Ledig dag idag

Började med att nästan sova till jag vaknade. Blev till lite före sju. Då kom storasyster in och hade drömt något läskigt så hon ville kramas lite. Det var en drömm om blå stenar som fanns i en konstig värld som gjorde underliga saker.....eller hur hon nu fick ihop det hela imorse.
 
Klockan åtta skulle jag lämna in min bil för byte till vinterdäck samt utvändig tvätt av bilen. Medan de höll på passade jag på att motionera lite. Det blev en snabb promenad på 56 minuter. Väl framme hos däcksfirman stretchade jag och så var bilen klar. Hemma väntade töserna och vi åt frukost. kära U har jobbat idag så han var iväg under största delarna av dagen.
 
Sedan har vi jobbar på bra idag. Vi har:
 
 • Bakat kladdmuffins
 • Gjort lasagne
 • Dammsugit
 • Bäddat alla sängar (nästan histroiskt, händer bara när vi har planerat besök ;-)
 • Städat två toaletter
 • Burit in två extra bord
 • Dukat dessa bord
 • Hissat flaggan med ballonger
 • Fixat pizzapålägg och tomatsås
 • Gjort en massa pizzadeg
 
Ikväll ska storasyster bjuda släkten på kalas. Vi ska äta pizza med pizzasallad (som jag gjorde i söndags) och efter det fika med lite smaskigt fikabröd. Tårta blir det ingen idag. Vi kommer alla att var allt för mätta.
 
Jag sitter nu här och väntar på att pizzadegen ska jäsa klart så att vi kan börja kavla ut och börja garnera pizzorna.....och sedan kasta in dem i ugnen. Det blir nog 3-4 plåtar med pizza och der borde räcka till oss alla 13 som ska äta.
 
Kram Veggomamman

Ny två dag igår + trädgårdsarbete

Igår vaknade jag och hade en ny TVÅ dag framför mig.
 
Frukost blev 2 dl lätt A-fil (60 kcal)
 
Sedan ut för att jobba i trädgården.
Medan Kära U tvättade alla fönstren på utsidan började jag med att kratta löven från vårt päronträd samt vår häck. När det var klart blev det ogräsrensning av häcken samt uppluckring av jorden. Det är helt klart skilnade på ogräset nu på hösten i jämförelse med det som mfinns under sommaren. Marken var blöt så mina byxor blev våta trots knäskydden. Jag rensade 3 sidor av häcken medan Kära U fick hjälpa till med en sida när han tvättat fönstren klart.
 
Efter detta blev det ogräsrensning funt flaggstången, päronträdet och i rosrabatten. Våra stora fina rolrosor som sedan länge tappat stinget fick stryka på foten. Nästan alla frön var redan uppätna av fåglarna. Våra två balkonglådeodlingar fick bosätta sig i komposten och lådorna blev tvättade. Lite blomsterlökar petade Kära U ner i jorden. Sedan hade vi inte mera ute att göra, eller snarare, vi hade inte lust att göra mera. Det som nu återstår är att täcka för veden bakom garaget på ett smart sätt. Vi vill inte ha den full av snö i vinter när vi ska bära in den för att elda. Det får vita tag i nästa söndag istället.
 
In och äta luch. Det blev den goda trädgårdssoppan som jag gjorde tidigare i veckan samt en MiniRut knäckemacka (35 kcal) utan smör. Totalt 133 kcal.
 
Inne hängdes tvätten samt att jag började göra en rejäl laddning av pizzasallad. Jag bakade även Pitabröd som vi ska ha till en middag senare i veckan. Kära U städade av toaletterna.
 
Nar klockan närmade sig halv sex var det dags för middag.
 
Jag åt detta:
50 g tonfisk (halv burk), 50kcal
200 g MiniKeso , 140 kcal
70 g gurka, 7 kcal
50 g tomat, 10 kcal
70 g Babyspenat (en hel kartong!!!), 11 kcal
1 hårdkokt ägg, 78 kcal
 
Detta blev en rejäl portion med mat och det bara på 296 kcal.
Det ser väl inte så dumt ut?
 
En bra matdag som började klent men som tog sig mot slutet av dagen. Magen kurrar givetvis, men det fungerar när man har mycket att göra.
 
Frukosten idag blev inte ett froseri utan den blev så som den brukar på en vanligt dag. Vilket är riktigt bra.
 
Kram Veggomamman

För elva år sedan...

....då föddes min stora tös. Det hade snöat och vi hade satt på vinterdäcken. Vi bode klart med norrut än vad vi gör idag så snö var inte helt ovanligt denna tiden på året.
 
Vattnet gick vid 05 på morgonen. Vi åkte in till BB men eftersom det inte var någon mera aktivitet var det lugnt. Jag hade någon liten grad feber vilket gjorde att vi inte fick åka hem. Det kunde tydligen tyda på infektion så det blev till att stanna kvar. Jag kommer inte ihåg vad vi gjorde för att få tiden att gå. Men jag vet att jag fick hjälp med att få igång värkarna samt att jag fick akupunktur för att skjutsa på aktiviteten ytterligare. Det dröjde till 17:48 innan hon tittade ut. Jag upplevde det inte som en speciellt jobbig eller långdragen förslossning.
 
Idag är hon hos pappan och har det bra. När jag pratade med henne tidigare ikväll skulle de tydligen fira henne imorgon.Här hemma firar vi nästa torsdag då närmsta släkten kommer på kalas.
 
 
Puss och kram min älskade tjej!!
Grattis på 11-års dagen.
 
Kram Mamma
 

Två dag

Igår hade jag min första ordentliga Två dag. Jag har småfuskat lite innan, men igår räknade jag faktiskt kallorier.
 
Frukost:
1 dl A-fil - 60kcal
 
Lunch:
2 morötter - knappt 50 kcal
1 kokt ägg - 89 kcal
 
Middag:
Fräsch trädgårdssoppa - 98 kcal
I knäckemacka u smör - 68 kcal
 
 
Detta blev totalt 365 kcal.
Det är för lite på en dag, jag vet. Jag hade en plan på att ta ett päron på jobbet, men glömde bort det i alla möten som pågick.....hade jag gjort det hade jag kommit upp till 405 kcal. Vilket i och för sig också är för lite. Jag ska bli bättre på att träffa 500 kcal nästa gång.
 
Soppan jag lagade till igår kväll tyckte jag i alla fall var god. Kära U åt, men jag vet inte om den var en super hitt. Han sa att den var god, men jag vet inte....
 
Nu finns det i alla fall 7 portioner soppa i frysen så den lär garanterat ätas någon annan Två dag.
 
 
Kram Veggomamman

Scoutledarutbildning

Under tre helger har jag varit iväg på scoutledarutbildning. Det har pågått i över ett år men nu är jag klar med hela utbildningsbiten.
 
Jag har sedan unga år redan en Allmän Ledar Utbildning genom scouterna så kvalificerad är jag allt. Speciellt som jag varit aktiv scout från 8 års ålder fram till nu men med ett uppehåll på kanske 10-15 år.
 
Som ledare är det klart mycket mera att tänka på än som aktiv scout. Säkerhet, regler, pedagogik, programutbud och en massa mera. Det är dessa saker som nu fått sig en rejäl dos under dessa tre helger.
 
Senaste helgen som gick av stapeln den 28-29 september var Friluftsdelen. Vi var ute hela helgen och sov i vindskydd som vi själva byggde.
 
Vi vadnrade en del, dock utan packningen.
 
Nedan ser ni vår eldstad där vi lagade delar av maten. Vi lagade även mat på stormkök.
 
 
 
Packningen fick sova utanför vindskyddet på natten under en press för att inte bli så våt av daggen.
 
 
 
 Det var en riktigt givande helg med mycket matnyttigt till hjärnan och till magen.
Vi åt till exempel chokladfondue på lördagskvällen. Tänk er smält choklad med goda frukter som man doppar i chokladen. Kunde nästan inte bli godare. Speciellt när vi var ute mitt i mörkret när vi åt detta. Sååå gott!!!
 
Kram Veggomamman
 

Konferens

För några veckor sedan var jag iväg på en konferens. En användarkonferens om vårt hänvisingssystem som vi har. Jag har varit med där tidigare och det brukar vara riktigt bra information med gott om utbyte.
 
Det brukar alltid vara trevligt. Ett programpass brukar vara någon aktivitet där man har flera olika val att välja mellan. Aktiviteter som inte handlar om hänvisningssystem utan roliga saker. Jag har till exempel varit med om en kostare ansiktbehandling och körsång. Sista passet dag två brukar även vara en föreläsning av det mer allmänna slaget.
 
Detta år had jag valt Whisky provning med Steffo Törnquist.
 
Vi fick en låda med 5 glas, en vattenflaska och en påse ost.
 
 
Han pratade en hel massa i över 1½ timme och hade kunnat hålla på hur länge som helst tror jag. Han är verkligen kunnig i ämnet Whisky eller i ämnet sprit i allmänhet.
 
Det kom många roliga anekdoter och därimellan en massa fakta så klart.
 
 
 Får du en möjlighet att lyssna på en dragning av Steffo, ta den. Det är underhållande och intressant även om man inte gillar just den sprit han föreläser om.
 
 
Framåt kvällen var det middag och den brukar alltid innehålla lite underhållning. Detta år var det en trio som sjöng en massa bra saker. Kanske lite platt jämfört med de två andra gångerna jag varit med. Men det var bra i alla fall. Men när trion hade sjungit klart kom kvällens artist in.....
 
 Gladys del Pilar. Hon har en rejäl pipa den kvinnan :-).
Hon körde väl en 4-6 låtar sedan var kvällens middag över och det var dags för barhäng och disco. Jag och min kollega stuffade en stund men valde sedan att nanna kudden.
 
 
Dag två innehåll förutom en massa intressanta hänvisningsdiskutioner och miniföredrag från olika den sista föreläsningen av Collin Moon. En engelsmann som bott på många platser i sitt liv men som nu bor i Stockholm. Han pratade om kulturella skillnader och hur vi Svenskar är. En riktigt underhållande och rolig föreläsning som ni också ska hålla ögonen efter ifall han kommer i närheten av dig. 
 
Kram Veggomamman

Shoppingresultatet

Shoppingresan gick bra. Vi fick plats med allt i bilen....hade till och med lite plats över....
 

På lördagen var det enorm kö. Till och med så mycket folk som ville in att det var fullt i varuhuset. Här ser ni kön som slingrade sig. Vi hade tur för när vi gick in var det inga problem att komma in. Jag hörde rykten om att det var mer än 1 timmes kö för att komma in denna lördag. Det finns anledningar till att vi inte åker ner på lördagar som ni förstår.
 
 
Jag hittade en massa bra saker. Födelsedagspresenter och julklappar. På söndagen satt jag hemma och slog in många paket. Några födelsedagspresenter till storasyster som snart fyller år samt ett helt gäng med julklappar till bland andra mina föräldrar, mina svärföräldrar, mina barn och min sambo.
Nu blir ni lite lätt nyfikna va :-)
 
Kram Veggomamman

Ullared

Here we come!!
 
Imorgon är det dags för höstens sedvanliga resa. Vi har tyvärr ett bortfall på deltagare denna gången, men vi ska nog klara oss....hon är i alla fall på igen till vårens resa.
 
Listan är skriven, lakan packade och te termosen väntar på att få fyllas imorgon.
 
Kram Veggomamman

Utedag

Idag har vi haft en städdag på scouterna. Vår scoutstuga ses över och städas en gång om året rejält och ute röjer och rensar vi inför vintern. Idag var dagen då det var dags. Vädret bidrog med sin bästa sida så vi hade verkligen kanonväder. Tyvärr kom det endast ett ytterst litet fåtal föräldrar som hjälpte till. Som tur var så var de som kom oerhört flitiga och vi lyckads få till i stort sett allt vi hade tänkt.
 
De städade inne så det blänker och skiner bättre än på bra länge. De röjde undan en hel massa bråte som  nu istället ligger i ett av rummen. Vi ledare är inte så bra på att lägga samma sak på samma plats utan vi har nog alla lite olika platser för alla saker tyvärr. Det får vi ledare bli klart bättre på.
 
Ute har vi burit in en hel massa ved, rensat ogräs vid vår eldstad, trimmat en massa gräs och klippt bort en del rötter. Vi har även rensat hängrännor och bytt en tegelpanna. Krattat löv har vi också gjort ute. Nu är det så fint så på scoutgården igen.
 
Lillasyster har varit iväg med sin scoutgrupp på en dagtävling. De har haft det riktigt skoj och hon är rejält trött.
 
Kära U kom hem från ett par dagars SM-rally tävling i Uppsala på eftermiddagen.
 
När jag och storasyster kom hem från scoutstugan var vädret så fint att jag kände att det var helt galet fel att gå in. Vi fortsatte istället att städa vår egen trädgård.
 
 • Kasta våra två stora vissna Kryss som stått på framsidan.
 • Rivit bort de gamla frostskadade rabarberbladen
 • Storasyster kättrade och rensade hängrännorna på hus och garage.
 • Plockat bort studsmattan (stativet får stå kvar ute över vintern
 • Packat in alla trädgårdsmöbler i en presenning på verandan
 • Gjort plats för våra stora resväskor i den varma delen i garaget
Ja, idag har det minst sagt varit en riktigt bra dag. Vi har fått mycket gjort ute hemma och en massa i och runt scoutstugan.
 
Nu väntar lite kvällsslappning innan kroppen behöver vila sig på kudden. Töserna sitter båda två i badkaret och än så länge är de båda sams!!
 
Kram Veggomamman

Fyndat

När vi var i Lammhult och hämtade hem vår nya fantastiska stol som gör sig sååååå fint här hemma var vi även in på butiken Svenssons i Lamhult så klart.
 
Det är en gigantisk affär med masssssor av fina möbler och prylar. Det mesta är designade saker och kostar rätt ofta mer än vad man kan tänka sig att lägga på en liknande möbel.
 
De har även en källare med gott om REA varor och där i källaren hade de en sådan matta som vi trånat efter ett bra tag. Men vi hade inte koll på hur stor matta vi behövde så vi kunde inte köpa den då.
 
Hemma började vi mäta och måtta med ett lakan för att se och det visade sig att storleken som fanns på REA:n blir perfekt.
 
Jag ringde och frågade om vi kunde köpa den och visst gick det. Dock inte med fri frakt eftersom mattan var på rea. Men frakten var inte så dyr så det skrämde oss inte.
 
I dagarna kom den så hem till oss. Kära U var hemma och tog emot den.
 
 

Vi är såååå nöjda över att ha fyndat till halva priset så klart.
 
 
Kram Veggomamman

Mycket nu...

Det har varit en intensiv period sedan nästan 2 veckor tillbaka och det ser inte ut att lugna ner sig heller på ett tag.
 
Det finns massor att skriva om som hänt, men just nu saknas minuter över till detta. Jag fattar inte att det alltid blir så här mycket att göra på både våren och hösten.
 
Som jag så ofta säger. När jag blir pensionär DÅ ska jag sova.
 
Så som temopt är nu hinner jag liksom inte rikgit med speciellt mycket annat än det absolt vikitgaste....vad nu det egentligen är.
 
 
 
 
Jag finns här och jag försöker skapa mig lugn och ro, tid och harmoni. Detta trots att livet just nu rusar i 180 knyck med alla aktiviteter.
 
Kram Veggomamman

hits