Helgrapport

Helgen har varit mycket behaglig och vi har fått gjort en hel del utan att stressa alls...skönt!!

Igår lyckades vi klippa gräsmattan samt trimma nästan allt och lite till...kära U fick igång trimmern till slut...vet inte varför jag inte lyckades första gången. Fick dock byta lina tre gånger och då kunde jag starta den utan problem.
Kära U har fått en bensindriven klippare av sina föäldrar så den klippte han med medan jag trimmade...vi gick där med varsitt par hörselskydd i trädgården och klafsade i den våta gräsmattan.

Det var även en träff med alla 6-års barn och dess föräldrar med nya 6-årsfröken. Eller nya och nya. Han har varit där länge men är ny för dessa barn i den lokalen. Det var lite småtrevligt och vi fick lite info om hur det kommer att bli i höst.

Hemma igen så åkte vi nästan omgående till stan för att veckohandla handla mat. Väl hemma igen eldades grillen på och vi gjorde mat. Det böev potatisgratäng och så grillade kära U kött till sig och jag festade på en liten bit Hälleflundra. Dyr som oxfilé men ack såååå god. Den var vekligen en höjdare. Passade väl inte världsbäst med potatisgratäng men men...gott var det i alla fall och det skulle jag gott kunna äta ofta om det inte vore så svindyrt.

Jag har även under helgen då jag suttit vid datorn börjat med att konvertera alla våra barnljudböcker som jag kopierat från bibban från ogg filer till MP3 filer. Ett jobb som tar tid men som får jobba på bakom medan jag gör annat på datorn. Fråga inte varför jag valde att kopiera ner dem som .ogg filer frön början. Det var dumt, för då går de inte att lyssna på i en MP3 spelare eller bränna ner och nyttja på annat ställe än på storasysters dator som hon har för att endast lyssna på ljudbok innan hon somnar.

Idag har vi varit ute och rensat en massa ogräs. Vi har en bergknalle där det även växer lite blommor men som allt som oftast blir full med långt gräs och idag har vi alltså repat allt detta gräs så att det ser finare ut. Lite sly har vi också förpasst till bättre plats. Lite andra rabatter har också rensats....
En tripp till svärmor och svärfar har vi klarat av med fika och lite prat. Vi hade planer på att ta hem ett gammalt symaskinsbord samt några mera look a like Grythyttan stolar men det sket sig totalt då inget gick in i kära U:s BMW firmabil....grr. Det hade varit bra att få hem grejerna men det får bli med annan bil en annan dag helt enkelt.
Efer fikat var vi in en snabbis på IKEA och köpte isglass behållare så att jag kan göra juice i råsaftcentrifugen och sedan frysa in den som isglass....smart va :-)
En fantastiskk god glass blev det också inne i centrum trots att vi rdanfikat gott hos svärmor och svärfar med bulle, kex och så rbarberpaj med vaniljglass. En riktigt onyttig dag med andra ord..men ack sååå gott med glass. De har verkligen den godaste glassen jag ätit!!!


Idag till kvällsmat har vi grillat lite korv...och suttit ute i våra fina nya trädgårdsmöbler :-) Härligt!!
Kram Veggomamman

Var är värmen och solen??

Jag brukar inte vara den som frågar efter värme och sol...men nu börjar jag bli lite less på blåst, regn och moln.

Gräset växer fast solen inte är framme, gräsmattan är genomsur och det blir bara jobbigare att inse att den behöver klippas omgående fast det är genomsurt där ute.... trimmern skulle verkligen behöva dras igång för att snygga till lite...sist fick jag inte igång den. Hoppas den hoppar igång nästa gång jag försöker.

Våra små fröprojekt hastar inte i rabatterna där ute precis. Fröna väntar nog på solen och värmen....någon har ätir upp de yttepytte små gröna salladspladen som kom...måste så nya men påsen är slut så en ny påse plocksallad måste köpas.

Sammanfattningsvis önskas sol och värme, att fröna gror och att trimmer och gräsklipparen gick av sig själva och gjorde fint där ute.

Nästa fredag är det barnkalas för lillasysters kompisar här hemma. Vi ska vara ute och leka samt grilla korv. Då beställer jag härmed fint sommarväder, klippt gräsmatta samt en matta som torkat upp rejält. Att trimmern fungerar så även den fått dansa runt lite och gjort fint.

Kram Veggomamman


Har fyllt år...

Firade mig i fredags kväll, några dagar i förväg, med svärmor och svärfar mina föräldrar och min bror med sambo. Kära U:s bror kunde tyvärr inte komma med. Töserna var självklart också här.

Vi bjöd på kokt ris, lax i ugnen med ett täcke av färskoströra med kräftstjärtar. Till detta serverades en saffransås och kokt broccoli.

Fika efter blev en rabarberkaka och vaniljsås. Som kakor föll jag för reklamen och köpte Ballerinas kladdkaka kaka.

Maten var underbart god!! Och jag fick massor av presenter....


Mina drömmar blev sanna!! Svärmor och svärfar visade sig sitta på en skatt!! 4 stolar och ett runt bord blev mitt. Det är visseligen inte ett par äkta Grythyttan, men det struntar jag i. Dessa är minst lika sköna att sitta och gunga i och med lite omvårdnad kommer de att bli riktigt fina. Bordet utmed husväggen hade kastats av en granne men det tog jag hand om...det är skraltigt och rostigt, men det gör sig fint på vår uteplats som avsällningsbord när vi ska grilla eller äta ute i sommar.


Mina föräldrar brukar alltid komma med en blomma. I år fick jag en jordgubbsampel som sägs ge jordgubbar hela sommaren. Vi har ätit några stycker röda....mums!!! Nu måsta jag bara se till att komma ihåg att vattna den ofta!Här är restan av alla presenter.
  • Svärmor och svärfar kom med ytterligare ett paket. En hink innehållandes en råsaftcentrifug. Nu kan vi göra juice av en hel massa smaskens. Jag gillar starkt morotsjuicen...men det är jag ensam om i familjen än så länge. De adnra tre gillade äpplejuicen klart mera.
  • Mamma och pappa kom med två kuvert. Det ena innehållandes pengar till kläder jag ska köpa på min favvobutik här i vår lilla håla. Det andra kuvertet innehåll en inbjudan till en happening i Globen den 28/8 då Kommunal firar 100 år. Vi ska lyssna på Caroline av Ugglas, Lena Philipsson, Louise Hoffsten, Magnus Carlsson, Martin Stenmask, Nour El-Refai, Takida, Timbuktu och Viktoria Maggio. Det är en happening som min mamma fixat biljetter till och vi är fyra av Ullaredsgänget som ska åka.
  • Min bror med sambo hade köpt ett presentkort på min favvoklädaffär....det kliar i fingrarna jag vill åka dit och kolla nu!!!
  • Storasyster hade köpt den svarta slickepotten, den vita husljuslyktan med det oranga ljuset samt två lock (ej med på bild) till två av mina Margaretha skålar.
  • Lillasyster hade köpt den röda hålsleven och de två gröna ljuslyktebollarna
  • Min kära U kom på självaste födelsedagen (igår) med ett tungt paket innehållandes tre små takpannebitar som kammouflage och så ett papper med hans avritade fot och texten Aqua Detox. Vilket innebär att jag fick en sådan kur för att rensa min kropp på tungmetaller och annat slagg. Återkommer med rapport om hur den kuren blir när jag genomför den.
  • Av min kompis C med familj fick jag ett paket överlämnat när jag var på scoutavslutningen igår kväll. Det paketet visade sig innehålla en mat termos. Rikigt bra då vi inte har någon och det ibland skulle vara bra att kunna ta med lite varm mat på en utflyckt eller picknick.
Fatta hur mycket paket som kom på denna lilla rätt så obetydliga 39-års dag. Hur kommer det då bli nästa år då det smäller högre och jag tickar in på 40..ujujujujujujjjjj

Kära U hade igår kväll när jag kom hem från scouterna fixat lite räkor, pannriche, vitt vin och så några små pajbitar som vi satt och åt på resten av kvällen. Så smaskigt. Jag gillar verkligen räkor.

TACK så jättemycket hela bunten för mycket fina och bra presenter!!!


Kram
Veggomamman

Fötter

Jag är så in i skogen trött på mina egna fötter att jag blir galen och arg på att bara tänka på dem. Har ju drabbats av hälsporre i vänster häl sedan förra sommaren och trots att jag behandlat den med ShockWawe behandling sedan i december så har den inte försvunnit. Ok, det har blivit mycket mycket bättre, men den är inte borta och jag får ont om jag gör någt mer än går till och från bussen...springa ska vi inte tala om..ajajajjj.

Jag frågade sjukgymnasten som behandlar mig med ShockWawe om det var vanligt att komma 7 gånger och då sa han att det var mycket mycket ovanligt. Tack för den kände jag då...alltid trevligt att var ovanlig...men frågan är om jag inte hade kunnat avstå i just detta fallet.

Jag har börjat inse lite mot min vilja att detta kommer att dra ut på tiden väldigt länge och att tanken på ett par nätta snygga svala sommarsandler är vad mina fötter INTE kommer att få njuta av denna sommar. Det känns oerhört bittert att inte få låta fossingarna få fladdra fritt i sandalerna i sommarvärmen. Än mindre då gå barfota några längre sträckor eller bara skrota runt i träskorna på tomten.

förra veckan var jag hos en butik som säljer riktigt bra skor och som tillverkar ortopediska skoinlägg med datorscanning av fötterna. Han jag va hos pratade om fötter som en annan kan prata om till exempel något gott man ätit på restaurang eller om en fantastisk god glass från ett av de bästa ställena som finns...
Jag var där en timme och på den tiden kollades mina fotavtryck på en glasskiva. De avtrycken är exemplariska på alla sätt. Vilket i och för sig var kul att höra, men det hade känts bättre att höra att det var ngt fel när jag liksom har ont...men så var alltså inte fallet. Jag fick gå på ett löpband medan det filmades hur jag satte ner mina fötter. Det som han då såg var inte heller galet på något sätt. Jag sätter inte ner fötterna snett eller knasigt utan det var nästan helt kanon även det. Hmm, attans liksom.

Med andra ord så hade jag inte haft den lilla detaljen hälsporre hade han nog inte rekomenderat mig några ilägg till skorna. Men nu så blev det så att han scannade av fötterna och jag köpte även ett par mjuka sulor som han preppade lite för att passa min fot och mina valv. Jag hade på mig mina, för säsongen, nya ursnygga röda dojor.
Men se de tyckte han inte att jag skulle använda. Nej, det är joggingskor med dämpning som gäller i framtiden. Hur länge är okänt. Jag köpte ett par nya joggingskor i höstas eftersom jag hade som plan att jag skulle börja springa eller powerwalka, men då hälen hade börjat krångla så blev det bara inköp av skor men inget mer...jag trode ju att det skulle gå över fort...

Så nu går jag med mina nya svarta, i och för sig rätt så snygga, joggingskor med mjuka sulor. Mina andra inlägg är klara om lite mer än en vecka. Då ska jag träna att gå med dem en timme om dagen och med en invänjingsperiod på 4-6 veckor innan fötter och kropp vant sig. Förvisso är de rätt så snygga för att vara ett par joggingskor, men då det är just ett par JOGGINGSKOR så känns det helruttet att behöva gå med dem hela sommaren med fötter som lär koka av värme. Jag tycke inte att joggingskor riktigt passar sig till alla plagg så det lär bli spännan de att ha kjol med joggingskor....vilket jag INTE tycker passar. På jobbet säger de att det vist går, men jag känner mig tveksam....Men å andra sidan så vad ska jag gära. Killen som gjorde undersökningen sa något fyndigt. All medicin har biverkningar. Denna biverkningen är att jag måste har joggingskor på fötterna.....hmmm.

Ja, följetången om mina jävla fötter lär fortsätta...imorgon är det dags för en tur till Shock Wawe behandlingen i en annan stad en bra bit bort....måtte den göra under denna åttonde gången.

Kram Veggomamman


Lillasyster är stolt!!

I måndags när hon åt rå morot kom hon och sa att det gjorde ont i en tand. Jag såg att det blödde lite och så kände jag på den och kunde konstatera att den blivit lös.

Hon blev stolt som en tupp och vickade på den en hel massa, åt mera morot och andra hårda saker så den är bra lös nu. Om hon fortsätter att vicka kan den nog tappas i veckan om vi har tur.

Hon ringde omgående till pappa och berättade, ringde sedan till morfar och berättade och ville även ringa till kära U men då han var på intågadne bara minuten senare hindrade jag henne...

Hon har verkligen väntat på denna dag. Jag har frågat henne varje vecka om det blivit någon lös tand men hon har bara konstaterat att de sitter som berget. Men nu så får hon också vara med i ligan på dagis med lösa tänder och gluggar.

Flera av hennes kompisar på dagis har tappat massor med tänder så hon har sannerligen längtat länge :-)

Det första hon gjorde i morse när vi kom till frita för att lämna storasyster var att berätta för fröken om den lösa tanden. Likaså på sitt dagis visade hon den lösa tanden....hon riktigt skiner i hela kroppen när hon får visa den.

Ikväll när de satt i badkaret kom mormor förbi för att titta på den lösa....som givetvis visades upp stolt!!

Tänk att det kan vara så stort att få en lös tand!!

Kram Veggomamman

Reserapport 3 - LördagUtsikten från vårt rum. Vi hade rummet på 8:e våningen åt baksidan. Andra sidan på hotellet har balkonger och utsikt mot havet...De rummen kostar lite mera och är lite större.

Dagen efter vaknade vi klockan åtta av att grannens telefon ringde på det rummet. Hade det inte ringt hade vi nog sovit ett tag till. Duschade och gick ner till frukost. Samma variation som dagen innan...
Packade ihop våra grejer och gick ut en sväng för att C skulle få sig en bättre kopp kaffe. Vi satt på den restauragen i över en timme och kollade på folk och pratade.
Klockan 12 hade vi tid för en varsin SPA Pedikyr. Men innan dess checkade vi ut. Vi betalade allt som allt för hela hotellpaketet 146LVL/ person. Då ingick alltså alla tre behandlingar i fet stil ovan, frukost och två middagar (vilken vi avstod den ena), ett fruktdrink och fri tillgång till deras pool och bastuavdelning. Vi var inte där detta året, men har tidigare varit där och kollat runt. I år hade vi inte lust och inte så gott om tid kände vi. Del i dubbelrum fick vi också.


Beauty salong receptionen


Frisörsalongen på hotellet.

Så dags för sista behandlingen. En Spa Psdikyr (för 24 LVL/ person) En hel timme med omvårdnad av ens fötter. Det borde man göra oftare. Ohhh så skönt!! Helt klart värt det om ni inte testat på Perikyr. Ohhh så skönt.

Efter det tog vi vår väska och gick bort till den Indiska restaurangen för en sista måltid i Lettland för denna gången. En annan maträtt men ändå lika gott. Åhh vad vi har frossat i Indisk mat denna helg. Vår favoritrestaurang har även Thai och Kinesisk mat, men vi har inte ens bläddrat på de sidorna utan gått direkt till sidan 14 i menyn där den Indiska maten har börjat. Servitriserna måste tycka vi var lite knasiga.....


Våran fantastiska restaurang där vi åt tre gånger....bara indiskt alla tre gångerna :-)

Det finns väldigt många restauranger att välja på, men vi har utan tvekan fallit för denna då vi båda två är förtjusta i Indisk mat. Den Ryska och Lettiska känns inte alls lika spännande.

Taxi till flyget och så sitta där och vänta på att flyget skulle gå. Väl hemma i sverige fick vi vänta på väskan ett bra tag då Skavsta hade det lite busy enligt rösten som pratade i högtalarna....till slut kom så allas väskor som varit i Riga och vi kunde åka hemåt.

Fick frågan för en tid sedan av en okänd läsare vad det kostade att åka till Riga. Har i inlägget fösökt att skriva ner de priser som jag kommer ihåg. Maten har kostat lite olika. Luncherna mellan 16-20 LVL för två personer (endast bubbelvatten att dricka) medan middagen kostade 42 LVL inklusive efterrätt och en flaska vin. Vad flyget med RyanAir kostade kommer jag inte ihåg då det betalades för flera månader sedan. Men jag kan säga att det skiftar mycket beroende på i hur god tid man bokar. Våra biljetter var inte så jättedyra. Kanske max 2000:- / person tor inklusive alla skatter och en väska som vi delade på.

Kort sagt kan jag säga att det är mycket väl nyttjade penger att åka på Spa i Jurmala. Man får mycket för penagnra och blir väl behandlad på deras spavdelning. Alla som behandlar kan inte engelska, men i reseptionen och spadisken kan de engelska så det är ite några problem med språket. Alla Menyer står på enelska ryska och lettiska så det är inte heller några problem.

Länk till hotellet finns här!Kram Veggomamman

Reserapport 2 - Fredag

Morgondusch i det ursnygga badrummet och så dags för frukost. Det är en kontinental frukost, men det märks att det är ett öststatsland. Det är inte som vi är vana vid. Brödet är mer än ljust och de få mörka bitarna hade strykande åtgång då det var rätt många svenskar och norrmänn som gäster. Grönsakerna skär de i gjocka skivor eller tomaterna i stora breda klyftor. Svårt att ha grönsaker på smörgåsen då de är så stora...men vi la dem på mackan i alla fall. Apelsinjuicen smakar med som stark apelsinsaft...men nu är vi ju inte hemma så allt kan inte smaka och vara som hemma. Vi blev i alla fall mätta.


Jag vet att den är felvriden...vrid på huvudet ditt så blir den rätt ;-)

En liten runda på gågatan utanför innan det var dags för första behandlingen. I vårt Spa Break paket ingick det tre behandlingar. Den första var en
Face treatment with eco-cosmetic Annemarie Börlind Sea freshness 50 min. Det är nog ett av det skönaste som går att göra...få någon som masserar och grejar i ansiktet. Jag försökte hålla koll på hur många olika krämer som det smörjdes med i ansiktet, men det gick inte. Tappade räkningen när det blev mer än fem....dåsomnade jag in så skönt...

Lite lunch på favoritrestaurangen i Jurmala. Det blev Kadhai Paneer på den Indiska restaurangen. Ris och bröd samt bubbelvatten. Mums. Vi satt ute i det varma vårvädret och hade det riktigt skönt medan magen fylldes av fantastiskt god Indisk mat.


Sueś Asia

Så var det dags för C och hennes andra behandling. Jag fick vänta på min till kvällen. Medan hon var där gick jag en sväng på gågatan och köpte en Twix. Var så in i skogen godissugen. Det var lääääänge sedan som jag köpte en godisbit till mig själv så där.

Det började regna och åska så jag väntade inne på rummet men när C var klar så var vi en timme på rummet innan det var dags för Classical manicure + Soy candle therapy for hands 60 min. Jag har aldrig förut låtit någon ta hand om händer och naglar. Det var rätt skönt och Ok och det är klart att fingrarna blir så fina och lena. Men jag tycker det är såååå obehagligt med kräm i handflatorna. Det känns inte som att huden kan andas och det är riktigt obehagligt. Vi hade fått en hel massa olika krämer och peeling av händer och underarmar. Sist av allt blev det ett vax som masserades in i händerna och det var väl skönt när hon höll på, men efteråt var det jobbigt och inte lika skönt. Vi satt och torkade vårt nagellack i väntan på min sista behandling för dagen. det skulle bli en LANECHE Relaxing body treatment with chocolate thermo application 75 min. Först en torr helkroppspeeling och så fick jag gå in och duscha av mig lite snabbt. Så upp på britsen igen och nu blev jag insmörjd med chokladsås. Hela kroppen blev helt brun. Sedan blev jag inslagen i plast och fick en filt omstoppad och så skulle jag ligga där och gosa till mig i 30 minuter. Inte helt svårt att somna kan jag meddela :-) In i duschen och så upp på dritsen igen. Nu blev jag insmord med någon härlig smörja på hela kroppen och så var jag klar. Det hela var en mycket skön och behaglig behandling som jag skulle göra igen. Saknade att få bada lite arombad innan peelingen men det får väl bli en annan gång kanske :-)

Dags för middag. Nu ännu en gång till den Indiska restauragnen. Som vanligt gott och smakfullt. Jag tog en lite starkare röra med blandade grönsaker i tomatsås, Nanbröd, Raita och ris. Riktigt gott så klart!!!! Blev även lite efterrätt till middagen. Jag tog glass med choklad och nötter. Mums för hela den måltiden!!!!


Maten...halvuppäten


Min efterrätt

Hotellet hade annonserat att det skulle vara Music fron the 80ś with Karaoke. Vi kom dit efter 22. Inte direkt stans drag, men lite folk i alla fall. Efter ett tag kom det ett gäng som entrade karaokemikrofonerna och de satte verkligen alla andra på plats. De hade ju sångröst hela bunten som var uppe. Inte för att jag hade en minsta tanke i universum på att gå upp och sjunga, men någon annan kanske hade det...
Vi stannade ett tag innan vi kände att det var dags att krama kudden.

Fortsättning följer ännu en gång...

Reserapport 1 - Torsdagen

Att flyga tar ca 50 minuter. Men då tidsskilnaden är en timma så blir det två timmar på vägen dit kan man säga...varav en timme liksom äts upp.

På flygplatsen tog vi en taxi som körde oss till Jurmala och hotellet Jurmala Spa. Det tar cirka 30 minuter och kostade 25 LVL med lite driks dit. När vi tog en taxi på gatan i Jurmala och åkte till flyget blev summan med dricks 18 LVL så det var sannerligen en dyr taxi på flygplatsen...båda körde efter taxameter. Vi åkte torsdag och söndag....och söndagen var billigast...knepigt. Nåja!!

Hotellets entréIncheckning på hotellet där vi dumpade av väskorna. Det ingick middag i vårt lilla Spa Break paket som vi köpt men innan vi satte tänderna i maten tog vi hissen till plan 3 för att boka lite mera grejer...jag ville boka plockning av ögonbryn samt färging av ögonfransar och bryn. Det visade sig att de hade en tid klockan 19:00 så jag tog den...snabba ryck. Vi bokade även in en behandling till lördagen till oss båda.

C väntade på rummet på mig medan jag fick fina bryn och fransar. Det kostade 9 LVL och nu är jag sååå fin med färgade och ansade bryn och fransar. Klar billigare än hemma och det sved inte en enda gång vilket annars är ovanligt.

För att hjälpa er läsare lite med valutan så är idag 1 LVL = 14:16 SEK. 10 LVL är alltså 141SEK.

Mot middagen och hotellets restaurang. Det visade sig vara en buffé som väl kunde smakat bättre och varit lite roligare...men vi blev mätta i alla fall. Vi skulle även få en varsin fruktdrink. Det var en gjord på rödbetor och den smakade inte ett dugg gott. Smakade jord och mossa så vi tog endast en liten liten sipp på den. Gick inte att dricka upp. Den såg fin ut, men det var då allt. Tyvärr tog jag inte kort på den...glömde kameran på rummet.

Efter maten gick vi ut en sväng och kollade att vår favoritrestaurang fanns kvar. Det gjorde den :-) Där bestämde vi att vi skulle äta resten av vistelsen....Rummet

Tillbaka på hotellet slängde vi oss i våra sängar och slöglodde på TV. Det fanns inte så mycket enegelsk tv att titta på . Det var endast Sky News att titta på om vi inte skulle ta någa av de alla Lettiska kanalerna. Men eftersom vår lettiska är klart begränsad så blev det Sky kanalen. Det var varmt på rummet trots att vi satte luftkonditioneringen på 16 grader. Efter ett tag somande vi och sov så gott.

Fortsättning följer...


Riga - Jurmala

Idag bär det iväg. ÄNTLIGEN!!!

Vi flyger från Stockholm Södra. Det vill säga Skavstad. Det är en bra stund i bilen innan vi kommer dit, men vad gör man när det är ett billigt flyg. Då får man ta sig till den flygplatsen.

Väl framme i Lettland tar vi en taxi till Jurmala. Tar ca 30 minuter. Vi kommer fram till hotelet tidig kväll och efter incheckning blir det mat i restaurangen. Det lär nog smaka riktigt gott med tanke på resan och att Ryan Air inte har mat på sina plan som standard.

Vad som sedan kommer att hända får ni läsa om när jag kommer hem.....på lördag kväll.


Kram Veggomamman

Gräs

Nu har det börjat att växa. Nu ikväll har jag varit ute en timme och dragit på vår handjagare och klippt 99,9 av gräsmattan. Det tog bara en timme, men så var jag effektiv hela tiden. Det var andra gången som jag klippte mattan denna vår....och det lär bli många flera gånger till innan hösten kommer och det inte behöver klippas mera.

Vi har fått en Klippo av svärmor och svärfar. Den har stått ett bra tag i ett garage men vi hoppas att den ska fungera bra. Vi ska testköra den på söndag och så ska vi då bedömma om det är värt att knöla in den i bilen och lämna den på lite renovering. Vi behöver nog slipa knivarna, byta däck fram då de är helt blankslitna och den driver på framhjulen...
Det var en bra present för nu finns det inte nogon anledning till att kära U inte klipper gräset....han har ju vägrat med en handjagare av någon anlednign. Jag är inte helt säker på att det tar mindre tid än 60 minuter att klippa mattan med en bensindriven klippare i jämförelse med handjagaren...det får framtiden utvisa då vi får igång vår nygamla klippare.

Kram Veggomamman

Hus

Vi var och kollade på ett igår. Inte för att vi ville flytta dit utan för att jag i sååå många år varit nyfiken på hur det ser ut inuti det huset. Det var inte alls så spännande som jag har fantiserat om alla dessa år som jag åkt förbi huset...snarare en besvikelse att det inte var så som jag hade tänkt mig. Nåja, det var allt lite kul att gå där och kolla....

Jag har nu bestämt mig vad gäller husgrublerierna som snurrat ett bra tag i min skalle. Landet eller stan. Granner eller ej. Nära till andra barn att leka med eller bli tvungen att skjutsa vad barnen än ska göra. Köpa ett hus och bo i det i all evighet eller sälja efter tiotalet år och möjligen flytta till något annat hus...

Resultatet är att JAG vill bo på landet men att jag under ett par år, kanske 10-15, kan tänka mig att bo i stan för att barnen ska få det lite lättare att träffa vänner och kunna ta sig själv till de som bor i närområdet eller kanske till och med cykla till skolan själva när de är mogna för det. Jag har förlikat mig vi tanken att ett kommande hus inte måste bli det enda jag köper i mitt liv utan att det går att sälja och köpa ett annat.


Det har kommit upp ett hus som är till salu. Det ligger inte på landet utan i ett område i stan. Det verker fint och jag har nyss mejlat mäklaren om att vi vill kolla. Tyvärr kan vi inte när det är avsatt visningstid utan vill komma en annan tid istället. Vi får väl se vad som går att få till. Mäklaren borde vara med på notorna och skaka fram en annan tid till tycker jag...hoppas jag.

Kära U har även beställt en hel drös med huskataloger....det är värre än ett smörgåsbord och det är väldigt lätt att sitta och drömma om de där lite större husen med en massa bra rum och stora förvaringsutrymmen....kan tillägga att det finns inte ett enda pris i dessa kataloger...så att drömma sig bort med dem är helt gratis :-)

Kram Veggmamman

Övernattningsrapport

En snabb sådan....jag är öken trött och borde gå och sova för att komma ikapp lite.

Lördagen lite före nio satte jag och storasyster oss i bilen. Det regnade INTE, men bara minuter senare börajde det och det blev till att kränga på sig mina Everest regnbrallor av märket Allround samt kära U:s regnjacka av samma märke (min är inte köpt för att ha en massa kläder under så därav att jag lånade hans lite större). Sedan satt dessa plus min regnmössa på i en hel massa timmar. Jag skulle uppskatta att det var i åtta timmar sammanlagt under dagen och jag må säga att jag är imponerad över att jag INTE blev våt. Helt otroligt med tanke på att det verkligen regnade HELA tiden när vi var ute. Vi var inne någon timme för att laga mat, men så när vi skulle äta gick vi ut igen och fortsatte att vara ute hela kvällen...i regn eller duggregn eller lite mer än duggregn. Det enda som blev vått var nederkanten på ärmarna då vi höll på med en hel massa och händer blev våta och så för att värma dem drog jag in dem i ärmen och då blev det lite fuktigt....men det är ju inte så konstigt. Så om ni ska köpa nya regnkläder köp då Everest Allround jacka och byxor från The Stadium. Det är ett bra köp som inte kostar skjortan. Jag och storasyster var de enda som hade regnmössor (sydväst) och det kan jag lova var riktigt bra inköp. Att regnavattnet slipper komma i nacken ökar chansen avsevärt till att vara torr...vilket vi båda var denna helg.

Så vädret var alltså inte det bästa, men en scout möter svårigheter med gott humör så vi gillade läget och gick göra om lite grejer på schemat men var ute i alla fall. Vissa av de 12 barnen hade kläder så de klarade sig medan andra hade klart bristfälliga kläder. Jag vet inte vad deras föräldrar tänkte på....att scouter inte är ute när det regnar kanske....i så fall har de fel. Nåja, det gnälldes inte nämnvärt mycket utan de har haft en kalashelg trots vädret och jag tror utan tvevkan att de kommer att minas helgen med glädje.


Att sitta och tälja med kniv är kul och spännande. Att sjösätta barkbåtar är inte heller fel. Hämta vatten med ett ok och två hinkar är också ett äventyr. Hisa och hala flaggan är inte heller odramatiskt när man är 7-8 år gammal. Dasset kände nog flera att de hade kunnat klara sig bättre med en vattentoalett, men nöden har inte någon lag och förr eller senare kan man inte hålla sig längre...då måste man in där trots att det lugtar väldigt illa och det drar lite om rumpan. Men om dörren står öppen ett tag och man sitter där med öppen dörr och kollar på sjön så fungerar även det.


Inne i stugan har vi haft det enormt varmt. Vi har eldat och då huset hade vattenburen centralvärme som värmed upp av spisen i köket så blev det väldigt varmt och svettigt inne. Ingen kan klaga på att de har frusit i natt....snarare tvärt om. Jag klarade inte av att sova i sovrummen utan la mig i hallen för att det var för varmt och instängt. Kan väl inte säga att jag sovit illa, men jag hade svårt att somna. Ett vist ansvar känner man ju med så många barn och vissa hade inte sina föräldrar med sig. Sedan att några behövde gå upp för att kissa har ju också gjort att natten blivit lite avhuggen.
Det gick hur bra som helst, ingen åkte hem av de 11 som från början bestämt att de skulle stanna kvar vilket alltid är en seger för både scout och ledare.

Idag har det INTE regnat så vi har kretat (täljt)mera samtidigt som några vuxna städade stugan. Det känds mycket skönt att vakna i morse och inse att regnet inte vräkte ner även dag nummer två. Det har underlättat packandet ev egen packning och ständandet av stuga...vi kunde ställa ut alla ryggsäckar och stänga huset när vi städat klart....

Sammanfattningsvis skulle jag säga att vi har haft riktigt bra scouter med, de föräldrar som följde med har hjälpt till precis där det har behövt och vädret har inte stört oss så speciellt jättemycket trots allt. En hel massa för mycket mat hade vi köpt, men det är bättre det än att komma med för lite....jag tror att om vi hade kunnat elda mera ute hade vi ätit mera av maten...men ingen har gått hungrig i alla fall.

Nu ska jag krama lite på kära U innan jag ska lägga mig för att sova!

Kram Veggomammn

Scoutövernattning

Idag har det packats och handlats mat. Imorgon bär det iväg med 11 barn och 7 vuxna på en scoutövernattning i en stuga utan el och rinnande vatten. Kissa får man göra på dasset och vatten får hämtas i brunnen. Maten kommer att lagas över vedspisen.

Ca 1½ kilomters promenad med packning innan vi är framme i stugan så alla de små scouterna och dess föräldrar kommer att få sig en prövning som lär märkas.

Det kommer att bli kul det enda som sätter lite smolk i bägaren är att vädret ska bli riktigt urkasst. Det ska regna från att vi samlas imorgon klockan nio till söndag lunch då vi åker hem.

Jag har packat en hel massa kläder men på något sätt känns det som att kylan och vätan kommer att träna in i märgen i helgen i alla fall.


Jag återkommer med repport och möjligen bilder.

Kram Veggomamman


Internet

ibland kan det liksom bara ta slut!

Fantasin på vad jag ska surfa på blir liksom bara tom och innehållslös. Det är ett gigantiskt eko och det känns precis som när man läst sista ordet i en bok. Man vet inte vad man ska göra....


Som tur är så befinne jag mig inte i detta stadie allt för ofta och länge utan rätt så snart igen så fylls det på med nya grejer att surfa på eller att ra reda på eller att leta efter eller att göra eller läsa...

Tacka gud för Internet. Ojojojojojojoj så mycket som finns där!!

Idag tog det slut....en kort kort stund innan jag kom på att jag kunde blogga om händelsen ;-)

Kram Veggomamman

Askmoln

Måtte det hålla sig borta....jag och min kära vän C ska till Riga om knappt 2 veckor....jag vill inte bli stoppad av vulkanaska. Det vore inte så kul!! Har verkligen väntar på att få åka så hålla nu tummarna för att vi kommer iväg och att vi kommer hem igen....

Kram Veggomamman

Födelsedagspresent

Kära U fyller väldigt jämt detta år och jag har haft vissa problem med att komma på en present. Men nu så är jag klar och vet vad han ska få. Självklart vet han om att jag redan kommit på den och ännu mera självklart är att han är så otroligt nyfiken att han håller på att spricka av nyfikenhet.


Det är kul när man kommit på en bra grej....och det är just vad jag har gjort :-)

Kram Veggomamman

Söndag

Idag har det hänt en del i trädgården...

Men innan det hände en massa där så åkte vi för att köpa jord. Vi pasasde även på att kolla på den årliga marknaden. Köpte tre tomatplantor så nu vankas det egenodlade tomater senare i år. Smaskens. De sa att man kunde vara helidiot och ändå klara av att ta hand om de plantorna....så vi får väl se om det lyckas :-)

Efter lite lunch nere på stan åkte vi hemåt och jag började genast att klippa resten av gräset. Nu är det klart och så kort och fint.

Så något som jag längtat efter läääänge. Att få trimma lite gräs. Vi fick vår grästrimmer av svärmor och svärfar och jag kan lova att det är en mycket uppskattad present som jag mer än gärna drar igång...nästan så att jag får lägga band på mig för att inte trimma för my mycket och för långt bort...hahah!
Det blev i alla fall trimmat en bit ut till äppelträden. Där brukar det vara mkt högt gräs och en massa brännässlor....de hade vuxit en bra bit, men nu är det trimmat så det ser lite bättre ut. Jag orkade inte ta allt, men bra mycket i alla fall. Det är ju trots allt utanför tomten.

Medan jag trimmade så fyllde kära U jord i barnens pallkragar och i vår blivande blomsterrabatt. Alla 5 säckarna gick åt och vi skulle bahöva ytterligare lite mera.

Vi planterade även lite frön. Dill har jag satt, blandade blomsterfrön samt lupiner i rabatten som redan har stånd av lupiner....vi tänkte att vi skulle få ännu mera och därmed slippa att få så mycket ogräs...bättre med ännu mera lupiner. Jag tycker de är så fina.


Städade av verandan och spolade av bänkar och bord som stått där under vintern och samlat damm. Nu är det bra mycket finare och renare där.

Självklart satt vi ett par gånger i solen och bara njöt av det ofantligt vackra vädret....jag drömde mig bort till mitt eget hus jag ska äga någon gång med kära U och där ska vi ha kvällssol. Något vi tyvärr saknar där vi bor nu.

Dagen har varit mycket behaglig och produktiv vilket alltid känns skönt när man tänker tillbaka på den.

Nu stundar en veckas arbete igen....och så töserna så klart. Det är dags för en mamma vecka igen.

Kram Veggomamman

1 Maj

Ja, denna dag vaknade vi upp i ett annat hus i en annan stad. Vi var på besök hos ett par komisar till kära U. Vi åt god mat och drack gott under gårdagskvällen och satt och pratade i sofforna fram till klockan två på natten. En riktigt trevlig kväll. Tack A + S för mat och allt annat.

Efter en promenad i deras omgivande villaområde åkte vi för att veckohandla. Det gick smidigt och det var inte en hel massa folk utan rätt så avslappnat. Efter det kurrade det i magen så vi bestämde att vi skulle stanna på ett närbeläget köpcentrum som nyss öppnat efter lite utbyggnad och renovering. Vi kollade i några butiker på väg till restaurangerna men köpte inte något.

När vi stod där och väntade på maten så träffade vi på mina föräldrar och min bror. De hade just fått sin mat så vi bestämde oss lite kvickt och satte oss med dem...tyvärr så strulade det skapligt för mig för jag som alltid betalar med kort fick problem då deras kostmaskin var ur funktion. Letade efter en bankomat, men den hade inte installerats klart så jag sket i att knalle genom hela skiten till nästa utan satsade på att kära U skulle ha lite pengar till mig. Han valde mat från en annan plats i matområdet så dörför blev det lite knas. Han hade en hundring så jag kunde beställa. Då hade det blivit kö så det tog en fantastisk tid innan min mat blev klar.
Alla blev klara och de andra hade en tid att passa så jag fick äta ensam men kära U satt givet vis och väntade.

Väl hemma lastade vi in maten i kyl/frys och så en kortis framför datorn. 16 minuters gubbvila, jag somnade direkt och vaknade när äggklockan pep. Jag gick ut för att kratta gräsmattan på små kvistar och grenar från björkarna samt asken mitt på gräsmattan. Det bar massor med grenar. De måste bort för att man ska kunna klippa gräset vilket var målet med hela utevistelsen.

Efter en knapp timmes krattande samt bortforslande av grenarna kom kära U ut. Han började fixa med våra två nya pallkragsland. Flyttade lite jord för att fylla ut samt hällde i ny jord från säckarna som vi köpt. Medan han gjorde det klippte jag gräset. Första gången detta år!!! Lusten försvann när jag kommit till bortre delen så den får jag ta imorgon. Men jag har i alla fall klippt merparten av gräsmattan. Jag fixade även till en rabattkant med sådan där grön plast som man gräver ner för att få en tydlig gräns mellan rabatt och gräsmatta. Det blev bra så nu hoppas jag att det ska gå lättare att klippa där i sommar.

Vi var ute i flera timmar. Tyvärr blåste det lite och solen skymtade inte många sekunder under tiden. Men det var skönt ute i alla fall och framför allt så känns det skönt att vi har fått lite gjort i trädgården.

Imorgon lite mera arbete där så känner jag mig rätt nöjd med trädgården just nu.

För att få klart så vi kan så i våra små täppor behöver vi mera jord...vilket vi idag inte har någon kvar. Det behöver vi lösa...

Det var allt för nu.

Kram Veggomamman

hits