Palmer

Nu ar vi pa ett valdigt fint stalle. Det ligger nara havet och fran var balkong kan vi se havet och hora det stora vagorna. Vi gick till stranden idag, men vagorna ar sa stora att vi inte tors bada mer an fotterna.

Det finns gott om palmer och tva pooler som vi kan bada i. Vattnet ar varmt och solen skiner. Vi ligger mest i skuggan da solen ar for varm och vi bara skulle branna oss.

Vi ska vara pa detta stalle til mandag da vi flyger tillbaka till Dehli for en natt for att sedan aka hem pa tisdag.

Det gar ingen nod pa oss alls just nu :-)
Karm Veggomamman

Husbat

Om en timme ungefar ska vi aka ifran detta stalle och istallet hoppa ombord pa en husbat. Vi har inte en susning om hur stor den ar eller var vi ska aka. Det ska bli spannande. ca 24 timmar ska vi vara pa husbaten. Vi hoppas det ar mjukare sanagar dar av vad det varit dar vi varit nu...vi hoppas ocksa att det kommer att finnas en bra toalett. 

Efter att ha varit stenharda i magarna har vi nu kommit till det nagot mindre harda. Inte sa att jag ar dalig i magen, men nu har vi kunna dricka mera vatten for att vi har haft tillbang till toalett hela tiden och da vaknar ju magen. Nar vi var pa rundresan junde ga timmar mellan toabesoken och da tors man inte dricka sa mycket som man egentligen behover.

 Igar hade vi en total slappardag. Vi lag vid poolen och laste och vilade. Otroligt skont. Nagra dopp i polen blev det ocksa sa klart. Trots att det var didigt nastan hela dagen igar kanner vi av att solen tog...vi lag i solsangen mestadels i skuggan men den lilla tid vi var i solen tar bra.

Har pa detta stalle ar det manga turister. Israeler, polacker, australiersare, amerikaner och indier...

Imorgon hoppas vi fa komma till havet. Vi vet inte om det gar att bada i havet annu. 

Hoppas ni alla har det bra dar hemma. Har har vi det i alla fall riktigt bra.

Kram fran Veggomamman


Kerala

Nu har vi lamnat norra delarna av Indien och flugit till den sodraste delstaten i Indien, Kerala.

Har ar det 35 gradet varmt ute, kokospalmer...svart att ha det samre just nu.

Klockan ar 19 har nere och det ar kolsvart ute. Myggen borjar komma sa jag ska ga till rummet och satta pa mig langbyxor samt ta myggmedel.

Ha det sa bra i Svedala

Kram Veggomamman

Nationalparken

Idag har jag varit pa tva safariturer. Den forsta i morse och den andra nu pa eftermiddagen.

I morse fick vi inte se nagon tiger, besvikelsen var ratt sa stor. Vi horde av var guide att han pa 7 turer bara sett tiger pa 4....sa chansen ar inte sa stor.
Infor eftermiddagens tur var jag installd pa att bara fa se pafaglar, hjortar av olika slag, krokodiler, apor, faglar....
Men vi hade tur. Vi sag den kandaste tigern av de alla. Hon var bara 3 meter fran var bil och det var sa maktigt att benen skakade och ogonen vattande sig. De ar ju bara sa majestatiska. Vi sag sakert tigern i over 40 minuter.
Forst kom den gaendes fran skogen och kom mot var bil, korsade vagen och gick brevid var bil. Gick framfar oss ett bra tag och sedan in pa andra sidan av vagen igen. La sig att vila ett tag. Sedan reste den sig och kom narmare och gick over vagen och in bland det hoga graset.
Ni anar inte hur det kanns i kroppen efter att ha fatt se en av de 36 tigrar som finns i detta reservat.
Imorgon ska vi aka tag i 2 timmar till Agra. Vi lamnar hotellet 06:15 pa morgonen...dags att ga och lagga sig och skriva lite dagbok for att samla ihop alla intryck.
Kram fran varldens lyckligase Veggomamman

Sawai Madhopur - Indien

Imorgon ar den stora dagen....da hoppas jag vi far se tigrar. Det ar 50/50 chans.
Idag har vi besokt en familj pa landet och kollat hur de bor samt besokt en skola for utvecklingsstorda barn. Mycket intressant.
Jag borjar fa ont i halsen....hoppas det stannar med det...blir nog hes kanns det som.
Idag kopte jag en tavla malad av en kille forestallandes en tiger som dricker ur ett vattendrag. Det tog honom 9 dagar att mala....sa fin. Det finns massor att kopa...hur fint som halst sa klart.
Kram Veggomamman

Snabb rapport

Indien is fantastic
Maten ar god, manniskorna ar snalla och det finns massor att se.
Idag Fort Amber, ett hantverkskollektiv dar jag har kopt ett overkast till sangen samt en duk.
Jag trivs som fisken i vattnet.
Snart ut med bussen igen och se annu mera.....
Det gar i ett och det kanns underbart. Magen mar bra :-)
Kram Veggomamman

Imorgon då....

....åker jag till Indien!!

Jag kan inte fatta att den dagen är imorgon.

Jag har packningen under kontroll så nu är det nog bara att gå och lägga sig.

Resfebern har inte infunnit sig ännu....men vi lyfter ju inte förens vid 16 morgon.

När jag har pratat om resan den senaste tiden så är den återkommande frågan exakt den samma. Hur lång tid tar det att flyga. Jag har inte haft koll på det men nu på kvällen googlade jag lite och såg att det tar 7 timmar till Dehli från Helsingfors.

Dags att krypa ner i sin egen säng.....tar 15 dagar till nästa gång.

Om jag stöter på ett Internetcafé kan det hända att jag skriver en rad eller två :-)

Kram Veggomamman


Kartonger

Nu har vi packat upp så många kartonger att de inte få plats platt liggandes framför altandörren. Nu går de inte under handtaget längre. Kan inte fatta var alla grejer är egentligen.....och vi har inte fått upp alla katonger ännu. Vi har några kvar här inne på kontoret, ett gäng i vardagsrummet och några i allrummet. Jag tror att storasyster har en halv kartong kvar att packa upp i sitt rumm också. 

I garaget står några också, men de får vi ta tag i när värmen kommer lite ute. Nu har jag ingen lust att stå där ute och frysa.

Det har gått bra med projekt "packa upp". Jag har sagt att det inte ska finnas några kartonger kvar att packa upp när jag åker till Indien, men eftersom vi inte har alla möbler ännu som sakerna ska stå i så kan vi inte packa upp allt ännu. Vi vet ju inte ens vilka möbler vi ska ha så det lär nog ta lite tid. Men det känns som vi kommit en bra bit på väg och det är inte total kaos hemma, det är bara halvorkan kan man väl säga.

Idag hag jag till exempel lyckats få hjälp av min bror som förklarat hur jag ska koppla in de infällsa taklamps kontakterna som saknades i många rum Jag fick upp tre stycken och har även fått upp aktuella taklampor. Det enda rum som nu saknar taklamps kontakt är storasyters rum, men där saknar jag en plastgrej som kopplar två kablar till en som vi måsta skaffa innen det går att koppla kablarna. Det får bli när jag kommit hem från Indien, då får ag ta mig till någon so msäljer elgrejer.

Igår var mamma och pappa här då fick vi hjälp med att skruva upp två skenor i klädkammaren så att vi kan ha skor på en vägg där inne. Det blev riktigt bra. Skorna står på plats och en massa ytterkläder hänger också där inne. Det är inte helt oväntat helt proppfullt där inne....lite grejer ska nog ut till garaget när det är röjt och iordningställt så de grejerna får vila till sig lite i garderoben här inne.

Idag har vi spikat upp lite tavlor. Allt är inte uppe eftersom vi har barikaderat lite väggar med kartonger, men lite är i alla fall uppsatt. Jag tror inte att alla tavlor kommer att sättas upp ens, vi har så många.....

Idag har jag också börjat ta tag i packingen till Indien. Nu har jag lite bättre koll....men det är inte klart ännu. Men imorgon är det bäst att bli klar....

Kram Veggomamman


ÄNTLIGEN

NU är vi på plats!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Idag har vi flyttat allt till VÅRT hus!!!

Vi hade två flyttgäng, ett på varje ställe och två fordon som körde grejer. Jag och kära U hade redan kört en hel massa dagarna innan så det som var kvar att få hjälp med var alla möbler och så alla smågrejer. Sån´t som inte går att packa i kartonger.

Det blev bara 4 lass idag och det kändes som att våra flytthjälp kompisar var glada över att det var så organiserat och bra och att de slapp bära så in i skogen många kartonger.

När vi var klara bjöd vi de som ville på pizza som tack för hjälpen. Det var de värda!!!

Mina föräldrar stannade sedan kvar ett tag och hjälpte oss att packa upp lite grejer.

Nu sitter vi båda i soffan och slappar trots att det är över hundra kartnger kvar att packa upp...
De får vi ta tag i en annan dag!!!

Jag är så nöjd över vårt hus. Det känns verkligen jättebra!!!

Vi har lite saker att införskaffa och göra innan vi har det så som vi vill ha det här hemma, men det får ta sin tid. Vi kan inte göra allt och köpa allt på en gång. Men någon gång.....då blir vi kanske klara...men då är det väl dags att sätta fart igen...

Ute är det -21,6. Det är svinkallt!!

Kram Veggomamman

hits