Mellandagen

Idag sker de sista förberedelserna inför morgondagens tillställning.

29 är bjudna, 25 har tackat ja och kommer. De blir bjudna på lunch, kaffe, fika och tårta
På söndag är det 24 bjudna och 11 kommer. Då blir det kaffe med fika och tårta.

Jag har idag på morgonen fixat morotstsatsiki och romsås. Dessa ska nu stå och dra till sig till imorgon så att de blir lite smaskigare.

Jag ska ut och hämta ett till bord och ställa in i tältet där all mat ska stå på imorgon. Justera tältet lite och putta bort lite vatten som ligger på tälttaket

Klockan 14 har jag utlovat tårta på jobbet.
Fular lite och köper den från CityGross. Deras tårtor ser goda ut och kostar inte så mycket...tiden och platsen i kylen räcker inte till att fixa egna tårtor till tre dagar...

Idag ska även gräset klippas, borden ska dukas så långt det går, eller i alla fall lägga på dukarna och dekorera borden...om nu löven jag hade tänkt ser ok ut när de legat ett tag. Har ett prov liggandes i tältet så vi får se hur det ser ut idag. Möjligen måste jag dekorera borden imorgon istället.

Ja, det finns att göras även idag.


Kram Veggomamman

Presenten från kära U

Jag fick ett kuvert...


Bild på ett pass....en resa helt enkelt....men var?

Ett till kuvert med....

Hmmm, bil eller flyg.....Kan jag välja alltså?? Fattar inte...


Ett paket...

Vägatlas över Europa...resan sker till Europa helt enkelt....många länder i Europa finns det.

Ett paket till....


Ahhh,Tyskland. Det är ett stort land, vad ska jag göra där månne. Något jag velat göra  mycket länge....

Hmm, en resa som jag vill göra, men som inte inte är så skojig kanske är att kolla på koncentrationslägren som en gång var i Tyskland...
men det var inte det resmålet denna gången.

Sista kuvertet avslöjade det hela!!!


Indoor Skydiving!!!

WOWWWW. Ohh så fränt!
Klicka in på länken ovan och kolla på filmen så får ni se.

Ända sedan 1996 då jag hoppade mina 2 egna fallskärmshopp, som ju slutade i mer eller mindre kastatrof,  har jag velat känna känslan av att få sväva fritt. När jag och kompis C var i Riga på Spa för flera år sedan såg jag en annons i en raklamtidning att det i Riga fanns en liknande flygtunnel så det hade jag faktiskt med på min 40-års önskelista. Hade dock inte en susning om att det fanns en vindtunnel i Tyskland.

Det pirrar i magen när jag tänker på det och jag komemr vara skitnervös när det väl blir dags, men det ska bli såååå fränt att äntligen få uppleva känslan. Kan inte vänta på att det ska bli vecka 30 så att vi kan åka iväg!! Fast det är klart har jag väntat sedan 1996 är det inte så lång tid till vecka 31 :-)

En drömm som blir till uppfyllellse, otroligt!

Vilken helt fantastisk underbart frän och cool födelsedagspresent!!
Den ska jag sent glömma!!!!!

Tack kära U!!
JAG ÄLSKAR DIG SÅ!!!!


Kram Veggomamman


Min stora dag

Den började med en slapp morgon, inte speciellt lång sovmorgon. Kära U hade satt sin klockan på halv sju, men stängdeav den innan den ringde. Vi var redan vakna. Låg och pratade i sängen en halvtimme innan han gick upp.

Vid åtta åt vi frulla och jag fick Kära U:s paket, mer om det i ett separat inlägg.

På förmiddagen slappade jag mest och gjorde typ inget alls. Precis som jag önskade efter veckans fulla schema. Surfade lite, bloggade och duschade samt gick till brevlådan och vittjade den på dagens och gårdagens post.

Några roliga kuvert som inte brukar vara med i posten till mig denna dag. Bland annat ett kort från min företrädare på jobbet med ett grattiskort och två Trisslotter. Det var en glad överraskning. Spänningen var ooolidlig vid skapandet och det var otroooligt nära men tyvärr föll det på några nollor. Närmare vinst på en miljon har jag väl aldrig varit :-)

En lunch med kära U här hemma bestående av matlåda från frysen, min hemmagjorda lasagne. Riktigt gott som alltid. Jag tror allt att Lasagne är det bästa jag vet!!! Bra en dag som denna :-) Satt och blev sugen på glass....men eftersom mina föräldrar och svärmor och svärfar skulle komma han vi inte med att åka och köpa glass.

Mamma hade köpt med sig wienerbröd och en liten prinscesstårta som vi smaskade på.


Wienerbröd och Princesstårta!!

Jag fick måga fina paket som jag blev riktigt glad över.


Ett kort med pengar i från min morbror som tyvärr inte kan komma på lördag. Ett nagellack (formgivare Åsa Jungnelius ) och en dödskalle med hatt (formgivare Ludvig Löfgren) av svärmor och svärfar, en bismark guldring och en orkidé från mamma och pappa samt ett presentkort på Media Makt från jobbet. Helt fantastiskt fina och framför allt passande presenter!!

När vi satt där och hade fikat klart så hörde jag en bil komma....det var mina närmsta jobbarkompisar som kom på besök. Kära U var tydligen lite infiltrerad i det hela ;-)
De körde iväg med mig utan att tala om var vi skulle.

Resan slutade med att vi stannade på ett ställe där det finns fantastiska kreationer av glass. En hundrapoängare med tanke på att jag vid lunchen sagt att jag var sugen på glass :-) Trevlig och överskande!!! Tack för det kära jobbarkompisar!!! Fick även ett litet paket där flera på jobbet skramlat till ett presentkort på Media Markt. Jag ska köpa mig en hushållsassistent så att jag kan börja baka bröd. Nu har jag fått en bra början till min maskin :-)

Nu på kvällen har jag och Kära U ätit på en Indisk restaurang. Mmmmmm! Den typen av mat kvalar ocskå in på min lista på den godaste maten jag vet. Kan lova att jag är vrål mätt nu efter middag ute, en rejäl glass och tårta + wienerbröd ovanpå en rejäl portion med lasagne som vi åt till lunch.


Jag har haft en riktigt bra dag! Det ska man ha på sin 40-års dag!

Kram Veggomamman

40 idag

Så har då den där dagen kommit som så många pratar om, dagen då de gråa håren sätter sin prägel, gäddhänget växet med 10 cm i timmen och celluliterna ploppar upp som svampar.

Mina gråa hår har funnits ett bra tag, gissa varför jag färgat mitt hår rött så länge och gör det så ofta ;-). Gäddhäng vet i katten om det finns, det är i vart fall inte lika skrynkligt som jag kommer ihåg att min farmors var en gång i tiden. Celluliter går att bocka av, men om de kom övet natten det vivlar jag på. Summa sumarum är det inte så stor skillnad idag från igår.

Oavsett hur kroppen än ser ut och hur den än blir så är det väl i alla fall sinnet som är det viktiga. Hur ska man känna sig när man är 40? Någon läsare som kan förklara för mig så jag kan känna efter och se om jag är som 40. Oavsett så känner jag att jag är i mina bästa år och att jag njuter av att vara just när och nu!!
 Hade jag vetat vilka ni alla läsare är så hade jag bjudit er på tårta idag.

Puss på er och ha en bra dag.

Nu ska jag pilla mig i naveln och vänta på krisen!!


Kram Veggomamman

Scouthajk

Helgen som gick var jag och storasyster på vårens scouthajk. Denna gången var det tillsammans med den äldre gruppen. På söndagen kom den yngre gruppen ut över dagen, så lillasyster fick också lite av röklukten och känslan (likaså Kära U som köre ut lillasyster till hajkplatsen.)

Vi var vid ett mycket fint ställe ca 45 km bort. Det låg nära en sjö och scouterna fick prova på att paddla. Ett dopp i vattnet blev det också.


Bad och paddling 16 graderi vattnet!!


Man hade chansen att sova i vindskydd eller inne i en ouppvärmd stuga i sängar.
Den äldre gruppen tog ett tält och sov i det samt i ett vindskydd en liten bot bort ute på en udde. Tyvärr var jag aldrig där och kollade så jag vet inte hur det såg ut, men jag gissar att det var fint ut mot vattnet.

Övervägande av våra 14 scouter varlde att sova ute. Det blev trångt i vindskyddet. men det gick. De fick brottas med myggor men sov gott.


Morgon efter första natten i vindskydd.

Vi som sov inne hade inga myggor men missade istället den där fantastiska känslan av att vakna upp utomhus och höra fåglarna kvittra och löven prassla i vinden. Efter min fallskärmsolycka har jag svårt att ligga hårt så jag avstod att sova på liggunderlag. Jag ville heller inte sova på samma plats som storasyster då jag vill att hon ska vara lite mer självständig och klara av att sova själv, vilket hade gått bra. Jag trode inte något annat, men man vet ju aldrig. Hon viste ju att jag fanns där inne i huset en bit bort plus att hon hade alla sina scoutkompisar samt andra scoutledare nära.

Jag testade att låna ett uppblåsbart liggunderlag som jag sov på. Hade sängen som back upp ifall det inte skulle gå. Visst, det var inte en Hästens säng att ligga på det ligundelraget, men jag fick inte ont i ryggen så det gick med andra ord bra. En investering i ett bra uppblåsbart liggunderlag blir det allt vad tiden lider. Ska söka lite på Internetet för att kolla in tester och om det finns andra alternativ till det jag lånade.

På söndagen var det skattjakt där man patrullvis skulle hitta pusselbitar till ett chiffer. Det var svårt, men alla klarade av uppgiften även om de missade en pusselbit.

All maten lagades över öpen eld. På söndagen var det patrullvis som de skulle fixa en trefot samt tända en eld och laga en soppa. Det är så härligt att se med vilken aptit de äter när de fått jobba och själva fixa sin mat. Jag gjorde en vegetarisk variant av soppan på stormkök på söndagen, vi var ju bara tre som skulle äta av den så det var inte lönt att ta en stor gryta och en eld till tre personer.


Soppa på stormköket

Det vara samma sak på middagen på lördagen. Då fick alla plocka ihop sig ett foliepaket som tilldagases över öppen eld på galler. Rätten kallas hajkbomb och innehåller kokt potatis, lök, äpple, paprika och falukorv (sojakorv för mig och storasyster). Kryddor var ketchup, senap, peppar, paprika krydda samt grillkrydda. Rikligt med olja på dubbelvikt grillfolie så brände det inte fast heller. Riktigt smarrigt!!!


I väntan på att Hajkbomben ska bli klar...


Pinnbröd lite senare på kvällen...och chokladbananer

Fukosten fixade vi vuxna i köket som fanns där det var gasolspis. Gröt med smörgås. Jag avstod gröten men gick i mig frulla så jag blev mätt i alla fall.

Stället hade vatten men ingen elektricitet. Vattentoaletter gjorde det hela enormt lyxigt. Inte ofta som det är så när man är på hajk. Jag tror att barnen uppskattade toaletterna mycket för det var inget barn som klagade på ont i magen. De gör annars det när de inte går på dasset fast de egentligen behöver.

Vi hade enorm tur med vädret. Stålande solsken hela helgen och inte så mycket blåst. Kalasbra helt enklet. Inte en droppe regn heller. Skönt med tanke på att våra två tidigare övernattnignar med våra scouter har haft uruselt väder.

Sammantaget en riktigt bra helg med mycket glada och nöjda scouter och scoutledare!!

Nu är det scoutpaus till hösten igen.

Kram Veggomamman

Förberedelserna är i full gång

Imorgon är den stor dag, återkommer till den i ett annat inläg.

Inför denna stora dagen och kanske främst helgen som kommer har jag en hel del förberedelser att göra.

De har på gått ett tag, men nu är jag inne i slutspurten. Denna vecka har jag semester för att hinna med och för att jag hade lust :-)

I måndags var den stora handlingsrundan. Jag köpte:
 • Blommor till tilltänkt bordsdekoration
 • Öl och vin
 • Färkpotatis på ICA Maxi för att de hade kanpanjpris på svensk färstpotatis
 • En hel massa grönsaker och annat på en annan mataffär
 • Lämnade tillbaka ett par skor som jag köpt men som inte passade så bra och som jag kände att jag hade för ont om tid till att testa nu i förberedelsetider. Hade jag jobbat hade jag kunnat testgå dem inne på jobbet, men här hemma där inne och ute flyter ihop så var risken för stor att jag skulle råka gå ut med dem och då fick jag inte lämna igen dem.
 • Köpte ett nytt minneskort till kameran, det gamla har börjat strejka.
 • Köpte tvättmedel på Granngården, det ekade tomt hemma i tvättstugan.
Förutom detta i måndags så städade jag hallen och badrummet nere noga. Så noga att jag till och med tog bort fronten på badkaret och skurade golvet med såpa och gjorde såååå fint och fräscht runt badkaret. Händer inte så speciellt ofta.
Jag röjde även undan hemma så att det skulle gå lättare att städa samt dammsög och våttorkade golven på hela nedevåningen.

I går hade jag en skoldag.
Jag besökte storasysters klass hela deras skoldag. Satt längst bak i klassrummet och lyssnade. Intressant! De hade bland annat geometri, musik och svenska denna dag.


Denna bondgård gjorde barnen klart igår. De hade börjat någon dag tidigare, men igår kom alla de olika djuren upp samt lite träd, blommmor och buskar. Denna ska sedan användas i matten för att lära sig division. De ska med hjälp av den tomma hagen och lösa staket dela av och få en introduktion till mattetermen division sa fröken när hon och jag pratade om bondgården.

Direkt efter skoldagen kom min pappa och svärfar hit och hjälpte mig att sätta upp ett 6*6 meter stort tält ute på gräsmattan. Den kraftiga vinden var en utmaning, men det tog oss trots blåsten endast 1½ timme att få upp tält och ställa in 3 långbord med bänkar. Mycket bra jobbat!!


Tältet som ska fyllas både lördag och söndag.

På kvällen trimmade jag allt ute som behövde trimmas + lite till för att det är så himla skojigt. Jag skurade även badrummet på övervåningen ordentligt. Denna gången med strumpor på för att inte råka ut för samma sak som sist när jag skurade det....då jag halkade i såpan och gjorde ila min meniskel i högra knät (som jag fortfarande har ont i). Somnade gott på kvällen!

Idag ska jag städa resten av lägenheten. Det är trappen och övervåningen som står på tur. Hade även tänkt att damma i lillasysters rum lite där nere. Fick lov av henne att göra det igår om jag lovade att inte titta på översta och nedersta hyllorna i hennes stora hylla. Plantera blommorna jag köpte i måndags ska också göras idag. Samt tvätta det som finns i tvättkorgarna. Det finns alltså att göra även idag :-)

Nähe, dags att sätta fart!!

Tog mig i alla fall en sovmorgon idag. Vaknade visseligen av kära U:s väckarklocka, men lyckades somna om efter att jag läst lite och blivit trött igen klockan 06 i morse.

Kram Veggomamman

Citattavla

När jag var i Ullared köpte jag en canavas tavla som jag tänkte skriva något fint på. Hade länge funderat på det, men inte fått ändan ur att köpa en. Hittade en i storleken 60*20 cm som ja köpte.

Den har nu legat till sig ett bra tag men medan den legat där har jag sökt efter något bra att skriva på den.

Nu har jag kommit på det efter lite funderande och inspirrationssökande lite här och var.

Här är resultatett:Inte helt nöjd med min handstil på de små orden, men handstilen är som den är och jag kunde inte göra den bättre. Så jag får helt enkelt vara nöjd :-)

Den siter nu i vår hall övanför dörren in till köket. Vi har vitmålade väggar i hallen vilket gör att tavlan blir väldigt vit....funderar på att svampa på någon färg i hörnen, men jag har inte bestämt mig ännu....färgen jag då funderar på är gul...den färgen blir man glad av

Vi får se om jag gör det eller om den får vara som den är.

Jag är nöjd med citatvalet i alla fall vilket väl är huvudsaken :-)


Kram Veggomamman

Armen

Den hänger kvar, även om jag ett tag trode att den var på väg att stötas bort från resten av kroppen så ont som det gjorde.

Fick en tid till naprapaten på morgonen. Han tog tag i min axel bakifrån och greppade med fingrarna in i framkant lite över armhålan och drog axeln bakåt. Han bad min att slappna av....varpå jag sa till honom att det var slite svårt då jag redan stod på tå för att det gjorde så in i helvete ont. Han lettade lite på sitt grepp så jag kunde gå ner på hela fötterna och då koncentrera mig på att slappna av. En liten knäck blev det. Han sa att muskeln var riktigt spänd, troligen en nerv i kläm och att det troligen berodde mina tidigare krämpor i nacke, axlar och skuldror. Allt hänger liksom ihop.


Lite justeringar av ryggen men annars inte någon massage för att han sa att det som nu behövdes var vila fast med rörelse fast utan antsrängning. En liten tur med stavarna och röra axeln helt enkelt.

Redan på eftermiddagen kände jag att det blev bättre, armen min var inte lika tung och det gjorde inte ont HELA tiden längre. Tog en inflamationshämmande tablett efter lunch men har sedan inte knaprat någon mera.

Smärtan idag är liten och det verkar som att trycket på nerven har släppt och jag kan använda armen till det jag behöver. Den känsn trött men det gör nästan inte alls ont.

Har en tid igen på tisdag.

Kram Veggomamman

Krämpor

Alltså, det hela började för snart 2 år sedan...eller kanske ännu längre sedan....

 • Snart två år sedan. Jag fick ont i hälen. Konstaterades hälsporre av naprapat och jag gick på behandling hos sjukgymnast skit många gånger....blev till och med frikort av det hela....men det blev inte helt bra. Känner fortfarande av den om jag går långt eller går utan skor. Har ständigt skor på mig, inne som ute. Har speciella ilägg. Är vrålrädd för att skaffa nya skor då jag inte vill göra det värre än det är. Behöver skaffa nya skor typ igår. Mina GoreTex walkingskor jag hade i höstas och nu på vären är oerhört varma. Behöver ett par luftigare skor.

  Har nu testat att använda de skorna jag köpte just innan jag fickont i hälen,  ett par Ecco skor av typ tennisvariant, de är snygga, men ack så varma då det är ett par skinn skor.

  Jag behöver skor som är dämpade i hälen och med ernstadig hälkappa....hur många snygga skor finns det som har detta som inte är varma och ej är joggingskor??? Hmmm, inte så många tror jag. Helt uteslutet att köpa Skopunkten skor för de tror jag inte håller måttet så det blir till att satsa på ett par dyrare med förhoppningsvis mjuk dämpning....frågan är bara vilka. Vill inte förvärra hälen nu när den nästan är på gång att bli bra.


 • Nacken, den stör mig med jämna mellanrum, eller snarare täta mellanrum. Det skulle helt klart bli bättre om jag tränade, men jag tycker det är trist att styrketräna och gör det alltså inte....borde, men gört ej helt enkelt. Korkat är ordet, men ni vet hur det är...

  Jag får helt enkelt gå till naprapaten för att massera upp och justera kotorna i nacken lite titt som tätt... Nu var jag denna vecka och nu känns det bra igen. Denna gången en tre gångers kur innan det släppte.

 • Knät, det jag skadade när jag städade badrumsgolvet som är en skada på innre meniskeln i höger knä. Den har behandlats av naprapaten även den. Han har masserat och gett mig akupunktur. Det har blivit oerhört mycket bättre, men det är inte bra....när jag går långre sträckor får jag ondare. Absolut inte vrål ont, men väl ont och det hämmar mig. Jag kan INTE sitta på huk eller överböja knät som jag kunde innan....det gör ont. Kanske blir det inte bättre än så här....kanske blir det. Hur som så tar det tid sa naprapaten...om det nu blir bra.

 • Nu i veckan, i tisdags tror jag det var så började jag få ont i min högra arm. På baksidan av armen. Det gör ont att lyfta armen och den är oerhört tung. Det har blivit klart sämmre de sista två dagarna och jag har nästan ont hela tiden nu... Vet inte vad jag gjort, det värker helt enkelt bara. Jag har inte ramlat eller något sådant som jag kan härleda till det onda. Det har liksom bara kommit. Borde nog boka en tid till naprapaten....
Alltså, var är min kropp på väg. Varför är det så att så fort en sak börjat bli lite lite bättre så kommer en ny krämpa? Vad är nu detta med armen, jag har ju aldirg haft problem med den på detta sättet. Varför, jag orkar inte mer krämpor just nu. Låt mig vara!!!

Jag må fylla 40 om två veckor, men det måste väl inte vara så att tankträmporna kommer så fort och i förtid?? Det är faktiskt 14 dagar kvar!!


Jag har inte någon lust att ha ont i kroppen mera....få oväntade krämpor som ploppar upp som svampar ur jorden. Dessa svampar kan mer än gärna angripa något annat....


Kanske borde träna något, men vad?

Kram
Krämpornas Veggomamma

Söndag

Idag har det varit marknad i stan. Vi cyklade dit alla fyra.

100:- var fick töserna att spendera. De hade tur för de stötte på farmor och farfar och fick en varsinn 100 lapp av dem att köpa något för. Mycket pengar. De fick köpa precis vad de ville på marknaden, inga begränsningar mer än att pengarna skulle räcka till det de ville köpa.

Jag köpte töserna ett varsitt par "fake-foppa-tofflor" samt tre coctailtomatplantor för totalt 200:-. Detta utanför tösernas egna budget.

Storasyster köpte för sina pengar:
1 foppatoffel pin för 10:-
1 flaska sprite från ICA för 13:- (inkl. pant)
1 tur i karusellen med snurrande kaffekoppar 30:-
4 foppatoffel pin för 20:-
1 ponnyridning för 20:-
1 stor delfinballong för 70:-

TOTALT: 163:-

Lillasyster köpte:
1 flaska Zingo för 12:- (inkl. pant)
1 tur i karusellen med snurrande kaffekoppar 30:-
1 ponnyridning för 20:-
1 stor hästballong för 70:-

TOTALT: 132:-

Det är skoj att se vad de väljer att spendera pengar på. Jag var helt övertygad om att storasyster skulle köpa något godis eftersom hon inte fick något alls igår, men icke. Inte ett enda att tugga på. Munkar och färska kokosboller fanns, men icke...inte det heller. Det fanns även små batteridrivna hunder som skäller när de stötet på något och som sedan vänder och går åt ett annat håll. En sådan trode jag också att någon av töserna skulle köpa, men det gjorde de inte...

När ballongen kom på tal informerade jag dem om att vi cyklar och att den kan gå sönder eller släppa från sitt snöre när vi cyklar, men de tog båda två risken...
Ballongerna kom hem hela som tur var.


Potatismos med stekt halloumi och nuggets blev det till lunch. Gott, jag var hungrig!

Lillasyster hade scouter på schemat på eftermiddagen och medan hon var där så han jag precis klippa hela vår gräsmatta. Jag satte igång direkt efter att jag lämnat av henne och blev klar 10 minuter innan jag skulle åka och hämta henne. Kära U och storasyster planterade tomaterna och vattnade våra små odlingar. Två små getingbillor tog kära U ner från garaget. Hoppas nu inte att vi ska behöva ha getingar där som försöker bygga billor hela sommaren.

En hel del tvätt har vi tvättat idag också....samt en diskmaskin som nu är klar.

En allt som allt bra söndag :-)


Kram Veggomamman

Lördag

Idag har vi haft en fullspikad dag...

Kära U drog på rally redan klockan 06 och kom hem 16 så han har inte varit med oss andra. Han var med sina rallygamar i skogen istället och kollade.

Jag och töserna åkte med mormor och morfar till en Arla gård i närheten som hade annonserat årets Betesutrläpp.

MASSOR med folk, säkert 500 bilar. En liten tipspromenad på vägen från bilarna till ladugården och platsen för kossornas frigång.


En liten skara av alla som väntade...

Innan klockan slog elva kollade vi in i ladugården uppifrån. Där fanns en stor gul borte som kosorna kunde få lite mekaniskt kliande utav om de ville samt en automatisk kobajsskrapa.....troligen fanns de mera automatik i den moderna ladugården, men detta var vad jag såg och förstod vad det var.

Ute igen bjöd Arla på mjölk och kanelbulle. Alla fick en 3 dl tetra pack med mjölk och ett sugrör samt en stoor kanelbulle. Även lillasyster fick ett glas laktosfri mjölk som fanns att tillgå. Inte ett öre kostade det :-)


Storasyster och lillasyster dricker mjölk och äter kanelbulle medan de väntar på kossorna...

Efter vi ätit gick vi till baksidan av lagårn där kosorna skulle släppas ut. Någa minuter efter elva kom de så äntligen. Och jag må säga att det såg kul ut. Har du inte varit på ett betesutsläpp någon gång tycker jag du ska ta chansen....det var kul att se de ystra kossorna som verkligen verkade njuta av fri luft och gott om plats.


Äntligen kommer de...


Kolla, vad är det där?? Friheten...kom nu kossor så drar vi.


Det är jag som bestämmer....nä, det är jag...din jäkla kossa!Hemma hade jag redan dukat inför lunch och det som bjöds på var lasagne. Mormor och morfar stannade på mat. Gott! Lite stressigt blev det för mig och lillasyster eftersom hon skulle på kalas klockan 13. Men vi kom fram bara några minuter sen.....puh! Fast när gick  mot huset undrade mamman och pappan vad vi gjorde där....vi var nämligen en timme för tidiga. Nåja lillasyster fick stanna och vara en del i förberedelserna....jag tror hon mest satt och kelade med de två 6 veckor gamla helt fantastiskt gulliga och bedårande kattungarna som fanns hemma hos kompis V.

Hemma igen för mig blev det lite fika eftersom morfar fyllde år helgen innan. Efter fika hjälpte mamma mig att naturfärga mitt hår. När färgen var ikletad så ska jag ju ha den i minst 2 timmar....med en plasthätta och en hemmagjord fleece hetta på skallen gick vi ner till morbror för att hälsa på kusin våfflan som igår blev 6 veckor. Han var mer med idag efter att han fått sig ett rejält skrovmål. Storasyster som var med fick hålla honom och han låg där i hennes famn och smålog ett bra tag.

Hemma igen åket mormor och morfar hem. Det var dags för mig att skölja ur mitt hår och sedan klockan 17 hämta lillasystern från sitt maraton kalas. Kära U kom hem och han var nöjd och dammig efter dagens rallygamande. Lillasyster var också nöjd efter sitt äventyr så summa sumarum har vi haft en bra lördag.

Det är nog bara storasyster som är putt eftesom hon av någon outgrundlig anlednign valde att inte äta upp sin mat idag på en lördag. Lasagne som hon normalt sett gillar skarpt.  På en lördag innebär att det inte blir något lördagsgodis. Gnäll gnäll, men mamman stålsatte sig och det blev inte något godis. Denna regel med att äta upp maten har funnits sedan hon började med lördagsgodis så det är absolut inte någon nyhet. Jag undrar bara av vilken anlednign hon inte åt upp maten idag...det kommer vi nog aldrig att få veta tror jag. Middag åt hon i alla fall bra men det hjläper inte, godis serveras efter lucnh i detta hem på en lördag!

Kram elaka Veggomamman


Flaxande besök

Jag sitter vid datorn, och helt plötsligt kommer en fågel flygande och sätter sig överst på hyllan där jag sitter. Den flyter mot fönstret en gång....kommer inte ut då det är stängt.

Jag öppna det på vid gavel. Den flyger in i sovrummet, där den kom ifrån. Flyger mot fönstret igen. Dunk.

Den sätter sig på täcket i vår säng. Jag lyckas försiktigt gå förbi...då flyger den upp på bokhyllan och sätter sig på toppen av vår lilla svenska flagga som vi ställer fram på bordet när någon fyller år. Två fönster öppnar jag. Den flyger igen innan jag fått upp fönstren, sätter sig på Kära U:s skrivbordslampa. Lämnar en liten hälsning på den och flyger iväg igen. Vet inte vart.

Nu har jag inte sett den på länge....hoppas den flög ut från några av de tre öppna fönstren....annars kommer det att börja lika illa här inne om några dagar.

Har letat men inte hittat den, nog måste den flugit ut?

Jag har stängt förnstren nu....Kram Veggomamman

Det royalistiska England

För er som missade bröllopet i fredags har jag fått skickat mig en exklusiv YouTube sekvens från kyrkan.


http://www.youtube.com/watch?v=Kav0FEhtLug&feature=related

Försök att hålla tårarna borta. det är väldigt känslosamt och käreksfullt det hela. Minnena tar dig säkert tillbaka till förra sommarens svenska stora bröllop.


Kram Veggomamman

hits