Tiden bara ruuusar iväg...

....och jag hinner inte ifatt den just nu.

Har en hel massa kul att skriva om, men kvällstiden framför datorn tycks ätas upp av annat. Trist eftersom jag vill berätta, men det får komma när tiden kommit ifatt mig. Möjligen har jag glömt mina nuvarande tankar då men det kommer alltid fler.

För att sätta lite komihåg på mig själv skriver jag därför ner kosta stolpar på några inlägg som ploppat upp.

  • Yoggi
  • STCC
  • ANA
  • Lökar
  • Handfat
  • Kultur
Och så finns det säkert lite till i min kamera på inlägg som kanske kommer....


Kram Veggomamman

Utflykt

Idag har vi varit på utflykt jag och töserna.

Vi åkte hemifrån i morse och kom hem efter sju ikväll. Bra trötta i benen efter en hel dags promenerande utomhus uppför och nerför en massa backar.

Vi har varit i djurparken och kollat. Det var länge sedan vi var där nu så jag hade hela veckan planerat för denna lilla tripp. Men hade inte tänkt att den skulle ta heeela dagen. Men det blev så i alla fall.

Föst åkte vi igenom Safariparken. Där stötte vi på en hel massa djur. Kan väl inte påstå att alla de olika horndjuren imponerar på mig. Jag kallar dem antiloper, men det är säkert någonting annat...nåja, horndjur är trista tycker jag. Älgen såg vi nära. Likaså struts som till och med pickade på fönstret på bilen. Brunbjörnar såg vi och långt där borta låg vargarna och sov. Giraffen såg vi och en hel massa andra djur i safariparken. Min absoluta höjdpunkt var i alla fall när vi sakta gled förbi lejonen. Hanarna är så vackra! Svårt att ta kot genom bilrutan...

Just när jag skulle åka ifrån lejonen såg jag att vi hade en hona precis utanför bildörren på passagerarsidan. Slet upp kameran och fotade men tyvärr kollade hon bort så klart. Lillayster som sitter på den sidan blev lite skraj eftersom hon såg att lejonet nosde på hennes dörr.Hade utlovat en tur med linbanan, men tyvärr var den trasig så det blev inte någon åktur. Besvikelsen spred sig hos töserna eftesom de pratat om linbanan sedan förra gången vi var i djurparken. Nåja, nästa gång kanske. Jag valde att INTE hyra en kärra denna gången. Hade matsäcken i en bra ryggsäck på ryggen istället.

Jag bestämde att vi skulle knalla paken från slutet till början. Detta för att vi tidigare inte riktigt orkat se på djuren mot slutet. Det innebar att vi i stort sett började med kamelerna. Självklart noterades ridningen av dessa djur och eftersom det inte blev någon linbana så blev det rida av istället. Vi såg att det fanns en kamel som hade samma namn som morfar. Men den kamelen var inte ute på ridning denna dag. Vi fotade honom istället för att visa morfar en dag :-)


Elefanter, surikater, noshäningar, zebror, delfiner, sälar, tapirer, lodjur, tigrar, getter, får, grisar, snöleoparder mfl har denna dag fastnat på vår näthinna.Dagen har varit fantastisk skön. Inte alls duggregn som det faktiskt var när vi åkte hemifrån.

På vägen hem stannade vi på en lokal pizzeria och åt pizza. Goda och stora, men ingen pizzasallad ingick i "äta här priset". Snålt kan jag tycka!  Tankade och tvättade bilen gjorde vi också innan vi åkte hemåt.

Eftersom den varma maten blev sen idag så inmundigades lördagsgodiset efter pizzeriabesöket. Vilket gjorde att töserna blev mycket sockeruppåt i bilen på väg hem.

Väl hemma var det inte mycket annat att göra än att klä av sig, borsta tänerna och lägga sig. Klockan var senare slagen än vanligt och de somnade utan något större knussel.

Promenera en hel dag samt frisk luft tar på krafterna.

Sammanfattningsvis en MYCKET skön dag har jag och töserna haft det. Våndas över ifall jag ska fynda årskort även till nästa år eller om jag ska vänta ett år och skaffa det till 2010 istället. Är man där för ofta kanske man tröttnar tänker jag...nåja vi får se. Den 5 okt är det inköp i så fall som gäller om man ska få dem för halva priset.

Sitter nu här och har laddat ner alla kort och sippar lite på en cider.

Ska kryoa till kojs och ringa kära U så fort jag är klar med detta inlägg. Kroppen är trott känner jag.

Kram VeggomammanLiv....frihet.....jakten på lyckan!!!

Har haft den här seriestrippen sparad länge. Kommer inte ihåg var jag hittade den, men det var troligen i min lokaltidning. Scannade in den på jobbet också för länge sedan, men nu är det dags att plocka fram den :-)

Så där har jag känt länge. Ett evigt jagande.
Jag har slagit knut på mig själv för att komma närmare de där ballongerna. Ibland har jag totalt struntat i att se dem ens...se har svävat såå högt uppe. I perioder är det närmare snöret men så blåser de bort igen...
....men nu känner jag att det finns en chans att nå ballongerna.

Jag kan känna en trygghet i framtiden. att jag träffat kära U är en mycket stor del i det. Han och jag pratar ofta framtid och det känns oerhört fint. Det går sakta för att mina små prinsessor ska hänga med, det måste gå sakta. Men det gör inte någonting eftersom jag känner att vi kommer att komma mot ballongena där borta.Ett steg är att vi ska skaffa en säng. En säng som är bredare än min 120 cm. Den ska stå här hemma. Det är stort!

Jag känner mig lugn och älskad. Det är härligt.


Veggomamman

Helg, äntligen!!

Konstigt, har bara jobbat tre dagar denna vecka, men ändå känner jag mig sliten till max. Önskar så att helgen var längre än två dagar. Känner att jag skulle behöva mer tid.

Idag har varit en tuff dag. Många lediga. Fredagar brukar vara lugna och det var den säkert idag också. Men eftesom jag har varit själv på alla inkommande samtal mellan 8-15 så har det funnits mer än nog med grejer att göra....och finns fortfarande. Det ligger på hög och väntar till nästa vecka....då vi också är kort om folk...tröstlöst känns det som.

Usch, jag bara klagar och klagar på allt överflöd av jobb som finns på jobbet...men det upptar mycket energi just nu tyvärr. Om en vecka kommer ytterligare en konsult...hoppas han är bra och lär sig fort så vi får nytta av den extra hjälpen snabbt.

Imorgon ska jag och töserna ha en mysig utedag med många olika inslag...återkommer om det i senare inlägg i helgen.


Kram från en sliten Veggomamma!!

Mina nya kompisar!!Idag har jag hämtat dem. Håller på att laddas så att batterierna är redo. Ska skaffa ett headset å det snaraste.

Tänk att prylar kan skapa sådan tillfredsställelse, eller i alla fall göra livet lite enklare i alla fall.

De bästa som finns i livet är ju självklart mia barn, kära U, mina vänner och familjen...men en bärbar telefon och en diskmaskin eller vad det nu annars kan vara är också bra vänner men på ett helt annat sätt ;-)

Kram Veggomamman


Masssssssssor

Usch, nu gäller det att tänka sig för. Det är mer än lovligt mycket att göra på jobbet.


Antalet ärenden stiger för var dag och det känns snart som att det inte händer ett skit fast jag sliter en hel dag. Vi är många i min grupp som verkligen gör vårt allra yttersta och slår mer eller mindre knut på oss själva för att hinna jobba snabbare än vad nya ärenden kommer in. Men det verkar inte hjälpa :-(

Vi har redan ett helt gäng med konulter inne, men likväl så hinner vi inte med. Det är väl bara att konstatera att jobbmängden har ökat markant de tre åren jag varit på denna arbetsplats. Konstigt att det blir så. Men nu känns det liksom inte som att det är en tillfälig topp som vi dagarna i ända kämpar med. Nu är denna nivå mer eller mindre konstant.

Vi har i grunden kul på jobbet, riktigt kul. Men nu märks det att det är en spänd och ansträngd atmosfär i vårt öppna landskap. Detta för att jobbet stiger och stiger okontrollerat känns det som...det är inte bra.

Det är många administrativa saker som släpar och som redan innan gjordes med sparlåga. De görs nu knappt alls med tanke på att ärenden går före. Jättesynd för många av de sakerna behöver vi för att vårt dagliga jobb ska bli roligare och mer omväxlande eller för att undrlätta för oss själva och våra användare.

Nåja!

Jag kan inte göra mer än mitt bästa och jobba på att inte stressa upp mig. För att bli stressad löser inte situationen. En sak i taget är det som gäller just nu helt enkelt. Arbetet ska och får inte ta överhanden och det är viktigt att koppla loss när jag går ut genom dörren.

Ska även börja tänka på att planera in lite "göra ingenting" tid på min fritid (främst på mina barnlediga veckor, men även tillsammans med barnen tror jag det kan behövas).
Då kan jag komma ifatt mig själv. Att liksom stanna upp för att låta den lite vilsna mig komma ifatt.

Ikväll somnade lillasyster tidigt och storasyster låg på sitt rum. Det innebär att jag faktiskt fick nästan 45 minuter över....tid som jag ska tillbringa bara för mig själv. Skönt!!! Precis vad jag behövde idag. Jag låg i soffan under stora filten och pratade i min nya bärbara telefon :-)

Idag har jag för övrigt frusit om händerna hela dagen på jobbet....konstigt att det ska vara svårt att bli av med draget jag lider så mycket av (där ser man, ett ålderstecken kanske;-)

Kram Veggomamman

CeBit mässan i Mars - reserapport sent som attans....

CeBit!! Tysklandsresan till IT mässan

Denna resrerapport började jag skriva på i Mars när vi just kommit hem från resan. Men av någon anledning så la jag inte in bilder i texten och bärför blev det inte publicerat då. Det är därför denna reserapport kommer typ ett halvår efter att resan gjordes. Nåja, håll till godo, här är den i alla fall :-)


Tisdagen den 4 Mars

Tisdag - bussen lämnade stan 06 precis som planerat, alla var i tid och vi började vår resa mot Hannover i Tyskland. Alla satt nog och sov på vägen ner mot Helsingborg. En rätt så skön resa med egen tid. När jag inte sov satt jag och sydde på en brodyrtavla som jag någon gång ska ge till lillasyster, när den nu blir klar. Stora delar av resan resan rullde det DVD film, tre blev det nog under resan mot Tyskland. Mer eller mindre bra enligt mig. Danmark vet i katten om vi ens körde i för jag somnade när vi just lämnade färjan i Helsingör och vaknade i Rödby när vi skulle köra på nästa färja.

I Tyskland stannade vi för en liten paus. Då öppnade chaufören upp sin lilla Irish Coffee bar och bjöd alla på en drink. Jag som inte gillar varken kaffe eller Whiskey drack en halv och var nöjd med det. När vi stannat för detta så började det att snöa...i mars i Tyskalnd....just när vi trode att våren var längre kommen än hemma...men icke!


Väl vid hotellet, ca 35 minuters bussresa från Mässområdet så var det inkvartering i dubbelrum samt middag som hägrade. Jag var vrålhungrig, hade inte funnits mer än ostmacka på tysklandsfärjan att äta som lunch för mig som vegetarian så magen skrek efter varm mat. Jag hade visseligen ätit min medhavda pastasallad i bussen på förmiddagen, men magen vill ha varm mat att njuta av. Maten var gudagod, det var Candeloni med gos sås och en god sallad. Riktigt lyckat!!

Kvällen flöt på med lite partaj, jag tog det lugnt som så ofta och var väl rätt skapligt i säng för att orka med morgondagens vandring på mässan.

Onsdagen den 5 Mars

Detta mässområde i Hannover är så stort att inför mässor så skyltas vägarna om som är i närheten av mässan. Man gör så att man istället leder alla vägar mot mässan. Vilket innebär att vägar som normalt sätt går från mässan nu ändrar körriktning vilket gör så att det istället för två vägar blir fyra vägar mot mässan. De hade bommar som fälldes ner och gjorde att avfarter från motorvägen iställer blev påfarter så att man skulle kunna leda trafiken in på rätt väg. Stora skyltar visade "Messe" så att köra fel var inte så lätt så att säga :-)


Väl framme vid mässan blev det så att vi delade upp oss och gick väl oftast två och två.
Jag gick med H, vi hade mycket roligt och såg en massa saker som var intressant och spännande.


Här står jag på en liten mur och tar kort åt ena och andra hållet. Bara för att man ska förstå hur stort det var på mässområdet...och allt detta var IT-mässan CeBit!!!

Det är jobbigt att gå så mycket, massor med intryck och grejer att kolla på. Framåt lunch sög det bra i magen och det slutade med att vi var ett litet gäng som gick till samma ställe. Vad min mat egentligen var kan jag väl inte exakt redogöra för, men om jag jämförde vad som sades på menyn och vad som kom in på tallriken så blev jag lite överaskad kan man väl säga. Det såg ut som vital arver och avaknaden av grönsaker var total, ja bortsett från friterad lök som låg uppepå dessa larver. Smaken var väl rätt Ok, men inte om man äter en hel tallrik...Som tillbehör till ngt annat hade det fungerat helt Ok, men inte enbart dessa larver. Nåja, skapligt mätt blev jag i alla fall.


Vi fortsatte att kolla runt men ju senare dagen blev ju tröttare i fötteran blev vi och sinnet blev fullt av intryck.
När bussen väl for hemmåt mot hotellet var det skönt. Jag passade på att gå av inne i byn för att kolla runt lite. Det slutade med att jag hittade ett par snygga skor för bara 10 Euro. Kanonbra :-)
På hotelelt åt vi middag igen, denna gången var det inte lika gott som dagen innan, men det slank ner. Tysklands mat verkar inte vara den allra godaset i vegetarisk väg om jag får säga...men kanske har jag haft otur??

Kvällen bjöd på fest igen, men lilla jag tog det lugnt även denna dag. Trött i kroppen och knoppen så sängen hägrade rätt skapligt i jämförelse med andra i gruppen.

Torsdag den 5 Mars

Uppe med tuppen för att få frukost i lugn och ro. Snuggade en del till matsäck för mig så magen min inte skulle skrika allt för mycket under dagen.
Denna dag var vi ett gäng på fyra som kollade runt. Egentligen lite för många för att kunna kolla exakt på det man själv tyckte var mest intressant. Men eftersom intrycken snart inte fick plats så gjorde inte det så mkt. Tänk så mycket det finns att se och upptäcka :-)


Från vänster 1:En hårdvaruförstörare för tex hårddiskar, DVD skivor eller andra mindre saker.
2:Många montrar hade mer eller mindre lättklädda brudar som demonstrerade sina saker...enkel marknadsföring kan jag tycka.
3: En mobiltelefon som en armbandsklocka.
4: Asiater i massor i övervägande av montrarna...här även två poliser på sina poliscyklar iklädda den tyska polisens stiliga uniformscykelbyxor...klart osexigt för att vara en yrkeskår med uniform..hahah.


Klockan sex hade vi bokat bord på ett ställe inne på mässområdet som heter Münchner Halle. En stor tysk "ompabompa" restaurang med 3000 sittande och en hejdundrande stämning. Vi var där lite tidigare eftersom fötterna var så trötta. Skönt att sätta sig. Någa i gruppen hade varit där innan och hade koll på hur det fungerade. Vi hade tagit med oss reflexvästar och reflexkepsar som vi hade på oss för att synas bra och jag och H hade hittat visselpipor inne på mässan som vi blåste i. Det var snabbt mycket god stämning, vi tjoade och tjimade på bra. Maten var förbeställd och det jag hade att välja på var samma som jag åt dagen innan till lunch...yummi..not! Nåja, jag hade ju ätit bra till lunch och min matsäck så det gjorde inte så mycket.
De bastanta kvinorna som serverade oss öl kom med 4-5 literglas i varje näve. Och då väger glaset säkert ett knappt kilo som tomt. Jag behövde stödja lite i botten på glaset för att kunna hålla det när jag drack. Fatta vilka armmuskler de måste ha. Efter vi ätit och tallrikar dukats bort så började vi dansa och sjunga. Två orkestrar spelade om vartannat och det var inte tyst många sekunder mellan låtarna. Vi jobbade hårt på att höja stämnignen där inne. Vi drog igång ett långt tåg där vi höll i framförvarandes axlar. Det blev en lång slingrande orm innan vi var igenom hela lokalen :-) Attans kul.

Tyvärr tar ju allt roligt slut. Klockan 21 var vi tvungna att dra mot bussen för busschaufören var tvungen att få sin lagstadgade dygnsvila innan hemfärden morgonen efter. Festen fortsatte lite hemma på hotellet, men jag tog det lugnt även denna kväll...har lika kul utan en hel massa alkohol och tycker inte det är värt en risig dagen efter.

Fredagen den 6 Mars

Uppe med tuppen och åt frukost. Nallade lite även idag för att ha som matsäck i bussen på väg hem. Jag viste ju hur illa ställt det var med mat på båda färjorna så där gavs inte ngt hopp om att få varm mat.
Innan vi lämnade tyskland stannade vi på ett ställe där vi fick möjlighet att köpa hem lite billig sprit, öl, vin och godis. Jag plockade på mig lite Gin, Bacardi, Vodka och annan starksprit. Öl köpte jag inte för det finns sådana kontakter hemma som kan fixa tysklandsöl till bra pris och vin är jag på tok för dålig på att jag sket i helt och hållet att kolla på. Lite godis blev det i alla fall.

15 timmar tog det att komma hem och även denna resa broderade jag på lillasysters tavla samtidigt som jag lyssnade på musik eller hörde på ngn DVD film som gick i bussen. När andan föll på och ögonlocken ville sov jag ett tag också.

Framme på jobbet på kvällen lassades all alkohol och övrigt bagage ur. Jag fick skjuts av jobbarkompis N hem vilket var mycket vänligt av honom.

En mycket trevlig resa med många intressanta intryck, trevligt sällskap av jobbarkompisarna och en skön break från det vanliga jobbet.

Tack till Konsultfirman, Teamledarna, El Cheffo och Trygghetsfonden för att denna resa kunde bli av!!

Veggomamman

Snabba ryck

Igår vid halv elva på förmiddagen la jag beställningen hos NetOnNet på min nya bärbara telefon. Nyss pinglade min mobil till som meddelade att den fanns att hämta på min ICA affär. Det kallar jag snabb leverans. Och detta trots att jag inte valt annat än den vanliga postalternativet.

Det kliar i fingrarna och jag vet att ICA fortfarande är öppet, men töserna är ju här så jag kan inte åka iväg och hämta paketet. Får bli imorgon efter jobbet när jag hämtat töserna från dagis/frita.

Äntligen en telefon som inte sitter fast i väggen här uppe i mitt enda telefonjack. Att slippa kuta som en skållad råtta så fort jag är där nere och hör telefonen ringa.

Kram Veggomamman

Hemma med sjuka barn

Igår ringde pappan och meddelade att töserna var krassliga och han tyckte att de skulle vara hemma från aktivitet idag. Efter lite prat och fundering så åkte jag och hämtade dem igår kväll istället för att de skulle köras upp tidigt imorse för att komma till mig.

Kvällen igår var trög vad gäller läggning. Det drog ut på tiden och det är aldrig kul. Men till slut somnade de i alla fall.

Kära U, som var hos mig när jag hämtade töserna, skulle upp tidigt för att åka till kontoret. Jag gjorde honom sällskap när han åt sin frulla, men gick och la mig så snart han åkt. Lite efter sju kom lillasyster och en halvtimme senare kom storasyster. Vi låg och pratade och gosade i sängen ett tag innan de gick och lekte en stund.

Frukost bestående av rågflingegröt gjordes och töserna åt på bra. Även en macka efer gröten gick ner.

Förmiddagen var rätt lugn. Vi har provat lite kläder för att kolla om de blivit för små och så har vi tagit saker och ting i lugnt tempo. De hänger med, men den där lilla extra kicken finns inte hos dem har jag märkt idag. Töserna bad om att få måla med penselfärg så det gjorde de i köket under förmiddagen medan jag beställde en ny bärbartelefon med två lurar. Har letat med ljus och lykta efter alla funktioner som jag vill ha och det var minsann inte lätt. Men det blev till slut en Doro telefon. Hoppas nu den har de funktioner jag önskar. Jag han även laga mat medan töserna målade.

Efter lite lunch, som åts efter förutsättningarna bra, så tog töserna en paus och lekte en stilla lek i lillasysters rum. Jag passade på att plantera två skott som jag haft stått sedan i sommras och så planterade jag om ett par blommor när köksbordet ändå var jordigt. Känns skönt att ha det gjort även om tiden på året säkert inte är den bästa för omplantering...men jag tänker att bättre att göra det än att de få leva i den obefintliga jord och näring som de bodde i innan.

Annars har vi inte gjort så mycket mera idag. Två tvättmaskiner har jag fixat, men det hör väl nästan till att minst en ska tvättas om dagen...

Känner mig själv lite frusen...ska kanske dra igång elementen lite och sätta på mig mina fina raggsockar.

Imorgon blir vi hemma också men på onsdag får vi alla tre åka till våra dagliga aktiviteter. Ja, under förutsättning att de inte blir vråldåliga imorgon då så klart. Men det hoppas jag inte.

Kram Veggomamman

Tecknen

på att man börjar bli gammal. De kommenterades lite längre ner i ett inlägg för en tid sedan. Det var Carina och Luna som hoppade på det spåret då efter att jag vaknat i ottan fast jag hade kunnat sova till halv åtta.

Igår kom jag på två till. Jag vill inte namnge den som visade mig dessa tecken, inte hänga ut personen i fråga så att säga. Därför blir det kanske lite opersonligt när jag skriver.

Tänk er en hamburgare hemma framåt kvällningen. Den steks, läggs i brödet tillsammans med de tillbehör som finns och önskas. När den sedan ska ätas så kommer det. Tecknet på åldrande. Istället för att ta upp den med händerna och börja äta hämtas en kniv och gaffel ur kökslådan. Hamburgaren ska alltså ätas med kniv och gaffel!!! Efter lite utfrågning så visar det sig att alla burkare som görs hemma eller köps för att ätas hemma äts på samma vis även om de har bröd runt omkring sig. Hallå, vad är det för tecken på??? Ja fundera på det ett tag så kommer jag med andra tecknet som kom till mig under gårdagskvällen med samma person.

Vi sitter i soffan och ska kolla lite på TV, en företeelse som händer mycket sällan eftersom jag så sällan kollar på TV och har inte gjort det så ofta med denna person sedan vi träffats. Det är Svensson Svensson som vi fastnar för. En svensk serie som faktisk har sin charm på något sätt. När vi sitter i soffan med fötterna uppe på vardagsrummsbordet så inser jag att det är textat på svenska. Ett svenskt program textat på svenska. Jag frågade om det var en aktiv handling att ta fram texten och svaret på det var utan någon som helst tvekan JA!. Pling! Nästa tecken....

Nå, är dessa två saker tecken på att man håller på att bli gammal? Jag tycker nog det helt klart. Vilket i och för sig är lätt för mig att tycka eftersom det inte var jag som gjorde dem. Jag har/gör säkert saker som tyder på åldrande, men de är mindre lätta att se själv och framför allt mindre angenäma att erkänna. Men jag vill nu uppmana alla som umgås med mig att verkligen tänka igenom mina egenheter. Jag vill veta vilka som är ett tecken på åldrande. Skriv dem som en kommentar i detta inlägg så ska jag sammanställa dem längre fram. Det är helt Ok att vara anonym i inläggen om ni känner att det ni kommit på är lite känsligt.


**********************************************

Satt och googlade lite och hittade detta från en känd vett och etikett kvinna som skriver i DN. Nu kan jag tyvärr inte skapa den som en länk då jag inte helt hajar mig på denna Mac dator som jag lånar så ni får själva kopiera in länken i er Browser:

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=299&a=241832


Puss och Kram på er alla

Veggomamman som vaknade tidigt denna söndag!!

Rallyskogen

där har jag tillbringat fredagseftermiddagen/kvällen och hela lördag morgon till eftermiddagen.

Jag har varit med min kära U på ett av hans största intressen. Kolla på rally!!

Det hela går ut på att hitta det bästa stället där förarna kommer att göra den största kraschen. Vitsen är liksom att få se så många bilar som möjligt att rulla och då helst flera varv åt gången. Sladdar fungerar också bra, men ger inte tillnärmelsevis lika stor tillfredsställelse som en rullning :-)

Det är en mycket seriös jakt på detta ställe utmed rallyvägen. Kartor fixas i förväg hos länsstyrelsen, man åker sträckorna i förtid för att hitta de där knixigaste ställena. Tävlingsarrangörernas rallynoter till de tävlande bilarna gås igenom för att se var de underbedömt ett lurigt ställe. Man kör sträckan även för att se var de INTE markerat med speciella plastband. När kära U med kompisar sedan hittat det, som de anser det bästa stället. Ställer de sig där i god tid innan bilarna kommer förbi. De pratar och diskuterar om det är det bästa stället utav de som de kommit fram till under rekarrundorna. Mobilerna går heta och hela tiden pratas kurvor, krön, vägbyten, vägförflyttningar, ATA bands markeringar, noter och en massa andra rallytermer som inte riktigt jag hänger med på ännu....

Många som står där ute kombinerar detta intresse med att föreviga allt på antingen en videofilm eller på foton. Jakten att få se det hela och samtidigt ha det på bild är en höjdpunkt. Min kära U fotograferade över 750 biler denna helg. Han har hemma suttit och plockat ut de bästa bilderna och skickat till sina kontaktpersoner på de lokala tidningarnas sportredaktioner. Likaså gjordes igår och minsann, idag har han två bilder med i tidningen :-) På måndag får vi se hur många det blir...

Det blir en hel del knallande på grusvägar eftersom tävlingsvägen är avstängd för biltrafik ett par timmar före start. Angränsande vägar letas upp för att eventuellt kunna parkera lite närmare. Eller så får man helt enkelt gå utmed tävlingssträckan.

Fredagen var inte så spännande om man ser till rullningarna. Inte en enda vid det stället som vi ställt oss på. Massor med folk ute i skogen stod och liksom väntade på att få se det...men fick vänta förgäves.

Lördagen bringade mer tur, en bil fick publiken att le extra mycket. Dels för att den gjorde en rullning och inte kunde fullfölja tävlingen. Men även för att de lyckades välja rätt ställe att stå på. Många andra hade nämligen valt ett annat ställe, men de gick lottlösa hem denna dag. 

Ja, det är ett spännande intresse. Som jag faktisk kan se nöjet med. Jag är i utomhus, får i och för sig inte se djuren i naturen så där enormt mycket eftersom publik och bilar skrämmer djuren. Men jag är ute och det är skönt! Jag tycker om när man kan kombinera intresset med den käresta. Det är absolut inte sista gången jag är på rally!!
Foto:KäraU
Inga personskador blev det efter denna avåkning...men däremot en hel massa jubel av de få åskådare som kommit fram till att denna vägförflyttning var den mest potentiala platsen för en krasch denna specialstrecka.


Kram Veggomamman

Barnteater

Det har vi varit och kollat på idag. I en liten håla en liten bit härifrån i en liten gymnastiksal som tillhör en liten skola.

En skara glada barn med föräldrar betalade den lilla summan 40:- per person. Vi vuxna satte oss på de traditionella gympasalsbänkarna barnen satt framför för att se bättre.

"Pettson känner sig mycket ensam. En dag kommer Beda på besök, med sig har hon en kartong. ”Findus gröna ärtor” står det på den. I kartongen ligger en liten kattunge.

Här får vi se hur Pettson och Findus blev bästa vänner.
"Trevlig underhållning när regnet smattrade på bra utanför. Mera teater för barn tycker jag :-) Borde göra detta oftare, mycket oftare. Bra mycke mer givande än en film på tv:n hemma eller Bolibompa. Som vi i och för sig i stort sett aldrig kollar på. Denna vecka har min TV varit på en gång  och det var ikväll när töserna såg 45 minuter på Bolibompa. De behövde varvas ner efter lördagsgodisets uppåtchack (hur nu det stavas???)

Nåja, teatern i förmiddags var bra och vi gick nöjda därifrån alla tre!!


Kram Veggomamman

Underbar musik!!

Det är vad jag tycker att Thomas DiLeva gör. Och idag fick jag höra hans nya singel och se videon.
Här kan ni
kolla och lyssna


Det tycker jag är värme för hjärtat att höra, ahhhh!!

Kram Veggomamman

Helg igen

Hurrrrrra för den!!!!!

Först av allt ett JÄTTE GRATTIS till min väninna C som fått jobb. Intendent på ett museum, det ni. Det låter inte illa eller hur :-))))   Kul kul kul!!
I övrigt har jag inte hunnit med att skriva mycket denna vecka.

Har haft en del att göra på kvällarna.

Vad sägs om att klippa gräset, vara iväg med jobbet och faktiskt bada i havet som var 16-17 grader varmt. Hänga tvätt i oändlighet känns det som. Plocka ur diskmaskiner, bara vara och så säkert något mera. Jobbat lite har jag också gjort.

Hade ju utlovat att berätta om förra helgens bravader. Det kommer men inte ännu. Har inte inspiration.

Kram veggomamman

Läsa

det är var storasyster gör nu i sin säng. Hon ligger där inne och bokstaverar högt ur en bok vi lånade för ngn vecka sedan.

När vi var på bibban sist så frågade jag om böcker till ngn som just lärt sig tekniken att läsa. Blev visat till en liten stump av en hylla. Där fanns mycket lätta böcker med stor text och få ord per sida. Jag fick leta länge innan jag hittade en extra super lätt bok.

Det är alltså den hon hittat som hon ligger och läser ur nu.

"Eeeebbaaaa RRRRiiiingeeerrrrrr" hör jag hur hon bokstaverar där inne.

Tänk så fantastiskt det är när den där nyckeln liksom bara klickar och bokstäver helt plötsligt får en mening och betydelse. Det är ju bara sååå fränt att lyssna på henne och den glädje hon känner när hon förstår och kan få fram vad det står.

Bokstäver är kul!!!

Kram

Veggomamman

Jag gick på det...

April april min dumma sill...de lurade mig att sitta still (framför Tv:n)


Igår kväll sände Kalla Fakta ett program om Arboga mamman och hennes berättelse om händelsen i Arboga. Min nyfikenhet gjorde att jag styrde kvällen rätt skapligt efter klockslaget 19:20 då programmet startade. Jag kollade och insåg att jag i stort sett inte fick veta något mer som jag inte viste innan.

Frågan jag dock ställde mig efter programmet var om det var var värt att styra om kvällen för det jag fick veta. Jag kände mig faktiskt lite lurad och kom fram till att journalister är ena elaka figurer.

Varför ska jag sitta där och liksom gotta mig i denna mammas olycka och hennes oerhörda kamp?? Usch, känner mig skitig nu i efterhand att jag gick på det där billiga trixet. Det är absolut inte så att jag inte lider med mamman och tycker att hela händelsen är fördjävlig, snarare tvärtom.

Det som retar mig mest är att elende och olycka säljer. Fatta att Tv4 redan innan denna stackars mamma vaknade till medvetande började med att spela in detta program. Ingen kunde då veta om hon skulle vakna upp till ett anständigt liv eller om hon skulle få riktigt allvarliga men efter händelsen. Men likväl så pockar journalisterna på hennes anhöriga och vill göra ett Tv program och intervjua. Usch tänker jag. De är som hyjenor.

Om jag av någon anledning, vilket jag verkligen hoppas få slippa under hela mitt liv, råkar ut för ngt som gör att dessa hyjenor vill tjäna en extra hacka på mitt liv så hoppas jag att ALLA mina nära och kära säger stop. Jag vill inte vara med och spela deras ryska roulett!! Om jag nu inte har något val och måste åka i journalisternas skitig båt så ska jag utan tvekan ha så in i skogen bra betalt för det att det ska vara lönt det...om de nu kan betala så mycket??

Kram
Veggomamman

hits