Klädbytardag

Idag har jag varit på vårens klädbytardag som går av stapeln i en by en mil bort. Alltid mycket folk och tyvärr inte jättemycket kläder av storleken 134-140 och större.

Trots det hittade jag lite till töserna. Jag var mest ute efter klänningar och kjolar. 19 plagg för 300:- Det blir ca 15:- plagget vilket känns som ett riktigt bra kapp.

 Nu hoppas jag att töserna finner mina fynd bra, de brukar inte vara kinkiga så det ska nog vara till belåtenhet.

Eftersom det är makrnad i samma by kollade jag även på den. Inte jättestor, men i alla fall. Hittade två saker. 5 limpor för 100:- och en stor rulle med mattvarp för 65:-

Mattvarpen har jag sökt efter länge. Vet egentligen inte till vad, men det är alltid bra att ha starkt snöre till lite vad som helst.

En riktig fyndar förmiddag denna valborgsmässoafton!

Kära U är på golfkurs på förmiddagen. Både lördag och sändag mellan 9-12. Får hoppas att han lär sig något och kommer igång med sitt spelande nu med denna kickstart :-)

Kram Veggomamman

Körsbärsblom

Det är så vackert i vår trädgård nu. Körsbärsträden blommar för fulla muggar.


Vitsippan vi har blommar,


gullvivorna och så alla


lökar vi planterat som nu blommar. Namnet kna jag inte på allt vi planterat, men fina är de i alla fall.
Våren är helt galet vacker nu när det änligten blivit lite mer färg på träden och blommorna kommit. Härligt!

Snart kan man göra rebarberpaj på årets skörd!


Kram Veggomamamn

Årets skyldighet är klar

Nyss blev jag klar med årets deklaration. Den är nu inskickad via Internet och nu väntar jag bara på att jag ska få tillbaka ca 2600:- innan midsommar. Gjorde avdrag på resor till jobbet som är anlednigen till att jag fick tillbaka några stålar detta året.


Skönt att ha det klart!!


Kram Veggomamman

Ullaredsresan denna vår är avklarad

15749 steg
7,874 km
1 natt
5 "tanter" i skiftande åldrar
200 artiklar i mina påsar.

Jag hade lyckats få hyra stugan vid parkeringen. Den är bara bäst. Man kan gå med kundvagnaran ända till ytterdörren. Det är kanon!!!

Ja, det är en sammanfattnign över vårens Ullaredsresa.


Jag må säga att jag var riktigt duktig. Fick inte med mig något som jag inte hadr tänkt att jag skulle köpa, alltså inte något som inte stod på listan. Det är riktigt bra jobbat!

Inte en enda hushållspryl kom med hem. Ingen lykta, kruka, lampa, eller något annat. Vi har ont om ytor att ställa saker på så det lönar sig inte att skaffa, vi kan inte ha allt framme som vi redan har så varför skaffa nytt då.

Nästa resa blir i höst igen....längtar redan ;-)

Kram Veggomamman


Besök - ett oönskat sådant

Satt på övervåningen och hörde något konstigt. Hmm, är det lillasyster som vaknat och stökar med något? Vad kan det vara?

Gick ner och kollade läget. Det lät från skåpet under diskbänken, precis som att någon steppade..... Då insåg jag att det måste vara en liten mus som fastnat i en av våra två fällor som står där. De har vi haft hela vintern men inte fångat någon på jätttelänge, men nu ikväll var det alltså dags...och den var inte död ännu.

Min fantastiska sambo tog på sig sina arbetshandskar och höll i snöret som vi knutit fast fällan i och tog ut fälla och mus på fätet. Kastade iväg musen och kom in igen med fällan så att vi kunde ladda den igen.

Den lever nog inte så länge till...

Brrr, de andra mössen som fastant har hunnit dö innan vi upptäckt dem...jag må säga att det är klart behagligare när de redan är döda.

Vi har en liten filmsnutt på det hela, men jag kan inte ladda upp den på bloggen så ni läsare får helt enkelt nöja er utan filmen. Vilket kanske är bäst det. Det var allt lite synd om den där kraken.

Kram Veggomamman

Lillasyster 7 år idag

Idag är det sju år sedan som lillasyster såg dagens ljus för första gången. Åren har gått så fantastiskt fort att jag kan bara bli matt av blotta tanken....hur fort ska de kommande åren gå? Snart tar hon väl studenten och har körkort :-)

Vi har småfirat idag med oss här hemma. Hon hade beställt varma mackor som vi åt ute sittandes i trädgårdsmöblerna. De fick komma ut illa kvickt idag eftersom vet var 18 grader i skuggan....då är det klart att man ska sitta ute och äta kvällsmat.


Där ute fick hon våra paket. 5 stycken var det. Hon tyckte nog allt innan att det var på tog för få paket...men när hon öppnade blev hon allt glad över dem alla tror jag. Två hästar, en Siggebok, en radiostyrd liten monstertruck, en armbandsklocka, en drickandes giraff och liten hund fanns i paketen. Bilen har roat henne stora delar av tiden efter paketöppnandet. Även alla djuren har det lekts med.

En annan sak som de fått idag båda två var att jag satt upp studsmattan. De tjöt av glädje när de såg den. Det första de gjorde när de kom hem var att studsa en timme på studsmattan.

Jag tror att hon somnade nöjd ikväll.

Grattis min underbara lilla prinsessa på 7-års dagen.

Kram Mamma

Våren ÄR här!!!

Ifall nåong tvivalt så kan jag säga, Våren är här!!Idag såg vi flera blåsippor i skogen!! Underbart!


Kram Veggomamman

Grotta

Idag har vi haft en familjeutflykt med scouterna till en grotta. Vi hade aldrig varit där tidigare, men det var verkligen värt resan. Det var inte långt bort eller svårt att hitta. Bra skyltat och stor plats där vi kunde parkera. Kanonbra helt enkelt.

En av skrevorna där det ploppade upp barn mest hela tiden idag :-)

Barnen klättrade och kröp om vartannat och det fanns mycket att upptäcka. Jag var inne i den ena grottan. Det gick att stå rakt där inne och det gick även att ta sig ut från den genom flera olika skrevor både i bakre delen av grottan och uppåt.

Vi hade med oss matsäck och satt i solen och åt. Barnen åt lite men klättrade och utforskade mest.


Kan lova att de är trötta ikväll.

En riktigt bra utflykt. Idag ver det både snö och is kvar vid grottan så ett besök till när mamman inte har ont i knät ska vi nog allt se till att göra.

Kram Veggomamman

Garderobsrensning

Idag har jag röjt tösernas garderober. Dags att ta bort det som blivit får smått och röja bladn vårjackor med mera för att se vad som passar från förra året. Det blev allt en hel del som inte passar längre.

Flera papperspåsar gamla kläder som jag kommer att skänka till Lettland. Känns bra att ge til några som jag vet blir glada och får nytta av kläderna. Känner en som är enagerad i IOGT-NTO som hjälper ett barnhem/skola. De får våra avdankade kläder och grejer.


Röjingen är även en förberedelse inför vårens Ullaredsresa som sker nästa fredag. Då behöver jag veta vad som saknas oss så att det kan skrivas ner på vårens inköpslista.

Kram Veggomamman

Vi tackade nej

Vi var högsta budet, de andra gav sig. Vi låg 10 000:- över. Säljaren kände de andra på något sätt. De ville helre sälja till dem eftersom det inte var så stor skillnad i pris. Vi höjde då så det blev 50 0000:- mellan buden.

Jag pratade med en kolega som varit i granhuset och som ofta cyklar förbi huset. Hans känsla är att det alltid är fuktigt där. Mycket mygg och knott och han tyckte vi skulle tänka två gågner.

Eftersom vi reagerat på att det var mycket snö kvar på tomten när vi var och kollade och gräsmattan stod i vatten så kände vi att det är något som inte stämmer....

Så vi avblåste vårt höjda bud och drog oss tillbaka.

Alltså inte något hus denna gången. Det var helt enkelt inte helt rätt.

Letandet fortsätter.


Kram Veggomamman

Bud

Vi är just nu mitt i en budgivning på ett hus. I skrivandets stund har vi högstabudet...men man vet aldrig. Vi är två som budar....spännadne är det.

Kram Veggomamman

Naprapatbesök idag igen

En vecka har gått sedan jag var hos naprapaten och fick behandling för min skadade meniskel. Veckan har gått rätt så bra. Det har gjort mindre och mindre ont. Men jag har svårt för att räta ut knät helt och än mindre överböja det så som jag kunde innan.

Den absoluta smärtan har gett med sig. Det som istället känns mest hela tiden är att tryck över insidan av knät. Precis som om någno drog åt ett bälte just där. En knepig känsla. Plus att det gör ont om jag vrider känt i sidled. Det straffar sig att göra kan jag lova. Men går jag bara rakt fram är det rätt ok.

På behandlingen idag maserade han, inte till närmelsevis lika ont idag som förra gången. Men så sa han att han såg blåmärken sedan sist som gjorde att han inte kunde ta i exakt som han skulle vilja. Fast ont gjorde det allt i alla fall.
Fick även ca 15-20 minuters akupunktur. Jag tror stenhårt på akupunktur!!

Nu känns det mycket bättre i knät jämfört med i morse. Det är helt otroligt. Nu behöver jag inte ens halta längre....hoppas att det blir så här mycket bättre för varje dag nu för då hoppas jag att besvären är i stort sett borta på en vecka.

Har en tid hos naprapaten igen på torsdag nästa veckan.

Kram Veggomamman


Menisk pladask

Förra lördagen, en skönt slapparlördag. Lugn morgon. Frukost med rostat bröd och kokt ägg. Hur skönt som helt.

Jag och lillasyster skulle duscha tillsammans, men innan skulle jag bara skrubba av golvet. Bruakr göra det ibland. Plockar ut allt och sprutar vatten och såpa på golvet och sätter mig på huk och skrubbar med skurborsten. Tar inte så lång tid, men det blir så fint och rent efteråt.

Denna dag hände dock något. När jag satt lite gränsle mot handfatsskåpet så halkade jag och det knäppte til li mitt högra knä, nästan som när man knäpper med fingrarna. Det gjorde skit ont!!! Svårt at räta ut knät efteråt och framför altl svårt att komma upp. Jag hade ju golvet fullt med såpa...nåja. Trots smärtan gjorde jag klart golvet och duschade tillsammans med lillasyster.

Efteråt kollade jag in knät. Det var inte blått och inte nämnvärt svullet, bara lite. Smörjde in med AloeVera Heat lotion och haltade runt här hemma. Var ute en sväng och krattde i trädgråden, då hade jag lindat knät efter att min mamma sagt att jag skulle göra så.

Dagen blev lite blandat. En del ute aktivitet och därmet lite haltande från min sida....

På tisdagen hade jag en redan beställd tid till min naprapat. Nacken började gära sig påmind så jag beställde en tid i förebyggande syfte. Har lärt mig att jag tjänar på att göra så. Det blir färre återbesök på så sätt.

Den bokade tiden gick helt åt att arbeta med mitt knä. Han klämde, bände och vred för att ta reda på vad det var som gjorde ont och alltså vad jag skadat. Han konstaterade att det till 95% är den intre meniskeln på högra benet som är skadat. När den konstateringen var klar började han behandla. Han maserade muskler runt området och jag kan lova er alla att det var inte en behaglig behandlign. Jag är rätt så smärttålig, men denna gången gjorde det fördjävligt ont. Efter ett tag frågade jag om han inte hade en bitleksak som jag kunde bita i så jag slapp skrika så mycket. Det gjorde verkligen skitont. Den sista kanske halvtimmen satte han massor med akupunktur nålar sör att hjälpa känt. Fick ligga lägne...han sa att jag blev så bra röd där nålarna satt och att det svarade bra.

En timme senare var jag klar och tro det eller ej, det blev mycket bättre. Innan kunde jag inte böja på känt fullt åt båda håll. Det kunde jag efter behandlingen. Ok, det gör ont, men det går. Han vill ha mig tillbaka efter en vecka så jag antar att det kommer att bli lika ont då, men det var helt klart värt smärtan.


Han sa att han har kunnat behandla menisk skador på detta sätt och han kommer att försöka så länge han tror att det kommer att hjälpa mig. Annars blir det vårdcentralen och doktorn som gäller....

Det är smärtsamt i känt när jag böjer men jag ska böja för att inte stelna till. Det känns som att det liksom klämmer på insidna av knät och det känns obehagligt. Ibland känns det som att känt inte ska hålla. Jag går klart långsammare än vanligt och ja är försiktig med vridande rörelser, de gör direkt ont. Annars gör det inte så ont att bara gå. Även om det är långt ifrån bra med känt.

Det är lite svårt att sova. Vaknar på nätterna ett par gånger men det går...och jag smonar om fort igen.

Jag blir så in i skogen trött på min kropp. Det känns som att så snart tanken i skallen tänker att nu ska jag nog snart ta och börja röra på mig lite. Ja, då kommer det något som hindrar mig. Hälsporren har ju varit en ihärdig jäkel. Snart 1½ år har gått och jag tänkte senast förra fredagen att jag kunde börja gå lite promenader för att se hur hälen skulle reagera. Jag plockade alltså hem mina jogginskor som jag haft inne på jobbet i vinter för att jag skulle börja gå lite här hemma...Men det kan jag nu alltså inte med knät.
Undra hur lång tid det tar att bli bra i en menisk...om man nu ens blir det. har googlat lite och läst i brorsans idrott skadeböcker och det är väl inte så att alla blir helt bra....

Nåja, det är väl bara att bryta ihop och komma igen. Jag har ju i alla fall tre meniskar till....fast det glädjer ju inte den trasiga.


Kram Veggomamman

Eric Saade

En helg för ett tag sedan erbjöd jag töserna att vi skulle åka till en annan stad. Där skulle vi skaffa töserna en varsin autograf av Eric Saade. Innan vi åkte fick jag förklara vad ordet autograf innebar. När de insåg det ville de givetvis åka.

Klockan 14 skulle han vara på torget i den staden. Vi var där ca 20 minuter tidigare. Massor med folk. Mestadels föräldrar med sina mindre barn samt 15 åringar som skrek längst fram. Vi ställde oss mitt på torget....det blev mer och mer packat med folk. Vuxna människor som inte alls tog hänsyn till att det var mindre barn som ville se.


Jag knäpper en bild i luften när vi stod nära..

En konferencier kom upp på scenen. Han gaggade en massa skit mest, men sa att Eric skulle snart komma och spela tre låtar sedan skulle han 15:30 till ett annat ställe i stan och spela och efter det signera sin nya singel "Popular".

Jag kände att det var en lång väntan frmaför oss. Försökte avstyra det hela med att vi skulle endast höra hans tre låtar och sedan åka hem, men se den gick de inte med på.


Så här nära var vi först när töserna inget såg...

Sen var han givetvis men när han väl lkev upp på scenen blev det ett jubel utan like och ännu mer trångt där vi stod. Lillasyster såg inte ett skit så jag fick bära henne. Men hon är ju inte lätt som en fjäder så det orkade jag inte så länge. Stosasyster såg inte heller något. Fick lyfta även henne, men inte så länge som hon ville. Jag bestämde att vi skulle backa lite och hitta en annan plats. Vi snurrade runt ett tag tills vi hittade en bänk vi kunde stå på. Töserna balanserade på ryggstödet medan jag höll i dem. Nu såg de även om han var en bra bit längre bort...de var i alla fall nöjda. Skönt!


Sen flyttade vi så här långt bak så de kunde se...

När det var klart började själva runddrivandet...vi kollade var gallerian var där han skulle uppträda igen. Masor emd folk var redan där....mer än 1 timme innan. Vi kollade i affärena runt omkring. stannade ett bra tag i en leksaksaffär, mätte fötterna så att jag kan skaffa nya skor om jag stöter på några bra. Ja, vi knatade helt enkelt runt i en massa affärer jag och töserna.

Så hörde jag att de sa att signeringen skulle vara lite vid sidan av. Men jag uppfattade inte exakt var. Jag började leta och till slut såg jag ett bord och en kö. Vi letade oss dit. Kön var redan nu lång och det var ett bra tag innan skrivandet skulle börja. Bara att ställa sig i kö. Det var säkert 60 meter kö när vi ställde oss sist.

Vips så blev kön skitlång....i alla fall hundra meter till efter oss. Runt mig ståd mammor/pappor med sina mindra barn som ville ha hans autograf, men som inte skulle tordas be om den. Alla vuxna klagade lite smått eftersom det var snålblåst och +2 grader ute. Vi hade inte klätt oss för att vara ute i det vädret, men vi var långt ifrån sämst klädda som tur var. Töserna hittade snart andra barn de kunde springa runt med medan vi vuxna köade. Jag skulle tippa på att vi köade i mer än 1 timme innan vi var framme.

Singeln kostade 20:- och det gick inte att få något annat signerat. Ett rätt så humant prist kan jag tycka. De hade gott kunnat ta 40:-/singel och jag hade glatt betalt för att töserna skulle få sin signerade singel.


De före oss får sina skivor signerade...

Själva skrivandet tåg ca 30 sekunder. Han tittade på varje tös och sa Hej. Storasyster svarade medan lillasyster körde sitt ansikte i min mage när han sa Hej. Då kunde jag inte låta bli att säga at hon skulle allt hälsa nu när vi väntat sedan klockan två. Vips så var det nästa i tur att få sin singel påskriven. Det var som ett löpande band och så blev man nästan utkörd efteråt för de ville liksom inte ha folk som stod och hängde inne i värmen. Galleian hade sedan ett bra tag stängt så vakterna var klart bestämda med att vi skulle ut i kylan igen.


Här säger han hej till storasyster....tänk så nära vi är...ohhhhhiiiii

Klockan 17 satt vi i bilen på väg hem. En riktig heldag kan man säga...för två autografer. Att övertala barnen om att vi skulle stanna på MAX och köpa kvällis var inte svårt. Det var gott med mat i magen samt att få sitta ner en stund. Vi åt i lugn och ro och körde sedan hemåt. Gissa vilken låt som rick på repeat på vägen hem :-)

Jag har nu ramat in skivorna så att töserna kan sätta upp den på väggen. De har inte sett dem ännu, men till nästa vecka får de se dem. Jag ville ju låta dem lyssna på skivan lite innan den for upp på väggen. Låten finns ju på Melodifestivalsskivan som de har så vi lär inte slippa låten ljudandes här hemma...vilken tur för oss.


Kram Veggomamman

hits