Gott Nytt År
Vill med detta lilla tomtebloss i form av ett hjärta önska er alla ett riktigt

G*O*T*T    N*Y*T*T    Å*R

Många stora och bamsiga KRAMAR
från Veggomamman
med familj.


Sista arbetsdagen detta år

Så var den avklarad. Den absolut sista arbetsdagen 2009. Det har varit en rätt så trött dag. Jag var på jobbet redan före halv sju (jobbar normal sett 8-16:45) och det sätter sina spår i kroppen att vara så tidig i tre dagar i rad. Men nu är jag ledig till måndag i alla fall.

Det var en kall dag. Jag fick till och med skrapa insidan på framrutan både i morse och när jag åkte hem från jobbet. Då är det kallt....
Vägen här hemma är isig och det är väl tur att vår väg har två frusna hjulspår att köra i. Det är svårare att slira av vägen då eftersom det krävs lite fart uppför sista backen med sväng.

Ikväll har jag och kära U varit ute och ätit. Det var riktigt gott och skönt att slippa tänka på att laga mat. Det var första gången vi besökte detta lilla "café" vid ån och maten föll bra i smaken för min del. Vad sägs om:

Halstrad Regnbågsfilé som serverades med en krämig saffran-sambucasås och kokt potatis.

Smaskens!

Kära U åt Fläskfiléspett med sallad & tzatziki som serverades med färsk pommes frites.

Även detta smaskens sa han.

Men vad innebär egentligen färsk pommes frites? Inte viste jag att det var potatis säsong nu. Och vist är det konstigt att det går att skära potatisen så jämnt och fint...


Hummm, så värst färsk är den nog inte om jag får gissa...men rätt så god är den i alla fall.

Kram Veggomamman

Betydelsefulla ord...

Före jul fick jag på jobbet en julhälsning via mejl från en av våra kontaktpersoner hos en stor levernatör vi har av telefoni. Det var självklart trevligt. När jag sedan läste lite nogrannare i mejlsignaturen så hittade jag dessa klämkäcka ord.

Make it easy. Keep promises. Be inspiring. Be respectful.


Vist låter det bra! Men frågan är om det går att hålla detta...jag vet i katten...inte för att de är dåliga på något sätt. Men ordens innebörd är ju inte helt obetydelsefull och att frambringa dem var säkert inte så svårt. Det svåra är att hålla dem...det återstår att se ;-)

Kram Veggomamman

Projekt ny TV

Att köpa en ny TV har vi pratat om ett bra tag. Eller vi försten. Det är kära U som står för TV tittandet här hemma och han tycker vi ska byta ut vår feta TV mot en platt som ska sitta på väggen.
Jag motsäger mig inte eftersom vårt vardagsrum är minimalt och detta skulle göra att vi fick lite bättre plats.

Men nu är det inte så lätt att bara köpa en TV. Veggomamman är en unersökande person speciellt när det handlar om så mycket pengar. Jag kollar tester och vad man ska tänka på när man köper platt tv och ju mer jag surfar ju mer invecklat blir det. Det är så många förkortnignar att jag inte vet varken ut eller in. Nya saker att lära varje dag i detta TV utforskande.

Igår trode jag att jag hittat den bästa, men idag har jag ändrat mig till dess föregångare...undra hur det kommer att vara imorgon. Vilken TV har jag då hittat som är lite bättre?? Så är ju frågan bättre än vad? Bättre på vad? Jag kollar ju så lite så jag lär väl inte se skillnaden, men eftersom experter som testat  ser så kan jag ju inte nöja mig med mindre, eller??


När väl detta projekt är avklarat lär det säkert dra med sig en del andra tekniska prylar som jag inte fattar mig på...men som vi säkert behöver. Det tar liksom inte slut. Jag skulle tippa på att vi lär behöva en ny modernare digitalbox, en ny förstärkare till stereon, ett bioljudsystem av sorten fler högtalare än vad vi har och så tio tusen kablar till allt detta. Och inte att förglömma ett stativ så att vi kan skruva upp Tv: på på väggen. Vi är inte ense om detta stativ. Jag anser att det behöver kunna vridas för att vi ska kunna se på TV rakt framifrån medan kära U tycker att vi inte behöver kunna se den framifrån....Jag föreslog att vi skulle börja med att ställa den nya TV:n på vår tv bänk och då se hur snett det blir och efter det ta ställning till om vi ska ha ett platt eller vridbart väggfäste. Jag tror att han köpte den tanken.

Ja, som ni ser är det mycket grubblerier och de lär pågå ett tag till...

Kram Veggoamman

Konsert

Jag och kära U har varit på konsert. En bra sådan! Det var ett par månader sedan nu. Hittade inlägget som utkast. Hade missat att publicera det. Här kommer det i alla fall.

Jag gillar Queen så denna kväll var en kavalkad i mycket bra musik. Det gick inte att låta bli att trumma med fingrarna från första låt. Sedan drogs foten med, gunget i överkroppen  och ståendes klappande i händer och ett bra gung. I like it!!

Gillar du Queen så boka dig på en konsert nära dig...eller åk en bit. Det är det värt!!

 

 

Kram Veggomamman


Hälen del 3

I veckan har jag varit tillbaka hos min "häldoktor". Jag kallar honom det när jag pratar med barnen om honom.

Det var tredje besöket och tredje gången han hamrade på min häl. Det är inte skönt, men det är inte heller outhärdligt. När han hamrar under hålfoten är det värst, men det gör han inte så ofta och länge som tur är.

Töserna var med denna gången och satt så stilla och lugnt medan mamman småplågades av hans bankande.
De var väl fortfarande förstummade eftersom de i väntrummet fick se en doktor trolla för dem. Han stack ut huvudet ut receptionsluckan och frågade om de ville se ett trolleritrick. Givetvis ville de det. Denna svarta doktor i sin vita rock tog fram en liten orange näsduk och stoppade in den i ena handen. Töserna fick blåsa på den knutna handen och vips så var näsduken borta. Några viftningar med händerna och så var den där igen. Kan lova att de blev mäkta imponerade och häpna.

Nu är det uppehåll på en månad innan jag ska tillbaka, Hoppas verkligen att det blivit avsevärt bättre på den tiden. Lite bättre tycker jag nog att det blivit, men absolut inte bra ännu, Men så har han ju sagt att själva läkandet ska sätta fart efter hans behandlingar tillsammans med de nya fotinläggen. Så nu är det bara till att vänta och hoppas.


Mina nya fina skoinlägg för att bli av med min begynnande hälsporre...

Inläggen har jag haft i en vecka och det går bra. Jag har kunnat ha andra skor med dessa inlägg jämfört med de andra jag hade. De passade bara till mina tränignsskor. Men nu kan jag ha min kängor samt andra skor. Tyvärr gick det inte med mina läderstövlar. De har en liten klack och det fungerade inte alls. Det gjorde ont i andra delar av foten för vinkeln blev så knas på foten med iläggen i stöveln. Nåja, jag får väl klara mig utan dem denna vinter. Kängorna fungerar aldeles utmärkt även om de är lite väl klumpiga ibland.

Kram Veggomamman

En riktigt....
Vår fin fina julgran som jag betalat hela 180:- för. Försa året jag behöver betala för en gran.

Julkramar
Veggomamman

Tomtebesök

I måndags var jag, mina föräldrar, töserna och mina kusiner och hälsade på hemma hos tomten i skogen. Ett alltid så uppskattat besök för så väl barn som vuxen. Det är ju en bit att köra, men det är helt klart värt resan!!

Mina 3 kusiner med pappa och ett kusinbarn besökte tomten i skogen för första gången. De blev mäkta imponerade tror jag.

Detta år hade tomten och hans nissar byggt en manick som matas med krigsleksaker och otäcka dataspel och ut kommer istället legobitar av alla dess slag. Tomten var så stolt när han berättade om hans senaste byggnation uppe i hans skog. Ni kan se bild på manicken nedan.


Manickan och självaste Tomten i egen hög person.

Skolan och nissarnas sovsal.


Hemma hos tomten i skogen finns många små hus och installatiner av olika slag. Vissa saker kommer jag inte ihåg vad de är men jag vet att han har en stor megaslangbella som han skjuter upp renmat med för att slippa landa med renarna när de är hungriga. På det sättet sparar han lite tid på julaftonen när han ska lämna julklapparna till alla barnen. Det finns även en kyrka. en stuga för tomtemor med öppenspis, ett stall i anslutning till nissarnas sovsal och så förra årets byggnation. En tunnelbanestation så att tomten snabbare ska kunna åka till nissarnas verkstad långt borta i skogen. Ja, det är mycket att se på hos tomten och allt detta för ynka 20:- i parkering. Han är givmild vår tomte, precis som sig bör.

En lyckad dag helt enkelt!! Vi var nog hos tomten i två timmar och jag frös inte ett dugg fast att termometern säkert var runt minus 8-10 grader kallt. Bra kläder är receptet!!!

Tomtekramar

VeggomammanSnö!!!

Jag är så glad över att vi har fått snö. Den har legat ett tag nu och jag hoppas verkligen att den kommer att stanna ett bra tag framöver. Har inte hunnit åka någon pulka ännu men det kommer nog i slutet på veckan hoppas jag.

Här kommer lite bilder från hemmavid  och hur det ser ut här i vinterskrud. I morse när jag skulle kör atöserna till pappan fick jag sopa bort säkert 10-15 cm snö till på bilen. Underbart!! Jag vill ha ännu mera snö!! Idag har jag skottat snö i säkert en timme och det blir ju så fint när man är klar och det känns i hela kroppen. Men det gör inte något eftersom jag tycker det är kul att skotta.

Så här såg vår 900 meter långa allé ut när jag åkte hem från skolavslutningen i torsdags.
Vinden ven ute så det blev drivsnö mellan varje träd. Men vad gjorde det. Jag kom fram i alla fall.

Idag ser vår utejulgran ut så här. Vist är den fin!!

Vår ingång förra torsdagen när jag kom hem från skolavslutningen.
Idag är det klart mer skottat och man slipper pulsa i snön.

 

 

Kram Veggomamman
Alla klapparna klara

Idag blev alla klapparna klara. Egentligen var vi klara, men när vi gick igenom vad vi hade så kändes det lite klent till vissa så nu skarvade vi lite, men nu är vi helt klara. Det känns skönt!!

Vi har varit hos svärmor och svärfar idag och fikat. När vi ändå var i den större staden en bit bort så passade vi på att handla det sista. Vi hade planerat att göra det innan fikat, men det var på tok för mycket folk ute så vi struntade i det och gjorde det efter fikat när eftermiddagen började bli senare....det visade sig var klart bättre. Inte fullt så mycket folk och parkeringen till IKEA och dess stora köpcentrum i närheten var inte till bristningsgränsen full (bara mycket nära.)

På mindre än en timme han vi skarva lite mat på Willys, handla på IKEA och gå in på en annan affär. Det kan man kalla effektivt  och snabbt. Inget spankulerande och slappande dirrekt. In, ta det vi skulle ha och ut igen!!

Vi har idag även fixat en jultomte till vårt julfirande här hemma på juldagen. Möjligen kommer även tomtemor med, det får vi se....ska bli kul att se barnens raktioner. Är väl sista året som det går att lura på dem att jultomten kommer skulle jag tro. Egentligen tror de inte på han, men detta år kommer det en tomte de inte bör känna igen så vi får väl se.

Vi har även skottat lite snö här hemma. Vi har bra mycket mera snö här än vad svärmor och svärfar hade. De har så att gräset i gräsmattan knappt syns vi har nog mellan 40-50 cm. Sååå glad för att vi har så mycket snö ute!!!!

Igår efter en hektisk städ och laga mat dag så avslutades den med ett biobesök. Vi löste in två biocheckar som vi hade och som började närma sig bäst före dag. Vi såg Bröllopsfotografen. Det var en rätt så bra film som lockade till några goda skratt under filmens gång. Klart värd en tripp in till stan!!Nu är dagens aktiviteter avslutade och vi slöar bara framför varsin dator. Rätt skönt! Imorgon ska jag hämta töserna och så ska vi åka till mormor och morfar. På eftermiddagen blir det en tripp till den välkända tomten i skogen. Mina kusiner som vi hälsade på för en tid sedan kommer också ner för att hälsa på denna vänlige och skäggia man i hans små stugor.

Kram Veggomamman

Förberedelser

Idag är den stora dagen då kära U städat och jag har lagat mat och fixat.

Fransk lökgratäng & vegetarisk pastej har jag gjort. Limmat pepparkakshuser som gjordes förra lördagen har jag också gjort. Hämtat pulkorna i svinstian, hängt upp några stora kulor på vernandan, Satt julgranen i dss fot och kastat ut en stackars liten död fågel som låg på bordet på vernadan. Jag har även skruvat fast handtaget på den stoooora snöskyffeln som vi fick för två år sedan från barnens famor och farfar när de slyttade från sitt hus. Vi har inte använt den på grund av brist på snö. Nu känns det som att den kan komma till nytta. Bytt sängkläder i alla sängarna har jag också gjort idag.

Medan jag har styrt med allt detta har kära U dammat, dammsugit, skött tvätten och hängt den och torkat golvet. Toaletterna har han också städat.

Vi har varit riktigt produktiva och duktiga hela dagen. Nu har vi en 30 minuters paus med datatid innan vi fortsätter med mera stök.

Självklart har inte allt gått helt smärtfritt under dagen. När jag skulle ställa ut all maten på verandan för avkylning och infrysning i en stor plastback så snubblade jag på mattkanten så hela gallret med alla de fem folieformarna flög. Jag hade tur att bara den ena hamnade upp och ner. Den hamnade på en sopsäck som legat och stört oss på verandan men som vi inte orkat ta hand om. Nu är den borta tillsammans med en av mina franska lökgratänger.
De andra fyra formarna fick sig bara en flygfärd och hamnade på någorlunda rätt köl att jag kunde skjuta ner maten i dem igen och nu sätta fast locket ordentligt. Skapligt irriterande när jag ståt och lagat med ett par timmar...men men, det blev bara en form som fick kastas som tur var.

När jag sedan skulle limma ihop pepparkakshuset så tappade jag lite bränt socker på mitt långpinger på höger hand  och eftersom detta socker är fantastiskt varmt så har jag skit ont och ett stort plåster på fingret med salva under som sägs vara bra för brännskador.

Som sagt, allt gick inte som planerat, men men...vi är på god väg i alla fall.

Nu är det dags att bege sig tillbaka till allt stökande och bökande inför juleftiden.

Kram Veggomamman

Det har resulterat i en snubblande veggomamma som tappade hela

$ £ €

I måndags ett kort samtal med IT-chefen. Det var dags att få veta summan på nästa års löneökning.

Jag blev glad!! Mycket glad!!

I dessa dåliga tider med ekonomiska bakslag mest hela tiden på jobbet blev jag överaskande glad av samtalet.

Det är sånt som gör att i alla fall jag får fram den där hemska listan som jag svurit över de sista veckorna...som varit skittrist att göra och som känts helt hopplöst att få fram...men se det gick och det lönade sig :-)

(Tack kära järnkanslern, om du läser detta!!!)

Kram Veggomamman

Nu ledig

i över en vecka. Ohhh så skönt det ska bli!!

Det har varit en hektisk höst/vinter. Jag hade tankar på att bli klar med den mesta texten til upphandlingen vi har på G och som jag ska ha klar till februari. Men se vår kära IT-chef hittade på en annan uppgift till mig som var tvungen att vara klar till före jul. Den har jag kämpat med i många timmar. Ett näst intill omöjligt arbete men jag har lyckats få fram de uppgifter han ville ha och har producerat en lista. Den har skickat på mejl till honom som jag hoppas han kollar på innan mellandagaran.


Listan ska diarieföras detta år så det är inte många dagar kvar. Hoppas listan är vad han hade tänkt sig.

Nog om det. Jag har gjort så gott jag kunnat med tanke på tiden som jag har haft och uppgiftens näst intill omöjlighet. Nu är jag ledig och ska inte lägga mer energi på listan denna ledighet!!!

Kram Veggomamman

Fantastisk väderprognos!!!!

Detta är en fantastisk väderprognos!!!!!

Det blir nog allt en vit jul detta år. Underbart. Jag vill ha massor med snö...


I morgen
18.12.2009

Lettskyet -6° Svak vind, 2 m/s fra nord-nordøst

Lettskyet. Svak vind, 2 m/s fra nord-nordøst. 0 mm nedbør i døgnet.

Lørdag
19.12.2009

Delvis skyet -11° Stille, 0 m/s

Delvis skyet. Stille, 0 m/s fra vest. 0,8 mm nedbør i døgnet.

Søndag
20.12.2009

Skyet -6° Flau vind, 1 m/s fra vest

Skyet. Flau vind, 1 m/s fra vest. 0,3 mm nedbør i døgnet.

Mandag
21.12.2009

Skyet -9° Svak vind, 2 m/s fra nordvest

Skyet. Svak vind, 2 m/s fra nordvest. 0 mm nedbør i døgnet.

Tirsdag
22.12.2009

Delvis skyet -10° Svak vind, 3 m/s fra nord-nordøst

Delvis skyet. Svak vind, 3 m/s fra nord-nordøst. 0 mm nedbør i døgnet.

Onsdag
23.12.2009

Snø -5° Lett bris, 4 m/s fra øst-nordøst

Snø. Lett bris, 4 m/s fra øst-nordøst. 8 mm nedbør i døgnet.

Torsdag
24.12.2009

Snø -3° Lett bris, 5 m/s fra nord-nordøst

Snø. Lett bris, 5 m/s fra nord-nordøst. 17 mm nedbør i døgnet.

Fredag
25.12.2009

Delvis skyet -9° Lett bris, 5 m/s fra nord

Delvis skyet. Lett bris, 5 m/s fra nord. 0 mm nedbør i døgnet.

Lørdag
26.12.2009

Skyet -5° Svak vind, 3 m/s fra øst-nordøst

Skyet. Svak vind, 3 m/s fra øst-nordøst. 0,7 mm nedbør i døgnet.Vore väl attans om inte snowracern ska få användas detta år. Den som barnen fick i julklapp för två år sedan och som står oanvänd på grund av snöbrist. Vist har det varit lite lite snö, men bara på pappaveckor....


Prognosen kommer från www.yr.no och visar hur det ska bli här hemma....har kollat in prognoserna i flera dagar och julaftonen hat gått från +2 grader ner till dagens -3. Hoppas det fortsätter vara minus hela nästa vecka så vi kan leka en massa i snön när barnen är här.

Kram VeggomammanTrevlig Lucia!!!
Jag fattar inte hur jag ska få ett stående kort att bli stående när jag ska publicera en bild. Vet inte om det är min Ubuntu dator som ställer till det eller om det är Blogg.se som är boven. Hur som så kan jag inte vända detta kort.

Ni får helt enkelt hålla till godo med en bakifrån lillasyster som lucia,

Vi var hemma hos mina föräldrar och fikade. Svärmor och svärfar var också där. Trevligt att träffas allihopa.

Barnen var ute en sväng och lekte i den lilla snö som äntligen har kommit. Underbart med det vita ute. Det gör livet på landet lite ljusare.


Igår var vi hemma hos famijen B och bakade luccekatter och pepparkakshus. Katterna är klara och delarna till huset ligger och väntar på att limmas ihop...innan jul ska det bli färdigt....
Det var en trevlig dag med en hel del snack om ditt och datt. Barnen tror jag hade en kanondag för de somnade gott och verkade ha haft skoj när delekte efter baket.Detta blev lussebullebaks skörden!!

Kram Veggomamman

Detta hände också för en tid sedan...

Nu sprutar det ut inlägg om gamla händelser...

Jag, mormor och töserna åkte till Stockholm för att hälsa på lite släkt men främst för att åka och titta på Stockholm International Horse Show och mattine föreställningen på lördagen.

Spänningen var hög hos töserna när vi åkte dit. De frågade en hel massa och undrade när vi skulle se Globen. När vi väl kom lite närmare insåg de hur stor den är. Det var spännande. Vi kom dit i god tid innan så vi kunde sitta och titta på när de förberedde och gjorde fint på planen där föreställningen skulle vara. Vi gick även en sväng för att köpa lite lördagsgodis. Det blev popcorn och en påse M. Svindyrt!!

15:30 började det hela och ljuset släcktes. lite före 17 var det klart och det första storasyster undrade var om det var paus nu och när det började igen...hon tyckte att det hållit på för kort stund. Lillasyster hade nog lessant lite för hon orkade inte sitta stilla mot slutet.

Barnen tyckte det var bra, de hade fått se hästar och det var väl det de ville. Jag tyckte däremot att showen var totalt vädelös ärligt talat. Antingen beror det på att jag inte förstår vad som är svårt att göra med en häst eller så var det bara helt enkelt dåligt. Jag uppfattade det som rörigt, oplanerat och amatörmässigt. Många hästar som red i ring med ryttare i olika kostymer. Mer än så var det väl inte egentligen. Några korta andra instick av några som gjorde lite saker, typ en 13-årik tjej som red dresyr, en tjej på häst som vallade 4 vallhundar och några bergsgetter och så några andra små inslag som inte hängde ihop i tema så att säga. Hummm, jag kan inte fatta om någon tyckte det var bra. Skulle vilja få förklarat för mig vad det var som var bra...

Det kan ju som sagt vara jättesvårt det som visades, men för en okunnig och rätt så hästointresserad Veggomamma gick inte budskapet fram att det som gjordes skulle vara så svårt...


Detta hade nog varit roligare att se.

Jag skulle inte ge någon tipset att åka och titta på mattiné föreställningen nästa år, det som jag däremot tror skulle kunna ge mer för oss alla är att titta på till exempel tävling med fyrspann. Det skulle kunna bli kul med lite action och mycket häståka att titta på. Om det nu är så att det finns att titta på under dessa hästdagar i Globen.

Innan vi lämnade Stockholm för vår resa hem så stannade vi på ett MAX och åt lite skräpmat. Hungriga alla fyra satte vi oss i bilen och åkte hem. Jag var helt övertygad om att töserna skulle somna, men se det gjorde de inte. Hela vägen hem pratade de i mun på varandra.

Vi stannade till inne i stan för att tända lite ljus på våra nära och käras gravar. En spännadne händelse för töserna. Att gå på kyrkogårdar i mörker för att tända ljus. Flera fårgor kom det om vilka det var vi tände för och varför....

Kram Veggomamman

Städ, tvätt, fågelmat, restauranger och After Dark

Nu var det ett tag sedan, men här kommer en resumé. För ett tag sedan hände detta hemma hos oss..

Den helgen gick inte spisen varm här hemma. Vi lagade lunch en dag, men annars har vi faktiskt bara ätit ute hela helgen.

Vad som däremot har gått varm är dammsugaren, och tvättmaskinen. Vi har putsat och fejat en hel del. Nu knastrar det inte om fötterna när man går i hallen och köksgolvet går att spegla sig i...

Körsbärsträdet utanför köksfönstret är fyllt med fågelmat. Vi har två upphängningar med talgbollar, två burkar med hampa och cocosfett i träden och vi hoppas få ett fågelbord i julklapp som också ska hänga där. Vi har sett talgoxar, skator, blåmesar och nötväckor....mer lär det bli innan våren kommer hoppas jag. Dommherrar skulle jag vilja se. Hoppas!!

En kväll var jag och kära U ute med min jobbarkompis H och hennes man P. Det var en "återbetalning" från mina mamma eftersom de ställde upp på min mammas 60-års fest och serverade och skötte marktjänsten på påskaftonen. Det tog tid innan det blev av men nu är det gjort.

Vi åkte hem med glögg och tilltugg och satt och smaskade på hemma hos dem. sedan begav vi oss inte till stan för att gå på en precis nyöppnad restauran i stan. En Indisk sådan.
Restaurangen har lite att trimma in innan de kommer att mäta sig med andra restauranger. Men med tanke på att de bara varit öppna i 4 dagar så gick det väl rätt så skapligt för dem vad gäller servicen. Maten var riktigt god även om vi fick vänta över en timme innan vi fick den. Men som sagt, det var det värt.

Jag lär komma åter när de öppnar för lunch och de kommer garanterat att få besök på kvällen någon mera gång...då hoppas jag att de trimmat servicen en del så kommer besöket att bli en fullträff.

En annan dag i helgen var det mitt på dagen som maten skulle ätas ute. Vi skulle fira min farbror som fyller 60. Vi besökte en känd källare i stan där man oftast äter plansktek. Jag valde dock bort det och tog rimmad lax istället och det var mycket gott. Kanske saknades lite smak på det hela, men tyvärr så tycker jag att fisk man äter ute sällan smakar så mycket. Trist, men det är så jag har noerat efter ett antal fiskrätter ute sedan jag började äta fisk...

I tre timmar satt vi och åt. Förrätt, varmrätt och efterrätt. Det mesta av maten var förbeställd och vi hade talat om att vi skulle iväg på annat. Men likväl blev det stressig mot slutet och vi fick be dem att skynda på! Fatta att de inte klarade av att servera ett gäng på 12 personer och tre timmar att förfoga över. Det är illa för en så stor och etablerad restaurang som denna.


Vi jäktade iväg till en föreställninen med After Dark. Jag har aldrig sett dem live och hade väl inte några speciella förväntningar. Viste inte alls vad som skulle serveras i form av underhållning. Jag är mycket positivt överaskad till hur bra det var och många skratt kom det under de närmare 2 timmar som föreställningen höll på. Kanon skulle jag säga. Jag skulle utan tvekan gå på en annan show som de har. Kul!!

Nu är batterierna laddade inför kommande vecka och lägenheten är fin!!

Kram Veggomamman

Som sagt, detta skrevs för ett tag sedan men jag glömde att publicera det då. Hittade det idag. Så ni får hålla till godo med detta. Hoppas det går bra.


Shockwave

En knapp timme i bilen, till en annan stad och annat län. Lite panik då jag inser att jag skrivit ut vägbeskrivning till naprapatens hemma adress. Får ringa till min kollega som surfar upp hans klinik på nätet så jag kan få en riktig adress. Tur hade jag eftersom jag skulle till samma gata men kvarterat längre ner. Så bra att jag åkte lite tidigt. Jag kom in bara någon minut innan jag skulle vara där.

Han kollade på mina fötter, hur jag böjer vristerna och så fick jag stå på tå....jag får lägga mig på rygg på en brits och han börjar känna på hälen. Det gör ont. Efter ett lite tag börjar han dra fram sin maskin. Han ska alltås börja Shockwave behandlingen på första besöket. Det hade jag inte trott.

Ajaja, där har jag ont!!

Han sätter in öronproppar i sina öron och kletar på ngt på min fot. Så sätter han på grejen. Den verkligen slår mot mig med korta pulserande stötar. Han för den under hela hälen, upp på hålfoten och runt ner på hälen igen. Så håller han på i ett par minuter. Efter halva tiden ökar han slagen lite så de kommer lite tätare....kan meddela att det till en början INTE är ett dugg skönt. Det smärtar rejält när han är i hålfoten samt på min ondaste ställe under hälen. Jag blir stel som en pinne på grund av smärtan lite då och då. Det gör så ontt....men samtidigt så efter ett par minuter så känns det inte längre så ont. Det är som att jag blir lite bedövad i foten.


Någon annans ben och fot.

När han är klar så säger han att han vill att jag ska komma tillbaka två gånger till innan jul och så ett återbesök i mitten på januari. Snacka om snabba ryck. Han säger även att jag, för bästa behandling, bör skaffa mig nya inlägg till skorna. De jag har är på tok för mjuka. Han ska gjuta ett par tredje gången jag är där om jag vill. De kommer att kosta 750:-. Jag känner att det är väl lika bra att göra iläggen. Jag är så in i skogen trött på att ha ont i hälen och inte kunna röra mig mer än absolut kortast möjligt att det är värt varenda krona just nu. Bara att göra som han säger. Han har ju behandlat ett antal hälar genom åren så han har säkert bra erfarenhet och rätt i detta fallet.

När jag skulle betala dagens besök så kostade det endast 100:-. Det är bra. Han är ansluten till landstinget så besöket hos honom kostar endast som en tid hos en sjukgymnast. Kanon säger jag!!! Tänkt om jag kan bli frisk i min häl på 4 besök. Det är helt fantastiskt i så fall.

Nu är det bara att vänta till nästa onsdag då jag ska tillbaka.

Håll tummarna för att jag blir bra nu!!! Att min kropp tar tag i den framprovocerade läkprocess som Shockwave behandlingen framkallar....

Kram
En hoppfull veggomamma

Biltvätt och rattmuff på!!

Förra julen fick jag två fantastiskt bra julklappar från kära U:s bror. Dels en väska som jag avgudar och använder VARJE dag och så även en vän till bilen. RATTMUFFEN. Den har suttit på min ratt ända sedan dess och de sista dagarna har den verkligen värmt mina frusna händer när jag kört bil mellan hemmet, frita och bussen.

Bilen är nu ren utvändigt i alla fall. Inne borde den få sig en omgång också, men det lär dröja till i vår misstänker jag starkt. Det blir ju så sandigt och dant nu när geggan invaderat skolan, frita, dagis, vägen till brevlådan, framför sopptunnorna och vägen till bilen...ja det är minst sagt högst önskvärt att kylan kommer för att stanna och snön börjar sigla ner från himlen snart.


Kram Veggomamman

Hälen

Imorgon, dags för ett besök hos en annan Naprapat som sägs vara duktig på hälsporrar. Jag hoppas att han ska kunna hjälpa mig så att jag blir bra och kan börja gå normalt på min fot. Nu klarar jag inte att gå längre sträckor utan smärta....igår gick jag 2*1,5 km till och från ett julbordet på lunchen och jag lovar att det känns idag att jag gick igår.

Håll tummarna för att mannen i det andra länet ska kunna hjälpa mig. Jag vill inte ha ont mera!!!

Kram Veggomamman

Glada grisar

För nårga dagar sedan, i tidningen Extra, hittade jag en bild på hur grisar ska ha det enligt lag. Storlek och krav på vad som ska finnas i deras "box". Jag vet inte vad ni andra tycker, men jag tycker nog att reglerna som finns inte direkt är väl tilltagna.
Det var väldigt länge sedan som jag såg grisar i fångenskap innomhus. Det var nog när jag var liten tror jag....jag kan inte komma ihåg att det såg ut så här. Fast å andra sidan var det inte grisar som förvardes i dessa grisfabriker utan det var ensaka grisar som gick både inne och ute i en svinstia och verkligen hade det bra och var livsnjutare.

Lillasyster har en dagiskompis som har/hade 5 eller om det var 6 grisar hemma. De bode ute och hade det hur bra som helst. De fick böka och stöka. Deras kultingar fick vara med mamman länge och de kunde knalla runt i sina utomhus hagar hela dagarna. Skugga och skydd fick de av ett litet hus i varje liten hage. När de skulle slaktas kom det en man till dem och gjorde slut på det hela i deras egen hage. Dessa grisar hade nog inte en grutta stress i sig och hade verkligen ett bra liv innan de fick vika hädan för att bli mat på bordet. Så tycker jag ett alla grisar skulle ha det!!


Kram
Veggomamman

julklappar

Det börjar närma sig slutet på mina inköp. Bara enstaka klappar kvar. Idag har kära U fått en och tidigare under veckan blev två klara till mina föräldrar.

Svärfar, kära U och svärmor är det som är kvar att inhandla till. Sedan är i alla fall jag klar.


Kära U är utom sig av förtvivlan  då han säger sig inte veta vad han ska ge mig. Jag kan inte förstå problemet. Jag har ju skrivit upp en hel A4 sida med grejer. Bland annat:

  • Extra batteri till min kamera
  • Decilitermåtsats
  • Anteckningsbok
  • Rosen Serien produkter
  • V ringad tjocktröja
  • 4 skivor
Ja det var lite av vad som finns på min lista. Han själv har inte klämt fram ett skvatt tror jag. Men ändå har jag kommit på ett bra paket och storasyster ett. Det är bara lillasyster kvar som ska inhandla ett. Får bli nästa vecka.


Hur är er tidplan vad gäller inköp av julklappar??

Kram Veggomamman

Bocken och granen

Här kommer bilder på vår fina utomhusjulgran och vår bock som står lite i utkanten av vår tomt och lyser så fint.


En önskan om mera snö finns....vi hade i alla fall frysgrader i hela två dagar så vägen var i alla fall inte vrålkladdig ännu...

Kram Veggomamman


hits