Semesterdag 2

Idag SOVMORGON, det var länge sedan som vi hade en sådan. Det har varit så mycket de senaste helgerna att sovmornar helt uteblivit känns det som.

Frukost ute på altanen i morgonrock, saknade färska jordgubbar, men det gick bra ändå.....

Idag har vi också jobbat på bra med en hel dem små saker som vi gjort klara.

Kära U klippte gräset och trimmade. Jag passade på att duscha när han var ute. Men hann med att kratta gräsmattan då det blev så mycket gräs liggande efter klippningen.

Dammsugning, plantering av lite örtkryddor som jag köpte för några veckor sedan, uppskruvning av alla krokar samt borrning i pelare för att sedan kunna sätta fast den där gardeinen som ska sitta mot blåst och solen.

En halvtime i solen i varsinn solstol.

Tömning av centraldamsugarens behållare, uppskruvnig av gardinfästen i lillasysters rum. Målning av vår trädgårdsverktygskrokrbräda. Kära U har putsat de fönster som befann sig i skugga på förmiddagen. Lillasysters rum har även fåt sitt tvättat på insidan.

Kära U passade på att slappa i solen två gånger.....jag avstod omgång två då det känns som att solen tagit förhårt på mig idag.

 
Vi skrivade upp larmskylt som satt på fasaden innan iv målade. Kära U skulle även skruva upp en lite högre upp och blev tvungen att stå på stegen....något han verklige inte gillar då han är höjdrädd. Tyvärr gick det inge bra att skruva upp den av någon anledning som jag inte förstod. Jag fick inte ens försöka....så den skylten kom inte upp. Jag tycker vi får göra ett frösök till inom kort. En hård bräda kan inte vinna den matchen!
 
Vikt tvätten från igår har gjorts idag också. Samt att en diskmaskin har jobbat hårt också.
 
En väldigt produktiv dag där energin liksom inte tagit slut trots att så många små saker blivit gjorda. Skänt att ha dem klara. Vissa är i och för sig inte klara, men de är påbörjade och kommer att slutföras när andan faller på.
 
Kram Veggomamman

Semsterdag 1

Första dagen av semester, eller egentligen är det ju bara banlig lördag, men den infaller i samband med några veckors ledighet så jag har känslan av semester i alla fall.

 

Vi satte klockan för att kunna åka till byghandeln när de öppnade för att köpa golvlister. De behövde vara som kortast 381 cm och bilen är kortre än så. Vi fick alltså åka med öppen baklucka och då tänkte vi att om vi tar det tidigt är det inte så många ute som störs.....men eftersom de öppnade nio var det inte direkt folktomt....det är ju inte så tidigt egentligen. Hur som helst så gick det bra och nya golvlister till lillasysters rum köptes.

 

Hemma lastade vi bara ut listerna och kopplade på svärfars släpkärra och lastade på en del bråte, bland annat vårt staket som vi skruvade ner för ett antal veckor sedan. Vi har ännu inte bestämt hur staketet ska se ut, jag har en tanke, men vet inte om det går att genomföra....vi får se vad framtiden säger....

 
Eftersom vår lilla kommun har världens soppigaste öppetsider för sräp av detta slag valde vi att istället åka till grannkommunens returpunkt. Det gick bra att snylta på den och den var välordnad och framför allt öppen när vi hade möjlighet att åka. Skänt att ha bråtet borta som legat på gräsmattan i ett par veckors tid.
 
Hemma igen påbörjades listuppspikning samt sågning av de samma. Hade lånat pappas geringsåg för att kunna såga en snygg kant. Alla skarvar uten en sågades i 90 graders vinklar. Men det hörnet som är ett yterhörn vid garderoben fick vi såga i 45 gradiga vinklar. Det blev rätt vid första försöket, hurrra!!!

 

 
Jag och Kära U var väldigt produktiva denna dag. Vet inte vad som flög i oss. Vi åkte och handlade mat för kommande vecka, slappade i solen en stund. Till kvällen grillade vi lite god mat och åt ute på altanen.
 
Jag skruvade upp lite krokar på altanen där det är tänkt att vi ska sätta upp lite solskydd/vindskydds gardiner. Ska bara fixa alla prylar till dem innan jag kan sy och de kan komma på plats. Just nu saknar vi en tång som kan kapa av en 2 mm vajer med ett snyggt snitt.....
 
En bra dag med många saker gjorda som segat ett tag. Även till tvättmaskiner snurrade på oc htorkade snabbt i solen och blåsten.
 
Vi började på en film på 4:an, men de tar ju så lång tid att kolla på att vi gick och la oss innan den var slut. Jag tror säkert att den slutade bra :-)
 
Kram Veggomamman

Läst en bok

Elva år i fångenskap. Kidnappad, inlåst och bortglömd av Michelle Knight.

Ytterligare en verklig skildring har jag läst. Denna bok rekommenderar jag faktiskt ingen att läsa då den är i stort sett rakt igenom otäck. Den handlar om en tjej i USA som blev kidnappad och brutalt våldsamt behandlad av monstret som höll henne och ytterligare två tjejer inlåsta och fastkedjade mest hela tiden. Hennes skildring av de elva år hon var frihetsberövad får mig att fundera på hur elaka och grymma människor det finns på denna jord. Hon har fått utstå sådan fysisk och psykisk tortyr att jag har svårt att förstå hur hon kunde klara sig levande ut ur skräckhuset hon levde i. En uppenbar sak jag fått ut av boken är att oavsett hur illa behandlad en människa kan vara så kan hon finna något typ av värde och livsgnista att kämpa fram till dagen för ljuset och friheten.

Jag tänkte flera gånger att jag skulle sluta läsa, men kunde inte för jag ville veta hur hon kom ut till ljuset. Nu vet jag, men boken blev inte ljusare för det. Den lämnar fortfarande en bitter och besk smak efter sig när jag tänket tillbaka på den. Läskig verklighet!


Kram Veggomamman


Läst en bok

Nu i sommar har jag läst ut denna bok efter ett tips av väninna C med dotter A.
 
Den heter  Eldens Hamlighet och är skriven av Hennig Mankell för bra länge sedan.....
 
Det är visserligen en ungdomsroman, men den är väl värd att läsas i alla fall. De handlar om en familj i Mocambique och främst om en av tjejrna i familjen. Det är en sann berättelse och den ger en omvälvande insyn i hur det är att leva i ett så fattigt land som Mocambique med minor i varenda hörn.
 
 
Jag har ju själv varit i Mocambique för många år sedan och rest på studieresa i ett par veckor. Vi belv också varse om att landet var fullt av minor. Vi skulle bland annat åka buss en hel massa mil och timmar och vid en paus (det var inte så många på den resan kan jag lova....) så skulle vi gå ut i "skogen" och kissa. Men blev stoppade för att det bara var säket där bussen färdades. Alla andra kissade på vägen, men eftersom vi tjejer hade shorts på oss och inte skynken var det vissa problem med att kissa. Det slutade med att vi helt enkelt inte kunde kissa. Vi hade ingen lust att blotta våra vita skinkor baland alla inhemska människor som åkte med bussen. De inhemska kvinnorna ställde sig bara bredbent och vips så fanns det en våt fläck under deras skynke när de gick undan.....vi fattade inte hur de gjrode egentligen. Hade de inga unerkläder på sig? Hur lyckades de kissa utan att det rann på benen? Hade de underkläder på sig, men kissade i alla fall.....Ja, det var några av de funderingar vi hade som aldrig fick något svar. Det är nu över 20 år sedan men jag är fortfarande utan svar.
 
Det var en liten avstickare från boken, svaret finns inte i boken, men jag kände igen mig i vissa saker vilket fick minnen att blomma upp som jag inte fundeat över på så länge.
 
Kram Veggomamman

Nya grannar - klippkrig....

För några dagar sedan flyttade nya grannar in i ett hus på gatan.
En barnfamilj med tre barn, klart yngre än mina barn. Kul med lite mera liv på gatan tycker jag.
 
En morgon bara någon dag efter deras inflyttnign såg jag att det åkte omkring en robotgräsklippare på deras tomt. Jag kan lova att in kära man blev såååå sur och avundssjuk på att där huserar en sådan klippare.
 
Det dröms om en sådan här också....men de kostar om man vill ha en med goda resentioner. Jag är inte emot inköpet, men tycker att ett köksbord och 6 nya stolar bör ha högre prioritet. Men vi är nog inte helt ense....vi får väl se var detta slutar.
 
Kära U känner i alla fall att det är ojuste av så nya grannar att sätta sådan press redan innan man hunnit hälsa på dem ;-)
 
Jag har baddat hans panna och sagt att vi klarar oss även om nyaste grannen har en robotgräsklippare.
Livet är inte rättvist, så är det bara...hahha.
 
Kram Veggomamman

Någon vistas i rummet

Någon har dragit ner rullgardinen i rummet med den TÄNDA adventsljusstaken.

 

Det betyder att någon faktiskt sitter i rummet och myser med tänd stake. Undra om det doftar glögg och pepparkakor från samma rum ut i korridoren.

Jag blir klart nyfiken på vem som jobbar i det rummet.

Kram Veggomamman


Läst en bok

har just läst ut boken om Marie Fredriksson. En läsvärd bok som får i alla fall mig att fundera några extra varv. Hennes liv har varit spännande och utmanande på många sätt.
 
 
Efter att hon fick en hjärntumör blev livet inte alls som innan kan man milt sagt säga....men hon kom tillbaka efter hennes egna möjligheter.
 
Läs den och få en ny bild av den världsstjärna som hon faktiskt är!
 
Kram Veggomamman
 
 

Mina presenter

När jag fyllde år  i maj fick jag en del fina presenter. Av min Kära U fick jag följande.
 
Flygtid i en vindtunnel. KUL!!!! Fick samma sak när jag fyllde 40, men då fanns ingen i Sverige så vi tog oss till Tyskland för att jag skulle få "sväva fritt"
 
Av lillasyster fick jag två biljetter till Laleh senare i höst och av storasyster fick jag en hemmaskaupplevelse. Ska även bli något alster som storasyster själv gjort, men där verkar det svårt att få till en ram som passar aktuellt papper....så den presenten har jag inte fått ännu.
 
Av mina farbröder och kusiner på pappas sida fick jag pengar till ett smycke som jag och lillasyster ska designa ihop. Fick även bidrag till samma sak av min bror med familj och mina föräldrar.
 
Av svärmor och svärfar fick jag tre paket. Dels en målad tavla föreställandes en tiger, en mugg föreställandes också en tiger och en pajform med lock.
 
I försenad present av min svåger med sambo fick jag en jättefin ljuslykta/vas och kungliga tepåsar.

 
En del blommor fick jag också både i krukor och buketter, de är döda nu nästan alla.....
 
Många bra och fina presenter så klart.
 
TACK alla för presenterna!!
 
Kram Veggomamman

Polerat

Igår kväll polerade jag golvet.....tveksamt om det blev någon skillnad och om det blev så bra som vi önskade. Men nu är i alla fall golvet oljat och det var det viktigaste. Rummet kommer ju fyllas med möbler, prylar och matta så man märker nog inte att det inte är så blankt som jag hade önskat.

Lillasyster kommer att få sova i vardagsrummet någon natt eller två så att oljan härdar helt innan möbler ställs på plats.
Endast listerna kvar att köpa. Sedan så är lillasysters rum det som är fräschast i huset!
 
Kram Veggomamman

Semester

Äntligen!!!!

Kram Veggomamman

Golvet och tapeter

Nu är tapetseringen klar. Igår kväll blev jag och mamma klara och vi är nöjda.

Det var inte helt lätt precis till vänster om garderoben. Men vi fick till det riktigt bra till slut. Även ovanpå var lite lurigt eftersom det är svårt att nå.

Vi lyckades få bort den luftspalt som syns på bilden ovan.


Idag har Kära U oljat golvet. Nu väntar polering av golvet och införskaffning av nya golvlister.

Sedan låta härda och så ställa in möbler och prylar.

Det har gått över förväntan och jag må säga att jag har världens bästa mamma som hjälpte till med att tapetsera. Vi jobbar riktigt bra ihop vid tapetsering!

Tack så mycket för hjälpen kära mamma!

Kram Veggomamman


Tapetsering

Igår kväll började jag och min kära mamma att tapetsera lillasysters rum. Det gick lite långsamt i början, men efter någon våd eller två kom vi in i rutinerna igen. Vi har nu nästan tapetserat halva rummet. Vi har i vart fall gjort tre av fyra hörn klara vilket är de bökigaste våderna att sätta upp.


Kvar är över och under fönstret, över dörren och så väggen där 60 garderoben står. Struligt blir det allt när vi ska klämma upp två korta våder över garderoben i hörnet, men det lär nog gå med lite tålamod och trappstegen.
 

Vet inte om det syns men tapeten är lite glittrig på något konstigt sätt. Det var ett ljust rum redan innan med vitmålade väggar, men jag tror allt att denna tapet gör rummet ännu ljusare. Konstigt på något sätt. Förstår det inte helt. Hur som så är tapetvalet riktigt bra och jag hoppas verkligen att lillasyster blir nöjd.
 
 

Hon har själv valt tapeten efter många tapetprover som suttit uppe i rummet. Egentligen tror jag att hon önskade massor av färger och djur, men hon inser att det är lätt att tröttna och valde till slut en mer enfärgat variant. Ett fint val som hittades på Rusta. Visserligen deras dyrare tapeter, men i jämförelse med de hon fastnade för i tapetaffären blev det en fjärt per rulle trots allt.
 
Kram Veggomamman
 
 
 

Tidigt eller sent, det är frågan?

Detta såg jag den 1/7 på väg till jobbet.
Frågan är om Eon ligger i framkant eller är rejält efter....

Se i tredje nedre fönstret från höger. En TÄND adventsljusstake!


Kram Veggomamman


Barnen med pappan och mamman renoverar

Från igår kväll till nästa måndag morgon är barnen hos pappan.

Medan de är borta passar jag på att renovera lillasysters rum. Vi har pratat om det länge, men jag har inte haft energi och obokade helger för att ha ork och möjlighet att ta tag i det hela. Men så nu när de blir med pappan 9 dagar passar jag på. Hon har i veckan packat ner dina grejer i flyttkartonger och möblerna står här och där i huset.

 
 
 

Jag ska slipa och spackla väggarna, måla taket, tapetsera och spika dit nya golvlister. Möjligen även olja golvet.... En hel del jobb med andra ord.

Allt detta medan lillasyster är på Rhodos med pappafamiljen.

 

 

 

 
 
 

Vädret lär i alla fall vara klart bättre där än här hemma. Kanske är tur jag jobbar och renoverar övrig ledig tid.

 

 

 

 

Målet är att bli klar til hon kommer hem hit igen. Vi får väl se om tidsplanen håller. Började i alla fall igår med att spackla. Idag slipa och spackla igen. Även penselmålat taklist och takplattskarvar samt rollat hela taket en gång.

Nu får det torka till imorgon. Då slipa mera och ev spackla mer + rolla taket ytterligare en gång.

 

Kram Veggomamman


Blogg.se har uppdaterat sin app

Enligt mig till det sämre. Omständigt att skapa inlägg via telefonen och omöjligt att redigera inlägg via telefon som är skapade i datorn och vice versa.

Jag undrar varför man släpper en sådan bristfällig app. Hade hellre haft kvar tidigare version av appen. Hoppas de kommer med en snabb uppgradering med många förbättringar.

Mina kommande inlägg kommer nog bli lidande eftersom jag ofta påbörjar inlägg på bussen på väg hem från jobbet. Vilket inte blir så bra eftersom appen suger enligt mig.

Kram Veggomamman


Blåbär

Mina föräldrar har sedan måååånga åt tillbaka två blåbärsbuskar. De har vårdat dem väldigt väl och har framför allt givit dem mycket kärlek. När de planterades fick de massor av bra gjord och hålet som grävdes gick nästan ända ner till kina. Med åren som gått har de fått mer och mer stöd runt sig för att inte fåglar ska äta upp alla blåbär.
 
Detta år har pappa fixat en pump som kan pumpa vatten från det lilla dike som finns i närheten. Med andra ord har buskarna fått bra med vatten. Även ett nytt och förhöjt "hus" har de fått. Snart krävs nästan bygglov för dem känns det som.
 
Kollar man in de bär som nu finns på buskarna så är det massor.....
 
Längtar till hösten när de är klara. Så gott det ska bli!
 
Tack mamma och pappa för att ni vårdar buskarna så bra, det gillar jag väldigt mycket!
 
Kram Veggomamman

hits