att ringa morfar och meddela läget så han fick åka och hämta henne från dagis så hon fick komma hem. Två febriga barn som vilat mest hela dagen och inte ätit så mycket helt enkelt. Surt att det ska bli så just när jag inte var hemma, men samtidigt så är de ju inte i otrygga händer och kommer inte bli friskare för att jag är hemma.

De har feber båda två och är små och ynkliga och äter som myggor. Men vem är hungrig när man har feber...de dricker i alla fall och det är ju absolut viktigast.

De kommer hem till mig imorgon efter halvfyra så får jag hoppas att de inte har så mycket feber imorgon, men det får morgondagen och natten utvisa.

På lördag är det planerat att de ska gå med pappa och farmor på Holiday on Ice, men just nu känns det mycket tveksamt om de kommer att fixa den aktviteten. Vore jättesynd om de inte kan, men vad gör man? En massa människor och roligheter i en ishall och febrig med en hiskelig hosta och snor är ju inte något alternativ. Men jag ska inte kasta in handduken ännu.


I väntan på friskare tider!!

Kram Veggomamman

Vård av barn

Har varit hemma idag med lillasyster :-(

Igår när jag kom till dagis så hade hon feber och var mkt liten och ynklig. De sa att hon hade 38 grader.

Tyvärr visar inte min allt för billiga örontermometer rätt antal grader. Jag har koll på vad de har i friskt tillstånd och jag kunde igår och idag konstatera att hon hade feber i alla fall, men inte exakt hur mkt.

Hon har vilat mest framför tv:n idag, kollandes på Pippi och My litle ponny. Mamman har oxå vilat, på de stora kuddarna. Det blev så behagligt varmt under filten att i alla fall mamman somnade.

En helt igenom slö och slapp dag, vilket det väl ska vara när man är hemma med febrigt barn.

Inte feberfri idag så även hemma imorgon.

Nu laga hängslen till galonbyxor och resår under ena overallbenet.

Kram Veggomamman

Nu finns ett i hemmet

Tidigare har jag skrivit att jag inte äger ett överkast. Men se nu finns ett här hemma. Det pryder lillasysters säng så fint medan hon är hos pappan. Vad sägs, vist är det fint.
Mormor har varit delaktig tillsammans med ngn på hennes förra jobb. Mot slutet tog det röda tyget slut och det fick bli lite mer blått, men vad gör det, superfint är det i alla fall och är helt klart en färgklickt i lillasysters annars så vita rum.

image282

Kram Veggomamman

Fortsättningen på diskborsten

image281

Detta kom med posten förra veckan:

Hej Xxxxxxx!

Tack för att du hörde av dit till oss. Med anledning av din reklamation av SKONA Diskborste, vill vi verkligen beklaga att du inte är nöjd med produkten. Vi har informerat såväl ansvarig produktchef som leverantören.

Det är viktigt att felaktigheter och synpunkter av olika slag kommer till vår kännedom. För att i någon mån kompensera dig för den bristfälliga kvaliteten bifogar vi ersättning på 50 kronor att utnyttja hos din ICA-handlare. Vi hoppas att du fortfarande kommer att ha förtroende för våra produkter.

Har du fler frågor eller synpunkter är du välkommen att höra av dig till oss igen. Vi hjälper gärna till!

Med vänlig hälsning
ICA Kundkontakt

Marjut Crnogorac****************************************

Två reflektioner har infunnit sig. Den ena är att jag nu kommer att diska slut på de SKONA huvuden jag har hemma, sedan kasta det utbytbara skaftet och gå över till ngn annan diskborste. Jag är trött på att strån från borsthuvudet ska fastna i mina lock mm varje gång jag diskar.
Någon som vet om Coop eller Hemköp har utbytbara skallar i sitt sortiment?

Det andra är hur denna ICA människa uttalar sitt namn. Vad är det för kön på denne? Kvinna eller man? Om jag kollar på underskriften så ser det helt klart ut som en kvinnlig skrivstil, men man vet ju aldrig. Vad tror ni?

Vad jag ska köpa för mina 50 nyvunna kronor det återstår att se. Glass kanske :-)

Kram
Veggomamman

Utbildning

Det ska jag på hela vecka sju. Ska bli riktigt kul så klart. Jag ska gå en så kallad UGL utbildning. En förkortning som står för Utbildning av Grupp och Ledare. Inte alls en datautbildning som annars skulle varit mest troligt. Nej, denna gången blir det en mjukare kurs som kommer göra mig bra tror jag. Jobbigt att vara borta en hel vecka, och speciellt med denna kurs eftersom det är kurs från tidiga mogonen till sena kvällen hela veckan.

Så här står det bland annat om kursen på anordnarens hemsida.
Nova Affärsutveckling

Kursen utveckling av grupp och ledare (UGL) har använts under ca 15 år som en grundläggande ledarskaps- och medarbetarutbildning både i offentligförvaltning och i näringslivet.

Målgruppen är chefer och medarbetare på alla nivåer i organisationer, personalansvariga, projektledare samt konsulter.

De övergripande målen för kursen är att göra deltagarna effektivare som ledare och som gruppmedlemmar i samarbete med andra.

Detta kan åstadkommas genom att du får erfarenhet av gruppdynamiska situationer och förståelse för din roll i dessa, dvs egna erfarenheter som en process- och upplevelsebaserad inlärningsmodell ger avseende:

* direkt och klar kommunikation
* förmåga att ta och ge feedback
* kunskaper som de olika faserna i en grupps utveckling FIRO
* förmåga att förstå och att hantera konflikter
* förståelse för behovet av olika ledarstilar
* ökat självförtroende och självinsikt


Återkommer med en rapport när jag gått kursen!!

Kram Veggomamman

Helgens aktiviteter

Denna helg har vi varit rätt aktiva.

Igår röjde vi en hel del i garderoberna så att det blev ordning där inne, bäddade rent i alla sängarna och tvättade 4 maskiner tvätt, en heldagsaktivitet med tanke på att en maskin tar 2½ timme....

Alla tomtarna och övriga julgrejer sammlades ihop för nerpackning och vi var på bibban och lånade en hel drös med nya böcker samt barnskivor.

Idag direkt efter frukost bakade vi ut den sista pepparkaksdegen jag hade i kylen, Tre plåtar blev det och det har luktat så gott här hemma.

Ett långt bad för töserna på förmiddagen han de oxå med. De gillar verkligen att bada. Synd bara för mamman att det är bakåtlut på golvet i badrummet, vattnet rinner från avloppet, skapligt irriterande. Två barn som leker och plaskar en knapp timme i badrummet medför att jag flera gånger få komma med golvskrapan och förflytta vatten till avloppet precis under badkaret....och då ska ni veta att jag har en mkt avlångt badrum så det är en bra bit att förflytta detta vatten. Har bett om en gummilist så vattnet stannar, men det verkar vafra lite problem för jag ville inte att den limmades så att jag inte kan skrapa vatten till avloppet utanför listen...hur ska jag då få upp vatten som hamnar där menar jag, Nåja, vi får väl se vad de hittar på.

Efter maten gick vi ut ett bra tag. Solen sken och det var en jätteskönt väder. Jag krattade stora delar av gräsmattan så nu finns där en hel massa lövhögar. Saknar lövkorg eller skottkärra så jag kan inte förflytta högarna just nu. Men det är väl bättre att löven är i högar än att de ligger täckta på den mkt fuktiga gräs/moss mattan. Töserna roade sig med att cykla på lillasysters cykel samt sparka lite boll med mamman.

Mina högar blev inte fullt så här stora, men de är många!

De gick även på två egna upptäcksfärder. Den ena in i en liten skog upp på ett litet berg. Det var nog mkt spännande tror jag. Underbart att ha naturen så nära :-) Den andra blev ut på fältet nedanför huset, högt gräs som de gick och strosade i...en bra stund.

Jag passade även på att repa högt gräs i en som jag tror rabatt. Det är i alla fall stenar runt detta prati, men var som komma skall där vet jag inte....men nog borde det höga gräset bort i alla fall om det ska växa fint i vår. Jag som hade lena fina händer med rätt skapliga naglar som var nästan jämnlånga kom in med mkt skitiga händer som nu är torra och naglarna samt nagelband  har sett ut bättre...nåja, jag har i alla fall en finare rabatt och lövhögar i utbyte. Har inte varit så kinkig med naglar innan så varför börja nu :-)

Reflekterade en grej när jag stod och krattade gräsmatten i Januari. Ena dagen packa ner tomtrana efter julen och andra dagen kratta gräsmatten....var är VINTERN?????? Jag vill inte kunna kratta en gräsmatta i Januari. Jag vill kunna åka pulka, brottas i snö samt bygga snögubbar mm.

Kram Vegomamman

Pantern

Denna kära Panter!

Han har följt storasyster sedan hon kanske var 3-4 månader gammal. Jag och pappan köpte detta gossedjur till henne på Åhlens och inte kunde vi då ana att han skulle betyda så mycket för vårat barn.

image278

Han är med henne i sängen och till dagis, åker mellan mamma och pappa varje vecka utan att svika. När hon är ledsen roppar hon ofta efter Pantern. Han har tvättats ett par gånger, men inte alls så ofta som han nog borde. Jag kommer ju själv ihåg att ett tvättat gossedjur inte luktar som det ska.

image279

När storasyster var mindre så har vi råkat glömma Pantern.  Han har glömts kvar på dagis en fredag, men som tur var så hade jag reservnyckel dit så vi fick åka och hämta honom. Han har även glömts hos farmor och farfar har jag för mig och det slutade med att de fick komma med honom. En resa på 30 minuter. Jag har dock för mig att han fick komma dagen efter och att den kvällen var seg vad gäller att somna.

Nu skulle hon nog kunna klara sig utan honom så det är inte så stor fara på taket om han glöms, men det skulle nog göra lite ont i hennes hjärta om han inte fanns där i sängen på kvällen.

Han är skamfilad på nosen, den var en gång så där lent som typ samet, men det lena är borta för flera år sedan och nu håller nostyget på att gå sönder. Han har blivit smalare och är inte lika spänstig som innan. Jag tror det beror på att hon använder honom som kudde rätt ofta. Ligger på hans rygg eller mage helt enkelt med bak och framtassar på var sida om huvudet.

Men trots alla krämpor denna lilla svarta panter har så är storasyster ack så fäst vid sin kära Panter!!

Kram Veggomamman

Ränta

För ett par dagar sedan satt jag och kollade på mitt lönekonto. Såg då en post som jag inte kände igen. RÄNTA.

Den enromt ansenliga summan på hela 1 krona och 45 öre hade jag fått insatt på mitt lönekonto för ränta förra året!!

Det är ju på gränsen till löjligt att ens bemöda sig att sätta in så lite. Vad kostar inte det att administrera detta. Borde kolla upp om andra banker har samma förmånliga räntesats på lönekontot...hahaha.

Jag har en av provinsbankerna till Danske Bank. Har letar som en tok på deras hemsida efter vilken ränta de har på typen Lönekonton, men icke funnit ngt. Det enda jag hittat är att det kostar mig 120:- i kvartalet att ha det...haha, banker är ena riktiga gynnare!! Det är ett som är säkert.
Borde kolla upp om det är dax för ett bankbyte.

Vad har ni för bank och vad är det för räntevillkor på lönekontot? Vet ni?

image277

//Veggomamman - i bankbytarfunderingar

Väddat vs obäddat

"Sluta bädda!

64 procent av oss svenskar bäddar sängen varje morgon, enligt en undersökning av Ikea. Kvalster älskar en varm, bäddad säng och för­ökar sig gladeligen när du bäddat. Detta kan leda till kvalsterallergi.
Därför är det bättre att ? med gott samvete ? hoppa över bäddningen.
Tvätta alltid dina sängkläder i 60 grader och skölj noga. Allergipartiklarna förstörs inte utan sköljs bort."Detta hittade jag på Aftonbladet idag. Jag blir alltid lika glad när jag läser detta, för jag har inte bäddat min säng på masssssor med år just på grund av detta!!!

Jag äger inte ens ett överkast, för inte måste man väl det?

Hur är det hemma hos er läsare? Bädda eller ej? Kom igen nu, svara på detta är ni snälla :-)


Lillasyster ska imorgon få ett av mormor som hon sytt, men i övrigt finns inte överkast här hemma till de andra sängarna. Att just lillasyster får ett är mest för att hennes rum är i anslutning till vardagsrum och kök och syns mer och leks i mer än storasysters säng som ju är översängen i deras tidigare våningssäng. Där leker de inte så ofta. Min absoluta övertygelse är att lillasysters säng inte kommer att bäddas så speciellt ofta även om överkastet finns, men det kommer i alla fall att gå att få den fint bäddad när vi har besök, och det kan ju vara trevlig :-)


Kram Veggomamman - som inte bäddar!!!

CeBIT

Ja detta ska jag och ett helt gäng av mina kolegor åka på i början av mars. Två av våra teamledare har ansökt pengar från en fond och fått beviljat att åka dit. Ska bli riktigt kul och spännande att få se och kolla på. Det är alltså en gigantisk mega bafta mässa som handlar om data, informations och kommunikations teknologi typ eller nå't. Har ju inte varit där ännu så exakt kan jag inte säga vad det är.

Vi kommer att åka buss till Hannover i Tyskland för att gå på detta så 4 dagar är vi borta. Det trista i kråksången är att det är en vecka då töserna ska vara hos sin mamma....blir inte många kramar från mina töser den vecka tyvärr :-(
Hoppas nu att morfar och pappan nu kan hjälpa mig så att jag kan följa med.

Så här står det på deras hemsida...THE NO. 1 MARKETPLACE FOR DIGITAL BUSINESS

CeBIT - the biggest trade show for the ICT sector worldwide - is universally regarded as the no. 1 marketplace for digital business. In Hannover you'll gain an insight into the future digital age.

As the figures demonstrate, the opportunities are international: some 6,153 exhibitors from 77 countries and 480,000 visitors from all over the world (379,000 of them professionals) attended CeBIT 2007. That's without counting the international media. Approx. 8,000 journalists from across the globe reported on the cutting-edge developments and the future of the digital world.
Kul att se fram emot kan jag lova. Frågan är ju hur jag ska få till vegetarisk mat på resan, men det löser sig väl på ett eller annat sätt. Om inte så får jag väl leva på upplevelsen och ngn öl...hihi Bratwhurst lär i alla fall inte slinka in i min mage. Min Tyska är i stort sett obefintlig men men, som sagt, det löser sig väl. Svälta ihjäl lär jag inte göra hoppas jag :-)


Kram Veggomamman

Veggotomten

image276

Då den riktiga hade lite fullt upp så fick dublett rycka in och vara en hjälpande hand. Så här såg den ut och lyckades klara av två hushåll på en kvart var!! Man kan inte stanna för länge med tanke på hur många andra som sitter och väntar....

Kram Veggotomten

Förkylningen

Status på min förkylning är att febern är borta, halsontet är på väg bort och mandlarna gör nästan inte ont längre. Hostan finns kvar lite ibland och näsan känns lite lite snorig.

Jag hade innan jag gick på julledigt tänkt att om förkylningen finns kvar efter ledighetenså skulle jag gå till doktorn. Nu är det ju inte förkylningen över så i fredags ringde jag min distriktssköterska för att boka en tid. Men efter att jag förklarat hur min tre månaders långa förkylning hållit på så sa hon att jag med allra största sannolikhet har ett virus i kroppen och just virus inte går att göra ngt åt mer än att vänta ut den och vila så fick jag alltså inte ngn tid. Men om febern kommer tillbaka så ska jag ringa om en tid.

Så jag får alltså helt enkelt hoppas att nu är den på väg bort...för jag är ärligt talat så in i helvetes trött på att vara halvkrasslig!!


Veggomamman

Utlovad bild kommer här...

Vårt mastiga julbord!!

Helt klart övervägande av sakerna som syns
på bilden är vegetariska, gott om gott kan jag lova!!
image275


Tur det bara är jul en gång om året för det är på tok
för mkt mat som sedan ska ätas upp dagarna efter.


Kram Veggomamman

Diskborsten

image274

Så här ser mitt Skonadiskborsthuvud ut ständigt, ja inte precis när jag bytt till ett nytt, men efter första eller andra disken i alla fall.
Den som läser min blogg regelbundet kommer säkert ihåg att jag har tidigare bloggat om
Skonas skaft å huvuden. Jag har nu mejlat Ica igen om den sämre kvalliten som blev efter bytet av leverantör till dessa utbytbara diskborsthuvuden. Jag mejlade dem innan lucia. Fick ett svar den 12/12 att de lämnat frågan vidare till ansvarig inom ICA. Än så länge så har denne ansvarig inte hört av sig...jag har självklart mejlat dem en undran vad som händer, men det har jag inte hört ngt om. Det är väl inte en så stor grej egentligen, men i tristess kan saker uppkomma som jag kan tycka är lite kul att lägga lite tid och energi på.

Jag återkommer om svar kommer från Ica

Kram Veggomamman

Bättre idag

Japp, idag vaknade jag och kände att febern var borta. Så oerhört skönt. Har kunnat göra lite små saker här hemma...som typ diska de senaste dagarnas disk, gått ut med sopporna och samtidigt hämtat in två dagars post.
När jag ändå var ute i lugnet och snön så passade jag på att sopa bort snö på bilen samt skrapa rutorna...helt onödigt eftersom det fortfarande snöar ute, men jag kände att jag ville vara ute en liten stund till.

Stod ett tag och lyssnade på landet, det vill säga på fåglarna som kvittrade och som rörde sig i träden. Kunde höra att hackspetten satt och hackade någon stans....åhhh I like it so much!!!

Tar dagen med lugn och väntar in att halsen och mandlarna ska bättra på sig...alltså inte helt frisk men feberfri, det är en bit på väg i alla fall!!

Kram Veggomamman

Vila, vila och åter vila!

Det har jag gjort idag. Mest i soffan, lyssnandes på radion. Läst några barnböcker jag fick låna av familjan B som Jan Löff ritat och eller skrivit. Han är för bra tycker jag.

Idag nog inte ngn feber. Eller så är det inte mkt i alla fall. Känner av värk i kroppen fortfarande, men inte riktigt lika mkt.
Halsen och mandlarna är väl i stort sett det samma....så på det stora hela är jag väl lite bättre idag trots allt. Vilket är tur det för jag har så nedrans trist.
Fy bubblan vad tiden går långsamt när man är själv hemma och till råga på allt är sjuk. Har inte alls sovit lika mkt som igår, men haft horisontalläge i alla fall.

Sov 11 timmar i natt, vaknade iof några gånger under natten, men somnade om rätt snart igen...sömn gör verklgien susen när man är sjuk, det är bara att inse.

Nu hoppas jag att det är ännu bättre imorogn och att jag  känner mig feberfri. Det vore bra tycker jag.

Ska ner och slänga mig i soffan igen under min goa flecce filt...å vänta på piggelindagar!!

Veggomamman

Skitstart

Nyårsaftonen och dess aktivitet var urtrevlig och maten var mkt god och sällskapet trevligt. Vi spleade Uno, spel och pratade och hade det mkt trevligt. Jag kämpade i och för sig med en tilltagande halsont och lite ont i nacken och käkar...

IDAG den första dagen på året 2008 har dagen inte alls blivit så som jag hade planerat. I min plan fanns målning av antingen kökssoffa eller betsning av hyllor. Jag har till och med lagt ut papper på köksgolvet och lagt upp alla sex plankorna på stolar så det är bara att blanda betsen....men jag känner mig skitruggig.

Har just kommit upp från sängen och där har jag legat över två timmar. Frusit trots att jag har mjukisbyxor, morgonrock, strumpor plus raggisar och täcket på mig....så att konstatra att jag har feber är väl helt riktigt. SKIT!!!!

Mina mandlar är stora och det är jobbigt att svälja och gör ont i halsen, kroppen värker och matlusten är minimal....

Typiskt bara för att jag har semester denna vecka....bara att sjukskriva sig ingen, då jag har semester. Varför ska det just hända mig? Sjuk då jag planerat in en hel massa kul både med och utan töser.

Lekdaten som jag bokat imorgon ringde och väckte mig och meddelade att mamman var febersjuk så det ställdes in...bra på ett sätt eftersom jag mår lika skit. Men töserna ska ju vara här ett par timmar dessa tre vardagar eftersom pappan jobbar. Får väl kolla om mormor/morfar kan hjälpa till. Ja eller farmor/farfar också för den delen. De är ju lediga nästan hela bunten...så det löser sig helt klart, men det är inte KUL. Buhuuu buhuuuuuuuu

Jag går och lägger mig igen i min ensamhet och hoppas på att bli frisk så snart det bara går!!

image274


Kram Veggomamman
Tur att cyberkramar inte kan smitta....

hits