Toan på T-Centralen Stockholm

Jag fick vänta lite på tåget hem efter min kurs förra veckan. Behövde då gå på toa. Eftersom jag var på
T-centralen blev det deras toa som fick sig ett besök. Det kostar en riktig guldpeng för att komma in där. Kan tyckas som lite väl mycket för att få lätta lite på trycket. Men vad gör man. Nöden har ju ingen lag.
 
Det satt en kille  vid spärren som växlade pengar så att man fick en guldpeng som man kunde stoppa in i spärren och komma in.
 
 

Det fanns väldigt gott om toaletter och de var riktigt fräscha. Inte ett enda skräp såg jag och hur rent som helst. Det gick en kille och städare toaletter och jag gissar attt när han väl kommit till sista toaletter börjar han om igen.
 

Handfaten var stiliga och även där var det rent och fint. Sensor styrda vattenkranar och tvål. Snyggt och fräscht även där.
 
Bakom ryggen vid handfaten fanns en stor vägg med en inbyggd tv där DVD:n Brasan sprakade. Riktigt effektfullt och trevligt. På baksidan av den väggen fanns ytterligare en länga med ett gigantiskt handfat och många kranar.
 
Det är kul att komma in på en så renstädad toalett och det var ju tur för har man pröjsat 10:- vill man ju att det ska vara rent och fint!! Och det har de verkligen lyckats med!
 
Kram Veggomamman

Våren i vår trädgård idag

 Jag var ute och fotograferade lite mera vårtecken i vår trädgård idag.
 
Det visade sig att vi har haft besök i trädgråden. Surt! Förra året hade vi bara ett fåtal tulpanlökar och de fick så kvar.....men till detta år har vi planterat  många fler men vi lär inte få se dem blomma detta år......de blev rådjursmat!!!
 
 
Det är renrakat på minst sagt. Det knepiga är att de som vi hade förra året har inte strukit med. Vi får se om de också försvinner när de kommit upp lite mer. Idag är det bara blad och inga knoppar på dem....tog nga bilder på dem.
 
 
Rabarbern växer på bra och rådjuren verjar inte gilla rabarber som tur är.
 
 
Vårt päronträd har knoppar....
 

Runt flaggstången har några minipåskliljor blommat ett tag....de ratas tydligen också av rådjuren som tur är.
 

Kram Veggomamman
 

Mumsfillibabba

Detta smaskade jag en kväll när jag var i Stockholm tidigare i veckan på kurs.
 
INDISKT så klart och givetvis oehört fantastiskt gott!!!
Mango tikka masala med ost och nötter.
 
 
Synd att min kära sambo inte uppskattar mat från mer smakrika och fjärran länder. Han är mera av en riktig traditionalist vad det gäller mat. Det är svårt att flörta in en Indisk middag hos honom....denna avnjöt jag ensam och det gick så bra även om det hade varit roligare med sällskap så klart.
 
Kram Veggomamman

Våra garderobsdörrar

Igår kväll kom snickaren och hjälpte oss med att montera våra nya skjutdörrar till garderoben. Det tog honom ett par timmar så man kan ju fundera på hur många dagar det tagit oss att göra samma sak.
 
Det var ett fasligt passande och trixande för att få det mjukstängande gångjärnen att stänga mjukt vid rätt ställe. 
Vi inser även nu att trots att vi har ett hus på drygt 20 år så är det INTE rakt. Ytterväggen lutar och det skiljer ca 0,5 cm på bara 2,5 meter. 
 
Han fixade även till golv och taklister som väntat på att skjutdörrspartiet skulle monteras. Vi ska bara köpa sättlim så vi kan limma de små pyttebitarna samt måla taklisten. Sedan är det klart. 
 
Inne i garderoben ska vi limma fast lite diodlampor under de båda hyllplanen innan vi kan flytta tillbaka alla kläder igen. De belamrar nu hela soffan i vardagsrummet i väntan på att lamporna ska sättas på plats. Innan veckan är slut ska det vara klart.
 
En liten heltäckningsmatta inne i garderoben ska vi också fixa så att vi slipper se att det är olika golv där inne. Men den kan vi lägga in senare. Vi behöver inte plocka ut alls kläder för att den ska på plats.
 
Det kommer att bli fint när vi är klara. Träden som jag skrivit om ett antal gångern ligger på golvet i allrummet och väntar på uppsättning så kanske, kanske får vi till även det i helgen.....i bästa fall. Vi saknar lite koll på beslag att sätta upp dem med.....men det ordnar sig nog med det. jag har en tanke och den bör gå att genomföra.
 
Kram Veggomamman

Tåg

Jag sitter nu på tåget på väg mot hufvudstaden för att gå på kurs igen.
 
Det är fullt och resan började med halvpanik för många passagerare. Risk för förseningar samt trasig kaffebryggare i Bistron. 
 
Tåget rullade dock iväg i tid och har rullat sedan dess så den varnade förseningen uteblev som tur var och kaffe har fått bryggas i 1:a klassvagnen och hällts på termos för att stilla kaffetarmarna i övriga tåget.
 
Eftersom jag inte dricker kaffe och inte har tidspress till kursens start bekymrade jag mig inte för varken förseningsrisken eller kaffebryggarhaveriet. Men jag lovar att flera övriga i min del av denna tågvagn hade ljudliga kommentarer och åsikter.....
 
Kram
Veggomamman

Begravning

I fredags var jag och mina töser på begravning. Det var min bästa väninnas pappa som begravdes. Jag stod inte honom så nära, men jag var där för min väninna och mina töser var där för att deras kompis. Jag ville även att töserna skulle få uppleva en begravning innan de måste gå på en där det är en nära anhörig som gått bort. 

 

Alla som varit på en begravning vet att det absolut inte är en munter tillställning. Men denna begravning var nog en av de ljusaste och vackraste och även den mest välbesökta begravning jag varit på. Det var över 80 personer där. 

 

Jag och töserna hamnade på näst sista bänkraden på vänstersidan. Bra att vi satt längst bak för då kunde töserna fråga och de kunde ställa sig upp när de ville se vad som hände där framme utan att behöva störa någon som satt bakom. Vi satt helt enkelt bra där bak och snörvlade i kapp med de andra i kyrkan. De tre medhavda näsdukarna kom till användning. 

 

Det började med att närmast anhöriga gemensamt gick in i kyrkan och tände varsitt ljus innan de satte sig. Nästan direkt så spelade de fyra barnbarnen. Det blev 2*pianospel, fiol och trombon. Jag är oerhört imponerad över att de alla fyra hade sinnesnärvaro att klara av att spela på sin morfars/farfars begravning. Det hade nog inte jag klarat av tror jag….om jag hade kunnat spela ett instrument vill säga.

 

 Prästen, en ung kvinna, var mycket bra och hade behaglig röst att lyssna på. Hon hade lyckats fånga många bra ord om den döde och fick till och med hans släkt att skratta lite mitt i all sorgen och då har man verkligen träffat rätt i att beskriva den person som man är där för att ta avsked av tycker jag.

 

 Det förekom mycket musik och sång genom hela begravningsakten och det var musik vald med omsorg må jag säga. Om det var musik som han gillade eller om det var musik som hans barn valt för att förmedla den ljusa känslan som var vet jag inte. Hur som så var det otroligt bra komponerat.

 

 För att ge några exempel så sjöngs Elvis Presleys ” Suspicious Minds”, Magnus Ugglas ”Jag och min far” och på piano spelade en av barbarnen ”Det vackraste”. Det är ju annars en låt man ofta hör på bröllop, men den passar även på en begravning kan jag meddela.

 

Akten tog ganska lång tid eftersom det var många gäster som skulle ta ett sista farväl och lägga en blomma på kistan. Men eftersom det var så mycket musik genom det hela kändes det inte som att man satt där i närmare 1½ timmes tid. Lillasyster tröttande lite på slutet, men klarade det rätt så bra tycker jag…..

 

Den absolut sista låten som spelades på begravningen var” The show must go on” med Queen. Det var som en riktig magpumpare när ljudet strömmade ut ur högtalarna på rätt så hög volym. En riktigt bra låt i ett riktigt bra sammanhang må jag säga!!! Den vill jag också ha på min begravning!!

 

 Att gå på begravning och att tänkta på döden sätter rätt så många tankar i spel. Då tänker jag inte främst på det absoluta på just denna begravningen utan mera hur jag själv skulle vilja ha det när jag själv ska begravas. Jag vet att min väninna hade svårt att prata med sin pappa den sista tiden om hur han ville ha sin begravning. Till slut fick de i alla fall några saker på pränt, men allt hade de inte koll på. De fick själva välja en del…. Efter att ha hört henne prata och tänkt på saken har jag faktiskt beställt 6 stycken "Vita Arkivet" från Fonus. De är en vägledning som man kan fylla i som talar om hur man själv skulle önska att ens egen begravning ska vara. De ligger hemma och väntar på att bli utdelade och ifyllda. Jag ska se till att jag och Kära U fyller i ett varsitt häfte, mina föräldrar ska få ett varsitt häfte och mina svärföräldrar ska få ett varsitt.

 

 Jag hoppas verkligen att vi alla sex tar tag i detta och fyller i häftet. Det kommer att hjälpa efterlevande och säkert vara till stor hjälp när någon annan ska arrangera ens begravning. Om ni (mamma, pappa, svärmor och svärfar) inte vet var ni ska förvara pappret, kan vi hjälpa er.....eller så lägger ni det hemma hos er själva där ni båda vet var det ligger så att det går att finna någon gång i framtiden.....förhoppningsvis ifyllt med era egna önskemål.

 

 

Kram Veggomamman

 

 


Inne i bilen..

Hade trist när vi satt i bilen i söndags och väntade på att den skulle bli ren....
 
 
 
 
 
 
Kram Veggomamman

Här några vårtecken från trädgården igen...

Tåg några bilder i helgen på vårtecknen i vår trädgråd. Snödropparna lät jag bli att fotografera....de blommar för fullt sedan en tid tillbaka...
 
En liten liten ensam viol!!! Så fin!
 
 
En liten knopp av påskliljorna vi planterat är på G...övriga dröjer lite.
 
 
Tulpanerna växer bra, men även rosorna...och jag gissar att inte björken har musöron ännu....hur gör man nu då?? Hur ska man beskära dem när de börjat komma lite här och var redan?
 
 
Ska rabarbern växa så fort som den gör nu blir det rabarberpaj tidigt i år.
 
 
Kram Veggomamman

Utsikten

När jag ändå var uppe på taket och sprayade vår skorsten med en massa 5-56 passade jag på att knäppa lite kort från utsikten....
 
Kära U stod på fast mark och ville inte byta plats...
 
 
Skitigt var det dör jag skulle spraya, men jag lyckades hålla fingrarna ifrån all sot och blev inte skitigt själv.
 
 
Det var en blåsig lördag när jag stod där uppe så det ven om öronen....det syns ju till och med på vimpeln, eller hur.
 
 
Ut över delar av vår gata.
 
 
 
Nu får vi hoppas att det dröjer att tag innan det börjar låta om skorstenene igen.....
 
Kram Veggomamman
 
 

Helgens aktiviteter

I helgen har jag och Kära U gjort en hel massa små saker, sådant som behöver göras men som man ibland drar lite på för att de är trista eller så glömmer man bort dem. Det är inte så att de tar aslång tid att göra, man gör dem helt enkelt inte bara.....
 
Jag raddar upp dem här..de jag kommer ihåg.
 
 • Kastat trädgårdsskräp på tippen
 • Lagt upp alla vintersaker på vinden
 • Flyttat fram påsksakerna på vinden så att de bara är att bära ner
 • Sågat ena skenan till våra nya garderobsdörrar som ligger och väntar på montering...när snickaren kan....
 • Sprayat 5-56 på skorstenstoppen så vi slipper höra gnället genom kaminen.
 • Tvättat min bil i biltvätten
 • Fyllt på olja och spolarvätska i min bil
 • Gått två lååånga promenader
 • Promenadtränat en gång
 • Dammsugit
 • Sprayat lillasysters nya GoreTex skor
 • Smörjt mina vinterkängor och ställt undan dem i väntan på nästa vinter/scouthajk
 • Flyttat om lite i varma delen i garaget för att få bättre plats.
 • Bytt till ny vimpel i flaggstången
 • Bytt lakan och tvättat de skitiga
 • Ändrat alla timrar så det inte lyser när det är jätteljust i alla fall
 • Bytt glödlampa på bron på framsidan för att få en bättre som har skymningsrelä
 • Vattnat alla blommor
 • Kastat skräp igen men denna gången bara palst och kartong mm
 • Betalat räkningar
 • Röjt bort lite skor från garderoben
 • 14 dagars handlat
 • Fikat på byn (och fått reality inslag i form av gubbgängets snack)
 • Plastat in fötterna i BabyFoot och kollat 2 timmar på Tv på grund av det
 • Rullat upp presennignen som skyddat vår ved från snö i vinter.
Och säkert något mera....
 
Kram Veggomamman

Kvällens aktivitet
Två timmar med fötterna inplastade i Baby Foot. Det blir en stillasittande fredags kväll. Kära U får bli min springpojke ikväll.

Kram Veggomamman 
Packat

Nu har jag och storasyster packat våra ryggsäckar klara inför helgens scouthajk.
Karm Veggomamman 

Storasyster ensam hemma -självständighet

Igår kväll ville storasyster att jag skulle skriva en lista på vad hon kunde hjälpa till med hemma idag efter skolan. Det blev en liten lista.

Hon ringde nyss och hade två frågor. 
1 : var ska jag lägga de tvättade bakpotatisarna?
2: vilken handduk ska jag använda när jag torkar handfatet?

Två angenäma frågor att svara på 😀. De innebär att hon jobbar på listan och det är bra.

Det märks att barnen börjar bli större. De tar större ansvar och är vakna längre på kvällarna.

Denna. Egna har de till och med gått tillsammans till skolan på morgonen tre gånger. Det innebär att lillasyster också börjar bli mera självständig. När hon väl bestämmer sig för att skippa frita på morgonen kan vi alla spara tid varje morgon. Jag slipper då åka till frita och lämna vilket spar en massa tid och tjejerna kan därmed sova längre när de går/cyklar till skolan.

Kram Veggomamman
Mammografi

Sitter och väntar i ett bås för att få bli undersökt. De är 25 minuter sena så jag hoppas det snart är min tur. Har möte på jobbet inom kort så här vill inte jag sitta längre. 

Den enda underhållning som finns är radions P4. Tur jag har mobilen....

Kram Veggomamman 

hits