Bosse

I fredags ringde tösernas pappas sambo och berättade att de fått avliva deras katt Bosse. Hon hade tagit honom till veterinären för att han hade problem med ett öga och de skulle egentligen ha skrapat hans öga, alternativt tagit bort ögat. Men när veterinären hade sövt katten Bosse och kollat lite mera på honom visade det sig att han hade canser i halsen och det var inte längre aktuellt att operera hans öga.
 
Eftersom katten redan var sövd ville inte veterinären väcka Bosse. Pappans sambo höll med och beslutade därmed att det enda rätta var att låta honom att få lämna denna jord.
 
Hon fick ta med sig Bosse hem och ringde alltså för att fråga om töserna ville ta farväl av Bosse. De ville de givetvis så vi åkte dit.
 
De hade lagt honom fint på sängen och tänt lite ljus.
 
Där stod vi alla och klappade lite på Bosse medan tårarna föll och nästan snörvlade. En fin stund som jag tror att alla värdesatte högt.
 
Jag var med när Bosse köptes. Det var lite mer än 14 år sedan och han har levt ett bra liv. Den mesta delen av sitt liv har han haft sällskap av de andra två katterna, Fia och Lilla Grå. Men senare tid har han varit ensam katt i familjen.
 
Töserna har inte pratat så mycket om Bosse sedan i fredags. Men jag antar att det kommer dem lite närmare idag eftersom de är hos pappan idag efter skolan.
 
Lite bilder på Bosse, Fia och Lilla grå. Bilderna har några år på nacken eftersom jag slyttadae ifrån katterna för ca 8 år sedan....
 
Bosse - 7 veckor gamal, busig som bara den så klart :-)
 
Kattkompissystrarna Lilla Grå och Fia i sin glans dagar
Bosse
Skönt att sträcka ut sig i soffan....
 
En lite yngre Bosse...
 
Matdags. Lilla Grå, Bosse och Fia
Sovadags - Bosse, Fia och Lilla Grå
Bosse var en stor katt. Här står han på köksgolvet och når upp till köksbordet....
 
 
 
Kram Veggomamman

OS reflektion

OS har pågått under två veckor. Vår TV har inte de kanaler som har visat OS under dessa två veckor. Det betyder att vår radio istället har skrålat sport på P4 hela tiden då vi varit hemma. Kära U ställde om från P3 redan första dagen. Jag som är den mest ointresserade av sport som bor på denna jord har fått acceptera att sport har skrålat dessa två veckor.
 
 
Jag ska inte påstå att jag har lyssnat speciellt noga så specillet ofta på radion under denna tid men när det har hänt och det inte varit någon sport som reportrarna har att rapportera ifrån Live har jag noterat en sak. Dessa reportrar är urduktiga på att referera sport när det händer en hel massa och när det är dramatik eller action. MEN när det är total stiltje på sportrapportering och de måste slå ihjäl lite tid i väntan på nästa sport som ska sätta fart då är de ju totalt urusla.
 
Alla radiosportens medarbetare.....som jag anser inte kan fördriva
tiden i radion när det inte är Livesport att prata om!!
 
 
De har ju inte en aning om hur de ska fördriva tiden. De snackar en hel massa skit som är totalt oinstressant och helt meningslöst. Jag har många gånger funderat på varför de inte spelar mera musik när det är mellantid så att säga.
 
Idag mellan herrarnas 5 mil och finalen i hockey vet jag inte vad de höll på med. De flamsade och tramsade och hade med någon reflektion på vad någon av de hade gjort under lite ledig tid.....helt meningslöst eftersom han hade en helt meningslös utflyckt....vad är det för radio??? Nog kan man väl begära mer av tiden när man lyssnar på radio och när det INTE är livesport??
 
Ja, det är mina reflektioner på Radiosportens reportrar.
 
 
Kram Veggomamman

God mat!

Jag har länge varit sjukt sugen på fiskgratäng.
 
För någon vecka sedan gjorde jag en som jag och Kära U åt. Ohhh så gott.
 
 
 
Gjorde sedan en som vi åt med barnen.....jag tror att det gick hem. Nästan i alla fall. Vi får se nästa gång jag föreslår det till matlistan nästa gång.
 
Kram Veggomamman
 
 

Sportlov

 
 
Denna vecka har mina tjejer sportlov.
 
De två första dagarna var de med farmor och farfar. De badade dag ett. Från 9-16 var de borta. Jag kan lova att de var matta när de kom hem. Storasyster var och tränade Taekwondo på kvällen också, men lillasyster hade för ont i magen för att vara med. Hon satt och kollade på i stället.
Andra dagen hade de bakat lite och tagit det lugnt efter första dagens badande.
 
 
Onsdag var de hemma ensamma på förmiddagen medan mormor och morfar var på gymmet och tränade. Kusin Våfflan med morbror kom hem till tjejerna och lekte en stund. När mormor och morfar tränat klart kom de och hämtade tjejerna och åkte hem till mormor och morfar. Jag åkte ner til ldem när jag slutat jobbet och fick då hjälp av min mamma att färga mitt hår. Töserna sov klar medan jag åkte hem och sov för att sedan idag åka och jobba.
 
Idag har storasyster lagat lunch. Det blev från kokboken hon fått av sin kompis A. Köttfärssås och spagetti. Efter lunch åkte de iväg till en gamal smedja och fixade till sina smidda krokar som de gjort för länge sedan på skolan. De tyckte det var riktigt kul att vara där tror jag.
 
Nu är de på Taekwondo träning. De är lite sega kan jag se.....ont lite här och var verkar det som. Lillasyster klagar på de brännmärken som hon fick när de åkte vattenrutchkana i måndags och storasyster har ont i sitt ben där bencystan är.Hon hade ont där även i måndags. Det var länge sedan hon¨klagade på det. Undra varför det kommit just nu???
 
I morgon ska jag var ledig. Då kommer en kompis till lillasyster på morgonen för att leka medan jag och storasyster ska laga mat och baka. På eftermiddagen tänkte jag att vi skulle spela Bowling...eller i alla fall barnen för jag kan inte med mina armar tyvärr.
 
Kram Veggomamman
 
 

En skola i Stockholm och mina barns skola...

När jag varit på alla mina avtalskurser i Stockholm har jag gått förbi en skola mitt in smeten uppe på Östermalm.
 
Jag kan inte låta bli att tänka på skillnaden mellan den skolan och skolan mina barn går i.
 
Jag låter bilderna tala för sig själv!!
 
Stockholmsskolan - en kommunal skola från F-klass till och med årskurs 6
Nedan syns entren till skolan.
 
 
Här i hörnet är skolans gymnastiksal.....hur deras skolgård ser ut vet jag inte. Men jag kan ana att den är på innegården....
 
 
 
 
 
 
 
Mina barns skola. Till vänster det största skoluset. Detta är huvudhuset och där mina barn idag har sina klassrum. Skolan bedriver verksamhet från F-klass till årskurs 9
 
Entren syns här nedan till vänster.
 
 
 
En del av skolgården.....på denna skolgård finns INGEN asfalt. Bara gräs och grus....under den mer blötare tiden på året är det mest gegga och kladd och klet.
 
 
 
 
Denna skola har ingen gymnastiksal. De får låna en kommunal som finns i närheten när de måste vara inne. De har ofta utegymnastik när vädret tillåter.
 
Jag säger inget om kvaliten på dessa skolor. Bara att de ser olika ut.
Jag känner att jag är glad att mina barn går i skolan vi har valt till dem!!!!!
 
Kram
Veggomamman

Fotade våren i trädgården igår

Här kan man se våra snart blommande snödroppar
 
 
 
Ska det vara så här varmt i fortsättningen kommer rabarbern tidigt i år :-)
 
 
Tulpanerna är också på väg...på flera ställen
 
 
 
 
 
 
 Påskliljor får fightas med prästkragar men jag hoppas att påskliljorna vinner.
 
 
 Glömde kolla på päronträdet......fast det kanske inte gär något. Jag vill jämna det med marken och plantera ett äppelträd istället.....
 
Våren är på väg, det känner jag nu.
Vi har endast tre små gnuttor med snö kvar på tomten och gräsmattan är genomsur.
 
Kram
Veggomamman
 
 
 
 

När jag var på kurs

Så åt jag ännu en gång på Indisk restaurang på kvällen.
 
Det är ju bara så in i skogen gott!!!
 
 
Jag hade innan gått en sväng på stan och inhandlat de kängor som jag fick av Kära U i julklapp. Förra gången jag var på kurs sprang jag ju på dessa gula Dr Martens kängor. Tvekade lite då, men jag hade nu gått och funderat i 14 dagar och bestämt mig för att gula kängor is the shit!!! Gick och var sååå nervös. Viste ju inte om de skulle finnas kvar. Storlek 41 brukar ju inte fyllas till bredden hos de som säljer skor. Men jag hade tur för de fanns kvar och jag slog till.
 
 
 
 
Nu går jag här hemma med dem på mig för att vänja fötterna. De känns oerhört sköna och jag tror faktiskt inte att jag får skoskav. Vilket är kors i taket. Jag brukar ju ALLTID får skoskav av nya skor.
 
Om några dagar kan jag säkert ha dem på mig till jobbet. Ska bara gå in dem lite till samt spraya dem med impregnering.
 
Kram Veggomamman
 
 

Tvättkorgarna ekar tomma

Idag har det hänt något udda. Något MYCKET udda.
 
Jag har lyckats tvätta så att det inte finns någon skitig tvätt alls i en enda av våra fyra tvättkorgar.
 
Det var läääänge sedan det hände.
 
Det märkliga är att tvättstugan inte dignar av vått vätt heller så med andra ord har tvättmaskinen gått på bra även under veckan.
 
Det känns skönt att gå in i ett sportlovsvecka med tomma tvättkorgar. Lär dröja innan det händer igen kan jag gissa.
 
För någon vecka sedan beställde jag en ny tvättkorg från Halens. Den kommer om ett par veckor och ska ersätta vår sladdriga svarta gamla IKEA variant. I denna ska vi lägga den svarta/mörka tvätten.
 
 
Vi har tre trådbackar i tvättstugan där vi lägger röd, skitvit och kritvit tvätt också. De trådbackarna sitter fast i ett diskbänkskåp och tyvärr går det inte att få in fyra trådbackar i den för skenorna är popnitade och går inte att flytta.
 
 
 Någon gång i framtiden när vi gör om i tvättstugan så pass mycket att vi blåset ut hela rummet då ska vi inte ha ett liknande skåp utan vi ska då istället få in 4 trådbackar på samma yta och på så sätt slippa en stor rund tvättkorg på golvet....jag hoppas att det lär dröja innan vi gör om där. För dagen det ska ske innebär det att vår varmvattenberedare har hälsat hem och det vill man ju inte gärna att det ska ske. Den är över 20 år gamal så den lär inte hålla hur länge som helst....men ett litet tag till hoppas jag.
 
Kram veggomamman

Mello

 
I julklapp kom tomten med ett par biljetter till ett genrep på en av deltävlingarna i Melodifestivalen.
Vi hade väntat länge innan det äntligen var dagen D :-)
 
 
Vi var på palts ett tag innan utsatt tid. Det var kul att sitta och kolla på hur kameramän förberedde sig samt hur andra scenarbetare jobbade på.


 
 
Våra platser var rejält från sidan, men det gjrode absolut ingenting. Vi såg riktigt bra hur arbetet går till när man ska sända TV. Rätt så intressant. Vi såg ljuskilar hissar upp i taget för att kunna följa artisterna med stora stålkastare, vi såg kameramän svinga en arm med en kamera på ytterkanten. Vi såg programledarna få nya manuskort och en hel massa annat.
 
 
 
 
När det väl vad dags att sätta igång fick vi veta att de hade lottat de som gick vidare till finalen och andra chansen på genrepet. Detta för att alla skulle kunna få träna inför kvällens direktsändning.
 
 

Att mina stora idoler Bröderna Herreys kom uåå på scen var rätt kul. Det hade minst sagt tjockat på sig en hel del....men så är det ju 30 år seadn de vann Melodifestivalen.
 
 
Vi satt jätte nära en av de stora skärmarna så denna bild tog jag på den för att få med gänget :-)
 
Väl hemma igen åt vi tacos och väntade på att kvällens direktsändning skulle börja. Det var rätt kul att se hur det såg ut i TV rutan när vi tidigare på sagen sett hur de fuskade till vissa saker. Sedan om det var rätt låt som gick vidare ska jag låta vara osagt. Mitt intresse för Mellomusiken är klart begränsad :-)
 
 
 
 
 

Alla hjärtans dag

Ett riktigt kommersiellt jippo.
 
Men jag vet att min Kära U så gärna vill fira denna dag. Därför hade jag köpte honom en strut med Årechoklad som han fick när han kom hem från jobbet i fredags. Det var två olika praliner i struten. En med smak av jordgubb och vit choklad och en annan med passionsfrukt och mörk choklad. Den sista föll inte i smaken hos Kära U så jag åt upp nästan alla de mörka. Nu var det ju inte några massor av praliner i en strut. Typ 5 av varje sort kanske....
 
 
 
Jag har tydligt sagt att jag mer än gärna blir kärleksfullt uppvaktad, men då spontant och ärligt och INTE den 14/2 när alla handlare vill kasta på alla ett dåligt samvete och därför kränger en massa hjärtans saker.
 
Så tänker jag.
 
Kram Veggomamman
 
 

Kurs igen

I veckan som gått har jag varit på kurs igen. Jag håller på att certifiera mig till Avtalsstrateg vilket innebär att jag ska gå 4 kurser. Nu har jag klarat av 3 och väntar på den sista om ett par veckor. Efter det en heldag certifiering. Sedan är jag klar!!!
 
Denna gången var ämnet: Sourcing- och outsourcingavtal
 
Kanske inte världens rockigaste ämne, men ack så mycket att tänka på i dessa typer av avtal. Där har man en rejäl funderare att ta när man ska skriva avtal.
 
Vi fick denna bok.
 
 
Kanske inte en kioskvältare, men säkert bra när det väl hettar till och om jag ska vara delaktig i skrivandet av ett sådat här avtal någon gång  i framtiden.
 
Kram Veggomamman
 

Studiedag = Bakdag

I förra veckan var det studiedag på skolan.
Storasyster ville vara hemma själv med en kompis för att baka. De hade bestämt att de skulle baka cupcakes. A ville göra morotsmuffins och Sotrayster ville göra chokladmuffins.
 
Jag fick några samtal till jobbet med frågor, men mestadels klarade de sig själva.
 
Detta är hälften av resultatet. De hade nog smaskat i sig en hel del under tiden de bakade.....
 
 
Goda var de!!!
 
Det blev bara en sotrts mufins, morotsvarianten. Men i köket såg det ut som att de hade bakat 3000 muffins ;-)
 
Här är alla olika varianter av strösel....
 

Köksbänken såg ut så här.....
 

Diskbänken såg ut så här.....
Första omgånen i ugnen blev lite för välgräddad så de var svåra att få bort från formen...det gjorde nog att de tappade lusten lite. Den andra omgången blev dock bättre och inte alls bränd. De fick jobba en hel del med att få bort de som fastnat i muffinsplåten.
 

Köksbordet så ut så här....
 

Jag hade väl inte förväntat mig att det skulle se ut så som det gjorde när jag åkte på morgonen, men nog hade de kunnat ställa in disken i diskmaskinen...den var ju nästan tom så det fanns gott om plats.
 
Nästa gång hoppas jag att de plockar utan lite bättre i köket. Det har Storasyster lovat att göra.
 
 
De får gärna baka oftare. Det är kul och gott!!!!!
 
 
Kram Veggomamman
 
 

Taekwondo

 
 
Sitter och väntar på att storasyster ska träna klart på sin Taekwondotränign idag. Den pågår mellan 14-15. De bytte lokal i måndags och det är en klart bättre lokal bortsett från golvet som är sviiiinkallt. Det är ett golv av marmorplattor utan golvvärme.....de ska troligen få mattor men inte helt säkert ännu.
 
De har tränat uthållighet och stretchat en hel del och nu håller de på att träna inför graderingen som vi inte vet när den kommer att ske.
 
 
Det är en rätt så tuff träning, men de gillar det och jag är helt övertygad om att det är en bra träning. De lär sig självkontroll och kroppkontroll samtidigt som de går bra kontition och styrka.
 
Själv sitter jag här och ser dem träna......med en laptop i känt :-)
 
De är ca 12-15 stycken och det är blandat tjejer och killar. Åldrarna är också rätt blandade. Likaså härkomsten från barnens föräldrar, men alla tränar i alla fall samma saker men på den induviduella nivån som varje individ har kommit till.
 
Kram Veggomamman

Lillasyster

Idag har lillasyster inte haft någon feber alls. Hostan och snoret är kvar men febern är äntligen borta.
 
Jag har försökt att aktivera så gott det går för att se om febern skulle komma, men det har den inte gjort. Glad för det.
 
Imorgon är det studiedag på skolan så jag hade redan för länge sedan bokat men mina föräldrar att Lillasyster skulle sova hos dem i natt och sedan tillbringa hela dagen hos dem imorgon. Hon var väldigt glad över att få hitta på något så det kommer helt klart att göra henne gott att vara borta ett dygn. 
 
Storasyster ska vara hemma själv och en kompis ska komma för de ska baka hela dagen...i vart fall två olika sorters muffins kommer att göras......så får vi se om de kommer på något mer att baka eller om de tröttnar efter två muffinsronder.
 
Själv får jag jobba igen efter tre dagar hemma med sjuk lillasyster.
 
Kram Veggomamman

Träden

Nu har det socialaföretaget under nästan en månads tid slipat och fejat på mina två träd. Hämtade dem igår. Det ser över lag bra ut. De har väl på något ställe stått och tänkt på annat och slipat på tok för mycket, men men. Så blir det väl om man väljer att inte lämna in till en proffesionell snickare eller gör arbetet själv....hur som så får jag betala 2,5 timmar för slipandet och det tycker jag att det var värt.
 
Har idag lämnat in dem till lackeraren som ska få göra sitt. Vet inte alls hur länge de kommer att vara borta hos honom men jag hoppas att de kommer att vara klara om några veckor.
 
Då återstår bara att komma på ett bra sätt att fästa dem 10 cm från väggen.....har några idéer så jag hoppas att det inte ska dra ut på tiden allt för mycket. Mitt mål är att de ska vara på plats i sovrummet under våren.
 
Håller tummarna för att det ska blir så :-)
 
 
Kram Veggomamman

Status på sjukläget

Idag har jag varit hemma med en sjuk lillasyster.
 
Hon vaknade två gånger under natten så tyvärr fick varken hon eller jag en sammanhängande sömn :-(
 
Under dagen har hon mest spelat på plattan och badat samt kollat på film. Hon har legat mellan 38,0-38,8 i feber under hela dagen. Ont i halsen, huvudet, hosta och ont i magen.
 
Hon har druckit rätt Ok och ätit med bra jämnamellanrum även om det inte är några massir av mat....men vem är hungrig när man är sjuk.
 
Hon sover nu sedan en timme tillbaka och jag hoppas att hon får sova hela natten till sena morgonen.
 
Trots allt är väl läget bättre idag än igår eftersom hon hade somnat hos farmor och farfar igår och hon hade över 39 i feber under gårdagen.
 
Vi håller tummarna för att hon har mindre i feber imorgon.
 
När jag pratade med hennes lärare sa fröken att 8 av 16 var sjuka i hennes klass......så lillasyster behöver inte vara ensam om sina sjukdagar denna veckan.
 
Kram Veggomamman

IKEA

Igår var vi en supersnabbis in på IKEA när vi hade vägarna förbi och köpte:
 
Vita 25 cm krukor till två nya blommor
4 nya vita skärbrädor och
4 små plastlådor med lock till lilasyster.
 
Det blev ett in/ut besök på snabbast kortast tid :-)
 
Vi skulle haft nya glödlampor också, men hittade inte några vi var nöjda med på IKEA så vi vandrade vidare till Biltema....men där fanns inte heller det vi sökte. Vi slutade vår letning på en klassisk lampaffär och fick hjälp med att hitta två LED-lampor med stor sockel, matt kupa och motsvarande 40 watt....av det facila priset 139:- styck. Han har 4 års garanti på lamporna så vi får väl de om de håller måtet. Svindyrt, men det fanns ju inte några på de andra ställena och dessutom tycker vi att IKEAS lampor inte håller vad de lovar.....vi får hoppas att dessa dyrgripar lyser upp som de ska :-)
 
 
Jag passade även på att kolla in se skoaffärer som fanns i krokarna för att leta efter Dr Martens skor, men hittade inte några gula....jag är helt såld på de gula så jag håller tummarna stenhårt för att de finns kvar på Åhléns City i Stockholm nästa gång jag har vägarna förbi.
 
Kram Veggomamman

Sjuk

Lillasyster är sjuk. Förra veckan var en pappa vecka så jag har inte sett henne ännu.
 
Hon var krasslig redan ifredags och låg efer skolan endast och kollade på film. Lördagen blev också en filmkollardag och redan 19:20 när jag ringde för att säga God Natt hade hon somnat för kvällen.
 
Igår vilade hon också hela dagen....
 
Idag har hon varit hos farmor och farfar men imorgon är jag hemma om hon inte tillfrisknar.
 
Hon är snorig, hostig och har ont i halsen. Feber har också funnits anar jag eftersom hon somnat tidigt på kvällarna.
 
Trist, men så blir det ibland. Jag hoppas hon tillfrisknar fort!
 
Kram Veggomamman
 
 

Semlor

Igår bakade jag semlor. Har aldrig gjort det tidigare men de blev riktigt goda. Inte så där stora och fluffiga som köpesemlor utan mindre och lite kompaktare. Kära U tyckte det kanske var lite för mycket mandelmassa (?!) i den, men sa samtidigt att det ju är en smaksak. Jag tyckte den var jättegod, hade kanske velat har lite mandelbitar att tugga på i mandelmassan, men eftersom jag köpte mandelmassa blev det inte så mycket tuggmotstånd....
Jag åt min med varm mjölk och det är inte ofta man kan äta semla med varm mjölk för de blir så degiga. Men denna belv inte degig.
 
Tyvärr glömde jag att fotografera min små semlor så jag kan inte visa hur fina de blev.
 
Har många bullar i frysen så det lär bli fler semlor att mumsa på de närmsta veckorna.
 
Kram Veggomamman

Två år sedan

Idag är det två år sedan vi fick nycklarna till vårt hus. Tiden har gått otroligt fort och det känns som att vi har bott här bra mycket längre än så. 

Kram Veggomamman 

hits