Solen

Den har lyst på mig idag....det syns. Kan nästan tro att linnet fortfarande är på...fast nu är det ett vitt linne och rött skinn som lyser när jag tar av mig. Ojooj ajajjaj det kommer att göra ont några dagar. Hoppas att jag slipper att fjälla och att det istället blir solbrunt av det hela.
 
Synd att jag inte satt rakt mot solen. Då hade "linnet" varit mera jämnt än det är nu....högra halvan framifrån är klart framträdande ikväll.
 
 
Har smörjt med Aloe Vera och jag hoppar att det ska lugna ner det hela en del.
 
Kram Veggomamman
 
 

Storasysters sår på benet....igen!

 
Vi var på VC igår.
 
Samma sköterska som förra veckan. Hon sa att det inte var någon större skillnad på såret denna vecka. Möjligen är såret lite grundare vilket betyder att det läkt lite. Detta sår kommer inte att läka från kanterna eftersom det är så långt mellan kanterna utan det läker från botten och upp, vilket tar tid.
 
Det är INTE infekterat längre och ser inte irriterat ut.
 
De plåster hon haft i 3½ vecka med den gröna anläggningsytan är ett plåster som används när man vill hjälpa till att ta bort bakterier. Den typen av plåster läker inte sår så bra utan snarare hjälper till att bakteriedöda.
 
Idag fick hon ett annat tättsittande plåster som ger en mer läkande kraft (?). Detta plåster ska sitta 1 vecka. Vi har fått ett extra i falla att om det skulle lossna, vilket inte är så troligt. Hon ska tillbaka till VC nästa onsdag klockan 16:00 (skickar med en lapp på måndag med tiden).
 
Hon får INTE bada under denna vecka. Det är OK att duscha som vanligt med plåstret på.
 
Om det skulle börja göra ont, blir rött så det syns utanför plåstret eller hon blir påverkad på annat sätt ska vi höra av oss till VC igen omedelbart.
 
Jag frågade hur det kommer sig att det läker så långsamt. Hon sa att det kan finnas flera orsaker. Några skulle kunna vara:
Dålig blodcirkulation i området.
Kortison är läkhämmande så kanske kan det de sprutade in fått den påverkan på såret denna gången.
Infektionen hon fick efter att första plåstret togs bort har förskjutit det hela.
De gröna plåstren med bakteriedödande kan ha segat ut på det på grund av infektionen som fanns.
 
Det var inte en ovanlighet eller något väldigt extraordinärt, men givetvis trist att det drar ut på tiden.
 
Kram Veggomamman
 
 

Min udda midsommarhelg i korta drag

Torsdag kväll:
Grillning hemma med Kära U. Drack lite vin och åt gott!!
Kollade på två avsnitt av Lyxfällan. En 3 barns familj hade köpt pizza på avdetalning.... hur funtad är man i skallen då?? De önskade att deras barn skulle kunna gå på kalas...hade de avstått från en pizza hade det gått....de brände över 1800:- i månaden på pizza....det finns tydligen folk till allt.
Grävde upp en variant av humle som maskar börjat äta på igen detta år.
 
Midsommarafton:
Åt frukost ute på altanen. Rensade häcken i två timmar. Åkte till svärmor och svärfar och möblerade om i deras vardagsrum och fikade.
Åt sill och potatis hemma, kollade lite på tv.
 
 
 
 
 
Midsommardagen:
Åt frukost ute på altanen. Åkte och handlade en massa mat. Klippte gräst. Tvättade två maskiner tävtt, diskade diskmaskinen, Grillade på kvällen. Gjorde en fantastiskt god potatisgratäng. Bakade 24 mindre hålkakor. Planterade två balkonlådor med dill och sallad, la ut jord på de delar av häcken som inte taigt sig lika bra. Limmade storasysters växel på cykeln som hade gått sönder efter att den ramlat för en tid sedan.
Täckte med ny jord runt flaggstången och gömde på det sättet de gamla påskliljorna som blommat ut för länge sedan. Kollade på första avsnittet med Sommar med Ernst. Kära U storstädade lilla badrunmmet.
 
 
 
Söndag:
Rensade insidan av häcken mot ena grannen. Rensade ogräs i rabatterna på framsidan av huset. Tog bort en buske som fanns i planteringen på framsidan som var ful och dessutom taggig. Nu är den ett minne blott. Fixade den andra komposten på baksidan. Nu är den på plats, utgrävd och står redo så att vi kan fylla den med trädgårdsavfall. Tömde allt gamalt trädgårdsavfall vi samlat på oss i komposten. Spolade av bron på framsidan så att all pollen och gamal lera är borta. Åkte till stan för att köpa en ny toasist till stora badrummet. (tyvärr passade den inte så vi måste lämna tillbaka den och ta en annan.) samt  köpte lite andra små grejer. Stannade till på ett ställe och köpte glass. MUMS FILLIBABBA!!! Sköljde ut några trädgårdsavfallssäckar som blivt äckliga på insidan. Limmat vår säng där faner lossnat och gjort att den inte längre ser så fin ut på min sida. Gissar att det är solen som skadar den, men nu är den hel och fin igen. Gjrot mjölkstuvade makaroner till mat. Betalat räkningar.....
 
 
Ja det har minsan varit en väldigt otraditionell midsommarhelg. Vi har inte firat den nämnvärt. Men vi har fått gjort en hel massa i vår trädgård som vi legat efter med. Nu känns det lite lugnare när allt detta är gjort.
 
 Kram Veggomamman  - med 10 arbetsdagar kvar till semestern

Bildkavalkad från hajken

 
Potatisskalning! Det gick frot att skala/skrapa 8 kilo färsk potatis. Ett par hinkar, några grövre pinnar och lite vatten samt några scouter som ville hjälpa till. Vips så var allt klart för kokning!
 
 
Surra trefötter behövde göras för att vårt vindskydd skulle kunna resas.
 
 
Reflektorugnen som vi gjorde varma mackor i. Sååå frän ugn. Vi hade lånat dessa två, men jag tycker vi ska köpa egna så att vi kan baka lite bröd på hajker eller på ett kvällsmöte. Jag har även hittat ett recept på ostkaka som låter hur gott som helst som man kan göra i reflektorugnen.
 
 
Denna lilla krabat satt och vilade sig i solgasset. Just som jag satt och fottade den slog den ihop vingarna.
 
 
 
Kvällsmaten, Hajkbomb. Den beståra v ett dubbelvikt ark folie och lite olja i botten. Färdigkokta potatisar, falukorv, paprika, äpple, coctailtomater, salt, peppar, ketchup. Alla får sedan göra sin egen bomb. Så lägger vi dem på glöden tills de är varma. Så gott och enkelt. Skulle haft ost i också så hade de varit riktigt goda.
 
 
Grilla marshmallows på pinne går snabbt.
 
 
Kläm sedan marshmallowsen mellan två mariekex. Och vips så har man en rejäl sockerbomb!!
 
 
I detta vindskydd sov jag under natten. Tillsammans med 6 andra och en miljon myggor och två miljoner knott.
Vi hade preppat det lite inför de utlovade regn/åsk skurarna så vi förlängde det med ytterligare ett vindskydd för att slippa få slagregent rätt in på oss och våra sovsäckar. Det blev inte så regnigt så det var inte nödvändigt, men det vet man ju inte förens efteråt.
 
 
Frukostäggen ligger i sjön och svalnar.
 
 
Lucnhen hållar på att kokas.
 
 
Jag som inte äter kött gjorde min egen soppa på stormköket. Det är samma som de andras förutom att jag skippade köttfärsen och tog sojakorv istället.
 
Soppan är gjord på lök, köttfärs, olja, morot, pasta, kryddor och chilisås.
 
Jag har många mera bilder, men eftersom jag inte vill visa ansikten här gick de flesta bort till att visas på bloggen.
 
Kram Veggomamman
 

Tand

Jag tror att jag håller på att få en ny tand. Kan det verkligen vara sant att man vid 42 års ålder får tänder.
 
På nätet står det att de oftast kommer vid 18/25 års ålder.....vad säger det om min ålder ;-) ??
 
Längst bak nere till vänster känner jag något vast och det gör lite ont när jag kommer emot då jag borstar tänderna.
Jag vet att jag har ämne för tre visdomständer, men jag har inte koll på var de finns och jag har inte koll på om någon redan innan tittat upp.
 
 
 
Hur som helst så är det ju lite kul att det kommer tänder nu. Mina töser väntar på mera vuxentänder, men jag hade nog trott att jag var vuxen nog. Men så är det kanske inte. Hoppas att övriga aldrig tittar upp så att jag slipper blir rejält vuxen. Lite barnasinne vill jag allt få ha kvar.
 
Får fråga tandis när ska dit nästa gång....om ciska ett år eller så.
 
Kram Veggomamman

Scouthajken

Nu har det gått en tid sedan vi kom hem....
 
Det var en riktigt kanonhelg må jag säga. Jag tror att alla scouterna uppskattade hajken och att alla hade kul.
 
Det vi gjorde var:
 
Scouterna gick en kilometer för att komma till lägerplatsen. Jag åkte bil med en massa utrustning.
 
Vi kollade omgivningarna och började fixa sovplatsen. Min grupp skulle sova i vindskydd så vi surrade trefötter och letade slanor så att vi skulle kunna sätta upp vindskydden.
 
Vädret oroade oss en hel del eftersom det utlovades en massa regn på natten samt regn och åskskurar.  Med anledninga v det satte vi upp ett 6 mannatält samt förlängde ena vindskyddet istället för att minska risken för att det skulle regna in om det visade sig att regnet skulle komma i sidled så att säga.
 
Eftre lunchen som lagades på stormkök, soppa, var det dags att börja aktiviteterna.
 
4 stationer skulle de gå till. De stationerna var:
 • Paddla kanot
 • Lära sig lite om scoutingshistoria samt att de som ville fick bada
 • Göra varma mackor i reflektorugn/tillverka lägermärken/ surra trefötter till söndagens lucnh
 • A-bro över en bäck i närheten
Jag höll till vid reflektorugnen. Hur fränt som helst. Jag blev helt slukad av den prylen, det måste vi köpa in några till scouterna så att vi kan använda det flera gånger. Har hittat ett recept på ostkaka som man kan göra i den. Det låter väl spännande?
 
Vi hade även en liten metallplatta med ett löv på som vi skulle bränna på skinnbitar så att vi alla kunde få ett lägermärke.  Jag la den i elden och lät den ligga....ett bra tag. Första gången blev den inte varm nog. Lät den ligga längre. Det blev väldigt varmt och lite väl bränt. Tredje gången när jag tog ut pinnen fanns inte metallplattan kvar. Den hade smält (!?). Den var tydligen gjord av tenn eller liknande. Oups. Det blev allstå inte något lägermärke.
 
Alla var så nöjda med aktivitetrena och alla verkade vara i sitt esse i solskenet.
 
Middagen blev den klassiska hajkbomben. Det är färdikkokt potatis, falukorv (för de som äter kött), paprika, äpple, tomat och kryddor samt ketchup som läggs i ett folie paket som man sedan lägger på elden så att det blir varmt och gott. Alla gör sitt eget paket och alla blir glada och nöjda då de kan komponera precis som de vill.
 
Jag saknade ost, det hade varit riktigt gott med mozzarella eller fetaost i den också.
 
Kvällen avslutades med ett lägerbål kompanjerat med knott och myggor.
 
Vid 22:30 låg vi alla redan i våra sovsäckar. Jag i vindskyddet med 6 andra.
FY FAN vad många myggor och knott det var. Det kryllade av dem.
 
Jag skulle testa min nya sovsäck som jag beställde till hösthajken men som kom två dagar sent. Det visade sig vara ett riktigt dumt tilltag för det var så outhädligt varm och svettigt i sovsäcken. Öppna upp den för mycket gick ju inte med tanke på de små etriga knotten och myggorna.
 
Jag svettades hela natten och hade en riktigt soppig natt. Flera av oss i vindskyddet hade svårt att somna och vakande ofta. Myggen/knotten var absolut jobbigast.
Jag hade tur för jag har en tun silkessäck i sovsäcken för att lippa tvätta säcken så mycket. Den kunde jag använda som myggnät över huvudet. Då kom dem rackarna bara åt mina armar....
 
Regnet som utlovats i massor uteblev. Det kom bara några få skurar, en rejäl, men annars inget att oroa sig för. Däremot var det riktigt behagligt när regnet kom. Det blev lite svalare för att det fläktade lite och flygfäna försvann när det regnade. Såååå skönt.
 
När morgonen var framme orkade jag inte vänta mera. Jag stod helt enkelt inte ut!!!
 
Synade mig och de andra i vindskyddet. Storayster som legat brevid mig var nogvärst. Hon hade haft huvudet utanför så hon var rejälv biten i HELA ansiktet. Usch som hon såg ut.
 
Söndagen började med god frukost med kokt ägg, gröt, smörgås, te och juice. Mums!
 
Sedan packa sin ryggsäck och riva vindskydd och tält.
 
Under förmiddagen hade de större scouterna en aktivitet som gick ut på att gå runt på olika stationer och göra roliga saker. Kortare tid denna gånen och kanske inte helt scoutiga grejer, men kul hade de. De sköt prick med tvål, staplade vedträn, hoppade säck och kastade pil på mjölfyllda ballonger mm.
 
Under tiden det pågick fixade vi till allt inför luchen. Patrullvis skulle det tillagas en soppa över öppen eld. Soppa på lök, köttfärs, morot, pasta, buljong och kryddor. Vi har haft samma typ av mat varje år så scoutern vet vad som ska göras och de är så duktiga på att få till det gott.
Efter maten är det svintodags på de kolsvarta kastrullerna och iordingställadne av elden.
 
Föräldrarna kom och hämtade sina barn på lögerplatsen. Skönt för då kunde vi ledare röja och stada det sista innan vi kunde fara hem.
 
Töserna somnade i bilen på väg hem. En resa som kanske tar 45 minuter. De var rejält trötta. De somnar inte speciellt lätt i bilen, och då absolut inte storasyster.
 
Väl hemma packade vi upp våra grejer så att tvättmaskinen kunde börja arbeta. Vi duschade och åt lite mat. Töserna kollade på film och slockane lite tidigar än vanligt på kvällen.
 
Jag plockade bort de mesta scoutgrejera och la mig för att sova 21:00. Tänkte läsa, men 21:05 slog ögonen ihop. Sååååå skönt att sova myggfritt!!!
 
Kram Veggomamman
 
 

Glad Midsommar

 
Glad Midsommar!!!!
 
 
Sill och svensk färskpotatis, gräddfil och gräslök. Svenska solvarma jordgubbar och vispgrädde eller vaniljglass. En kall öl och möjligen en liten liten sanps. Det hör väl i alla fall midsommaren till?
 
Kram Veggomamman

Storasysters fot igen och igen

Nu har det gått ytterligare en tid. Vad har då hänt??
 
Jo, efter den 6/6 när de var tillbaka på VC har detta hänt.
 
7/6 tillbaka igne för att få provsvar på odlingen de gjorde den 3/6. Det visade sig att hon fått Stafylokocker i såret vilket innebar en 10 dagas kur med antibiotika. Tre gånger om dagen åt hon dessa piller. 1 timmer före mat eller två timmar efter. Ett fasligt passande...
 
12/6 åter till VC för att lägga om såret. Tyvärr inte nämnvärt bättre. Tvätt av sår och nytt tättslutande plåster. Bad är uteslutet.
 
18/6 åter VC för omläggning av såret. Det såg bättre ut, inget kommer ut från såret om man trycker på det. Tillåtelse att snabbbada om man byter plåster och tvättar samt sätter på nytt tättslutandeplåster efter bad.
 
26/6 åter till VC för att de ska kolla såret igen.
 
 
Jag må säga att detta var en riktigt utdragen historia. Hoppas verkligen att hon slipper plåster och badrestriktioner efter den 26:e samt att det där jäkla hålet i skelettet nu börjat läka så vi slipper mera stök och bök med detta.
 
Kram Veggomamman

Skolavalutningen

Det var så fint och vaskert så som det ska vara så klart. Vädret höll sig på den bästa sidan också :-)
 
Vi var en kostis i kyrkan och sedan tillbaka till skolan för en liten träff i klassrummet. Jag var mes storasyster den korta stunden. Sedan ut i "hagen" tillsamamns med restan av alla och sin medhavda fikakorg.
 
Vi hade äggmackor och lite kex och kakor som vi smaskade på.
Efter ett tag drog vi oss hemåt.
 
Mot eftermiddagen åkta vi ner på stan och åt en sen lunch. Jag beställde fisk medan de andra valde fläskfilé. En trevlig liten tradition att gå ut och äta på skolavslutningsdagen. Det var gott och vi blev alla fyra mätta. 
 
Äntligen är det alltså SOMMARLOV!!!
 
Tänkt att nu har töserna blivit så stora att de börjar 5:an och 3:an till hösten. Ojojoj, vad tiden går fort.
 
Jag känner igen känslan, att slippa skolbänken och allt man måste lära sig. Nu väntar ett par veckor med mindre rutiner och mera slappande.
 
Tyvärr fick de gå upp tidigt dagarna efter eftersom jag skulle jobba. Men de slapp i alla fall skolan.
 
Kram Veggomamman

Sista skoldagen

Idag har töserna varit sista dagen i skolan. Imorgon är det skolavslutning!!!!
 
Herregud så fort denna termin har gått.
 
Idag har de tagit hem alla alster från skolan. Vi har inte hunnit kolla på allt ännu, det är ju en hel del kan man ju säga. Allt är inte värt att spara, men vissa saker ska sparas till eftervärlden
 
Idag efter jobbet har jag och storasyster hämtat lite grejer på scoutlokalen inför helgens läger. Vi har även burit in scoutsaker från garaget och börjat ta fram våra gerjer utefter packlistan. Det är minst sagt stökigt här hemma i allrummet med packningsgrejer till tre personer.
 
Lillasyster var hemma hos S och lekte efter skolan. De har just köpt en hund vid namn Cesar så det hade varit kul att leka idag. De hade kört slut på den lilla 8 veckor gamla hundvalpen.
 
Nu har jag nyss lagat till en linssoppa som jag ska ha med till lägret istället för den köttsoppa som de andra ska äta.
 
Så småningom kommer nog all packning bli klar och stöket att försvinna....och smabbt uppstå på söndag eftermiddag när vi kommer hem igen.
 
Håll tummarna för att det INTE regnar i helgen. Det blir jobbigt eftersom vi inte kan vara inne någonstans.
 
Kram Veggomamman
 
 

Födelsedagsfirande

Jag firade min fördelsedag en vecka efter själva dagen.
 
Jag hade bjudit närmast sörjande. Mina och Kära U:s föräldrar och syskon. Tyvärr kunde inte Kära U:s bror med snartsambo komma och min brors sambo och kusin Våfflan kom inte heller för att de var sjuka.
 
Jag och lillasyster hade gjort två rejäla rabarber pajer med lime, kardemumma och maräng. Det tog lite tid att göra, men eftersom receptet verkade så gott var det väl färt mödan....
 
När vi skulle fika och skära upp pajen var den som en rejäl krigsskådeplats. Den nedre delen av kaksmeten oc hrabarbern hade inte stelnat eller bakats så det bara ran och flöt ut. Smakmässigt var det inget fel, ja förutom att det var sött så in i skogen, men annars var det bra. Men det såg verkligen inget kul ut så själva fikat blev en total miss. Trist när vi lagt ner så mycket tid och hoppats på att det skulle bli gott.
 
De presenter jag fick var riktigt bra och fina. Radar upp dem så att ingen ska känna sig varken glömd eller sårad om jag bara skulle nämna någon av de alla jag fick.
 
 • Morgonrock
 • Ljusstake från Kosta Boda
 • Glastiger från Kosta Boda
 • Blomma med kruka
 • Bok om laktits
 • 2 ljuslyktor
 • Liten trädgårds kratta
 • Plastslev i lila
 • Pastaburk
 • 1 paket pasta till burken
 • Blus med scarf
 • Armbandsklocka
 
Ja, en hel massa fina fina grejer helt enkelt.
Morgonrocken justerades i tisdags och blusen ska justeras på måndag. Sedan ska alla presenter passa :-)
 
Vädret var strålande så vi satt ute på verandan och fikade...eller drack kaffe i alla fall...
 
Kram veggomamman

Examenskläder

Förra veckan var jag med lillasyster i den stora staden för att köpa skolexamenskläder.
 
Jag hade köpt en klänning men misstänkte at den inte skulle falla helt i smaken till en skolavsluting. Den är nämligen lite färglös och grå. Men väldigt skön och fin, men inte examensfin.
 
Vi åkte in till stan direkt när jag hämtade henne från frita. Storasyster hade gått hem själv från skolan till Kära U.
 
Väl inne skulle vi parkera i ett parkeringshus, men jag hittade inte plånboken. BORTA!!!
FAN I HE......ES JÄVLA SKIT. Jag misstänkte att jag glömt den på bussen. Surfade på telfefonen för att få tag på numret till länstrafiken och ringde. De kontaktade chauffören och jag hade en otrolig tur för han hade hittat min plånbok. Jag kunde fånga upp den på en hållplats 50 minuter senare om jag ville. Klart jag ville det.
 
Vi tog bilen dit och satte oss och väntade....utan pengar så jag kunde inte gå ifrån bilen på hela tiden.
Vi satt där och pratade, lekte hänga gubbe och 3 i dag med block och papper som fanns i bilen. Lillasyster tyckte det var astrist, men vad kan jag göra??
 
När bussen kom fick jag min plånbok och allt fanns kvar!!! Till och med 50-lappen som jag hade. Helt ofattbart!!!
 
Gasade iväg till parkeringshuset igen och började leta examenskläder. Cubus var första instans....där fanns en helt underbart fantastisk lite större tröja med en tiger på framsidan och svart rygg. Den bara skulle hon ha. Hon fann även ett par tights med svart botten med färgglada djungel växter som hon skulle ha under. Nu saknades bara en kjol. Jag sa att hon var tvungen att köpa en med färg, inte vara svart eftersom det trots allt är sommaravslutning. Vi hittade en på Lindex som passade bra så den köpte vi.
 
Paus i handlandet och vi skulle äta mat. Hon fick välja helt själv...valde då att köpa sallad på ICA som vi plockade ihop själva och åt den på en bänk utanför. Det blåste lite och var lite kyligt så hon frös en del innan maten var uppäten.
 
Examesskor - mot skopunkten som jag viste hade en hel del skor till  en billig pennging. Vi letade och letade. Ohh så svårt. Hon har storlek 36 vilket visade sig att det inte finns bland barnskor utan man är hänvisad till vuxenavdelningen. Det finns många skor som en 9-åring INTE ska ha på fötterna å vuxenavdelningen. Höga klackar som inte är så passande.
Till slut föll hon för en svart ballerinasko med silver tå som var fina. Jag hittade även ett par turkosa skor som jag köpte på vinst och förlust till storasyster. Dessa var så perfekta i färg att jag inte kunde gå förbi dem utan att köpa. Tyvärr var de för stora men jag lyckades byta till en mindre storlek dagen efter!!
 
Nu är examenskläderna klara i alla fall....
 
Jag blir så förundrad över klädvalet lillasyster gjorde i affären. Hon var så bestämd även om hon hemma sagt att hon avsolut skulle ha en klänning. Men så blev det inte.
 
Kram Veggomamman

Storasysters fot igen

Henns lilla sår på foten har inte velat läka. Det är konstigt, men ett faktum. Nedan följer en liten sårdagbok:
 

Mamma vecka

16/5 Operation. Inte sytt bara tejpat.

17/5 Tog bort tryckförbandet. Den innre lilla kompressen var helt blodig, det hade gått utanför den skydande plast som satts på. Vi satte en liten gasbinda över för att slippa se det röda.

 

Pappa vecka

23/5 Tog brot skyddsplast, kompress och tejp.

ca 24/5 satt och pillade bort lite tejp som blivt kvar. Kom emot så att sårskorpan gick bort.

 

Mamma vecka

27/5 bad på skolan

27/5  på kvällen det kommer ut lite klar gulaktig vätska ut såret. Satte på ett plåster för att skydda lite

28/5 Visade skolsköterskan som sa att det inte var inflamerat. Mamma var med

Någon av dagarna här emellan så hade det börjat blöda lite från såret.

31/5 Visade skolsköterskan igen som satte på ett "nät" för att inte plåstret skulle fastna i skorpan. Skolsköterskan ville att de ses igen den 4/6 men då är storasyster iväg till Ekehagens forntidsby. Hon skulle inte ta bort nätet men kunde byta plåster om hon ville.

1/6 Det kliar på såret.

2/5 Ser att det blodat igenom nätet och plåstret. Inte öppnat och tittat.

 

Pappa vecka

3/6 Jag ringde och pratade med VC. Fick en tid samma dag kockan 14. Mormor var snäll och följde med. De tyckte det såg svullet ut och blev nog lite oroliga. De tog odling på det som kom ut. Rengjorde såret och satte på ett tätt plåster så att storasyster kan åka till forntidsbyn och stöka runt bland jordgolven mm.

Restriktioner ifall hon får ont i benet, eller minsta lilla feber, då ska hon höra av sig. De var lite rädda för att hon möjligen måste få en kur pencilin. Men det får odlingen utvisa.

6/6 10:00 ny tid till Distrikssköterskan som ska kolla såret.

 

Kram Veggomamman


hits