Jag vill önska alla ett riktigt.....

 
 
GOTT NYTT ÅR!!!
 
KRAM
 
VEGGOMAMMAN

Maxad dag

Idag har aktiviteterna duggat väldigt tätt.
 
Upp och äta frukost så att vi kunde lämna hemmet 08:45. Vi åkte mot granstaden för att åka skridskor på deras konstfrusna inne och ute bana.
 
Jag har frågat Lillasysters klasskompis S om inte hon ville följa med. Det ville hon så att hennes mamma och hon kom samtidigt med oss. Det var inte alls många som åkte när vi kom. Jätteskönt. Gott om plats inne. Tyvärr hade storasyster redan på morgonen sagt att hon hade ont i sitt ben så hon fick inte åka så länge. Hon skridade runt med ena benet bara så hon och jag gick av banan. Efter en kort stund ville småtjejerna åka ute så vi gick ut.
 
 
Där var det faktiskt varmare än inne och när solen kröp över träden var det riktigt skönt där. Stosasyster var med på isen med skor och hjälm och stod i målet när de andra åkte.Förutom lite fikapasus åkte de på i nästan 2½ timme!!
 
Hemma igen hängde S med för att äta lunch. Medan vi just höll på att laga mat ringde klasskompis V och ville också leka. Det gick givetvis bra, men eftersom de hade bestämt att de skulle äta hos oss och sedan leka hemma hos S fick V komma när vi ätit klart. Storasyster fick också ett samtal...från A som undrade om hon ville hänga med och bada. Det ville hon givetvis.
 
Jag lagade lunch i all hast. Curry och tonfisksås och ris blev det. När maten var uppäten åkte storasyster iväg på sitt håll och jag körde ner S, V och lillasyster hem till S. Jag och Kära U skulle handla lite mat. vi planerade att gå till affären. Men jag hittade då inte min ena skinnhandske. Typiskt, tappat den på skridskbanan. Vi åkte då för att leta efter min skinnhandske. Tur nog så fann vi den liggandes där jag trode den skulle vara. Glad :-)
Vi stannde till så att Kära U kunde boka service på sin leasingbil och så åkte vi förbi affären.
 
Hemma igen började jag med att skala potatis och Kära U fixade grillen. Vi skulle äta hasselbackspotatis och grilla fläskfilé. Jag åt lite fiskrester från dagen innan.....
 
Storasyster kom hem vid fyra tiden och hade då tagit Simborgarmärket. Hon kastade sig på en teckning som håller på att rita. Den föreställer en massa kända byggnader. Hon har hållt på med den i två dagar. Den blir så fin. Ska försöka komma ihåg och visa den när den är klar.
 
Klockan 5 hämtade jag lillasyster och när vi kommit hem var maten precis klar. Då hade Kära U stått ute och grillat. Vi åt med god aptit och passade på att göra matlistan till nästa mamma vecka.
 
Klockan 19-20 hade töserna Taekwondo träning. Dagen till ära var det en ny tränare som körde ett kondition och fys pass med alla. Det var stationsträning och tränaren var stenhård. Hon hade riktit bra pli på alla och alla gjorde verkligen sitt allre bästa i alla övringar.
 
 
Jag kan lova att det var två rätt så slitna tjejer som gick och la sig här hemma denna kväll. Inte undra på det med tanke på ders aktiviteter idag :-)
 
Kram
Veggomamman

Julen har flutit på bra

Vi har haft en bra julhelg. Töserna kom ju redan den 22 till mig och stannade till ca klockan 10 på juldagen. Vi hade en lugn start på julen och maxade julaftonen som så många gör med massor av mat och klappar under granen så att det nästan är så att man skäms......
 
Vi fick ingen tomte detta år utan det blev istället två nissor utsända av tomten att hjälpa till med utdelningen av några klappar. Tyvärr missade mina töser detta eftersom de bara var tvungen att gå till en lekpark för att leka en stund....sååå typiskt.
 
Oavsett detta hade vi det otroligt trevligt och skoj. Klapparna blev lyckade och jag tror att alla var nöjda. Några av klapparna jag fick var ett par handledsvärmare i fårull, en stor glaspussmun i rött, några plastskålar med lock, en dymo, ett par kängor/boots som jag får välja ut. Funderar starkt på ett par Dr Martens faktiskt.
 
Jag fick även 4 rullar plastfolie (!?!??). Jag HATAR plastfolie. Det bara knölar sig och denna  var av den sämsta kvalistorten man kan finna så den kommer att bli ett rejält hatobjekt. De som gav mig dessa vet mycket väl att jag hatar plastfolie och ville sååå gärna visa sin godhet och ge bort något.....grr storasyster. Jag trode du älksade din mamma....men nu vet jag inte riktigt om du verkligen gör det???
 
Ett stativ till den stora brickan jag fick för nära två år sedan fanns också under granen. det blev sååå fint och bra.
 
Nu har vi ätit julmatsrester sedan julaftonen, men snart så är allt slut. Vi hade tur för vi gav bort lie till svärmor och svärfar vilket gjorde att vi inte behöver äta samma mat i en hel vecka framöver. Vi var och hälsade på dem igår och levererade maten samtidigt som vi fikade på en medhavd ostkaka. den var gudomligt god, tack mamma för den!!!!
 
Kram Veggomamman

GOD JUL!!

Jag vill passa på att önska er alla en riktigt
 
 
 
Kram Veggomamman

Igår

Hämtade töserna hos pappan klockan 10. Vi har inte hela veckor under jullovet utan vi delar lite annorlunda så att töserna ska slippa vara på frita bland annat.
 
Storasyster var bara hemma och vände. Hon var bjuden på födelsedagskalas hos kompis A.
 
Medan hon var borta grejade jag och lillasyster i köket. Vi tillverkade potatisgratäng samt julgodis.
Vi gjorde Rockeyroad, Chokladpuffar och chokladdoppade alla mozartkulor som jag och kära U gjort dagen innan.
Det blev kladdigt och baltigt, men kul hade vi i alla fall.
 
På eftermiddagen åkte vi för att kolla på när Kära U:s andelshäst tävlade.
 
Töserna tyckte nog att det var bra spänande. Han lyckades leda delar av loppet och slutade på en 3:e plats.
 
Det blev lång tid i bil i jämförelse med hur länge vi kollade på loppet, men det var nog värt resan tror jag. Vi hade med oss korvbröd och varm korv i en mattermos. Ketchup, senap och dressing langade vi upp och severde oss när vi väntade :-)
 
En rätt så bra dag tycker jag. Kul med lite udda aktiviteter ibland :-) Vi lär nog kolla mera gånger på hästen om han springer omkring i krokarna.
 
Kram Veggomamman
 
 

Dan före dan...

Här sitter jag ensam uppe och klockan är 08:30.
 
Jag vaknade tidigt, före klockan sex och kunde inte somna om. Låg och drog mig till halv sjul Gick då upp och klädde på mig mina tränignskläder. Smög ut och promenerade mina vanliga 5 kilomter. Skönt, men lite blåsigt.
 
Hemma igen fortfarande ingen mera uppe. Stretchade och duschade samt satte på en tvättmaskin. Vek den torra tvätten.....
 
Sitter nu här vid datorn och slösurfar lite samt bloggar en runda.
 
Idag har vi en rätt så lugn dag. Vi ska lämna och låna böcker på bibban. Köpa två klappar till kusin Våfflan och klä julgranen. Det är nog nästan alla måsten idag. Har väl lite som ska fram från frysen också så att det är tinat till imorgon när julmaten ska åtas.
 
 
Kommer att bli en behaglig och skön dag.
 
Kram Veggomamman

Mötet idag på jobbet

Ett riktigt bra möte med gott utfall. Beslut så som vi önskade vilket innebär att riktningen är tagen. Nu väntar en hel massa jobb med att få in en ny telefonväxel till alla anställda under våren. KUL!!
 
Vi fick gott om beröm för underlaget och att det var väl gjort och bra fixat. Känns bra med tanke på att jag gjorde kladden som delar av underlaget byggde på.
 
 Detta beslut var en helt kanonskön julklapp att ruva på inför vårens arbete. Det behövde vi att gotta oss år under julledigheten.
 
Kram Veggomamman

Julledighet

Nu väntar en hel drös med lediga dagar vilket känns otroligt skönt och behövligt. 
Nästa arbetsdag är den 2/1-2014. Då jobbar jag två dagar sedan lite ledigt igen.
 

 
Vad jag ska hitta på under julen får ni väl i bästa fall se här på bloggen :-)
 
Kram
Veggomamman

Jobbet

De senaste månaderna har jag varit delaktig i ett arbete på jobbet som har med SLA - Service Level Agreement.
 
En konsult har tagits in för att leda detta arbete och jag har varit med på nästan alla möten med våra kunder. Vi håller på att samla in fakta så som vilka våra kunder är, vilka system de använder mm. När detta är gjort vill vi tillsammans med våra kunder sätta kategorisering på deras system samt riskbedömma systemen. Med detta som underlag kan vi sedan komma överens om vilka åtgärdsnivåer vi ska ha på våra system.
 
Det kan låta som ett oerhört trist jobb, men faktum är att jag har lärt mig MASSOR på att få göra detta. Jag har även oerhört roligt. Konsulten och jag skrattar mycket och passar som handen i handsken ihop. Vilket är mycket roligt. Hon är oerhört skicklig och kan snart vår organissation lika bra som någon annan som jobbar hos oss, om inte bättre. Jag ser fram emot de möten vi har. Normal brukar dessa typer av jobb innebära en massa dokumentation efter, men konsulten sköter allt dokumenterande och jag bidrar endast med tiden jag lägger ner. Ingen efterarbete behöver jag göra. Det gör att det finns möjlighet att ta tiden från mina vanliga uppgifter eftersom det i princip inte kostar mer tid än just de bokade mötena.
 
Annars på jobbet börjar det märkas att det snart är jul. Vi har börjat gå ner i sparlåga vilket är skönt. Det är inget roligt att stressa som en idiont just innan jul.
 
Imorgon är ett oerhört vikigt möte inplanerat då vi bör få ett beslut på vilken telefonväxel vi ska satsa på de närmsta åren. Ser frame emot mötet.
 
Kram Veggomamman
 
 
 
 

Indisk mat

Idag är jag på tjänsteresa till Göteborg. Nu ikväll har jag och min kollega ätit på en god Indisk
restaurang. Alltså, det måste varit en riktigt poppis restaurang för det drällde in nya gäster hela tiden. Jag förstår att många ville dit för maten var himelskt god och jag bara njöt till hundra tio procent :-)
 
Restaurangen heter Bombay Palace och är väl värd ett besök om man besöker Göteborg. Den ligger på Södra Vägen nära Heden.
 
Jag borde nästan utlova ett nyårslöfte. Det skulle i så fall vara att äta mera Indisk mat!! Synd bara att min sambo inte gillar denna typ av mat.....hur ska jag få han att gilla det Indiska köket??
 
Kram Veggomamman

Larm

Igår kom en installatör och skruvade upp ett larm anpassat till vårt hus. Det känns bra att vi äntligen fick ändan ur. Vi har pratat om det sedan vi flyttade in och nu är de så äntligen gjort.
 
Manövreringen av larmen är enkelt och även barnen kan hantera det vilket är en förutsättning så klart.
 
Kram Veggomamman
 
 

Kurs

Tidigare i veckan var jag på en tvådagsr kurs i Stockholm.
 
Det var en kurs som till namnet kanske är lite trist men innehållet och deltagarna var bra. Det handlar om upphandling och de olika lagar som finns.
 
De som höll programpass på kursen var till största delen Advokater och Jurister. Dessa yrkesgrupper har minst sagt ett speciellt språk. Ett språk som inte är helt lätt att sätta sig in i. Det är mycket paragrafer hit och dit och det är många beslut från alla möjliga höga och låga instanser....ja inte hänger man med helt i deras prat. Men det var i alla fall två givande dagar som öppnade och stängde en del hål i min kunskap :-)
 
Mitt mål är att till våren gå flera kurser och efter dem kunna stoltsera med en certifiering som "Avtalsstrateg".
 
Kram
Veggomamman

Besök i stara staden - Söndag

Sov inte lika länge. Vi ville komma iväg lite skapligt.....och jag ville äta frukost i mera lugn och ro.
 
Planen var att beöka Svenssons i Lamhults Stockholmsbutik på vägen hem. Den finns i Sickla köpkvarter.....och vilket kvarter sedan. MASSSSSOR med butiker.
 
Sickla köpkvarter.....
 
Vi sniffade bara på ytan eftersom vi bara kollade på Svenssons i stort sett. De hade ett egen hus på 4 vångiar med designklassikers.....mumma för själen men slitsamt för plånboken. Vi kollade in ALLT men köpte NADA. Jag hade sett en lampa som jag på webben gillat. Fick nu se den live och det var ju bra för den lyste inte alls som önskat så den kommer aldrig att flytta hem till oss. Bara att leta vidare.....
 
detta gigantiska köpkvarter hade sovmorgon för det öppnade inte förens 11:00 på söndagar. Väldigt märkligt att så stora butiksytor står obrukade så länge en söndagsförmiddag. 
 
Väl hemma stannade vi och veckohandlade innan vi körde hem sista biten. Efter vi kollat posten och packat in maten bytte jag om och gick ut på en promenad. 45 minuter 5 kilometer blev det. Lite småkyligt men skönt.
 
In i duschen och så lite mat i magen. Blev gott bröd från SaltåKvarn med ost. Mums fillibabba.
 
Nästa sak på listan var att göra linssoppa. Behöver en bra mättande soppa som inte innehåller drösvis med kalorier och denna soppa är en sådan. Det blev 10 portioner som nu väntar på att frysas och sedan ätas på lunchen på mina 2 dagar.
 
När det var klart tog jag tag i nästa uppdrag. Sortera in papper i pärmar. Det visade sig vara 8 månader sedan sist för jag hittade 8 lönespecifikationer i min trämapp när jag satt där och hålade och satt in i rätt pärm.
 
Mina pärmar bågnar av papper så jag borde även kasta gamla papper för att kunna stänga dem bättre. Men det orkade jag inte med igår. Har en liten snutt kvar av papper att sätta in. Men jag tappade lusten igår för att pärmarna var för fulla. Ska försöka avsluta det hela ikväll hoppas jag.
 
Sedan var dagen slut och jag slappade någa minuter i soffan med Kära U innan jag bestämde mig för att gå och sova.
 
Fick värsta hostatacken när jag väl lagt mig så jag fick gå upp och dricka en massa vatten och kosta klart innan John Blund kunde infinna sig....
 
 
Kram Veggomamman

Besök i stara staden - Lördag

Jag råkade publicera detta i måndags så vissa av er har kanske redan läst detta. Men här kommer i alla fall rapportering nummer två om vår resa....
 
Sov ändra till 08:55. Det måste vara ett personlig rekord tror jag. Så länge har jag inte sovit på jag vet inte hur länge. Brukar alltid vakna tidigare. Nåja, jag kanske helt enkelt behövde sova länge. Kära U var så nöjd för han kan ALLTID sova längre än vad jag kan så idag fick han sig en bonus eftersom jag sov länge.
 
Vi såsade och var inte nere till frukost förens till tio hugget. Frukosten slutade 11 så vi hade trots den sena morgonen gott om tid!
 
MASSOR med folk och svårt att få sittplats. Fann i alla fall ett bord. När vi ätit ett tag såg vi till vår förvåning att det fanns en lapp på bodet där det står att det är reserverat från 10:30 för Brunsch gäster. Men va fan. Kan inte hotellets gäster få äta sin frukost innan de ska knöla in nya matgäster. Det fanns visserligen en bakre del med frukost bord, men där var det lika svårt att få bord...för där fick man ju sitta till 11. Nej, asdåligt! En stressad frukost blev det. Trist för hotellfrukostar är en njutning enligt mig....även om det på detta hotell var lite väl mycket folk.
 
Vi klädde oss med långkalsonger och gick ut i vimlet.
Vi hade någa mål för dagen. Norrgavel butiken på Birger Jarlsgatan. Svenskt Tenn på Strandvägen och DesignTorget vid Sergels Torg. Samt lite spontana beökt i affärer vi ville besöka. Gordon-Bleu på Vasagatan fick sig också ett besök. Där finns MASSOR med husgeråd som man inte hade en aning om att man skulle kunna behöva eller att de ens fanns :-) Jag köpte i alla fall en ballongvisp för det har jag saknat hemma. De två vi redan har är för små när man ska vispa i en större kastrull. 69:- kostade det kalset.
 
 
 
I övrigt var det mest klämmande och kännande. Det var inte så att vi inte hittade något fint. Vi hittade massor, men det kostar....spara mera och köpa sedan blev utfallet av den dagens strosande på stan.
 
Magen började kurra så vi köpte med oss en halv baguette som vi mumsade i oss på hotellet. När vi kom fram dit hade något brandlarm gått så vi fick inte gå in i hotellet mer än i lobbyn. utanför stod två barndbilar med blåljus på och branddörarna hade stängt hotellet. Brandmän stod och kollade på automatlarm med mera så vi blev sittande ett tag innan det var fritt fram att gå in.
 
Vi slappade hemma på hotellet en stund innan det var dags för middag. Jag hade via en konsult på jobbet fått tips på bra restauranger i Stoskholm. En låg rätt nära så vi valde den. Kol & Kox är namnet. En liten trång Italiensk restaurang med god mat och lagom strickt service. Kanske hade de kunnat fråga om maten var god eller hur Kära U ville ha sitt kött. Men förutom det otroligt gott.
 
 
 
Vi valde att äta varmrätt och efterrätt denna dag. Inte ofta vi gör så eftersom vi oftast avsjuter en förrätt än en eftrrätt. Valet blev i alla fall denna efterrätt: Tortino fondente - Varm chokladkaka, serveras med rostad hasselnötsås och vit chokladparfait
Den hade man kunnat äta ytterligare en gång. Satan i gatan så god den var. Måste lära mig att baka små muffinsformade rinnadne chokladkakor......sååååå smarrigt!!!
 
Varmrätten blev en troskrygg igen, men denna var gjord på ett annat sätt än dagen innan så det gjorde inget att det var samma typ av fisk. Mumsigt värre!!!
 
 
Rekomenderar utan tvekan denna restarurang!!
Det var fullsatt när vi var där så boka bord är nog att föredra om man vill få plats.
 
Kram Veggomamman

hits