Ensam lördag

Kära U var på rally en bra bit bort i flera dagar. Jag valde att göra en "loppis shopping handla mat lördag"

Började med loppisarna. 
Det var för länge sedan jag besökte loppisarna så det var riktigt kul.

Redan på första stoppet fyndade jag. Fyra kartonger i olika storlekar med djurmönster samt en trearmad ljusstake.   

De hade 3 för 2 på alla småprylar. Billigaste på köpet. På något knasigt sätt fick nog tanten vid kassan blackout för ljusstaken för 45:- blev den grej som blev "på köpet" detta trots att alla fyra kartongerna var klart billigare. Jag vet inte hur hon tänkte eller om hon tänkte alls. Men jag gjorde en bra affär i alla fall.

På loppis två blev det inget köp. På väg till trean upptäckte jag ytterligare en loppis som jag inte hade koll på. Den var riktigt stor med väldigt bra ordning på prylarna. Trots detta, inget inköp.

På sista loppisen hittade jag det jag sökte. Har haft en annan i blått tidigare men råkade tappa den så skålen fick sönder. 

Hittade även en Albylburk och en huvudkliare. 


Efter loppisfynden blev det även en 14 dagarsmathandling och fynd i skoaffären. 


Med ytterligare 30% på reapriser och en rabattkupong på 25:- i klubberbjudande gjorde att dessa Ecco skor kom hem i påse för 395:-.

Hemma efter min loppis shopping tripp har jag mest såsat och nu ikväll halvkollat på Mello.


Om rätt låt vann idag vet jag inte. Det ska jag inte dömma.

Kära U är på väg hem. 2,5 timmar kvar....

Jag kommer nog inte att sitta uppe och vänta. Det orkar jag nog inte. Lägger mig och läser och försöker hålla mig vaken på det sättet.

Kram Veggomamnan

Besiktigat bilenDen gick igenom! Skönt!!

Ett år till nästa gång.

Kram Veggomamnan

En vecka för min man

Så här såg det ut under en arbetsvecka.

Vissa fakta ovan är inte lika spännande. Men vad sägs om
Drygt 181 mil i bil
Knappt 21 timmar i bil 
Detta på 5 arbetsdagar 

Städer han besökte denna beska förutom vår egen var Stockholm, Malmö, Göteborg och Stockholm igen

Jag vet att min man älskar sin bil....och sin fru 😃.

Tur att inte alla veckor är som den.

Kram Veggomamnan

Bakat

Nästa vecka har vi kårstämma, dvs årsmöte, i scoutkåren jag är med i. 

Vi har "mutat" med fika till våra 12-åringar så att de kommer på mötet. 

Jag har idag bakat tre av fyra rulltårtor som vi ska ha till stämman. Sockret tog slut så jag kunde inte göra den sista. Får göra den i helgen när jag handlat ett paket socker.

Vispning för fullt....
Det blev hallonsylt som fyllning i alla tre.

Många tycker det är svårt att rulla en rulltårta. Jag verkar kommit på knycken sedan många år tillbaka för jag har inga problem med att få loss bakplåtspapperet eller att rulla den.

Lätt som en plätt och framför allt väldigt snabbt tillverkat.  Kan man kanske kora rulltårtan till "snabbfikats" Rolls Royce. Att set även är ett gott fikabröd gör ju inget så klart.


Cluedo

I julklapp fick jag av mamma en middag med mordgåta likt Cluedo. 

Nu har vi varit där. Riktigt trevligt och lite ovanligt koncept tycker jag. Två väninnor hängde också med oss så vi var fyra som klurade.

Väl värt att gå på om tillfälle ges skulle jag säga. 
Maten var god, men tyvärr var min torskrygg allt för välgjord vilket gjorde den torr och lite trist. Men den slank ned i alla fall.

Under middagen klurade vi och kom fram till vem vi trode var mördaren. När upplösningen spelades upp visade det sig att vi hade rätt 😃.

Tack för en trevlig kväll alla ni som var med!

Kram
Veggomamnan

Lördag vecka sju

Året var 2009 och jag var med Kära U i Malmö. Det var planerat sedan länge...vi hade nämligen planerat att förlova oss 😍.  Jag anser att vi förlovade oss lördag vecka sju men Kära U anser 14/2....

Jag är ingen vän av det kommersiella allahjärtanadagjippot som kommer varje år. Men detta år inföll äntligen vår förlovningsdag på en lördag i just vecka sju. Precis dom det var för sex år sedan. Av den anledningen kände jag att det var tid för lite uppvaktning med paket till Kära U.


Det tar ju sex år till nästa gång lördagen vecka sju får samma datum som detta år.

Kram Veggomamnan


Surt

Har jobbat länge för att vi på jobbet ska byta telefonoperatör. Planeringen har varit rigorös och jag har försökt att göra det så smidigt och enkelt som det bara går när över 1400 ska byta sina SIM- kort.

Mycket information har skapats och jag har försökt att delge det mesta på vårt intranät så att alla ska kunna läsa om vad som skulle hända och varför.

I onsdags kände jag att febern började komma. Inget bra, bytet skulle ju ske torsdag kväll. 

Jag gick hem i onsdags, var hemma till 15 torsdag. Åkte och jobbade mellan typ 15-21 och har varit hemma idag och svarat i telefon när mina kollegor har ringt och undrat saker. 

Skitsurt att inte kunna vara med och ta tag i efterdyningarna av bytet. Men tur att jag har bra kollegor som jobbat på bra med allt. Nästa vecka får vi röja det som inte blev klart idag.

Har legat stora delar av dagen idag och vilat. Men febern har inte gett sig i alla fall tyvärr. Den har inte varit över 38 idag.
Men imorgon, DÅ är jag frisk. Det känner jag att jag vill vara!!

Kram
Veggomamman 

Fan

Dena vecka har jag och Kära U lite beting som ska vara klara till på fredag. Vi ska helt enkelt beta av en lista med grejer som behöver göras under kvällarna denna vecka. Eftersom vi är hemma lite skiftande i veckan får vi jobba på egen hand så att säga.
 
Jag tänket att jag idag skulle ta tag i den enkla saken.....torka speglarna i badrummet. Det var i och för sig inget jobbigt eller svårt, men när jag ändå höll på så tänkte jag att även hyllan inne i toaskåpet kunde få sig en omgång. Tjejerna hade nämligen under helgen tagit ut alla sina nagellack och ställt på ett annat ställe så det var rätt så smidigt att städa när det inte var knökat på just den hyllan. De hade inte fått ta med tre av mina nagellack då det är de jag oftast använder samt för att de var lite dyrare när jag köpte dem och jag ville således spara dem lite.....
 
När jag väl håller på och torkar hyllan stöter jag emot en tub som står på undre hyllan som i sin tur ramlar ut ur skåpet som i sin tur slår ner lite grejer som står på handfatet som i sin tur slår ner mina två röda fina nagellack....varav den ena nästan ny och full!!!!!!!
 
Och vad händer? Jo, givetvis så går den fulla flaskan med nagellack sönder och skvätter ner golv, nya badrumsmattan, mina foppatofflor, mina strumpor och mina jeans......
 

Kan informera om att det är tur att jag är ensam hemma idag....
Möjligen skulle grannarna kunna undra vad som hände inne i vårt hus!
 
 
Strumporna får ligga till sig lite tills irritationen är över....tofflorna är nästan helt avtorkade med nagellacksborttagning, mattan får flytta till soptunnan och byxorna har jag inte riktigt klart för mig ännu om de också måste flytta eller inte. Ska testa med aceton på dem innan beslut tages. Måste dock köpa aceton....
 
 
Golvet är torkat med nagellacksborttagning. En halv rumme med toapapper och en halv flaska nagellacksborttagnign senare är i alla fall golvet rätt så rent tror jag.....
 
Det enda man absolut INTE vill ska gå sönder från ett toaskåp är just nagellack kan jag informera om. Det är slitigt att få bort det....
 
Nu ska jag gå och sova bort ilskan!!
 
Det blev inte så mycket mera gjort på betinget ikväll tyvärr :-(
 
Kram Veggomamman

Sten i sko

Jag har den näst intill omöjliga förmågan att skvätta in smågrus i mina egna skor. Fråga inte hur, det liksom bara kommer in stenar av skiftande storlek. 

Det sker oftare de dagar jag har jeans som är något kortare.

Även dessa skor med skaft lyckas jag skvätta in grus i. 


Duktigt va 😃.


Någon mer som har lyckas med samma sak?

Kram Veggomamman

Storasysters nya skrivbord


Först ville hon ha ett hörnskrivbord med hyllor över. Tyvärr funkar inte ett hörnbord i storasysters rum. Tanken på att göra eget föddes.

Vi har målat hyllan med roller i vårt allrum. Först grundfärg och sedan två omgångar vanlig färg.

Jag fick K-Rauta att såga till hela skivan i 16 cm bitar. Min pappa har sedan limmat och skruvat ihop alla bitarna.

Nu står den äntligen på plats. Det tog lite lång tid innan allt var klart, men bra blev det. Storasyster verkar riktigt nöjd.


Själva bordet är köpt på Ikea och är nog egentligen ett litet köksbord, men vad gör det :-) hemma hos oss blev det ett skrivbord.

Kram VeggomamnanMiniresa

Jag och min underbara man, Kära U åkte efter nyåret iväg en sväng på en liten miniresa. Vi har ju en förkärlek till Kosta Boda så ännu en gång var målet just det stället.
 
Vi inledde resan med att stanna i Lammhult. Ett stopp som ALLTID gör så att inrednignstarmen snörper åt rejält av vill-så-gärna-ha-mycket-av-det-jag-ser känsla och samtidigt som plånboken informerar om att den inte är fetast i världen. Första besöket gick till Svenssns i Lamhult och sedan Norrgavel. Att två så stora firmor faktiskt finns etablerade i lilla Lammhult. Det är häftigt tycker jag. Vi provsatt och kollade, klämde och närstuderade på en hel massa drömmar. Besöken slutade med noll inköp, men med ännu mera drömmar.
 
Sedan fortsatte vi till Växjö för att sova där en natt.
 
Dagen efter körde vi till Kosta Boda, en resa på drygt 30 minuter. Väl framme parkerade vi och gick in i glasshopparna för både Orrefors och KostaBoda. Som alltid massor av stiligt......
 
Vi hade inte några stora planer på inköp....men vi kollar alltid om det finns glas som passar vår serie som är ok. Hittade ett gäng rödvinsglas denna gången, kul. Jag hittade även en  vit glaskula som jag köpte till vårt fina glaskulehörn i vardagsrummet under grenen i taket.....
 
När jag köpte den så såg jag att man kan göra egen kula genom att gå en kurs i glasblåsning där man kan blåsa sin egen kula, skål eller glas. Det SKA jag försöka komma ihåg till nästa resa.Då vill jag testa att blåsa glas.
 
Kvällen avslutades med en god middag i restaurangen.
 

Min varmrätt som severades med potatispuré. Fantastiskt!!
 

Efter maten en Gin & Tonic i baren.
 

Lite av inrednignen i baren. Det är en riktigt frän bar med bara glasinredning av allehanda slag. Även barstolarna vid bardisken är i glas sist och glas rygg. Hur fränt som helst. Nedan lite takdekoration....
 

När vi satt där hade vi ägaren Torsten Jansson med sällsakp som granne.....han tog in två falskor vin medan vi satt där. De kostade över 1300:- styck. Så kanske man klarar av att göra om man äger stället!! Vi höll oss helt klart inte på de nivåerna. Frågan är om deras vinflaskor  smakade så pass mycket bättre än vad vårt vin gjort till maten. Jag tror knappast det faktiskt.
 
Kram Veggomamman
 

Nya kuddfodral

I flera år har vi haft två stora kuddar med sunkiga fula bruna överdrag. 


Jag hade planer på att göra nya när jag fick kuddarna. Men det blev inte av....

Nu många år senare har vi nya snygga kuddfodral som jag idag har sytt. 


Hur bra som helst blev det om jag får säga det själv.

Denna vapendragare går som en pärla.


Passade även på att nästan göra klart den mössa som vi jobbat på under tre scoutmöten. Jag gjorde min på tok för stor först så jag har nu minskat den rejält. Den är väl inte världens snyggaste, men klart bättre än hur den var i morse.


Kram Veggomamman

hits