Lappar

I höstas när jag och storasyster var i den större staden för att gå till sjukhuset med hennes onda fot/ben så var vi efter det besöket på ett större köpcentrum och parkerade bilen.
 
De har gott om paekringsplatser och de är inte supersmala på något sätt. När jag parkerade noteade jag att bilen brevid mig stod väldigt nära linjen, men jag parkerade mitt i rutan så som man ska så klart.
 
Vi gick in och gjorde våra inköp och när vi kommer ut hittar vi denna lapp siddandes under vindrutetorkaren på min bil.
 
 
Jag bara skrattade och sparade lappen så klart. Lappen är ju väldigt humoristisk tycker jag.
 
Bilen som var parkerad revid mig när jag kom ut hade parkerat rakt och fint i mitten på sin ruta så jag gissar skarpt att lappskrivaren var chauffören av bilen som själv hade parkerat nära linjen....vilket ju gör lappen ÄNNU roligare tycker jag.
 
Idag sitter lappen på kylskåpet hemma och glädjer mig med jämna mellanrum :-)
 
Kram Veggomamman

Ny fritidsaktivitet??

Förra lördagen var töserna iväg och trestade något nytt.
 
Lillasyster sa när jag pratade med henne att hon hade sparkar Ubongo...hmm tänkte jag. Ubongo är ett spel som de fick en minuvariant av i julklapp....och det spelet sparkar man inte...jag fattade inte alls vad hon hade åkt i väg och gjort.  Hon sa också att klasskompis O tränade Karate i samma lokal. Öhhhh...oki.
 
Storasyster var något lite mera precis och sa att klasskompis M hade sagt att hon skulle gå dit och då ville storasyster också testa. De hade tränat sparkar och det var jättekul, mamma!
 
När jag pratade med pappan visade det sig att det var Taekwondo de hade provat på.
 
 
I lördags var det dags igen. De tyckte det var riktigt kul även denna gången. De klarade inte riktigt av att hålla fokus hela timmen. Lite flams och trams blev det, men tränaren lyckades styra upp det bra.
De har till och med tränat på det sista de gjorde här hemma flera gånger båda två.
 
Vi får väl se om de fortsätter och om träningen kommer att bli hundra procent permanent.  Det är inte så många barn med och det kan ju inte löna sig med endast 4 barn plus några som kom från den större staden brevid där klubben har sitt stora fäste.
 
Jag kan tycka att det vore bra om de ville fortsätta. Lite självkontroll skadar inte och detta kräver koncentration, koordination, kondition och diciplin vilket jag tror de behöver ja, många behöver nog detta....
 
 
Kram Veggomamman
 

Skor

Denna vecka har varit en jobbig skovecka.
 
Det började den 9/1 då jag och lillasyster köpte nya vinterskor i vår lilla affär i vår lilla stad. 400:- kostade dem så jag tänkte att det bär väl vara ett par justa skor. De hade gummiskor och tygskaft vilket var bra för skolgården brukrar blir enormt lerig och kladdig när smösmältningen kommer. Det finns ingen asfalt på skolgården utan det är gräs eller en liten bit grus.
 
Den 20/1 när jag pratade med lillasyster hade skorna redan gått sänder. Fodret var trasig rejält i hälen....
Vi åkte till skoaffären på måndagen men då kunde inte han som jobbade göra något eftersom han inte hade hand om reklamationer. Vi probade dock ut ett par skor och la undan. Inte alls lika praktiska men men vad gör man. Så här års dräller det inte av varmfodradeskor i storlek 37.
In igen till affären på tisdagen ocg rätt person jobbade. Efter mycket om och men fick vi byta. Jag hade under lunchen varit på Skopunkten och köpt ett par 99:- skor för jag vet att vår lilla skoaffär inte alltid är så possitiva....
 
Nu har i alla fall lillasyster två par vinterskor så hon klarar sig.
 
Nu är det storasysters skor som också gått sönder. Ett hål framme i tån på båda två så att det är hål rätt igenom om man bortser från innerfodret....
Kylan klarar hon med skorna, men slask kommer att rinna in i hålet och så kan vi ju inte ha det.
Jag försökte få henne att tycka att 99:- skorna var perfekt även fär henne för då skulle jag kunna gå och kolla om det fanns några kvar på lucnhen. Men se det gick inte. De var inte snygga.....
Jag fösklarade för henne att så här års när skobutikerna fyller hyllorna med vårskor finns inte så mycket att välja på och man få  liksom ta det som erbjuds.....men det är svårt att förstå att det inte finns vinterskor i sko affären när det är -15 grader kallt ute...jag fårstår henne, men det är liksom så det förhåller sig.
 
Så i helgen måste vi åka in till stan för att hitta skor.....lönehelg och allt. Skit, inte alls vad jag hade lust med...
 
Nåja, skor behöver hon så vad gör man.
 
Kram Veggomamman
 

Kyla

I morse var det -20 grader kallt när jag lämnade töserna på frita. När det är så kallt ute flyser näsborrarna fast när man andas. Inget vidare.
 
Jag har bra vinterkängor, termobyxor, tjock jacka, mössa och vantar när jag går ut. Jag fryser inte i första taget.
Nåja, jag är inte snygg i mina kläder, men jag fryser i vart fall inte.
 
Men imorse var det många som väntade på bussen som inte hade mössa eller som saknade vantar. Tunna skor med tunna sulor hade de också.Jag fattar inte hur man kan ustätta sig för kylan när det finns enkla sätt att slippa.
 
 
Kram Veggomamman

Göteborg - P3Guld

I helgen som var har jag och Kära U gjort Götebrog och även varit på P3 Guld galan i Skandinavium.
 
Vi åkte mot Göteborg på fredagen. Kära U hade gokat in två frinätter på Clarion Post hotel. Ett trevlig hotell som jag varmt kan rekommendera. Fantastisk frukost och sköna sängar. Långt till garaget, men men....
 
 
På fredagen gick vi en sväng i Femmanhuset och på stan. Jag fyndade en tröja på Esprit för 179:-. Annars inga inköp.  Middagen åt vi på ett annat hotell eftersom restaurangen på vårt hotell var fullbokad. Gott, men inget utöver det vanliga.
När vi ätit klart gick vi tillbaka till vårt hotell och minglade i Lobbybaren. Det verkade vara ett riktigt inneställe. Massor med hippt folk. Vi minglade där ett tag innan vi drog oss tillbaka till vårt rum. Vi hade ju haft en tidig morgon så ögonlocken behövde vila lite.
 
Sov ut på morgonen. Duschade i en skön dusch med ordentlig sprätt på vattnet. Det gillar jag. Mjuka strålar vatten som kommer med kraft. Underbart skönt. Hade badrummet haft golvvärme hade det fått full pott, men tyvärr saknades värmen i golvet.....
 
Frukost i massor. Smörgåsar, äggröra, fruktsallad, pannkaka med sylt och grädde, juice, te.....ja massor av mat. Mmmm, jag älskar frukostar av de slagen.
 
Efter frukost gick vi ut på stan. En rejäl promenad till Svenssons butiken på Järntorget. Där fyndade jag en liten "hylla" och en domherre i snidat trä. Tillbaka till Avenyn och in i mer butiker. Mest inredningsbutiker av olika slag.
 
Skönt att promenera så mycket trots att det var så kallt ute. Närmare -10 grader skulle jag tippa på.
 
Lunchen åt på på hotellet i baren, klart mycket lugnare där under luncen. Det blev en räksmörgår och en öl till lucnh. Vi satt där ett bra tag och jag surfade på palttan eller läste i Aftonbladet. Hur avslappnande som helst.
 
Vid 17:30 hade vi bokat bord på Pasta+. Vi gick dit, en promenad på säkert 20 minuter. Skönt även om kylan trängde på. Vi var väl inte vrålhungriga efter frukosten och räkmackan, men eftersom vi viste att det skulle dröja till vi kunde äta igen åt vi i förebyggande syfte. Ingen av oss orkade äta upp.
 
 
Vi drog oss närmare Skandinavium. Stannade till i en hotell Lobby på vägen för att värma oss lite. Vi hade bott i det hotellet tidigare och kände till hur det såg ut där. Gott om sittplatser...
 
Inne på Skandinavium var det en liten känsla av gala....många uppklädda tjejer och t-shirt beklädda grabbar. Vi var väl inte direkt yngst....utan snarare så att vi drog upp medelåldern lite. Men vi var inte äldst i alla fall.
 
Våra platser var på vänstra sidan högt upp. På rad 23 satt vi. Högt upp. Stackard Kära U tyckte det var jobbigt med höjden.
 
Tv inspelning är spännande att vara med om. Jag hade tänkt att vi som var med dör skulle få höra mer musik innan eller efter sändninges slut, men så var det inte. När TV tiden var slut var även galan slut. Lite snopet och märkligt.
Det var kul att ha varit där. Men det gör sig klart bättre på TV än i verkligheten.
 
En erfarenhet och upplevelse som jag är glad över men jag skulle nog inte åka på nästa års P3 Guld gala. Den kollar på på TV instället.
 
Väl tillbaka på hotellet tog vi en drink i Lobbybaren och sedan drog vi oss mot kudden.
Sängen var lika skön natt nummer två så klart.
 
Sov ut, åt frulla i massor....mer fruktsallad och grönsaker denna morgon. Kände att kroppen behövde det.

På vägen hem stannade vi till hos Svärmor och Svärfar och fikade samt åkte förbi affären så att vi kunde veckohandla mat.
 
Ja detta var min helg!
 
Vad har du gjort i helgen?
 
Kram Veggomamman
 
 

Postkodlotteriet

I alla dessa år som detta lotteri har funnits har de nog skickat ut ett ton reklam till mig för att få mig att delta. Jag är intre intreserad och har alla dessa år kastat reklamen utan att ens öppna den.
 
Så en dag för någon vecka sedan blev jag trött på alla dessa kuvert som kommer flera gånger i månaden både till mig och Kära U.
 
Jag öppnade ett kuvert och letade efter ett telefonnummer till dem. Längst ner i ljust grått fanns ett nummer till kundtjänst.
 
Jag ringde och tänkte bli en jobbig jäkel för att jag ville avregistrera mig från deras register. Döm om min förvåning när han som svarade villigt tog bort både mig och Kära U från deras register. Han frågade till och med om jag ville att jag togs bort från reklamutskick om jag skulle flytta till ny adress...
 
 
VARFÖR har jag inte gjort det tidigare frågar jag mig??
 
Nu har vi inte fått några kuvert från dem sedan jag ringde!!!
 
Vill ni göra det samma. Ring Deras kundtjänst på 0771-22 55 22.
 
Kram Veggomamman

Scouterna

Idag på scouterna lyckades jag övertala min scoutledarkompis att vi skulle ändra i programmet och åka pulka nästa gång. Det var inte så svårt att övertala henne. Åhh, vad jag ser fram emot det.
 
 
Ca 10 scouter i 10-11 års åldern och en stor pulkabacke. Kan det blir roligare när det är vinter??
Jag tror inte det.
 
Längtar til nästa onsdag.
 
Kram Veggomamman

Snöskottning

Natten till tisdag och natten till idag har det snöat. Ingen är gladare än jag. Jag vill ha snö när det är vintertid. Det blir roligare och ljusare ute!!!
 
Igår skottade jag snö en hel timme när jag kom hem. Jag gillar att skotta snö. Det blir ju så fint och man ser omedelbart resultat av vad man gör. Det gillar jag.
 
Idag har jag också skottat, inte lika länge eftersom det inte kommit lika mycket.
 
 
 
Det är lustigt. Tidigare bodde vi på landet och nu bor vi i stan. Sedan vi köpte hus och flyttade från landet har vi klart mycket mera att skotta än innan. Nu har vi en hel garageuppfart som är lite mer än två bilar lång. Vi har framför entré dörren och brevid garaget att skotta (för att komma fram till vår ved som ligger bakom ena långsidan av garaget med ingång från baksidan av garaget för att komma åt veden). Vi skottar även en gång till baksidan av huset samt hela altanen utan tak så att den inte ska bli helt övertäckt med snö där ute.
 
På landet skottade traktorn så nära vår dörr att det endast var 2*2 meter att skotta och eftersom bilarna altlid var borta på vardagarna skottades även vår ståra runda vändplats. Vi fick i och för sig skotta en gång till tvätstugan, men det var aldrig jobbigt eftersom det fanns så stora tallar där som gjorde att det inte blev så mycket snö där.
 
Husägare = massor mer att skotta.
 
Inte mig emot. Det är kul att skotta. Roligast när snön är lätt. Vid töväder är det jobbigt och det går framför allt inte att skotta långa gångar. Det orkar varken jag eller vår skyffel.
 
Äntligen är det vinter igen.
 
Kram Veggomamman

Mitt 2012

Här kommer en snabb sammanfattning på mitt 2012, månad för månad!!
 
 
Januari: Klarade en certifiering, lyssnade på ett föredrag med Ola Skinnarmo som var mycket givande. Kan tänka på det fortfarande nästan ett år senare. Det är ett bra betyg på en föreläsning!!!
 


 
Februari: Flyttar in i vårt alldeldes egna hus!!!
Åker på min drömmars resa till Indien och får se en vild tiger på riktigt nära håll under lång tid!!!
   
Mars: Packar upp och packat upp flyttkartonger i massor. Sanerade familjen på huvudlöss. Rensade bland mina gamla brev och eldade upp en hel massa....ångestfyllt just då, men nu är jag glad att rensningen är gjord!! Var på en scoutledarutbildning.
 
 
April: Fick en vägg byggd i sovrummet till vår blivande garderobsvägg. Satte upp skenor och hyllor i garderoben. Kunde sedan hänga in kläderna även om det saknas skjutdörrar. Köpte lite möbler till vardagsrummet. Förvaring kan man inte få för mycket av.  Var på en 5 dagars kurs igen. Lillasyster fyllde 8 år!
 
Maj: Lillasyster hade filmkalas. Jag spacklade somrummet och målade tak och väggar vita, målade en grön fondvägg. Töserna fick en varsinn skateboard. Jag fyllde 41 år.
 
Juni: Scoutläger med terminsavslutning. Har inte varit en så kall juninatt på över hundra år den natten vi sov ute. Man vad gör väl det. Man är ju scout!! Oljade golvet i vårt sovrum och spikade upp nya golvlister. Sovrummet blev jättefint!! Jag är fortfarande mycket nöjd med sovrummet!! Städade verandan ordentligt en riktigt regning dag. Mycket pollen försvann. Oljade golven i tösernas sovrum. Plockat 7,4 kilo jordgubbar. Gott
 
Juli: Cyklade till och från jobbet. Enkel resa blir det ca 18 kilometer. Sommarsemester. Rivstartar med en resa till Göteborg med vännerna C+M. Sedan följer en hel massa aktiviteter...bland annat Kafferosteriet på Österlen. Väl värt ett besök!!. En resa till släktingar i Stockholm med bland annat Gröna Lund. Bloggen fyller 7 år.
 
 
Augusti: Fixade iordning tvättstugan med en stor arbetsbänk och hyllor på väggen istället för det dumma 60 städskåpet som fanns innan. Blev så mycket trevligare och bättre så klart. Var på en marknad i en mindre stad en bit bort. Kära U fyllde 42. Köpte en ny grill. Det ångrar vi inte. Sydde gardiner till köket. Är fortfaradne nöjd med dem!! Lillasyster tar massor av märken på simskolan. Grillfest hos släktingar. En årligt återkommadne aktivitet som töserna uppskattar mycket!!! Åt kräftor hos mamma och pappa. Gott!
 
September: Godislöftet tar slut och vi åker hela familjen till Göteborg för att gå på Liseberg!!! Åkte till London och kollade på Phanom of the Opera.
 
 Oktober: Storasyster har ont i benet och röntgas. Det visar sig att hon har en Bencysta som ska opereras. Scouthajk. Minusgrader och klart väder. Riktigt trevligt att vara ute, kallt, men kläder hade vi gott om. Köpte en ny sovsäck, men den han inte komma till hajken tyvärr. Vrickade min fot illa när jag skulle lägga ut hajkgrejerna i garaget. Storasyster fyllde 10 år.
 
November: Storasyster sövdes på sjukhuset och opererade bencystan. Det gick snabbt och hon klarade narkosen bra. Vilken tjej jag har!! Jag fick visa legitimation på Systembolaget!! glädjen sitter fortfarande i.
December: Bytte kontorslokaler på jobbet, nu öppet landskap. Har blivit av med inspirationen på jobbet på grund av höga chefers beslut om en specifik konsult som inte får fortsatt uppdrag trots goda insikter om vår verksamhet. Tapetserat en fondvägg i vardagsrummet och köpt ett vedställ som vi jagade länge innan vi fann färgen vi eftersökte. Hade en skön jul och avslappnad jul ledighet med pulkaåkning och lata dagar. Hade ont i nacken, mer än vanligt. Varit hos massören 3 gånger efter att jag varit hos naprapat ett antal gånger också.... Absolut inte tre behagliga massagebehandlingar. Kan nackontet ha med nya skrivbord och ny kontorslokal att göra??
 
 
 
Ja det var väl mitt år i sammandrag. En hel del har ju hänt under året trots allt.
 
Kram Veggomamman

Soffa

Flera gånger har vi besökt traktens möbelaffärer. Många har vi provat och många har vi dissat.
 
Inte bestämt vilken typ vi ska ha, hörn, 3+2 eller 3+3 eller bara 3....
 
Så i julhelgen var vi runt igen och hittade en som vi båda gillade. Skön och snygg tycke vi båda. Då går det inte att ignorera och leva med den vi har som jag tycker man sitter illa i.
 
Om 4-5 veckor kommer den, vår nya soffa.
 
Det kommer att bli ett helt annat rum eftersom den nya är klart större än nuvarande och i en helt annat färg och annat material. Det är en byggbar soffa så vi har plockat ihop de delar som vi ville vilket gör att den inte har samma form som på länken, men dock en lien sneak peak på modellen.
 
Ska bli så kul och spännande att se hur det kommer att bli.
Jag vill att den ska komma nu!!
 
Kram Veggomamman

Yipppiyahoooo

Nu har jag fått svar på provet jag skrev på lucia.
 
 
JAG KLARADE DET!!
 
Nu har jag fixat så många poäng som jag behöver för att kliva upp på nästa nivå till mitt lilla mål.
 
Det känns riktigt skönt.
 
Synd bara att den kursen inte går speciellt ofta. Den gick i december förra året, men då kunde jag inte gå eftersom jag saknade lite poäng....de som jag nu har skrapat ihop.
 
Kram Veggomamman
 

Knäckebröd

Herregud vilket enkelt recept som jag bara måste dela med mig av.
 
Det kommer från min vän C och hon har hittat det hos kokaihop.se.
 
Jag har justerat det lite eftersom grundreceptet är med majsmjöl,  eftersom vi tål gluten har jag gjort om det lite.
 
Sätt ugnen på varmluft och 150 grader. Saknas varlmuft får man göra en plåt i taget.
 
2 dl varlfritt mjöl (jag hade fullkornsdinkel)
2 dl varfria frön (jag hade solros, pumpa, lin, oskaladesesam)
½ tsk salt
½ dl olja (jag minskade till 1/4 olivolja)
2 dl kokande vatten
 
Blanda alla torra ingredienser, olja och kokande vatten.
Lägg upp på  bakplåtspapper. Lägg ytterligare bakplåtspapper ovanpå. Börja med att med handen pressa massan  ut från mitten av pappret. Kavla sedan så tunt som du vill. Jag kavlade så pass tunt att det inte fick plats på ett papper. Andra gången delade jag därför massan i två delar och gjorde två plåtar.
 
In i ugnen i 150 grader i 60 minuer. Knäckebrödet är klart när det är riktigt hårt. Bryt i bitar och förvara tort...om du inte äter upp det för snabbt vill säga.
 
Detta recept går att variera i oändlighet. Frön finns det massor av likaså mjöl....bara att variera. Kryddor går också att tillsätta efter smak...kanske strö lite flingsalt ovanpå innan gräddningen. Var försiktig bara så att de inte blir för salta eftersom det redan är salt i degen.
 
Kram Veggomamman
 
 
 
 

Sista dagen på jullovet

Idag är jag ledig med barnen.
 
Lillasyster har kompis S här. Länge sedan som de lekte här. Hennes föräldrar behövde jobba så hon kom redan 07:30 i morse. Jag gick upp innan kära U åkte till jobbet 06:00. Så innan töserna väcktes började jag baka bröd och satte på en diskmaskin.
 
Nu är klockan nästan halv tolv och lunchen är på gång. Potatismos och färdigköpta kött/soja bullar ska det bjudas på. En beställning från lillasyster som älskar potatismos.
 
Storasyster har jag kört iväg till kompisarna C och F och deras 3 syskon. Hon ska leka där idag.
 
Lillasyster och S är ute och leker någon stans. Jag ska snart gå ut och leta efter dem....eftersom vi ska äta. Innan de gick ut lekte de kurragömma så jag fick leta efter dem i hela huset. Nu är ju inte vårt hus vrålstort och det dräller ju inte av gömmställen. Men de lyckades riktigt bra i kombination med att jag inte gick dirrekt till ställe där det fnissades en massa....
Lite Twister har de spelat också så jag var snurrare så att båda töserna kunde vara med och leka...
 
I ugnen har jag en sats knäckebröd som gräddas. Jag hoppas att det kommer att bli lika fint och gott som det vi fick i nyårspresent. Det var så festligt så jag tänkte ge bort samma sak imorgon då en jobbarkompis fyller 50.
 
En tvättmaskin är igång...ja det är sannerligen inte en slappar dag detta.
 
Kram
Veggomamman

Jobbat

Nu har jag jobbat mina första dagar detta år. Blev en mjukstart med två dagar denna vecka.
 
Första dagen var jag på jobbet redan 06:15. Dramatiken började tidigt.
Lite efter 07 gick brandlarmet....ensam som jag var på min avdelning hoppade jag ner i vinterskorna och grabbade tag i jackan och gick ut. Vi var väl nästan 10 från hela huset som samlades på återsamlingsplatsen. Brandbilen kom med blåljusen. Men jag tror allt att det var ett falslarm eftersom brandbilen inte görde in på gården och de inte hade vrålbrådis. Vi stod ute och väntade på att branbmännen skulle komma ut så att vi kunde gå in. Det hela tog väl ca 15-20 minuter.
 
Annars betade jag av mina mejl som kommit under julen och löste de ärenden som också trillat in. Inte många, men dock några byten av SIM-kort och lite annat smått och gott.
 
Idag kom min närmsta kollega tillbaka vilket gjorde dagen klart roligare.
Två möten inplanerade och mellan dem dagligt arbete.
 
Nu är jag ledig fredag och måndag vilket givetvis ska bli riktigt skönt!
Töserna kommer ikväll vid 19 och är kvar till imrogon ca 16 och så kommer de söndag kväll igen ca 19 för att stanna en hel vecka. Nu är vi snart tillbaka i varannan vecka livet igen. Rätt så skönt att få till rutinera igen.
 
Kram Veggomamman

hits