Valborg

Här eldas det!


Det är maffigt med stoooor eld och lite folk.

Kram Veggomamman

Lillasysters broderade pennskrin

Med en herrejösses massa korsstygn har hon gjort detta helt fantastiska pennskrin i skolan.


Uppochner men ni ser väl att det är en cupcake hon har gjort på den andra sidan.

Hon har även för hand sytt foder och sytt fast dragkedjan.


Jag blir så stolt i mamma hjärtat när hon tillverkar så fina grejer.

Kram Veggomamnan

Springa fort

Barnen pratar ofta om att man springer fortare med raka och spända händer/fingrar. Jag vet att jag som barn hade samma tankar/åsikter.

Denna bild i en annons från Stadium kanske bekräftar att så är fallet?


Dock är inte fingrarna riktigt så där spända och stela som jag vet att de ska vara.... Så denna kille springer nog inte så fort trots allt.

Kram Veggomamman

Innergården på jobbet

Detta underbart vackra hav av fyra blommande körsbärsträd möter mig nu på innergården på jobbet. 

Det är inte många dagar på ett år man möts av detta skådespel men jag njuter varje dag det väl varar.

Dessa träd hade även besök av en flock fåglar tidigare i år. De brukar komma varje februari och stannar några dagar och fyller på matförådet innan de försvinner. De satt och åt av bären på ett par andra träd på gården och dessa fåglar hade ett så fint kvitter när man gick förbi. 
Kram Veggomamman


Bästa glassen

Jag och storasyster var på ett besök på det stora sjukhuset i länet för att hon skulle på återbesök med anledning av den bencysta hon har. Ett rutin besök som inte gav några större nyheter.

Efter det besöket åkte vi ner till centrum och kollade om glassbaren öppnat för säsongen. Det hade den så vi festade på en varsin glass. 

Det är den absolut godaste glassen jag vet. De tillverkar den själva och den är bara bäst. Så där mjuk som hård mjukglass med goda smaker med bitar i. Helt enkelt himmelskt god!


Kram Veggomamman

Lillasyster 11år

I lördags fyllde lillasyster 11år.

Vi firade med frukost och paket på sängen. Detta för att storasyster skulle på väg till scouthajk så vi ville ge presenterna när hon var hemma.

Hon fick bland annat en porslinshund, bokmärken, Melloskiva, Monopol och två canavastavlor med motiv från min Indienresa. De föreställer en tiger och en påfågel. Hon blev mycket nöjd över sin fina paket.
Vi började spela första omgången av hennes Monopol redan på kvällen. Fick fortsätta dagen efter...

Ca klockan 10 lämnades storasyster och direkt efter åkte jag och lillasyster för att handla lite. Väl hemma började vi förbereda inför eftermiddagens firande. Vi städade, lagade lunch, bakade tårta och dukade med mera.

Hon hade valt vad vi skulle äta denna dag. Lunchen blev potatismos och sojabullar. Efter lunchen fixade vi det sista innan alla skulle komma. 

Minst sagt lite kris och panik med tårtan. En verrycherrykladdis hade hon valt från Kladdkakeboken. Den såg god ut, men något gick snett. Den ville inte stelna trots att den var nära 30 min längre än vad receptet sa. Nåja, vi gjorde en ny vanlig kladdkaka om den första inte skulle stelna. 

Vi hade tur för den stelnade medan den kallnade. Jag bestämde att vi kör på den första. Gjorde glasyren enligt receptet.... Den sket sig, ville inte stelna.  Hällde på lite i alla fall men eftersom kakan höjt sig ojämnt blev det inte så bra. 


När det var fikapaus med familjen och tårtan skulle skäras visade det sig mindre bra. Det rann och var svårt att skära. Den var heller inte så god som jag hade förväntat mig. Minst sagt en liten besvikelse.

Lillasyster verkade dock nöjd trots tårtans misslyckande. 

Efter firandet var det dags för middag. Då hade hon beställt potatisgratäng och grillat. Hon ville ha fläskfilé till sig och Köra U och jag hade skaffat smörfisk som grillades. Gratängen råkade vi göra med potatis som vi skar på den tunnaste skivan i maskinen. Det visade sig bli mindre lyckat tyvärr. Vi skulle egentligen valt näst minsta. Det blev lite för kletigt tyvärr.

Vi hade ingen tur med mat och bak, men lillasyster var nöjd med sin dag trots missödena. Det var ju hennes dag och hon var verkligen i centrum hela dagen. Hon var nästan på gränsen till odräglig delar av dagen innan gästerna kom. Hon var så uppspelt och förväntansfull att hon inte kunde stå stilla.


En bra dag hade vi!
En fin dag med solsken och blå himmel och födelsedagsfirande.

Kram Veggomamman

Stringhylla

I söndags skruvade jag upp Stringhyllan jag fyndat på Tradera. Den sitter ovanför lillasysters skrivbord och det är tänkt att ett hyllplan ska vara för hennes dator. Övriga två hyllor kommer hon inte ha svårt för att fylla eftersom skrivbordet tenderar att bli helt överbelamrat med prylar.

Jag fick nu testa den skruvdragare jag köpte för ett bra tag sedan (en present till mig själv för att jag fått nya arbetsuppgifter på jobbet och därmed även förhandlat till mig högre lön). Den var enkel och rolig att jobba med. Nu vill jag skruva och borra mer.....frågan är bara var och på vad. 

Någon som behöver skruva hjälp? 

Kram VeggomammanVitsipporHärlig vårblomma dom egentligen är vackrare när de står i massor i skogen. 

Kunde inte hålla mig när jag gick förbi ett gäng i helgen.

Kram Veggomamman

Vårt fina hus

I söndags när jag gick hem från att ha lämnat lillasyster på scouterna skådade jag vårt hus i kvällssolen med den svenska flaggan vajandes i den klarblå himlen. Jag kände en sådan glädje över vårt boende. Jag trivs bra i vårt hus och är så tacksam över att vi hittade just detta hus!


Kran Veggomamman

Scouthajk

I helgen är det dags för scouthajk. Storasyster plackar för fulla muggar här hemma. Extrakläderna minimeras och packas i packpåse. Matsakerna är framme. Sovsäcken, liggunderlag, pannlampa......Hon kämpar själv, frågar ibland men gör det själv. Jag sitter här i Länstolen i samma rum men håller mig i utkanten av packandet.


Jag kan inte hänga med denna gången. Det blir första hajken hon är på när inte jag är med. Det är även första hajken tillsammans med andra kårer i distriktet. Det är ett distrikts arrangemang som alla sju scouterna ska på. Jag är säker på att de kommer att få det jättekul och jag hade gärna åkt med men jag prioriterar annat denna gången.

Kram Veggomamnan

Årets första

Mjukglass doppad i choklad.

Gick med en jobbarkompis i måndags på lunchen. Han skulle ha en stor. Jag valde en liten.


Hon bakom luckan glömde så min lilla mjukglass i strut med chokladdopp Blev större än kollegans. Det var kämpigt att trycka i sig hela. För upp äter men ju även om man fått på tok för mycket....
Dåde magen och kroppen sa ifrån. Kallt blev det men gott.

Det var denna veckas randon på glass!

Kram Veggomamman

Ullared

Fredag till lördag har vårens Ullaredsresa gått av stapeln. Två i det ordinarie resesällskapet hade förhinder så väninna C med mamma hängde med istället. 
Lördag morgon... Var är alla, det är ju nästan helt tomt!

Oväntat nog var det lite folk båda dagarna. Ingen kö varken in eller ut vid betalning. Hur bra som helst.

På listan som var skriven blev i stort sett allt struket. 
Tre högar, en till varje tjej och en gemensam...imorgon får de sina grejer.

Några spontan köp, men inte massor... 

Hittade en väldigt fin taklampa som jag INTE köpte men som jag gärna ville köpa...men eftersom jag inte kunde komma på var vi behövde den blev det inget köp.

På något konstigt sätt missade jag många "avdelningar" vilket känns lite trist, men samtidigt saknar jag inget och det som var uppskrivet hittades så det var kanske lika bra att de missades.

Nära avfärd hem på lördagen. Klockan är efter 11 men inte vrålmycker folk och ingen kö.


Det var en mkt trevlig resa med det nya resesällskapet. De får helt klart godkänt och är välkomna med flera gånger😀.

Kram Veggomamman


Förkylningen

Alltså nu börjar jag bli less på detta.
 
Jag började med att bli snorig, det var typ 3 veckor sedan.
Så kom febern.....hemma från jobbet fredag v 13 och måndag v 14. 
 
 
 
Snoret börjde ge med sig.....men så i måndags v 15 kom en andra omgång. Täppt men inte så jag inte kan andas. Utan nu är det snarare så att täpptheten sitter djupare och det knappt går att snyta sig. Det är snarare med snog längre ner i halsen om ni nu förstår hur jag har det.....
 
Lite rethosta har varit hela tiden, den har möjligen varit något värre än idag men den är trist och jobbig.
 
När ska detta sluta?
 
Kram Veggomamman
 

Påsken som gått

Påsken har varit bra. Vi har gjort allt och inget. Radar upp en del av det som jag gjort.....

 

 • Kvastat till Blåkulla....
 • Avslutat godislöfte vilket resulterat i att vi frossat i godis hela familjen....nu får det vara nog igen på ett tag....
 • Gjort hemmagjorda fiskburgare, riktigt gott och ska absolut göras igen.
 • Burit upp alla vintergrejer på vinden så som skyffflar, pulkor, skidor, skridskor, stjärtlappar....
 • Klippt päronträdet
 • Grävt trädgårdslandet
 • Haft två lekkompisar till lillasyster hemma en hel dag.
 • Ätit påskmiddag hos mamma och pappa
 • Bjudit svärmor och svärfar på raggmunk
 • Åkt en supersnabbis till IKEA
 • Grejat med våra nya datorer så att det nu ska gå att se på DVD på dem.
 • Tvättat
 • Gubbvilat på dagarna
 • Spelat Bingolotto utan att vinna ett skit....
 • Städat, röjt och kastat en massa från på mitt skrivbord hemma....inte helt klar ännu tyvärr.
 
Ja och så har jag givetvis umgåts med mina nära och kära.
 
Väntade på att några påskkärringar skulle komma på skärtorsdagen men det verkade som att ALLA åkte tidigt till Blåkulla för det kom ingen och ringde på dörren hemma. Synd för dem för vi hade faktiskt godis hemma detta år.......som nu är slut.
 
Sammantaget tycker jag att påsken varit riktigt skön och att vi slappat massor i jämförelse med vad vi skulle ha kunnat göra. Jag hade helt enkelt inte lust att göra alla måsten. Slappa var så skönt och precis vad jag behövde!!!
 
Kram Veggomamman

I eftermiddag drar jag och tjejerna...

.....vi kommer åter så fort vi gjort det vi ska....på vändplatsen!!
 
Kram Veggomamman

hits