Lillasyster yster med feber

Töserna vaknade skapligt. Lillasyster kom in och la sig hos mig ett tag. Ville se på TV vilket hon givetvis fick. Jag gick upp inte långt efter för att gå ut och gå på morgonen innan frukost. Nästan 5 kilometer blev det i rask takt :-)
 
Hemma igen satt fortfarande båda töserna och kollade på TV. Kära U hade masat sig upp. Jag duschade sedan och vi åt frukost. Lillasyster åt inte så bra. Hon såg inte kry ut. Hon la sig i sin säng och hon fick muntermometern. Oups 37,9 visade den. Hon somnade efter inte allt för lång stund och sov till 12:15. Ny temp. 39,4. Denna gången en Panodil och så somnade hon igen. Febern gick ner ca 1 grad men hon sov hela dagen.
 
Vi andra plockade undan hemma och städade. Klockan 15:00 skulle vi fira Kära U:s födelsedag. Vi beslutade oss för att fira fast att lillasyster var krasslig eftersom vi hade tänkt att sitta ute.
 
Jag och storasyster var en snabb sväng in till stan också innan lunch. Mer om det i ett annat inlägg.
 
Lillasyster sov som sagt hela dagen och eftermiddagen. Var väl kanske vaken max en timme totalt. Hon drack lite ProViva och åt tre mindre äpplen mellan hennes sovastunder under hela dagen.
 
Framåt 18 tiden när gästerna åkt hem väckte jag lillasyster och körde iväg henne till pappan. Vi brukar göra så om någon av töserna är sjuka på en söndag.  Skönare att kunna ligga kvar i sängen på måndag morgonen än att behöva byta säng på morgonkvisten. Hon somnade på stört när hon kom till pappan. Hon hade då över 39 i feber igen så hon fick ytterligare en Panodil innan vi åkte iväg.
 
Måndagen hade flutit på i lugnt tempo hemma hos pappa. Inte sovit på dagen, men såsat och slöat. Hon har fått ont i halsen istället för febern. Skönt att den gav med sig efter allt sovande. Framåt kvällen hade hon fått lite feber typiskt nog.
 
Idag tisdag har hon mått bättre. När jag pratade med henne var hon totalt uttråkad och retade sin syster rätt bra. Hon hade inte haft någon feber på hela dagen och om hon inte fick feber på kvällen skulle hon till skolan. Jag håller tummarna för att hon klarar sig utan feber denna kväll.
 
Kram Veggomamman

Röntgen

I onsdags klockan 14:00 ringde den röntgensnubbe till mig och sa att storasyster behövde komma in på en Dropp-In tid för att räntga foten samma vecka. De hade öppet mellan 9-15. Gahhh, två dagar på sig att få till det och hon är i skolan och jag på jobbet.
 
Det var sjukhuset där hon gjort sina opeationer som ringt röntgen soh sagt till....med andra ord borde en återbesökstid vara på gång snart.
 
Jag beslutade mig för att ta röntgen besöket fredagen eftersom det var friluftsdag som slutade 12:30 i fredags.
 
Jag VAB:ade alltså på eftermiddagen från jobbet för att kunna åka tillbaka till min stad för att hämta storasyster och sedan åka tillbaka in till större staden för att gå till röntgen.
 
Väl uppe på rätt ställe på sjukan var dörren till Dropp-In låst!!!!!!!
 
Ringde på och en tjej öppnade. Jag förklarade läget och hon gick iväg. Hon såg klart bekymrad ut. När hon väl kom tillbaka så fick vi hör och häpna sätta oss på ett annat ställe och vänta. Kors i taket, vi fick komma in fast de inte hade öppet.
 
Lite mera vänta och vips så var hon inne i röntgenrummet.
 
Jag satt utanför och väntade.
 
 
Nu är i alla fall bilderna tagna och nu väntar vi på en tid till regionssjukhuset för en återbesökstid. Hoppas den kommer snart och hoppas att det börjat läka så vi slipper flera operationer.
 
Kram Veggomamman

Helgens aktiviteter

Denna helg har bjudit på hårs slit och massor med slappa.
 
Lördag var kära U:s födelsedag. Sov läääänge på morgonen och åt en sen frukost. Vi åkte och handlade mat, det var den enda måste saken som skedde. Sedan gick jag i födelsedagsbarnets fotspår och gjorde enligt hans önskemål. Vi slappade framför Tv:s och kollade på friidrott, och kollade på tv:n på friidrott och så grillade vi på kvällen. En tvättmaskin laddade han så den hängdes också och så plockades en diskmaskin ur eftersom den sattes på så sent på fredagen.....men annars var det typ ½ knops fart på oss under lördagen.
 
Det regnade stora delar av dagen, men framåt kvällningen blev det fint väder och inte alls så kallt ute så kvällen var riktigt skön och lugn. Vi satt ute på altanen och myste med värmeljus och hade det bra.
 
Söndagen började med att jag var ute och gick 45 minuter medan Kära U var hemma. När jag kom hem åt vi frulla och jag duschade. Vid tio gick vi ut i trädgården. Det var stora rensaogräs dagen. Vi började med häcken. Vi tog våra tre sidor samt den som vetter mot vägen. De två utsidor mot grananrna lämnade vi med en förhoppning om att de kommer att ta tag i deras sidor. Vi rensade även ogräs i rabatterna på framsidan samt klippte ner två buskblommor där det kommit några blåaktiva larver som vörjat käka. Även en av växterna på bakrisan fick sig en rejäl klippning så nu är det så tomt däer den innan fanns. Den hade blivit angripen av mjöldagg så den var inte så fin så vi tänkte att det var lika bra att klippa bort den.
 
Sedan har vi även rensat avloppet i handfaten i stora badrummet, tomt och gjort rent grillen/gallret, bytt filter i vårt ventilationssystem samt dammsugit värmeelemetet. Det var verkligen på tiden att det gjordes för det filtret var riktigt smutsigt och igensatt.
 
Jag har även bakat en sats småkakor som Kära U vill bjuda på när vi firar honom nästa söndag.
 
Till lunch blev det en Kina takeaway. Det var läääänge sedan som vi köte mat från dem. Gott och otroligt stora portioner så jag har en matlåda till veckan med kinamat också. Riktgit bra.
 
Kära U har även jobbat en stund och jag har tänkt att göra lite på fotoböckerna.
 
Jag har även vunnit en auktion på Tradera. En ryggsäckt till lillasyster. Den ska vara helt oanvänd och det är en fin 50 liters Lundhags rygga. Jag har en likadan, men min är på 60 liter. Jag fick den för 630:- totalt. Ett riktigt fynd!!!! Nu väntar jag bara på att den ska komma med posten.
 
 
Ja, detta var min helg i stora drag. Igår en rejäl slappardag och idag en intensiv arbetsdag!!!
 
Imorgon börjar skolan igen.....gissar att töserna är trötta imorgon kväll även om det bara varit en kort uppropsdag.
 
Kram Veggomamman

Fotoböcker

Jag har bestämt mig för att göra tre fotoböcker. De två första har jag redan förbetalat och börjat på.
Jag ska göra mina två första bocker med firman Photobox.
 
Redan före sommaren började jag leta bilder från tösernas alla år. Jag la dem i två mappar för att kunna göra en bok per tjej. Nu har jag fått ihop ca 200 bilder till dem var och nu börjar således det rolig arbetet med att komponera deras böcker.
 
Det bara kliar i fingrarna på att få sätta igång och igår började jag. Tyvärr var det så segt att det tog tid att få bilder på plats. Jag höll på att bli galen....sedan så gick det inte att spara det jag äntligen fått ihop och då surnade jag och stängde ner sidan. Efter det fick jag Sidan kan inte visas....hur typiskt är inte det då?
 
Idag har jag kollat och tydligen fanns några sidor sparade i alla fall.
 
Ska bli kul att se slutresultatet. Jag hoppas bli klar med storasysters bok till hennes födelsedag i oktober. Lillasysters blir nog en julklapp eller så sparar jag den till hennes födelsedag i april nästa år. Vi får se.
 
 
Den tredje boken jag ska göra är från Indienresan jag och C gjorde i februari 2012. De bilderna har jag inte valt ut ännu, men jag gissar att det blir en hel massa bilder även där att placera in i en bok :-)
 
Det är inte speciellt billigt att göra dessa böcker, men samtidigt hur ofta tittar man på de bilder man tar? Ja, vi gör det i stort sett aldrig. Jag tycker i alla fall att jag fick ett bra pris på två böcker med 100 sidor vardera till töserna  Med en fotobok blir bilder man tagit mera tillgängliga och jag hoppas att töserna ska uppskatta den när de bli större.
 
Kram Veggomamman

8 år idag

Idag har jag jobbat åtta år på samma ställe. Det är en helt otroligt lång tid, har aldrig varit  så länge hos en och samma arbetgivare.
Jag har visserligen inte jobbat med samma saker alla dessa år utan har ju bytt tjänst en gång och gör totalt andra saker nu jämfört med vad jag blev anställd som.
 
Det är bra arbetskamrater och arbetet är fortfarande roligt så det är väl därför jag har varit kvar. Jag är på inget sätt livegen detta ställe. Skulle något annat dyka upp är jag inte omöjligt till ett byte om det skulle vara bra. Det samma gäller om det skulle komma något utmanande hos samma arbetsgivare, då ska jag ta det under övervägning helt klart. Ombyte förnöjer alltid och är utvecklande.
 
Det som är bra med detta ställe är att det är ett väldigt fritt jobb. Jag kan nästan göra som jag vill så länge som grunduppgiften blir utförd. Men samtidigt är det också en nackdel för det känns ibland, eller rätt så ofta, som att arbetet är allt för fritt. Lite ramar och striktare regler skulle inte skada utan skulle göra att det blev något lite mera ordning och reda och inte bara egna lösningar som är bra för mig men kanske inte för andra som ska göra liknande sak.
 
 
 
Jag har ju gått en hel del ITIL utbildningar, både sådana som jobbet betalat men även en hel del som en fond bekostat. Det hade varit kul om jag hade utnyttjat den kunskapen lite mera, men min arbetsgivare verkar inte inse vilken styrka de utbildningarna kan bidra med på jobbet. Min närmsta chef tror jag inser det lite, men han verkar jobba i motvind på den fronten. Över honom vet i katten om medvetandet är så stort. Eller så är det så att man inte vill utveckla åt det hållet och då förstår jag fullt varför man inte väljer att ta till vara den kompetens jag har. Jag tror i alla fall på det jag kan och är övertygad om att saker skulle bli bättre om vi införde en del av de saker jag lärt mig. Men jag inser också att om det inte blir en helhjärtad satsning så är det inte lönt att göra något. Det kommer bara medföra att vi faller tillbaka i gamla banor igen. Viljan måste finnas på högre ort och vi måste bli tillåtna att ta ut svängarna lite. Tyvärr tror jag inte att det kommer att ske så som det är idag.
Men man vet aldrig. Kanske vaknar de upp en vacker dag och inser att ordning och reda, flöden och ordnade arbetssätt, rutiner och att jobba i förebyggande syfte är något vi ska satsa på mer än idag. Då kanske jag kan bidra lite.
 
Nu låter det kanske som att min arbetsgivare och arbetsplats är totalt oorganiserad, slö och slapp. Men så är det absolut inte. Vi gör ett sjujädrans jobb hela tiden och vi har alla upp över öronen med grejer att göra och ta tag i. MEN, alla dessa grejer hade kunnat göras på ett annat sätt och i en annan ordning. Det är i alla fall vad jag tror.
 
Kram Veggomamman
 
 
 

Sommar semestern är nu slut

Nu är det slut på semesterrapporteringar för denna sommar. I måndags började jag att jobba igen.
 
Faktiskt ingen jobbaångest alls på söndagen. Skönt. Jag bestämde helt enkelt att det inte blir en roligare söndag om jag ska fylla den med jobbaångest. Bättre att ta den på måndagen när jag ändå är på jobbet.
 
När jag gick på semester skrev jag in i mit mejlautosvar att jag INTE läser mejl under semestern. Det har varit otroligt befriande att inte göra det. Jag har liksom inte störts av inkommande mejl som liksom ligger och skriker åt en att de vill bli lästa. Jag har helt enkelt gått helt ovetandes om hur många mejl som kommit. Jag vet ju att behöver mina kollegor få tag på mig så ringer de eller skickar ett SMS. Men eftersom ingen tagit kontakt så har det alltså gått utan större störningar i telefonin under semestern, vilket känns oerhört bra.
 
När jag väl kom till jobbet i måndags och loggade in på datorn så fanns det en hög med mejl. Men det var faktiskt inte fullt så många som jag hade förväntat mig. Riktigt skönt och bra. Även högen ärenden som kommit var hanterlig. Det var inte så många och de var inte speciellt knöliga de heller. Även det var riktigt skönt.
 
Vi var många som kom tillbaka samtidigt. Kul att träffa alla igen och höra på deras bravader under sommaren.
 
Jag känner mig lyckligt lottad som har ett jobb att gå tillbaka till där jag trivs och har det bra. Visst, det finns saker som jag inte är nöjd med, men på det stora hela är det bra.
 
Nu är det bara att kämpa på till den 17/9. För då är det en veckas semester som hägrar igen......
 
Kram Veggomamman
 
 
 
 

Semester dag 28

Vaknade tidigt men ville inte gå upp så jag såsade kvar....slumrade nog om ett litet tag. Hörde att I gick upp och ut. Jag låg kvar....
 
När hon kom tillbaka var det dags att sätta fart. Upp och hoppa. Packa ner alla grejer och pallra sig bort till den andra stugan där vi skulle äta frukost. Det var C och I som stod för frullan. De köpte en limpa från bageriet till frukosten och det var riktigt gott bröd. Te, juice, räkost och grönsaker och så kokt ägg på det. Gottigott gott!!! LIte melon fanns också att äta. Mmmmm
 
Mamma hade rejält ont i sin fot som hon tidigare i veckan råkat köra in i ett ben till Kusin Våfflans barnstol. Stolebenet hade hamnat mellan mellan lilltån och ringtån.....ajajjajajaj. Foten var nu blå och rejält svullen....
Hon stannade kvar i stugan och gick och plockade ihop och städade där.
 
Vi andra tog oss bort mot klipporna på ena sidan av ön. Där skulle vi ha Yoga. Vi skulle ställa oss på ett ställe så att vi stod bra och såg ut över havet. Det var helt underbart vackert att stå där och att sedan Yoga samtidigt var som balsam för själen. Jag är ju ingen van Yogare så vissa övningar krävde en del balans, men jag tyckte det gick rätt bra trots allt. Jag ville liksom inte att den där Yoga timmen skulle ta slut. Det var så oerhört fridfullt där på klippan.
 
 
 
 
 
Det fanns även röda näckrosor i närheten av vår Yoga som jag fotograferade lite.
 
 
 
 
 
Vi i den andra stugan gick tillbaka för att städa ur den lite. Jag hjälpte till att köra de andras grejer i en lånad skottkärra till vår stuga eftersom båten vi skulle åka med skulle utgå precis brevid vår stuga. Det var ett par timmar kvar innan vi skulle åka så när vi städat klart och de andras packning var hos oss gick vi för att äta på restaurangen som finns på ön. Jag valde stekt strömmingsflundra med potatis puré och rårörda lingon och skirat smör. Ohhhhhh så gott. Hade kunnat var någon grönsak mer än 5 stycken 2 cm långa gräslöksbitar på tallriken....men tyvärr inte.
 
Efter maten gick vi till cafét på andra sidan och köpte glass och kaffe. När det var uppätet väntade vi på att båten skulle komma. Vi hade väl en timme kvar så jag och C gick för att bada en sista gång. Denna gången hittade vi en bättre brygga med trevligre botten så att vi kunde trampa vatten utan att trassla in fötterna i sjögräs. Det var riktigt skönt att ta ett dopp.
 
Båten körde oss mot fastlandet igen och då var det bara att gå och hämta bilarna så att vi kunde påbörja resan hem.
 
Väl hemma packade jag upp mina grejer och fastnade hos Kära U framför TV:n. Men eftersom jag var lite lätt trött och det morgonen efter var arbetsdag igen så gick jag och la mig rätt skapligt.
 
Det har varit en riktigt bra Må-Bra-Helg som jag gott kommer tillbaka till om det blir tillfälle.
 
Kram Veggomamman

Semester dag 27

Blev hämtad klockan 09 av väninna C och hennes mamma I. Vi tre tillsammans med min mamma, min moster och mammas väninna A-C hade bokat in oss på en Må-Bra-Helg på en ö i närheten.
 
Vi åkte bil en bra bit innan vi var framme där båten skulle hämta upp oss. Klockan 10:30 kom båten och det tog bara 30 miunter innan vi var framme. Väl där fann vi vår stuga där jag, C och I skulel sova. Det var en mycket liten stuga som normalt sett inte hyrs ut, men vi hade tur som fick tag på någon stans att sova. Stugan låg precis brevid postbryggan där vi landande med båten. Snacka om flax :-)
 
Vädret var på topp. Jag gissar den soligaste och varmaste dagen på hela sommaren. Vi åt vår medhavda lucnh. Jag smackade i mig en sallad från ICA som jag plocka ihop själv. Gott så klart!
 
12:00 började första passet. Vi var lite små nervösa över hur det hela skulle gå till. Hur många skulle vi vara och vilka.... Vi knallade till platsen. Framför den gamla skolan i halvskuggan på gräset. Där skulle vi prova på Skrattyoga. Det kånädes allt lite knasigt att gå omkring och skratta på kommandon med folk man inte kände alls. Men efter ett tag och eftersom alla liksom hängde med på instruktionerna vi fick så skrattade vi på bra. Både på kommando och från hjärtat om vartannat. Vi gick runt huller och buller och gjorde olika saker, typ hälsade på varandra med armarna utmed sidorna men med lillfingret spretandes liksom. Eller så skrattade vi åt något vi hörde i den låtsas telefon vi låtsades prata i som vi höll mot örat....
Vi skrattade även åt en tanke vi alla funderade på som egentligen var något elendigt typ en borttappad mobiltelefon, en trasig bil eller en ond fot. Vi fick själva tänka på det vi skulle skratta åt.
 
Skrattyoga!!
 
Mot slutet skulle vi lägga oss i en ring med huvudena så nära centrum av ringen vi kunde. Där skulle vi helt enkelt skratta och skratta. När skrattet så tog slut skulle vi koncentrera oss på att andas och lugna ner oss. Kan lova att det tog ett tag innan ringen var färdigskrattad.
 
När denna Skrattyoga var slut var det paus till 15:00. Då nästa aktivitet drog igång. Jag, C och I passade på att ta ett dopp i havet. Det var lite kallt först, men  det var sååå skönt att få svalka av sig lite.
Vi tog även en fika med de mest fantastiska Kardemumma bullar jag ätit på bra länge. De var inte ett dugg torra och trista utan helt nybakade, mjuka och saftiga. Det finns ett litet bakgeri på ön så vi satt utanför det i skuggan och fikade lite. Mumsfillibabba!!!! Bara 12:- för en så god bulle. Den hade de kunnat ta mera betalt för tycker jag.
 
Klockan 15:00 började Afrodansen. Det var en killle från Elfenbenskusten som höll i den. Han berättade att vi skulle hålla på i två timmar....i den starka solen. Han började lite enkelt och visade bra på hur vi skulle göra. Han repeterade alla saker många gånger och när han såg att det inte fungerade repeterade han lite till. Jag måste nog tycka att vi lärde oss rätt så snabbt trots allt. Det som i alla fall var svårast var att skaka på axlarna. Hela bysten eller rumpan skakar ju men axlarna står helt stilla. Testa själva, det är inte så lätt. Men efter ett tag så gick även det, men inte alls i den takt som han klarade av. Många pauser så att vi kunde dricka vatten blev det. Jag tyckte det var rätt kul att dansa afro, men det var på tog för lång tid. En timme hade gott och väl räckt.
Jag hade förväntat mig att få ont i mitt knä, men på något konstigt sätt så fick jag inte det....fattar inte hur det blev så....
 
Uppvärmning...
 
Afrodans på hög nivå!!!
 
Så när dansen var klar gick jag tillbaka till vår stuga och började göra de fiskfolie paket som jag skulle ta till kvällens grillning. Jag hade fixat det mesta hemma, men jag hade inte packat ihop alla grjer till ett paket hemma kvällen innan. Det blev en bit folie, lite rapsolja, torsk och lax, coctailtomater 2 st, babyspenat, basilika, salt och peppar och mozzarella ost i varje paket. Paketen buntades ihop och stoppades i en liten kylväska.
 
Klockan 19 fick vi hjälp med att bli guidade till den brygga där vi skulle grilla och äta. Det var en bra bit att gå i skogen på en gångstig samt utmed en elledning på bergknallarna. Det tog nog i alla fall 10-15 minuter att gå. Jag hade inte väntat mig att vi skulle gå så pass långt eller att ön var så stor....
 
Det var A-C som hade en gammal skolkompis som hon stött ihop med på senare tid som hade bjudit in till hela helgen och grillningen på hennes brygga. Där fanns flera människor vilka jag inte kände igen en endaste en. Vi var väl säkert 25-30 personer som skulle äta på bryggan. Mina fiskpaket och mammas potatispaket grillades och till det åt vi sallad och kall romsås. Maten var en riktig höjdare.
 
Maten!!
 
Vi satt där på kanten av bordet och åt och hade det riktigt trevligt. Vi skojade och skrattade och jag tror att flera andra i sällskapet som var på samma brygga avundades oss som hade så roligt. Några av de grannar som satt nära oss halkade in och hade det kul med oss också. Det blev många goa och glada skratt. När maten var klar hade moster fått i uppdrag att ta med sig ost, kex och frukt. Det dukades upp. 6 kilo vattenmelom hade hon med, päron och vindruvor. Det var otroligt gott med lite Brie ost eller cambozola ost till kexen. Det går ju nästan inte att sluta smaska för att det är så gott, detta trots att magen var mätt efter den grillade maten.
 
När vi satt där och åt våra kex kom gitarrer och sånghäften fram. Det blev alltså lite allsång. Men även flera instrument plockades fram. En ukulele, ett maracas ägg, en till gitarr och en tvärflöjt. Nästan en hel halv orkester. Vi satt och sjöng, pratade och hade det skoj bra länge. I kanten borta över någon annan ö såg vi att mörka moln började komma. Vi såg åskan blixtra där ute, men hos oss var det lugnt. Vi frågade några öbor om de trodde att åskan skulle nå oss, men de trode inte det.
 
Spel och sång
 
Mörkret började krypa närmare och det var svårt att se testen i sånghäftena. Några pannlampor kom fram så att de kunde spela i alla fall. Vi sex som skulle gå gemensamt hem hade bara EN ficklampa med oss....på tok för lite för att gå en nattpromenad som vi bara gått åt motsatt håll en gång. När bi kände regndroppar rafsade i ihop våra grejer och började knalla. Vi fick sällskap en liten bit av en tjej som skulle till ett närbeläget hus. Vi hade fått veta att vi skulle följa elledningen och sedan skulle stigen komma precis där den tog slut. Vi gick långsamt eftersom min mamma hade ont i en fot och det var halt på berget efter störtskuren som kom. Tre eller fyra blixtar lös upp för oss några gånger. Jag gick sist för att hålla koll så att vi inte gick för fort för mamma och moster. Helt plötsligt så dök moster, hon föll på berget.....även mamma störtdök in i en buske. Skrattet bubblad ur oss en hel del medan de kravlade sig upp. Jag fick hjälpa moster så att hon kom upp på fötter igen. Vi fortsatte framåt....Men när elledningen gick ner i marken så fanns där ingen stig....hmmm. Det var mörkt och svårt att hitta. Jag hade inte lagt så mycket krut på att hålla koll på hur vi gick eftersom jag gick sist. Men där vi till sist stod var jag säker på att vi inte varit innan. Vi hade inte passerat hus så nära som vi nu var. Vi började gå lite hit och lite dit. Tjopp så störtdök moster igen och rullade några varv i skrevan hon landade i. Som tur var så var skrevan full av gräs så hon gjorde sig inte illa. Vi började höra röster så vi beslöt oss för att få kontakt med rösterna så att de kunde hjälpa oss mot byn på ön. Vi började gå tillbaka efter elledningen och det visade sig att den delat på sig och vi hade inte sett att den delade sig. De nyfunna vännerna med instrumenten som hade visat oss vägen till grillbryggan hjälpte oss även tillbaka till byn. Det gick i snigelfart för att vi alla skulle hinna med och jag gick sist för att hålla koll så att ingen halkade efter.
 
En ringlande kö av lite lulliga lite små trötta och lite blöta och
vilsna besökare på väg hem från grillning på bryggan
. Här har i alla fall räddningen kommit så vi vet att vi kommer rätt.
 
Ja, det var sannerligen en strapats att ta sig hemåt. Sista biten från stugan där de andra bodde fick jag, C och I gå i mörkret. Men eftersom grusvägen var knastrig under fötterna hörde vi om vi skulle gå fel. I ett och annat hus i byn lyste det som också hjälpte oss på traven.

Väl framme vis vår stuga skyndade vi oss att bädda och borsta tänderna. Jag och C låg uppe på loftet medan I låg där nere. Jag låg längst in närmast det lilla öppna fönstret. Det blev lite kallras så jag hade ett täcke precis där annars var det på tok för varmt att ligga under täcke. Hade bara ett påslakan över mig ibland.

Jag somnade rätt fort, jag var trött. Men under natten så snarkade I där nere så att C låg och roppade på henne i ett försök att få henne att vakna. Det lyckades lite så där men inte jättebra och länge. C knackade även lite i stegen för att störa I där nere. Det hjälpte lite ibland. Jag somande dock om i alla fall. Sov väl inte som jag brukar en vanlig natt, men det var absolut inte kattastrof. Jag somnade mellan I:s något lite högre snarkningar och C:s lite tystare. Jag vet ju att C kan snarka, men det är inte så högljut och störande och absolut inte hela nätter.
 
Det var en rolig dag med god mat, gott om skratt och trevlig sällskap. Att värmen var på högläge och att det blåste gjorde att det inte blev helt fördjävligt varmt. Bada i havet var skönt och avsvalkande.
 
Tack kära reskamrater för en underbart rolig dag!!!!
 
Kram Veggomamman
 
 

Semester dag 26 - fortsättning

Jorå, Kära U:s bror med sambo kom till slut. De hade åkt till VC men där fanns inga tider. De fortsatte till akuten, men där var så otroligt mycket folk så de insåg att de skulle få sitta där läge. De ringde samtidigt till 1177 för att prata med dem och medans de satt på akuten kom de fram till dem och där sa de att man inte gör så mycket med sår som de beskrev. Inte mer än att tejpa dem. Så med det i bakfickan och sambons mammas tips på distans så åkte de från akuten och plåstrade om såret själva hemma istället.
 
De kom till oss bra mycket seanre än bestämt, men det gjorde inte något alls. Det vara kul att de kom och maten åt vi fast att det blev mer än två timmar seanre än tänkt.
 
Vi fixade lite grillat med tillbehör. Ugnsbakade rotfrukter, grillad ryggbiff med kamen kvar och jag hade en skiva tonfisk som också grillades. Till detta grillade färska små lökar, majskolvar och två kalla guckor. Det var verkligen mums fillibabba. Men så var jag i och för sig vråååål hungrig också.
 
Till efterrätt blev det varma bär med hasselnötter och kokos och vaniljglass.
 
De stannade ett bra tag vilket givetvis var trevligt.
 
Kvällen blev bra och trevlig trots attjag runt fem tiden tvivlade på att vi skulle få besök.....
 
Kram Veggomamman

Semester dag 26

Uppe skapligt för att åka och kasta lite skräp och veckohandla. Konstigt, trots att vi var uppe tidigt var vi inte hemma specielt tidigt i alla fall. Men vi har ingen brådska.
 
Idag städa lite, förbereda middagen och jag håller på och packar och gerjar inför kommande dagar.
 
Vi har bjudit över Kära U:s bror med sambo och hund till klockan 17 på lite grillat ikväll. Klockan 16:10 kommer ett SMS som säger att de kan bli lite sena för att sambon ramlat och de troligen ska till Lättakuten.....
 
Kära U rigner upp och får veta att hon ramlat då hon varit ute med hunden och att de ska åka för att se om det ska sys. De skulle hör av sig igen.....Vi sa att de inte behöver komma idag utan att vi kan ta det en annan gång, men de skulle höra av sig igen.
 
Nu sitter vi här och väntar. Klockan är 17:20 och vi vet inte vad som hänt....vi vet inte om de kommer över huvudtaget.
 
 Återkommer med hur det blev senare....
 
Kram Veggomamman

Semester dag 25

Jag vakande först....gick upp och smög ut med träningskläderna på. Jag hade tänkt mig en 20 minuters flaxning innan frukost. Tyvärr var falxaren upptagen så jag började med att gå på springbandet. 10 minuter i rask takt, efter 8 blev flaxaren ledig, men jag väntade tills hon som stått där gick ut innan jag hoppade upp på den. 15 minuters flaxande blev det innan jag gav upp.
 
På rummet hade Kära U redan duschat så han väntade på att jag skulle bli klar. Först eftersvettas sedan in i badrummet. En underbart skön dusch. Stor mjuk stråle med hög fart...det skönaste som finns.
 
Frukosten, en hotellvistelses nästan största höjdpunkt var bra. Gott bröd och god äggröra. Vi åt länge och väl.
 
Efter utchekning gick vi mot galsbodarna. Orrefors har en och Kasta Boda har en annan precis mittemot varandra. Det finns så mycket fint..... Men tyvärr är det mest se och känna men inget köpa.
 
Någa små inköp blev det. Två brickor, en skål, en snögubbe och nya vinglas. Kära U köpte även julklappar till sina anställda....snacka om att vara ute i tid :-)
 
Lucnh på glasbaren. Kära U tog köttbullar med gräddsås och jag valde Cesar sallad med kallrökt lax. Det var riktigt gott. När maten landat i magen börjae vi vår resa hemåt.
 
Vi stanande till vis svärföräldrarnas sommarstuga för att vi skulle sätta upp några solcellslampor, men de batterier vi laddat och satt i verkade inte vara laddade så vi fick inte igång de. Vi valde då att ta hem lamporna för andra gången och testa dem hemma innan vi ger bort dem. Första gången glömde vi batterierna hemma.....det verkar som att de lamporna blir en rejäl följetång :-)
 
Vidare åkte vi och nästa stopp var svärmor och svärfar. Vi ville komma till dem och se hur de mådde efter åsknedslaget dagen innan. Åskan hade gjort ett hål i taket in till vinden. Fasaden hade blivit förflyttad och elen hade givetvis gått. Elementen där uppe hade nog åskan fått tag på. Dethade sprutat eldvatten från badrummet på vedervåningen precis när den slog ner. Jag må säga att de hade en hiskelig tur att det inte tog eld. Hemska tanke vad hade då kunna hända. Två grananr hade i alla fall sett att det rök från huset så de hade kommit och kollat läget. Svärmor var ensam hemma med en kvinna som städar så hon var så tacksam över att grannarna brydde sig. De väntade tills svärfar kom hem med hunden. Hur många elektiska aparater som fått stryka med viste de inte eftersom det inte kommit någon elektirker ännu. Lite ström hade de i huset, troligen en fas av tre gissar jag. Försäkringsbolaget ville att brandkåren skulle komma för att kolla att det inte fanns någon risk för brand. De kom samma dag i full fart och stormade upp på vinden och mätte med någon typ av värmekamera och det fanns ingen risk för eldsvåda i alla fall. En byggare kom och la på en pressenning för att inte göra vattenskada av regnet. Men sedan hade inget mera hänt....de väntar otåligt på att elektiker skulle komma så att de kan få veta hur mycket elektriska saker som är trasiga.
 
Väl hemma igen efter vår lilla resa packade vi upp och åt lite äggmackor.
 
Kram Veggomamman

 

 


Semester dag 24

Vi var uppe lite skapligt eftersom vi skulle åka iväg, bara jag och Kära U. Som så ofta förr skulle vi styra kosan mot Glasriket! Vi gillar att åka runt där eftersom det är korta avstånd mellan olika glasbruk mm.
 
Vi skulle börja med att besöka Målerås och Mats Mats Jonassons glasbruk. Jag hade inte helt koll på vilka alster han tillverkar, men inser nu att jag sett många av de glasgjur genom tiderna som han gjort.
 
 
 
Vi passade på att äta lunch på Wärdshuset Hyttan i Målerås. Jag tänkte att det var en dyr lunch, men ack så god den stekta spettan var, inte alls flottig eller hård i kanterna som det kan bli på en halvdan lunchrestaurang. Nej, denna var perfekt, likaså potatisen som var god och den kalla såsen....salladsbrodet var inte heller illa. Ett riktigt oväntat god lunch :-)
 
Efter maten drog vi vidare till Boda. Jag hade nämligen läst att Design House Stockholm skulle ha en Outlet där och den ville jag besöka. Nu var det visserligen i en mycket frän miljö, men där fanns inget för oss att finna som vi gillade. Den var inrymd i den gamla glashyttan i Boda.
 
Det lilla fiket som även fanns inne i butiken.
Butiken
När vi varit i Boda for vi vidare mot Åfors glasbruk. Där har vi varit tidigare, men vi gillade deras glasbutik så vi svängde förbi där. Tyvärr tillverkas inget glas där längre. De konstnärer som fanns där innan har flyttat till Kosta glasbruk istället tror jag. Jag hittade dock ett häftigt nagellack som var ett prov som Åsa Jungnelius har gjort som jag köpte för en billigare penning. Den är så perfekt på handfatet i badrummet här hemma :-) Kära U hittade ett God Jul fat som han gillade som han köpte som också var ett prov av Ulrika HW.
 
Nästa stopp skule bli Belysningsbolaget i Herråkra. Ett ställe vi också tidigare varit på som imponerade. Mitt i ingenstans kommer en gård. Logen till den gamla tjurladan har gjorts om till outlet av deras egentillverkade lampor säljs. I botten sker tillverkning och monteringa av alla lamporna. Företaget är vida känt och har sålt sina lampor utomlands och har verkligen satt ett namn på belysningskartan i världen. Tänkt att det går att bli känd i designvärlden utan att vara i Stokholms innerstad. Riktigt fränt tycker jag....en gamal omgjord tjurlada i Småland....hahah, där kan 08:orna kasta sig i väggen...haha.
 
Där finns så oerhört mcyket fint att man smälter vid anblicken av varje lampa i stort sett. Men tanken denna dag var att inhandla en till Sluette lampa. Outletpris och Glaspasset rabatt gjorde den mycket prisvärd. Den står nu hemma och pryder ett fönsterbräde.
 
Sista stoppet för dagen var Kosta Boda art hotel där vi skulle sova för natten. Ett ställe vi återkommit till flera gånger....och det lär inte vara det sista besöket, jag lovar!
 
Jag började med att chocka min Kära Sambo samt min egen kropp med att gå ner till gymmet och först cykla på en motionscykel i 5 minuter innan jag bytte till Cros Trainern, som jag kallar flaxaren. Den flaxade jag på i 20 minuter. Det var oerhört svettigt, men ack så skönt. Uppe på rummet satt Kära U och pösade framför TV:n. Efter att jag duschat gick vi ner till galsbaren och tog lite att dricka. Klockan 19 hade vi bokat bord i Restaurangen för att äta middag. Jag var riktigt hungrig så maten smakade såå gott. Det blev en förrätt med sparris och en varmrätt med röding. Mmmmums!
 
Efter maten gick vi en sväng för att få lite luft. Det var lite svalt ute eftersom dagen mest hade bjudit på regn och regn....korta uppehåll innan nästa skur.
 
Vi gick upp på rummet för att jag behövde sätta på mig ett par tights då jag frös lite. Då kom ett SMS från Kära U:s bror. Han hade just åkt från sina föräldrar. De hade under eftermiddagen råkat ut för något riktigt otäckt.
 
Åskan hade slagit ner i deras hus. I ena nocken hade den dundrat ner. Det brann inte och de var alla oskadda. Lite uppjagade så klart....vem skulle inte vara det om åskan slagit ner i ens hus.
 
Vi beslutade oss för att åka dit på vägen hem.
 
Tröttheten slog ann rejält så vi hoppade hänget i glasbaren och somnade gott istället :-)
 
Kram Veggomamman

Semester dag 23

Vaknade 06 av att Kära U:s väckarklocka ringde. Som alltid när han har satt klockan hör jag den bra mycket tidigare än vad han gör. Han säger att han stänger av den så fort han hör den....problemet är bara att jag då redan hört den i ett par ringningar.
 
Han hade bokat tid för byte av framruta på leasingbilen. Rutan som fick ett stenskott i vintras som nu spruckit över halva rutan på passagerarsidan. Fråga inte mig hur man kan välja en tid på semestern och säga att man ska lämna in den till 07. Nåja, han gick upp och åkte och lämnade bilen. Jag låg kvar. Men eftersom jag blir klarvaken av alla ringningar från hans väckarklocka så somnade jag inte om. Jag gick istället upp och duschade så att jag var klar till han kom hem igen.
 
Vi åt frukost tillsammans. Han hade varit gullig och stannat på bageriet och köpt med sig nybakat bröd hem. Riktigt gott!!!
 
Dagen hade inte några större planer....vädret skulle bli uruselt.
 
Jag passade på att klippa gräset innan regnet kom. Det var bra!!
 
En herrejösses massa maskiner tvätt med lakan och annat har tvättats idag.
 
Jag blev rastlös och letade efter grejer att göra....kom på att jag kunde fördigställa installationen i köket med våra kökslampor. Tvingade Kära U att hjälpa mig att flytta på köksbordet och den tunga kökssoffan så att jag kunde mäta var jag skulle skruva i de nya krokarna i taket. Vi måste nämligen flytta kökslamporna när vi möblerar om för att kunna sitta många vid bordet.... Jag fick hjälp med att markera var lamporna skulle sitta eftersom jag inte kunde hålla i både laserpasset och markera. När markeringenvar klar skulle jag börja skruva i krokarna. MEN, nu hade vi inte några vita krokar och det skulle ju bli snyggare eftersom saket är vitt så jag gick bet....grrrr
 
Var ute i garaget och letade, passade samtidigt på att städa lite på bänken i garaget eftersom den var överbelamrad med allehanda grejer. När ser det bättre ut men jag hittade bara en krok tyvärr.
 
Vid två tiden fick Kära U ett SMS av glasmästaren och bilen var klar att hämtas. Vi hoppade in i den lilla lånebilen och for iväg. Innan vi bytte bil hämtade Kära U ut sitt pass från polisen som legat och väntat sedan innan midsommar. Nu har han i alla fall också ett nyt pass :-)
 
Bilen hämtades ut och vi for för att äta lite...men det var så mkt folk så vi backade. Kära U fick bestämma maten idag så han valde att vi på vägen hem skulle stanna på en Sibylla. Vi gjorde således våra ärenden. Först in i en affär som skulle ha flaggstångsfäste för att sätta fast linan, men de var tyvärr slut. Sedan till Rusta för att kolla Baden Baden dynon, men de var också slut....letade efter vacumpåsar, men hittade inga.  Hittade istället en tvätkorg som vi köpte som förvaring till våra extraväskor. In en sväng på byggvaruhuset för att köpa vita takkrokar och kolla på en sådan där hörnhylla till duschen som man liksom spänner mellan golv och tak. Vi har haft många olika sugproppskorgar till schampo och dylikt, men de faller ju bara ner på golvet så vi har helt enkelt haft dem stått på golvet. Men nu ska det bli ändring på det.
 
Vi hade minst sagt lite otur i vårt letande men hittade i alla fall tre saker av 5 som vi hade tänkt skaffa.
 
Halv fem blev det så dags för lucnh. Jag valde ett Greenmål med pommes, vitlökssås och äppeldricka. Gott och sanbbt gick det. Magen vara ju rätt tom.
 
Hermma igen började jag med att skruva upp krokarna i köket. Nu är de på plats. Tyvärr är den plastkåpa som ska sitta över skarvsladdskontakterna för liten så sladdarna fick inte plats. Måste komma på ett annat sätt...
 
Sedan blev det tvättkorgen som skulle fyllas med väskorna. Det blev också bra. En kartong med överblivna tavlor som stått i vår klädkamare åkte ut i den varma delen i garaget så att inte tavlorna förgås. Alla våra extraväskor, resväskor och scoutryggsäckar har vi förvarat i den kalla delen i garaget sedan vi flyttade in. Men tyvärr har de börjat lukta jordkällare så vi har beslutat oss för att förvara dem någon annan stans...och den platsen finns egentligen inte inne i huset. Resväskorna och ryggsäckarna står på vädring ute på verandan. De måste lufta av sig har vi tänkt så att de inte luktar illa. Våra andra väskor och små ryggsäckar har redan luftat i ett par veckor och de luktar inte längre. Det är dessa mindre väskor vi tänkte förvara i tvåttkorgen. Det blev riktigt bra, problemet är bara att vi behöver ytterligare en tvättkorg eftersom vi har så många väskor. Vi får skaffa en till senare i veckan.
 
Så var det hyllan i badrummet. Det blev hur bra som helst. Hoppas nu att den känns bra även när man ska duscha och städa i badrummet.
 
Vi hade varit en sväng på bibban och då passade jag på att låna en film. När jag var klar med alla projekt var det filmtajm. Tre försökt gjorde vi men filmen ville inte hoppa igång. Den måste varit på tok för sliten eller repig tyvärr. Antiklimax....det blev Allsång på Skansen istället. Inte direkt min största favorit bland program....
 
Nu sitter vi och bloggar/surfar och regnet har tillfälligt upphört. Det har minst sagt regnat hela dagen. Astrist!! Imorgon är en annan dag. Då händer nya saker.
 
Kram Veggomamman

Semester dag 22

Idag skulle töserna till pappan....hämtning vid nio.
 
Efter det började jag byta lakan i alla sängar och började tvätta. Kära U började fixa med allt han skulle ha med till dagens Rally som han skulle iväg och kolla på /fotografera. Han åkte vid 11 tiden och efter det var jag allså solo hemma.
 
Jag tvättade en massa, cyklade ner på stan en sväng och lämnade/lånade böcker på bibban. Köte 2 hg Rooibos te och kollade in vår stora budget affär för att kolla om de möjligen skulle kunna ha en stor rektangulär tvättkorg som vi ska ha alla våra bagar och rtggsäckar i. Tyvärr hade de ingen så jag gick bet på att lösa det problemet idag. Jag får fortsätta att leta helt enkelt.....
 
Hemma tvättade jag mera och rensade häcken mot vägen. Det var slitigt och varmt även fast solen inte var framme idag. Det har varit mulet men varmt i alla fall. Det blev i alla fall klart och jag har försökt att bredda lite så att det inte ska växa gräs allt för nära. Det är ett tungt jobb så det måste säkert göras igen för att det ska bli super bra. Jorden är av lera och tungjobbad.
 
Jag slipade även på mina träd som jag håller på att fixa till....det tar tid, men jag tror att det kommer att bli bra när det är klar.
 
Till 17:30 åkte jag till mina föräldrar. De skulle nämligen äta då så jag passade på att äta med dem och barnens Kusin Våfflan. Han hade varit där hela dagen och skulle sova kvar till dagen efter. Han blev jätteblyg när jag kom och det tog ett bra tag innan han mjuknade och började prata rent generellt igen.
 
Jag tror att han och jag blev lite polare eftersom jag gav honom mera kokta morötter och flera potatisar och smält smör. Han avslutade maten med en halv stor klementin.
 
Han gick och la sig 19:00 och efter det hjälpte min mamma mig att färga håret.
 
Jag sitter nu här med min vackra hätta på skallen och bara väntar på att det ska gå två timmar efter att all färgen kommit på plats så att jag kan skölja ur färgen från håret.
 
Ytterligare en tvättmaskin snurrar i tvättstugan och jag väntar på att Kära U ska komma hem...men det dröjer nog en timme till gissar jag.
 
Kram Veggomamman

hits