Piffning

Snart ska jag hoppa in i oklädingsrummet här på jobbet och piffa upp mig inför kvällens fest på jobbet. Feststämningen känns obefintlig, men det blir säkert bra när man väl är där. Ska ge det lite tid innan jag ger upp och tar min vita rena fara hem med försiktighet. Halkvaring som det är ute.

Har just fixat en mall till storasysters sänggavel. Hittade en så fin på nätet som jag har ritat av på brunpapper och ska såga till själv hemma. Hennes nya 120 säng kommer att bli så fin när gaveln är på plats. En del pyssel kvar innan den finns där, men mallen är i alla fall ritad. På tisdag kommer MDF skivan att köras hem och sedan är det väl bara att rita upp på den och ta fram pappas sticksåg. Slipa lite och så måla och vips så har hon världens finaste sänggavel :-)

Så här ser originalet ut.


Har inte sett den i verkligheten utan bara denna bild. Vad säger ni? Blir det bra? Hon har önskat sig en röd sänggavel och det säger jag inte nej till. Rött är fint och hennes rum har ju en röd Billy så samma röda färg som den kan bli bra. Hon vill även ha en sänghimmel har hon sagt så vi får se hur jag löser det....vem vet, hon kanske ändrar sig.

Idag har min och kära U:s nya sängar kommit. De står på vernadan och väntar på oss. Tyvärr kan jag inte bära in dem själv ikväll eftersom Kära U är iväg på jobb. Imorgon kväll får vi bära in dem och vem vet, vi kanske sover i dem på natten. Sängstommen kommer på tidsgad så vi får i så fall lägga dem på golvet....eller så väntar vi så vi får allt är på plats på en gång.

Piffning på flera nivåer idag med andra ord :-)


Kram Veggoamman

Ett år till

går min vita pärla!!!

Blank papper blev det!!Vist är det konstigt att den anmärkingen som jag inte fixat från förra året och som faktiskt stod på pappret då inte kommenterades detta år.

En liten notis till mig var att bromsen på vänster fram ligger på vilket inte är så bra. Får väl smörja lite där när vinterdäcken åker på.

Kram Veggomamman

Viltpaningar

Idag har vi sett flera vilda djur redan före klockan sju på morgonen.

 • Vad sägs om en död mus under diskbänken!
 • Ett rådjur jätte nära vägen som sprang framför bilen en bra bit.
 • Ett antal småfåglar.

Jag älskar landet!!!!!! Där bor djuren! Även om just musens tilhåll ogillas lite, vilket den fick erfara.

Fick skrapa rutan idag....surt. Bilen är klart sval när man sätter sig i den. Värmen hinner knappt komma innan jag är framme på dagis/skolan. Nåja. Vantarna ligger ständigt i framsätet för att jag inte ska frysa fingrarna av mig. Kanske borde lägga in ett sittunderlag i bilen som jag kunde sitta på för att få en något varmare rumpa :-)

Kram
Veggomamman


Nu är den på plats

den påklistringsbara plastspegeln som gör att jag nu har en hel högerbackspegel på min bil. Det tog inte så lång tid när jag väl satte fart. Kanske 20 minuter så var det klart. Varför väntar man in i det sista innan man tar tag i något som faktiskt var jättelätt?

På torsdag 8:40 ska bilen besiktigas. Detta var ett led i att den skulle bli hel igen. Den bäradne balken som rostat sönder är lagad och även lite annan rost är fixad....hoppas de inte bryr sig om noteringen från förra året att bakre krängninshämmaren hade upphängningar som var glapp. Hoppas går ju, men jag tror inte att bilen går igenom utan att fixa det. Kan ju höra när jag åker på grusvägen att det klonkar när jag kör i alla gröper...nåja. Lite förbered är jag allt på att den inte glider igneom på vitt papper.

Frågan är bara var jag ska lämna in den...har inte ngn bra mek som jag brukar lämna in bilen på. Har ju bar haft bilen lite mer än ett år. Nåja, det löser sig säkert.

Tänk om man hade över en massa stålar så man ville och kunde lägga dem på en sprillans bil. Då skulle det helt klart bli en Toyota Prius. Hybridbil (el/bensin) och röd skulle den vara så klart.


Fast den skulle väl rosta sönder och samman. Jag kör ju så lite bil och de korta sträckor jag kör med bara kallstarter är döden för en bil i min ägo. Bilen hinner aldrig bli varm innan den parkeras igen...surt, men sant. Nej, det bästa är nog trots allt att ha en billig rackare med tanke på hur lite den används.

Kram Veggomamman

Gissa vad jag gjort ikväll

Ja, det tror jag nog inte att ngn av er som läser kan.

Gissningtävlan påbörjas härmed!!

Kommentera med din gissning så får vi se om någon kan gissa rätt. Försten rätt vinner så kommentera på nu min lilla skara av läsaare. Ni får gissa mer än en gång om ni vill :-)

Pris utlovas till den som gissar rätt!!!!!


Kram Veggomamman

Härlig Lördag

Detta fast jag inte tillbringat den med min lilla födelsedagsprinsessa.

Var uppe i ottan och vinkade av U. Gick faktiskt inte och la mig utan surfade en stund, sorterade mina vikttiga papper och började sätta in 98% i pärmar (resten ligger kvar på golvet bakom mig). Klockan nio var jag och  förhandshandlade på klädbytardagen i en liten by en mil bort. Fick hjälpa till med att lägga upp kläder eftersom de inte hunnit med....ojojojojojojoj så mycket barnkläder det var.

Shoppade en del kläder till töserna. mest tröjor (som de redan hade en hel massa) men även lite byxor, en jacka till våren och ett spel till lillasyster som hon ska få i julklapp och så höjdpunkten en hel massa dinoraurier och ett vulkandinosaurieberg. Storasyster har pratat om att hon vill ha ett "Dinosaurieland" och nu tycker jag nog att jag kommit rätt så nära....hade tänkt att produsera ett i papémaché (skrivet som jag tycker det låter, fnissss) tillsammans med henne, men nu vet jag inte om vi behöver det.
Hela klädbytarkalaset gick på 395:- och då ska kommas ihåg att jag inte plockade ut mina stålar från i våras och det var 200:- så dagens kläder och grejer kostade bara 200:- Det är bra fynd!!

Hade själv lämnat in lite kläder, men vet inte ännu hur mycket av mina grejer som sålts. Det som inte såldes skänks till ett barnhem i Lettland så egentligen är det inte så viktig vad jag sålde för, en hel massa barn på barnhemmet blir gladare om försäljningen gick dåligt ;-)

På vägen hem stannade jag nere i min lilla stad och köpte lite mera brodyrtråd till hästen jag håller på att knåpar med. Gick en runda eftersom det var RosaBandet kanmapnj i hela stan. En massa rosa band och ballonger satt överallt. Jag var en sväng in på hälsokostaffären och köpte lite Kallpressad Linfröolja och tre sorters Rooibos Te. Den godaste är utan tvekan Heta Stunder. Den är bara sååå god!!
I en annan affär köpte jag lite vita tygband som jag ska ha till att knyta upp någa amplar med blommor i till mina fönster. Köpte även en svart "tjocktröja" (som vi kallar långärmade tröjor som man har utanpå en topp) till mig själv på rean i en affär. Hade kostar hutlösa 698:- men nu kostade den 300 och det var ett klart bättre pris. Har saknat en svart tjocktröja, nu har jag en :-)

Hemma igen satte jag igång med att sortera in lite mera av de 98% av pappren som låg på golvet, åt lite mat fån min frys och plockade in i diskmaskinen. Har även klippt den delan av gräsmattan som var lång, rensat lite vissna blommor i rabatterna, skruvat bort bakdäcket på min cykel för att det är punka. Skruvat bort barncykelsadeln från min pakethållare och har även tvättat av den och den andra som låg och väntade på vätt. Nu är de två redo för att säljas. Någon läsare som är intresserad av en barncykelsadel? Rex i färgen oragne eller svart finns till salu för enn billig salnt. Har även planterat ner tre örter som jag haft i krukor, nu är de nere i jorden och förhoppningsvis växer de sig fina även nästa år.

Inne har jag rensat bland alla miljoner med plastpåsar som blir...de där kassa prassliga är kastade. Har även städat av handfat och toalett i bardrummet nere. Samt spikat upp en spegel så töserna kan se sig själva. Termometern i köket har även spikats upp så att jag slipper flytta på gardinen för att se temteraturen ute och inne. En rensning i toaskåpet uppe är gjord så att kära U får lite plats för sina saker. Tre maskiner tvätt är tvättade och sista är snart hängd.

Ja, det har minst sagt varit en produktiv dag.

Nu kom Kära U hem och det är dax att var lite social.

Puss och kram på er denna lördags kväll!!!

Veggomamman

Idag

är en jättestor dag. Idag är det hela år sedan som storasyster föddes. Tänk vad tiden går fort va. Dessa år har bara rusat iväg. Hon är inte en liten bebis längre. Nä, hon är en rätt stor och stabil tjeja som går i 6-årsgruppen. Hon verkar helnöjd med tillvaron som 6-åring. Har inte tappat nåra tänder ännu, men de har allt varit lösa i månader enligt henne själv.

Hon är hos pappa idag och ska bli firad där. På måndag kommer båda töserna till mig och då ska vi börja förbereda inför hennes vuxenkalas (som hon kallar det) här hemma. Det blir på lördag med mormor och morfar, morbror med sambo och så mamma, kära U och givetvis lillasyster.
Hon har bestämt vad vi ska äta, men vilken tårta eller fika vi ska göra vet jag inte ännu. Det blir ett kvällskalas eftesom mormor jobbar på dagen, men vad gör det....kalas är allti roliga oavsett när de börjar.


Jag älskar dig min stora prinsessa!!!


Kram Veggomamman

Väntans tider

i minst 14 dagar får jag vänta på svaret på certifieringen. Det kändes faktiskt rätt bra och om jag nu inte klarar det så kan jag inte ha gjort bättre. Kännde ingen stress över tiden och hade gott om tid kvar när jag lämnade in mina svar.

Vi fick 30 minuter extra i skrivningstid för att vi inte har engelska som modersmål så 2½ timmer var väl tilltagen tid.

Det är oerhört skönt att ha det avklarat och framför allt att få komma hem igen efter en vecka borta. 5 dagar är lång tid att vara på kurs!! 

Borta bra men hemma bäst!

Uppe tidigt som attans idag, det är för att kära U ska på Rally idag. Jag gick upp och sällskapade honom under frukosten. Jag ska på klädbytardag så jag stannar hemma. Kände att jag behöver lite hemmatid efter så mycket bortatid. Han kommer hem igen vid sexsnåret ikväll.

Är man riktigt klok som går upp i ottan för att kolla på rally? 5:45 åkte han hemmifrån....tidigare än en av hans tidiga arbetsdagar....ja, intresset för Rally är i alla falls stort :-)

Funderar starkt på om jag ska lägga mig igen ett tag...eller om jag ska göra ngt nyttigt här hemma istället...

Kram veggomamman

Pråper matsnyltare

Ikväll åt vi i Kungshallen igen.


Denna gången blev det lite Indiskt. Snabb mat och rätt stökigt med en massa ätande människor. Det är trångt och vi fick sätta oss brevid två tjejer som nätan var klara. Den ena tjejen åt inte upp allt och jag såg hur hon balanserade in sin tallrik ovanpå en annan på brickvagnen. Den där vagnen stod rätt nära mig och efter en kort stund såg jar hur hennes tallrik liksom bara försvann och lyftes bort av en kille. Han tog den och satte sig på sin plats en bit bort. Hämtade en bricka och bestick och började mumsa på tjejens kvarlämnade mat. Efter ett par gafflar gick han fram till en annan vagn och tog ett halfyllt glas med Fanta. Jag studerade den där 20 åriga killen ett par minuter. På den tiden hämtade han 3 tallrikar med kvarlämnad mat från brickvagnar samt ett glas med cola.

När vi studerat honom ett tag så ställe vi undan våra brickor, totalt renskrapade från mat och var liksom bara tvungna att gå förbi honom på vägen ut. Han hade en stor väska på golvet och såg faktisk inte alls speciellt traschig ut.

Efter maten gick jag en runda på stan. Hittade lite fina saker, men köpte bara en svart tunn V-ringad stickad tröja på Zara. Men den är för liten så den ska jag lämna tillbaka...om jag hinner imorgon efter avslutat test eller vecka 47 när jag ska till storstan igen. De har nämligen en månads öppet köp. Inte för att jag förväntar mig att de har den i större storlek då, men jag får väl ta stålarna tillbaka.

Nu ska jag borsta tänderna och sedan läsa lite lite inför morgondagens test.

Idag skrev vi för övrigt ytterligare ett test och det fick jag 29 rätt på...så det kan verkligen gå hur som helst imorgon.

Kram Veggomamman

Viktiga papper....med stämplar och allt

Är ju på kurs hela denna vecka och den veckan kommer att avslutas med ett certifieringstest, ett test som jag verkligen vill klara. En förstudie, 40 frågor som delvis bygger på studien. Ett svar är rätt. Allt på engelska. Inga "trick questions" står det, men det vet jag inte om jag håller med om...

Jag är dålig på att läsa fort, känner mig stressad över att inte hinna läsa allt under de 2 timmar som vi får hålla på. Det kommer säkert att förekomma ord som jag inte förstår innebörden av. Då är det svårt att veta hur man ska välja mellan de 4 alternativen som finns. Känns som att chansningarna blir allt för många...för att klara sig är det 26 rätt som krävs.

Jag vill mycket, men räcker det? Jag hoppas det.
Igår fick vi ett förtest, det gick inte så bra...22 rätt bara.


Varför är papper så viktiga? Beviset på sin kunnskap....lite sjukt faktiskt. Men det är väl bara att falla in i systemet, eller? Ok, jag bevisar ju att jag kan när arbetet med detta drar igång hemma igen, men med ett papper i handen skulle kännas fint.Kram Veggomamman

Stora staden

Stockholm - här finns det massssssssor med människor. När jag satt på tunnelbanan efter avslutad kurs idag så kände jag en röst som sa inne i mig. Jag vill åka hem, till mina möss under diskbänken, mörkret, rådjuren, löven på gräsmattan och fåglarna som kvittrar.
Jag skulle inte bosätta mig i en storstad ens för pengar. Den ena knasiga människan efer den andra stöter man på och man vet inte om de är galna eller vad de är. Eller om de bara gör knasiga saker för att synas.

Nej, jag trivs så otroligt bra på landet där jag bor i utkanten av en liten liten stad.


Första kursdagen har varit bra men jobbig. Kursledaren är från New Zeeland med en släng av Irland och nu bor han i Switzerland och är gift med en svenska, Hans engelska är snabb, riktigt snabb. Det går inte att släppa koncentrationen två sekunder för då är man lost.
Det är intressant och jag lär mig en massa, fast det är mycket koncentrationskrävande. Jag känner inte att min engelska är dålig,  men när det är så tekniskt och jag vill verkligen klara av det certifikat test på fredag så krävs det massor med energi på att hänga med och ställa frågor om man inte fattar.

Jag hoppas att ju längre in i veckan vi kommer så vänjer jag mig vid språket att det inte ska behövas lika mycket koncentration.

Vi var och åt i Kungshalle ikväll. Libanesiskt blev det. Gott!!
När vi satt där så kom det en tjej i gröna höga gummistövlar, långa tjocka ljusbruna strumpor, svarta strumpbyxor och en kort volangkjol i svart med lila mönster på. Vad hon hade på överkroppen såg jag inte riktigt, men det var ngt svart i alla fall. Hon såg ut att verkligen tycka att hon var såååå trendigt klädd och gick obehindrat runt med sina gröna rejläla gummistövlar. Ja, det går att klä sig hur sm helst.

Nu ska jag lägga mig och kolla på lite TV, läsa lite inför imorgon och slå en pingeling till kära U.

Kram Veggomamman

Vecka 43 - kurs

Skrev för flera månader sedan att jag vann en valfri kurs hos Utbildningaföretaget Learnign Tree i Stockholm. Jag gick på kurs hos dem för ett bra tag sedan. Skrev en kursutvärdering och hade turen att bli den som vann för att jag deltog i utvärderingen. Nu är det alltså dax att ticka in min vinst :-)

Jag ska gå en 5 dagars kurs som heter: ITIL® v2: Change, Configuration and Release Management.  Inklusive Practitioner Certification.

Det låter kanske skittrist, men eftersom vi håller på att föra in arbetssättet ITIL på jobbet och jag tycker det är instressant så passar denna kurs som handen i handsken.

När jag (och en kollega) bokade kursen var den med svensk lärare, men med tiden har de ändrat till en engelskspråkig lärare. Det stör mig i och för sig inte, men det hade varit lite lättare med en svensk. Men utmaningar bangar jag inte för så givetvis går jag kursen i alla fall.

Litteraturen finns inte på svenska så det hade blivit bra mycket engelska i alla fall.

Nedan följer lite info om kursen, troligen grekiska fär många av er, men i alla fall.

Du får lära dig att
 
 • Förbereda dig inför och skriva ITIL Change, Configuration and Release Management Certification
 • Planera aktiviteterna för Change Management, Configuration Management och Release Management
 • Definiera övervaknings- och rapporteringskraven på nyckeltal och nyckelresultat
 • Organisera relationerna mellan Change, Configuration och Release Management-processerna
 • Föreslå kontinuerliga förbättringar för Change, Configuration och Release Management-processerna
 • Optimera Change, Configuration och Release Management-processerna
Sammanfattning

Genom att implementera Change, Configuration och Release Management-processerna kan IT-avdelningar styra vad som finns i infrastrukturen och hantera hur och när ändringar görs. På kursen lär du dig att planera, implementera och optimera Change, Configuration och Release Management-processerna samt uppnå de kunskaper som behövs för att klara ITIL Change, Configuration & Release Management Certification Exam.

Tar med mig datorn, men vi får se hur sugen jag är på att sätta mig där framåt kvällningen...men man vet aldrig.

Kram Veggomamman

Söndagslek

Idag har lillasystres bästa dagiskompis O med familj varit här och lekt hela dagen. Det har varit mycket trevligt och vi har busat både inne och ute hela gänget.

Innan de kom tog jag bort studsmattan, eller rättare sagt spännde ner själva studsgrejan. Ramen får stå som den är under vintern.

Vi gick en promenad i skogen och fikade i solens värme i en sluttning. Jätteskönt och mysigt. Barnen har gått och samlat på pinnar och lekt lite allt möjligt med alla de där pinnarna.
Vägen hemmåt var jobbig tyckte lillasyster som gnällde konstant att hon inte orkade...men hela vägen gick hon hem i alla fall.

Väl hemma igen gick vi in och jag började laga färssås med spagetti. Det smakade gott efter allt utomhuslekande.


En hel massa leksaker inne har det också lekts med idag. Riktigt kul att vissa saker likom fick sig ett litet uppvaknande. Alltid kul när alla saker kommer till leknytta.

Nu har de åkt hem och töserna sitter och kollar på 5 myror är fler än 4 elefanter. Mamman kollar in så att datorn verkligen står kvar på sitt skrivbord, vilket den gjorde. Tur!

Kram Veggomamman

Jag har börjat äta
Och det känns faktiskt som ett bra beslut. Det är gott och inte äcklande. Det är faktiskt till och med så att jag kan längta efter kosistensen och smaken....vi får se hur långt det går om jag även börjar med fisk...vem vet. Funderingen finns där inne och ligger och maler lite. Inget bestämt ännu, men vem vet. Kanske snart eller kanske om lång tid...det får vi se.

Kram Räkmamman


Fråga

Hur skriver man korta inlägg på en blogg??
Det går bara inte för mig...finns så mycket som vill präntas ner och ändå får jag inte ner allt som jag funderar på av tidsbrist...kankse beror det på att jag skriver så långa inlägg??

Inspirrationen måste ju finnas där när skivandet ska ske...och då blir det liksom en hel massa ord som bara bubblar ut...haha.

Kram
Veggomamman

Reserapport

Ålandresan gick väl generellt sett bra. Jag pallade med båtåkat och det kändes inte allt för jobbigt. Ett par glas vin till maten blev det bara, sedan blev det inte mer. De andra tyckte säkert att det var skittrist, men jag förklarade läget och det accepterades på ngt sätt i alla fall.

Är inte helt övertygad om att jag skulle hoppa på en resa snart igen till Åland. Det är nog inte riktigt min grej...ok, vi hade jättekul men så var vi ju ett gäng på 35 personer och alltid hittade man ngn från gruppen när vi gick runt bland ställena på kvällningen.

Jag tycker nog att själva företeelsen är lite sjuk. Festa som en stålle bara för att man är på en båt som glider fram mot en ö och sedan inte ens knalla iland på ön (för att man anländer så himla tidigt på morgonen och skulle bli utan frukost om man tog sig iland...om man nu fick över huvudtaget.) Nej, man fortsätta vara kvar inne i den där gigantiska flytande plåtlådan som är full med små små rum där man kan sova och duscha. Koridorvis med sådana små små skyffen. Det finns även flera våningar med restauranger och barer med olika slagt teman och prisklasser. En stor taxfree affär där man liksom SKA köpa sprit, öl och flera kilo godis för att det är billigt. Men hallå, godiset är ju förpackat i gigantpåsar och vem i hela friden vill äta ett kilo gelehallon bara för att det är billigt? Nä, det slutar ju med att man köper flera gigantiska påsar för att få variationen. Sjukt tycker jag nog. Jag gick där inne och kollade, men hittade inte ngt nämnvärt. Två paket med 6 tablettaskar till tösernas lördagsgodis samt en 250 grams påse med hallonremmar också den till töserna. Det var väl allt som jag spenderade pengar på under denna resa...jag måste vara den enda Ålandsresenär på denna resa som Viking Line inte gick plus på.


Dagen efter tillbringade jag i min hytt och då satt jag och läste in kursliteraturen inför nästa vecka. Kanon bra. läste säkert 4 timmar igår vilket skulle varit helt otänkbart om vi inte åkt till Åland, Herregud, det är ju en halv arbetsdag. Den tiden finns inte på jobbet eller hemma...nej, det skulle fått bli en massa korta stunder hemma under helgen om jag inte hade läst igår. Skönt att ha det fixat och klart

Kvällens stora underhållning kom från denne man. Och tänk...han kollar faktiskt BARA på mig, eller hur.


Brolle

1½ låt lyssnade jag på, sedan gick jag och kramade kudden istället. Kan väl inte påstå att han är en av de bästa artister på jorden. Han är i alla fall klart bättre på skiva än live för jag fattar mig inte på hans stil. Men men...
Det komiska var att han fick köa av båten som vi alla andra dödliga vanliga små människor, med väskan i hand och gitarren hängandes som en rygga på ryggen...haha, popidol på kvällen med massor av brudar/tjejer/damer/tanter greglandes framför scenen och så dagen efter i samma kö som vi alla andra. Det är allt lite humor över det tycker jag.

Det låter kanske som att jag hade en tråkig resa, men så var detr absolut inte. Det var trevligt och det är kul att prata annat än arbete med sina kolegor. Det skulle göras oftare tycker jag. Men jag har lite svårt för att man liksom MÅSTE festa för att ha kul! Jag hade jättekul trots att jag bara druckit vinet till maten.

Kram Veggomamman

Konferensresa

ska hela min avdelning på mellan torsdag till fredag.


Ska bli en spännande sådan. Jag har nämligen inte åkt passagerarbåt sedan innan Estonias förlisning (där min farmor var med). Imorgon blir eldprovet. Känns minst sagt lite olustigt, men resan tar bara 22 timmar så i västa fall får jag väl vara vaken hela resan om jag känner mig osäker...det andra alternativet kanske skulle vara att supa sig apkalas så jag inte kommer ihåg någonting. Men eftersom jag inte är mycket för att supa så lär det inte hända. Nej, det blir en lugn resa rent alkoholmässigt för min del. Drickan till maten, sedan är det stop. Må låta trist, men det är så som känns bäst.
Den "fritid" som vi får ombord på fredag ska jag nyttja till att brodera lite på lillasysters hästtavla och läsa lite i kurslitteraturen inför min kurs nästa vecka...


Nu ska jag packa väskan till mig och töserna. De ska vara hos mormor och morfar medan jag är borta.


Skakiga kramar
Veggomamman

Ullared - höstens resa

I fredags bar det iväg. 4 "tanter" i en lånad Chrystler (för att den sväljer en massa bagage).

Det var mycket folk när vi kom ner på fredagen vid lunch men med tiden lättade det något. Vagnen fylldes med en hel massa. barnkläder, julklappar, födelsedagspresenter, gå bort på kalaspresenter, kläder till mamman, hygiernartiklar, kalas tillbehör och en hel del mera saker.

Jag tycker verkligen att det är så kul att shoppa loss så där. Allt på en gång liksom. Jag känner mig rik på ngt sätt. Hur nu det egentligen hänger ihop när man står där och betalar kalset.

Att åka in till stan hemma och shoppa är inte en stor favorit från min sida. Hittar sällan saker och det är dyrt så jag får inte alls så mycket saker som jag egentligen skulle behöva...plånboken tillåter alltså inte den typen av shopping.

Två Ullaredsresor om året, en i Oktober och en i April så är saken biff. Är duktig på att inte köpa mer kläder mellan resorna. Eller, jo, på klädbytardagarna kommer det ju hem lite. Men det kostar inte så mycket.

Vi sov kvar även denna resa. Men tyvärr fick vi inte sovplats i Ullared utan i Älvsered. 1 ½ mil ifrån och alltså inte lika bra läge som förra gången, men det gjorde inte så jättemycket. Kvällen gick åt till att äta lite kex, ost och anant gott samt sörpla lite vin. Riva bland alla saker som köpts samt prova lite kläder. Vikning av allt så att det tog mindre plats var också en viktig del i kvällens aktivitet.

På lördagen var vi på plats vid 8:20 och då fick vi i långsam takt köa in i varuhuset. På ett par minuter var vi inne. Väl där inne var det ohållbart massor med folk. Jag är mycket tacksam över att jag bara hade kompleteringsrejer att leta efter för det gick nästan inte att ta sig fram med vagnen. Min taktik blev istället att parkera vagnen på ett ställe som jag memorerade (trode jag första gången jag lämnade den) och sedan knalla runt med en korg istället. Det gick mycket bättre...om jag bara kommit ihåg var jag ställde vagnen. Hihi. Säkert 15 minuters letande fick jag tillbringa efter min första vandrign med korgen. Till slut hittade jag den precis där jag ställt den.

När jag började känna mig klar och listan med mina i förväg planerade inköp nästan var helt struken så var det dax att bege sig hemmåt. Jag var ute ur det gigantiska Gekåås vid elva. Kön in till shoppingparadiset var då enligt kassörskan över 1 timme. Det var en ringlande kö med kundvagnar. Så illa har jag alrig varit med om att det varit tidigare. Trängseln inne och kön ute var helt klart den värsta jag varit med om under alla de gånger som jag varit där. Men det avskräcker inte inför vårens resa.Hemma igen i lugnet kunde jag konstaera att det var 182 atrilkar som letat sig ner i mina påsar. En stor mängd kan tyckas, men då ska man inte glömma att nu har töserna kläder så det räcker i 6 månader framöver. Alla deras juklappar är inhandlade och så ävern födelsedagspresenter till Storasyster som snart fyller år. Hygienartiklar behöver inte heller köpas på flera månaders tid...ja fram till nästa resa.Sammanfattningsvis en kul tripp med massor av shoping tillsammans med för mycket folk...nästa gågn kanske det är värt två semesterdagar och åka måndag till tisdag istället....vi får väl se.

Kram Veggomamman

Jag lovar

det är INTE den där våldsamma artisten, låt oss kalla honom Pappa Dee, som gjort det som finns att skåda nedan.


Nej, det är min Naprapat Fredrik som i torsdags förra veckan manglade min skinka, rygg och nacke eftersom jag hade haft ont i en vecka. Jag trode inte det var så illa, men han sa att det verkligen var i grevens tid som jag gick till honom. Och jag kan lova att det var träningsverk i stora mått dagen efter. Och för att inte tala om hur ont det gjorde att bara luta ryggen med de der märkena som blev.


Det ÄR skönt hos Naprapaten bara man slappnar av och låter honom får göra sitt jobb.

Kram Veggomamman

Ny bil - sååå fin

Min kära U har fått en ny tjänstebil. Den är så fin och det lukat verkligen vrålnytt inne i den. En röd och fin BMW diesel.

När jag själv har en Nissan från 92 så inser jag hur mycket finesser det finns som jag inte hade en aning om att jag saknade. Vad sägs om:

 • Tre lägen på värmen i stolen.
 • En touchblinkers som gör att den blinkar tre gånger och sedan stänger av blinket utan att man behöver dra tillbaka spaken själv. Bra på motorvägen vid byte av fil.
 • Automatisk avskänning av hur mycket regn som kommer på framrutan. Vipsaren vipsar när det liksom behövs...
 • Nervevade rutor åker upp när man låser bilen.
 • Lampor under handtagen som lyser när man låser upp bilen. Vilket gör det lätt att hitta dörren när det är kolsvart ute.
 • Flera cigarettuttag som gör laddning av flera telefoner eller dylikt möjlig samtidigt.
 • Handtag på insidan av bakluckan vilket gör att man slipper ta i en skitig lucka för att stänga bakluckan.
 • Dryckeshållare
 • Farthållare
 • Dator som talar om hur många kilometer man kommer på kvarvarande bränsle.
 • Indikator som visar vliken växel man ska köra på för att köra mest bränslesnålt.

Ja, det finns säkert flera saker som jag inte kommer på just nu.....

En mycket märklig sak är att när man i stillastående står i friläge och släpper upp kopplingen så stänger motorn automatiskt av sig. Detta för att spara diesel samt på vår kära miljö. När man så trycker ner kopplingen igenså vips är motorn igång igen och utan fördröjning kan man köra iväg bara man lagt i växeln...det känns mycket märkligt till en början, men efter ett tag är det skänt att slippa motorljudet (som i och för sig är obefinligt i jämförelse med en Nissan) vid varje trafiksljus...

Ny bil är inte fel. Det är bara svindyrt i inköp!! Men i detta fallet är det ju U:s arbete som betalar eftersom hans yrke kräver en bil.

Kram Veggomamman

Fångst igen

Igår morse fanns det napp i den ena råttfällan. Det var råtta nummer fyra som fick stryka på foten lite.....

Snart ska jag försöka täta med stålull, har tre paket att jobba med. Hoppas det hjälper.

Veggomamman

Imorgon

Då bär det iväg. Höstens Ullaredsresa!!!!!!!!!!!!

Vi åker imorgon bitti, kommer fram efter lunch. Då börjar det, shoppa järnet :-)
Vi ska sova kvar och dricka vin och kolla in fynden och prova kläder på kvällen och så på lördag byte eventuella felköp och köpa det sista som man bara måste ha.Ullared is the shit and rules!!!!


Kram Veggomamman - som fortfarande är hes:-(

Hes

är jag fortfarande. Inte kul. Kan inte prata i telefonen som vanligt på jobbet. Snorig och hosta...hösten är här.

Harkel harkel
Veggomamman

Hösten till trots


så har denna nu blommat tre gånger detta år. Den står där så tapper helt ensam bland vissna kompisar. Gröna blad har den i och för sig som sällskap. De är så fina dessa blommor. Många kallar lupinerna för ogräs...jag önskar att de spred sig mer :-) Vill även har vita...får leta det nästa sommar så jag kan åka och plocka frön och sprida ut här hemma.

Borde även sätta blommor som blommar på hösten nästa år. Det är så trista färger i trädgården just nu.

Men till våren kommer min trädgård att spricka ut i en färgprakt så vacker. Förra helgen planterade nämligen kära U 175 lökar av skiftande sort. Vi hade trot att det skulle ta en hel förmiddag i anspråk, men efter 1½ timme var alla nere i jorden. Det var en hastighet på cirka 2 lökar i minuten.

Själv så klippte jag gräset två gånger för att det var så långt samt krattade trimmat gräs där min pappa trimmat dagen innan. Själva krattandet var väl kanske meningslöst med tanke på hur många löv som ska fällas, men det underlättade att gli av med det mycket långa  gräset när lökarna skulle planteras.

Nu väntar vi med spänning på våren..undra vad som kommer upp var...ja jag har då inte en aning :-)

Kram veggomamman

Om ett par veckor kommer den...

Förra helgen blev en stor helg. Jag och kära U har ju en längre tid snackat om inköp av en säng. Vi har kollat runt och letat sängram eller sänggavel. Vi har verkligen scannat utbudet i närområdet. Det finns mycket att välja på , men inte så mycket snyggt enligt mig. Som tur är så har vi samma typ av smak så vi har gallrat friskt bland ramar och gavlar.

Vi hittade en görsnygg men priset på den var precis lika snyggt så vi backade trots att det verkligen var den finaste. Massiv valnöt är fint, men inte sååå fint. I en annan affär hade vi hittat en i ek, den var snygg första gången vi såg den och även gång nummer två. Priset på den sängramen var klart mer behändigt och att de hade sänkt den en bra slant var inte något som vi ogillade. Så vi slog till och beställde den sängramen inklusive två sängbord. Levernas på sängen är vecka 45 och borden står redan på plats.

Så var det det där med madrasser. Jag har kollat, surfat och vi har diskuterat. Att vi ska ha en varsinn 90 säng modell ramresår var helt klar och uppe på det en 180 bred bäddmadrass. Men var ska de köpas och vilket märke. Det är minst sagt en djungel...det kan jag lova. Usch, för mycket.

Men surfare som jag är så hade jag hittat en sängfabrik från Småland som tillverkar sängar som de säljer till fabrikspriser. Deras sängar finns att prova på ett par ställen i landet. Eftersom priset på dem var klart billigare än andra butiker. Inte räknat IKEA, men de har inte zonindelade ramresårmadrasser och det vill vi ha. Tog vi en snabbtur till Stockholm förra lördagen. Uppe till elva och ute från affären 11:53. Då hade vi provlegat måååånga sängar, frågat tusen och en frågor. Fått oerhört bra svar från en säljare som inte var av den glassiga, säljande typen utan från en kille som verkligen gav förtroende och hade svar på alla frågor. Vi kände verkligen skillnad på de olika typer av sängar vi provade. Jag hade inte trott att skillnaden skulle vara så stor, men det var den verkligen. Valet blev därför inte alls så svårt. Man tillbringar många timmar i en säng så den ska bara bra. Vi valde därför deras bästa.

Leveranstiden är mellan 6-8 veckor, långa veckor känns det som....endast en har gått sedan vi beställde.

Jag vill verkligen tipsa om firman
ANA Bedding AB. Är ni ute efter en ny säng så kolla där. Det är prisvärt och det är inte kattskitt som de har att visa i sina sängutställningar. Eftersom vi beställde sängar så drog de till och med av en tia milen som vi åkt för att provligga. Det är inte illa tycker jag :-)


Vi försökte göra lite på priset, men det gick inte...inte mer än att vi bytte bort ben mot 4 kuddar:-) Han sa då att de har en tipsar rabatt. Den som tipsar någon och om denne någon köper en säng så kommer de att få 5% rabatt rakt av när de beställer och tipsaren får 5% retroaktiv rabatt. Så om ni är ute efter att köpa, hojta till till mig så får ni 5% rabatt på era nya madrasser :-)

Men då funderar ni säker på hur man ska få hem sängen...nema problema. Priset är inklusive hemleverans med DHL. Så man behöver inte få så stora problem med att hämta hem dem heller...jag undrar fortfarande vad som är haken, men kanske måste det inte finnas en. Det kanske är så att haken är att alla andra har så stora påslag för att den har stora butiker i nybyggda köpmarknadskomplex, lyxiga kataloger, glassiga säljare med stora tuttar....det har inte ANA. De har en informativ katalog där en massa fakta finns presenterad, de finns i utkanten av Stockholm i en gammal industrilokal med sina sängar uppställda på rad utan en massa bäddade sängar som man inte få provligga. De säljer sängar till en billig pennig utan mellanhänder bara.

Nu tror ni väl nästan att jag gått och blivit religiös eller får provision, men icke. Jag bara gillar att inte känna mig lurad när jag köper något!! Så enkelt är det :-)


Kram Veggomamman - som vill att veckorna ska gå fort så den nya sängen ska komma snart.
 
Vi kommer att sova som en prins och en prinsessa i vår nya säng när den väl står på plats....underbart

Nattens sköd

En liten mus satt fast i den ena fällan. Den andra hade slagit igen utan skörd. Den fångade musen är nu ute på fältet och de båda fällorna är laddade...

Fortsättning följer...

Kram
Veggomamman

Ingen napp idag

Varken i morse eller efter jobbet fanns det någon mus som råkat ut för våra fällor, som för övrigt har namnet "SuperCat".

Skönt på ett sätt - jag slapp ta hand om liken.
På ett annat sätt var det trist - då kan det eventuellt komma in flera som kanske letar sig utanför diskbänksskåpet.

Hur man än gör har man ändan bak.

Har fått tips om att täta med Stålull. Det ska inhandlas och så ska jag leta potentiella ingångar bakom diskbänksskåpet. Jag vill inte ha in kräken i min lägenhet!


Nu ska jag ringa min kära U och kraxa fram några kärleksfulla och vackra ord, sedan dax att krama kudden.


Kram Veggomamman

Äntligen fredag kväll!!

Ohhh vad jag längtat efter att denna arbetsvecka skulle ta slut.

Det är så in i skogen mycket jobb på jobbet att det inte märks att man slitit hund en hel dag. Jag löser äreden på löpande band, men likväl är de fler på kvällen än de var på morgonen. Tröstlöst.

Vi hade möte idag, fick en del information. I budget inför nästa år ligger två tjänster hos oss. Hoppas det går igenom. Tyvärr tror jag inte att det räcker med de två. Men det är en god början. Det är mycket nytt i pipeline som ska supportas inför nästa år...nej, vill inte ens tänka så långt.

Fick höra att min teamledaare börjat få domningar i ansiktet igen. DET är inte bra. Det tyder helt klart på stress och det är mycket allvarligt. Jag hoppas hon lyssnar på sin kropp. Vi behöver henne, hon är bra! Jag sa till henne att ta det lite lugnare. Men jag vet inte om det hjälper....svårt.

Har sett stress på nära håll i flera år och det är INTE någonting att leka med. Ingen ska behöva komma så pass långt. Det ska stoppas innan det går över styr. Tyvärr känner jag att det börjar braka åt fel håll. Och jag ska ta mig tusan göra allt för att stoppa karusellens fart.

Puss och kram på er alla....

En hes Veggomamma

Årets skörd

Denna klart trevligare än den jag nyss skrev om.


Goda som bara den och klart mer smakrika!! Nästa år ska jag sätta dem glesare så de blir stora. Ska även sätta egna så jag kan ha dem till jobbet. Äter ju en morot om dagen på jobbet och att äta sina egenskördade är ju inte fel :-)

Lillasyster tog med sig ett par till Skördefesten de hade på dagis idag. De har hela veckan kunnat ta med sig grönsaker som lagts på ett bord inne på dagis. Idag har de gjort en stor grönsakssoppa med alla grejerna. Till det har de malt eget mjöl samt bakat bröd på mjölet och haft en riktigt trevlig Skördefest.

Lövkransar har alla barnen haft i håret och det ska bli kul att se höstens dagisfoto om ett par veckor eftersom det kortet även tagits idag.

Kram Veggomamman

Dagens skörd

Idag har vi skördat här hemma. Över natten fastande en och under dagen, då vi inte var hemma, fastande den andra...det är grymt äckligt med dessa små rackare inne. Ok, de är rätt söta, men inte i vilt tillstånd och definitivt inte under min diskbänk.


Upptäckte att de kommit för bara några dagar sedan. Från badrummet flyttades pedalhinken som nu får tjäna som "under-diskbänken-hushållsoppor-behållare". Igår införskaffades två fångare av märket SuperCat. Han i affären rekomenderade dem men sa samtidigt att det inte var säkert att musen dog på stört men den gjorde det efter ett litet tag. Han rådde mig även att knyta fast fällan så att musen inte smet om den inte dog på stört. De är lätta att ladda och med två fingrar lossar man fångsten och slipper således nudda dem. De kastas ut på fältet där töserna tror att rovfågeln äter upp dem...

De två som fångats har varit döda när jag hittade dem, vilket är en jäkla tur. För jag skulle bli bra skakis om den rörde på sig...brrrr.

I morse fick jag två frågor från mina töser när jag berättade att en mus fångats under natten.

Storasyster frågade: Är det blod?
Lillasyster frågade: Hur platt är huvudet?

Jag hade nämligen på kvällen innna förklarat och visat hur den fungerar och vad som händer. Jag och lillasyster fick även känna på snärten som fällan ger, ajajajajajaaaaajjjj.

Nåja, nu hoppas jag att de små krypen stannar under diskbänken och INTE väljer att vidga sina vyer till fler ställen i lägenheten. Hemska tanke, brrrrr.


Har funnit endast en nackdel med att bo på landet än så länge...och det är att man måste ta hand om skörden efter råttfällan.

Kram Veggomamman

Ett faktum igen..

jag är hes.

Kände igår när jag vaknade att kroppen inte var helt hundra som den ska. Jag började omgående ta Echinacea för att mota Olle vid grinden. Men igår kväll bara på en timme så var jag hes. Lite märklig känsla att gå från helt normal till hes så fort.

Idag har jag föröskt att hålla mig tyst, men eftersom vi redan var en man kort på jobbet så blev jag flera gånger under dagen tvungen att hoppa på telefonen i alla fall. Känner mit oerhört trött i stämbanden och önskar jag slapp säga ett enda ord till denna dag. Men eftersom töserna är här går det inte att vara tyst. Men jag försöker verklige natt dra in på alla ord som bubblar innom mig.

Jag har liksom inte varken tid eller lust att bli mer än hes. Så jag fortästter att knapra Echinacea med hopp om att stoppa eländet vid vad det är nu.

Kram Veggomamman

hits