Lillasyster hemma

efter en hel helg med mormor och morfar och min moster i Halmstad.

Hon har haft det fantastisk bra tillsammans med mormor på dagarna när morfar och moster har varit ute och gått sina långa promenader...säkert 6 timmar eller liknande tror jag per dag.

Hon har badat i havet länge och väl och när mormor fick tvinga upp henne frös hon så hon skakade och hon fick lindas in i två handdukar och en tjock tröja innan hon blev varm igen...då ville hon i igen så klart. Men mormor fick stoppa henne...det var ju inte så varmt i vattnent.

Hon har cyklar, lekt på nya lekparker, grävt i sanden på stranden och bara myst med mormor en hel massa. På eftermiddagarna när morfar och moster kommit tillbaka efter sina masodontpromenader så har de grillat och ätit mat tillsammans och pratat en hel massa. Hon har fått tå och finger naglar målade av moster och hon är så fin.

Hon verkar ha haft det enormt bra och har massor att berätta...

Nu ligger kära U med henne ett tag så hoppas jag att hon somnar. Klockan är mycket, men det finns så mkt att berätta och hon har ju sovit ett tag i bilen så hon är väl inte skitttrött men ändå är nog hennes kropp trött efter två hela dagar utomnus och ett par goda timmar i en varm bil. De har åkt i min bil och den har inte AC så det har nog varit rätt så svettit i perioder i bilen när solen legat på...

Kram Veggomamman

Dinosaurieland

Sedan innan julen förra året har storasyster pratat om att hon vill ha ett dinosaurieland. På klädbytardagen i krokarna hittade jag i höstas en hel låda med dinosaurier, en vulkan och en grotta samt en hel massa små träd.

Alla de grejerna fick hon i julklapp och var så nöjd. Men det saknades ett land att ställa dem på. Det följde med ett större landskap på papper, men det var trasigt och trist så det fick hon aldrig. Tankarna gick åt att göra ett eget dinosaurieland.

En kompis till kära U fixade en plywood skiva och jag har målat och lackat. Nu är det hela klart....ett halvår efter utsatt datum. Men bättre sent än aldrig.

Det har inte lekts med det ännu...inte efter att det är lackat och klart i alla fall. Men det är nog bara en tidsfråga....

Så här ser i alla fall plattan ut som nu går under namnet: Dinosaurelandet
Självklart kommer även alla lillasysters hästar att kunna leka på plattan samt riddarna och allt annat som detta land möjligen kan tänkas gå att användas till....
Återkommer med en bild när landet är i action med alla dinosaurier, träd med mera.


Kram Veggomamman


Sova över

Lillasyster är på äventyr hela helgen med mormor och morfar. Hon kommer hem sent på söndag kväll.

Då passar jag och storasyster att ha en egen helg, ja kära U är ju med också så klart.

Vi räserstartar helgen med att ha kompis A att sova över här för första gången. Sedan lite efter 16 har de lekt och lekt skrattat och skrattat, studsat studsmatta, gungat, lekt i lekstugan och studsat mera matta. Stämplat lite på papper så det ligger pappersbitar i hela lekrummet och så har de studsat lite mera och ännu lite mera. Inimellan varven har de även gungat lite gungbräda.

Till middag beställdes pannkakor och det har vi ätit alla fyra så det sprutar ur öronen...en avsköljning i duschen blev det innan de hoppas ner i sina nattlinnen. Jag har läst en kort bok och ett par kapitel i en annan bok. Nu har de just avlutat en saga på datorn och ligger nog och småpratar lite. Eller om de möjligen har somnat redan....jag törs i alla fall inte gå och kolla ännu :-)

Kommer själv ihåg hur spännande det var att ha en kompis att sova över när jag var liten, och även att få sova över hos en kompis...men jag kommer även ihåg hur jag kände där på kvällningen när inte rutinerna blev som vanligt och mamma och pappa inte fanns där....några gånger fick mamma komma och hämta mig om jag inte kommer ihåg fel.

Kram Veggomamman

Configuration Management konferens - Stockholm

Sitter på tåget på väg hem. Mätt efter smörgåsen som jag nyss smackat i mig. Hade innan jag klev på tåget laddat in en fiskburgare för jag trode inte att vi fick smörgås på tåget längre i våra besparingstider vi har på jobbet. Men så var inte fallet märkte jag...så nu är jag i alla fall mätt.

Har varit på en heldags konferens i ämnet Configuration Management. Tyvärr så var konferensen inte alls på den nivån som jag ska jobba så det gav inte nämnvärt mycket just nu. Men jag hoppas att det ska ge mer när vi kommit längre i vårt arbete. Blev nästan tillsagd at åka av min nya teamledare...eller han frågade mig nog fyra gånger om jag hade anmält mig så tillslut gjorde jag det...trots att det inte passade räserbra med tanke på att töserna är hos mig denna vecka.

Så praktiskt det är at kunna sitta på tåget och surfa runt lite....leve det trådlösa nätverket på SJ. Hade tänkt att kunna jobba undan en hel drös med mejl, men självklart så vägrar Outlook att öppa sig av ngn okänd anledning. Den klagar bara och vill öppna i felsäkert läge, men gör jag det så hjälper det inte. Så jag skiter i mejlen helt enkelt. Fick blogga istället :-) Vilket i och för sig inte gjorde ngt.


Kram Veggomamman

IdagDet är vad jag fyller idag.

Firade mig igår med besök av mamma & papap, svärmor & svärfar samt min bror med sambo.
Kära U:s bror var sjuk och kunde inte komma tyvärr.

Bjöd på linssoppa med efterföljande rabarberpaj med kokos och kaffe.
De sa att det var gott och det håller jag med om :-)

Fick en hel massa bra saker. 2 st solcellslampor, grep, maskrospetare, polygrip av Kära U:s familj. Av mina föräldrar pengar till en kavaj eller ett par skor och av min bror med sambo presentkort på biobiljetter. Av töserna fick jag en kjol (som jag varit med och köpt, men naturligtvis totalt glömt bort vad det var. Denna minnesförlust inföll redan inne i affären bara jag hade betalat) Fick även en liten potslinskatt, en liten porslinshund och ett grönt ljus med en fantastisk vacker ljusmanchett av lillasyster och ev storasyster en glashund med en studenthatt som satt i en öppen skattkista. De hade köpte vet vackraste de hittade i affären när mormor och de varit och handlat.

Av kära U fick jag i morse en två dagars övernattnign på Spa i Sunne.
Det ska bli så otroligt skönt att åka dit och få pedikyr och en kroppsbehandling...åhh. Längtar!!
 Onsdag i vecka 31 bär det iväg!

Annars har det varit en lugn och stillsam födelsedag. En del grattismejl och några som sagt grattis på jobbet. C ringde och grattade på telefonen. Hon och M firar för övrigt 20 år tillsammans denna dag. Det är inte illa...


Kram och ha en fortsatt bra kväll. Det ska jag ha!!

Veggomamman


Luna - får ett eget inlägg idag.

Sänder en tanke till min bloggkompis LUNA. Ja jag kallar henne kompis fast jag inte känner henne mer än vad jag läser på hennes Blogg...

Idag har hon åkt till sjukhuset för att operera magsäcken mindre. Jag tror att hon nu har genomgått operationen och att hon troligen ligger på uppvaket eller kanske till och med har kommit till sitt rum efter ingreppet. Hur hon mår vet jag inte, men jag kan tänka mig att det kan kännas som ett mindre världskrig i kroppen.


Sänder en tanke och ett Lycka Till med ditt nya liv som nu kommer.
Denna bild tog jag i Prag och tänkte på dig, Luna, när jag såg den.

Kram och hör av dig när du orkar och har en dator som vill arbeta med dig och inte mot dig!!

Kram Veggomamman


Imorgon jobb

Det var över en vecka sedan jag var på jobbet. Och det har varit sååååå otroligt skönt att vara ledig. Känner mig verkligen utvilad och har hunnit med en del bra grejer under ledigheten också.

Resa till Prag, städat hemma, packat hos kära U, grejat en hel del i trädgården, tvättat massor, barndop, fika hos svärmor och svärfar, middag hos mamma och pappa, gått en sväng på stan, varit på Indisk restaurang med kära U, veckohandlat, klippt halva gräsmattan en gång till, flyttat ut en massa överblivna möbler till uthusen....

Ja, massor med andra ord.

Kram Veggomamman

Producerat i trädgården

Idag har jag och kära U varit ute och producerat en hel massa i trädgården. Vi var ute mellan 10-16 och det var riktigt skönt och kul.

Vi har:

 • Klippt gräset
 • Trimmat med vår nya trimmer som vi fått av svärmor och svärfar.
 • Repat ogräs
 • Grävt i rabatten och rensat massssor med ogräs.
 • Grävt bort oönskad gräsmatta och börjat göra en stenkant
 • Kört bort mängder med ogräs
 • Burit en hel massa överblivna möbler till garage, lekstuga och svinstia
Ja, det var väl det som vi gjort idag.

Det känns i mina axlar och mina armar att jag har jobbat, men det gör inte något. Det är skönt när jag vet att kroppen har jobbat och när det har blivit fint efter.

Kram Veggomamman

Prag - reserapport

Nu är vi hemma igen, jag och kära U efter några dagars total avkoppling från alla "skan" och "borden" hemma. Det har varit fantastiskt skönt och behagligt att vara iväg och med tanke på att våren/sommaren kommit bra mycket längre i Prag  störde inte solen oss nämnvärt :-) Det värmde på så pass bra att det gick att gå med kortärmat hela dagarna. Jeans och skor med strumpor var väl varmt, men det enda som vi hade med oss. Det fick gå bra trots värmen.

Vi har promenerat ofantligt mycket, träningsvärk i vaderna vittnar om det. Vi har tittat på en hel del historiska saker som man sig bör kolla på. Lägger in några bilder på det vi kollat på så får bilderna tala för sig själv.
Nedan följer några Plus och Minus med Prag. Vissa saker är väl kanske beroende på fördomar och föreställninar jag hade innan besöket...samt beroende på just vårt hotell vi hade under vistelsen i Prag.

Plus
 • Rent och fint på gatorna. Det gick gatusoppare och letade skräp. Och jag menar verkligen att de fick leta för så rent och fint var det. Inte ens fimpar låg det på marken....
 • Otroligt vackra hus. Lyfte man blicken lite och kollade på alla de fina fasaderna så hade man att göra....så fina att titta på. Väl omhändertagna var det också. Jag hade förväntat mig mer nergånga fasader och trasiga hus, men det fanns inte alls många hus som fick skämas för sig.
 • Stora och välsorterade affärer som hade massor i hyllorna. Vad sägs om ett skovaruhus med 7 våningar skor....eller en sportaffär på 5 våningar som hade allt utom golfgrejer.
 • En annan skoaffär hade 6 hyllor på 1½ meters höjd och 2,5 meter långa som bara hade olika typer av skor i storlek 40. Har aldrig haft ett sådant utbud i min storlek...synd att alla skorna kostade mellan 700-1000 Svenska kornor. Utbudet var det samma i alla storlekar.
 • Resstauranger fanns det i oändlighet. Det var bara att välja och vraka och det gick att variera sig hur mycket som helst.
 • En liten ingång till en butik, restaurang eller bakgata kunde gömma en otroligt stor bakgård med ofantligt mycket mer än vad man hade trott när man först såg den blygsamma börren eller pasagen. Det käns mer som en regel att det var så än ett undantag...så man fick inte vara rädd för att ta sig in i dessa valv eller dörrar för att se mer.
 • Fläkten i badrummet var otrolit effektiv och inte speciellt ljudlig. Badrummer var rätt litet, kanske  knappt 2*2 meter Om jag duschade med stängd badrumsdörr i duschkabinen blev inte spegeln igenimmad, inte heller duschväggarna immde igen....fantastiskt bra!! Jag är normalt sett allergisk mot badrumsfläktar, men denna störde inte alls...sådan vill jag ha!!
 • Golvvärmen i badrummet gick inte heller av för hackor. Såå skönt att sätta fötterna  på.
 • AC:n i hotelrummet var också effektiv. Behövde inte alls vara på länge för att kyla ner det rätt så varma och fuktiga rummet när man kom "hem".

Minus
 • Den otroligt hårda sängen på hotellet. Vi har sovit på en MTF Borad klädd med lakanstyg i tre nätter. Det första jag gjorde när vi landat var att ringa Naprapaten för att boka en tid till nästa vecka...får tyvärr vänta till nästa fredag innan han hade en tid. Men inte längtar jag dit mindre för att jag får vänta över en vecka.
 • Den något minimalistiska men än dock kontinentala frukosten på hotellet. Det fanns av allt som finns på en svensk hotellfrukost, men till exempel det köttiga pålägget låg på ett spegelfat med alla sorter snyggt virade  i små rundlar men det kanske bara var 30 skovor fördelat på säket 5 olika sortes pålägg på detta brick stora fat. Vilekt gjorde att det som såg gott ut tog slut omgående och det andra låg kvar....juicen var välspädd...om det nu ens var juice, det kan ha varit färgad saft utan smak också....osten var också vackert snodd i rundlar eller skuren i små tändsticksstavar lagd på ett eget spegelbrickfat....den frukostmänniska som jag är hade inför första fukosten inte gigantiska förväntningar så jag blev inte allt för besviken. Men nog hade lite äggröra varit en del av en god frulla...det stekta ägget som fanns såg inte ngt vidare ut där det låg och dallrade så jag avstod ägg alla mornarna.
 • Bara två engelsktalande Tv kanaler på hotellet. BBC och CNN. Fanns även några inhemska, tyska och rysk men de bläddrade vi snabbt fösbi. Hade önskat en musikkanal...
 • Att allt var så dyrt. Alla butiker hade priser som var högre än vad vi har här hemma...så inget shoppat blev det på denna resa...bara några tjeckiska ölburkar från Supermaket och två  halvliter Gin.
 • Att ölutbudet på restauranger var så begränsat. Allt som oftast endast en sort på fat och det var i så fall Pilsner Urquell i så fall. Jag hade förväntat mig att få in ölen på flaska och att de hade minst en handfull att välja imellan på alla ställen....men icke, tyvärr.

Kram Veggomamman

Imorgon

Prag

Hemma igen på onsdag.

Ska bli så skönt och kul att åka iväg ett par dagar!!


Kram Veggomamman

På plats

är nu skrivbordet och det blir fint. Bild kommer när det är helt på plats.

Det blev en sen fredagskväll...vi var inte hemma med skrivbordet jag och töserna förens vid halv nio. Nu ligger de i sina sängar och somnade bara såååå snabbt efter en biltur på över 3 timmar efter dagis...festade på Max på vägen hem...de åt bra trots en hel massa frukt i bilen.

Resan denna fredagskväll kanske inte var helt roligt och smart, men nu är vi glada ägare av ett mycket finare skrivbord. Något som jag önskat att lillasyster kunnat få i över ett års tid...Äntligen är det projektet över!!!

Nu ska jag ta mig en kall öl, eller kanske en cider... och sedan gå och lägga mig. Imorgon är det INGEN klocka som ringer på morgonen. Så skönt!!!


Kram och sov så gott alla där ute som läser

Veggomamman

Imorgon...

...blir det en lite utflyckt som jag och töserna kommer att göra efter dagis/skola och jobb. Vi ska fara iväg 96 km och köpa ett skrivbord till lillasyster.

Jag har blivit lovad att han som säljer det ska hålla bordet till på fredag kväll.

Jag lånar pappas bil och och får binda fast det på takräcket. Måtte det inte regna och hoppas att han som säljer vill hjälpa mig att lyfta upp det på taket...

Jag får nog muta töserna med pizza eller hamburgare på något hak i närheten av den lilla by vi ska till...det lär ju ta ett par timmar innan vi är hemma igen.

Ska lägga in ngn bok och lite små plastdinosaurier i bilen som de kan leka lite med...vatten och frukt ska också med så ska vi nog ha det trevligt på redan mot det nya skrivbordet till lillasysters rum.

Bild kommer om det blir mitt!!


Kram Veggomamman

Lillasyster sa...

...igår när vi åkte till dagis/skolan.

Vi såg en sådan här foderbil som man oftast ser med bilder på djur. Vi såg den bakifrån.Jag har tidigare förklarat vad det är för typ av bil och det hade tydligen fastnat. Lillasyster förklarar att det är en lastbil med djurmat. Då blir vi stannandes vid ett trafikljus och har foderbilen några bilar framför oss och hon ser en bild på lastbilen. Hon säger:Har den där bilen ormmat?


Jag skrattade gott åt hennes logik. För vist ser Lantmännens logga ut som en orm. Speciellt om man ser den på en foderbil :-)

Haha, jag bara älskar alla dessa tankekluringar som barnen gör. De är ju så logiska men ändå så knasiga.


Kram Veggomamman
Helgen

Har varit bra. Det har hänt en hel del saker som funnits på min och kära U:s Att göra lista. Vi har bland annat skruvat upp lite skenor i en garderob så att vi får bättre förvaring, fixat mera klädstänger i några andra garderober. Jag har satt upp hästtavlan lillasyster fick i födelsedagspresent. Vi har gett bort lite små saker till en loppis. Införskaffat ett sett om 4 trådbackar som jag har i ytterligare en annan garderob. Veckohandling har också hunnits med.....

Lördag eftermiddag var vi hos min föräldrar tillsammans med min bror med sambo. Där kollade vi på min pappas gamla FN diabilder. En trevlig sammankomst där vi fick lite berättelser från tiden då han var i Kongo, Gasa och Cypern som FN-soldat.
Detta skede flera år innan vi var födda och troligen långt innan vi ens var påtänkta....pappa hade inte ens träffat mamma på de första resorna.

Idag, söndag, kom töserna hit för att pappan ligger i feber och är skruttig. Vi hade redan innan planerat att åka till kära U:s lägenhet för att packa så det fick så kvar på schemat och töserna följde med. U åkte i förväg och började packa. Jag och töserna kom efter. Innan vi kom stannade vi för att köpa skyddsglasögon till trimmern och trådbackarna jag skerv om ovan. Vi beställde även 2 pizza som vi tog med upp till lägenheten och delade på. En hel del packat blev det. Jag fick till det mesta i köket som vi ska ta med hit och kära U fick ordning på nästan de sista kläderna samt sitt skribord som nu är tömt och väntar på att kunna flyttas. Hans MAC dator flyttade också och står så fint här brevid min på skrivbordet.

Vi åkte även till svärmor och svärfar och fikade en stund. Något som deras hund Tosca uppskattar extra mycket när töserna är med. Hon blir sååå aktiverad när de är med. Stackars hunden slockar så fort vi lämnar dem och sover timmar i sträck :-)

En bra helg med en massa saker som blivit gjorda. Något som vi borde gjort är att testa grästrimmern som vi fått av svärmor och svärfar. Men vi har inte hunnit/ haft skyddsutrustning. Men nu! Nu finns den. Hade hoppats på att få tag på en skärm för ansiktet, men de är slut i affären så i väntan på att de kommer in fick det bli ett par plastglasögon som får krängas över ordinarie glasögon...snygg som attans blir man, men vad gör det? Huvudsaken att man inte skadar sig.

Kram
Veggomamman

Våren

Nu är våren som finast ute tycker jag. I alla fall här hemma. Innan har den bara varit grå och lite död tycker jag. Nu sprudlar den och frodas från var dag...det ser man tydligt.

Björkarna har fått mer än musöron och körsbärsträden blommar för fulla muggar. Ställer man sig under surrar och brummar det av en hel massa humlor som gottar sig uppe bland de vita blommorna.


Slånbärssnåren lyser vitt så det förslår och gräsmattan växer så det knakar....ett helt gäng med blommor har redan blommatklart. Vårlöken, krokusen och se där blå små fina som jag inte kommer ihåg namnet på...

Men andra vårblommor blommar i detta nu i trädgården. Vitsippor, gullvivor, små violer, tuplaner och minipåskliljor. Rabarbern börjar bli klar så man skulle kunna göra en rabarberpaj.Om det är någon som känner igen den ensamma stackars vita blomman på bilden nedan så vore jag glad. Det kommer en endaste en och den är så späd, men fin. Frågan är vad den kan heta..någon läsare som vet månne?

 


Lupinernas blad är på väg att växa sig än större och löjtnatshjärta i rabatten har nu täckt mina gröna stålbågar som ska hålla den upptätt under hela sommaren. Gräslöken som växer så det knakar fanns här när jag flyttade hit...den delen av trädgården är rätt så ovårdad, men gräslöken kommer upp i alla fall :-)Lärkträdet blommar och det är inte heller fel i allt detta fina...Det är bara så fiiint!!!

Kram Veggomamman

Kvällens projekt

Ett av dem har varit att sätta in mina "viktiga papper" i rätt pärm. När min trämapp är knökfull utav räkningar, försäkringsbrev och annat viktigt så behöver jag ta tag i saken och sätta in dem på rätt ställe. Det brukar vara så att mappen blir full efter ett halvår och så även denna gången. 6 lönespecifikationer hittade jag så de var alltså ett halvår sedan en liknande kväll passerade.


Nu är det i alla fall klart. Passade även på att kasta lite gamla papper som jag hade sparat...nu är även det rensat. Så skänt när sådana saker blir klara :-) Nöjd helt enkelt!!

Har även varit iväg med 4 papperpåsar samt plastsäckar med kläder och lite annat till en bekant som levererar grejer till Lettland. De sammarbetar bland annat med en skola som de levererar alla grejerna till. Det känns mycket bra att ge avdankade kläder, vuxen som barn, till henne. Jag vet att grejerna kommer till nytta och hon åker dit minst en gång om året för att hjälpa till. En välgärning med andra ord!!

Nu är det dags att krama kudden...själv. Kära U är iväg på kundträff med jobbet så han sover borta även denna natt och töserna sussar så sött hemma hos pappa.

Kram på er allihopa!!

Veggomamman

Lördag igen

En rätt så produktiv sådan, vilket jag gillar.


På förmiddagen har jag bakat en sockerkaka utan hål i mitten som är rosa och brun. En beställning från lillasystern och eftersom den ska vara till hennes barnkalas imorgon så gör mamman givetvis som hon vill. Vi har röjt lite hemma och töserna har varit ute och lekt en hel massa.

Jag har även dammsugit lite, bakat pizza, planterat lite blommor som vi fått av min mamma. Grävt lite där våra vattentunnor ska stå vid stupröret och lagt det bortgrävda i en hålighet brevid garaget så att kära U skulle kunna backa in sin bil brevid vårt lilla garage (som vi använder som trädgårdsförråd)

Jag och storasyster har kört iväg lillasyster på 5-års kalas och under tiden var vi och handlade och grejade lite mera hemma.

När lillasyster skulle hämtas så var de inte klara utan höll som bäst på att rida på den B-ponny som kompis W har. Lillaasyster var sååå glad över att få rida. Även storasyster fick sig en tur. Då blev det jag som ledde hästen och henne. Gillar det inte känns som att hästen ska kliva mig på tårna...klarade mig som tur var.

Ett par maskiner tvätt har snurrat under dagen och idag har jag även tvättat av linorna på min torkvinda. Nu kan jag börja hänga tvätten ute på rena och fina linor :-) Härligt!!

Kvällen är här och töserna ska snart lägga sig. När de väl sover är det en del mera förberedelser kvar inför kalaset imorgon. En negerbollstårta ska jag göra och så ska alla ballongerna knytas upp ute på verandan. Hade tänkt att bli helt klar med allt utom fruktsalladen så att vi ska kunna gå på marknad på förmiddagen imorgon innan kalaset som drar igång klockan 14.

Skala lite potatis till lunchen imorgon ska jag också förbereda så att jag slipper att stressa med det imorgon.

Ja, en hel del förberedelser alltså inför det stundande 5-års kalaset för kompisarna imorgon.

En skattkarta har efterfrågats ocskå...humm, den är inte fixad heller....och bära ner det stora trädgårdsbordet från svinstian...vilket kära U behöver hjälpa mig med...


Dax att sätta fart om inte kvällen ska bli allt för lång.


Kram Veggomamman

hits