Idag träffade Dalai Lamas tweet riktigt bra.

@DalaiLama: When faced with problems, don’t lose hope. Keep up your self-confidence and don’t be too impatient to achieve quick results.

Kram Veggomamnan

Varmvattenberedaren

Igår blev den lagad. Kära U var hemma och jobbade och då kunde rörmokaren komma. Det var elpatronen som värmer upp vattnet som gått sönder. Tyvärr var det inte den reservdelen vi hade i garaget som låg på vänt utan rörisen fick köpa reservdelen för att kunna laga.
 
Rörmokaren förstod inte varför tidigare ägaren av huset köpt in den del som vi har på reserv. Han sålde den till oss och troligen har vi blivit lurade när han sa att det var en del till varmvattenberedaren som brukar gå sönder. Det var i vart fall INTE en elpatron som vi hade i kartongen. Nåja, tidigare ägaren får säkert sota för sitt falska påstående på ett eller annat sätt får jag hoppas.
 
Nåja, nu finns det varmvatten igen och vi är så glada.
 
//Veggomamman

Kalldusch

Tisdag morgon. Ensam hemma. Sovit halvkasst av någon anledning. Klockan ringer 05:45. In i badrummet. Vanliga rutinen, kissa och samtidigt dra på varmvatten i handfatet för att sedan när jag står i duschen får varmt vatten snabbare. Kliver in i duschen, sätter på vattnet.....det blir inte varmt.....vrider upp värmen....klart mer än vad jag brukar ha. Fortfarande inte varmt. Hmmm......bestämmer mig för att göra en mycket hastig avsköljning av kroppen och sedan snabbt tvätta håret. Tur att håret är kort. Burrrr, kallt!
 
Kollar på varmvattenberedaren. Lampan lyser. Inget varmt vatten i någon kran i huset. Inga våta strumpor på golvet vid varmvattenberedaren.
 
Åker till jobbet och skickar ett SMS till Kära U om problematiken.
 
Han ringer rörmokare som kommer på torsdag. Troligen värmeaggregatet som är paj. Det har vi ett i reserv i garaget.
 
Idag onsdag tränade jag på morgonen och Kära U följde med till mitt jobb för att kunna duscha.
 
Fortsättning följer.....
 
Kram Veggomamman

Premiär

Igår blev det premiär för säsongen vad gäller Glögg. En favorit blev det som fick stå för premiären.


//Veggomamman

Dramatik igen utanför fönstretEn olycka verkar hänt utanför fönstret. Det händer mycket där utanför.

//Veggomamnanhits