Sportlov

Nu har veckan gått med årest sportlov. Töserna har inte varit på frita på hela veckan. Detta med hjälp av farmor och farfar och mormor och morfar. Det tackar vi för!!

I måndags var töserna med farmor och farfar och åkte skirdor på en sjö och grillade. När jag h'ämtade dem bar det iväg till mormor och morfar. Hemma hos dem åt vi alla middag. Fisksoppa. Jättemums tyckte i alla fall jag. Mormor färgade mitt hår så nu har jag bättrat på min hennaröda färg igen.

Tisdag och onsdag var töserna hos morfar och mormor. De åkte bland annat skridskor och kollade på en liten uppvisning som räddnignstjänsten har för sportlovslediga barn. Hela vistelsen var uppskattad av båda töserna. Jag åkte ner på tisdagskvällen för att krama om mina små hjärtan så att vi fick träffas och prata lite fast de inte var hemma hos oss.

Onsdag eftermiddag skjutsades töserna hem för att jag skulle slippa åka och hämta dem. Jag och storasyster var bara hemma och vände. Vi for sedan iväg till en klasskompis för ett dygns lekande. Hon bor en bra bit bort så det tar ca 50 minuter att åka till dem....

Torsdag var jag och lillasyster hemma tillsammans. Vi bakade en kladdkaka, sågade lite runstav till en pysseldag vi ska ha med skolan snart och så en hel del annat höll vi på med. Efter lunch skulle lillasyster leka hemma hos kompis O. Jag lämnade henne där och åkte själv för att kasta skräp, panta flaskor och burkar samt flaxa 20 minuter på CressTrainern på gymmet. Hemma en kort sväng för att duscha och garnera kladdkakan. Skulle hämta lillasyster innan jag hämtade storasyster men när jag var där för att hämta lillasyster fick hon erbjudande att leka kvar i ytterligare två timmar så att jag kunde åka själv och hämta storasyster. Två timmar senare och med en mycket sprallig och trött storasyster hämtade jag upp även lillasyster hos kompis O.
Hemma åt vi mat och fikade på kladdkakan. Mums!

Fredagen var bokad för syskonen A och C som kom för att leka vid 10:30 hugget. De fyra lekte på så bra på skilda såningsplan att jag ibland kunde undra om det verkligen var fyra barn i huset.


Efter lunch gick de ut en sväng i olika omgångar. Efter fikat på eftermiddagen kom pappa P och hämtade sina barn. Efter lekandet kom två julklappar fram. Det var T-shirts målning och T-shirts styck. Töserna gjorde två tröjor var som nu bara väntar på att få sin färg fixerad med stykjärnet. Mamman lyckades under dagen få alla våra fyra tvättkorgar helt tomma!! Det är inte ofta de är tomma och allra helst inte samtidigt....men några timmar var det det i alla fall.

Lördagen var en rätt så slapp dag. Uppe med tuppen klockan sju för att ställa om dygnsrytmen. På eftermiddagen hade lillasyster ett kalas som hon längtade så efter. I två timamr var hon borta och hade såå skoj. Jag och storasyster fållade hennes scouthalsduk med hjälp av symaskinen medan syrran var på kalas.

Idag söndag har vi gjort massor. Uppe med tuppen klockan sju för att ställa om dygnsrytmen...innan nio var vi på skridskoplanen och åkte.


Denna bild är från en anann gång vi åkte...hade inte med kameran idag...

Vi var där helt själva och kunde bestämma lver hela isen själva. Vi spelade lite hockey, åkte slalom mellan alla skridskoskydden och hade en riktigt rolig stund alla fyra på isen. Jag premiärpkte mina vita skrillor utan taggar. Det är lite ovant, men jag drattade inte i isen på grund av taggarna länger i alla fall :-)
Hemma igen lite slappa innan reprisen på melodifestivalen skrålade ut TV:n.
Efter den åt vi mat. Kokt fisk, kokt potatis, skirat smör och hackat ägg. En riktig hitt enligt storasyster medan lillasyster envisas med att säga att hon inte äter fisk....vilket hon vist gör när hon glömmer bort vad det är hon äter...Klockan 15 var det scouter för lillasyster. Då passade jag på att flaxa 20 minuter på gymmet och kära U och storasyster gick en sväng hemmavid för att kolla var hyresvärden avverkat skog. Efter att lillasyster kommit hem så åt vi våfflor till kvällsmat och sedan har vi bara tagit det lugnt i väntan på sängsdags.


Det var vår sportlovsvecka. Jag har haft vå dagars semster. Hur skönt som helst, hur har din vecka varit?

Jag tror att storasyster kände att det var lite mycket borta tid i början på veckan, men så här i efterhand är hon och lillasyster mycket nöjda med sitt sportlov. Jag kan inte annat än att också tycka att det varit en bra vecka!

Kram Veggomamman


Surftorka????

Min kära sambo har nog just nu total surftorka. Han sitter och surfar på YoyTube. Det är väl i och för sig inte någon ovanligthet. Men idag kollar han på gamla Trissskrap!!

Vanligtvis kollar han på rallyfilmer...gamla som nya om och om igen..... Men idag är det alltså gamla Trissskrap som gäller. Jag undrar om alla Rallyfilmer är slut....


Var i ligger nöjet i att kolla på gamla trisskrap undrar jag....


Kram Veggomamman


Huset

Mer än 1 miljon över utgångspriset, det är vad budet står i idag....då är inte budgivningen avslutad ännu.

Frågan är om det var taktik av mäklaren eller om det var en miss. Oavsett då känns det visset då jag på något sätt tänkte att utgångspriset plus ett par hundra tusen skulle bli slutpriset...då hade det kunnat var möjligt för oss att köpa, men över en miljon mer går bara bort.

Ett hus får inte kosta hur mycket som helst i min mening. Jag vill inte tulla på den livsnivå vi har nu allt för mycket så vi får helt enkelt vänta på nästa hus....möjligen är det inte ett hus från 2004. Det viktigaste är väl att det känns bra i hjärtat när man klivet in och att det inte kostar över vår förmåga.

Letandet fortsätter!!

Kram Veggomamman


Stockholm

Denna arbetsvecka tillbringar jag i Stockholm på kurs.

Det lär bli långt ifrån en slapparvecka. Kursen är avancerad och vi är endast två deltagare på kursen....att läsa kvällstid är en förutsättnign känns det som.

Vi får se var veckan tar mig i ämnet:

ITIL Capacity Planning Protection and Optimization


 


Ni har sett bilden tidigare. Då gick jag grundkursen på 3 dagarn Denna gången är jag på den rosa biten i denna fantastiska bild.

 

Kram Veggomamman


Djur inpå knuten

Nu på eftermiddagen när det börjat mörkna lite kom dessa fram fån skogen. De har det inte lätt nu när kylan kommit igen  och snön har lite skare som de sjunker igenom.

Har sett spår av dem under hela vintern, men aldrig sett dem på plats.


Taget från övervåningen där jag först såg dem när jag just skrivit förra inlägget.


Knallade ner och smög mig fram till köksfönstret och lyckades fånga dem innan de blev rädda för mig.Detta är livskvalité, med djur inpå husknuten!!!

Huset ni der bakom rådjuren är uthuset där tvättstugan är till vänster och pannrummet till höger.
Dit får vi gå för att sätta på varmvattnet just nu och tvättat har vi alltid gjort där sedan vi flyttade hit.

Kram Veggomamman

Varmvatten

Sedan vi hade vattenproblem sist, när det frös och vi var helt utan vatten, har jag tyckt att vårt varmvatten inte varit som det borde. Jag har inte orkat bry mig så mycket, men vi har fått duscha sanbbt och haft allmänt kasst med varmt vatten.

I måndags sa jag till hyresvärden. Han kollade dagen efter och det är så att vi har haft en läcka på varmvattenledningen från uthuset där  beredare och allt annat som har med värme och vatten att göra.

Resultatet är att man måste gräva upp mellan uthus och vårt hus, byta ut den varmvattenkulvert som finns.

Vi måste alltså nu gå ut till uthuset när vi behövar varmvatten, alltså när vi ska duscha. Annars klarar vi oss utan.

I mitten på veckan skulle jag tvätta, inget vatten i tvättstugan, som ligger i uthuset. Ringde hyresvärden och det visar sig att kallvattnet till tvättstugan ligger på samma ventil som varmvattnet till huset. Alltså måste vi sätta på varmvattnet för att kunna tvätta.


Diskmaskinen verkar var inkopplad på varmvattnet också, vilket förvånade mig. Den funkarde nämligen inte heller en kväll, men så testade jag när varmvattnet var påsatt och då hoppade den igång igen, puh!!

Idag var diskmaskinen mer än lovligt knökfull. Satte på varmvattnet i uthuset MEN diskmaskinen fungerar inte i alla fall!!!!

Testade alla program, men inget vatten kommer in i diskmaskinen och den diskar således inte. Grrrrrr

Nu har jag i mer än en timme stått och handdiskat allt från diskmaskinen. Får värma vatten i vattenkokaren till varje diskning. Blev många omgångar med vattenkokaren innan disken var klar!

Jag hoppas att diskmasinen vill bli kompis med oss igen när varmvattnet är iordning igen.


På måndag kan det vara så att en grävare kommer för att gräva fram kulverten och så kommer väl någon rörmokare antar jag. Vi hoppas på varmt vatten under nästa vecka.

Den enda som blir lidande är kära U. Jag är på kurs hela nästa vecka och töserna är ju hos pappa. Kära U är ensam hemma måndag och onsdag kväll. På frdag kväll kommer jag hem igen. Då hoppas jag verkligen att varmvattnet är fixat så vi slipper ha ytterligare en vecka med böket att gå ut i kylan för att sätta på varmt vatten.

Kram veggomammanHusvisning

Nu har det dragit igång igen. Hus till salu börjar ploppa upp igen. Det har varit total stiltje sedan sent i höstas. Men nu så jag vi varit på två visningar.

Det första var inte något för oss. Köket var allt för trångt och det kändes inte WOW när vi klev in.

Det andra huset däremot känns riktigt bra. Vi lyckades få en egen visning av det i onsdags eftersom vi annars inte skulle kunnat kolla på det tillsammans. De visningarna som annars fanns var idag då kära U är borta eller på måndag då jag är borta och vi kände att detta hus skulle vi allt kolla på ihop.


Jag och töserna har varit idag en andra gång och kära U ska gå på måndag. Vi har sagt att vi är mycket intresserde. Vi vill mycket gärna bo där. Problemet är bara att det skulle komma 23 andra och titta....
Nu hoppas vi att de alla backar och inte gillar huset, vilket inte kanske är så troligt då det är ett rättt nytt hus i ett barntätt område med ettav områdets bästa tomter som vetter mot skogen. Tittar man ut på baksidan av huset känns det som att man bor på landet. Helt perfekt med andra ord.

Nåja, vi har sagt att vi är mycket itnresserade så får vi se hur många som kommer att vara med och fightas med huset.
Det är bara att hålla tummarna för att det inte är så många och att priset inte stiger över vår gräns.


Kram Veggomamman


Jobb

I snart två år har jag jobbat med det jag gör nu. Jag bytte då arbetsgrupp till en som jag innan bytet inte tyckte fungerade så bra. Det var vad jag tyckte när jag sett det från utsidan under tre års tid.

Nu nästan två år senare kan jag säga att det inte riktigt var sant. Eller det var delvis sant. Själva ledarskapet fungerade inte så som jag tycker att ett ledarskap ska fungeras men gruppen i sig är en bra grupp med rediga mäniskor som jag gillar att arbeta med.

Sedan i slutet på Augusti har vår grupp testat en annan konstallation. Gruppen delades upp i två mindre grupper. En lite större grupp med en ny provteamledare och så den andra lite mindre gruppen med samma teamledare.

Jag hamnade i den lilla gruppen med samma teamlerare.

Nu har vi testat i några månader och har utvärderat testet. Jag har försökt att vara öppensinnig i testet och letat efter förbättringar i gruppen och på ledarskapet. Tyvärr har det inte varit så mycket som jag tycker har förändrats för mig vad gäller mitt arbete och möjligheten att få den stöttning och hjäp som jag hade önskat. Teamledaren har inte förändrat någonting under testet.

Nu har visseligen arbetet sista året varit helt galet mycket vilket säkert påverkt situtationen rätt mycket. Tyvärr ser jag inte när ljuset i tunneln skulle blir bättre vad gäller arbetsbörda.

I måndags var det så dags att få veta hur utvärderingen av den delde gruppen varit och vad vi deltagare har tyckt och hur det skulle bli i framtiden. Jag hade ställt mig in på att det skulle fortsätta så som testet var även om jag innerst inne hoppades på att så inte skulle bli fallet.

Döm om min förvåning när vår chef säger att vi ska bli en enda grupp igen och att teamledarskapet ska ut på intern annons.

Jag kände mig mycket glad och nöjd med beskedet!!

Jag gillar min teamledare som jag har haft, men jag gillar honom inte i rollen som teamledare. Då tycker jag att han har väldigt många brister. Jag gillar honom som människa och som kollega.

Jag vet ju inte om den framtida teamledaren kommer att bli bättre, men jag känner i alla fall att det just nu kommer bli svårt att göra det mycket sämre. Om det skulle bli sämre lär det i så fall bli sämre på ett annat sätt så att jag i alla fall fått en förändring trots allt. Jag tänker att två människor kan inte vara vara dåliga på samma sak.

Nu låter det som att jag tror att det kommer gå skit med ny teamledare, men så är det absolut inte. Jag kommer jobba för att det ska gå bra och försöka hjälpa så att det går framåt och att det ska bli förbättringar mot innan. Jag önskar att det ska gå fort att få fram en ny ledare så att vi kan ta tag i arbetet hela gruppen med att bli en hel grupp igen som får igen det som vi har saknat ett bra tag. Jag tycker det ska bli kul!


Jag kommer inte att söka tjänsten då jag anser att det är ett jobb som inte jag är lämpad för. Utmaningen är på tok för stor för mig med de individer som ingår i gruppen. Jag har inte nog med teknisk kunnande i bagaget för att kunna stå emot tankar och krafter som vill dra åt olika håll i diskutioner som har med datainfrastuktur att göra. Jag överåter denna chans till någon annan hungrig person hos oss.

Så nu undra ni säkert vad min gamla teamledare ska göra. Han har fått en nästan heltidstjänst som  projektledare. Projektet ska  pågå i två års tid. Ett arbete som jag önksar honom lycka till med. Jag tror att kan kommer känna ett visst lugn och är hungrig på att hoppa på nya utmaningar i from av något helt nytt.

Han kommer forfarande att vara en del i den Telefoniförvaltning som vi har på jobbet och i den förvaltnignen ingår även jag. Så vi kommer inte att tappa bort honom. Och det bästa av allt, nu får jag jobba med honom i en roll där han inte är min teamledare!! Det känns bra :-)

Det var lite om vad som hänt på jobber den senaste tiden.

Kram Veggomammn

hits