Vardagsrummet

I fredags när jag kom hem med tåget från Stockholm väntade kära U på mig och vi for direkt iväg till en annan stad för att köpa ett vitrinskåp och två låga skåp till vardagsrummet.

Vi var på väg hem bara ca 2 timmar efter att mitt tåg landat på stationen. Då hade vi åkt till granstaden, handlat och även bytt ett av paketen med delar i då det var skadat, vilket vi såg när vi skulle packa in i bilen.

Det blev rätt fullt i bilen, men allt gick in som tur var.

Väl hemma började vi att öppna de platta paketen. Tog fram en varsin skruivmejsel och började läsa beskrivningarna. Till en början gick det bra, men när vi skulle få in glasskivor och speglar i vitrinskåpet så slutade det med att vi har fått montera bort dörrarna säkert 6 gånger innan allt var på plats. Inte helt lätt att fatta i vilken ordning allt skulle göras på.

Nåja, nu är allt på plats och det är intrett med det som en gång fanns i alla kartongerna vi hade i vardagrsummet som väntade på att vi skulle skaffa mera förvaring.

Nu har vi inte några kartonger kvar tror jag. Finns en stor TV kartong med tavlor och två banakartonger med tyger/gardiner. Men annars är allt där det ska vara, hoppas jag.

När vi har packar upp sedan vi flyttade hit har vi hittat en hel del grejer som vi inte vill behålla. Det står nu en hel del papperspåsar i garaget samt två flyttkartonger och en rulle med mattor som ska ges till Lettland. Känns så skönt att veta att det finns några som verkligen behöver våra avdankade grejer som det egentligen inte är något fel på....utan som vi bara växt ur eller tröttnat på eller inte har behov utav längre.

Nu ska jag göra sällskap med min kära sambo som har gått och lagt sig. Han var trött.

Kram Veggomamman


Rea på Indiska

Igår när jag gick och strosade på stan efter kursen såg jag en snygg duk till köksbordet. Den var på rea på Indiska och det var till och med halva reapriset. Jag hade inte koll på exakt storlek på vårt köksbord så jag köpte den inte utan lät kära U mäta bord med iläggsskiva och duken skulle passa bordet perfekt så jag tänkte köpa den idag istället.
Men idag hade de inte halva reapriset längre trots att det var samma varor kvar. Så duken blev oköpt för jag kände mig blåst på det halva reapriset och köpte inte duken. Jag blev lite snål helt enkelt.
Kram Veggomamman

Kurs igen

Nu är jag iväg på en veckolång kurs igen.
Den kungliga huvudstaden igen och denna gång är det en kurs vid namnet Operational support and analysis. Det är en ITIL kurs och denna gången känns den inte helt övermäktig.
Vi är nio deltagare på kursen och kursläraren är mycket bra. Har nu gått några kurser hos detta lilla utbildningsbolag och denna gången har de varit pionjärer och avskaffat kurspärmen helt och istället har vi fått en IPad där allt material finns i ett program som heter PDF Expert. Jag var mycket missnöjd och oroad innan för att jag kände att mitt sätt att anteckna och stryka under skulle inte fungera med en surfplatta.
Men nu när det har gått tre dagar av kursen och jag har jobbat med plattan och programmet där kursdokumentationen finns är jag inte längre skeptisk. Det går faktiskt riktigt bra att stryka under, skriva noteringar och till och med rita.
Istället för en stor tung otymplig pärm som är jobbig att läsa ur för att den blir så stor när den är uppslagen är plattan en liten smidig pryl som är fullmatad med massor med kursinformation.
Inför min Stockholms vistelse har jag haft tre uppdrag.
1: Gå till Svenskttenn och köpa ett brickbord som ska vara som ben till en av mina 40 års presenter. Kära U var i stan samtidigt så han skulle ta det hem i bilen var vår tanke.
Men, bordet var slutsålt, det blev inte några ben till brickan. Uppdrag misslyckat :-(
2: Gå till Moderna Museet och köpa två affischer.
Uppdrag är slutfört med lyckat resultat. :-)
3: sitta i min drömstol på Norrgavel eftersom jag bor granne med butiken.
Uppdrag ouppklarat då butiken är stängd på grund av ombyggnad :-(
Känns rätt så misslyckat så klart, men jag kan inte påverka utfallet.
Kram Veggomamman

8 år idag


Det är vad Lillasyster blir idag!!!

Tänk att den där lilla varelsen som kom ut rätt så raskt några minuter före midnatt nu har blivit en 8 årig livlig och sprallig sann djurvänn som har ett stort hjärta för både människa och djur. Det kommer bli något stort av henne en vacker dag så klart. Hon kommer att jobba med djur på något sätt, det tror jag allt.

Min kära lilla stora prinsessa.

Grattis på din egna 8-års dag!!!

Mamma älskar dig!!


Kram Veggomamman

Har blivit med vägg

Ikväll har kompissnickaren C varit här och byggt en 70 cm bred vägg i vårt sovrum. Knappt 3 timmar tog det och jag är så nöjd. Spackling, målning och lister är kvar innan väggen är helt färdig.

Vi ska även skruva bort de två gamla 60 garderoberna och fixa väggen även bakom dem och sedan är det tid för att skruva upp skenor till vår garderobsinredning.

Kan inte vänta på att det ska bli klart även om jag inser att det lär ta ett bra tag innan det är just klart.

Vi pratade, jag och kära U i telefonen ikväll, om att vi kanske skulle måla om hela rummet när vi ändå håller på. I så fal s å ska vi även olja golvet i rummet så att det blir gjort. Det borde göras i hela huset, men vi tar ett rum i taget....när andan och renvoreingstiden/pengarna faller på.

Har även ikväll sålt ett av våra trädgrådsbord. Hade det ute för 1000:- men det var nog för billigt för det har varit många som varit intresserade av det. Nåja, nu är det borta och de ville inte pruta. Skönt att det är borta. Det fick inte plats dör vi ville på altanen så vi hade inte nytta av det.

Kram Veggomamman

Torka

Det är vad jag har nu. Bloggarlusten är lite borta.... kommer nog snart igen. Har grejer att blogga om, men har inte inspirationen att skriva.

Nu i påskhelgen tar jag igen mig och laddar batterierna....då kommer nog skrivarlusten också hoppas jag.
Puss i påsk på er alla!

Kram Veggomamman

hits