1:a advent

I år har vi för första gången gjort en julbock. Den tillverkades förra helgen och här nedan följer en bildserie i hur den blev till.


Först en tur ut med bilen för att stjäla granris...Här kära U fångad in action.Två säckar blev det...och snabbt gick det också. Det fanns gott om granar där vi stannade bara en liten bit utanför stan.Här är skelettet som ska kläs. Min kära far har skruvat ihop den. Tack för det pappa!!Med hjälp av lite mer än en "rulle" ståltråd fäste vi granriset på skelttet.För att få till hornen stack vi ner tre granruskor på sidan av huvudet. Dessa flätades sedan för att få till hornen så fint. Vi diskuterade fram och tillbaka om en julbock har svans. Jag var nog mer för en flätad böjd sådan medan kära U röstade för ingen alls. Han vann denna gången ;-)När jag sedan gogglade på julbock fick vi svaret. De har en liten stump till svans....
Vår är helt utan och kommer så att förbli detta år i alla falll.En ljusslinga på 80 lampor pryder också bocken och han har fått en placering på gräsmattan i närheten av våra björkar en bit bort ( som syns på ngn bild här ovan...)

Här ska den nu tändas idag den 1:e advent och ska lysa fram till januari eller när vi nu känner att det är dags att dra tillbaka bocken.Kram veggomamman


Vår julskinka har rymt....


Ännu en anledning till att jag inte äter kött! Bilderna är inte något vidare så är du känslig, avstå!.
Länk


Kram Veggmamman

Lillasysters skörd

Till sommaravslutningen på dagis fick alla barnen ett litet skott som skulle bli en solros. Lillasyster hade två skott i sin kruka. Vi planterade ut den i en stor kruka och den har sedan ståt i ena hörnet av vår uteplats. Den har växt sig lite märkligt och valt att bli en så kallad slingersolros. Den har inte direkt velat sträva upp mot solen. Det kom en liten knopp som aldrig ville slå ut, men idag när jag kollade så finns däar faktiskt en liten liten gul solros. Den har väl blivit lite skadad av kylan, men skam den som ger sig. Det blev en solros till slut. I alla fall av den ena av de två skotten.Kram VeggomammanÄntligen fredag!!Detta har varit en knasig svecka. Äntligen är arbetet på jobbet slut för denna vecka. Nu är det till att ta igen sig för att hämta krafter till ännu en ny arbetsvecka. Helgen är rätt så obestämd än så länge. En sak står på schemat, hämta granris och göra en julbock. Töserna ska nog träffa pappan en stund. Han har varit feberfri idag men är fortfarande matt efter mer än en veckas feber...en heldag med dem är nog inte så smart att lägga sina återhämtningskrafter på...

Jag är trött, idag har solen varit framme en liten stund, jag såg den genom förnstert när jag satt och jobbade...

Kram Veggomamman

16 dagar och bara...

NIO soltimmar. Det är inte muntert att läsa i tidnignen. Solen lyser minst sagt med sin frånvaro.

Inte konstigt att jag känner mig seg och murrig. Dagsljuset märker jag inte av. Det är knappt ljust ute när de trista regnmolnen bara trycker ner detta gråa täcke närmare och närmare axlarna. Usch!!


Till helgen ska det bli bättre. Bra för vi ska göra en julbock med granris som vi ska stjäla från någon skogsägare...dock inte min hyresvärd då det är ont om granar i nätheten....synd för det hade varit enklast....men det blir till att ge sig ut på granrisjakt med bilen på lördag förmiddag. Bild på kreationen kommer när den är klar.

Kram Veggomamman

Oordning


Denna vecka har blivit lite knas. Tösernas pappa ligger hemma med en trolig svininfluensa så töserna har varit här även denna vecka. Eftersom vi normalt sett har varannan vecka så planeras det därefter på jobbet. Det har ställt till det lite men vi har kunnat lösa det på ett rätt så bra  sätt. Lite rörigt för töserna är det nog, men de verkar klara det bra. Den vanliga lunken är i alla fall utbytt.

I måndags hämtade farfar och jag hämtade sedan töserna där när jag jobbat klart. Tisdag lämnade jag på dagis och farfar skulle hämtat men han ringde vid lunchtid (när jag var på tjänsteresa i Stoclholm på ett driftmöte med en leverantör) och meddelade att han började känna sig hängig. Eftersom vi ska iväg nästa helg så hoppas vi kunna vara friska till dess så jag fick på distans ordna med annan hämntning samt annan sovadestination för töserna. Min mamma och pappa kunde som tur var hjälpa till.

Töserna sov helt enkelt där natten som gick och morfar lämnade den på dagis/skola i morse. På eftermiddagen fick kära U hämta medan jag fortfarande jobbade (annan krämare på besök som sålde en Configuration Database till oss). När jag kom hem så satt de och åt och hade det så bra.

Resterande två dagar slutar jag tidigare så att jag får hämta töserna. Mina möten är inte så sent på dagen så det löser sig...tur att jag har en förstående arbetsgivare i alla fall!! Jag var inne på jobbet i morse tidigt som fan för att få ihop lite tid som försvinner nästkommande dagar.

Pappan blev sjuk i torsdags och har fortfarande feber, den är tydligen lite mindre men runt 38 i alla fall. Han har varit uppe på över 39 i några dagar. Hostar illa och allt som en influensa kan dra med sig....typ. Farfar känner sig fortfarande hängig, men det hade inte riktigt bestämt sig om det skulle bryta ut...så vi får väl se.

Vi andra lever på hoppet om att inte bli sjuka innan nästa helg då vi ska åka till Stockholm och kolla på Stockholm International Horse Show, en födelsedagspresent till storasyster. Ska bli kul!! Töserna är så spända så klart. Jag har börjar förbereda dem på att ifall vi blir sjuka så kan man inte se hästarna en annan dag. Kan vara bra att ligga ett steg före om det värsta skulle hända.


Summa sumarum är väl att jag är mycket tacksam över att jag har så fina människor i min närhet som kan hjälpa till när det behövs när vardagen ställs på sin kant och ordningen blir till oreda vad gäller vem som ska hämta barnen och var de ska tillbringa natten....Ja mina kära är helt enkelt Bäst i test!!

Önskade att Luna hade samma stöd hos sina föräldrar. Hon skrev nämligen nyss ett motsatsinlägg till detta. Kram på dig Luna!!


Kram till er andra också för den delen.

Veggomamman

Fredag

Äntligen fredag. Veckan har känts lång och helgen kommer väl att rusa förbi som så ofta.

Barnen sover och kära U är på ingång om några timmar. Kvällen är lugn och jag fastnade som alltid vid datorn.

Har beställt en julklapp till kära U som jag hoppas kommer att bli bra. Han är svår att köpa presenter till den mannen.

Sedan jag kom hem från jobbat har vi inte gjort så speciellt mycket. Eller när jag tänker på det så blir det väl lite i alla fall....

Bakat pizza. Idag blev det i ugnen istället för mikron som jag brukar göra. Storasyster ville att vi skulle göra en familjepizza och efersom kära U inte skulle äts så passade det bra. Vi tre tjejer äter ju samma saker på vår pizza. Mamman lägger bara på lite extra där hon ska äta...

Barnen hade tonfisk, oliver, ananas, ost och soltorkade tomater på sin del och jaga lade även till skivade tomater och broccoli utöver det som småtöserna hade.

Det blev som vanligt gott och vi åt ordetligt alla tre idag. Har till och med en matlåda till nästa vecka.

Tre maskiner tvätt samt diskmaskinen har gått under kvällen. Jag har även plockat in den torra tvätten som hängde på torkställningen.


Nu väntar några timmars lugn innan sambon kommer hem från en tjänsteresa till Tjeckien. Han åkte i onsdags och har varit på utbildning i något han säljer på jobbet....fråga inte vad för det har jag glömt.

Kram Veggomamman

Automat

Det har jag inte kört förut. Idag blev premiären.

Hyrbil på jobbet och jag skulle köra den hem idag. Såg inte först att det var en automat men märkte det när jag skulle trycka ner kopplingen som inte fanns.


Fick ringa på min kollega som kom och instruerade mig med vad bokstäverna betyde vid växelspaken.

Jag må säga att det känns märkligt att bromsa in vid rödjus och inte trycka ner kopplingen. Vänsterbenet blir ju helt oanvänt...
Men ett par gånger på vägen hem fick vänsterbenet jobba lite i alla fall. Jag tröck foten i mattan flera gånger utan att träffa på en pedal där nere, haha. Det är inte så lätt att byta till en automatbil.


Kram Veggomamman


Från kraxig till täbbt

Ja igår var jag väldigt hes, Jag var ensam hemma stora delar av dagen och det gjorde gott för halsen.

Inte ett ord sa jag på många många timmar...

Jag var ute och sågade två käpphästar ur en MDF skiva. Hästarna ska sedan målas, fixa öron, borra hål för rundstav så att den går att hålla i och så borde den nog slipas lite så att kanterna inte är så hårda. Ett projekt helt enkelt...det lär väl knappast bli klart till jul även om det vore kul....men men. Jag har ju haft mallen för dessa i över två år så man ska inte arbeta allt för fort inte...

När sågandet med sticksågen var klar gick jag in och slog in alla julklappar som jag köpte i Ullared. Alla de är nu inslagna i fina paket och det känns oerhört fint att ha det klart.

Några tvättar tvätt så klart, men det är ju inte något ovanligt...

Ja, det var gårdagen det. Idag vaknade jag utan att vara hes men istället är jag bra täppt i näsan. Jag sköljer med ljumet saltat vatten vilket gör att jag famtiskt kan andas genom näsan men det låter som att jag är svålsnorig...vilket jag är om jag inte sköljde näsan minst två gågner om dagen.

Idag har vi varit på Rusta och köpt en ljusslinga att sätta i trappen. Vi var också inne på IKEA en supersnabbis. Kära U skulle ha två stora ramar till två rallykort som han ska ge bort och jag köpte en vit kruka. Ja, det var väl nästan allt...två 9 volts batterier och en liten badrumsskrapa blev det också. Annars höl vi fingrarna borta från andra saker.

Imorgon börjar en ny arbetsvecka. Töserna kommer imorgon och det ska bli skönt att få krama på dem igen.

Hur förkylningen fortskrider återstår att se. Just nu är det bara näsan som fylls med snor. Halsen känns inte nämnvärt och feber har jag inte nårga tensenser till alls.

Kram Veggomamman


Så var det ett faktum

Höstens hesa period.

Jag kände av det redan igår, det var dock inte så farligt. Men idag är det mycket värre :-(


Snor har kroppen börjat producera också samt att den även ger i från sig ett antal nysningar under den vakna tiden på dygnet.

Halsont har jag dock klarat mig utan, men jag vet ju att det brukar kommer efter att hesheten gått över.

Det jag hoppas på är att jag ska slippa feber i alla fall. Än så länge finns inga tendenser till att jag skulle drabbas av det.


Kram
Veggomamman

24541

Ja just det, 24541, så många steg blev det på min Ullaredsresa.

Inte illa alls. 17500 steg dag ett och resten dag två. Kan meddela att jag utan tvekan känner av min häl och det är INTE skönt.

Ett annat resultat efter Ullaredsäventyret är att tösernas julklappar är klara. Det som återstår är att slå in dem. Men det ska vara klart innan måndag!! Fatta läget. Deras julklappar är färdiga!! Sååå skönt!!

Lite andra klappar är också klara till våra nära och kära.

Jag har fyllt på förådet med underkläder till töserna så nu kan alla slitna strumpor vika hädan. Ett antal nya trosor blev det också så där går att rensa ut de allra minsta. De får åka till Lettland så att ett annat barn kan få glädje av dem istället.

Jag själv fick några tröjor, både tjockare och tunnare. Strumpor, trosor och bh:s blev det till mina garderog också. Med andra ord en rikigt bra resa med många saker.

Lite mer än 236 artiklar. Med den summan blev jag vinnare av oss fyra som åkte iväg denna gången. Nu är det bara att ladda inför resan i mars/april Då är det dags igen.

Kram veggomamman

Nu är det snart dags...

för höstens resa....om 20 minuter kommer bilen och hämtar upp mig.


Listan är skriven och väskan sparsamt packad...vi sover kvar vid stugan brevid bussparkeringen. 480:- för 4 personer. Det är inte illa. Vi kan dra vagnarna ända in på verandan!! Hahah, är jag galen så säg :-)


Gå in på
Tv5 och kolla på deras nya Tvserie. Första avsnittet finns att kolla på i deras Play bibliotek. Jag skrattade så jag grina när jag såg det och jag försäkrar. Vi är inte, jag poängterar INTE så fanatiska som Rose-Marie.


Kram Veggomamman

hits