Sista dagen på året

Jag vill önska er alla ett riktigt Gott Nytt År
 
 
Jag och Kära U firar i stillhet här hemma. Tjejerna är hos pappan. Vi hade vårt traditionella firende redan den 27:e december för att tjejerna inte är hos mig på nyåret. Vi var hos familjen B/S och åt så där gott som man alltid gör där och hade det trevligt. Kul att få se deras nyinstallerade kök och även att deras O hade gjort en fårgesport till oss som krävde varsinn mobil och snabba flinka fingrar. Kul och något att apa efter någon gång i framtiden.
 
Raketer smälldes den kvällen och vi skålade i bubbel. Det blir inte samma sak när det inte är den äkta kvällen, men mindre trevligt hade vi inte. Vi kom hem vid 02:30 efter en kylig promenix. Det tog inte så lång tid för någon av oss att somna och vi åt frukost efter 12:30 dagen efter. Tjejerna var mäkta imponerade över att de hade lyckats sova till efter 12.
 
Jag tvivlar på att vi får en så sen kväll idag och framför allt att vi sover så länge. Men man vet aldrig.
 
Vi ska laga lite mat. Vi har väl inte engagerat oss massor i den men gott lär det bli. Potatisgratäng och oxfilé för mannen och tonfiskfilé för mig. Lite grönsaker och sparris. Ingen varken förrätt eller efterrätt har vi planerat för så det blir vi utan. Bubbel ligger på kylning i alla fall och lite ost med kex finns till senare om vi blir sugna....eller om jag blir sugen. Kära U gillar ju inte ost så han kommer nog inte plocka fram det kan jag gissa.
 
Annars idag har vi gått en längre promenad för att hitta något till mig att äta. CityGross hade stängt sin fiskdisk igår när vi handlade så där blev jag rejält snuvad och trode att jag skulle få äta sojakorv som nyårsmat men vårt Hemköp hade färsk fisk idag som jag kunde välja av. Jag har även röjt i en av våra bokhyllor på kontoret och gjort plats för lite sällskapsspel samt kastat en hel masa gamla kablar som vi inte behöver längre. Även en hel massa tidningar som jag sparat i tanken att jag skulle klippa ur recept har fått vika hädan idag. Jag har skruvat upp en spegel upp i sovrummet idag också samt hunnit med en gubbvila. Ja, det har väl varit en lite händelserik dag trots allt. Innan promenaden sålde jag en golvlampa som jag haft ute på annons på blocket. Skönt att bli av med den, den har varit skaplligt i vägen ett bra tag.
 
Kram och ännu en gång Gott Nytt År!!!
 
Veggomamman
 
 
 

Snögubbe

Denna sneda varelse står på tomten på framsidan och hälsar välkommen hemma hos oss.

Den gjordes för några dagar sedan och blev lite sned men har stannat upp mitt i tippandet eftersom det fortfarande är frysgrader ute.

Kram Veggomamman 

Mitt autosvar i mejlen på jobbet......

Hej!


Julgran, glitter, julkaos, glögg, julpapper, paket och tomten. Julgröt, Kalle Anka, ischoklad, rödbetssallad, sill och julsnören.

Vinterväder, raketer, bubbel och tolvslag.....ring klocka ring...

 

Jag är alltså ledig några dagar och har det bra. Jag kommer åter igen med laddade batterier den 5/1 -2016 klockan 08:00. Jag läser inte några mejl under min ledighet.

 

God Jul och Gott Nytt År!
 
********************
Kan lova att jag njuter av ledigheten och gör både allt och inget. Idag har jag en dator dag där jag bokar, mejlar, beställer och skriver.....
 
Kram Veggomamman

Äntligen snö

Idag kom snön!!!!! Som vi har längtat. Nu är det väl ca 5 cm ute och några minusgrader.
 
Tjejerna gick just ut för att åka i backen. Lillasyster hade i julklapp hos pappa fått en åkmadrass som hon tog med hit så den åker de på båda två. Våra åksaker ligger och väntar längst fram på vinden och de hade inte tid till att ställa fram stegen och hämta ner dem tyckte de. De ville ut i backen så fort som möjligt.
 
Kul att de inte är helt frårtis trots allt. Att snö fortfarande lockar.
 
Hade jag inte haft ont i nacken skulle jag kunnat följa med, men så blev det inte idag. Hoppas det inte är sista möjligheten denna vinter......
 
 
Kram Veggomamman

Dopparedagen!

 

Lucia

Igår var det lucia och vi hade den årliga julgodistillverkningen hemma hos oss med familjen B/S.
 
De kom vid 12:30 och vi började med att fika med lite lussebullar och upphottade chokladbollar (rullade i krossad pepparkaka, ett par matskedar alkoholfri glögg istället för vatten och två nävar hackade russin tillsatt i degen.)
Till detta drack vi lite glögg så klart.
 
Det godis ve bestämt oss för att göra var:
 
Bountybollar - förra årets favorit som fanns på papper hemma.
Chokladfudge
Cornflakes crisps
Bounty road med cashewnötter
 
Enkla saker att göra då fyra av dessa är saker att bre ut på plåt som stelar och som vi sedan skar i bitar
 
Trots det enkla blev det tog det sin lilla stund att tillverka. Men vi hade skoj ihop. Min Kära U älskar inte dessa upptåg helt, eller man kan väl säga att han gärna håller sig i bakgrunden så länge som vi stökar. Han bistod bra med diskningen en stor del av tiden.
 
När allt var klart var det dags för mat. Grillade hamburgare/fiskburgare med bröd och ugnsbakade rotfrukter samt två goda dressingar och en fantastisk grönkållsallad. Här gjorde min kära man ett strålande jobb när han och M stod ute i minusgraderna och grillade burgarna.
 
Efter maten gjorde vi uppdelningen av allt godis och snackade en massa strunt så klart.
 
Våra stora tjejer ville gärna göra pepparkakshus så de hade under dagen cyklat till affären och köpt husdelar samt allt garnityr man behöver. Tyvärr köpte de bara två hur så lillasyster blev utan vilket hon surade för. Men jag har lovat henne ett eget hus att bygga på nästa gång hon kommer.
 
En mycket trevlig dag med goda vänner!!!
 
Har ännu inte smakat godiset så jag kan inte säga vilket som blir årets hitt.
 
Kram Veggomamman
 
 
 
 
 
 

Tillökning....

 
 
Förra året hade kommunen två stora fina julbockar ståendes nära busshållplatsen jag står vid varje morgon.
 
En morgon förra året hade bockarna nog varit på fest och skojat till det lite för då såg det ut så här....
 
 
Detta år hade det skett något hos familjen julbock. De har nämligen blivit med smått....
 
 
Kram Veggomamman

Ljud från vinden

Skulle ta ner ljuslyktor ute som säkerhetsåtgärd för kommande hårda väder. Hör då något flaxande från taket.

En fågel fast på vinden. 

Klättrar upp och ser den, men den är inte smartast i världen så den flyger inte ut genom lilla dörren. Istället yr sen stressat runt här uppe.
Den var såååå nära dörren men fattade inte. Suck!
Det svarta är ut till frihet...om den bara fattat.


Nu är den längst bort där vinden inte ens är golvad. Jag sitter hör uppe och väntar på att den ska bli smartare. 

Har hämtat en håv, men den är för långt bort....

Vad ska jag nu hitta på här uppe på vinden. Jag som tänkte att den skulle dra sig mot ljuset men jag vet inte om den är så smart.

Kram Veggomamman

December

Så var året sista månad startad för året 2015.
 
Drömmen är att det ska vara -5 grader kallt. Tjälen ska finnas i marken och efter det ska snön komma. En halvmeter och efter det kan alla plogmaskiner göra gator och cykelbanor fria och fina. Därefter behöver det inte komma mer snö, men snön ska inte heller töa bort något.
 
Så hur ser det då ut? Jo, +9 grader, duggregn och allmänt trist. Ingen direkt julstämning på grund av vädret i alla fall.
 
Hemma har vi satt upp adventsstjärnor och ljusstakar i fönstren. Julklapparna börjar så sakteliga bli klara och ska bara slås in. Semestern är bestämd inför julen och jag kommer att kunna vara ledig en del. Vissa av dagarna med mina tjejer och andra bara med Kära U. Ska bli skönt med ledighet.
 
Hösten på jobbet har varit allt annat än så som planerat. Jag har tvingats till att fortsätta mitt gamla jobb för att vår leverantör inte leverera helt enligt önskemål. Men vi börja så sakteliga närma oss slutet då jag kan släppa och ge över till andra. Bara de sista knutarna kvar....en bit in på nästa år så....hoppas jag.
 
 
Kram Veggomamman
 
 
 
 
 

hits