För 20 år sedan....

...då försvann min farmor.
 
Hon har aldrig hittats och tros finnas på havets botten tillsammans med många flera människor som var på resande fot med färjan Estonia.
 
Trots att det gått så många år hindrar det inte att jag ofta är jag ser någon gamal människa som liknar farmor att tanken far in i huvudet att det kanske är farmor som kommer där gåendes. Jag vet att det inte kan vara så men trost det finns tanken där. Hon har ju ladrig hittats. Det skulle ju kunna vara hon....eller?
 
Det är lite kusligt för natten till idag har jag varit ute på resande fot. Jag har åkt färja....har inte gjort det många gånger på 20 år. Åland en gång, det var inget vidare. Kommer inte göra om det. Kändes oslustigt och på tok för nära min farmors vatten....
Har åkt mellan Danmark och Tyskland, det gick bra. Nyss åkte jag mellan Sverige och Polen, det gick också bra. Men i vatten närmare Finland och Estland blir det aldrig någon mera resa.
 
Jag saknar min farmor!
 
Kram Veggomamman

Odlingarna

I helgen som gick plockade jag av våra försat tomater från plantorna som vi fick från svärmor och svärfar.
 
 
 
 
De är verkligen goda men ack så små :-)
 
 
Våra morätter är inte heller illa kan jag lova!
 
 
 
Kram Veggomamman

Nya tjänster

Under slutet av denna vecka ska det bli känt vilka som får de 14 nya interna tjänsterna på jobbet.
 
Jag hoppas givetvis att jag är en av dev 14 samt att min närmsta kollega också får en. Vi jobbar så bra ihop så det vore ritkgit trist om vi inte kunde fortsätta så även i framtiden.. Jag har sökt två av tjänsterna så vi får helt enkelt vänta och se hur det går.
 
Kram Veggomamman

Regn och rusk

Usch vilket trist väder det blev helt plötsligt.
 
Sedan igår har det regnat minst 20 mm och det blåser på rätt bra ute.
Grått och allmänt hösttrist. Inte alls den där vackra underbara hösten med hög kall luft och vackra färger.
 
Hoppas att den vackra hösten kommer åter snart. MIn kära man sa igår att det var bra att jag klippte gräset i lördags och det håller jag med om med tanke på vädret ute.
 
 
Kram Veggomamman

Frukost deluxe

Nu på hösten när mamma och pappas amerikanska blåbär är mogna bara längtar jag till frukost.

Det är verkligen vardagslyx med blåbär i morgonfilen!Kram
Veggomamman 

Vem sparar

Vem sparat en chipspåse i skafferiet när det bara är så här mycket kvar i påsen?


Det är i alla fall rejält irriterande när chipstarmen skriker.

Kram 
Veggomamman 

Taekwondo träning

Tjejerna tränar och jag har suttit och sytt på märken på scoutskjortor under tiden. Enastående smart att komma på tanken att nyttja tiden till märken som behöver sys på skjortan.


Till nästa träning får jag ta med annan färg på tråden och andra märken.

Kram
Veggomamman 

Bröllop

Den 30/8 gifte sig min bror med sin sambo. De hade ett borgligt bröllop i stora gårdshuset på gråden som bruden är uppvuxen på. Bror med familj bor i ett av de mindre husen på gården.
 
 
 
De hade ställt upp stolar på övervåningen i allrummet som finns där. Vi gäster väntade på att brudparet skulle komma upp för trappen. Brudens bror klinkade ett eget komponerat stycke på gitarren när de kom upp till oss andra. De var allt lite spända och nervösa, men det är väl så det ska vara.
 
Själva akten var rätt kort. Förutom den faktiska vigselakten sjöng en kvartett ackapella samt att en kille sjöng med pianospel. Allt riktigt fint så klart. Hela rummet och huset var smyckat med solrosor. När akten och sången var klar bjöds det på bubbel och lite snittar. 
 
Det blev lite paus vilken tillbringades ute på framsidan av huset. Tanken var att ta koret på alla gäster med brudparet på trappan. Men innan det busade vi lite och kastade ris på brudparet. Något de inte alls hade planerat...men vi löste det givetvis utan att de planerat. När det var klart blev det fotografering.
 
 
 
Vi satte oss vid bordet. Fint dukat med vita manglade dukar, silverbestik och fina tallrikar. Givetvis bordsplacering. När vi satt där kom en kock in och berättade vad vi skulle äta. Hade en gasolgrill på balkongen där han grillade fiskfoliepaket, chorzo och ryggbiff. Till detta rostad färskpotatis, coleslaw sallad, bröd, två BBQ såser, gröna blad, brieost och någon "smörröra" till brödet. Kan vara så att jag missat något...... Gott var det. Väldigt oväntat med "egen" kock :-)
 
 
 
 
Till dessert tre lokalt tillverkade fårostar. En brie, en mögel och någon annan vällagrad sort. Några kex/knäckebitar och söt marmelad. Riktigt gott om jag får säga. Kära U var inte lika förtjust, men det är ju inte så konstigt med tanke på att han inte äter ost. Han har aldrig gillat ost. Till ostarna serverades ett "port"vin som brudens farfar tillverkat på 40-50 talet. Riktigt fränt att dricka vin från den tiden. Det är inte ofta man dricker så lagrat vin. Två tjejer från cateringfirman serverade dricka hela middagen och plockade bort tallrikar. 
 
 
 
Framåt åttatiden kom tårtan. Men innan det bjös på en Bröllopsvals!
Tårtan var riktigt god även den.

 
 
 
Efter tårtan blev det paketöppning.
 
 
 
Vi satt länge och pratade i ett av rummen medan några stod ute och rökte cigarr. Jag avstod cigarren.
 
Framåt ett på natten cyklade jag och Kära U hem till vårt lilla hus. Det gick bra att cykla och kvällen var inte alls så kall som vi hade trott.
 
Som sammanfattning kan jag bara säga bra, fint, trevlig och gott!!
 
Kram Veggomamman
 

Valvaka

Tillsammans med en flaska Mobergsrose och TV:n.

Det är andra gången på en vecka som vår TV är påslagen.

Magen är mätt efter en grillmiddag. Potatisgratäng, tomatsallad och lax/ryggbiff. Riktigt smarrigt!!
Fest

I mitten på augusti ställde jag och kära U till med fest för våra vänner och syskon. 
 
Vi tyckte att vi bjöd in i god tid, men av de 22 vi bjöd slutade det med att vi blev 10. 
Jättetrist att inte alla kom, men så blir det ibland.
 
 
 
Vi hade bjudit till kl 18. När de kom fick de ett glas riktig Champange och blev indelade i par, den kommande bordsplaceringen. Paren gick runt huset för att lösa en liten frågepromenad med frågor tagna från spelet Idiotkunskap. Medan gästerna gick runt plockade jag och Kära U fram maten.
 
En massa olika mindre rätter, varma och kalla fanns på buffén. Gästerna fick äta så mycket de ville så klart och det var ingen risk för att maten skulle ta slut kan jag lova. Det smakade riktigt gott, så klart. Jag hade ju själv lagat allt :-)
 
 
 
Efter maten dukade vi bort och tog fram kaffekoppar. Vi pressade in så mycket vi kunde i diskmaskinen och satte på den. Så var det dags för tårtan med kaffe och avec. Blåbärsprinsess, en höjdare tycker jag. 
 
 
 
Vi satt och pratade länge och väl samtidigt som vi drack gott och hade det trevligt.
 
Senare framåt kvällningen kom snacks, ost och kex fram. Hela tiden ackompanjerat med drickbart av allehanda slag. Ytterligare en diskmaskin laddades...
 
Inte fören halv ett på natten åkte de sista hem. När de åkt plockade jag och Kära U in det sista i diskmaskinen och röjde lite mer innan sängdags. Det var inte direkt svårt att somna.....
 
En riktigt trevlig kväll måste jag säga :-)
 
Kram Veggomamman

Restaurang

Grekiskt med min nyfunna väninna ikväll. Tänk att det går att bränna över tre timmar utan att få slut på samtalsämnen. Det är bra!

Sitter nu på bussen hem. Dimma ute men rätt varmt. Känns att hösten är i antågande.

Kram Veggomamman 

Fredag

Äntligen fredag!

Solen skiner och jag sitter på bussen på väg hem. Barnen är redan hemma från skolan. Om bara äkta mannen varit hemma hade det kunnat vara en hundraprocentig fredag. Nu blir det bara  en tre fjärdedelars fredag fram till sent ikväll då han kommer hem.

Kram Veggomamman 

Taekwondo träning

Idag kör tjejernasTaekwondoträning igång igen.
 
Det har varit sommarpaus Fram till nu. Denna termin i ny lokal som inte är så nära centrum. Det är bra. Sparar en massa tid.
 
14 tappra tränar idag. Det är både nya och gamla barn som är med och tränar idag. 
 
Jag funderar rar på att använda väntetiden till at själv gå på raska promenader i området. Måste bara lösa hur jag ska komma in genom dörren när jag är klar med min promenad. Ska kolla om jag kan låna nyckeln när jag går.
Jag hoppas att det löser sig.
 
Kram Veggomamman

hits