Dags igen...suck!

Storasyster sjuk.

Ligger med feber i sitt rum och kokar av värme. Hon har fått Alvedon och nu väntar jag på att det ska hjälpa så hon kan somna.

Hon började få feber redan igår så under dagen har hon varit hemma med pappa. Men nu är det min tjejvecka och jag tar över.

Attans kan jag väl bara säga. Hade varit bra att vara på jobbet nu när jag börjat ny tjänst, men men är barnen sjuka så är jag givetvis hemma med dem.

Jag misstänker starkt att storasyster smittats av lillasyster som ju hade femtesjukan. Utslagen kom på måndagen och smittar gör man just innan de kommer. 1-3 veckors inkubationstid och nu har det gått en vecka...så troligen är det väl det storasyster fått....vi får väl se om hon får utslag om några dagar.

Imorgon blir en hemmadag med inget speciellt på schemat, Baka bröd borde jag göra eftersom det är basar på lördag och jag ska ta med mig portionsbröd....men vi får väl se hur storasyster mår.


Lillasyster kommer hem imorgon efter en hel massa dagar i Boden med farmor...ska bli spännande att höra henne berätta om resan. Hon tar sin sista dos med Kåvepenin imoron kväll....


Kram och ha en bra kväll
Veggomamman

Lillasyster

I torsdags åkte hon med farmor till Boden. Hon kommer hem på tisdag igen. Där är snö upp till fönsterbläcket och det glädjer mitt mammahjärta att hon får uppleva lite ordentlig vinter.

Hon var ju sjuk de senaste dagarna hon var hos mig. Hos pappan bom utslagen som sedan visade sig vara
Femte sjukan. Hon var nog i torsdags nätt och jämt frisk, men åkte iväg i alla fall.

Hon fick flyga flygplan för första gången och det var nog inte en så trevlig upplevelse då hon fick så otroligt ont i öronen att hon skrek och grät stora delar av resan. Men väl framme gick det nog över lite.

Men så igår hade hon fortfarande ont i örat så hon och farmor gick till VC i Boden och där konstaterades inflamation i mellanörat. Kåvepenin och Alvedon till lilltösen och hon ska nog snart vara en frisk fia igen.
De var inne hela dagen igår för att vila lite, men för den delen har hon haft en del att göra. Hon är nog som ett litet plåster på pappas tonåriga kusin och blir så ompysslad som man kan bli av en tjej i tonåren :-)

Hoppas hon mår bättre idag så att hon kan få komma ut i snön och åka skoter, pimpla aborre, åka pulka, åka efter skotern på gummidäck och gud vet allt hon ska göra där uppe.

Jag saknar henne, men vi ses ju på tisdag igen. Har inte fått prata med henne sedan hon åkte, men har förhört mig av farmor hur det gått.

Kram Veggomamman

Busigt

Idag har jag och kära U i mörkret åkt och snott sex oragna vägpinnar med reflexer på....det kändes riktigt busigt. Vi ska ha dem här hemma nästa vinter och sätta upp ute så att inte grannen och vi genar över vår lilla gräsrondell. Det räcker dock inte med dessa så vi får väl busa till det en till kväll....Kram Veggomamman

Våren i antågande

Söndag!

Ute kvittrade fåglarna i morse när man vaknade. Det är ljust tidigt på mogronen och även senare på kvällen nu. Vårlökarna börjar så smått titta upp lite här och var. Över 200 lökar satte vi juner i höstas...spännande att se nu när våren äntligen är på väg.

Igår krattade jag ute en timme och fick ihop en hel del högar med grenar som blåst ner sedan i höstas. Björkar fäller rätt många små grenar vilket inte min handgräsklippare kommer att uppskatta när det väl blir dax för gräsklippning.

Töserna frågar mer och mer om de får vara ute och leka. Det är ett tydligt vårtecken...

Nu ser det ut så här när jag öppnar dörren och tar ett kort.
Vem fan beställde snö???

Inte jag i alla fall!!!

Kram Veggomamman

Städat

Så då har jag städat och fejat här hemma. Inte helt klart ännu, men en bra bit på väg.

Töserna har lekt inne fast vädret är fint. Jag vill att lillasyster ska ta det lugnt eftersom hon inte är kry. Hon sov 12 timmar och vaknade i morse klockan 6. Vid 23 igår kom hon upp till oss, men jag tog henne i handen och gick ner till hennes säng och så fortsatte jag sova där. Hon har sovit hela natten, men lite oroligt. Pratat några ord ibland, snurrat runt och druckit vatten. Sparkat av sig täcket och blivit kall och velat ha täcke igen. Legat så nära man bara kan och legat en bit ifrån....ja, helt enkelt oroligt.

Inga större portioner av mat har hon ätit, men lite har i alla fall gått ner i lilmagen. Beslutet att bara låta storasyster åka på födelsedagskalas är rätt, men det känns riktigt surt för denna gången kände jag faktiskt för att åka. Jag brukar annars inte vara så överförtjust i dessa födelsedagskalas...men nu kände jag att det skulle varit lite kul att få prata med kusinen och träffa deras lilla knodd. När jag ringde och meddelade att vi inte kommer så sa jag till henne att jag hör av mig så vi kan boka en träff en annan gång....

Nähe, dax att hoppa in i duschen efter förmiddagens städande.

Kram Veggomamman

Lillasyster

Igår medan jag hängde tvätten så kom lillasyster och såg lite risig ut, hon la sig i vår säng och plockade ner sina strumpor och trosor men det var inte samma vanliga lillasyster. När jag var klar gick jag ner för att baka ut pizzan. Då kom hon efter och gick in i sitt rum och la sig i sängen under täcken med sina kläder på. Max 8 minuter senare somnade hon. Klockan var då någon minut efter 18!

Somnade med sina kläder på och utan kvällsmat i magen.

Hon får bara inte bli sjuk. I nästa vecka ska hon och farmor åka en vecka till Boden och hälsa på farmors bror och familj. En resa som varit planerad sedan förra året då storasyster fick åka dit. Lillasyster har pratat om denna resa så otroligt mycket och ser fram emot att få åka dit.

Nåja, det är många dagar kvar till onsdag då tåget till Arlanda går.
Helgens planer har minst sagt ändrats i och med detta. Min kusins 20 års fika får vi avstå. Trist för hon har i slutet på januari fått barn och den lille killen har vi inte träffat ännu....men det får bli en annan gång. Storasyster får åka med mormor och morfar utan oss.

Söndagens plan på att åka och titta/lyssna på ett musikäventyr på eftermiddagen skiter sig också. Bättre att lillasyster tar det lugnt och använder sina krafter till att bli frisk. Förmiddagens träff här hemma med mina kompisar som ska hjälpa till med mammas 60-års fest blir av i alla fall...lillasyster får ta det lugnt då.

Håll nu tummarna för att lillasyster blir frisk så att hon kan följa med på sitt livs första flygresa till snörika Boden.

Kram Veggomamman

Makt och dess påverkan...

Idag ett snabbinsatt möte med alla 39 på enheten i fikarummet.

Vår chef informerade om att Generaldirektören, GD, igen ändrar hur organisationen ska vara och denna gången till ett helt nytt alternativ och defenetivt inte till ett som är bra för oss.

El Cheffo hade inte sovit på hela natten och var mäkrbart förbannad, besviken arg och ledsen över att bli totalt överkörd och inte lyssnad på. Han informerade oss om de nya rutorna men kunde inte förklara varför vi hamnat på den undanskuffade platsen i organisationen. Han har inte fått några argument till varför utan bara "Så här ska det bli!"

Dagen blev klart punkterad och irritationen i mig är stark. Såg GD idag vid konferensrummen och hade god lust att gå fram och fråga vad fan han håller på med...men en GD är ju en GD så jag gick bara bittert förbi honom.

Grrrrr
Lite historia till det inträffade. Sedan i höstas har två konsulter och alla enhetschefer lagt ner en hel massa jobb tillsammans med alla oss anställda med att grundligt gå igenom vad som inte fungerar och vad som fungerar i vår stora avdelning. Syftet har varit att effekivisera och organisera på ett bättre sätt, inte att säga upp folk. Nu har vi kommit så pass långt i arbetet att vi börjar prata hur vår andelning bestående av en hel del enheter ska organiseras. Två organissationscheman fanns som förslag vilket då även innebar att hela verkets grundorganisation med alla rutor blev lite påverkade. Det var då som GD verkade få kalla fötter eller något. För efter de två förslagen kom han med ett tredje som min El Cheffo ratade och kämpade i en hel vecka med att få ändrat. Vilket han lyckades med. Då var han verkligen nöjd med hur vi hade hamnat i organisationschemat...men så igår kom då detta fjärde förslag där inte ett enda av de argument min El Cheffo hade framfört hade tagits i bektande och vi hade placerats som en underenhet till Ekonomi...vilket känns mycket märkligt av många aledningar...vi 39 jobbar ju med utveckling och drift av IT miljön på verket.

På fantastisk kort tid, ja nolltid, har ett halvårs arbete med denna utredning punkat känslan av att det en enskild människa tycker verkligen tas omhand i en stor utredning och nu känns allt som totalt bortkastad tid. De där som hela tiden sagt "spelar inte ngn roll vad vi säger, de lyssnar inte i alla fall" har nu fått sina kvarnhjul glödheta och deras energi har blivit så kraftfull likt en majbrasa. Jag hatar när "Nejsägarna" vinner mark.

Min fråga är: Varför ändrar sig en GD och rör om i grytan när han ska pensioneras till årsskiftet....han har ju suttit som GD i flera år och varför göra detta med endast 9 månader kvar? Skulle han inte gjort detta när han tillträdde för flera år sedan? Kan det vara press utifrån? Vem pressar i så fall och varför? Ja många frågor och inga svar.

Vi fackligt anslutna har i alla fall tagit kontakt med våra fackombud för att i alla fall visa att vi är missnöjda och jag kan ju bara önska att facken kan få en ändring eller i alla fall ett möte där GD kommer till oss och besvarar en hel del frågor.

Fortsättning följer!!

El Cheffo: Jag vill bara säga att jag tycker du gjort ett bra jobb i utrednignen och jag tycker du gör rätt i att hoppa av den. Jag hoppas att du sovit gott under dagen och att du kommer åter lite gladare imorgon.... eller i alla fall på måndag. Att GD sedan totalt skiter i dina åsikter är skandal, men tyvärr...makt är makt. Jag hoppas inte att detta bakslag gör att du börjar leta efter en ny arbetsgivare för det vill inte jag. Jag gillar dig som chef!!


Kram veggomamman

NU är de i handen

Biljetterna till Madonna!!!

Efter flera veckors oro så kom det i fredags ett brev från posten med en påminnelse om att hämta ut rekomenderat brev. Hmmm, jag som inte fåt första lappen om att det hade kommit....nåja, nu finns i alla fall biljetterna i gott förvar här hemma!!

Kram Veggomamman

Min tand e lös...

...men den e inte jättelös.


Storasyster har sin allra första tand lös nu. Flera av hennes jämngamla kompisar i 6-års gruppen har tappat flera tänder, men min lilla kicka har gått där och velat ha en lös tand att stoltsera med. Nu är den äntligen ytte pytte lös.

Jag märkte det redan förra veckan hon var hos mig, men glömde skriva något...den är marginellt mer lös denna vecka.

Stolt är hon, när hon blir påmind om att hon har fått sin första lösa tand!!!


Kram Veggomamman

Helgen slut

Helgen har gått rasande fort.

Shopping i stora mått fredag och lördag. Kul!!

Lördag kväll med god mat, inplockande av alla inköpta grejer och Tv-tittande med kära U för att kolla in melodifestivalen. Egentligen någonting som inte rora mig, men eftersom kära U ville se så kollade även jag....den stora frågan då. Blev det rätt vinnaret?
Enligt mig är svaret nej, Fast jag vet inte vilken som var bättre....fanns det ngn som var oerhört mycket bättre än någon annan? Jag vet inte. De passar säkert in i sina sammanhang på något sätt, men frågan är väl i alla fall vilken som slår i Europa.  Nåja, alla kan inte vara nöjda med bidraget som kom först.

Idag har vi varit hemma hos kära U och sorterat i köksskåpen. Sorterat ut det som ska med hit när flytten går. Samt sorterat ut det som ska skänkas/kastas. Efter det en våffelfika hemma hos hans föräldrar och efter det veckohandling på Coop.
Kvällen har gått i tvättandets tecken. Tre maskiner tvätt hänger nu på tork. Vi har även fixat inrednignen i en garderob för att göra plats åt kära U:s kläder som så sakterliga håller på att flytta in i garderoberna här hemma.

En dag där vi egentligen har gjort en del, men ändå känns det inte som det blev så mycket...

Kram Veggomamman

Vårens resa

Imorgon bär det iväg på vårens resa till Ullared.

Denna gången åker vi i min bil och det är jag, mamma och pappa som åker. Vi sover kvar som vanligt och har fått huset vid den gigantiska parkeringen för en natt. Perfekt då man kan gå med kundvagnen ända hem när man handlat klart.

Listan är skriven och bilen är tankad. Ska bara plocka ut barntsolarna ur bilen och fylla på med spolarvätska innan vi kan åka imorgon vid åtta.

Tänk att det alltid är lika kul att fara dig och shoppa loss. För en dag känner jag mig rik som ett troll, tills ångesten kryper på mig när jag sitter i bilen och kolla på kvittot som brukar vara flera decimeter långt.

Gekås here we come!!

Ni ser det gula lilla kundvagnshuset precis här ovanför.
Nedanför det ligger en  bussparkering och nedanför den kan vi parkera våra kundvagnar och gå in i huset vi hyrt för en natt. Det är nära husrum till Gekås om jag får säga det själv. För er som aldrig varit där så kan jag meddela att bilparkeringen ni ser på bilden är nog bara 1/4 av vad som finns utanför bilden till höger.Kram Veggomamman

Hes

Det var vad jag blev och är.

Tänk att alltid sätter sig förkylningar på min hals. Hes så jag kraxar värre än den jobbigast kråka. Har inte kunnat prata i telefonen på jobbet sedan i måndags. Enstaka samtal har fungerat, men inte att hela tiden svara på vår Supportelefon. Har liksom inte fungerat.


Istället har jag gjort en massa andra administrativa saker som annars halkar bakåt. Har fixat med några lånedatorer och märkt upp dem samt fixat så att de har väska och andra tillbehör. Har styrt och ställt med en massa inkommande mejl och så har jag sammanställt lite om vad som inte fungerar så bra med en viss del av support som vi har. Mobiltelefoner och de beställningar som vi har där har jag kollat igen om så att de är uppdaterade, har även gjort en utvärderingsblankett för när vi testar nya mobiler. Har lagt in en massa satistik över förbrukning av datatrafik via hela arbetets mobiler...
Har givetvis knallat tre gånger upp till våning 6 varje dag och så har jag givetvis gjort en hel massa andra saker under dessa tre dagar av heshet.

Det är trist att bli hes och inte kunna hjälpa till när det är telefonkö, att inte kunna avlsta de andra i gruppen när telefoenr bara ringer och ringer. Men jag är ju inte sjuk så jag behöver vara hemma. Jag kan göra annat än att prata.

Nu hoppas jag att jag är bra i halsen till nästa vecka då jag kan ta nya friska tag med min röst åter i bruk.

Kram Veggomamman

Att samla

Jag tror att jag i viss mån kan anses om en samlare, inte på något direkt speciellt, men jag har kanske lite svårt för att kasta...ibland. Mina föräldrar är värre än vad jag är så de har helt klart mer "bra att ha grejer" hemma.

Samlare finns det många av, idag hittade jag denna
kille som har hittat det mest optimala att samla på...eller vad säger ni?


Bilderna kommer från www.husmusen.blogg.se

Vad samlar ni på? Eller vad skulle du vilja samla på?


Kram Veggomamman

Dags igen

Ont i halsen, håller på att  bli hes och hostan har kommit.
Ena näsborren har varit täppt två mornar på rad.

Tänk, jag fick vara frisk i hela 1-1½ vecka!!!

Fantastiskt!


Kram Veggomamman

Lördagens aktivitet - att välja bland mycket.

Jag vaknade först av oss alla tre. 6:15!! Varför så tidigt när det är lördag kan man undra. Ja, säg det. Jag gick inte upp utan låg kvar och småslumrade tills storasyster roppade, vad nu klockan var då?? Gick in till henne och låg och pratade till halv åtta. Hon klädde på sig och under den tiden hade lillasyster vaknat i min säng. Vips så var vi alla vakna :-)

Frukost vid halv nio och sedan rinde lillasyster till sin bästa dagiskmpis O. Han hade ringt igår kväll, men då hade hon redan somnat så de kunde inte prata. Han ville nämligen leka idag med lillasyster. Vilket jag sa Ok till om hon själv ville. Det spräckte i och för sig mina lördagsplaner, men what the heck. Lekkompisar ska man vara rädd om så givetvis ändrades planerna.

Lite efter tio åkte vi dit. Jag och storasyster stannade en timme innan vi for in till stan och lämnade pappa M och de tre barnen.

Mina ursprungliga lördagsplaner var att vi skulle gå på museum, men istället bestämde jag att vi skulle köpa födelsedagspresenter. Storasyster köpte två grejer till mormor som fyller den 14:e april och en till lillasyster som fyller den 18:e april.

I den gigantiska leksaksaffären gick vi och kollade. Det finns fantastiskt mycket skräp att välja på...plast, plast och åter plast. Gärna som kräver batterier....usch jag gillar det inte. Men nu är det ju födelsedag och en mamma får böja sig för det. Det är väldigt uppenbart hur vissa avdelningar i affären så klart och tydligt riktar sig till pojkar och flickor. Rosa och sockersött eller mörkt och lite farligt dystert . Sedan är det andra hyllsektioner som är lite mera blå och gröna och som är mer nautrala....fast ändå åt det killiga hållet.
Att affären har de lite större och dyrare kartongerna i precis perfekt höjd för ett barn är helt klart uträknat in i minsta detalj. De lite mindre och billigare boxarna är lägre eller väldigt mycket högre. Jag tyckte inte jag hittade något som jag egentligen ville köpa, men storasyster stannade lite här och var och kollade...på svindyra saker så klart. Mamman försökte då locka med de där som fanns lite lägre och högre....precis som alla andra föräldrar gjorde i affären...mer eller mindre lyckosamt. Efter att vi gått säkert tre varv där inne så sa jag till henne att bestämma sig. Då hade hon, trode jag, hittat några saker som fanns på de mer rosa avdelningarna som hon valde emellan. Hon nämnde en grej, men jag fattade inte vilken....så vi började leta. Jag pekade på alla de saker som jag föreslagit men icke. Det var inte det hon hade tänkt. Ytterligare ett stort varv tog vi i affären och döm om min förvåning när hon i bil och fordonshörnan pekar på en kartong med en bil + hästsläp och en liten häst.Den var det hon hade sett och ville ge bort. Jag fattade inte et dugg för där hade vi INTE stått och kollat på vad som fanns över huvudtaget...men hon hade tydligen uppmärksammat detta hästekipage. När vi väl stod där hittade hon istället en hästtrailer som hon helre ville ge bort och den kostade bara lite mer så den blev det. 239:- leksaker blev det idag. Men så är det väl nästan den enda hon får i födelsedagspresent. Har andra saker hon ska få än så länge men inte direkt leksaker....så detta blir säkert bra.

Det var så otroligt otippat att hon skulle välja någon sådan sak att jag fortfarande kan vara lite paff över det. Men jag är utan tvekan nöjd över valet eftersom det inte är en rosa grej som ska vara anpassade för till exempel My little Ponnys hästar. Nej, denna "inget varumärkestrailer" borde kunna rymma flertalet av de hästar som innehas av lillasyster.

Efter leksaksaffären åt jag och storasyster lite fiskburkare på Max och sedan åker vi och hämtade lillasyster.....som inte ville åka hem så klart. Hon hade haft det toppen hor kompis O. Det hade gått jätte bra och alla tre barnen hade lekt tillsammasns trots att O:s lillasyster N bara är två år. På vägen hem stannade vi där min bror håller på att jobba på ett hus på gården där vi bor. (Många På blev det :-)Där ska hans sambos bror med tjej flytta in om en månad och min nyfikenhet gjorde att jag ville se hur renoveringen fortgår. Det var oerhört geggigt på vägen, så pass att jag inte tordes köra ut så vi parkerade och knallde istället de 300 metrarna. Vägen var mer än mycket lerig och fantastiskt slirig och lös. Velet att gå var bra. Skorna är vrålleriga nu. Har inte orkat fixa dem ännu. Det var allt en del kvar att göra i huset....

Hemma har vi målat lite på det blivande landskapet där dinosaurier,  hästar eller andra djur ska kunna leva. Hobbyfärgen räckte inte och de färger jag ville ha hade jag inte heller så vi är inte klara. Men lite blev i alla fall klart. Får köpa mera färg och måla utan hjälp från töserna om det ska bli som jag tänkt mig. Om jag nu kan måla så.....vi får väl se.

Lite källsmat och tanborsting och så en liten resa till familjen B och uppdraget som kattvakt denna afton. Vi skulle släppa ut honom och ge han mat och rensa låda. Men eftersom katten redan var ute sedan igår (enligt den andra kattvakten) så satt jag och bläddrade i tidningen medan töserna lite försiktigt lekte i A:s rum. Jag gick och ropade på katten, men inte ville han komma. Två tidningar och 20 minuter sedare bestämde jag mig för att inte vänta längre. Katten ville helt enkelt inte in denna afton. Töserna la in hästarna i lådan och jag la tillbaka tidningarna. Låste dörren och var på väg till bilen. Då kommer Malte springandes. Får helt enkelt öppna igen i mörkret och släppa in honom. Mat och vatten väntade inne på han så vi åkte hem med slutfört uppdrag. Den andra kattvakten blev glad att hon slipper åka dit imorgon bitti eftersom Malte nu är inne. Familjen B kommer hem imorgon em/kväll.

Ja, det blev en händelserik dag i alla fall fast det inte blev något besök på museet. Men i morgon kanske...eller en annan helg.

Kram Veggomamamn - redo för att krama kudden.

Idag

Tre gånger upp till våning sex. Likaså igår med....kan meddela att det känns i vaderna. Det gjorde det redan efter dag ett. Det innebär att jag är i fantastiskt dålig kondition. Blir till och med flåsig av den raska takten de 125 stegen upp...

Middag ikväll var en höjdare om du frågar barnen. Kokt ris med Currytonfisksås. De äter som hästar ev den maten. Och mamman kan meddela att den går mycket fort att tillaga. Det som tar tid är riset. Såsen blir klar på ett kick.

Inga rådjur i sikte idag på morgonen, men igår hela nio stycken :-) Jag gillar verkligen att få uppleva djurrlivet redan på morgonen, det går lättare att jobba då på något sätt. På vägen hem idag satt det säkert 20 svanar på fältet. Så många svanar har jag aldrig sett på en gång. Fränt.

Ikväll hoppas jag kunna dammsuga lite.

Kram Veggomamman

Galonisar - hur laga?

Tips önskas på hur jag lagar galon så det blir vattentätt igen.

Lillasyster har fått hål på sina fodrade galonbyxor + fodrad jacka. Hur lagar jag det bäst?

Morfar har limmat på en cykellagningslapp, men det gick inte. Släppte efter en dag.

Jag har idag istället köpt nylonlagalapp som jag klippt till och limmat på med det självhäftande limmet. Men jag tvivlar på att den nylonen är vattentät.


Hmm, i dessa dagar när dagisgården minst sagt ser ut som en gigantisk lervälling blandat med vatten och lite is så behövs absolut dessa fodrade galonisar, men med ett hål i rumpan stort som en liten 50 öring så blir det ju vått om lillrumpan...

Snälla läsare, kom nu med tips på hur jag bäst lagar galonen!!

Kram Veggomamman

Jag har en plan

och den är nog rätt lätt att genomföra. Gäller bara att inte glömma och att vara pliktrogen. Jag ska genomföra planen alla dagar på nya jobbet för då är jag lite friare och kan gå ifrån lite lättare.

Jag ska minst tre gånger per arbetsdag (till eller från förmiddags- och eftermiddagsfika samt lunch) gå upp för alla trappor på jobbet. Det är 6 trappor upp och lika många ner. Varje gång jag går upp är det 125 steg att ta. Det borde väl i alla fall ge lite kondis och motion?

Idag är första dagen på mitt nya jobb och jag har gått tre gånger idag!

Det är inte illa va? Det är det lilla som gör skillnaden eller hur?


Kram Veggomamman

På G - Lördag vecka 7 :-)

En av de där G sakerna som jag väntat på...nu är det ett officiellt faktum. Har velat vänta lite så att mina nära och kära skulle få chansen att upptäcka innan hag publicerade fakta här. Vissa av dem har jag inte träffat ännu, men de allra närmaste vet i alla fall.


Nå, vad var det då som hände den där lördagen vecka 7? Vi for till Malmö och hade en totalt asvlappand helg och då pasade vi på att slå till.

Jag och kära U förlovade oss. Bara minuter in på det dygnet satt en fin ring på våra fingrar :-)


Vilken fantastisk dag!!!


Vi slog till innan Victoria och Daniel och kära U kör INTE på den
internationella stilen som Daniel gör enligt ett Tv inslag från Aftonbladet, Han vill ha en ring och det har han självklart till skillnad från vår kronprinsessas trolovade. Min ring kostade inte tillnärmelsevis så som Victorias, men så ville vi satsa på en klassisk men ändå lite egen ring. Inte en fläskig sten i en förlovningsring här inte...var i ligger den traditionen? Har ni någon i er bekantskapskrets som har en sten i förlovningsringen?? Hmm, nåja. Det är skillnad på prinsessor och älvor.

Kram Veggomamman - som glimmar så vackert på fingret.

Syresultat
Klart!!
Ett kort nyckel band som nu borde hålla ett tag till mina nycklar och en underbart vacker liten påse till kära U:s GPS. Eftersom hans favoritfärg är rosa ;-) så blev sömmar och band i just den färgen. Hoppas nu att manicken får plats i påsen. Tyget är muddtyg så det är lite töjbart så jag tror att det kommer att bli kanon. Om en vecka får den prova sitt nya hem.


Nu kurrar magen ordentligt....


Kram veggomamman

Sköna söndag

Halva dagen har gått och jag har gjort en hel del redan :-)

Struckit två U skjurtor och tre av mina egna....dra på trissor när strök jag senast? Brukar aldrig ha dem färdikstrukna i garderoben, men nu när allt var framme passade jag på. Kanske blir folk av mig i all fall ;-)

Har vinkat av kära U som nu är på väg till Sälen för en veckas kundaktivitet. Han mår väl inte hundra bra och hade nog gärna stannat hemma en dag till för att vila upp sig. Lär nog inte bli någon skidåkning av imorgon i alla fall...

När han just åkt passade jag på att bädda rent i vår säng, samtidigt som jag pratade med mina mamma i telefonen. Ohh så bra det är med headset på den bärbara telefonen hemma, När det var klart gick jag ut.  Ute har jag klippt vinbärsbuskarna. Det vill säga tagit bort cirka 1/10 av alla grenar. Det var i alla fall så mamma sa att jag skulle göra.


Jag har även sågat bort nästan alla gamla och torra/höga syrenbuskar. Förra sommaren stod de där gråa, mossiga och utan blad i toppen. Det såg inte alls fint ut så de har jag nu sågat bort. En eldriven såg hade gått snabbare, men inte alls varit lika energikrävande som att såga för hand. Alla är nog borta nu.


Har väven släpat iväg alla stora syrengrenar upp i skogen och krattat runt vinbärebuskarna. Mitt bakdäck på cykeln som jag fixade punka på för ett par månader sedan har jag, lite löst, skruvat på plats på min cykel och så har tösernas skidor och stjärtlappar flyttats upp till "svinstian", det lär väl knappast bli mer åka av denna vinter tyvärr. Om så blir fallet är jag den förste som går dit och tar fram grejerna igen.
Det var skönt att vara ute ett par timmar.

Borde fixa lite att äta, men just nu tryter inspirrationen.

Har för avsikt att ta fram symaskinen lite. Ska sy ett kort nyckelband till mig och ett fodral till U:s GPS. Sedan vet i katten vad jag ska göra....jo maten då kanske. En liten fundering finns på att göra en lasagne till imorgon som jag och töserna kan äta då...men vi får se.

Söndagskramar Veggomamman

hits