Påskledigt

Äntligen är det påsk!!!!
 
Idag har jag jobbat halvdag. En rätt så lugn och skön dag.
 
Hemma mötte Kära U upp mig vid bussen så vi kunde gå till bibban och lämna/låna lite beställda alster. In lämnades en ljudbok som Kära U lyssnat på och ut kom filmen E.T. som vi ska se med töserna på måndag.
 
Vi pasasde på att äta lunch på stan. Vi har inte så många lunchställen, men detta ställe vi valde hade god mat sist vi var där och idag var inte sämre. Gott, och mätta blev vi.
 
På vägen hem stannade vi och köpte fil och Yoggi.
 
Här hemma har vi annars idag inte gjort en hel massa. En gubbvila, fyllt på vedstället, tvättat en maskin, skruvat upp tre tavellister i hallen och en annan liten hylla för böcker. Hyllorna har legat till sig bra länge så det var verkligen på tiden att de kom upp.
 
Vi har även flyttat upp våra två rätt så nya hörnlampor i vardagrummet. Det blev bättre nu när de sitter närmare taket.
 
 
Nu sitter vi och slösurfar vid datorn. Jag har tömt kameran på kort. En öl står vi sidan på skrivbordet och vi är båda sugna på gooodis.
 
Snart dags att göra sig klar för kvällens färd.....mot blåkulla.
Men vänta.....kan man åka om man druckit en öl???? Finns det kvastfylla?
 
Kram Veggomamman

Min besiktigade bil

Igår var det dags.
 
Jag åkte hemmifrån i god tid för att inte fastna i eventuella morgonköer. Tiden var 07:00.
 
När jag kom fram var klockan ca 06:45 så jag satt och väntade. Tänkte att jag går in och anmäler mig lite näramre sju. Men när jag kände på dörren tio i var den låst. Hmm, konstigt.
 
Väntade lite till men fem i var den fortfarande låst. Jag tog då fram min telefon för att kolla på bekräftelsen, tänkte om det var fel tid.
 
På den ståd det Clear Car och på huset jag satt tanför ståd det Carspect.
 
FAN jag satt utanför fel ställe.
 
Ingen exakt adress i bokningsbekräftelsen, bara ett områdes namn och jag befann mig i det området.
Ringde Kära U som satt vid datorn och han kunde då hjälpa mig att surfa upp adressen.
 
I räser fart körde jag dit och kom in med andan i halsen 6 minuter sen.
 
Som tur var kunde han ta tag i min bil omgående.
 
 
Den gick igenom utan anmärkning. Två kommentater finns dock. Båda mina främre fjädrar är av och ligger i koppen. Något jag kände till sedan tidigare år på ena sidan, men nu har alltså båda fått samma status.
 
Främre höger broms ligger även på lite. Kan bero på att det är nybytt men kan även bero på att den ligger på för hårt.
 
 
Skönt att det är avklarat och att jag inte lyckades missa andra tiden också...det var ju rätt näta trots allt!!
 
Kram Veggomamman
 

Bilbesiktning

För flera måndader sedan kom en tid i brevlådan som jag accspterade och betalade i förväg.
 
Jag viste att den var nu i slutet på mars och hade skrivit upp det i min kalender....men i fredags började jag fundera om det inte var dags snart....
 
Det visade sig att tiden var dagen innan...fan jag hade alltså missat den och körförbud inträffar 1/4 och det är inte så många vardagar till dess.
 
Jag börjad leta ny tid. På Bilprovningen dit jag brukar åka hade de fullt hela denna vecka. Började då fundera på var jag sett de där nya halvskeptiska besiktningsställena. Letade på nätet för att finna deras adresser så jag kunde se om det gick att boka tid. Den närmsta hade dropin tider, men de kostade 450:- och det känns som ett ockerpris. Letade vidare och hittade ett till ställe. I och för sig på andra sidan stan, men men. De hade en tid imorgon klockan 07 och de kostade bara 320:- så det fick bli den tiden. Hur som blir det en dyr besiktning detta år eftersom den missade tiden inte betalas tillbaka så klart. Hoppas att jag inte får nåon typ av straffkostnad för att jag uteblev....
 
Kram Veggomamman

Snö och muffins

Idag är det än så länge ingen feber. Huvudet värker inte heller. Nu håller vi tummarna för att eftermiddagen inte bjuder på feber. Igår var också förmiddagen feberfri, men framåt eftermiddagen kröp febern på och hon somnade ovaggad på kvällen med skallebang.
 
Vi har idag bakat muffins till hennes stundande födelsedagskalas. Tre sorter. Choklad, citron och vanliga. De får ligga i frysen en månad, men vad gör väl det?
 
På kalaset ska de sedan pyntas med glasyr, chokladkräm och kokoscreme och givetvis strössel i olika varianter.
 
Jag har också varit ute och skottat snö!!!
 
Det har kommit MASSSSSSOR med snö. Puderlätt sådan....30-35 cm har vi fått än så länge och det snöar fortfarande....riktigt fin julaftonssnö med stora flingor....det trista är att nu vill vi väl inte ha julaftonssnö. Nu vill vi har snödroppar och takdropp ute!!!
 
Kram Veggomamman

Feber och ont i huvudet

Lagom till storasyster blivit frisk (hon gick till skolan i fredags) har idag lillasyster blivit sjuk.
 
Feber och ont i huvudet.
 
Hon kom till mig ikväll för att slippa gå upp imorgon bitti. Är man sjuk behöver man sova och slippa knalla upp på morgonen. Vi får hoppas att hon slipper vara sjuk lika länge som syrran.
 
Imorgon blir jag helt enkelt hemma med henne. Surt, men så är det ibland. Som tur är har jag inte massor med möten denna vecka. Bara några som behöver ställas in. Nu är det i och för sig en hel massa annat jobb som inte blir gjort allt är ju inte möten. Men men, det får vänta tills jag är tillbaka.
 
Kram Veggomamman

-22,2

Fy Fan så kallt!!!
 
 
Kram Veggomamman
 

Resa i maj

Jag och min vän C skulle ut och resa lite i Maj. Vi var rätt öppna för alla typer av resor med flyg så länge de gick ut tidigast 9/5 och hem senast 12/5. Resan skulle även vara så där asbillig som det går att få ibland.
 
Jag hittade en till Poznan i Polen och slog till med en bokning. Ut 9/5 och hem 11/5. Perfekt och billigt!!
 
I måndags kom ett mejl från flygbolaget.
De hade gjort lite ändringar. De ville att jag skulle godkänna dem genom att klicka på en länk.
Problemet är bara att deras föreslagna ändringar som de vill att jag ska godkänna säger så här:
 
Ut 10/5 typ klockan 20:25  och hem 10/5 typ klockan 11:55.
 
MEN HALLLLÅÅÅÅÅ. Jag han väl inte åka hem innan jag åkt iväg!!!!??????????????????
 
Goddag yxskaft!
 
Samspråkade med C och vi får helt enkelt ställa in resan. Vi får hitta på något annat att göra istället.
 
Idag ringde jag flygbolaget för att få tillbaka inbetalda pengar. Det är inga problem. De kommer att betala tillbaka allt och det ska sitta på mitt kort inom 14 arbetsdagar sa hon på bruten engelska. Jag frågade om jag skulle få någon bekräftelse på avbokningen via mejl, men icke. Det får man inte. Frågade då om jag skulle se det på mitt konto på deras webb, men inte heller där kunde jag se det trode hon.
 
Hon försäkrade flera gånger att allt var avbokat och att hon kunde se det i hennes system och att de spelat in samtalet där jag avbokat resan. Visst sa jag, men det innebär inte att JAG ser att ni bokat av resan.
Hur som så kommer jag inte att få någon bekräftelse. Det som jag nu hoppas är att pengarna kommer in på mitt konto snarast. Mitt enda sätt att se att resan är avbokad.
 
Jag må säga att det är ett märkligt sätt, att inte informera kunden om en avbokning. Mycket Märkligt!!
 
Nu får vi gnugga knölarna för att komma på något annat att göra under ledigheten i Maj. Någon som har ett tips? Det ska inte kosta skjortan, men behöver inte heller vara helt gratis. Det ska vara kul, trevligt och avlappnande på sitt sätt.
 
Kram Veggomamman

Nu får det vara nog

Denna vecka måste vädret fått en total blackout.
 
Snacka om att få ett rejält slag på käften av vädrets makter.
 
Måndag: -17 grader på morgonen!
Tisdag: Lätt snöfall på kvällen
Ondag: 15 centimeter puderlätt nysnö under dagen som behövde skottas bort på kvällen!
Torsdag: -21,6 grader på morgonen när jag skulle gå till bussen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Solen har strålat från klarblå himmel stora delar av dagarna....
 
 
Visst, jag gillar snö, men INTE efter sportlovet. NUUUU vill jag ha vår!
 
Snön ska komma lite före jul och ligga kvar så fint och vackert till måndagen efter sportlovet. Då ska vårsolen smälta all snö och alla vårlökar ska titta upp genom gräsmattan.
 
Det känns rätt så avlägset just nu :-(
 
Jag bjuder på en önskedrömsbild...
 
Funnen på nätet.
 
Kram Veggomamman
 
 

Tjänsteresa

Jag och en kollega är i Göteborg. Just nu halvligger jag i sängen på hotellet. Har faktiskt badat ikväll . Det händer inte ofta att jag badar, men jag kände mig frusen. Badkaret var dock för kort så det blev till att knöla ihop sig för att få plats.
 
Imorgon bitti åker vi ut till kontoret vi ska besöka för att prata telefoni. Denna grupp kollegor ska byta telefonnummer och vi ska berätta om hur vår funktion fungerar samtidigt som vi ska ta reda på deras eventuella speciella behov. 
 
Vi åker hem imorgon eftermiddag så det är bresten kort resa. Men jag ser fram emot hotellfrukosten mycket samt besöket för att få lära med av deras verksamhet.
 
Storasyster har fortfarande feber. Lite mer än hon hade hemma hos mig till och med :-(
 
Kram Veggomamman

Fortfarande feber

Storasyster har fortfarande feber. Så där irriterande lite men dock feber. Som max hade hon idag 37,9 och då var hon lite grinig. Men annars låg det på 37,3 under förmiddag och eftermiddag.
 
Hon har tagit det lugnt med lillasyster idag. De har lekt med Brio järnvägen. Den fick en nytändning igår så de har byggt på den även idag. Hela mattan i allrummet var fullt av räls på allehanda olika sätt under dagen.
 
Kul med leksaker som fungerar på liten som stor. Hade en tanke på att ställa bort den för ett tag sedan men fick mothugg av lillasyster. Den fick då stå kvar och i helgen har den alltså kommit till glädje igen.
 
Jag har idag tvättat en del vinerkläder, fixat kanter på min skiva till min klädback i garderoben och läst klart en bok. Har även röjt lite med tanke på målarverkstaden som varit i vardagsrummet. Nu är ordningen återställd där inne igen.
 
Storasyster åkte till pappan nu i kväll. Vi brukar göra så om någon av barnen är sjuka på en söndag. Då slipper den sjuke gå upp tidigt på måndagsmorgonen och det är ju alltid skönt när man är sjuk!
 
Kram Veggomamman

Feber

I torsdags ringde storasyster när klockan var 12:35 och sa att hon hade ont i magen och huvudet. Hon lät lite ynklig. Jag misstänkte att det kan ha berott på att hon inte ätit så mycket men det var inte orsaken visade det sig.
 
Jag åkte med första bussen hem och hämtade henne och lillasyster. Väl hemma la hon sig i sängen och tog febern. Den visade på 37,5 så nog hade hon lite feber allt.
 
Det blev till att vara hemma även igår, fredag, från jobbet. Vi hade en riktig slappardag. Läste lite, tvättade lite vinterkläder och tog det allmänt bananas hela dagen.
 
Det enda som gjordes utöver detta var att måla sänggaveln. Det var tänkt att ske torsdag kväll, men när jag började läsa på burken visade det sig att man skulle mattslipa redan målade ytor och sedan måla med grundfärg. Givetvis hade jag ingen grundfärg så jag kastade mig i bilen och köpte en ligen burk och kunde måla grundfärgen på torsdagskvällen. Fredag fm målades första omgången med silverfärgen och fredag kväll målades andra gången. Ikväll till melodifestivalen ska jag måla en tredje gång. Sista gången hoppas jag.
 
Idag hade stotrasyster feber i morse, men sist hon tog den visade den 37,0. Det går åt rätt håll i alla fall. Skönt.
 
Jag gissar att de 12 timmarna hon sov i natt gjorde susen!!
 
Jag hoppas att hon förblir feberfri resten av dagen och att även morgondagen blir feberfri.
 
Det är lite surt för vi hade en väl planerad helg som totalt fick avblåsas. Men men, vad gör man. Är man sjuk så är man och det är bara att gilla läget!
 
Jag och lillasyster känner i vart fall inget och jag hoppas att vi slipper febern i alla fall. Kära U är iväg med kunder till Sälen och han har inte klagat på feber när jag pratat med honom i telefonen.
 
Kram Veggomamman
 
 

Projektarbete

Det har varit lite tyst här ett tag. Det beror på att jag har ägnat all ledig tid att
 • Bära ut allt ut storasysters rum
 • Bända bort golvlister i hela rummet.
 • Lägga brunpapp på golvet
 • Riva tapet på en vägg 
 • Spackla
 • Slipa
 • Spackla igen
 • Slippa lite till
 • Dammsuga golv och väggar 
 • Måla tak två gånger
 • Maskera mot tak och dörrfoder
 • Måla alla väggar utom en - två gånger
 • Tapetsera en fondvägg med hjälp av min mamma (och barnen)
Igår blev tapetseringen klar....töserna hade velat hjälpa till bra mycket mer än vad de fick. Men det gick liksom inte att vänta på att de skulle kleta och kladda med tapetlimmet eftersom man måste vara lite hurtig så att det inte torkar för mycket. Lite sura över detta är de så klart. Men de insåg nog att der inte är så lätt att tapetsera trots allt.
 
Idag ska vi försöka taloss pappen på golvet. Dammsuga och torka golvet ordentligt och sedan spika fast golvlisterna. När det är gjort ska vi ta lite lite vit silikon på skikarna så att de inte syns....hittade inte några vita spikar i söndags så det fick bli blanka...
 
På onsdag blir det inflyttning i rummet hoppas vi. Det är ju lite lätt rörigt i huset när ett rum är tömt på grejer...men snart så är ordningen återställd!!
 
Kram Veggomamman

hits