Veckan som gått...

Äntligen ledigt igen.

Har varit en bra vecka eftersom jag har fått ett nytt jobb :-)

Börjar, till viss del, redan nästa vecka. Får vara med min företrädare i nio dagar innan hon slutar. Uppdelat på fyra veckor eftersom hon bara jobbar halvtid. Resten av tiden stannar jag på mitt gamla jobb. Blir lite knasigt att vara på två stolar ett tag, Men det går inte att skaka fram ersättare på en kaffakvart så under tiden det löses blir jag kvar till kankse hälften i alla fall.

Idag har vi haft ett samtal i gruppen jag nu jobbar med om hur vi ska lösa det de närmsta veckorna. Det blir inte som vanligt, men det kommer att lösa sig är jag helt säker på. Det kan liksom inte göra annat.

Fick en komplimang av min kollega idag på mötet. Hon sa: Det är inte lätt att hitta någon som kan så mycket som hon kan.

Haha, bara att suga i sig när det bjuds, även om jag inte vet om hon sa det som en komplimang, Kanske snarare som en oroande tanke från hennes sida eftersom hon nog känner att hon blir "lämnad kvar" och vet att det kommer att bli jobbigt.

Vi får hjälpas åt för att underlätta så mycket som möjligt. Det är vi alla på det klara med.
Hade jag fått bestämma helt hade jag bytt arbetsuppgifter 100% rakt av på måndag. Det kliar i hela kroppen av att få bita tag i det nya, men nu går inte det så....jag blir kvar ett tag.


Det dåliga denna vecka är att kära U är sjuk. Han har varit hemma från jobbet idag och igår med lite feber och en rejäl förkylning och allmänt segovitch. Lite bättre idag, men inte frisk. Han måste bara bli bra till söndag morgon för då ska han åka till Sälen en vecka med två olika gäng av kunder. Då går det liksom inte att vara sjuk. Vi får väl se hur tillfrisknandet går. Jag säger till kära U att bara han började skölja näsan så släpper snoret, men han tvär vägrar. Ja se karlar och deras bestämda åsikter :-) Han vill helre vara täbbt i näsan och ha svårt för att sova på grund av allt snor. Nåja.

Nu är det dags att krama kudden.

Kram Veggomamman

Rådjur

4 stycken på vägen när vi åkte i morse och när de hade skuttat bort från vägen in i buskarna och vi åkte en liten liten bit till så kollar jag in bland träden. Där står fyra andra rådjur.

Såg alltså åtta totalt denna morgon. Har aldrig innan sett mer än tre åt gången här hemmavid. Åhh vad jag älskar att bo på landet och få chansen att se dessa djur på nära håll.

Kram Veggomamman

Yippi - jag har fått ett nytt jobb

Nu är det klart. De valde mig!!

Jag vet inte när jag kommer att börja, men den blir snart. Kanske redan på måndag :-)
Det kommer att bli så kul att få göra något nytt och det hos samma arbetsgivare. Det gillar jag.
Inte för att jag inte gillar mitt nuvarande jobb, men det har jag gjort i flera år nu hos flera arbetsgivare och det kan jag med bravur om jag får säga det själv. Jag känner att det inte skulle skada att göra någonting annat, någontint nytt.


En massa snurrar i huvudet och jag vet inte var jag ska börja. Det kommer att bli en massa nya saker att sätta sig in i. Jag hoppas verkligen att jag hinner mjölka kollega G som går i pension i slutet på Mars. Hon sitter inne med mycket som jag behöver veta.

Hurra jag är så glad!!


Då var den på G grejen biff. Nu flyter saker åt mitt håll, det gör inte någonting :-)


Kram Veggomamman
Som kommer att få titeln: Telefonisamordnare / ITIL Confuguration Manager.

Bälten

Vad är skilnaden på bälten och skärp? I min värld är skärp ett litet tantigt tunt som bara är fint och inte alls fyller någon funktion förutom att det är fint. Bälten är lite bredare och sitter i hällorna i byxorna och fyller funktionen att hålla byxorna bättre på plats. Om det sedan är snyggt gör ju inte något. Men det är minst 3 cm brett och långt ifrån paljetter och annat skräp som kan pryda ett skärp.

Vill ni fördjupa er mer så finns info
här!


Hur som så har jag en hel del bälten. Gillar att byta och gör det utan tvekan varje gång jag byter brallor. Det händer att jag byter varje morgon om det är så att det jag ska ha till byxorna passar bättre med ett annat bälte. Eller bara för att jag tröttnat på det jag hade dagen innan.

Det började för några år sedan då jag åkte till Ullared och insåg att deras bälten var billiga och det helt plötsligt blev skoj att köpa nytt när det var billigare än hemma.


Min absoluta favorit är ett rött skinnbälte med ett fränt dödksallespänne med vingar på. Det kostade 39:- och har varit ett bra köp.

Sist jag var nere hittade jag ett svart nitbälte i rätt längd så att det passar mig. Det gillar jag också. Och det för att det bryter av rätt oväntat mot min andra stil. Sån´t gillar jag :-)

Nu är det snart dags för en ny resa till Ullared snart...kanske ett nytt bälte ligger i påsarna?

Bälteskramar
Veggomamman

Vilken helg

Vi har hunnit med en hel massa saker denna helg. Både nytta och nöje för oss alla fyra.

Vad sägs om detta:

 • Lek i massor med hästar på lördag förmiddag
 • Barnen spelade Pettson och Findusspel helt själva med helt egna regler utan att bli osams över de obefintliga reglerna.
 • Favoritmaten till lunch på lördagen. Ris och currysås med tonfisk.
 • Firade svärfars födelsedag på lördags eftermiddag med smörgåstårta och vanlig tårta som smörjde våra krås.
 • Kära U fick sig en Tv kväll....tillsammans med mig. Men jag måste protestera över valet av program för jag gillar inte Melodifestivalen. Tio tusen program innnan man kommit fram till en "bra" låt som ska representera Sverie.
 • Skridskoåkning i över 45 minuter på snötäckt is.
 • Varm choklad och bullar som förmiddagsfika vid skridskobanan
 • Tillverkning av snölykta hemma på tomten
 • Sågning av gamla mossiga syrenbuskar
 • Kastat äpplen på fältet till djuren. De äpplen vi inte hann äta upp innan frosten tog dem i min lilla låda ute på verandan.
 • De små har gungat gungbräda i massor ute.
 • Töserna städade sina rum ordentligt och dammsög dem själva.
 • Jag har klippt ner min stora fyrarmade Dracena Marginata. Satt ner de fyra toppbitarna i vatten samt fyra "mellanstammar" i vatten i väntan på rötter.
 • Töserna har badat i över timme
 • Jag och kära U fick lite egen datortid medan töserna badade.
 • Tvättat en massa tvätt
 • Plockat iordning en massa i lägenheten och dammsugit nästan hela...
 • Mormor har även lagat två overaller och ett par fodrade regnbyxor vilket uppskattades enormt mycket från mamman och töserna.

Ja det är väl vår helg i punktform fram till nu.


Kram Veggomamman

Frosta frysen

Det gjordejag igår. Kära U hjälpte till att koka vattnet som vi ställde in, men sedan var det jag som skrapade,  hackade och slog för att bli av med isen som var i frysen. Jag hade inte frostat av sedan jag flyttade in och det var faktiskt inte så ofantligt mycket som jag hade trott. Men eftersom vädret bjöd på -5 grader så tyckte jag det var smart att göra det innan minusgraderna är borta och man inte kan ha maten utomhus medan man frostar av.


Någon annans isiga frys...från Internet.

Det tog två timmar. Då hade jag lyckats hacka bort allt, torka tort och även blåsa med hårblåsen för att komma åt det där våta som liksom är lite bakom och under som är svårt att komma åt med trasa och handduk. Skönt när det är klart, men inte så skoj att göra...tur det ine behövar göras så ofta.

Kram Veggomamman

Efterlysning - Skrivbord!!

Är det någon som har ett liknande skrivbord som på bilderna nedan? Eller som kanske sett det till salu i min närhet. Intendent C kanske sett/ser något på sina möjliga Loppisrundor?

eller


Jag skulle uppskatta mycket om jag kunde få köpa det för en billig penning.

Det viktiga med bordet är att det är lite mindre, har fyra ben och lådor som inte går ända ner till golvet.

Jag vill att bordet ska se nätt ut och ge ett luftigare intryck än skrivbord med hurts. Färgen på det är oviktigt då det går att måla i önskad färg.

Hör av er snarst som ni vet var det finns ett som behöver flytta till ny ägare. Jag har sökt med ljus och lykta i flera månader på Blocket, men det går trögt....


Jag fick alltså inte köpa bordet jag hittade igår :-(Kram Veggomamman

Skrivbord

Har hittat ett skrivbord på Blocket som jag vill köpa till min minsta tös. Har mejlat två gågner, me ninget svar ännu. Jag vill åka och hämta det NU!!!
Attans att hon bara hade mejladress i annonsen. Annars hade jag ringt för flera timmar sedan.

Det är precis ett sådant bord som jag vill att lillasyster ska ha...och för bara 250:-
Färgen är väl inte den bästa, men jag fick ju en värmepistol i julklapp och det finns människor som bara blandar färger hela dagarna så det går ju att ändra på rätt lätt.


Vist skulle det kunna bli riktigt fint i ett flickrum :-)


Nu får hon mejla eller ännu hellre ringa!!!!!


Kram Veggomamman - som är otålig!!!

Men är det inte typiskt?

Nu har jag varit ofrisk i nära 4 veckor. Det började med influensa och fortsatte sedan i en dunderförkylning med oändligt mycket snor i näsan och en fantastisk hosta.

Hostan finns kvar, men är mycket bättre. Några attacker om dagen, men så är det inte mer...kanske en liten hostning lite då och då. Men inte konstant hostande. Snoret har gett med dig, inte helt borta, men jag andas utan problem med båda näsborrarna.

Anledningen till att snoret försvann är jag helt övertygad på beror på att jag började med tricket "skölja näsan". Frågar mig fortfarande varför det dröjde så länge innan hjärnan kom ihåg att jag kunde göra det....ibland fattar man inte helt enkelt.
För att göra det krävs en
näskanna, salt och Tea Tree oil och vatten. Jag har sköljt tre gånger om dagen till en början och ni anar inte hur skönt det är när man just gjort det. Renare i näsan och dess gångar blir man nog inte. I alla fall inte på ett mycket skonsamt sätt för näsan. Det låter kanske lite äckligt, men det är det inte och tycker man det så kommer man över det när man inser hur bra det fungerar. Iställer för att med nässpray "trolla" bort snoret så fräser man ut det med det ljumma vattnet. En kanna i vardera näsborre. Alltså inte fyller jag en hel kanna åt gången i näsan, Nej, lite i taget och sedan fräsa båda sidor samtidigt. Mera vatten och fräsa och så vidare.... Är man täppt tar det ett tag innan vattnet löser upp det hela, men med envishet går det att få en täppt näsa att andas. Jag rekommenderar helt klart att skaffa en näskanna på länken ovan!!!

Idag är första dagen på en vecka som jag inte sköljt näsan. Har inte behövt. Eller egentligen borde jag nog för att bli av med de små rester snor som finns kvar, men det har inte behövts för att kunna andas som vanligt.

Idag har jag däremot börjat känna av ont i halsen. Vilket inte alls känns som en bra vinstlott :-(
Jag hoppas verkligen att den känningen försvinner till i morgon. Återkommer med hur halsen känns då. Jag säger bara det. Är det inte typiskt att jag skulle få ont i halsen och bli hes...det hade ju varit en fin knorr på denna sjukperiod!!


Kram Veggomamman

Intervju

Det har jag varit på idag.

Det är en intern tjänst som varit ute som jag sökt. Jag hoppas det inte drar ut på tiden innan jag får veta om jag får den. Jag håller mina tummar. Vi är två som sökt. Vi har helt olika kompetens.

Tjänsten är heter: Telefonisamordnare/ITIL Configuration Manager

Jag kan ITIL och den andra tjejen kan telefonin......


Spännande.

Jag vill ha den och jag tror jag får den. För det måste man ju tro, inte sant :-)

Intervjun gick riktigt bra tycker jag. Fick många bra frågor som jag tycker at jag lyckades svara på på ett bra sätt. Hoppas nu att Hjärnkanslern med sin "undersåte" tycker att jag gav ett bra intryck så att lotten faller på mig.

Nästa vecka hoppas jag att det ska finnas ett besked.

Håll tummarna för mig nu är ni snälla!!!!

Kram Veggomamman


Ändrade planer

Denna vecka är det sportlov här. Storasyster skulle premiär sova över ensam hos kompis A. Men så ikväll ringer min kompis C och säger att A har över 39 i feber.

Så det blir inte något sova över denna veckan tyvärr. Storasyster såg lite ledsen ut, men insåg ju att vi inte kan ändra A:s feber.

Surt sa räven om rönnbären :-(

Hoppas nu att frita kan ta henne en dag till denna vecka trots att jag så sent som idag undrade om de fått ändringen på att storasyster inte ska vara på frita på onsdag.

Kram Veggomamman

Madonna!!8/8-09
Då är det dags.
Jag och kära U har till 99% fått biljetter.
Anledningen till att det inte är 100% ännu är att biljetterna inte finns i våra händer.
De är på väg med rekomenderat brev.


Ojojojoj, så fränt det kommer att bli.
Är väl inte världens största fan av Madonna, men hon är en världsartist och det är något jag vill ha sett.

Kram VeggomammanEn skön borta helg

I fredags var jag ledig från jobbet, skönt!

Vi åkte till kära U på torsdags kvällen. Var länge sedan vi var där och det skulle underlägga till dagen efter.

Sov en stund på fredagsmorgonen, åt frulla och så bar det iväg. Jag och kära U skulle till Malmö över helgen. Våra tankar var att bara ta det lugnt och komma iväg från alla saker man behöver göra hemma och som man inte kan göra när man är borta. Alla "borden" och "skan" fick alltså stå undna för total avslappning och gör bara det som faller in istället. Precis som vi gjorde förra året...fast då var vi kanske 1½ månad senare.


Det var lite trafik och bra väglag så det gick bra att köra ner mot skåne. Efter de timmar det tar att ta sig dit så var vi där. Installerade oss på hotellet och så gick vi ut för att äta en mycket försenad lunch...vi hamnade på Harrys och vi åt gott från deras barmeny.

Min mage fick i sig: Laxenbergare med råstekt potatis, senapsdressing och rostad kavring
Det var riktigt gott!

Vi gick en sväng på stan, men tiden var knapp så vi han inte med så mycket innan de stängde. Vi insåg att vi fick gå tillbaka dagen efter istället.

Kvällen blev slapp och behaglig. Vi kollade på tv och pratade strunt och badade lite. Härlligt!! Somnade lite efter midnatt.

Lärdag morgon. Hotellfrukost. En höjdpunkt bara det. Jag som gillar fukost njuter som en spinnande katt när jag kan äta så mycket gott till frukost. Vad sägs om: En tallrik med fil med fruktsallad och lite torkade frukter. Apelsinjuice och en mörk fralla delad på två bredd med två olika sorters färskost toppad med paprika, tomat och ättiksgurka. Lite gott te och så givetvis äggröra. Den frukosten står man sig ett bra tag på :-) Dagen till ära så fanns även små hjärtplättar och en sådan slank också ner i min mage innan frukosten var avslutad.

Hela förmiddagen gick vi ute på stan. En massa folk att titta på och givetvis lite in och ut ur affärer. Vi gick och gick och hade det riktigt behagligt. Det var strålande blå himmel och temperaturen var väl runt -3 grader kallt. I mellan husen kom inte vinden åt så det var riktigt skönt att stora omkring.

Jag shoppade två fina skjortor, kan man skriva så när man är tjej? Tycker att ordet blus låter bara så tantigt och dessa var långt ifrån tantiga!! Vi hoppade in på ett ställe och köpte lite glass. Stället är ett fantastiskt ställe om man gillar nötter och frön av alla dess slag. Jag köpte dock inte någonting av den varan, vilket är mycket oväntat eftersom jag äter rätt mycket av både nötter och frön. Men då mest orostade och osaltade. Det heter
Tasty House. Väl värt ett besök!!

Efter flera timmar på stan knallade vi hemåt. Tog med en varsin 15 cm macka hem från Subway.


Här en 30 cm macka...kan väl tillägga att bilderna de har på sin sida är väl något förskönade,
men smaken är säkert det samma i alla fall.


Efter mackan och en öl lade vi oss och vilade, eller jag vilade nog mer än kära U för han blev chef över fjärrkontrollen och lyckades få till två hockeymatcher samt lite skidor....Hotellet hade klart fler kanaler än vad vi har hemma och det gladde kära U väldigt. Jag somnade men kom med glada tillrop lite inimellan mina små powernaps...eller ja, små och små. Sov säkert 1½-2 timmar där på eftermiddagen. Görskönt!!!!!

Till klockan åtta hade vi bokat bord på Skeppsbron2, bara 2 kvarter från hotellet. Tyvärr hade servicen kunnat vara klart bättre. Den servitris vi hade kändes totalt opersonlig och gav ett intryck av att hon var less på att jobba där. Hon pratade klart sina meningar när hon var på väg bort från oss och halvmumlade ut det hon skulle säga.
Gästerna brevid oss fick frågan om maten smakade bra. Men de var inte nöjda, det enda hon sa var att det var ju synd ungefär....inte ett ord om att de skulle bli bjudna på ngt i kompensation eller så. Nu vet jag iof inte om notan visade på någon kompensation. Men det är ju så dags då när man ätit en tre rätters. Illa tycker jag. Nej, det var inte alls vad jag hade förväntat mig av det stället. Synd. Maten var god, men intrycket blir inte så högt. Som ett exempel förväntar man sig en kommentar när man lämnat restaurangen från personalen som stod utanför, men icke. Inte ett ord!! Illa även det. Det hade varit så enkelt att bara säga Tack och hej och välkommen åter. Ha en fortsatt trevlig kväll....

Vi åt deras i förväg komponerade lödrag vecka 7 meny:
Förrätt: Kräftsoppa med ngn typ av laxkaka och laxrom.
Vegetarisk Varmrätt: Risotto på en bädd av savoykål med pumpa och gula morötter
Kära U:s varmrätt: Kalvrygg med potatismos och pumpa och gula morötter
Efterrätt: Mörkchokladkaka och blåbärssorbet.

Ja, det är inte så lätt att skriva det lika vackert som de gör på restaurang, men detta var i det stora hela vad vi åt. Maten var riktigt god, jag är svårflirtat på risotto, men denna var riktigt god. Den blev inte stabbig och hade en god smak :-)

Vi tog deras rekomenderade vinpaket till maten och det passade riktigt bra till maten. Gott även det alltså.

Det var mycket väl tilltagna portioner så vi rullade ut från restaurangen på tok för fulla i magen än vad man ska vara. Vi tog ett extra varv ute innan vi gick "hem" och smälte maten.

Söndagen blev det vakna, äta en lika god hotellfrukost som alltid och sedan bege sig hemmåt igen. Vi stannade till hemma hos kära U:s föräldrar och fikade innan vi tog oss hem via en veckohandlig.

Nu sitter vi här vid våra datorer och uppdaterar oss....kära U har ju missat en hel massa rally som behöver gås igenom :-)


Sammanfattnigsvis en riktigt skön och avlapnad helg som var precis vad vi var förtjänta av. En åka bort och göra ingenting helg med god mat.


Kram VeggomammanDenna fantastiska man

Han som sitter här brevid mig.

Han har många spännande sidor. Vad sägs om:

 • Fotograferar rallybilar på tävlingar
 • Är pressansvadig för flera SM rallyförare
 • Spelar ngt som tydligen kallas Golf
 • Har en finurlig humor
 • Fungerar jättebra med mina töser
 • Köper bara kläder som har märken som inte finns i min garderob
 • Har sedan julafton insett att man ska smörja ansiktet när man rakat sig....åhhh så mjuk man blir
 • Har bara blå/svarta strumpor med två olika viss logotyper på.
 • Önskar sig ett par rosa Foppatofflor
 • Klipper naglarna utomhus
 • Står stilla i bardummet när han borstar tänderna...tillskillnad från mig som går omkring.
 • Kollar på minst 20 nya YouTube klipp, som har med rally att göra, i stort sett varje kväll.
 • Ska bli landetbo under sommaren
 • Kan kasta hattar riktigt bra
 • Har lärt sig både tvättmaskinen, diskmaskinen och dammsugaren!
 • Apple dator ägare
 • Tittar inte mycket på Tv sedan ett år tillbaka
 • Kommker med glädje att  byta till Glocalnet på telefoni och adsl
 • Gillar Onsala korv på smörgåsen till frukost
 • Har börjat äta frukost sedan ett år tillbaka
 • Blundar alltid i duschen
 • Har varit funktionär på Hultsfredsfestivalen i massor med år
 • Pärlar pärlplattor med mina töser fast han tycker det är urbota trist

Ja detta är bara några få saker som denna mannen kan glänsa med. Vist verkar det som ett kap?


Kram Veggomamman

If I only had....


Så här känner jag mig just nu. Influensan övergick i en riktigt ordentlig praktförkylning!!

Jag nyser, hostar och låter fantastiskt täbbbt i näsan. Och vet ni, jag inte bara låter, jag ÄR tääbbbt i näsan!

Det goda är att jag inte har ont i halsen, ovanligt va :-)Kram Veggomamman

Törs varken säga eller känna

I fredags kände jag av halsont och lite så där allmänt skit i kroppen.

Jag bara vägrar att bli sjuk igen....så jag proppade i mig Ibumetin och låtsades som ingenting. Igår var jag fortfarande lite så där i kroppen och halsen bjöd på surhet. Mer piller...nässpray och hostmedicin så klart.

Men idag känner jag att kroppen är bra igen och halsen gör bara ytterst lite ont, typ som det gör när det är på väg bort.

Puh!!

Kram Veggomamman

Snögubbar


Storasysters och lillasysters snögubbar!!

Den som lillasyster gjort klarade sig inte så länge, den föll efter bara ngn hamvtimme. Den blev lite framtung.

Mamman, som fick assistera med bygagndet, kan meddela att det var tungt att rulla i uppförsbacke.
Snön var blöt.

Hänge

Kommer ni ihåg att jag för länge sedan skrivit om att det är en del på G? Detta är ett av de sakerna....de andra kommer snart att avslöjas. Den som väntar får läsa :-)

Har under flera månader funderat på att jag vill ha ngt som hänger runt halsen, ett hänge med barnens namn på. Jag har surfat och letat och kollat för att hitta det jag ville ha. Men jag hittade inte ngt bra. Stavar med tryckta namn på kändes så vanligt...Var till och med in till guldsmedsaffären i min lilla stad och spånade med dem.

En dag kom jag på det. Ett hjärta ville jag ha. Jag kallar dem ofta för "hjärtat" när jag pratar med dem en och en.

Men hur skulle då det se ut? Hmm, ideer fanns så jag började rita. Storasyster och lillasyster ritade de också. Och då ritade storasyster ett fint hjärta. Hon ritade av ett som jag ritat och det blev så fint att jag bestämde mig för att göra just hennes hjärta till hänge.

Plockade ihop lite guld som bara låg och skräpade hemma och gick till "min" guldsmedsatelje i vår lilla stad.
Han tyckte det var en bra idé och sa att han utan tvekan skulle kunna göra det som jag ville.

Två röda stenar ville jag ha i hänget samt deras namn ingraverat i hänget.

Idag blev det klart och jag hämtade ut hänget. Jag är bara såååå nöjd!!


Storasysters hjärta som hon ritade.


Slutresultatet.
Jag har redigerat bilden lite så att ni inte kan läsa namnen...


Kram - en nöjd Veggomamma med ett fin fint hänge runt halsen :-)

Status

Idag behövde jag bara torka ett par ögon på morgonen. Det är framsteg! Lillasysters ögon gick att öppna utan hjälp idag. Däremot storasysters var igengrodda och kletiga. Efter lite torkande kunde även hon slå upp de ljusblå och se att ute bjuds det på snö.

3 cm har det kommit ungefär och det är kramsnö. Det snöar fortfarande ute. Jag funderar på om vi ska ut och göra en snögubbe i em. Vi kan ju inte sitta inne en hel vecka, speciellt inte när snön äntligen faller.

Febern lyser med sin frånvaro som tur är och öronen klagas det inte på idag heller. Snor i kopiösa mängder finns men det ska väl inte hindra en snögubbetillverkning tycker jag.

Idag är min mamma sjuk, samma som vi alla andra har varit... hon träffade lillasyster samma dag hon blev sjuk. Det var förr förra lördagen, kanske är det där ifrån hennes smitta kommer, eller så är det från hennes jobb. Många har varit sjuka även där.

Kram Veggomamman - less så in i bomben på att vara hemma. Jag vill jobba. Träffa männsikor utanför dessa fyra väggar.

Sista samtalet

Igår fick jag hjälp av pappa ngn timme med töserna så jag kunde åka in till stan för att ha det sista samtalet med "min" beteendevetare. Började prata med henne under skilsmässan och vi har hunnit med många samtal sedan dess. Det är tre år sedan nu.

Dessa samtal har varit så fantastiskt bra och nyttiga. Det har gjort mig bra!! Jag inser hur bra det har varit att tala med ngn utomstående om livet. Mycket om jobbet och även en del om det privata.

Nu kommer jag inte kunna prata med henne mera. Det beror på att min arbetsgivare sedan årsskiftet bytt företagshälsovård och vi därför ska söka oss till den nya. Jag tycker det är surt, mycket surt. Den nya samtalspersonen har ju inte bakgrunden och det har ju hänt en del på dessa tre år....både på jobbet och hemma.

Nåja, jag ska i alla fall ta konakt med dem och be om coachning i jobbet. Det kom jag fram till igår efter samtalet med beteendevetaren. Mycket nytt på G på jobbet och då är det bra att ha ngn att bolla med. Ngn som inte är i smeten liksom.

Hur som så var samtalet igår bra. Efter allt som faktiskt hänt så var det ett bra avstamp. Alla stora G:n som är nära gör det bra. Nya vändningar.


Kram Veggomamman

Bättre

Idag har det inta klagats på ont i öronen och ögonen har jag bara behövt göra rent två gånger på båda töserna. Det går framåt.

Penicillin, nässpray och hostmedicin är hårdvaluta här hemma just nu.

Idag har vi nog lagt alla puzzel vi har här hemma och många spel har gått varma. Kan säga att lillasyster är oslagbar i memo. Jag har inte en chans förlorade med god marginal mot bäge töserna.

Kram
Veggomamman


Mammas sprit

Skrev för en tid sedan - närmare bestämt 15 januari - att jag och mamma beställt en hel massa vin och sprit från en webshop i Tyskland.

Mamma har varit nervös och väntat och väntat. Idag hade allt kommit till den närmsta buddgodsterminalen och allt är nu hemma hos mina päron. Inget hade gått sönder och allt var packat så bra. Nu ska bara alla anmäla sig till festen så det hela går åt :-)

Kram Veggomamman

Japan mix - what's the point?

Så här står det på denna påse!

Gott från solens rike

Japanmix är en blandning av ris, jordnötter, tång och sesamfrön. Metoden att göra snacks av ris kom till Japan från risets hemland Kina. De runda sorterna tillverkas genom att nötter bakas in i risdeg medan de platta trycks ut i formar. Japanmix är inte bara en smakfylld resa till solens rike, den är även fettsnål - endast 6 %


Ingredienser: Ris, jordnötter, soja, vetemjöl, socker, modifierad stärkelse (tapioca), sesamfrön, tång, färgämne (E160, E100, E162) chilipulver,

Näringsvärde: per 100g
Energivärde 1650KJ/400kcal
Protein 10g
Kolhydrater 76g
Fett 6g
Vad är meningen med detta snacks? Det smakar inte alls gott...snarare en tendens till papper i smaken. Nej, det är inte ngt för mig. Lite oväntat faktiskt för jag gillar nötter och frön i de flesta andra former. Men inte detta. Jag och kära U åt det för några veckor sedan, men vi blev inte överväldigade alls. Kastade istället ut det mesta till fåglarna. Vet i katten om de ens tyckte om det.

Finns det ngn där ute som läser min blogg som gillar detta? Hoppas inte det ;-)

Kram Veggomamman


Dubbelsidig

öroninflamation blev det konstaterat hos storasyster av läkaren.


Det vänstra örat var värre än det högra, men han såg att det var inflamerat även i det högra örat.

En femdagars kur med penicillin blev det utskrivet. Tre gånger om dagen och första dosen om 1½ timme. Man måste ta det en timme innan mat eller två timmar efter. Vi har just ätit lunch.


Jag frågade om min hosta, jag har nämligen druckit upp mer än en flaska Bisolvon, men det har inte släppt helt i alla fall. Han sa att det inte var farligt att fortsätta ännu längre. Jag har tagit det i 12 dagar nu. Hmmm, ok, det har blivit bättre, har inte träningsverk av hostandet fortfarande och hostan sitter inte så långt ner. Men den är där fortfarande och stör en massa.

Det här var verkligen en elak förkylning/influensa som vi har. Lillasyster var ju hemma hela förra veckan medan storasyster var på skolan endast på måndagen förra veckan. Jag var sjuk i en vecka men är fortfarande snorig och hostig. Hade inte töserna varit sjuka hade jag inte varit hemma på grund av förkylningen. Nej, jag börjar sannerligen tröttna på att vara hemma.


Kram Veggomamman

Fick en tid

Helt oväntat när jag just höll på att slå nummret till jouren på vårdcentralen så ringde hon. Hon som igår sa att jag skulle hänga på låset. Hon undrade hur det var med storasyster och hon undrade om jag ville ha en tid för det fanns en idag 10:30. Självklart tog jag tiden!! Jag tackade så mycket för att hon fixat en tid till oss.

Hon hade nog rätt dåligt samvete igår och hon har troligen inte kunnat sova bra för att hon inte kunde ge oss en tid, men det löste sig ju bra nu :-)

Idag är båda töserna hemma. De har även fått igenkleggade ögon. Det är kletigt och gult i dem alla fyra. Så nu är det handtvätt ofta på schemat här hemma och absolut förbjudet att pilla i ögonen med sina händer. Vilket inte är så speciellt lätt. Men de försöker så gott de kan. Storasyster säger att det inte gör ont i örat, men jag törs inte tro på det riktigt eftersom det vandrat lite från öra till öra och hon säger att det låter konstigt i det ena örat.

Natten har varit rätt lugn. Fick gå in till storasyster en gång för att hon skrek. Men det var nog bara snor som störde henne. Lillasyster kom knallandes inatt som vanligt. Men det var rätt sent så vi somnade om.

Kram Veggomamman

Tidsbrist

Storasyster fick  ondare i örat under förmiddagen så jag ringde journummret. I min fantasi trode jag att jag skulle få prata med ngn direkt på ett journummer, men icke. Där skulle man knappra in ett telefonnummer så ringde de upp...över tre timmar senare.

När den tiden kom så ringde de inte...utan det tog mer än 25 minuter efter utsatt tid som de ringde upp. Då får jag berätta läget och hör att det inte finns en enda läkartid idag eller imorgon. De hade två läkare sjuka vilket skapat denna tidsbrist. Surt!!

Hon sa att om det inte hjälper med Alvedonet och nässprayen så ska jag ringa sjukvårdsupplysningen efter 17:30 idag och hoppas på att få en tid inne i stan istället på jouröppna vårdcentralen. Hur kul är det att sitta där och vänta då....hur snabbt får ett barn komma in med ont i örat. Hur akut anser de att det är? Ja, det känns ju tveksamt. Om det inte blir så pass mycket värre men att det fortfarande gör ont i morgon bitti ska jag istället hänga på låset klockan åtta imorgon bitti på journummret och hoppas på en återbudstid. Jag undrar ju då hur många hon sagt det till idag. Hmmm, nu ångrar jag att jag inte propsade på att få en tid i morse....även att hon sa att det var ont om tider redan då.

Hoppas verkligen att det INTE bli värre i örat. Attans att det alltid ska vara så att man ska behöva oroa sig och inte kunna få en tid till en läkare som bara ska kolla 30 sekunder i örat....det tar ju liksom inte världens tid...eller gjorde i alla fall inte det sist det kollades upp.

Kram Veggomamman - som hoppas på mindre öronont hos sin stora tös.

Dagens status

Behandlade med alvedon, nässpray och högläge under natten för storasyster. Idag är öronontet borta i det örat, men det känns konstigt säger hon i örat...skulle tro att hon har lock för örat. Hon beskriver det som så i alla fall. Hon hör i örat säger hon. Hon har däremot fått ont i det andra örat istället. Så efter ett samtal med distriktan kom vi fram till att vi fortsätter med nässpray och ev Alvedon om hon får feber...Om hon har fortsatt ont i morgon bitti ringer vi för en läkartid. Eller om öronontet blir värre under dagen så ringer vi på jourtelefonen.


Penicillin. Den centrala kvadratiska strukturen med kväve (N) och dubbelbundet syre (O) kallas betalaktamringen och är gemensam för alla typer av betalaktamantibiotika. Info och bild från Wikipedia.Distriktan sa att de blivit mer restriktiva med penicillin på grund av resistenta bakterier. Jag känner mig inte orolig, men det kan ju vara bra att ngn kollar i örat i fall att om....hon har ju trots allt haft en öroninfektion tidigare i livet. Jag avstår gärna penicillin, om det släpper utan, men jag vill ju inte att hon ska skada sitt öra för framtiden. Nåja, vi får se hur dagen går och hur det utvecklar sig.

Nu kollar hon på film, sedan ska vi läsa lite i hennes kapitelbok. Vi ska även åka en sväng till stan för jag har en naprapattid som jag inte bara vill avboka på grund av smärta i näcken sedan över en vecka tillbaka. Fick ju avboka den förra när jag själv insjuknade i feber....annats inget skoj denna dag. Väntar på att all sjuka ska försvinna så vi kan börja leva normalt igen med rutiner och allt. Det har varit lite si och så med rutinerna när man är sjuk och hängig...men så blir det väl.

Kram Veggomamman

Världen utanför...

bland kan jag tänka att mina barn inte är så vana vid världen utanför pappans lägenhet eller min egen tomt på landet. De har inte rest så mycket i Sverige och absolut inte en meter utomlands. Men sedan funderar jag på om det är så viktig. De är inte så stora och intrycken kan vara goda nog i närområdet. Vist hade jag önskat att jag hade kunnat ta mina barn på utlandsresor och andra resor i vårt vackra land. Men det är inte gratis att resa som bekant så det går inte. Det räcker absolut inte inte pengarna till i dagsläget.

När jag och min bror var små åkte vi inte heller utomlands med våra föräldrar. Vi reste i och för sig en del i landet. Var flera sommrar i rad på campingsemester i Stockholm för att se vår kungliga huvudstad. Vi var på västkusten och i Skåne med mera. Norröver blev inte så välbesökt.Så inte behöver man resa utomlands inte....


Jag kan väl inte säga att jag som liten saknade att vi inte flög iväg på solsemester. Vist var jag avundssjuk då för att jag inte fick åka utomlands. Men jag vet ju att mamma är flygrädd så det var liksom inte ens tal om någon utlandsersa till varmare breddgrader.

Vad gäller mina egna barn och deras resande så kommer det säkert vad det lider. Var resorna går får framtiden utvisa. Det viktigaste i livet är inte att resa, även om det är kul och lärorikt. Och man måste inte resa till andra sidan jorden. Att lära känna sitt eget land är bra kunskap och även det lärorikt.


Förra veckan frågade jag storasyster vad hon ville göra i sommar. Det kom två svar. Åka till mormors kompis som vi lämnade en massa kläder och grejer hos i höstas, Kläder som sedan åkte vidare till ett barnhem i Lettland. Hon hade sagt när vi lämnade alla grejer att vi kunde komma tillbaka i sommar och bada i deras pool. Det kom storasyster ihåg och dit ville hon åka. Hon ville även åka till en närbelägen sjö för att bada. Det var allt hon önskade sig och det hon ville göra i sommar om hon själv fick välja :-) Pluttan, hon har inte stora krav på aktiviteter. Och nog ska jag se till att hon får göra det hon ville allra mest. Bada!! Vi har även några andra utflycktsmål i tankarna, men det tar vi i sommar när det är lite närmare i tid.


Världsfunderande kramar
Veggomamman

Dags igen

Samtal från frita, storasyster var dålig. Ont i örat och eventuellt feber.

Tog bussen hem 14:05 och hämtade upp mina töser. Den stora krasslig och den lilla frisk...eller lite så där frisk i alla fall. Ont i ett öga och snorig...hoppas det inte är ögoninflamation eller så.

Hade pratat med sjukvårdsupplysningen, Första dagen är det egenvård som gäller när man har öronont. Smärtstillande, nässpray och sova i högläge. Så får vi kolla imorgon på morgonen hur det är. Gör det ont igen är det tid att ringa VC. Om örat rann skulle man också ringa....men det rinner inte.

Hoppas vi slipper VC imorgon. Men jag tvivlar. Men man vet aldrig.


Jag blir i alla fall hemma med storasyster imorgon, så får vi se hur det utvecklar sig med hennes öra.

Denna vinterns influensa tider är vansinniga. Det är segt och massor är sjuka på jobbet. Det smittar som bara den och man blir lurad av febern som kommer och går flera gånger.

Usch!!

Jag vill inte vara hemma och vårda sjukt barn. Jag vill att vi ska vara friska igen. Allihopa.

Min snuva och min hosta är inte slut ännu, men jag kämpar på. Vi är så många som snorar och hostar på jobbet att det liksom bara går runt och runt....blä!!

Kram Veggomamman


hits