Lördag

Natten som gick var lite bättre än de som nyss passerat. Lillasyster sov lugnare och därmed mamman också. Jag har lagt mig hos henne när hon har velat komma till vår säng under kvällen. Det är dättre att en av oss vuxna får sova ordentligt istället för att vi båda ska sova kasst för att lillasyster snörvlar och stökar och bökar på nätterna. Men som sagt, natten som gick var rätt så lugn. Jag har sovit rätt så bra.

Idag har det inte hänt en hel massa heller. Kalaset som skulle bli idag med kära U:s bror,  mor och far samt min bror med sambo uteblev på grund av lilasysters envisa sjuka.

Men som tur var kom min bror med sambo förbi och lämnade två paket som hon fick öppna. Det ena var ett halsband som var magnetiskt som går att variera till ett armband eller ett långt eller kort halsband. Hon fick även en annan present. En som de köpt i Sri Lanka när de var där för fyra år sedan....den har legat och väntat på att storasyster ska bli stor nog att klara av den och nu ansåg de alltså att det var dags. Det var en handgjord snidad bok i trä som innehåller ett lönnfack som bara hon, min bror och hans sambo kan klara av att öppna. Hon fick testa att öppna den medan de var här och hon har lovat att inte visa hur man gör fören hon flyttar hemmifrån. Hon är rätt så stolt över sin träbok (som inte går att bläddra i). Den står i bokhyllan tillsammans med alla andra av hennes böcker och hon vill INTE att vi kollar på den för att försöka lista ut hur man kommer åt lönnfacket. Jag har lovat henne att inte kolla och jag ska inte göra det heller.

Vi var ute och väntade på att de skulle komma. De hade sagt att de skulle dyka upp om ca 20 minuter. Jag jagade på töserna så att de klädde på sig utekläder och när jag ändå gick och väntade så började jag kratta löv.....det visade sig att bror blev försenad så det tog övefr en timme innan de kom och på den tiden han jag nästan kratta HELA gräsmattan. Kära U har flyttat lövhögar upp till skogen medan jag har krattat. Vi är inte helt klara utan ett antal högar ligger kvar där ute och delar av gräsmattan är inte färdigkrattad. Men imorgon ska vi göra klart det hela.

Annars har det varit lugnt idag. Vi har gått i slowmotion inne. Inte mycket har hänt. Töserna har lekt lite här och där. Lite gnabb mellan dem har det varit, men det är väl inte så konstigt när vi varit inne mest hela tiden och i stort sett alla planer för våra fyra lediga dagar tillsammans byttes mot vab för att lillasyster fick feber. Alla planer med lekamrater som skulle komma, födelsedagsfirande av storasyster och annat skoj harblivit inställda och det gör väl vem som helst besviken och lite surprutt.

Bakat pizza har vi i alla fall gjort till lunch och idag blev den nog lite extra god. Vi åt alla rätt så mycket vilket är ett bra betyg på maten.

På kvällen åt vi bakad potatis så idag har verkligen maten varit en riktigt smarrig matdag.

Lillasyster har varit rätt ok hela dagen, men hennes hosta har tagit en ordentlig fart idag, hon hostar ofta och slemmigt. Feber har hon nog inte haft idag, eller i alla fall inte nämnvärt mycket. Framåt kvällen blev hon fort trött så det kan ju vara så att hon fick feber då. Men eftersom det var läggdags så fick hon somna istället för att jag skulle trilskas med örontermometern när hon nästan sov.....

Imorgon hoppas jag att hon är bättre från hosta och att febern helt uteblir....men det får morgondagen utvisa.

Kram Veggomamman

Fredags läget

Idag lite bättre än igår. Lillasyster hade mindre feber vid sängdags än igår och idag har hon inte legat och kollat på Tv på eftermiddagen som hon gjorde igår. Orken har väl inte hundra varit med, men det har varit bättre idag än igår. Slemmigt i halsen fortfarande.

Idag har vi inte gjort så mycket. Töserna badade under förmiddagen. De lekte även med mina gamla suddgummisamling på förmiddagen. På eftermiddagen dammades det i tösernas rum. De hjälpte till och nu är deras hyllor i rätt så bra ordning.

Lunchen blev lasagne, min absoluta favorit. Det var gott och det blev ett antal matlådor som redan är i frysen. Tyvärr så strulade storasyster med maten så efter diskution och möjligheten att äta upp sin mat så valde hon att strunta i det och konsekvensen blev att vi inte gjorde någon tårta till eftermiddagens lilla firande.

Mormor och morfar kom för att fira den nyss blivna 7-åringen. Vi fick bjuda på äppelkaka som fanns i frysen istället. Det smakade gott även om det var rätt så långt från den chokladtårta som storasyster hade kollat ut i tårtboken vi har.

I present fick hon en helg i Stockholm med besök hos två kusiner med övernattning där samt en biljett till Stockholm International Horse Show. Detta ska hon åka på tillsammans med sin lillasyster, mamma och mormor. Det kommer att bli en kanon helg som de kommer att prata om länge tror jag. Hon fick också två böker som handlar om rymden och stjärnor. Vi har inte läst dem helt ännu så jag återkommer möjligen om dem en annan gång.


Av oss fick hon idag en anslagstavla, hjärthäftstift till den samt ett set med pärlor samt modeller för hur man kan göra stjärntecken av dessa pärlor. Kvällen slutade med att vi alla satt och pärlade i köket innan mormor och morfar åkte hem. I måndags fick hon ju även några presenter så allt som allt tror jag att hon är rätt så nöjd. Imorgon blir det vuxenkalas nummer två och då kommer mera paket...


Kram Veggomamman

Sjukläget

Jag kan bara meddela att det är skittrist att vara hemma. Speciellt när barnen är hängiga och nästan alla mina planer för dessa dagar helt gått i stöpet.

Imorgon blir det ett minikals med mormor och morfar i alla fall. Men hur lördagens kalas blir är högst osäkert. Kära U:s föräldrar vill inte komma om töserna är dåliga. De vill inte bli smittade av något...jag tror inte att lillasyster kryat på sig så pass att hon kan nämnas som frisk på lördag. Hur min bror med sambo tänker vet jag inte. Får ringa dem imorgon och fråga...

Båda töserna sov ca 11 timmar natten som gick. Lilltösen var rätt så piggelin på förmiddagen. Men framåt eftermiddagen smög sig febern på och hon låg i soffan och kollade på tv. Båda tjejerna är hesa och slemmiga i halsen. Inte jättemycket hosta, men slem så det räcker. Det hörs när de andas att det är slemmigt. Lite snoriga har de också blivit.

Jag har idag i alla fall fått tvättat 4 maskiner tvätt, burit upp lite grejer till svinstian, lagat lite kläder och lagt upp ett par byxor till svärmor och målat en bricka. Vad morgondagens små aktiviteter blir hemma vet jag inte...baka en tårta och göra lasagne...men det räcker inte för att jag ska känna mig nöjd med dagen....återstår att se hur morgondagen blir....

Kram Veggomamman

Sjukstuga

Är det inte typiskt?

Jag har lagt in om semester resten av veckan och då ska givetvis febern komma. Lillasyster har, under dagen hemma hos morfar, blivit krasslig. Feber, ont i halsen och slemmig i halsen. Hon har sovit en stund under dagen idag och då är hon verkligen inte friskt. De var på höstmarknad i en stad nära mormor och morfar, men hon frös så de åkte hem innan de kollat klart.

Hon sover nu sedan ett par timmar tillbaka. Storasyster är lite hes så möjligen är det något på G även där...

Lekdaten imorgon är inställd och de två kalasen på fredag och lördag kan hänga lite löst....bara att vänta och avakta hur febern fortskrider. Mina semesterdagar blir utbytta mot vabdagar istället....har redan meddelat jobbet.

Kram Veggomamman

Om att få välja

Igår när töserna km till mig från pappa veckan så skulle vi ju fira storasyster lite på kvällen. Jag hade lovat henne att hon skulle få välja precis vad hon ville från kondiset som vi skulle ta med hem och äta efter maten. Det enda jag sagt till henne var att hon inte fick välja en tårta eller en tårtbit. Annars var valet helt hennes.

Det var lite kö så hon kunde verkligen stå där och fundera innan det blev vår tur. I mina ögon fanns det en massa smaskens att välja på.


Valet föll på några hästkoliknande kakor där varje ände var doppad i choklad. När jag kom närmare kakan så såg jag att de satt ihop två och två och jag frågade då vad som var emellan kakorna. Aprikoskräm blev svaret och då ändrade sig storasyster helt och valde istället....en negerboll. Fatta, av så mycket gott som fanns så väljer hon en sådan som vi kan göra drösvis av hemma (vilket vi i och för sig sällan gör men i alla fall) Ja, det är märkligt det där med att välja helt fritt.

Min teori är att hon blev lite stressad när hon hörde att det var akrikoskräm i och det tyckte inte hon lät gott. Bakom oss stod även en stor gubbe och frustade och visade klart och tydligt att han inte var på humör med en långdragen grej när storasyster skulle välja kaka att ta med hem. Detta kände nog storasyster och därför hoppade hon på ett val som var väl känt för henne.

Nåja, vi fikade med hennes val av fika samt lite bullar som de bakat hos farmor och farfar eftersom töserna spenderat dagen där istället för att vara på dagis och frita. Återkommer med bilder från vår fantastiska firarmiddag med tillhörande fika.

Om det hade varit jag som fått chansen att välja fritt från kondisdisken hade jag varlt en biskvi av något slag, mest sannolikt en chokladvariant....det eller en araksboll. De är mina absoluta favoriter. Vaniljbulle är inte heller fel men de andra två är bättre. Vad hade du varlt från kondisdisken?? Berätta!

Kram Veggomamman

Grattis

Grattis min kära dotter.


Idag är en stor dag, storasyster fyller år.
Pappa har äran att få fira den riktiga dagen med dig.
Imorgon firar vi hemma hos mamma.
Samt på både fredag och lördag nästa vecka...


Jag älska dig så min kära prinsessa!!

Kram Mamma

75 minuter

Två killar, hälsa, in och av med skor, fylla hinkarna med vatten.

Ta bort det mittersta fönsteret av tre och sedan tvätta alla rutorna. Det borttagna fönstret tvättades ståendes på golvet. Hänga tillbaka fönstret, torka ner färgflagor på golvet.

Detta upprepades sedan vid alla fönster. Det enkla i badrummet här uppe behövde också tas bort för att komma åt på utsidan eftersom dubbelglasningen ställde till problem,

På 75 minuter tvättades så alla våra fönster i en flygande fläng av dessa killar.

När de var klara sa ena kille att jag nu viste hur man tvättar fönster. Varpå jag svarade knivskarp: Japp, man ringer ditt telefnnummer så komemr ni hit igen :-)

300 pix kostade arbetsinsanten vilket det helt klart var värt!!


Nu återstår bara att duscha av blommor, dammsuga bort alla fägflagor som blev och så ställa tillbaka blommor, lampor och grejer. Stryka de nytvättade gardinerna och få dem på plats så är i alla fall våra fönster finast i krokarna.


Kram Veggomamman

Klädbytardag

Hästens klädbytardag i det lilla yttepytte samhället lite utanför stan pågår för fullt. Jag var där och hängde på låset klockan tio i förmiddags.

Hem kom jag med två papperspåsar med kläder. Inte alls så mycket som jag skulle kunna ha köpt, men eftersom det finns rätt så gott om kläder just nu så fick jag stoppa mig vad gäller tunna tröjor. Det fick inte bli några mängder av sådana idag.

Nej, istället blev den en för stor overall till storasyster, ett antal tjocktröjor till samma tös och så lite annat smått och gott. Mest till storasyster men Lillasyster fick också lite fina grejer. Lillasyster ärver ju av sin syrra plus av min kompis C:s dotter A.

Allt som allt 19 plagg för endast 320:-. Då var det tre plagg som kostade sammanslagt 130:- så de andra kostade inte många kronor styck. Klädfynd till barnen är kul!! Nu hoppas jag att fynden ska bli till belåtenhet när de kommer på måndag.


Till våren så är klädbytardagen en jämn vecka och då ska töserna följa med så de kan få botaniera själva bland klädhögarna. För 100:- kan de få en hel del kläder. Det ska bli kul!!


Kram Veggomamman

Min häl

Den har jag ju skrivit om tidigare. Den gör fortfarande ont och det bekymrar mig rätt så mycket.
Jag var hos min kära Naprapat i förra veckan och han kände på hälen och kunde konstatera att det INTE har blivit en hälsporre ännu utan att det bara är inflamerat i senfästet i hälen.
Han klämde och grejade. Masserade vaden vilket gjorde så in i skogen ont att det var på gränsen att han fått sig en rejäl spark i magen när jag låg där. Han knäckte och grejade med foten och drog grejer till rätta i fot, men och höft för att släppa på eventuella spänningar. Jag fick även hjälp med axlar och nacke. Det som jag brukar gå till honom för cirka en gång i månaden....

Han sa att det kan gå att stoppa det hela genom att stretcha vaden ordentligt flera gånger om dagen. Byta skor och använda mina ilägg till skorna.
Sedan jag var där så har hälen blivit lite bättre. Det gör inte lika ont och jag stretchar vaden minst tre gånger om dagen. Har bytt skor och använder alltid mina hålfotsilägg i alla skor jag använder. Detta har ställt till en del problem då mina höstskor inte rymmer mina ilägg. Jag får nu gå omkring i ett par mockatennisskor, vilket i och för sig inte är för kallt, men de blir ju så fula och dana av det regninga och våta ute vilket inte är så kul. Men det är inte mycket att göra åt, ont i hälen vill jag inte ha och jag vill absolut INTE få en hälsporre. Det gör tydligen ännu ondare än när det är inflamerat och tar ännu längre innan det går över, om det nu går över av sig självt....

Kram Veggomamman

Runt fönstren

Ikväll har vi plockat undan alla blommor, gardiner och annat fint som vi har i våra fönster. När det var gjort så dammsögs det runt fönstren och elementet och efter det våttorkades det hela.
Gardinerna har tvättats och hänger nu på tork.

Vadan detta pådrag runt fönstren kan ni undra. Jo, på lördag kommer en kille hit för att tvätta alla våra fönster och eftersom kvällarna resten av veckan är lite bokade så var det bäst att börja i tid om det skulle bli klart. Två fönster återstår sedan är allt klart i väntan på fönstertvätt.

Att tvätta fönster är inte något som tillhör vanligheten. Ska ärligt talat meddela att jag inte tvättat dem en enda gång sedan jag flyttade in här för två år sedan. Jag är inte bra på att tvätta dem och alltid blir det randigt och fult och därför har jag helt enkelt struntat i det totalt. Vi får väl se om killen som kommer kan detta bättre (vilket jag antar då det är hans yrke).

Återkommer med rapport hur det blev och hur lång tid det tog.

Kram Veggomamman

Söndagsrapport

Idag sov vi alla längre än igår. Halv sju innan lillasyster vaknade. Hon hade tydligen kommit till vår säng under natten....något som jag märkte först ett bra tag efter att hon kommit.

Idag har vi varit ute en hel del. Hela förmiddagen. Vi har flyttat upp alla trädgrådsmöbler, vyklar, grillar och andra sommargrejer i svinstian så nu är det bra fullt där uppe i ena utrymmet. Snöskovlarna fick följa med ner till garaget.

Medan jag tog hand om lövhögarna från igår så satte kära U ner lite snökäppar på lämpliga platser ute. Halva rondellen är nu uppmärkt och lite på ena sidan av vägen har fått sig några pinnar så att snöplogaren ska veta var vägen går. Vi väntar nu med spänning och glädje på snön.....

Det blev ju en del lövhögar igår så vi hjälptes åt alla fyra med att kratta upp högarna. Snöskovlarna visade sig vara riktigt bra verktyg till att få upp löven i skottkärran. Jag tror det var minst 20 vändor innan alla högarna var borta, och då har vi halva gräsmattan kvar...plus allt som sitter kvar på träna.

Storasyster cyklade och kära U gick till brevlådan för att hämta lördagstidningen. Jag och lillasyster tejpade upp en ny tätningslist runt ytterdörren medan de var borta.

Några vårlökar hittade ner i jorden också innan vi gick in.


Inne lagade vi mat, potatisgratäng. Ohh så gott, tyckte vi vuxna i alla fall. Från de små blev det en hel massa klagomål....den minsta åt till slut men den stora struntade i gratängen. Bara sojabullar och gränsaker slank ner idag...det var länge sedan hon strulade så mycket vi maten som hon gjorde idag. Detta trots att det fanns lite godis att mumsa på om man åt upp sin portion med mat. Nåja.

Efter maten blev det städa sina rum tid. Det slutade med att jag och kära U låg i lillasysters säng och slumrade medan hon plockade. Storasyster satt och surade i sitt rum...tills lillasyster sa att hon somnat. Jag gick då upp och väckte henne. Hon hade nog knappt somnat som tur var. När rummen var klara flög det i dem en märklig vilja att damma hyllan i lekrummet. Så de fick varsin dammtrasa och började nerifrån och upp att damma alla hyllplanen. Jag hade inte alls lust, men eftersom de var så envisa och ville var det bara att hänga på. De var så duktiga och gjorde hela hyllan förutaom översta. De fick också kolla igenom sina lådor med sparade täckningar. Lillasyster uppskattade det inte alls lika mkt som storasyster. Hon kollade verkligen på alla teckningar och mindes en del av dem. Hon tyckte det var kul.

När det var klart så blev det en sväng ner i badkaret. Där satt de säkert en timme. Det är verkligen en uppskattad plats att få leka i badkaret. De skulle kunna sitta bra mycket längre.

Kvällsmat och sedan blåda hår och borsta tänder. Idag fick de en varsin saga i sina egna sänger. Jag läste för storasyster och kära U för lillasyster. När de är lite för trötta brukar vi göra så för att läggnignen inte ska bli för långdragen och de ska bli griniga. Lillasyser somnade snabbt och storasyster somnade också utan någa problem.

Ja, det har varit en bra dag även idag. Vi har fått mycket gjort och jag har inte satt min fot utanför tomten sedan i fredags när jag hämtat töserna från dagis/frita. Det är rätt så skönt att ha en hemmahelg. Det var länge sedan som det hände. Kände att det verkligen var vad kroppen längtade efter!!!


Kram Veggomamman

Lördagsrapport

Nu är helgen snart slut och den har varit rätt så skön med allehanda aktiviteter hemmavid.

Den enda av oss som varit utanför tomtgräns är kära U som var ute på rally hela lördagen. Från 05:20 till 19:10. Där kan man inte snacka somvmorgon....vilket i och för sig inte vi andra fick heller. En tös vaknade 06:20 och den andra 06:40. Mamman hade satt klockan på 7:30 och hade inte planer på att kliva upp mycket tidigare. Jag lyckades muta barnen med barnkanalen nästan tills min klocka ringde...

Då när den ringde var det inte läge att säga att jag ville ligga ännu länre. Nej, upp och göra sig iordning och göra frulla. Då var töserna hungriga så de åt en hel massa.

Vid halvtio kom min vän C med sina barn för att tillbringa dagen här hos oss. De satte gensat igång med att leka med lego, dinosaurielandet och riddarborgen. De lekte på så bra och satt i lekrummet här uppe hela tiden. Jag och C kunde sitte i vår ensamhet i köket och prata. Vilket var länge sedan vi gjorde. In i mellan bjöd vi på lite fruktstund, lunch och äpelkakefika men så fort maten ätits upp försvann barnen som pilar.


Dagens lunch blev en Skaldjurslasagne hämtat från
Tasteline

Storasyster och A var ute en kortis. Sista studsen på studsmattan blev deras aktivitet.

När klockan blev halvtre så for de hem och då ville mina töser vara ute så vi gick ut och grejade lite. Vi plockade ner själva studset i mattan och packade inte den delen i svinstian för vinterförvaring. Räfsorna kom fram och vi krattade en hel massa högar med löv. Det blir fint, men eftersom alla löv inte släppt ännu så kommer vi att behöva göra om det hela en gång till. Vi var nog ute lite mer än 1 timme och detta trost att det kom lite regn. Det var rätt så skönt att få lite frisk luft.

Inne igen lektes det lite och mamman fixade hamburgare till kvällsmat. Populärt så klart!

De somnade rätt så snart när de väl lade sig och jag tror allt att de hade en riktigt bra dag.

Kram Veggomamman

Trött

Det är vad jag känner mig konstant just nu. Mörkret tränger på. Det är becksvart när klockan ringer och det mörknar fort när jag kommit hem. Även om dagarna ute har varit riktigt fina den senaste tiden så tar mörkret mycket.


Kvällarna rusar iväg och tröttheten tränger på tidigare och tidigare. Behovet av sömn är markant högre nu än för bara några månader sedan. Jag har dock insett att det bara är att böja sig för sömnbehovet och vika in hovarna och krypa in under täcket. Kroppen behöver sömnen så varför trotsa ett sådant behov?

Peppar peppar har vi varit friska läääänge nu. Kommer inte ens ihåg när jag hade en vab dag sist. I våras kanske. Det är bra!! På jobbet börjar det bli fler och fler som är eller har varit sjuka. Det snörvlas och hostas lite här och var i korridoren på jobbet. Jag bara hoppas att det dröjer innan det är dags för mig eller töserna att insjukna i förkylning eller svinis.Kram Veggomamman

Smickrad

Idag när jag åkte hem med bussen så betalade jag med mitt kontantkort. Chauffören frågade mig om jag skulle åka på vuxenbiljett eller ungdomsbiljett.

Det glädjer mig bra länge att jag skulle kunnat åka på en biljett som är upp till 26 år. Med andra ord ser jag alltså ut att vara hela 12 år yngre än vad jag i verkligheten är. Det känns faktiskt rätt så skoj :-)


Kram Veggomamman

Solros

Äntligen har en av våra solroser lite så smått börjat blomma. Sent som attans och jag fattar inte att den klarat frosten som varit.
Nästa vår ska vi sätta fler solrosor och även se till att ge dem lite bättre jord än vad årets fick.

Förra helgen planterade vi en hel massa vårlökar. Tror vi köpte nästan 200 och de flesta är redan planterade. Tyvärr kunde vi inte få ner alla för planteringsjorden tog slut. Det kommer att bli fint i vår/sommar när allt kommer upp.

Veggomamman

Mikaeli fest

Riddar Göran med sitt svärd
vid sin vänstra sida.
Rider ut i vida värld
för att mot draken strida
Vit är hans häst
guldgul hans väst.
Riddar Göran med sitt svärd
vid sin vänstra sida.

Denna dikt läste ettorna under invigningscermonin till Mikaelifirandet på storasysters skola. Det var en ruskigt väder med regn och blåst men vad gjorde det? Regnkläder på så gick det att  vara ute.


Töserna red på både ponny och stor riddarhäst. Vi fikade med tårtbuffé och sålde bakverk, sylt och annat gott. Hur myclet stålar som föräldraföreningen fick in är för mig okänt, men det var en rätt så trevlig tillställning trots att vädret inte var så pass att marknaden kunde bedrivas utomhus.


Klass fem hade ett teaterspel med historien om Riddar Göran och den elaka draken.

Eftersom mormor jobbade och jag lånat morfars bil så åkte vi och hämtade morfar så att han kunde få vara med på festen. Jag tror att han tyckte det var lite småkul att få se hur det såg ut inne i klassrummet där storasyster är om dagarna.

Kram Veggomamman


Är jag trög...eller?

I sommras när jag var ute och sprang i Sunne på vår spasemester så fick jag oerhört ont i någon nerv i skinkan så att jag knapt kunde lyfta vänster benet. Det satt i flera veckor och kom och gick så jag viste inte när det skulle göra ont och benet skulle kännas oerhört tungt.

Mina förra joggingskor har givit mig blåsor på sidan av båda främre trampdynorna. Irriternade, men jag har sprungit i alla fall och bara kört med plåster och tunna yllestrumpor för att härda ut. Men till sist gick det inte längre så jag köpte nya joggingskor för några veckor sedan. Jättesköna och nu är tanken att jag ska ta tag i joggandet igen efter ett låååångt uppehåll.


I ett par veckor har jag dock haft en smärta i vänster häl som möjligen skulle kunna vara hälsporre. Jag har därför bytt skor och börjat använda mina hålfotsinlägg och rejäla skor för att slita på foten på ett annat sätt än jag gjort under sommaren då jag knallat omkring med rätt hårda sandaletter. Hemma går jag i mina gamla jobbarskor och på jobbet har jag således de nya  jobbartofflorna. Allt för att inte behöva gå i strumporna och låta hälen få det lite mjukare och stabilare. Hälen har blivit mycket bättre och det har inte alls gjort speciellt ont mer än de fösta stegen på morgonen.


I veckan skulle töserna cykla till min bror med sambo för att lämna en kalasinbjudan och eftersom det är lite uppför både dit och hem och lillasyster behöver hjälp i backarna så valde jag att springa brevid istället för att cykla. Det lir svårt att putta henne när man själv har cykeln. Väl hemma efter de dryga 2 kilometrarna så värker hälen så pass att det till och med gör ont när jag ligger ner och inte står på hälen. Varje steg jag tar är smärtsamt och jag ängrar sååå bittert att jag valde att springa den där dagen tidigare i veckan.


Nu har jag möjligen kommit fram till en insikt. Är det verkligen meningen att jag ska börja jogga igen? Dessa tre ovanstående motgångar är väl egentligen ett rätt så klart och entydigt svar på att jag INTE ska göra det. Men likväl så är jag trög nog att jag vill ut och springa i mina nya fina och snygga elvahundrakornors joggingskor!!

Vad ska jag annars göra för att försöka få någon som helt motion?

Cykla är kul, det skulle jag gärna göra, men jag har bara en oväxlad gammal kärringcykel så det är inte helt optimalt. Någon motionscykel har vi inte och platsen för en finns knappt. Var skulle den stå menar jag?? Simma skulle jag kankse kunna göra, om jag inte får ont i mina handledet av vattenmotståndet när jag simmar....vilket skulle visa sig efter någa gångers simmande. Det är väl inte det största problemet. Nej, det största problemet är att min lilla stad enbart har ett friluftsbad och det är så klart inte öppet nu. Jag måsta alltså åka till annan kommun för att simma, det skulle med andra ord aldrig bli av att göra det om det innebär en bilresa på 20 minuter innan...
Det känns alltså som att träning just nu är inne i ett klassiskt moment 22 hjul.....där jag själv bara sitter i mitten och konstaterar att motionen uteblir :-(

Nårga tips??

Kram Veggomamman

Inte viste jag...


...att det kunde vara så svårt att tvätta händerna att man från WHO (World Healt Organisation) måste låta göra den bildserie över hur man ska göra. En sak är i alla fall säker, så här noga är då inte jag när jag tvättar mina händer. Hur är det för er?


Här kommer bildtexterna. Läs och lär!

Duration of the entire procedure: 40-60 seconds
 • Wet hands with water
 • Apply enough soap to cover all hand surfaces
 • Rub hands palm to palm
 • Right palm over left dorsum with interfaced fingers and vice versa
 • Palm to palm with fingers interfaced
 • Backs of fingers to opposing palms with fingers interlocked
 • Rotational rubbing of left thumb clasped int right palm and vice versa
 • Rotational rubbing, backwards and forwards with clasped fingers of righthand in left palm and vice versa
 • Rinse hands with water
 • Dry hands thoroughly with a single use towel
 • Use towel to turn off faucet
 • Your hand are now safe

Hittade denna bild inne på en toalett i en kyrkobyggnad, församlingshem, i Helsingborg förra helgen då jag var där på dopkaffe.

Kram Veggomamman

Gjädjespridare

Han står lutad mot en vitkalkad mut utmed stora vägen och hänger där så lojt med en flaska i handen och en cigg i mungipan.En fantastiskt bra och frän dekoration av de som äger huset bakom nuren. En riktig tiopoängare!! Ett tevligt inslag som jag ser varje morgon och eftermiddag. Och vet ni, den har fått stå helt i fred. Ingen har ännu varit och sparkat sönder den. Kan det vara så att de där fräna som så ofta ska sparka på allt också uppskattar denna filur. Eller bor en av sparkarna bakom muren så ingen vågar förstöra den?

Hur det än är så blir jag glad övet att se den varje dag!!

Kram Veggomamman


Friluftsteater

I somras var jag och töserna på en helt fantastisk teater. Vi hade fått biljetterna av svärmor och svärfar. Innan vi åkte till teatern var vi där och fikade. Jag trode den skulle vara i kanske 45 minuter. Men ack så fel ajg fick när jag fick veta att den skulle hålla på i två timmar.

Insåg att jag inte hade med mig något att smaska på så innan det hela drog igång blev det en isglass för at få upp sockertoppen i max. I paus lyckades jag få köpa enbart korvbröd som töserna kunde smaska på...fyllt med ketchup. Lillasyster blev lite uttråkad mot slutet, men annars gick det bara sååå bra.
Det var en mycket bra föreställning. Ronja Rövardotter.

Mycket musik och sång. Liv och rörelse på hela den stora utescenen. Rökeffekter och rinnande vatten. I stort sett hela boken lyckades de skildra om man bortser från att det inte var med några djur. Annars han de med helvetesgaper, vildvittror, grådvärgar och rumpnissar. Forsen och björngrottan.....

Ja jag var MYCKET imponerad över föreställningen och kommer garanterat att komma tillbaka till denna friluftsteater igen. Nästa gång med fikakorg, något mjukt att sitta på och jag ska boka biljetter tidigt så att vi även då kommer att få sitta på första raden.


TACK kära svärmor och svärfar för en riktigt bra och trevlig sommarpresent!!!!


Kram veggomamman

hits