29/5 en dag jag aldrig glömmer!!!!!

Igår var en STOR dag. Det var inte måga i min närmsta familj som viste när de vaknade att det var början på en stor dag.
 
Vi hade bjudit in till firandet av min födelsedag och hade annonserat att vi skulle bjuda på lite mat samtidigt. Klockan 14 var det sagt. Kära U:s kusin med man hade vägarna förbi så de stannade hos oss ett tag. Ett smolk i bägaren var att min brors sambo blivit magsjuk under natten och hon kunde inte närvara. När bror ringde och meddelade det hela och sa att inte han och Kusin Våfflan heller skulle komma med risk för att vara smittorpridare. Jag bad å det bestämdaste att jag vill att så många som kunde verkligen skulle komma och "fira min födelsedag".
 
Jag valde att öppna min presenter innan maten denna dag. Det var inte helt lätt att få allas koncentration till mina paket eftersom vi inte brukar öppna innan mat/fika. Men till slut lyckades jag i alla fall.
 
När detta var klart tog Kära U till orda och informerade att nu var fördelsedagsfirandet slut och iställtet var det dags för bröllop.
 
Chocken som spreds hos de som var närvarande var slående. Ingen av dem hade anat ett dugg och vi tog dem alla på sängen, precis som vi ville :-) Kära U:s kusin, som har rätt att göra borgerliga vigslar, hade inte alls bara vägarna förbi. Hennes närvaro var i allra högsta grad planerad och väl genomtänkt, hihi.
 
Jag och Kära U drog oss undan ett tag samtidigt satte vi på lite musik. Först Magnus Ugglas - Häng med på party och sedan en pianostycke som heter Moonlight. Under det sista gick vi till de andra som var i vårt allrum. Kära U med kavajen på och jag med klackiskor och en liten bukett med vita kallor och ett grönt blad liggandes i vänster famn.
 
Kusin Vitamin, jag kallar henne så denna dag, inledde med en massa vackra ord. Jag ska vara ärlig och säga att jag kommer inte ihåg mycket av det hon sa. Just där och då kändes det i alla fall vackert, fint och väldigt passande i sammanhanget. Nästa låt vi valt som skulle spelas var Thomas DiLeva - Rädda Kärleken. Efter Dilevas musik var det så dags för det stora ögonblicket. Vi skulle säga våra löften och växla ringar.
 
5 vita diamanter och 2 röda pryder min fantastiska ring.
 
Det kändes som en hel evighet innan det var klart och nästa låt kunde spelas. Då hade vi valt Kenta - Just idag är jag stark. Kanske ett kontigt artistval, men lyssnar man på texten är det helt klockrent och helt rätt. Kusin Vitamin talade ytterligare lite till efter Kenta innan sista låten spelades vilken var Marit Bergmans - This Is The Year.
 
Ohh så pirrigt det var. Det kändes som en hel evighet att stå där framme och lyssna på pratet från Kusin Vitamin och på all musiken vi valt. Men nu idag är jag glad att det tog lite tid. Det är mycket att smälta...kanske främst för de gäster som helt ovetandes blev inkastade på ett bröllop istället för ett födelsedagsfirande.
 
Hurrande, skålande i Champagne samt kramar i massor när "akten" var klar så klart.
 
NU ÄNTLIGEN ÄR VI MAN & HUSTRU!!!!!!
 
Maten som vi lagat under flera dagar dukades nu fram. Det blev buffé med mycket varierande och goda grejer. Varmt och kallt omvartannat och allt hemlagat så klart :-)
 
När vi proppat magen full med mat var det dags för kaffe och tårtan. Två blåbärsprinsess, goda som bara den....
 
 
Ja dagen blev precis så som jag ville och tänkt mig och det är jag oerhört tacksam för.
Vädret var soligt men inte så där klibbigt och varmt. Kanske lite för blådigt om jag måste klaga på något....men å andra sidan vajade flaggan fint på grund av det :-)
 
Idag på morgonen när vi satt och åt frukost förklarade Kära U hur det gick till förr i tiden vad gäller bröllop. Att man som man gav bort en bit av gården till sin fru för att man skulle kunna försörja sig om något skulle hända maken. Nu finns  det ju inte någon gård att dela med sig av så Kära U hade smusslat lite med guldsmeden och låtit tillverka ett par örhängen som passar ringen. Sååå fina.
 
En röd diamant i vardera örhängde....sååå fina :-)
 
Han är utan tvekan världens bästa man, min Kära U!!!!
 
Kram Veggomamman

Scouthajk

I helgen som gått var jag iväg med scouterna på hajk. Vi var ca 50 personer som scoutade i skogen nära en liten sjö. Solen strålade från skyn och svetten lackade. Vi hade gruppövningar som alla patruller genomförde under lördagen. Det var bland annat paddling, bygga hinderbana i skogen, elda och ta reda på sina olika pesonliga mått för att enklare kunna mäta saker utan måttband i framtiden. En station var att göra en tårta till en tårttävling.
 
Lite bad i den lilla sjön så klart. Det sades vara 21 grader varmt i vattnet.
 
Kvällsmaten var foliepaket på glöden. Vi hade lax, potatis, morötter, paprika, äpple, och lök i våra paket. Lite blandade kryddor till det och det blir smaskens. När allt är klart åter vi det med en kall sås vilket sätter pricken över i så klart på denna måltid.
 
 
Ett snabbt kvällsdopp för att bli av med dagens svett  var riktigt skönt kan jag intyga.
 
En lägerbål runt elden och dagen var komplett!
 
Nattentillbringades i tält för min del. Det var oerhört varmt, men myggfritt i alla fall :-)
 

Frukost i det gröna, macka och kokt ägg samt havregrynsgröt om man ville. Att dricka blev vattenchoklad, te eller juice.
 
Vi rev lägret fter frukost och väntade på tävlingen som också var stationsartad. Sex snabba stationer som man skulle genomföra med gott samarbete och höga poäng.....
 
Lunch blev köttfärssoppa i kastrulle på öppen eld. Jag själv gjorde en torskgryta istället.
 
Vi han även med att bada även på söndagen.
 
En fantastisk helg i soutings anda. Hemma igen var det bara att packa upp, duscha och tvätta kläder samt plocka undan alla scoutsakerna.
 
Kram Veggomamman

Taekwondoträning

Ikväll, på min födelsedag, är det jag som kör till tjejernas träning. Av någon anledning har nyckeln till lokalen fått fötter så att de tränar ute idag. Eftersom vädret är fint är det säket rätt så skönt och då det inte är en massa hopp och skutt idag utan mera slag och spark mönster så fungerar det att vara ute.
 
Sitter här på trappen till en asfalterad bakgård. Samtidigt som barnen tränar så kommer det svettiga vältränade killar och tjejer springarnde ut från en dörr. Det är borta att tag springandes innan de springer in i dörren igen. Är borta ett tag där inne och kommer ut ännu tröttare. Jag undrar vilken typ av träning de håller på med. Jobbigt ser det i alla fall ut att vara :-)
 
Själv sitter jag här, rätt trött, och småkollar på tjejerna som tränar, de som springer förbi samt skriver på datorn....
 
Jobbigt att fylla år :-)
 
 
Kram Veggomamman

43

Det är vad jag blir idag!!!
 
Firandet har varit rätt så sparsmakat.
 
Ett par goa och fina mejl och SMS kom på morgonkvisten. Kära U sa givetvis grattis i morse. På jobbet sa min närmsta kollega Grattis så fort hon kom till jobbet.
 
Efter att jag bjudit in till Butterkaka fika klocka n14 så kom det mera grattis från jobbarkompisarna eftersom de undrade varför jag bjöd på fika.
 
 
 
Hemma fick jag paket av töserna och Kära U men det blev inte mer än så eftersom vi ska ha det "stora" firandet på torsdag klockan 14.
 
I paketen låg många bra saker......två nagelbortar i formav ankor, en jättestor svart gummianka till badrummet, ett rivjärnslock  med tre olika rivvarianter som man ska sättas på Margaretha skålarna3 literns  Margaretha skålen.
Två slickepottar i två olika storlekar låg också i ett paket. Sist me ninte minst låg ett papper som sa att jag ska få välja mig en cykel. Alla är riktigt bra presenter på sina sätt så klart :-)))))
 
Kram Veggomamman

Fönstertvätt på jobbet

I fredags var det dags för fönstertvätt. Det har inte skett på jag vet inte hur måååååånga år. I alla fall inte mellan och utanpå. Detta år var det ett gäng killar från Albanien som fixade detta. Hur snabba som helst.
 
Kollegans förnster innan tvätt!!!
 
De monterade ner och tog ut alla fönster. Tvättade alla fyra sidorna samt tätade med gummilist. Det blev lite dragit och ljust medans de höll på. Men vad gjorde det när det var en strålande högsommardag utomhus :-)
 
Två fönsterlösa karmar i väntan på rena fina fönster!
Jag fick klämma fast lite papper med tyngre grejer för att de inte skulle flyga iväg....
 
 
Se så fint det blev :-)
 
Det blev ett helt fantastiskt ljus i vårt öppna landskap  och nu kan jag komma på mig själv att bara sitta och stirra ut genom förnstret för att det helt enkelt är så fint och rent.
 
Underbart!!!
 
Kram Veggomamman

5:2 glass?

Denna pinne uppenbarade sig när jag åt en glass tidgare i veckan.
 
Kan det månne vara en glass för de som kör med 5:2 dieten?
 
Jag tror så i alla fall med lite god vilja och fantasi. Känns bättre om det är så.....nyttigare i alla fall.
 
 
 
 
Kram Veggomamman

Tjänsteresa

I veckan som gått har jag varit iväg på tjänsteresa.
 
Vädret var minst sagt på vår sida och vi hade det riktigt bra...även om det blev över 50 mil i bil för att uträtta det som vi var iväg för att göra.
 
 
Utsikt likt denna är ju inte fel en dag när solen skiner och det är nästan stiltje på vattnet....senhösten är nog inte riktigt lika tilltalande på denna plats.
 
 

 
På denna plats var vi för att jag behövde kolla på en mojäng som vi köpt för att få bättre mobiltäckning. Så här ser den ut :-)
 
 

Vi fortsatte sedan till Göteborg där vi träffade en underleverantör till oss så att vi kunde skriva på ett avtal samt att vi dagen efter träffade en av våra mest viktiga kunder. Vi var med och informerade på deras Arbetsplatsträff. Info om hur IT-Enheten är organisserad och hur vi vill att ärenden ska anmälas för att de ska få bästa möjliga hjälp när de krisar.
 
Ett riktigt bra möte med personalen tyckte vi. Jag hoppas att de som lyssnade håller med.
 
Många mil i bil blev det.
 
Kram Veggomamman

Sommaraktivtet

Vi brukar hitta på något roligt en helg med de vuxna i familjen B. Så även detta år. Men i år är det vi tjejer som ska boka och hitta på vad vi ska göra. Vi har kommit på en helt strålande grej tycker vi själva och nu är det bokat.
 
Vad som är bokat kan jag ju govetvis inte skriva, men jag är helt övertygad om att  det blir bra och något helt okänt vi ska ge oss i kast med.
 
Packlista kommer till berörda resenärer. Jag och C tiger som muren vid alla typer av frågor!!
 
Nästa år är det killarnas tur att välja resmål och aktivitet :-)
 
Kram Veggomamman

Bröllop

I hejgen som gick var familjen bjudna på ett bröllop. Det var en kusin till mig som gifte sig i Skokloster Kyrka. Efter vigselakten bjöds vi på enklade snittar och tårta.
 
Vädret var kalasbra, precis sådant väder man behöver när man ska mingla ute :-)
 
De två sa givetvis JA i kyrkan och allt gick smidigt och bra. Två killar som spelade gitarr och sjäng samt vå psalmer. Efter visade det sig att killarna som sjöng var vänner till brudparet och de hade aldrig spelat ihop tidigare och aldrig uppträtt på det viset. De gjorde det fantastiskt bra och var riktigt duktiga. Helt klart imponeringsfaktor!!
 
Töserna var med och det var deras första bröllop. De uppskattade det väl rätt Ok och skulle hänga med igen har de sagt....lite beroende på vem det är som gifter sig. Nu tror jag i och för sig inte att det står så jättemånga på kö....min och Kära U:s bröder är de enda jag kan komma på.
 
Efter det hela var vi bjudna till en morbror till mig på middag. De bor ca 60 minuter från Skokolster så vi körde dit. Där åt och drack vi gott. När maten var slut och vi hunnit prata av oss lite började vår hemfärd vid 23 tiden. Väl hemma var klockan efer 01 och vi slocknade helt ovaggat!!
 
Hade gärna delat med mig av bilder från bröllopet men eftersom brudparet å det bestämdaste bad om att slippa Internetpublicerade bilder följer jag deras vilja.
 
Kram Veggomamman

Sovrummet klart

I förra veckan blev mitt och Kära U:S sovrum helt klart. Nu är våra klädhängarträd uppskruvade på väggen och jag har målat taklisten och vägen som behövde bättras på.
 
Jag blev riktigt nöjd!!
 
Bilder kommer en annan dag. Idag går inte för Kära U har drösvis med kläder överallt i sovrummet så det ser inte så snyggt ut där inne för tillfället.
 
Kram Veggomamman

13 skoldagar kvar

Sedan är det sommarlov!!!!
 
Jag kan lova att tjejerna gläds vid tanken att få sommarlov snart. 4 veckor men bara 13 skoldagar kvar. Var har denna vår tagit vägen undrar jag. Jag vet....den har gått i 280 knyck.
 
Skönt att skolavslutningskläder redan är fixat!!
 
Kram Veggomamman

Fredagsmys

Ikväll ska storasyster till en klasskompis som bjudit hela klassen på Fredagsmys. Antar att han har fyllt år och att det är anledningen till att han bjudit.
 
Just nu står tre tjejer på toa med låst dörr och fnittrar och gör sin fina. De borde ha brådis för de ska vara där om 21 minuter och eftersom de tänkte gå dit borde de gått för  kanske 5 minuter sedan...men det är väl så med tjejer. De kan inte komma i tid till en fest?? De ska bara först :-)
 
Jag misstänker att jag får köra dem istället, men det har jag inte avslöjat att jag kan göra ännu...de har nog inte ens koll på att de är sena tror jag. Det är nog mer fokus på hårborstar, mascara och läppglans tror jag.
 
Kram Veggomamman

Äntligen sol igen

Nu verkar det som att solen äntligen kommit tillbaka igen. Den har varit borta ett bra tag nu och jag känner verkligen hur jag suktat efter sol....
 
Nu är viljan obegränsad vad det gäller att vara ute och trädgården gapskriker efter områdnad.
 
Igår var jag och Kära U ute och grejade. Jag trimmade lite med vår nya trimmer, Kära U krattade gräs eftersom det var så långt när jag klippte det i onsdags så det blev klumpar av klippt gräs på massor med ställen på gräsmattan. Även lite maskrosor fick stryka på foten igår. Planterade ut ett par till solrosor som vi förgroddat inne. Nu tror jag det finns 12 stycken där ute.
 
Helgen ska bjuda på strålande sol vilket är en rejäl boost för själen!!
 
 
 
Kram Veggomamman

Helgen som gått

I lördags var jag på en Familjedag i vår lilla stad för att rekrytera nya scouter och ledare. Vi hade med oss en stor kåta som vi satte upp, en kanot som man kunde torr paddla i. Vi grillade korv till försäljning och delade ut rekryteringsmaterial till intresserade.
 
över 60 korv krängde vi och jag kan lova att det luktade rök om ALLA kläder inklusive mig själv när jag kom hem. Det blev duschen direkt och de flesta kläderna åkte ut på vädring för att få vädra bort lukten.
 
Vädret var lite halvkallt men nära elden var det skönt. 
På kvällen sprack det upp rejält och det blev en helt underbar kväll. Jag och Kära U grillade på kvällen. Vi testade vår nya rök också. En bit lax och ohh så gott det blev. Kära U tycker det smakar lite för rökt men jag gillar det.  
 
På söndagen åkte vi en snabbsväng till IKEA samt skaffade en ny grästrimmer. Tyvärr kunde jag inte testa den då det regnade ute.
 
Väl hemma satte vi fart med en hel massa. Det är nästan så att jag blir matt nu så här efteråt, så många bra saker fick vi gjorda.
 
 • Fönstertvätt ute
 • Fönstetvätt inne
 • Monterade upp en ny spaljé på fasaden
 • Rensade ogräs i en rabatt
 • Tog upp en massa maskrosor
 • Planterade några förgroddade solrosor
 • Dammade allt som fanns i fönstren inne
 • Skruvade upp fästen till min "trädklädhängare"
 • Målade delar av en taklist
 • Rollade delar av en vägg som blivit skavd
 • Målade väggen vid skjutdörrlisten för att få den vit och fin igen.
Och säkert något mer som jag idag glömt.
 
Det var ett rejält dagsverke och riktig bra att vi fick de grejerna gjorda. 
 
Kram Veggomamman

Livet rusar fram i 280 knyck...minst

Just nu känns det som att jag inte är här utan snarare bara befinner mig i ett otroligt flöde av aktiviteter som ska göras. Flera är roliga andra mindre kul, rena måsten faktiskt....men jag ser ett ljus i tunneln där det lugnar ner sig lite.
 
Det är konstigt att ALLT ska ske samtidigt. Att det oftast blir så här på våren.
 
På jobbet är jag mer än lovligt fullbokad med en massa aktiviteter/uppgifter som ska göras. Stora beslut som är viktiga och som påverkar många är på G. Mitt i allt detta snurrar jag i 280 knyck och ändå drar andra i mig för att de vill att jag ska göra mer....
 
Hemma är det också minst hundra knyck..... Det är saker som ska fixas som vi kämpar med. Både inne och ute. Scouterna tar en hel del tid just nu och även andra aktiviteter som tjejerna gör tar tid.
 
Det kommer helger framöver som innehåller roliga aktiviteter men som även innebär att jag eller hela familjen är borta näst intill hela helgen. En sådan helg blir det inte mycket gjort hemma.....då får man föröska få till alla måsten under vardagskvällarna....problemet är att de är fulla med andra aktiviteter.
 
Nåja, jag ska inte klaga. Jag hade kunnat avstå vissa saker som ska ske i nära framtid, men smatidigt tycker jag ju att det är kul. Även om det i detta nu har uppstått någon typ av Ketchup effekt. Först händer inget och sedan inget men helt plötsligt ska ALLT ske på samma gång.
 
Börjar inse att livet går vidare och även om det är lite skit i hörnen klarar vi oss nog trots allt bra. Även med lite skit i hörnen. Så länge kärleken finns kvar och vi har roligt spelar det inte någon roll om det finns skit i hörnen, om häcken i trädgården är rensad eller om vi kommer att plantera något i det tilltänkta trädgårdslandet.
 
Life goes on!!
 
Kram Veggomamman
 
 
 

Val till EU

Igår kom valsedlarna till EU-valet 2014.
 
Jag kände genast.....nej, vad handlar nu detta om. Jag hänger inte med, varför är det tänkt att jag ska välja? Vad innebär valet?
 
Tänkte först inte bry mig, men så kände jag att det borde jag nog i alla fall lite lite göra. Googlade en stund och fann en riktigt bra sida som informerar på ett rätt så enkelt sätt vad som ska ske och varför.
 
Sidan ger naturligtvis inte svar på vem man ska rösta på, utan snarare syftet med valet och vad det hela går ut på.
 
Jag uppskattade sidan, la kanske 20 minuter på att läsa där och blev klart klokare. Kanske inte klokare på VAD jag ska rösta på utan varför valet sker. Beslutade även i och med dessa 20 minuter ATT jag ska rösta.
 
Men frågan är på VAD eller VEM. Det får vi se den 25/5
 
Läs sidan ni också:
 
http://www.eu-upplysningen.se/eu-valet/#start
 
 
Kram Veggomamman

hits