Semester 2012 dag 16

Morbror åkte till jobbet lite efter sju. Jag var vaken så jag pratade med honom innan han åkte. Jag duschade och surfade lite och närmare åtta väkte jag alla barnen och började fixa med frukost.
 
10:40 gick pendeln in mot staden. Hela min familj, småkusinerna K och J med mamma E skulle också följa med in till stan.
 
Idag skulle vi se gamla stan, vaktavlösningen och Livrustkammaren var tanken.
 
Kusin B med båda barnen kom till tåget så vi blev ett stort gäng som drog runt.
 
Det var gott om folk vid slottet. Vi kom kanske 30 minuter innan utsatt tid och fick stå och vänta. När vaktbytet väl skedde såg jag inte mycket. Jag har visserligen sett det förr så det var inte det viktigaste. Barnen körde vi fram längst fram framför alla vuxna turister.
 
Det höll nog på i en halvtimme och musikkåren spelade så fint och travade runt så som de gör på borggården. Själva vakterna som skulle bytas försvann rätt så snabbt så större delen av tiden var det musikkåren som stod för underhållningen. De spelade allehanda marschlåtar som ingen känner igen, men så helt plötsligt kom en välkänd låt. Det var Eurovisions vinnarlåten 2012 som spelades, Loreens Euphoria. Lite kul att de poppade till det hela lite :-)
 
Magen kurrade så vi skulle äta. Var får man in 10 personer med en barnvagn mitt i Stockholm en semesterdag??
 
Vi gick mot Drottninggatan. Visade barnen var "de som bestämmer" sitter och hamnade på någon pub/restaurang där i närheten. Helt oväntat var det ledigt inne och vi fick alla plats att sitta nära varandra. Mat beställdes och mat åt vi . Töserna och Kära U svepte i sig en stor portion med köttbullar potatis och brunsås. Jag tog en torskrygg. Riktigt gott. Vad de andra åt kommer jag inte ihåg. Mätta blev vi nog alla 10 i alla fall. Lille N sov hela tiden så han märkte nog inte ens att vi satt och åt.
 
Tillbaka till Gamla Stan för att köpa glass i en av buitkerna där de sitter och gräddar sina egna rån. Vi gick Västerlånggatan bort. Mycket folk men inte så där idiotstressigt trots allt. Vi gick långsamt så att barnen han titta på det som fanns att se samt kolla in de smala gränderna som finns. Till slut blev det en glass. Gott så klart.
 
Benen bröjade kännas möra. Men tjejerna ville se mer. Jag och Kära U tog med sig mina töser och K och gick mot Livrustkammaren. Det var ett trevligt ställe. Lugn och skönt. Inte en herrejösses massor att läsa utan korta texter som beskrev det som visades. Töserna gick själva och läste på det se tyckte var fint. Jag tror att hästvagnarna i källaren var absolut bäst.
 
De andra hade satt sig på en resaurang och drack lite öl/läsk i väntan på oss. de hade det nog ganska bra där i skuggan.
 
Vi hade prickat in den varmaste dagen på denna sommar till dagen till ära. Jag tror att detta var den tredje dagen utan regn denna semester. Och det var även en varm dag!! Det är inte illa. Inte något vi är bortskämda med denna semester och sommar.
 
Hemma hade morbor R börjat med maten. Det blev grillat kött. Jag åt laxen från dagen innan eftesom det blev över och var så in i skogen gott!! Kusin B med familj var inte med och åt. De åkte hem och tog det lugnt istället. Laddade batterierna.
 
En bra dag tror jag att töserna tyckte. Det tyckte i alla fall jag!
 
Kram
Veggomamman

Semester 2012 dag 15

Packade och klara får vi mot nästa mål.
 
Min morbror med barn bor i Åkersberga så det var dit vi skulle. Tanken var att besöka lite sevärdigheter när vi var i den stora staden ocskå.
 
Denna dag tillbringades på tekniska museet. Men innan vi åkte dit besökte vi ett av de kontor som finns i firman där Kära U jobbar. Alltid kul att se hur det ser ut på detta kontor.
 
Väl inne på Tekniska gick vi och kollade på allt som fanns att se. Jag har inte ro att läsa allt utan vill mer gärna kolla och trycka på saker eller lyssna en stund för att få veta vad det är jag ser. På vissa saker var det gott om text som ingen av oss läste men på andar var det mer intreaktivt och roligare. Jag tror att töserna gillade stället och hade en trevlig vistelse. Det hade i alla fall jag, även om jag hade tänkt mig museet mer interaktivt.
 
Lunch åt vi i matsäcksrummet. Vi hade med oss pasta sallad som vi satt och smaskade på. Gott och lugnt och skönt då vi nästan var själva när vi åt.
 
14:40 hade vi bokat biljetter till Cino4. Vi skulle se filmen Vulkaner.
 
Filmen var ca 30 minuter lång och vi fick 3D glasögon, skarkar i rygg och rumpa, luft i ansiktet och såpbubblor från taket på denna filmvisning. Även stolsraden rörde sig ibland. Töserna var imponerade och gillade denna 4D bio skarpt. Du kan läsa mer om den här.
 
Innan vi for ut till Åkersberga körde vi till Kaknästornet. Jag och töserna åkte upp och kollade på utsikten. Kära U var tvungen att "vakta bilen" så han stannade på den trygga marken istället. Det är bra utsikt där uppe. Synd att jag inte kan Stockholm bättre så jag kunde se vad allt var. Vi var självklart ute på våning 30 och kollade, men det var svårt att se med stängslet och blåsten. På plan 29 fanns fotografier på utsiken så att man kunde få sig ett namn på det som skymtade. Vi var alla tre imponerade och passade även på att kissa på ca 150 meters höjd. Det gick bra :-)
 
Innan vi kom hem till morbror med familj stannade vi och skarvade lite mat. De hade missat att köpa kaffebönor och mjölk och vi skulle ta med laktosfri fil till lillasyster plus att jag köpte lite osaltade utflykts nötter och ett kilo morötter.
 
Väl framme blev vi varmt välkomna och maten var i full gång att lagas. Kusin B med familj trillade också in vilket var riktigt trevligt så det blev en massa prat till maten och lek för barnen.
 
Framåt senkvällen kröp vi alla ner och somnade. Töserna i K och J:s rum och jag och Kära U på en stor uppblåsbar madrass i källaren. Jag sov riktigt gott!!
 
Kram Veggomamman

Test av ragbrytning

Fick svar idag från Blogg.se och nu har jag testat att göra som de sa.
 
Hoppas att det fungerar för det är inget kul att skriva när allt flyter ihop. De svarade snabbt vilket förvånade mig lite då jag inte betalar något för bloggen....bra service må jag säga.
 
 
Kram Veggomamman

Radbrytningen försvinner

Av någon anledning så kommer inte mina radbrytningar med i mina inlägg. Jag vet inte vad det är som är fel. Har ställt en fråga till Blogg. se. Får hoppas att de svarar inom några vardagar. Kram Veggomamman

Semester 2012 dag 14

En hemma dag. Vi såsade på morgonen vilket slutade med att vi fick sällskap av mina föräldrar och kusin Våfflan som kom på besök ett litet tag. Mamma och pappa skulle vara barnvakt så de svängde förbi när dr hade hämtat Våfflan. Han har nu lärt sig att gå utan att man håller i. Däremot har han svårt för att ta sig upp själv utan att hålla i något så de leksaker som jag ställde mitt på golvet på altanen blev ett svårfångat byte. Han gick runt dem som het gröt, men tog dem aldrig. Han är en långsam liten herre som gör saker med försiktighet och kom inte på tanken att dra i duken som låg på ett bord där han knallade förbi många gånger.... De stannade en stund medan vi åt frukost på altanen sedan åkte de hem till sig med våfflan. Vi såsade på lite mera hemma. Klippte gräset med den bensindrivna aparaten och jag rensade även hängrennorna på mossa och sand. Det blev några varv upp och ner på stegen innan alla rännor var klara. Det var mycket mossa på två sidor medan det på de andra inte var så mycket alls. En del annat fick vi också gjort. Handlade lite mat och började packa inför kommande aktiviteter. Kram Veggomamman

Semester 2012 dag 13

Skönt att sova i sin egen säng efter flera dagar på vift. Dagen spenderades mest sittandes på en ryggsäcksstol i solen kollandes på en rallytävling. Tyvärr var det en tävling där den som skrivit notor och satt ut markeringar var en nitisk liten rackare och varnat varje liten kurva och krök. Vilket resulterade i att alla som körde var väldirg försiktiga och ingen avåkning skedde på vårt ställe. Jag satt i alla fall och njöt av solen trott att det var lite kyligt när solen försvann. Hemma igen grillade vi lite käk tillsammans med rallykompis F. Han stannde oväntat länge. Jag blev så rastlös att jag försökte klippa gräset med handjagaren (vilket inte gick så bra för att gräset var för tjockt och frorigt.) och oljade hyllorna till tvättstugan en sista gång. Jag sågade även sista gardinstången till köket också. En slapp dag men skön i alla fall. Kram Veggomamman

Semester 2012 dag 12

Vi styrde kosan mot annat mål. Tanken var att stanna längre i Skåne, men regnskurarna tröttnade ut oss så vi åkte hemåt. Stannade en stund i Kalmar för att äta lite lunch. Kära U köpte lite fynd i en affär. En skjorta och en tröja. Väldig fina båda två. Många timmar i bil blev det och skurarna avbytte varandra mest hela tiden. Väl hemma efter en herrejösses massa timmar hade gräset inte växt så mycket som man kan tro och regnmätaren var inte alls så full som skurarna i Skåne hade skänkt oss. Så troligen var det bättre väder hemma helt enkelt...men men. Vår semester var värd skurarna trots allt för det var otroligt skönt avslappnande och vackert på Österlen. Kram Veggomamman

Semester 2012 dag 11

Vaknade efter en mycket god natts sömn. Frukost i det lugna. Gott med äggröra, vaniljs yoghurt med otroligt god müsli. Surdegsbröd, goda fårostar, sill och kallrökt lax. Mums fillibabba!! När vi satt där i godan ro och tuggade på frukosten dök Laleh upp och satte sig med sitt sällskap på tre personer i frukostmatsalen. Det var ju rätt så oväntat minst sagt. Vi blev lite nyfikna efter att vi hört en i sällskapet prata i telefon när vi satt i lounchen och drack sista slurken te och kaffe. Han sa i telefonen att hon skulle spela ikväll... Kära U googlar och fann att hon skulle ha konst vid Kronvalls Vinslott utanför Tomelilla. Vips så hade jag hämtat min platta och var igång med att boka biljetter. En utekonseret med ståplatser i ett regnsäkert Österlen. Men men, vad gör man inte :-) Jag hade kollat på ticknet i våras på just Laleh, men allt var fullbokat så det blev inte något. Efter en avslappnad stund i en Länstol drog vi vidare. Checkade ut från Kafferosteriet och for mot en designbutik vi sett info om i en Österlen tidning. Vi snurrade en stund innan vi kom rätt. Det visade sig vara en stoor butik med mycket saker, men med saker som inte tilltalar mig. Vi gick en runda, men var snart klara. Mot Sandhammaren. Fin plats. Sandvallar, lång sandstrand, mäktigt med havetnoch säkert mycket fint när solen värmer. Men med 16 grader i juli månad var det inte direkt trängsel på stranden...jag strosade en stund barfota i sanden. Det är mysigt med så finkornig sand mellan tårna tycker jag. Kära U behöll sina skor och strumpor på. Sedan mot Simrishamn där vi ska sova i natt. Först ett ATG ombud för att plocka ut biljetterna och sedan lunch. Idag blev det stekt sill, tårögda lingon och skirat smör. Tyvärr med koks nypotatis. Det är godare med potatismos, men trots allt var det gott. Så synd stt ingen annan i familjen gillar stekt strömming. Nu sitter vi på rummet med balkongen öppen på Hotel Maritim och lyssnar på någon livemusik. Jag bloggar och kära U kollar på tv. Vi har varit ute och köpt en varsin baguette som vi ska ta med oss ikväll och äta. En glass med två kulor har slunkit ner idag. Den andra glassen denna vecka. Vi har varit sååå nyttiga. Kram Veggomamman

Semester 2012 dag 10

Vaknade vid åtta av att Kära U:s telefon plippade till. Hade sovit riktigt gott i sängarna på Kafferosteriet på Österlen? Frukosten var minimalistisk, men underbar. Surdegsbröd, färsk äppeljuice, görgod müsli, gott te och nytillverkad äggröna. Blev ordentligt mätt! Vi började vår tripp idag på Österlen med att åka och titta på Ale Stenar. Stort och lite märkligt att det uppkommit för så många år sedan. Hur kunde de förflytta de gigantiska stenarna? Det undrar jag. Det byte rejält där uppe. Men på vägen ner satte vi oss vid en bänk och njöt av solen. Semester är inte så fel :-) Utmed vägen gjorde vi två stopp. Det ena var en inredningsbutik med en hel del fina grejer...tänk om man hade stålar i överflöd. Då hade jag kommit ut med flera saker. Butiken hete "Rodkillebackgard.se" och i deras sortiment hade de bland annat grejer från Röshults. Fiiiint. Manhattan Cabinet med hylla, Brick maschall hållare, Solo ved vagn är bara tre fin fina saker... Den andran butiken hette "Wincent i hammar" där fanns inte riktigt lika mkt fint, men de hade en snygg dörrmatta av gummi bland annat. Vi styrde sedan kosan mot Ystad. Stannade till vid Ystad strandhotell. Såg trevligt ut, de har garanterat tv på rummen...och fullt med Stockholmare av den sliskigare varianten i alla åldrar också... In mot Ystad centrum. Snurrade en stund för att finna parkering, men till slut hittade vi en. Ett centrum i en mindre stad har inte så mycket nytt under solen att erbjuda. Kära U hittade en butik där han köpte en snygg skjorta och en tröja. Jag köpte en hänga över dörren krok till storasyster och åtta glasunderlägg av filt. Vi käkade en sen lunch på något ställe. Gott tyckte vi båda. Så vad skulle vi göra sedan då? Vi satte oss i bilen och åkte mot Smygehuk, Sveriges sydligaste udde. Vackert! Därifrån kunde vi bara åka norrut, så det gjorde vi. Vi påbörjade vår resa tillbaka. Vi hade redan beslutat att vi inte skulle äta mat på Kafferosteriet för det var hög ljudnivå i restaurangen och det kändes på tok för jobbigt att äta i sådan miljö. Middagen bestämde vi oss för att äta vid Ale Stenar på restaurang Vendel. Grillad lax som var mkt god men jag tor att godast var nog det grillade surdegsbrödet med citron och vitlöksolja med ruccola sallad och permasanost. Fantastiskt gott!! Nu sitter jag i en Länstol från Norrgavel och bloggar. Jag älskar verkligen denna stol/fåtölj. De är så sköna att sitta i trots att de är som typ en pinnstol av trä. Kram Veggomamman

Semester 2012 dag 9

Vaknade av min klocka när den ringde 07:00. Vi såsade lite innan vi duschade och gick ner till frukosten. Välbesökt var den så hotellet var tydligen rätt fullt. En fantastiskt god frukost inmundigades. Brödet var riktigt gott så jag åt lite för mycket...tur att ärggrönan inte var den allra bästa så magen inte stod helt i spänn :-)
 
Utcheckning och sedan for vi till dagens mål. Kivik!
 
Vi började med att åka till Kiviksmusteri. Där gick vi in och kollade på den lilla vandring man kunde göra för att lära mer om musteriets historia, tillverkningen, bin och sist men inte minst kolla på en herrejösses massa olika typer av äppelträd. Hade inte en aning om att det fanns så många. Insåg också att man inte bara planterar ett äppelträd  bara så där. Det behövs lite tanke och planering bakom för att det ska bli bra.
 
Vi shoppade lite i butiken innan vi foriväg mot nästa mål. 
Denna vecka är det Kiviks marknad så vi tänkte  stanna till ett tag. Det var länge sedan jag var på en stor marknad som denna, och jag må säga att konceptet är rätt så mycket det samma även om själva matstånden utvecklats massor. Det fanns mat från alla jordens hörn fast de var riktade mot snabbats stuket. Mer eller mindre försvenskade på sitt sätt.  Frityroljan och stekosen spred sig snabbt.
Vad gäller själva marknadsstånden så var de inte heller speciellt annorlunda. Men det fanns i alla fall ett och annat stånd som inte hade skräpgrejer. Eller som stack ut lite i sitt sortiment. Men givetvis fanns det gott om godisremmar, väskor för 100:-, syntetkläder och crappiga leksaker.... 
Vi gick en stund men efter ett tag upprepade sig allt och vi grov från Kivik. 
 
Vi snurrade runt ett tag och stannade en stund i hamnen i Kivik där vi åt en glass, sedan åkte vi till Stenshuvud naturreservat. En hög platå med vacker lövskog och milsvidd utsikt. Riktigt vackert.
Klockan 16:30 hade jag bokat bord på restaurang Friden. Vi kom lite tidigt, kanske 16:15. Valde ett bord inne och fick menyn. Vedugnsbaksde pizza är repertoaren och inte med vilken vanlig traditionell fyllning som helst inte. Näe, det var massor med special ingredienser som inte existerar på pizzahaken hemma kan jag lova. Vi fick vår dricka, äppelmust från "Linas och Binas". Lite god pizzasallad sedan började väntandet på maten. Vi väntade och väntade och väntade och väntade.....och väntade. När klockan var 17:40 då kom våra pizzor in. En väntan på över en timme och 25 minuter. Jag är oerhört tacksam över att inte töserna var med för de hade inte haft ro att vänta. Pizzan var mycket god, men efter så lång väntan hade jag förväntat mig att pizzan hade varit varm....men var inte varken min eller Kära U:s pizza. Riktigt dåligt!!!!!!!! Jag valde en pizza med räkor, kräftstjärtar, avokadocreme och rom. Grunden på pizzan hade tomatsås, och mozzarelaost, detta skulle varit varmt, medan "fyllningen" på denna variant var kall. Vilket var riktigt trevligt. Inga sega räkor med andra ord. Ska komma ihåg denna fyllning till våra hemmagjorda varianter. Glömde att allt också var toppat med ruccola. Ett mysigt ställe vid vägs ände, hemma hos familjen som driver det, men med på tok för lång väntan på ljumna pizzor som trots detta smakade gott. Nu sitter jag i sängen på Kafferosteriet utanför Löderup. Ett ställe att ladda bakterierna på. Tv-fri zon har de så det är tyst och lugnt på rummat. Kram Veggomamman

Semester 2012 dag 8

Satte klockan på sju. Kröp ner hos lillasyster på morgonen en stund. Hon hade sovit gott sa hon. Det hade jag också gjort.
 
Vi åt frukost. Jag och kära U packade det sista och så åkte vi för att lämna lillasyster hos papan. Vi fick kommapin och se tösernas rum också. De har nu inte hunnit packa upp allt ännu, men en liten sneak peak fick vi i alla fall. Får kolla mera när de kommit iordning bättre.
 
När jag kramat töserna hejdå började vår resa mot söder.
 
Första stoppet blev en lunchpaus i glasriket. Vi stannade i Kosta och gick en sväng i outletbutikerna som Orrefors och Kosta Boda har. Det blev inköp av två runda brickor. Något jag haft i tanken sedan vi var där förra sommaren.
Lunchen valde vi att äta i "glasbaren". Riktigt gott att äta när regn/hagelskuren vräkte ner utanför. Det var säkert den tiotusende renskuren denna sommar.
När vi strosat runt ett tag åkte vi vidare mot vårt resmål för dagen.
 
Vårt mål var Kristianstad!!
 
När vi kom fram fick vi gå till hotellet i skur 100018 och väl på rummet  kastade vi oss i sängen och zappade på tv:n. Skönt att sträcka ut sig. Men rätt fort kurrade magen. Vi gick till Bishop Arms och åt. Det blev en vegburgare med färsk pommes. 
 
Vag är egentligen färsk pommes? Jag må säga att kocken skalade potatis och skar potatis i rekord fart och lyckades fritera den också.... Jag undrar hur restauranger gör för att det ska bli färsk pommes. Är det form och storlek på den frysta potatisen som är grejen eller lär sig alla kockar att skiva potatis på restaurangskolan och den formen kallas då just "färsk pommes" Nåja, svar lär jag inte få idag....gott var det i alla fall.
 
Vi gick en sväng på stan för att hitta en Bankomat. Vi insåg att måndag kväll klockan nio i Kristianstad inte direkt rockade så fett. Det var helt dött!!
 
 
En dag att transporteras på. Imorgon tar vi sista biten innan vi är framme.
 
Kram Veggomamman
 
 
 
 

7 år

Idag är det hela sju år sedan som jag skrev mitt första Blogginlägg.
 
 
Tänkt vad tiden går fort!!
 
Kram Veggomamman
 

Äntligen

Det var länge sedan som jag drack en Gin och Tonic. Nu sitter jag i en Länstol och slipar på en GT. Livet är underbart. Kram Veggomamman

10035 och 10036

Det är numrena på dagens två skurar denna sommar. Första tidigt på morgonen innan frukost och andra just när middagen avslutats. De störde oss inte ett dugg. Hade inte skadat med mera värme. Kram Veggomamman

God Natt

Att sova skönt är fantastiskt. Jag har sovit otroligt gott i natt. Underbart. Jag har den förmånen att jag somnar snabbt nästan så fort jag säger god natt till Kära U. Sedan sover jag hela natten utan att vakna under natten. I like!!! Kram Veggomamman

Semester 2012 dag 7

Kära U åkte tidigt i morse. Han skulle ut och reka lite inför en rallytävling i höst. De ska tillverka en Media Bok som ska ges ut och var nu ute och hittade bra platser till pressen som ska märkas ut i Media Boken.
 
Jag och storasyter sov till åtta. Då gick vi upp och åt frulla. Medan jag gjorde lasagne duschade storasyster.
 
Lite efter tio åkte vi och hämtade lillasyster som sovit över hos kompis S. De hade haft det så bra!
 
Väl hemma åkte vi förbi pappan och huset de flyttat till. Töserna ville se hur det såg ut när röran var som värst så att säga :-)
 
Det var minst sagt rörigt, men det kommer att bli bra när de kommit iordning tror jag. Stort är det i alla fall. Klar skillnad från de 76 kvm som de haft innan.
 
Hemma igen åt vi lasagne till lunch.
 
Töserna städade sina rum och jag fixade växtgallret till Kaprifolen på baksidan. Det blev lite skadad när jag trixade ut de slingrade grenarna men jag hoppas att de som inte gick sönder kommer att ta sig fint. Jag klippte även gräset när jag var ute.
 
storasyster åkte till pappan nu på kvällen för hon ville stöka i sitt nya rum, men lillasyser ville ha en mamma kväll så hon åker till pappan imorgon.
 
Hemma igen fixade jag och lillasyster lite med hyllorna till tvättstugan. Sågade av den ena och oljade alla i garaget. Jag ska gå ut och torka bort överflödigt olja innan jag går och lägger mig. Jag lär behöva olja hyllplanen några gånger till gissar jag innan de kommer upp på väggen. Jag är glad att jag köpte in redan inoljad bänkskiva.
 
Vi har haft en hemma dag idag. Skönt att ha det när man har semester..
 
Nu är första veckan slut. Den har varit mycket bra. Kanske inte så varmt i luften. Jag gillar visserligen inte när det är vrålvarmt, men det har varit lite väl svalt även för mig.
 
KramVeggomamman

Förbud upphävt

Från och med nu är förbudet mot att lämna kommentarer i min blogg upphävt!
 
Nu är det fritt fram för er läsare att kommentera!!
 
Känn er välkomna!
 
Kram Veggomamman

Semester 2012 dag 6

Vaknade i svärföräldrarnas sommarstuga av att Lillasyster kom in där jag sov. Vi hade sagt att de fick spela på "plattorna" så fort de vaknade och fram till vi skulle äta frulla. Jag vet inte hur länge hon varit vaken, men jag tyckte jag hörde henne vis sju. När hon kom till mig var hon lite i åtta. Storasyster sov då fortfarande likaså Kära U. Men de vaknade rätt så snart efter att vi började prata.
 
Frukost fick vi äta inne eftersom det var endast 16 grader varmt ute :-(
 
Töserna blev erbjudna att bada, men tackade nej.
 
Vi åkte hem!
 
Väl hemma lagade vi lunch och packade upp allt.
 
Lillasyster skulle leka med klasskompis S. Vi kom hem tidigare än tänkt så vi var klara tidigare. Ringde och frågade om de kunde leka tidigare, men de var ute och red så det skulle dröja en timme innan de var hemma. De skulle ringa när de var hemma igen.
 
Töserna fortsatte att leka med hästarna så som de hade gjort i bilen hela tiden hemma med uppehåll för lunch.
 
Storasyster följde med och lämnade lillasyster. Vi kollade även på några kattungar. Tänk så söta de kan vara när de är så små. Lillasyster ska sova kvar hos S så jag sa godnatt till henne tidigt idag.
 
Vi fortsatte in till stan för att köpa lite grejer till garaget och tvättstugan. Det blev 6 stycken plastbackar, en stor impregnerad stolpe, ett växtgaller, en bänkskiva, tre hyllplan och så träolja till hyllplanen. Vi köpte även en födelsedagspresent till Kära U när vi var iväg. Tyvärr glömde vi att kolla på ben till bänkskivan.
 
Väl hemma var inte Kära U hemma. Han var ute och sprang. Jag och storasyter gick omgående ut i garaget och började att jobba där. Vårt mål var att städa och organisera där ute. Kära U kom hem just när vi satte igång med jobbandet i garaget så han fick ta hand om matlagningen.
 
Vi skruvade upp några skenor så att vi kunde sätta upp konsoller för lite längre saker så att vi skulle slippa ha dem stå i kartonger på golvet. Det blev riktigt bra. Sedan så flyttade vi runt och rensade bort lite saker och ordnade grejerna så att vi skulle få mera och bättre plats. Storasyster tog sig an den lilla delen i garaget och städade på arbetsbänken. Det gjorde hon med bravur för det blev så mycket renare när hon var klar. Jag stökade på i stora delen och fick till det rätt så bra. Nu står där ett antal kartonger som ska åka till Lettland, ett par blåa plastbacker som troligen min pappa vill ha tillbaka samt lite gamla böcker som vi ska se om kusin Våfflan vill ha. Lite grejer som ska upp på vinden står också där ute. När alla dessa saker väl är borta blir det lite bättre plats där ute också. Måler är att det ska gå in en bil i garaget. Det enda som ska behövas är att köra ut alla cyklar. Det är inte så långt kvar innan målet är nått.
 
Vi bankade också ner stolpen ute på gräsmatten precis i kanten av altanen. Det är meningen att vi ska fästa seglet i stolpen. Nu är det fixat och det enda som saknas är att solen börjar titta fram lite och värma på så att vi får se om det hjälper något.
 
Vi avslutade jobbet i garaget när klockan var 21:45.
Innan jag gick in strösslade jag gräsmattan med snigelmedel. Hoppas det dödar några snigalr i alla fall.
 
Kram Veggomamman

Semester 2012 dag 5

Vakande och började stöka med mat som skulle med på nästkommande dygns strapataser. Jag gjorde en pastasallad och kära U marinerade lite kött till kvällens grillning.

När matstöket var klart packade vi in oss och en herrejösses massa packning och åkte ner på stan. Där köpte jag tyg till våra nya köksgardiner. Hade ju lagt undan ett tyg och kände att det inte var läge att låta det ligga i över två veckor för då kanske de skulle ställa tillbaka rullen igen. Fick hjälp med att täkna ut hur mycket jag skulle ha. Jag ska nämligen ge mig på att sy en kappa som ska bli mönsterpassad. Nu har jag alla grejer, nu ska bara tiden tas till detta projekt.

Medan jag köpte tyg köpte kära U lite mat och en enkel grill. Efter alla inköp for vi iväg till svärföräldrarnas somarstuga ca 1½ timme bort. Vi bröjade med att köra till en större badplats så att töserna skulle få bada. Det är nämligen deras största önskan även denna sommar. Att få bada!! vädret var väl inte det behagligste vad gäller just bad. Ca 18 gradet i luften och molningt med inslag av regnskurar. Det var två till som badade plus några gräsänder. Ingen längre stund hade de lust att vara i, men bada det gjorde de i alla fall. Vi satt på en bänk och huttrade mellan regnskurarna.

Efter badet blev det en semesterglass. Två kulor och strössel. Smarrigt! GB:s saltlakrisglass kan jag rekommendera. Likaså deras mintchoklad. Mmmmm

Framme i sommarstugan kollade vi läget inne och ute. Gick en sväng till badplatsen och båtbryggan för att kolla Kära U:s brors lilla segelbåt. Väl hemma igen började vi med middagen. Jag fixade potatis mm att ugnsbaka medan de andra tre monterade ihop grillen. En inte helt trivial och enkel match, men de lyckades till slut. Sedan var det bara att omgående tända grillen och invänta värme och glöd. När väl maten var klar fick vi äta inne eftersom det var för svalt ute. Burr. Bara 16 grader varmt.

Kvällen avsluades för oss vuxna med lite TV medan töserna låg och sov. Jag var så trött att jag inte orkade se klart filmen som vi zappat in på. Vi hade inte sett början på den och vi såg inte slutet heller....

Kram Veggomamman

Semester 2012 dag 4

Kära U hade glömt att stänga av sin väckarklocka så den vaknade jag av 04:50. Så hans första semesterdag blev han väckt av klockan....surt kan man väl säga. Vi somnade om utan några större problem.
 
Lite efter åtta var det uppgång. Då hoppade jag in i duschen och kära U fixade frullan. Vi åt på altanen så klart. Innan maten hissade jag och barnen den fina svenska flaggan som jag fick när jag fyllde år. Det var premiärhissningen. Vi firade att Kära U hade sin första semesterdag!! Jag glömde att göra det när jag hade min första dag.
 
Efter att alla duschat ock käkat frulla satte vi oss i bilen och åkte iväg till en håla en bit bort där det finns ett glasbruk. Töserna skulle få se hur man blåser glas. Det är ett rätt så litet ställe men det fanns två glasblåsare som grejade lite. Det var inte så mycket turister så töserna kunde lätt se hur det gick till. De verkade intresserade.
 
Vi kollade även runt i de olika hantverksbodar som fanns, men inhandlade inte något alls.
 
Hemma igen blev det lunch på altanen och sedan satte jag igång med att försäka få till gardinstången till burspråket i köket. Det blev en hel del stökande och bökande. Det slutade med att jag slaktade en stång som jag sågade av men som inte passade med de inköpta vinklarna vilket i sin tur resulterade i att jag och lillasyster åkte till tygaffären och köpte nya stänger som jag också har sågat sönder. Vi blev nästan klara innan det var dags att äta kvällsmat. Den åt vi givetvis på altanen....
 
Efter middagen satte jag och töserna igång med ett annat projekt. Det var att såga i den utkastade 60 garderoben för att göra en provisorisk arbetsskiva till tvättstugan. Det blev lite trixande och passande innan den nu är på plats. Vi har sågat ut för lite rör och slangar samt ett hål för att kunna läsa av vattenmätaren....Nu har jag en mall som jag kan använda till den skiva som jag ska köpa till tvättstugan så vi inte sågar den dyra skivan fel....
Det kommer att bli bra!! Hittade även skenor til hyllorna som ska sättas upp där på väggen.
 
Medan vi sågade fick Kära U något typ av ryck. Han tog sig ut i joggingspåret och sprang 2,5 km. Vet inte vad som flög i honom, men så gjode han medan vi sågade och hade oss här hemma.
 
När töserna somnat dammsugade jag lite och så satte jag (med lite hjälp) upp fästen och stång i köket. Det enda som jag inte orkade med var att såga av en stång till. Det får jag göra en annan dag.
 
Det har varit en rätt så behaglig dag. Trots att vädret varit rätt så risigt. Det har regnat och haglat och åskat och duggat lite mellan några små solglimtar. Det är inte någon speciell sommar värme ute precis...hoppas det blir lite bättre snart.
 
Imorgon väntar ett nytt äventyr!!
 
Kram Veggomamman

Semester 2012 dag 3

Vaknade tidigt. M var vaken och gick och storsade lite in och ut, jag hade inte lust att gå upp så jag sa bara godmorgon och låg kvar i soffan. Han drog iväg på en springtur. Då kom töserna upp och började spela ett spel.
 
Så smått började jag och C röra på oss och fixa frukost. Den inmundigades ute så klart i solen.
 
Så snart vi ätit klart badade töserna i polen.
 
Jag diksade av frukostdisken och sedan började vi skala gammelpotatis. Det skulle nämligen tillagas Raggmunk till lunch, allt enligt gammal tradition.
 
11:21 började vi att steka. 13:04 var vi klara och då hade 22 raggmunkar stekts.Vi hade en platta som stod på trädgårdsbordet och tjejerna hjälptes åt med att smöra, hälla på smet, breda ut potatisen i stekpannan, vända och lägga den fördigstekta raggmunken under folie. Töserna höll ut fram till det var kanske 8 kvar. Då fick de börja äta och jag gjorde de sista ensam (med lite hjälp av C). Det var strykande åtgång och jag tror att lillasyster och A hade kunnat äta någon mera raggmunk om de hade fått. Men vi fick bromsa dem lite eftersom vi vuxna också ville ha någon.
 
Efter maten badade töserna och jag skar upp vattenmelonen på knappt 7 kilo. Så snart de badat en stund blev det dags att äta melon. Hela melonen åt vi upp på 7 personer. Det är ju bara så gott med vattenmelon och det är oroligt praktiskt att äta den ute :-)
 
Under hela dagen höll M på att bygga ett trappsteg vid traellen. Mot slutet av dagen fick han goda råd från både mig och C eftersom vi satte oss i solen på trädäcket.
 
16:30 åkte vi hem. Då tog vi en sväng förbi tygaffären och köpte två 135 graders vinklar till gardingstången i butrspråket i köket. Jag hade beställt dem i förra veckan och nu hade de alltså kommit. Vi gick även in på Willys för att handla lite mat till kvällen. Vi skulle grilla hade jag bestämt. För att fira in Kära U:s semester som nu har börjat.
 
Just när vi skulle fjutta på grillen vräkte det ner med regn så vi fick ställa grillen lite under taket på verandan och tända på. Men det dröjte inte så länge innan regent försvann och solen kom fram istället.
Maten åts på altanen och det var myket gott och behagligt så klart.
 
Töserna somnade rätt så obehindrat ikväll :-)
 
Kram Veggomamman

Semester 2012 dag 2

Kära U åkte lite senare idag. Jag gick upp innan han åkte iväg. Stökade så att töserna skulle vakna runt åtta så att vi kunde äta frukost just efter att Kära U åkt. När frulla var klar började jag att baka bröd. Idag blev det 12 korvbröd och 12 hamburgerbröd. Allt bakat på dinkelmjöl. Jag testade även att ha i mixade kidneybönor och vatten istället för mjölk. Det gick bra. Har inte smakat brödet ännu, men det verkade fungera bra i alla fall. Töserna vet inte om detta tilltag med bönorna :-)
Tyvärr jäste inte korvbröden så mycket så det blir svårt att få i en tjockare korv i dem....men med lite god vilja ska det nog gå. Jag passade också på att göra en pizzasallad av ett vitkålshuvud som vi haft i kyen ett bra tag.
 
Städade inne i lilla badrummet också medan degen jäste.
 
Lunch på altanen, i alla fall halva lunchen för sedan tyckte töserna att det blev lite kallt. Vädret idag är molningt med regnskurar. Ibland kommer solen fram ett tag....rätt så bra då man har en innedag i alla fall.
Nu leker töserna med Polly Pocket grejerna och jag sitter och bloggar. Snart ska vi åkta till familjen B:s "sommarland" för att hälsa på och sova kvar.
Väskorna är packade, bara maten som ska plockas ut ur kylen innan vi drar....och kanske smaka något av bröden vi gjorde på förmiddagen.
 
Vi gjorde även en rulltårta som vi tog med till fikat innan vi åkte. Det gjorde att vi blev lite sena, men det var helt klart uppskattat med rulltårtan så det gjorde inte något.
 
Töserna började att bada i polen på stört. Tror inte vi var framme i 10 minuter innan de var i och plaskade.
 
Vädret var mörkt och mulet, regntunga skyar kom, men de gick förbi på sidan av. Grillen sattes igång och vi dukade för mat ute. När allt var klart och vi skulle sätta oss för att äta så kom regnet. Vi flyttade bordet under den stora kastanjen och åt vår mat där. När vi skulle börja pösa efter maten tog det i ordentligt med regnet och vi kunde inte längre skydda iss under bladverket. Vi fick mycket skyndsamt ta in allt. Vi har i vart fall att äta klart!
 
De fyra barnen kollade på en film medan vi vuxna satt och pratade och drack lite vin. Hur trevligt som helst!!! Synd att Kära U skulle jobba och inte kunde vara med :-)
 
Jag fick sovplatsen i soffan. Den är bred nog, men inte lång nog så jag kunde inte ligga raklång. Det gick rätt så bra trots allt för jag la mig lite på skrå så att fötterna kunde titta ut lite i alla fall...
 
Kram Veggomamman

Semester 2012 dag 1

Så var det äntligen semester!!
 
Töserna kom på söndagskvällen för att slippa gå upp tidigt då pappan och L jobbar denna vecka.
Kära U jobbar tre dagar denna vecka så han gick upp tidigt. Vi andra låg kvar och sov...jag vaknade givetvis av Kära U:s klocka som ringde och ringde och RINGDE innan han stängde av den....Men så snart han åkt till jobet somnade jag om och vaknade lite då och då innan jag gick upp....tyst som en mus.
 
När klockan var nio började jag stöka mera...då vaknade båda töserna.
Storasyster har under ett par veckors tid pratat om att hon vill sova ända till klockan nio och idag var det alltså ett faktum. De sov nästan 12 timmar!!
 
Vi tog det lugn och åt frukost på altanen. Hur mysigt som helst. Jag skulle klippa gräser och medan jag gjorde det spelade töserna på en varsin "padda". Jag hade laddat ner ett par gratisspel som de roade sig med ett bra tag.
 
Jag klippte gräs samt gjorde pionen fri från sina vissna och fula blommor. När jag kom in så packade vi för att åka och bada. På vägen till sjön åkte vi förbi "tippen" med en påse pionblommor som jag kastade. Vädret var inte kanonbra, men solen kom och gick och det var rätt så varmt när bara solen var framme. Vi var nästan själva på badplatsen vilket var lite förvånande. Töserna hoppade bomben och simmade och lekte ett bra tag. Vi tog en äppelpaus och så lite mera bad innan vi for hem. Jag hoppade bomben och simmade till stegen...anars inte något mera badande.
Vi såg en snok som simmade i vattnet samt en groda på väg till bilen. Även några aborrar i vattnet simmade omkring.
 
Hemma lagade vi lunch som vi åt på altanen och sedan började jag greja i tvättstugan. Min plan har under en längre tid varit att kasta ut städskåpet och istället för det sätta upp hyllor och göra plats för en arbetsbänk. Töserna fick hjälpa mig att slå upp tre spikar som satt fast i skåpet innan vi kunde bära ut det genom groventren och upp på verandan. Där slog vi sönder skåpet så det blev i sina längder istället för att var ett helt skåp.
 
Inne i tvättstugan ställde jag provisoriskt dit min korghylla på sockeln som blir kvar efter skåpet. Jag hag lagt en skiva på hyllan så att vi fått en liten bänk i alla fall.  Vi hade tur eftersom det var både vävat och målat vakom skåpet. Möjligen skulle man behöva måla väggen, men det kommer jag inte att göra. Det ska ju i alla fall bli hyllor så det lär inte synas så mycket att de skiftar lite i färg. Tvättstugan blev väldigt mycket större när högskåpet nu är borta. Längtar till när jag kan börja sätta upp hyllor och allt. Men det får dröja lite eftersom vi inte har tid nu att åka in till stan för att kolla och köpa grejerna som behövs.
Pappa kommer att lämna in sticksågen idag eller imorgon och då kan jag testa med en av gavlarna från städskåpet till bordsskiva så får jag se hur det blir och hur jag ska såga för att göra hål för lite rör, elgrejer och vattenmätaren....
 
En maskin tvätt och så diskmaskinen fick också arbeta under eftermiddagen.
När kära U kommit hem åt vi alla middag ihop ute på altanen.
 
Ja det var en bra första dag på semestern med både bad och hemmarbete både inne och ute. Töserna har spelat "padda" och lekt med sina hemmabyggda Pollypocket hus och hoppat på studsmattan.
 
Kram Veggomamman

Göteborg

Vi kom ner på kvällen efter några timmar i bilen. Vi stannade och åt äggmackor på vägen ner så vi var inte jättehungriga. Istället för att gå ut och äta satt vi i C och M:s rum och åt kex och ost och drack vin. Riktigt trevligt och behagligt :-)
 
Lördagen startade med frukost 08:30. Som vanligt en fantastisk god hotellfrukost. Ingen färsk fruktsallad så jag hoppade filen. Men annars blev det smörgås, lax och äggröra. Mmmmmums så gott!
 
Ut i vimlet på Göteborgs gator. Jag hade i förväg hittat några designbutiker som jag läst om och som vi kollade i. Vi gick förbi några flera butiker som vi också gick in i.
 
Inköpen som gjordes förutom mat och dryck gjordes denna förmiddag. Bland annat två julklappar. En till mina föräldrar och en till Kära U:s bror. De två saker som vi hittade till oss var två bra saker.
 
Annars gick vi mest och tittade. Vist hittade vi fina saker, men inte så att de införskaffades. Så här i efterhand ångrar jag en bricka som jag såg. Men som jag inte då hade lust att bära på hela dagen.
 
Vi hittade en Norrgavel butik så jag kunde sitta i den mest fantastiska och snyga fåtölj/stol. Jag ska bara ha en (gärna flera) sådana stolar någon gång.....snart hoppas jag. De är så sköna och såååå snygga!!
 
När vi kollat igenom de tilltänkta butikerna gick vi till Fiskekyrkan och kollade på en hel del fula fiskar. Vi gick även på ett besök på Designmuseet Röhsska. Det var värt besöket för utställningenmed prylar samlade från olika åtrionden. Vissa saker kände man igen medan andra inte. Men det var kul att se i alla fall. Där fanns faktiskt två saker som vi har hemma.....en TV bänk och en Kobra telefon. Att teleonen skulle vara där förvånade mig inte, men att den röda TV bänken från IKEA PS Stockholm skulle finnas förvånade mig mäkta :-)
 
Övriga utställningar där var för mig ointressanta. Tror att de andra tre kände exakt samma sak....men det kunde man ju inte veta i förväg.
 
För att inmundiga lunch gick vi till Heaven23 i Gothia Towers. Där blev det en öl och en riktigt stor räkmacka. Den mackan är minst sagt värd varenda krona även om den kostade en hel del. Det var verkligen färska räkor och det var gott om dem. Råkbrödet var gott och det var inte massor med majonäs utan allt var väl  komponerat på denna fantastiska räkmacka.
 
Efter mackan gick vi tillbaka och slappade på hotellet en stund. Kära U somnade men det gjorde inte jag. Jag gläppte med fjärren på TV:n.
 
Vid 19 skulle vi träffas i baen för att ta lite att dricka innan middagen. Det blev en öl för min del. Middagen åt vi på Pasta+ och det var fantastiskt gott. Innan vi kramade kudden blev den en drink i baren på hotellet. Jag valde en Jordgubbsmojito. Fantastiskt gott!!
 
En riktigt skön och behaglig dag som vernligen var avslappnande och avstressad.
 
Jag somnade utan problem så klart. Mätt i magen, glad i sinnet och ful av fina bilder innanför ögonlocken.
 
Kram Veggomamman

Kläder

Det är konstigt. Ibland, ja, rätt så ofta i perioder, så kollar jag i min garderob och upptäcker till min förvåning att det är total torka på saker där inne. Att det är så fullt att det inte finns ett endaste dugg att sätta på sig.
 
 
Igår inträffade det. Jag höll på att packa inför Göteborgsresan och tänk, där och då fanns det inte ett endaste dugg att ha på benen. Det är ju bara skitjobbigt när alla kläder liksom försvinner och inte passar.
 
Kära U bara låg och mös i sängern medan jag kämpade på med packandet. Högre och högre grymtandes för att garderoben gapade så oerhört tom, men ändå såååå proppfull.
 
De sista två veckorna har påsar kommit hem med lite smått och gott, men sällan när det kommer hem reasaker är det något att ha på benen. Jag hatar att prova byxor. Det är så omständigt, trist och så sällan som jag hittar något som sitter bra och skönt.
 
Igår fick jag mejl från Flash butikerna att de fyllt på med mera reaplagg....hmmm tänkte jag. Måste ha med matlåda på fredag så jag inte "råkar" slinka in på den utökade rean...
 
 
Jag sa det till Kära U och han tyckte med bestämdhet att jag borde gå upp på stan på luchen....speciellt efter allt grymtande som pågått under mitt packande.
 
Givetvis är det ju så att jag gör exakt så som sin sambo säger. Så idag efter att jag ätit hemmabakad pizza och två morötter tog jag cykeln upp till stan.....på väg tillbaka till jobbet hade jag i handen en påse med tre plagg i.
 
En skjorta, ett par jenas och ett par långa  pösiga jeansshorts. Voala!!
 
Igår när jag ändå grävde i garderoben passade jag på att rensa ut lite plagg som jag inte gillat så mycket eller som jag tröttnat på. Det blev lite i alla fall....som kommer att flytta till Lettland under hösten.
 
Kram Veggomamman
 
 

Sista arbetsdagen

Idag är sista dagen innan helgen innan semestern börjar. På måndag är det alltså semester för min del.
 
Vi rivstartar denna helgen före semestern med att jag och Kära U åker till Göteborg tillsammans med vännerna C+M.
 
Vi brukar hitta på något kul en helg under sommaren. Detta år är det alltså Göteborg som gäller. Tyvärr verkar inte vädret bli speciellt soligt, snarare regn och rusk.
 
Vi har inte så stora planer på aktivieter med än att jag hoppas vi kommer att gå till Designmuseet Röhsska och så har jag några dedign butik tips jag skulle vilja kolla på. Men vi får väl se. Jag gissar att C är på min sida, men att Kära U och M kanske inte har samma intresse. Vi kan kanske lura in dem på någon bar medan vi kollar runt ;-)
 
Skönt ska det i alla fall bli att komma iväg.
 
Ha en skön helg på er alla!!
 
Kram Veggomamman
 
 

Morgon motion

Idag har jag cyklat till jobbet. Ja jag vet, jag bloggar från jobbet. Men bara idag. Hoppas att El Cheffo ser lite mellan fingrarna.
 
Det tog ca 53 minuter och det var ca 18 km långt denna gången.
 
Jag valde en lite annan väg när jag kom in i den stora staden och även hemmifrån en lite annan väg. Det verkade vara en snabbare väg.
 
Tyvärr hittar jag inte exakta data från appen på telefonen...det verkar som att det försvunnit :-(
 
Det var inte jobbigt idag heller, även om det kändes som att det var mer uppför till jobbet än vad det var från.
 
Jag kände av i rumpan att jag cyklade i måndags, men inte så jätteilla. Mest i sittbenen så att säga.
Benen är inte alls illa och framför allt känner jag inte ett dugg i mitt knä vilket är oerhört skönt!
 
Jag har fått frågan om jag ska cykla vättern runt, men den planen finns inte. Det jag vill är att få in lite vardagsmotion i livet och kanske har jag hittat formen? Än så länge är det kul. Man så har jag ju bara cyklat två gånger i fint väder utan motvind.
 
Om det skulle visa sig att detta blir något ihållande har jag lite saker jag ska skaffa för att göra cyklandet lite behagligare. Dels en cykelväska att sätta på sidan av pakethållaren för att slippa ryggsäcken på pakethållaren som slår i baksidan på låren när jag trampar. Även en lättare cykelhjälm. Min coola skatehjälm är rätt så tung och det känns i nacken så en lättare hjälm utan coolfaktor skulle jag behöva i så fall. En växlad cykel skulle inte heller skada så klart...men vi får väl se hur jag känner med cyklingen efter semestern.
 
Hem åker cykeln på kära U:s dragkrok idag i alla fall. Vi ska inte gå så långt att jag tar båda hållen på cykel ännu....kroppen kanske får en chock.
 
Kram Veggomamman

Läget idag

Man skulle kunna tro att benen skulle göra hiskeligt ont idag....men så är det inte.
 
Jag känner nästan ingenting alls.
 
Rumpan däremot, där känns det, och då har jag inte hoppat upp på en cykel idag. Undra hur det känns om jag skulle sätta mig där.
 
Jag känner mig inte avskräckt alls från att cykla igen. Jag tycker det är kul att cykla så vem vet. Detta kanske var början på en trend??
 
 
Kram Veggomamman
 

Var finnar man nästa??

Var inne på Aftonbladet nyss....
 
Bland mycket syns detta:
 

Död man hittad i tatueringsstudio

Död man hittades nere i bergsklyfta

 

Hur många döda finns det att hitta på udda ställen kan man undra....
 
Kram Veggomamman

Avklarat

Nu har jag gjort det!!
 
Cyklat på min oväxlade röda fina tantcykel mellan de två städerna där jag bor och jobbar.
 
Det var inte alls lika jobbigt som kan kan tro. Möjligen hade jag medvind :-)
 
Det tog mig exakt 1:00:27 att komma från jobbet och hem. Det var 18:31 km.
 
Jag hade tydligen en medelhastighet på 18,2 km/h och maxhastighet på 38,5 km/h
 
All denna fakta från appen i min telefon som heter Sports Tracker.
 
Ut från stan tog det ca 18 minuter och det var 4,9 km....lång tid på så kort distans kan jag tycka. Kanske kan jag hitta en annan väg som är närmare inne i stan??
 
Vägen är stundtals rätt så trist eftersom den stora vägen går så nära cykelbanan och bilarna väsnas så....men med radion i öronen gick det bra i alla fall.
 
Jag skulle gott kunna göra om det hela....undra hur många varv tramporna gick :-)
 
Kram Veggomamman

Idag är det dags!!

Att cykla hem från jobbet.
 
16 kilomter är det tror jag....min oväxlade tantcykel med hård sadel har idag fraktats med hjälp av kära U:s dragkrok och cykelställ till mitt jobb.
 
Jag ska på lunchen köpa mig ett gelesadelskydd. Sedan är jag redo för dagens hemfärd så fort jag jobbat klart.
 
Jag håller tummarna för att det inte regnar eller blåser småspik för då blir denna första cykeltur trist.
Hjälmen och två vattenflaskor samt lite solcreme är med...samt regnjackan.
 
 
Jag återkommer ikäll med en rapport!!
 
Kram Veggomamman

hits