Fundering - Aftonbladets första sida idag

Nu ikväll på www.Aftonbladet.se. På första sidan kan man se dessa tre huvudrubriker, med del av texten i artikeln i kusriv stil.

  • Gympa-dojjor innehåller cancerämnen
    Krom-6 kan ge allergier. Helt vanliga skor kan påverka din hormonbalans och ge dig cancer och allergi.
  • Giftiga smycken kvar i handeln
    Bly är ett grundämne som bland annat tros kunna ge fosterskador, njurskador och skador på det centrala nervsystemet.
  • Sportredskap lika farliga som Asbest
    Golfklubbor, tennisracketar, tävlingscyklar och gymredskap kan ge cancer. Nu visar ny forskning att kolnanorören är lika farliga som asbest .

Igår såg jag att vanliga barnsolkrämer innehöll ämnen som var mycket skadliga för djur i våra vatten. Dels från när vi badar, men även när vi duschar och avloppsvattnet kommer ut i våra hav.

Snart kommer säkert larmapporter om hur otroligt farligt det är att grilla, det är ju en klasisk löpsedel som kommer lagom till sommaren, och just till helgen när värmen är här så borde den ju dyka upp.

En annan klasiker är ju solen och hudcancer, ngt jag iof tror på. Men larmen på Aftonblader kommer snart är jag helt övertygad om...Vad är allt detta om att saker vi köper/äter innehåller så mycket giftiga och faliga ämnen. Är det bara en nyhet som ngn hittat i en udda tidning och som ska sälja lösnummer eller är det så att det verkligen är så där oerhört farligt som Aftonbladet skriver? Har det alltid varit så här, alltså även när lilla jag var ännu mindre?

Hur ska man egentligen leva för att inte utsätta sig för allt detta som de slår upp på stora rubriker i tidningen? Går det att över huvudtaget att undvika? Behöver man fundera över att undvika det? Ja, jag vet inte och min ork om att bry mig allt för mycket är slut för länge sedan.

Det som jag brukat försöka notera är när det skrivs ngt om just den mat som jag och barnen äter.. Alltså grönsakerna. Men egentligen så är det väl enligt tidningen totalt livsfarligt att äta dem om man ska läsa och tro på allt Aftonbladet skriver.

Hur man än gör så har man arslet bak och mat behöver man ju ha, skor på fötterna har man (alla har väl ett par gympa dojjor hemma?). Ngt krimskrams smycke finns garanterat hemma, om inte så har väl säkert barnen ett och annat såååå vackert smycke som troligen dryper av bly. Och alla har vi väl hållt i träningsredskap i metall, troligen dessa farliga rör. Ätit grillad mat och varit i solen har vi också varit....

Varför är sysftet med så många nyheter att jag ska bli skrämd, eller illa till mods? Var är alla glada och härliga nyheter? Jag vill läsa mer glada nyheter!!

Kram Veggomamman

Lite trist

image344


Här skriver jag om lite allt möjligt. Blandade saker om mig och barnen. Viktiga och oviktiga saker. Privata saker som egentligen inte rör någon annan eller allmänna funderingar som ploppar upp.

Men den senaste tiden känns det som att jag skriver för enbart mig själv. Vilket väl i och för sig är okej, men så borde jag väl gå över till att skriva i Word istället. Men det är faktiskt 15 unika besökare inne på bloggen dagligen.

Jag undrar nu bara lite irriterat och nyfiket på samma gång.

Varför kommenterar ni inte?
Det är roligare att skriva om/när jag vet att det är några där ute som läser. Det tar inte världens tid att kommentera och det måste inte vara världens fyndigaste eller mest genomtänkta svar. Bara så jag vet att ni läser.

Inte mycket begärt va :-) ?

Så en uppmaning om skärpning är önskvärd från lilla mig!!!!

Kram Veggomamman

Idag

fyller jag år :-)


image343

Fick tre fina paket i morse. En kikare, en weekend i Stockholm i Juli och två ljuslyktor. Från U och hans föräldrar

Mamma och pappa ville komma förbi och det gick givetvis bra. Jag och töserna var lite sena så de hade redan kommit. Men mamma och töserna for iväg för att köpa pizza och presenter till mig.

Min pappa och jag plus min bror var här hemma. Bror var snäll och trimmade av lite högt gräs på min tomt. Mycket vänligt av honom. Borde verkligen skaffa mig en egen trimmer. Det ser rätt så kul ut så med lite tränign ska jag väl kunna fixa trimningen själv.

Mamma och töserna kom tillbaka. Vi åt ute och hade det trevligt. När pizzan lagt sig gott i magen så fick jag efter lite övertalning paketen som töserna varit och köpt.

Av lillasyster fick jag, som hon tycker, en oerhört vacker porslinskattunge. Av storasyster en välkomstskylt med en fjärill på. Katten står i lillasysters fönster och skylten hänger på ytterdörren.

På lördag ska det blir ett mer ordentligt fikafirande med kompisar och familjen.


Kramar
Veggomamman - ett år äldre :-)

Spring

Idag fick jag också springa själv. Skuggan U hoppade över för att skona allergisnuvan lite så han satt i bilen och läste lördagstidningen medan jag knatade runt 2,5 kilometer.

Idag gick det lätt att springa, och snabbt gick det också. 16 minuter. Det är ca 3 minuter snabbare än gången innan på samma sträcka. 

Det var faktiskt till och med lite kul att knata idag, kände mig lite jagad av en annan motionär som hamnade bakom mig och det var nog det som gjorde att tempot hölls uppe hela rundan. Fast jag tror att denne person tog en annan väg för när jag kom i mål så fanns inte ngn bakom, så jag kanske jagade mig själv helt enkelt.

Kram Veggomamman 

Är jag helt frisk??

Har ju sedan en tid tillbaka själv bestämt att jag ska ut och jogga fyra dagar i veckan de veckor som töserna är hos sin pappa. Måndag, onsdag, fredag och söndag.

Idag är alltså en sådan dag. Men efter jobbet idag ska jag omgående åka C för att vi sedan ska fara till en annan stad och gå på IKEA samt äta gott på kvällen. En tjejkväll helt enkelt.
I och med detta uppstår ju problemet om när jag ska hinna springa. Bordet är bokat till 20:15 så kvällen kommer bli sen....så vad gör jag då?
Jo, sätter klockan och springer på morgonen. Den ringde i och för sig inte lika tidigt som när töserna är hemma så lite lite sovmorgon blev det i alla fall.

Klockan 05:06 sprang jag iväg och 22 minuter senare var jag hemma igen. Trött så klart, svettig så klart men rätt nöjd över att jag faktiskt gjorde det. Inga vilda djur mer än fåglar stötte jag på tyvärr. Hade gärna sett både rådjuren och hararna. Stretchade, eftersvettades och så dusch och frukost och nu sitter jag på jobbet och inväntar dagens händelser.

Min draghjälp U är ute på rallyäventyr så jag fick springa själv idag. Han brukar ligga ½ steget före vilket är en klar fördel för mig (lättare att motivera mig). Men se idag fick jag sköta allt själv och det blev på samma tid som tidigare i veckan. Kanon ju :-)

Springiga kramar
Veggomamman

Klipp och spring

Idag, klippning av gräsmattan med min nyservade handgräsklippare.
Det tar 55 minuter att klippa min gräsmatta och en högst oexakt uppstegning säger att den är på cirka 420 kvm.

Innan klippningen blev det en tur i joggingskorna igen. 22 minuter även idag :-) Med motvind på hemvägen!!

Nu ska jag dusch och sedan ska hatten av för att kunna krypa ner under täcken och njuta av nattens sömn. Bara två arbetsdagar kvar på denna vecka. En vecka som jag legat fel i dagar...kändes som torsdag idag...ack så trist att inse att det bara var onsdag.

Kram och sov så gott!!

Veggomamman

Springvecka igen

och idag inleddes den med ett rekord. Nu är rutten på 3,2 kilomeer nere på 22 minuter.

Men ojoj så flåsig jag var idag. Men så gick det snabbare också :-)

Onsdag nästa gång, kan ju inte sätta rekord varje vecka så då lär det knappast bli ett rekord, men ut och springa blir det i alla fall.


Kram
Veggomamman

19 Maj

Klockan är 6:35 och vi ska åka mot dagis. Och idag fick jag SKRAPA RUTORNA. Blä!!!

Sommar och sol vill jag ha!! Inte ner på nollan och is på bilrutorna.Kram Veggomamman

Barnkalas

Det har vi haft idag.

Lillasyster fyllde ju 4 för en månad sedan och idag har hennes allra egna första sååååå efterlängtade barnkalas varit.

Hon vaknade 05:15 med orden. "-Mamma, när börjar kalaset? Mamma när ska du gå upp?"

Mamman grymtade bara och ville somna om, vilket är högst tveksamt om jag gjorde, kanske slumrade till lite...fick i alla fall ligga till lite efter sju. Då hade även storasyster vaknat så klart.

13:00 var alla inbjudna till. En del stöka kvar innan vi var klara för kalas. Lite gröt till fukost, lite plocka undan, lite duka, lite sätta upp ballonger i allén, lite äta lunch, lite klä på sig kalaskläderna, lite diska, och lite annat innan det var dax.

Alla barnen och dess föräldrar kom. Först lite "springa-runt-och-kolla-läget-tid" för barnen och även föräldrar. Sedan bjöds barnen till köksbordet och lillasyster bjöd alla mycket stolt på egengjorda negerbollar och lite annat gott. Tårtan denna gången var ett glasståg med vagnar fyllda med bär. Såg fint ut, men jag vet i katten om barnen gillade det. Eller då hade de fikat sig mätta innan tåget kom fram...vad vet jag. Blev i alla fall mycket glass kvar och även rätt mycket smät glass på faten...nåja, de såg i alla fall nöjda och sockerstinna ut så onyttigheter hade de fått i sig allt.

image342

Föräldrarna fick sitta inne i vardagsrummet och fika. Samma fika som för barnen så klart. Som givetvis lillasyster kom och bjöd runt på, stolt som hon var när hon gick där med alla skålar och fat :-) Istället för tåget hade vi knåpat ihop en kladdkaka och vispgrädde. Mycket smarrig :-)

När fikat runnit ner i magen eller smält på tallriken så börjades det att småleka lite här och var. Men så kom jag ju på att paketen skulle öppnas så alla samlades igen och kollade vad hon fick. Hon verkar nöjd över paketen som innehöll leklera, hästmålarbok och pennor, pärlor, en bok, lite såpbubblor och nog det bästa av allt. Hästtatueringar!!!

Två timmar går fort så metning för att få den klassiska godispåsen fick avsluta kalaset. Jag tror att alla hann äta upp sin påse innan de gick hem för det blev en lite lugnare stämning just när alla satt och smaskade på foxkola, hästtablettask och russin. Fyra små plastdjur hade lillasyster noga valt ut till varje barn som låg i påsen.

Ett trevligt kalas med sammanlagt 8 barn och 5 vuxna.

Att jag inte hunnit tvätta köksgolvet innan var väl tur...för då hade jag behövt tvätta det två gånger idag. Nu är det i alla fall dammsuget och tvättat och all disk är ren och inplockad i skåpen.
Lillasyster somnade ovaggad ikväll rätt tidigt och jag är görtrött. Det är jobbigt att ha kalas, men ack så kul lillasyster har haft :-)

Kalaskramar
Veggomamman

Fixar pappa

Det är vad jag har en.

Så fort jag frågar om någonting så hjälper han mig bara han kan. Nyligens har han hjälpt mig med en balansbana i trädgården till mina töser. Sågat till 8 två metersbitar av telefonstolpar som vi sedan lagt på marken, fixat kilar att slå ner i marken och skruvat fast dem i stolparna. Tillsammans har vi grävt ner ett stort traktordäck som töserna kan klättra på.

Han fnular på en gungbräda åt töserna som så sakterliga börjar bli klar.

Fixat en lång telefonstolpe som vi ska lägga mellan två träd och som vi ska fästa en lång gunga och en repstege i. Stolpen väntar bara på transport hit. Men gungbrädan ska bli klar först, allt på takräcket är det tänkt.

Popnitat mitt projekt "jeepdunk som nyckelskåp" (snart klart, jag "ska bara" först)

Han har fixat förankringsjärn till gungställningen så att den inte lyfter när de gungar.

Han har fixat två spånskivsbitar till det som jag gjort till lekstuga. Nu finns det väggar i bakre delen av det minimala garaget så att det istället blir en lekstuga. Har satt upp skenor på väggen så att det finns hyllor för töserna att ställa saker på. Skruvat fast knoppar på en gammal byrå som står i lekstugan så att det går lättare för töserna att öppna lådorna. Fixat skenor, hyllor och konsoller till andra sidan av väggen i garaget så att jag får några hyllor till smått och gott.

Idag har han varit så snäll och grästrimmat de delar som jag valt att inte klippa i min trädgård. En rätt stor plätt som han trimmade, samt lite kanter och min lilla rondell och ett annat parti som inte heller gått att klippa.

Och så det bästa av allt. Han har hjälpt mig att fixa min handgräsklippare. Den var tydligen inte justerad rätt innan. Jag har ju klagat på att det går så trögt och blir fult när jag har klippt. Men nu blir det sååå fint och vackert. Inte alls lika tungt och trögt att klippa. Pappa hade till och med klippt mattan åt mig, bara lämnat en yttepytte bit så jag fick känna på klipparen efter justeringen. Han sa att det nog skulle gå bra mycket trögare och tyngre nu, men se det var helt tvärt om. Det gick lättare att klippa nu. Fatta, jag behöver inte ha blåmärken under höftbenen av handtaget på min gräsklippare och jag kanske inte behöver klippa varannan dag nu när den klipper så slätt och fint.

Jag är GLAD!!!

Tack pappa för att du hjälper mig när jag kommer med mina idéer!!!!


Kram Veggomamman

Sista springet för veckan

var igår morse. Halv nio ute med joggingskorna på. Jobbigt var det från start och jag kände att kroppen var trött och tung. Väl hemma efter 3.2 kilometer insåg jag varför. Jag hade förbättrat mitt rekord med en minut. 23 minuter tog snurren igår.

Nu är det springvila i en vecka. Måndag nästa vecka är det dax igen.

Kram Veggomamman

Längtar

Efter mina töser, halv fyra i em får jag krama om dem igen.

Blev en snabb träff igår då det var dansavslutning. Tänk så stor och stolt man blir när man får stå uppe på en scen och visa upp vad man lärt sig. 5 små töser dansade sin dans, dansfröken fanns i kulliserna och visade dem hur de skulle göra. Vilket syntes då alla fem kollade stadigt mot henne istället för på publiken. Det gick rätt bra och de gjorde nästan så som de hade tränat på :-)

Det var en scen med starkt ljus, säkert 70 i publiken och en massa nya saker som man inte är van vid. Men de dansade på så bra och var nöjda när de kom ner från scenen. Snacka om att liten blir stor :-)

Kram Veggomamman

Tidiga lördag

Idag ingen sovmorgon, uppe tidigt (6:15), matsäcken fixad och jag och U for iväg för att möta upp F och sedan åka och kolla på en Rallytävling inte långt härifrån.

Nybörjade som jag är så hängde jag glatt på och frågade när jag inte fattade...hur lär man sig annars?

Vi började med att åka sträckorna som rallyt skulle åka. Detta för att kolla in specialsträckorna och hitta den mest knixiga biten där bilarna kan tänkas köra av. I framsätet på bilen pågick en konversation och koncentration som inte skulle störas. De körde, pratade om vägen och kollada kartan. Ibland så lades backen i och en bit av sträckan kördes om...allt för att hitta det bästa stället att stå och kolla på.

Efter att vi gjort detta så åkte vi till statrplatsen och fördrev tiden ett tag. Vilket gick rätt snabbt. Vid tiotiden var det dags att åka ut till skogen och ställa sig. Parkering en bit ifrån och sedan promenad in på vägen bilarna ska köra. Idag hade vi tur, bara en knapp kilometer in var den kröken de hade kommit fram till var den bästa för denna SS (Special sträcka). Ytterligare lite väntan. Nu åts två av tre äggmackor upp!!

Klockan 11:20 kom första bilen. Det var 134 startande bilar och de kommer med en minuts mellansrum. Helt plötsligt efter ca 40 bilar ska vi röra på oss. Då har de bästa förarna kört förbi och vi ska flytta oss till ett annat ställe på en annan SS. Tyvärr blev det inte ngn avåkning på första stället. Besvikelsen är påtaglig hos U och F. Men de tror stenhårt på nästa ställe.

Promenad tillbaka till bilen, en som tar lite tid då man måste hoppa in i skogen varje minut för att det kommer en rallybil körandes...tur det inte var mer än en kilometer att gå :-)
Ut på vägen igen och så in bland grusvägarna för att komma så nära som möjligt nästa krök. Nu en dryg kilometer att knalla. Nästan ingen annan publik på platsen ännu. Men efter ett tag var skaran åsködare påtaglig, kanske 50 personer mitt i skogen.

Väntan nu var inte så lång.jag åt upp min tredje macka..när bilarna kom så insåg jag att detta är ett nöje som inte kärver nytvättat hår eller rena kläder. Gissa varför!!
Jo, grusväg, solsken och rally innebär att det ryker en fasligt massa damm efter varje bil och idag har cirka 170 bilar åkt förbi mig och skapat damm. Mitt annars så röda hår förvandlades till grått dammigt hår och ansiktet fick sig en rejäl peeling...eller snarare ett dammlager.
Kläder, skor och ryggsäck har skiftat kraftigt i färg från morgonen till eftermiddag. Att ha munnen eller ögon öppna precis efter att bilarna farit förbi innebär grus i munnen och jobbigt att blinka :-)
Nej, istället vänder man ryggen till, stänger munnen och blundar lite.

På detta andra ställe kollade vi på alla 134 bilarna. U fottade de flesta bilar, dels tycker han det är skoj och även för att tidnignar har efterfrågat bilder och text från tävligen.

Det enda som hände utav det som många bara väntade på var att en bil sladdade sig på tvären i en kurva och kunde inte komma loss själv. Då, som på en given signal, rusade säkert 45 av alla åskådarna likt GAMAR till bilen och hjälpte den upp ur diket så den kunde köra vidare.
När jag stod där och iaktog så ser jag att de flesta av dessa GAMAR har med sig handskar. Någon har en lång bogserlina (för att med mannkraft kunna välta upp en rullad bil till exempel) och en annan har ATA-band (ett plastband som man spärrar av så publik inte står fel eller om en bil hamnat galet och blivit ståendes). Helt klädda för dagens önskade krasch helt enkelt.
Något som tyvärr inte hände på just de två platser som vi var på denna dag. Dock ringde mobilerna lite titt som tätt för att meddela avåkningar eller sönderkörda bilar på andra platser.

Hemma igen vid 17 var det en dusch som stod högst som önskemål. Två gånger fick jag tvätta håret för att vara säker på att allt damm försvunnit. Dagens kläder är tvättade, det enda som behöver saneras är ryggsäcken och skorna.

Ja det var den rallyuppleverlsen :-)

Rallykramar Veggomamman

Sexårslandet

Fann denna på Mammahumlas blogg, det känns verkligen igen med en 6-åring i närheten. Livet är inte så lätt alla gånger..

Sexårslandet


6-årslandet är
gränsernas land
där skratt och gråt
ligger nära
och ilskan är en hemsk krokodil,
som sitter på axeln och skriker.

Där tandlös är väntan
på nästa tand
men också hopp om flera att lossna.
Så skickligt med kroppen
kliva, klättra i stor balans
och sedan, stillsamt, trilla av stolen.

Där stor i alla fall är liten
och liten måste va stor
men störst, det är alltid vuxna.

Att veta så säkert
med fotens stamp,
fast osäkert fladdrar i magen,
och ändå kunna så pass
att jag ser, att jag inte kan.

Där tanken lyfter i puffande moln,
som hakas till storslagna mönster
och talat är sagt
med knorr och förstånd,
i mungipans krök lurar Bellman!

Där bokstäver lever ett eget liv
bakfram och lutande, stora
och stoltheten tindrar i ögonens djup
fast munnen talar om dåligt och fult
i självkritisk, bottenlös svindel.

Jo, 6-årslandet
är gränsernas land
utstakat olik och lika,
för 6-årsbarnet att prövande gränsöverskrida
i hopp, från sida till sida,
med stöd av bara en hand!


av Harriet Jancke

Dagens joggingtur

idag i en större stad, 2,5 kilometer och även idag på 19 minuter. 

Solen sken och fåglarna kvittrade och vi blev omsprungna av många...men för att de just börjar sin runda och var pigga och glada i benen kan ju inte jag rå för....jag klippte ju gräset igår så benen var lite trötta....men jag joggade givetvis  HELA rundan. Sällskapet tjatade och tjatade på att få gå eller vända efter bara några hundra meter. Ngt som han givetvis hade kunnat få göra, men jag hade inte några planer på att avsluta innan varvet var klart!!

Kram
Veggomamman  

Gräsklippning

Ikväll har jag handjagat HELA min gräsmatta, det var bra mkt enklare idag än i söndags. Det innebär att jag borde klippa den minst två gånger i veckan för att det inte ska ta så in i skogen lång tid och inte heller bli så jättejobbiggt. Är gräset långt så fastnar liksom jagaren och det är jobbigt.

image341

Nu är i alla fall min matta klippt och den ser så där fotbollsrandig ut som man kan se på tv.
40 minuter tog det idag, och det är nog samma tid som 1/3 tog att klippa i söndags...

En undran till er med egen tomt:

Finns det mossmedel, alltså som gör att man får mossa? Tänk så klippfritt men ändå mjukt och skönt att gå i.

Kram Veggomamman

Mycket har hänt här

Var ledig stora delar av förra veckan. Jobbade bara två dagar. Jätteskönt!!

Jag och töserna har verkligen haft många fina dagar tillsammans och har gjort en hel massa små och stora saker alla dessa dagar.

En snabb tillbakablick:

Onsdag, valborgsmässoafton: Klippte töserna, de satt såååå stilla och blev sååå fina i håret. Storasyster som har så oerhört mycket och tjockt hår fick en mycket tunnare och lättare frisyr. Håret tunnades ur massssor och nu blir det inte alls så tätt bakom öronen så vi hoppas på att hon slipper sina sår bakom öronen. In en mycket kort sväng på jobbet så töserna fick kolla läget, ta en frukt och även smaska en liten glass. De var så nöjda.

Kvällen tillbringades med familjen B på deras sommarland. Grillning, utelek och så givetvis en gigantisk brasa. Jag tror inte jag sett ngt liknande. Ett par sommarhus och några permanentboende som sammlar brännbart trädgårdsavfall hela året och sedan fjuttar på till valborg :-) Brann gjorde det och snabbt gick det.
Töserna somnade sent men snabbt.

Torsdag, 1 maj
: Frukost och så utelek en stund. Vid tiotiden hem för att byta lite kläder och så kom mormor och morfar. Vi åt lunch på en lokal pizzeria, smaskens. Komponerade om en pizza så nu har jag ytterligare en vegpizza att välja mellan. Ostpizza hette den. Gorgonzola, fårost och annanas (fast eg skulle det vara salami). Mycket god och troligen en riktig smalmatspizza ;-)

Efter maten in till stan för att möta upp U och sedan kolla på de sedvanliga kortegerna av motorcyklar och raggarbilar. Rätt mycket väntan blev det som alltid. Töserna var då mycket roade av heliumballongerna, en Nalle Puh och en ljusblå enhörningspegasus.

Hemma igen tog vi det lugnt och pulade på med lite småsaker.

Fredag 2 maj: Morfar fyllde år. Han hade undanbett sig ALLA slags uppvaktning på denna stora sluta arbeta dag, men det struntade jag och töserna i, vi åkte dit i alla fall. Två paket hade vi med oss. En popnittång och en ask med en massa popnitar. Tror allt att han blev lite nöjd över det.

Tyvärr regnade det så vi var inne rätt mkt, men vi fördrev tiden bra. Jag och lillasyster åkte till en affär i byn för att shoppa små plastdjur som hon ska lägga i kalaspåsarna. Hon valde 4 djur per person mycket noga och påsarna är nu namnsatta.

Lördag 3 maj
: Dagen så morfar kom och fixade balansbanan och mamman och lillasystern åkte på lillasysters första ridlektion. Hon fick 6 lektioner i födelsedagspresent och i lördags skedde äntligen den stora dagen. Hon red på en rätt stor ponny och fick ha stigbyglar och hålla i tömmarna. tjejen som höll hästen höll den mycket löst så hon fick styra själv i slalombanan och hon såg så oerhört nöjd och spänd ut. Hon log med stängd mun i en hel timme och satt verkligen bara där och njöt. Trava fick hon göra ett antal gånger. Vilket gjorde henne än mer nöjd så klart. Hon ville INTE åka hem när lektionen var klar. Ny tid är bokad så klart :-)

image339
Lillasyster in action med att styra hästen runt konorna.
Kolla händerna, ett krampaktigt grepp på sama sätt i nästan en hel timme.
Stackarn, hon måste haft ont i fingrarna och händerna efteråt, men inte klagade hon inte.


När vi kom hem hade morfar och storasyster nästan jobbat klart. De satt och väntade på oss och maten. Vilken tur att mormor hade lagat så mkt mat att det räckte till dagen efter. Så det var bara att fasta in det i mikron och äta. Snabbt och gott.

Mamman grästrimmade lite i det höga gräset så att balansstockarna och däcket ska synas bättre.

När morfar åkt planterade vi lite i pallkragarna. Det blev ringblommor, ärtor, sallad, morötter och rädisa. Nu är det bara mamman som ska komma ihåg att vattna..vilket jag glömde igår, ajja bajja mamman!!

Söndag 4 maj
: Vi åkte in till stan för att skaffa en massa skor. Stövlar till dagis och hem hit och så sommarsandaler. Ett per spiralskosnören till storasyster blev det så vi ska slippa knyta hennes skor, görsmart :-) Bara 30:- för dessa sprialiga skosnören. Som hittat.

Mamman hade i ett tomt ögonblick lovat Maxburgare inne i stan, vilket visade sig bli en lång historia, Inte för att det gick knasigt utan för att kön var oerhört lång. Men töserna var tålmodiga och väntade med mig i kön. Lyckades till och med få vegetariskabarnboxar. Ngt som mycket sällan går att få till av ngn anledning. Men idag gick det. Tyvärr var en efterlängtade leksaken ett PC spel. Men eftersom mamman kör med Linux så går det inte i datorerna här hemma...nåja, de har nog glömt de där skivorna får jag hoppas.

Hemma efter turen inne i stan fick jag tipset på att Fästingbussen var vid ICA. Jag susade förbi och tog mig sjäv en spruta. Töserrna får vänta till året de fyller 7 anser pappan...ngt som jag tycker är generalfel, men men. Måtte de inte få så många fästingar på sig så de kan riskera att få TBE.

Hemma igen så packade jag in tösernas cyklar i bilen och for till en stor tom parkeringsplats. Tanken är att storasyster i första hand ska lära sig cykla. Det visade sig att hon kan, om än väldigt vingligt och med mamman springandes brevid som moraliskt stöd. Jag får hålla i henne vid start och skjuta lite fart på henne, men sedan går det faktiskt. Hon ramlade några gåner när hon stod stilla och lyckades skrapa upp armbågen lite lite. Jag förklarade för henne att när man lär sig cykla så ingår det liksom att komma hem med skrubbsår på handflator, knän och armbågar. Det har mamma fått när hon var liten och så kommer även hon att få. Jag känner hur ont det gör redan innan hon kvaddat, men det är ju en övergångsperiod innan hon får till balansen bra och kan koncentrera sig på cyklandet istället för på allt annat runt omkring.
Lillasyster susade runt skitglad på sin cykel med stödhjul och småretades mest hela tiden medan vi andra två tränade.

image340
Två små cyklar och hjälmar i bagaget för transport mot asfalten!!


Hemma igen så tog jag fram handjagaren och började kämpa mig igenom det allt för höga gräset. Det var jobbigt och tog tid och gick inte alls smidigt att dra klipparen framför mig, fick skjuta och dra den fram och åter ofta för att få av gräset när klipparen fastande i tovorna. Grannen kom hem och kom och frågade om jag ville låna deras bensinklippare, men jag tackade nej med anledningen att jag behövde motionen, vilket är helt sant.
Blev inte klar, men fick i alla fall den jobbigaste tunga biten klippt. Klipparen står på gräsmattan och bara väntar på mig. Grannen monterade ihop den urbilliga sandlådan. Ngt som han lovat mig länge. Men nu blev det äntligen av. Den var väl inte av världens bästa kvalite och är inte vrålstor, men den kommer väl förhoppningsvis fungera till ändamålet. Den kostade ju bara 78:- och nu lyckades grannen och jag skarva två sandlådor så att den blev lite högre och därmed förhoppningsvis håller sanden innan för lådan bättre...mamman ska bara olja allt ett par gånger till innan jag ska ragga sand.


Det var väl det som hände under hela ledigheten i stora drag.

Kram och hoppas ni hade en skön ledighet förra veckan, om ni nu var lediga.

Veggomamman

Veckan med spring

har börjat.

Igår kväll ute 24 minuter och kom som vanligt 3,2 kilometer.


Kram
Veggomamman

hits