Hälsotillståndet

Lillasyster åkte till pappan på söndagskvällen eftersom hon fortfarande hade feber och vi ville inte behöva väcka henne tidigt på morgonen för att åka till pappan. Hon är fortfarande sjuk. Inte vrålsjuk, men lite feber och hängig. Hon tycker det är vråltrist och vill inget annat än att gå till skolan (Undra hur många år det kommer att hålla i sig :-).

Jag själv vaknade i måndags och var hes, som vanligt efter jag haft ont i halsen. Täppt i näsan utav bara den var jag så klart också plus torrhosta.

Har inte haft feber så jag har jobbat. Det går bra men det känns som att man är i en bubbla när skallen är täppt av snor....

Jag sköjer näsan som alltid när jag är snuvig. Det gör att jag kan andas genom näsan nästan lika bra som med nässpray. Nu har jag ljumet vatten, någon droppeTee Tree Oli och salt i näsan istället för nässpray. Måste vara mer hälsosamt än nässprayen som gör att det känns som att man har en hel motorväg att andas genom.
På kvällen smörjer jag även under näsan och runt näsborrarna med en Aloe Vera Heat Lotion. Det svider som bara fan, tårarna rinner, men efter några minuiter går det över och det är kanonbra när man är snorig. Nästan som Vicks är det...fast man slipper stoppa in den in näsan och andas. Man skörjer bara och får vrålsvid ett tag :-)

Idag är jag bättre. Inte så speciellt hes, men låter jättetäppt i näsan....vilket jag väl är trots att jag kan andas genom näsan.

Mot hostan äter jag hostmedicin för att slippa behöva hosta så länge som det annars brukar bli.

Det är alltså på väg att bli bättre :-)

Kram Veggomamman

Lillasyster, bak och eksem

I går när jag hämtade på frita såg lillasyster trött ut. Inte samma vanliga goa och glada tjej. De nämnde inte något på frita.
När jag kom hem tog jag febern. 38.2 hade hon. Det blev film för hela slanten igår. Jag bakade och lagade mat medan töserna kollade på den gamla julkalendern Trolltider. Massor av avsnitt blev det innan det var dags att gå och sova. Lillasyster klagade på ont i huvudet så hon fick Alvedon vid 17 och blev då bra mycket piggare men somnade utan några större problem så klart.

Sov sedan nästan 11 timmar och vakande rätt så piggelin tyckte hon själv. Men det syns på henne att hon inte mår bra. Hon har haft lite feber under dagen och mot kvällen kröp den upp lite till. Hon har inte fått Alvedion idag. Lär bli en lugn dag imorgon också. Vi har lite planer för dagen, men de  kommer jag och lillasyster att hoppa över.

Själv känner jag att halsen gör ont (som hos lillasyster) och ena näsborren börjar bli täppt....har inte feber men jag är absolut inte helt fit for fight tyvärr. Har vilat lite idag men annars har jag varit riktigt produktiv i köket och med tvätten. 4 maskiner tvätt, en sats med kikärtsfrallor och en sats med kikärtslimpor samt en äppelkaka. Uppe på det bakad potatis till lunch. Kan lova att det varit varmt i köket idag :-)
Trångt har det också varit. Vårt kök är inte dimensionerat för så mycket bakande på en gång....men det gick att få plats med allt efter lite uppfinningsrikedom ;-)

Storasysters eksem bakom öronen är illa, riktigt illa. Det känns även som att de spridit sig. Hennes kropp visar tecken på utslag lite här och var tycker jag. Hmmm, har ju varit på hud två gånger och de säger att det är kroniskt antingen Psoriasis eller Mjälleksem....inget vidare något av det men jag känner att det borde finnas något man kan göra. Hon har inte tidigare klagat, men nu är hon mer medveten och undrar om det inte går att bli av med det. Hon säger att om hon kunde önska sig vad som helst så skulle den enda önskan vara att bli av med sina eksem!! Det säger rätt mycket tycker jag. Jag tycker synd om henne och försöker hitta flera att fråga om problemen för att ta reda på ifall det finns något jag kan göra....

Kram Veggomamman


Borta bra men hemma bäst

5 arbetsdagar i Stockholm tär. Det är så oerhört mycket folk och inte ett grässtrå har jag dett på mina promenader under kvällarna. Jag vet att det finns träd och gräs i parker i Stockholm, men där har jag inte passerat. Jag har saknat min tystnad och min säng och givetvis min kära U. Barnen har varit hos pappa hela bortaveckan så deras frånvaro har varit den samma som varje ojämn vecka...och givetvis saknar jag dem när de inte är hos mig.

Kursen har varit bra även om en dag var lite mera ointressant enligt mig, men ack så viktig i hela det processarbetet som det hela går ut på. Vill ni läsa mer ingående finsn info
HÄR. Kursen jag gick var den här!

Jag har fått många nya infallsvinklar och lärt mig massor. Sett var vi borde satsa på jobbet och var vi ska lägga energin här näst. Nu är det bara till att engagera de där hemma så att vi kommer framåt.

I går när jag kom med tåget så gick jag inte av där jag brukar utan åkte lite till. Det ar nämligen så att min bil har varit på förbättring under vecka och eftersom den vänlige förbättraren bor i en annan stad fanns bilen att hämda i den staden plus att kära U denna helg är mycket engagerad i en Rallytävling så jag kollade in läget där han var också.

Orkade inte stanna tills han skulle åka hem så jag åkte hem en bra stund innan. Skönt att vara hemma igen även om kvällen var sen och det var mörkt ute.

Idag är en hemma dag. Har sovit så länge jag kunde.....inte mer än till lite efter åtta. Strukit en massa som jag samlat på mig och inte haft lust att fixa tidigare. Jag har grejet med mina viktiga papper. Kastat och sorterat in på rätt ställe. Det arbetet är inte helt klart ännu då det var i Januari jag gjorde det senast och de börjar välla över så pass den sista tiden att papper hamnat lite varstans...men snart är jag klar och det känns mycket bra!

Ska nog ut och gåmed stavarna lite. Känner att vädret är så fint att det är helkortat att sitta inne hela dagen och inte utnyttja vädret. Borde nog åka och handla men har inte lust just nu.....kanske bakar lite istället...eller så slappar jag bara för att jag kan och har lust :-)

Kram Veggomamman

Indiskt

Idag när vi skulle sluta kursen frågade kursledaren om någon hade någon fråga...jag frågade då var jag skulle äta idag.

De skarattade lite men undrade vad jag ville äta för typ av mat. Svaret var givet. INDISKT så klart.

Fick då tipset om en Indisk restaurang som ligger i centrum på en tvärgata till Sveavägen. Reatauranen heter
Curry Spice City och efter att ha ätit där idag rekomenderar jag den varmt. Jag åt Vegetarisk gryta med ris, ett Original Naan bröd och vanligt vatten. Maten tog inte speciellt lång tid innan den kom och det var riktigt gott om mat. Det räckte gott och väl till mig :-)
Mannen som severade var glad och pratsam i sin restaurang. Inte så där högtravande och strikt i sitt restaurangägande utan mer familjär på något sätt. För allt betalade jag 98:- vilket jag tycke var prisvärt med tanke på hur mycket mat det var. Jag kommer helt klart tillbaka även imorgon och äter på det stället. Men då någon annan vegetarisk rätt.


I måndags åt jag på en annan Indisk restaurang, Mother India. Har varit på det stället tre gånger nu. En gång på en lunch (när jag var på en annan kurs) och då var det överfullt med matgäster. Men de båda måndagarna jag sedan varit där har jag varit den enda matgästen förutom några enstaka Take Away kunder. Maten har varit god utan tvekan, men det känns lite skumt att sitte ensam på en rastaurang. Så det känns inte så lockande att gå tillbaka igen. Den var dessutom några tior dyrare jämfört med där jag åt idag.

Därför känns det bra att jag fick tips på en ny Indisk restaurang i närheten av centrum.

Kram Veggomamman


Stockholm

Det finns så mycket här att kolla på. Hade ju som sagt en liten lista med affärer att kolla i. Igår klarade jag av några.

Jag var inne på
Gordon Bleu på Vasagatan. Köpte 4 brödformar på 1½ liter. Skulle utan tvekan kunna köpte halva affären med smarta och fina kökstillbehör. Hittade bland annat en sådan där stor tjovk plastskärbräda som jag länge velat ha och som jag förr eller senare kommer att köpa. De kostar en slant, men de brädor vi har hemma från Ikea är på tok för små och tunna. Denna jag hittade var tjock så den inte kan slå sig och bra mycket större än Ikeas plastbräda. Den kommer troligen upp på min önskelista...ska bara kolla in den igen någon mera gång innan den platsar på listan.

Siden Selma på Malmskillnadsgatan knallade jag också till. Där köpte jag en Viscose badhandduk i svart som jag ska ha på scouterna och på resor när handduk krävs. Har testat den två gånger redan här på hotellet och faktiskt, trots att den är tunn som ett lakan fast i storleken 140X80 blev jag torr. Första gången orkade jag inte blöta håret, men i kväll testade jag att torka både mig och håret och faktiskt så blev den inte genomsur men jag blev torr. Det tar kasnke lite längre tid att torka av håret, men det kan jag stå ut med eftersom handduken tar så liten plats (ungefär som en vikt kökshandduk) och väger så lite (190 gram). Ett bra köp känner jag :-)

Idag var jag på en lite längre promenad. Gick till Norrgavel på Birger Jarlsgatan och frågade om de olika tygerna som Länstolen kan beställas med. Nu har jag mer info, det som saknas nu är stålarna till stolen och rummet den ska stå i.....två mindre detaljer ;-)

Fortsatte min promenad till Svenskt Tenn och deras tillfälliga butik i väntan på att deras ordinarie lokal renoveras. Där skulle jag kolla på två saker. Brickbord samt glasunderlägg. Tyvärr kom jag dit bara minuter innan de skulle stänga så jag kunde inte gå runt och kolla utan haffade någon att fråga på stört. Glasunderläggen hade de inte inne i den tillfälliga butiken tyvärr. Attans då jag ville känna på dem innan de kommer upp på önskelistan till jul....
Sedan skulle jag kolla in konstruktionen på deras två olika brickbord stativ. Men det jag var mest instresserad av att se hade tagit slut för tillfället. SÅ den promenaden dit gav inte något större resultat tyvärr. Får gå dit igen nästa gång jag är i Stockholm.

DesignTorget köpte jag en Pluring, vi har en hemma men kära U säger att den släpper från kaklet i köket så en ny införskaffades. Har ni inte en sådan är de 35:- väl värt att satsa på.

Igår åt jag Indiskt så klart. Gott! Tyvärr var jag ensam på restaurangen jag besökte så idag hade jag inte någon lust att gå dit igen därför blev det snabbmats fällan  på MAX  som vann i kväll.

Efter dessa två dagars promenerande har mina planerade butiker besökts.....nu är det bara planlöst strosande som sker resten av kvällarna. Samt en hel massa pluggande så klart. På torsdag ska jag göra ett test cert på kvällen för att se hur det går hade jag tänkt.


Kram Veggomamman

Kurs med Kurt

I en hel arbetsvecka ska jag var borta. Jag ska pränta in en hel massa nytt i skallen och förhoppningen är att jag ska komma mer lärd och bra mycket mer kunnig på området efter dessa fem dagar.

Idag har jag inte någon som helst lust att åka iväg. Men det ändrar sig nog när jag väl är på plats. Ringde nyss till hotellet för att kolla om det fanns hårblås på alla rum. Det fanns det inte. Men det fanns att låna. Det innebär att jag slipper ta med den i väskan.

När jag ändå är i storstán ska jag kolla in några saker. Bland annat:

SidenSelma - de har supersmarta och tunna handdukar som ta ingen plats alls när man knölar ihop dem. Kan vara bra att ha när jag är med scouterna och när jag åker till Indien tänkte jag. Har fått ett tips av en annan av scoutledarna att de ska vara bra.

Svensk Tenn - Ska kolla in två olika typer av brickbord och se hur de är konstruerade...tänkte nämligen göra ett eget brickbord till den stora brickan jag fick i födelsedagspresent.

Norrgavel - Sitta i de underbart fina och sköna
Länstolarna, en sådan stol som jag någon gång i livet ska äga. Ska kolla in vilken skillnad det är på de olika tygtyperna som de skriver om i sin prislista....samt bara drömma mig bort bland de fina stolarna.

Gordon Bleu -  ska köpa några bra brödformar till mina limpbak. Har fått tips av en jobbarkompis som bakar mycket att de ska ha många olika varianter i den affären.

Jag ska även äta Indiskt och strosa lite på stan i allmänhet. När det är gjort kommer jag sedan att sätta näsan i min kurslitteratur för att plugga som en tok inför certifieringen som blir tisdagen vecka 40. Då smäller det, då måste jag kunna allt och ha en kanon dag för då ska jag fixa det helt enkelt!!

Nu ska jag packa klart!

Kram Veggomamman

Hus igen

Idag kollat på ett hus....en förhandsvisning för att jag inte är hemma nästa vecka när den riktiga visningen är.

Nu börjar funderandet.

Spontant känns det bra....

Kram Veggomamman


Städat ensam

Ikväll har jag städat av lägenheten.
Dammsugit hela alltet, torkat alla golv och städat ena badrummet. Jag har även tvättat en maskin tvätt och en diskmaskin har gått.

Töserna är hos pappa och kära U är iväg med jobbet...trist att städa själv :-(

Denna vecka är en knasig vecka. Kära U är borta massor....det blir så ibland.

Måndag - Tisdag = Borta  med jobbet. Ti kväll rallymöte så sen hemkomst.
Onsdag vrål tidig morgon till sen kväll = Prat med chefen om hans nya tjänst
Torsdag till Fredag = Golf med jobbet och ett antal kunder.
Lördag morgon tidigt = Golftävling 1½ timmer bort. Start 07:40 på morgonen.

Nu ska jag snart gå och sova....


Kram Veggomamman

hits