Svartkrogen

I helgen som gick var jag och mina föräldrar samt min väninna C på ett Svartkrogsbesök. Det var sannerligen en upplevelse som är värd att uppleva.
 
Vi åkte till en konferensanläggning som heter Almåsa. Den ligger i krokarna mot Nynäshamn.....
 
Där har den med jämna mellanrum en trerätters Svartkorgsmiddag. Vilket innebär att man alltså äter en trerätters i totalt mörker. Många tror att det inte är helt svart där inne, men jag vet. DET ÄR SVART, KOLSVART!!!
 
Bild från middagen.
 
Inte en strimma ljus och ögonen kunde inte vänja sig vid något mörkerseende heller. Det var ju bara kolsvart!
 
Hur som helst. Jag vill inte avslöja alla detaljer kring middagen får då skulle jag sabba för er som möjligen vill åka dit någon gång. Jag kan dock utan problem avslöja att min vegetariska (dock fisk till förrätt) mat var riktigt god! Vinet var gott även det.
 
Upplevelsen var spännande och berikande minst sagt.
 
Ett besök till Svartkrogen passar utan tvekan som en present till någon jubilar eller så.....ovanligt och kul!
 
Kram Veggomamman

Inspiration

Inspirationen tryter så jag väntar på att den ska komma.
 
Vet inte varför egentligen för det händer en hel del att berätta om, men jag får liksom inte till det. Får väl helt enkelt vänta in att inspirationen ska komma och i väntan på det får ni också vänta på att jag ska bli mer blogginspirerad.
 
Ha tålamod....inspirationen kommer.....
 
Kram Veggomamman

Kajakhelgen

Har glömt att skriva hur det gick för storasyster på sin kajakhelg.
 
Där jag och lillasyser befann oss hela den helgen var det mer eller mindre regn. Det kom skuar mest hela tiden och det blåste rätt så bra också.
 
Men där storasyster befanns sig i kajaken kom inget regn alls. Först på kvällen när de fått upp alla tält och så kom det ca två timmar med regn, det var allt. De hade verkligen tur med vädret och hade en höjdarhelg. Hon var så nöjd och fick verkligen mersmak. Hon hade fått paddal i en dubbelkajakt första dagen men fick byta till dag två och då fick hon en egen. Det var lättare tyckre hon. Kanske berodde det på att den killen hon paddalde med är rätt så liten och kort så han hade svårt att nå för att kunna paddla så som man ska paddla. Vilket troligen gjorde att storasyster fick dra ett stort paddellass själv med dubbelkajaken.
 
Det hade blåst en del båda dagarna så med mestadels sidvind paddlade de hela tiden. Någon medvind fickde inte glädjas åt alls verkar det som....
 
Nåja, hon var väligt nöjd med hela kajakhajken och är långt ifrån avskräckt.
 
Karm Veggomamman

Helgen

Denna helg har varit väldigt blandad
 
Igår var det en utflyckt med lillasysters klass till en gamla vattendriven kvarn en timmes bilresa bort. Jag åkte med pappan men hans sambo och tjejerna för att slippa åks i egen bil.
 
Jag tyckte det ar mycket intressant och kul att se och höra hur kvarnen fungerar än i dag mer än 100 år gammla som den är. Jag köpte med lite mjöl så klart. Ekologiskt rågmjöl, dinkelsikt och dinkelfullkon. Är så sugen på att baka matbröd.....får hoppas att det blir under veckan som kommer.
 
Efter det åkte vi alla till en bdplats för att fika. Några av barnen badade medan vi andra satt och tittade på i den lite fuktiga gräsmattan.....möjlighet till korvgrillning fanns men jag hade bara tagit med mig smörgåsar och lite kex. Det fick räcka för mig.
 
På kvällen åkte jag och Kära U tim min föräldrar. De .bjöd på lite mat och så var min moster på besök så det var trelivgt att sitta och prata med dem ett par timmar.
 
Idag söndag har vi jobbat i trädgården på förmiddagen. Kära U klippte gräset medan jag trimmade...och seda nrensade jag ogräs. Kära U fixade till hålet efter fiberindragningen i gräsmattan så nu är det igentäpt och gräsfrän är sådda. Om några veckor börjar de gro och till nästa år kommer det inte att synas var vi gräft ett dike till fiberkabeln.
 
Några timmar på eftermiddagen cyklade jag till skolan för att delta på pysseldagen inför en kommande höstmarknad. Lillasysters klass kulle sy tygpåsar så jag massproducerade fyra stycken medan jag var där.  Vad det gjorde i de andra klasserna vet jag inte för jag fokuserade på tygpåsetillverkningen denna gången. Jag tror allt att de blev rätt så fina så vi får väl se om de säljer bra eller inte om ett par veckor.
 
Inne så städade jag ett badrum och tvättar lite tvätt. Kära U dammsög lite på lördagen....vi borde not allt städat mer, men otken tog slut och likaså lusten.
 
Idag grilalde vi lite burgare från frysen. Gott. Är rejält sugen på mjukglass som är doppad i choklad. HAr varit det i flera veckor men inte fått ändan ut til att köpa någon.....hoppas det finns så att inte glasskioskerna slagit igen redan. Vi får väl se om nästa vecka även kan bjuda på lite glass.
 
Kram Veggomamman

Fredag och helgen står för dörren.

Kära U är på rally fredag och lördag. Sover hemma men kommer sent och åker väldigt tidigt.

Storasyster ska på kajakhajk lördag till söndag. De kommer att få det både blött och blåsigt enligt väderprognosen. Hoppas verkligen att de får det kul så att vädret inte påverkar dem allt för mycket åt det dåliga hållet. Än så länge verkar inte storasyster bekymra sig för vädret i alla fall. 

Jag och lillasyster ska ro om varandra. Vi ska åka till en ravin och kolla efter en möjlig hajkplats till scouterna och så hoppas jag vi ska hinna med lite annat också.

Jag hittade gamnelpotatis i affären så vi ska göra både potatismos och potatisgratäng. Smaskens!

Kram Veggomamman

Nyhetsvärdet?

Jag vet inte vad som fick mig att klicka på länken nedan?
 
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21342983.ab
 
Kanske dagens mest förvånande nyhet?
Var är vi på väg? Vad är en nyhet? Finns det inget viktigare än detta idag på nyhetsfronten?
 
Kram Veggomamman
 

September

Första dagen i höstmånaden sätter en rejäl spark i oss idag. Regnet vräker ner och har så gjort och kommer att göra denna dag.

Regnjackor och regnbyxor på idag!

Hopps det inte regnar i helgen eftersom storasyster ska ut med scouterna på kajakhajk lör-sön och Kära U ska på rally fre-lör.

Jag och lillasyster får mysa ihop under lördagen. Får se vad det blir. Vi är nog inte så beroende av vädret som de andra två i familjen i alla fall.

Kram Veggomamman

hits