LettlandI helgen var jag och lämnade en hel massa papperspåsar till en  av mammas kompisar som är engagerad i att skicka grejer till Lettland. 10 påsar och lite andra grejer åkte iväg från vårt garage idag.
 
Det känns så oerhört skönt att veta att våra avdankade kläder och andra grejer faktiskt kommer till nytt hos någon annan. Mammas kompis åker till Lettland ett par gånger om året så jag vet verkligen att grejerna kommer till rätta händer. Det känns då mycket lättare när vi röjer ut för små kläder eller kläder som vi inte längre gillar så mycket. Det är till och med så att jag rensar lite mer generöst bara för att jag vet att de kommer fram till barn och vuxna som behöver dem.
 
Kram Veggomamman

Söndag

Idag har vi varit så produktiva. Kan det bero på den extra timmen vi alla fått idag?
 
Kära U har tvättat ALLA våra fönster på båda sidorna. Jag har stått för bortplockande och tillbaka sättande av alla blommor och annat som står i våra fösnter. Kan lova att det tar längre tid att göra det än att tvätta själva förnstret. Men jag bara vägrar att tvätta själva fönstret. Det är ett karlgöra hemma hos oss helt enkelt!
 
När allt var borta från fönstren passade jag på att vårda blommorna lite extra. Vattna igenom dem mer än vanligt, knyta upp de som vuxit sig gängliga och ta bort torra blad med mera. Det blev så bra så när jag väl var klar.
 
Någa maskiner tvätt har också snurrat i tvättstugan.
 
Nu är det så fint här hemma när det går att se ut genom fönrstren utan flugskitsprickar och spindelnät och annan smuts.
 Medan Kära U tvättade utsidan packade jag ner studsmattan. Det enda som är kvar på tomten nu är själva stålställningen. Den får stå kvar ute över vintern. Vi har även packat in vår ved bakom garaget med hjälp av en pressenning så att det inte ligger en massa snö på veden när vi ska elda den i vinter.
 
Inne har vi även dammsigit hela huset inför veckans två bjudnignar som är planerade.
 
Vi har varit ute och gått en sväng också. Skarvat lite i affären och köpt lite Busgodis till Halloween om några barn kommer och ringer på dörren. Förra året missade vi den detaljen och fick bjuda från en chokladask som vi fått. Något som inte töserna gillade speciellt mycket.
 
Jag har nu ikväll slagit in de sista paketen till storasyster eftersom de ska ges bort imorgon.
 
Jag känner mig vråltrött....kan man gå och lägga sig när klockan visar 20:34?
 
Kram Veggomamman
 

12 år idag

Idag fyller min stora dotter hela 12 år.
 
Hon är hos pappa idag så jag har inte kunnat krama om henne ännu, men jag har pratat med henne två gånger idag. Hon lät första gången förväntansfull och andra gången nöjd.
 
 
 
 
 
 
På måndag när hon kommer hit ska vi dela ut lite paket på onsdag har vi bjudit mina föräldrar och Kära U:s föräldrar samt våra syskon.
 
Grattis min underbar dotter. Bara ett år kvar tills du är tonåring :-)
 
 
Kram Veggomamman

Tickat in en födelsedagspresent

I lördags åkte jag och 4 andra, min vän C, min mamma, mammas vän A och min svägerska till vår kungliga huvusstad för att gå på teater och äta god mat.
 
Jag  körde och hade bestämt att vi  så klart skulle köra ända fram till Östermalm och leta perkering utmed någon gata. Hade kollat upp att det var gratis parkering på helgen. Vi snurrade runt en kort stund och hade tur för jag hittade en parkering utan att slippa fickparkera :-) Endast 2 kvarter från Maxim teatern. Det kan man kalla flax :-) 
 
Vi knallade ner mot Stureplan eftersom vi hade bokat bord på Grodan utanför Sturegallerian. Maten var rätt så bra. Min varmrätt var kanske lite för salt. Till förrätt valde jag löjrom, till varmrätt gös och efterrätt en chokladtårtbit.
Magen blev mätt och livet lekte så klart.
 
Klockan 16 satt i på plats inne i Maxim teatern. Rad två och precis mitt i mitten. Snacka om höjdarplats.
 
 
Föreställningen med Jonas Gardells - Mitt enda liv!
 

Att sitta så nära i mitten innebär alltid att man riskerar att bli utsatt på något sätt. Det kan jag lova att min mamma blev :-)
 
 

Vad sägs om att hom blev "Snusktanten" för alla i denna föreställning.
 
Det fanns alla sinnesstämningar i föreställningen. Allvar, och nära till tårar, gapskratt och andnöd på grund av ännu mera skrattande och så spänning och förvåning.
 
Jag kan inget annat säga än att Jonas Gardell äger!!
 
En helt galet och bra förestållning som han spelade för näst sista gången. Jag är evigt glad att jag han med att se den och känner att upplevelsepresenter är bara bäst. Mera sådana :-)
 
Kram
Veggomamman
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Konsert

En kväll för ett tag sedan var jag på konsert i en annan stad.
 
Vad sägs om en symfoniorkester, fantastisk svensk välkänd musik och andra kända artister som spelade instrument....riktigt bra och underhållande.
 
Något som jag funderade på under konserten var hur en som spelar fiol i en symfoniorkester kan sitta med fötterna i kors under stolen i nästan två timmar och inte stampa takten. Det kan inte var lätt...att liksom inte hänga med i rytmen. Många stampade på olika sätt, men några hade fötterna helt stilla....
 
En annan sak som kan kan undra. Vad är detta för knapp och när används den?
Den finns i alla fall på insidan av dörren till konsertlokalen. Vem trycker på den och när ska den användas?
 
 
 
Kram Veggomamman
 
 

Affisch

Ett budskap från förr inför kommande 7 dagarna.
 
 
Såg denna hemma hos en vän till Kära U. De har ett hus på landet där det tidigare funnits en gamal affär. Affären är väldigt intakt med allehanda saker som gick att köpa förr i tiden. En hel massa reklamaffischer finns också där, bland annat denna. Tyckte den var så fin så jag fotograferade den.
 
Kram Veggomamman

Lök

Nu har vi pillat ner lite lökar i jorden. Vi var lata och la dem i äggkartonger så blir det många blommor på samma ställe i trädgråden. Hoppas nu att rådjuren inte tycker om dessa.
 
Vi passade även på att ta bort solrosorna som blommat ut och rensa lite ogräs i rabbaterna. Två perenna blommor grävde jag upp då jag inte tyckt om dem någon gång. De sprider sig bra så jag hoppas att jag lyckades ta bort alla rötterna....det lär märkas nästa sommar.
 
 
 
 
Kram Veggomamman

Scouthajk

Förr förra helgen var jag ute med scouterna och sov i vindskydd och hade det skönt och bra.
 
Det var lite stressigt på förmiddagen då det var en skolaktivitet som vi var tvungna att klara av innan vi kunde komma iväg till skogen.
De övriga åkte innan oss men jag och töserna kom eter några timmar.
 
Denna gången hade vi hajk rätt nära stugan, men egentligen är inte avstindet från stugan det viktiga, det viktiga är att hitta ett bra ställe och det gjrode vi verkligen. En ekbacke som var så behaglig att vara i.
 
 
Detta gjorde scouterna under dagen. Det var en rätt så fri hajk med inga mer aktiviteter än matlagning inplanerat. Då är alltid kniven kul så klart.
 
 
Medan scouterna styrde och ställde kunde jag själv och min ledarkollega ligga på ett varsitt liggunderlag och prata under en stor ek. Det var såååå skönt och avslappnande och precis vad själen behövde kände jag där och då!!
 
Min grupp scouter hade för första gången handlat och planerat sin egen mat två och två. Vi hade haft överinseedne när de bestämde menyn och varit emd när de handlade men de skötte allt själva. Frågade bara lite ibland och vi fick komma med lite tips och sånt, men de var verkligen duktiga.

Detta innebar att jag och min sclutledarkollega skötte vår egen mat för att inspirera till vilken mat man kan göra.
 
Jag hade ju bara en middag, lunch och frukost.
 
Middagen blev färdig Kelda skaldjurssoppa som pimpades med lax, räkor, majs och spagetti. Rikgit gott!
 
 
 
 
Frukost blev 2 kokta ägg, smörgås och räkost med chili. Mums. Till detta drack jag fruktsoppa.
 
 
 
Lunchen fuskade jag lite då jag inte var hungrig alls på grund av ett antal kanelbullar så jag gjorde bara lite fruktsoppa.
 
Vädret var fantastiskt skönt och vi hade det inte så kallt på natten. Helt underbart.
 
Lillasysters grupp scoutade på samma ställe, de hade inte köpt maten själva utan där hade ledaren fixat. De gjorde hamburgare till middag och bakade bröd till frukost. Här håller hon på att tända eld i den tillfälliga eldstaden som vi grävt och gjort. En tändsticka räckte denna gågen .-)
 
 
På kvällen smälte vi choklad i vattenbad och doppade frukt i den smälra chokladen....så var i alla fall tanken. Men vi fick tyvärr lite vatten i chokladen vilket gjorde att den skar sig.....men vi åt ändå. Riktigt smarrigt.
 
 
 
Natten i vindskyddet gick bra. Somande rätt skapligt i tid och fick väcka dem då vi hade tider att passa och mat att laga. Vi vaknade alla mitt i natten av en fågel som lät precis som om någon högg halsen av den stackarn. Den bara vrålade/brölade allt vad den orkade ett tag....undra vad det var för fågel.
 
 
 
Kram Veggomamman
 
 

Tiden den rusar

Jag fattar inte var tiden tar vägen.
 
Kalendern är så bokad att jag inte ens har koll på allt som finns där. Kan liksom inte se allt för alla bokningar. Usch, varför blir det så. Men samtidigt är det ju kul saker som händer....
 
Nåja.
 
Denna helg har varit en lång sådan. Hade semester i fredags och åkte till Ullared. Den traditionsenliga höstresan. Nu är många julklapar klara. Inte inslagna ännu, men inhandlade i alla fall.
 
Vi har så otroligt kul och denna gången var det moster som slog alla rekord. Hon hade åkt ifrån sin väska med alla sina sova över grejer. En granne hade ringt henne och sett väskan stå utanför hennes dörr. Hon fick låna lakan av mig, hade köpt två nya, hon fick ett par trosor av en annan och en tandborste av mig. Jag hade två handdukar med mig så hon fick låna en......vi löste allt åt henne så det var ingen ko på isen, men lite kul hade vi åt det hela i alla fall :-)
 
Så här såg min kundvagn ut på fredagen!
 
 
Detta fikade vi med innan vi åkte hemåt på lördagen.
 
 
En bild inne i bilen tagen från förarsätet.
 
 
Att se ut från bakrutan kan man ju bara fetglömma när vi är fyra i en Passat som åker hem från vår Ullaredsresa.
 
Kram Veggomamman

hits